17. Mars 2018 15.00-15.59

Kina varnar USA för nya linjen om Taiwan

Läs mer om Taiwan och USA.
Eriksen sänkte Swansea
Sporttelegram. Landslagsmålvakten Kristoffer Nordfeldt och hans Swansea var chanslöst mot Tottenham i FA-cupens kvartsfinal. Danske stjärnan Christian Eriksen överlistade Nordfeldt två gånger när Londonlaget enkelt vann på bortaplan med 3-0.

Rysare avgör damernas världscup

Sporttelegram. Totalledaren Heidi Weng, som helt tappat formen, utmanas av tvåan Ingvild Flugstad Östberg, som nu är ruskigt stark. Allt avgörs i en jaktstart i Falun och det är glädjen i skidåkningen som kan fälla avgörandet.
TV: Sanna Svanebo om avhoppet: "Kom som en chock"
Sportens Sanna Svanebo tycker till om det oväntade beskedet att Anna Haag och Emil Jönsson avslutar sina skidkarriärer.
Läs mer om Anna Haag och Emil Jönsson.
Rysare avgör damernas världscup
Totalledaren Heidi Weng, som helt tappat formen, utmanas av tvåan Ingvild Flugstad Östberg, som nu är ruskigt stark. Allt avgörs i en jaktstart i Falun och det är glädjen i skidåkningen som kan fälla avgörandet.
Bluffprinsar lurar rika i Monaco
Bedragare lurar till sig pengar i Monaco genom att låtsas tillhöra furstendömets toppskikt.
Läs mer om Monaco.
Bluffprinsar lurar rika i Monaco
Läs mer om Monaco.
Avslöjar tumultet: Klev på skidorna
FALUN. Samtidigt som alla hade fokus på täten var det rejält stökigt i de bakre leden under masstarten.Talangen Johanna Hagström hamnade mitt i kaoset.– Det var folk överallt och man klev på varandras skidor, säger Hagström.
Läs mer om Hagström.
JUST NU - PÅ FD: AIK-affärens rysningar - "Mäktigt, helt fantastiskt"
Under söndagen gör Robert Lundström sitt första Stockholmsderby. Nyförvärvet från Vålerenga har stora tankar inför mötet med Djurgården i cupsemin. - Det ska bli väldigt mäktigt.
Sega hintar om nytt Sonic-spel
Läs mer om Sonic-spel.
Eriksen sänkte Swansea
Läs mer om Swansea.
Rysare avgör damernas världscup
Totalledaren Heidi Weng, som helt tappat formen, utmanas av tvåan Ingvild Flugstad Östberg, som nu är ruskigt stark. Allt avgörs i en jaktstart i Falun och det är glädjen i skidåkningen som kan fälla avgörandet.
SVT-experten ser rött efter Sundbys försök
Martin Johnsrud Sundby körde in i Daniel Rickardsson i den sista backen.Något som fick SVT-experten Anders Blomquist att ilskna till i sändningen.– Det där ska han ha en varning för, säger han.– Jag blev tvärstängd, säger Rickardsson.
Silvias blixtresa med kungen – kaoset innan de lämnade Madde
Kungaparet avbröt sin semester för att resa hem till prinsessan Madeleines nyfödda dotter.Men så fort konseljen var avklarad lämnade de prinsessfamiljen och åkte tillbaka till skidorten Klosters i Schweiz.– Hovet har ett hållbarhetstänk när det gäller resor, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.
Läs mer om Madde, Margareta Thorgren och Schweiz.
Skidstjärnorna avslutar karriären
Sporttelegram. Skidprofilerna Anna Haag, 31, och Emil Jönsson, 32, väljer att sluta. Enligt Aftonbladet gör de sin sista tävling när världscupen avslutas i Falun på söndagen.
Läs mer om Emil Jönsson och Falun.
Linköping till cupfinal
Sporttelegram. Nyförvärvet Natasha Dowie betalade sig direkt. Engelskan gjorde det ena målet när Linköping slog Eskilstuna med 2-1 och gick till final i Svenska cupen.
Läs mer om Eskilstuna, Linköping och Svenska.
Halfvarsson tvåa i Falun
Sporttelegram. Alexander Bolsjunov vann masstarten över 15 km i världscupen i Falun. Han slog Calle Halfvarsson i spurten på upploppet efter att svensken gjort ett stort ryckt på väg in i stadion och skakat av sig alla utom ryssen.
Läs mer om Calle Halfvarsson och Falun.
Halfvarsson tog revansch – tvåa i Falun
Efter motgångarna i OS kom äntligen beskedet Calle Halfvarsson var ute efter. Han är kvar i världseliten efter att ha kommit tvåa i masstarten i Falun. – Det här var en ljusglimt, säger Halfvarsson till SVT.
Tjuvarna fastnade i Kalles smarta fälla
Mitt under företagets fikarast proppade två tjuvar bilen full med aluminium.Då låste Kalle Nilsson och hans kolleger in tjuvarna.– Vi gjorde en tjurrusning till gallergrinden och låste den med det grova låset, berättar Kalle.
Läs mer om Kalle Nilsson och Kalle.
Man prejade asylsökandes plakat – åtalas för hatbrott
Den 23-årige trelleborgaren ville sätta stopp för demonstrationen utanför Migrationsverket. Två dagar i rad körde han på asylsökande irakiers plakat med sin bil som hade ett nazimärke på bagageluckan.I bilen hade han också klistermärken med texten krossa homolobbyn.
Läs mer om Migrationsverket.
Larm om bråk med tillhyggen – polis på plats
Polisen befinner sig på stationen i Sigtuna efter larm om slagsmål mellan flera personer med tillhyggen.Mycket är ännu oklart.– Vi är på plats för att ta reda på mer, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisens presstjänst.
Läs mer om Sigtuna och Towe Hägg.
Mauritius president avgår
Mauritius president Ameenah Gurib-Fakim avgår, efter anklagelser om att hon gjort olämpliga privata inköp.
Läs mer om Ameenah Gurib-Fakim.
Haag och Jönsson avslutar karriären
Två framgångsrika svenska skidkarriärer är över. Skidparet Anna Haag och Emil Jönsson hänger upp skidorna efter avslutningen i världscupen i morgon söndag. – Under OS vaknade jag upp en dag och kände nej, jag är färdig med det här, säger Anna Haag till Aftonbladet.
Mauritius president avgår
Mauritius president Ameenah Gurib-Fakim avgår, efter anklagelser om att hon gjort olämpliga privata inköp.
Läs mer om Ameenah Gurib-Fakim.
Anna Haag och Emil Jönsson lägger skidorna på hyllan
På lördagen meddelade Anna Haag och Emil Jönsson att de avslutar karriären. - Under OS vaknade jag upp en dag och kände nej, jag är färdig med det här, säger Anna Haag till Sportbladet.
Från Sollefteå till Ghana: De förverkligade drömmen - jobbade som volontärer på barnhem
De satsade åtskilliga tusenlappar ur egen ficka för att jobba som volontärer i flera veckor på ett barnhem i Ghana.
Läs mer om Ghana.
Nyförvärven sköt Trelleborg till seger mot Halmstad
Trelleborg lyckades inte ta sig vidare från svenska cupen-gruppen som Östersund till slut vann, och i dag spelade man en träningsmatch mot superettan-laget Halmstad för att slipa på forman inför den stundande återkomstsäsongen i allsvenskan.
Läs mer om Halmstad, Trelleborg och Östersund.
Linköping till cupfinal
Nyförvärvet Natasha Dowie betalade sig direkt. Engelskan gjorde det ena målet när Linköping slog Eskilstuna med 2–1 och gick till final i Svenska cupen.
Läs mer om Eskilstuna, Linköping och Svenska.
Så lyckades Putin stärka Rysslands roll globalt
Ryssland som i morgon går till presidentval är långt ifrån så isolerat som västmakterna gärna vill tro.Martin Kragh tecknar bilden av Putin som med framgång stärkt landets roll globalt.
Läs mer om Putin.
Stjärnan slår tillbaka mot hemlös-ryktena
En amerikansk tidning skrev en artikel om att Teri Hatcher är pank, hemlös och lever i sin bil.Nu slår Desperate Housewife-skådespelaren tillbaka mot påståendena.– Det är helt absurt, säger hon till tv-kanalen KTLA.
Holmberg: Nu får hatarna som de vill
FALUN. Anna Haag och Emil Jönsson lägger av.Julafton för hatarna.Själv har jag svårt att förstå beslutet.Är inte det här sämsta möjliga tidpunkt att slänga upp skidorna på hyllan?
Läs mer om Emil Jönsson.
JUST NU: Halfvarsson skräller sig in på pallen
Allt har gått mot Calle Halfvarsson hela vintern.Men på lördagen tog 28-åringen en skön pallplats på hemmaplan i Falun.Halfvarsson slutade tvåa i herrarnas masstart över 15 kilometer i klassisk stil.–Det är så snyggt som han gör det, säger SVT:s expertkommentator Anders Blomquist.
Hans Bolander: Låt inte skattmasen stressa dig
Med tidig skatteåterbäring som lockbete vill Skatteverket få in årets deklarationer tidigt. Men det finns flera goda skäl att inte stressa.
Läs mer om Skatteverket.
Falu förlorade borta mot Alfta
Falu förlorade bortamatchen mot Alfta i division 2 östsvenska norra i handboll på lördagen. 28-20 (16-9) slutade matchen.
Läs mer om Alfta.
Rosenberg bänkas mot Östersund - nya MFF-experimentet
Malmö FF spelar årets hittills viktigaste match. Då uppger Sportbladet att fixstjärnan och kaptenen Markus Rosenberg bänkas i cupsemin mot Östersund.
Läs mer om Sportbladet och Östersund.
Rekordmannen jagar SM-guld och VM-plats
De har varit svensk ishockeys hetaste spelare de senaste veckorna och är dessutom bästa kompisar. Nu vill många se Växjös Elias Pettersson och Timrås Jonathan Dahln i samma kedja i Tre Kronor i VM. – Det skulle vara grymt roligt, säger Växjös rekordforward.
Läs mer om SM-guld och Tre Kronor.
Genom Katitzis blick blir förtrycket synligt
Den vuxna Katitzi skriver boken om sitt liv när Maria Winge sätter upp en pjäs byggd på Katarina Taikons berättelse. Romernas kamp för mänskliga rättigheter är alltjämt aktuell.
Läs mer om Katitzi och Maria Winge.
Widman (L) Finns en myt om S som försvarsvänner
Socialdemokraternas försvarsanslag i budgetmotionerna låg fem miljarder kronor lägre än Alliansregeringens budgetar under det borgerliga regeringsinnehavet. Det visar nya siffror från Riksdagens utredningstjänst (RUT) som SvD tagit del av.
Läs mer om SvD.
Haag och Jönsson avslutar karriären
FALUN/STOCKHOLM. Emil Jönsson, 32, och Anna Haag, 31 avslutar sina karriärer.Söndagens världscuptävlingar i Falun blir deras sista i den svenska landslagströjan.Mitt under OS meddelade Haag sitt beslut till Jönsson – som också fattade samma beslut.– Det var känslosamt. Det var nästan tårar, säger Jönsson till FollowUs Längdlandslaget på Sportlib.
Läs mer om Anna Haag, Falun, Haag, Jönsson och Sportlib.
Knivskuren fördes till sjukhus
En man i 30-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren vid ett bråk på Stortorget i Hässleholm på lördagseftermiddagen.En misstänkt gärningsman greps en liten bit därifrån.
Läs mer om Hässleholm och Stortorget.
May insisterar på ryskt ansvar för giftattacken
Ryssland svarar på de brittiska utvisningarna genom att sparka ut 23 brittiska diplomater. Men Storbritanniens premiärminister Theresa May står fast vid anklagelserna om att Ryssland är ansvarigt för nervgiftsattacken mot ex-spionen Sergej Skripal.