17. Mars 2018 14.00-14.59

Man stickskadad – polisjakt efter två personer

Polisen jagar två personer sedan en man överfallits och utsatts för stickskador i Runby i Upplands Väsby under fredagskvällen.– En person ska ha fått stickskador efter någon form av bråk på platsen, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisens presstjänst
Läs mer om Runby och Åsa Wallentin.

M vill inte kommentera Balis kontakter med Nyheter Idag

Hanif Bali (M) har i ett öppet Facebook-inlägg medgett att han fick UD-mejlen direkt från Nyheter Idag – och gjorde utspelet mot journalisten efter ett tips från den högerpopulistiska sajtens grundare. Moderaterna vill inte kommentera hur de ser på att riksdagsledamoten inte sagt sanningen om händelsen och hans kontakter med Nyheter Idag.
Vladimir Putins enda plan: att behålla makten
Vladimir Putin kom till makten nästan av en slump. Han var ett oskrivet blad utan någon annan id än att vara företrädaren Boris Jeltsins motsats. 18 år senare har han utvidgat sitt inflytande över jordklotet, från Ukraina via Syrien till – påstår vissa – amerikanska presidentval. Ändå har Putin fortfarande ingen ideologi, ingen annan plan än att behålla makten.
Läs mer om Putin, Syrien och Ukraina.
SD vill utvisa fler utländska brottslingar
Sverigedemokraterna kräver obligatorisk utvisning på livstid för utlänningar som döms för grova vålds- och sexbrott. En stor del av brottsligheten är importerad, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson.

Hansdotter på pallen i Åre

Sporttelegram. Frida Hansdotter tog sin åttonde raka pallplats i slalom när hon kom trea i världscupavslutningen i Åre. Svenskan var en hundradel från schweiziskan Wendy Holdener på andraplatsen.
Läs mer om Wendy Holdener och Åre.
Salminen nöjd EM-trea
Sporttelegram. Den regerande världsmästaren i finnjollesegling, Max Salminen, fick nöja sig med brons i EM i spanska Cadiz. "Jag är nöjd med mitt brons.
Läs mer om Cadiz, EM-trea och Max Salminen.
Stisse Åberg: Jag har skådat ljuset - det glimrar av grönt, gult och framför allt guld
Jag har skådat ljuset. Det är grönt och det är gult - och framför allt strålar det av guld. Det kommer från Skutskär och det spred sig över hela Bandysverige under lördagseftermiddagen.
Läs mer om Bandysverige och Skutskär.
Veckans fråga: Hur påverkas barn av porr?
Många barn möter porr för första gången i skolmiljö. Samtidigt saknar runt hälften av landets skolor och förskolor porrfilter i sina nätverk.
Gustaf Skarsgård om utmaningen i Westworld
När HBO:s sci-fi-drama Westworld kommer tillbaka för en andra säsong syns Gustaf Skarsgård i en av rollerna. – Det var väldigt utmanande, säger han till Entertainment Tonight.
Experten guidar: Test av ansiktsrengöring
Det krävs inga mirakelkurer för att få en frisk hy. En mild och skonsam rengöringsrutin med återfuktande ingredienser håller huden i balans.
Åkesson: Utvisa utlänningar som begår grova brott
Sverigedemokraterna vill införa obligatorisk utvisning av utlänningar som begår grova vålds- och sexualbrott – även om det kan bryta mot internationella konventioner.Det beskedet gav SD-ledaren Jimmie Åkesson på partiets valkonferens under lördagen.– Vi vill inte ha andra länders kriminella i vårt land, säger Åkesson.
JUST NU: 20 brandmän bekämpar villabrand
En tvåplansvilla står i brand i Jönköping.Ett 20-tal brandmän bekämpar elden.Eldsvådan ska ha startat i köket.
Läs mer om Jönköping.Ett.
Stjärnan kan välja bort Djurgården och Häcken - uppges nära IFK Göteborg
FotbollDirekt har kunnat berätta att såväl Djurgården som Häcken är intresserade av Gustav Engvall, men nu uppger GT att anfallsstjärnan kan återvända till IFK Göteborg, klubben som han har en ekonomisk tvist med.
Uppgifter: Morafostrade Västervikskaptenen klar för Södertälje SK
Under lördagen kom uppgifter om att ytterligare en spelare är klar för Södertälje SK till kommande säsong.
Läs mer om Södertälje SK.
Åkesson vill utvisa fler kriminella utlänningar
Sverigedemokraterna vill utvisa alla utländska medborgare som begår grova brott i Sverige.
Läs mer om Sverige.
En återkomst i triumf för First Aid Kit
First Aid Kit låter idag faktiskt bättre än på länge, och är mer självsäkra än någonsin.
Läs mer om First Aid Kit.
Salminen nöjd EM-trea
Läs mer om EM-trea.
Slår tillbaka: Det är totalt felaktigt
VÄXJÖ. Kvartsfinal förra säsongen trots serieseger. Det ska inte upprepas. Nu spänner Växjö Lakers musklerna ännu mer.Trots en överlägsen serieseger var sportchefen Henrik Evertsson inte nöjd, och värvade två toppspelare till, vilket lett till att en hel del avundsjuk blickar.Etablerad media har tagit till ord som kommundoping, vilket gör Evertsson rasande.– Då måste jag få reagera. Det är totalt felaktigt, säger Evertsson.
Läs mer om Evertsson och Henrik Evertsson.
Kulturhuset och Winter Word invigda i konfettikaos
Många kom. Många mindes. Många framträdde. Att vara med om färden från eftermiddagens minglande till Bröderna Norbergs show blev som en snabbresa genom Skageracks historia.
Läs mer om Winter Word.
Hansdotter på pallen i Åre
Frida Hansdotter har varit en trogen besökare på prispallen i vinter och så blev det även i världscupavslutningen i Åre. Svenskan blev trea, en hundradel från schweiziskan Wendy Holdener på andraplatsen.
Läs mer om Wendy Holdener och Åre.
SD vill utvisa fler utländska brottslingar
Sverigedemokraterna kräver obligatorisk utvisning på livstid för utlänningar som döms för grova vålds- och sexbrott. – En stor del av brottsligheten är importerad, säger SD-ledaren Jimmie Åkesson.
Museielördag med skaparverkstad
Foto: Åsa A Cederbom Systrarna Märta och Minna Asp tyckte att det var roligt att få måla sina egna nyckelringar. På lördagen var det museilördag på kulturhuset i Oskarshamn på temat Vår stad.
Läs mer om Minna Asp, Oskarshamn och Vår.
Fyra befaras döda i ny lavin
Fyra personer tros ha omkommit i ännu en lavin i de schweiziska alperna. Lavinen gick nedför ett skidområde i Vallon d'Arbi och räddningsarbetarna hittade natten mot lördagen en av de fyra skidåkarna död.
Läs mer om Vallon.
Hansdotter på pallen i Åre
Läs mer om Åre.
Det här är det dummaste programmet på SVT i år
Sveriges fetaste hundar är inget skämt, ingen skruvad satir, ingen hejdlös komedi.Det är bara dummast SVT i år.
Läs mer om SVT.
JUST NU: Frida på pallen på nytt
Svensk slalom stod för en fin avslutning på världscupen hemma i Åre. Två svenskor slutade topp tio – och bäst av svenskorna blev Frida Hansdotter.Frida Hansdotter höll sin supersvit intakt och har nu åtta raka pallplatser i världscupen.
Läs mer om Frida Hansdotter.Frida och Åre.
Lägre skatt för dig som är med i facket
Från och med idag blir det lägre skatt för dig som är med i facket. Det är en jämlikhetsreform som inte hade kommit till utan Vänsterpartiet vid förhandlingsbordet.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Nolervik: Bröderna brygger öl i badrummet - resultatet smakar "apa": "Det har gått jättebra för oss, nu vill vi trappa upp"
De startade med en studentpresent som fick jäsa i badrummet. Nu har bröderna Reinklou i Tullus kommit ut på marknaden med sitt eget öl. Det jäser i Nybryggarland.
Läs mer om Nybryggarland och Reinklou.
"Målet glasklart, vi ska ta tre poäng mot Malmö"
Idag ska damernas grundserie spelas färdigt. Dalen ställs mot Malmö i en helt avgörande match om den åttonde, och sista slutspelsplatsen. Hemmalagets veteran Frida Eriksson berättar om känsloläget inför tekning.
Läs mer om Frida Eriksson och Malmö.
Barnfamiljernas paradis känt redan under antiken
Kände romarna och grekerna till Kanarieöarna? Eller dröjde det till den spanska erövringen innan ögruppen blev känd av europerna?
Läs mer om Kanarieöarna.
Girlpower anno 1925 – men i vilken bil?
SvD-läsaren Gunilla Blom har skickat in en bild på sin moster Sonja, som föddes född 1906.
Läs mer om Sonja.
Finalen ställdes in – då jublade Näslund
Det blev ingen final i skicrosstävlingen i Megève.
Läs mer om Näslund.
Stephanie, 21, hyllas – efter sitt parkeringsknep
Snacka om medmänsklighet!Stephanie Faltin fick genom fönstret se parkeringsvakt förbereda en p-bot.Med sin app betalade hon snabbt p-avgiften för den okända bilägaren – och nu hyllas hon som hjälte för sin goda gärning.– Man hinner knappt parkera innan man får böter här, säger hon.
Guide: Välja sommardäck - allt om säkerhet, pris, våtgrepp, rullmotstånd och hur däcktester ska läsas
Att välja bra sommardäck är ett av årets absolut viktigaste val. Det handlar om säkerhet, ekonomi och körglädje. Här listar vi allt du måste ha koll på för att göra ett bra val.