17. Mars 2018 19.00-19.59

Strömsbro ett steg närmare SSL efter makalös vändning: "Verkligen sjukt kul"

ÖIB hade 3-0 mot Strömsbro i början på andra perioden, men Gävlelaget gav aldrig upp och vände till slut på matchen. Avgörande 4-5 satte Elinore Öberg med fem minuter kvar att spela.
Foppas fräcka försök: En repris på klassikern
Två assist och ett försök till en repris på OS-straffen från Lillehammer.Peter Forsberg kan uppenbarligen än.Hockeyikonen låg bakom det mesta när Lightnings vann med 7-3 mot The Mighty Dronts i matchen mellan Sveriges två sämsta hockeylag.
Familjens ilska efter fyndet i Helena-fallet: Saknar ord
Helena Andersson har varit försvunnen i över 25 år – och i somras fick familjen nytt hopp om att få reda på vad det är som hänt henne.En blodfläck på en sko kan leda dem och polisen närmare gåtans svar.Nu, åtta månader senare, är systern Ulrika uppgiven.– Jag saknar ord för den sorg, uppgivenhet och besvikelse vi känner, säger hon.
Läs mer om Helena-fallet och Ulrika.
Dömd för våldtäkt mot barn får ny chans av HD
En 18-årig pojke som dömts för våldtäkt mot barn får en ny rättslig prövning efter ett beslut i Högsta domstolen.
Läs mer om Högsta.
Graham Potter: Det handlar om attityden och psykologin
Årets ledare på Idrottsgalan tycks inte bara ha lyft ett enskilt lag till osannolika framgångar, utan humöret på en hel stad. I brittisk press framhålls dessutom klubben som en integrationssucc. Det borde vara av intresse för exempelvis politiker och stadsdirektörer som letar nycklar till framgång. Graham Potter, fotbollslaget ÖFK:s framgångsrika tränare, berättar i en lång intervju om vad han har fått för reaktioner på sitt okonventionellt sätt att träna fotboll, sammandrabbningarna med stjärnlaget Arsenal, och vad han ser som skillnader mellan svensk och brittisk kultur.
Läs mer om Arsenal och Idrottsgalan.
Mias udda lördagsmys: Köper dem levande
Glöm tacos till lördagsmyset hemma hos Mia Peterson.Där serveras småkryp som mjölmaskar, gräshoppor, syrsor och larver framför tv-underhållningen.Äckligt tycker vissa – själv tror hon att det är framtidens mat.– Jag skulle önska att folk inte satte upp sådana gränser när det kommer till mat, utan bara testade, även om det var ett kryp, säger hon.
Läs mer om Mia Peterson.Där.
Allsvenskan säljer sitt namn till DHL
Organisationen Svensk Elitfotboll (Sef) har sålt namnrättigheterna till allsvenskan. Köpare är det internationella fraktföretaget DHL, uppger Expressen.
Läs mer om DHL och Expressen.
Publiksuccé - så många festade på Skidspelen: "Sol, värme, party, kärlek - och skidåkning"
Tre minusgrader och strålande sol - då exploderade Lugnet i ett galen skidfest på lördagen. - Det är Sol, värme, party, kärlek - och skidåkning, säger Malin Söderlund från Säter.
Ryssland går till val - mitt under diplomatiskt krig
På söndagen går Ryssland till val, och allt pekar på att sittande presidenten Vladimir Putin kommer att sitta kvar. Valet överskuggas av giftattacken Salisbury - som många invånare i Ryssland tror är riggat av väst.
Dömd för våldtäkt mot barn får ny chans av HD
En 18-årig pojke som dömts för våldtäkt mot barn får en ny rättslig prövning efter ett beslut i Högsta domstolen. Samtidigt inleder åklagaren en förundersökning om mened i fallet efter uppgifter om att vittnen har uppmanats att ljuga.
Läs mer om Högsta.
Trump ska ha köpt miljontals personuppgifter
Facebook har kapat alla kontakter med dataanalysföretaget Cambridge Analytica. Företaget ska ha tankat ner personlig information om över 50 miljoner Facebook-användare och sålt sina tjänster till president Donald Trumps valkampanj 2016.
Allt färre lockas – läge att lägga ner
Björn Goops kungadöme blir bara större och större.I går dominerade han V75-spelet på norska Momarken.Fyra segrar varav tre till det egna stallet.
Läs mer om Momarken.Fyra.
Putin pekar ut Sverige efter nervgiftsattacken
Storbritannien har pekat ut Ryssland efter att tidigare ryske dubbelagenten Serg...
Läs mer om Ryssland, Serg och Sverige.
43-årige guldhjältens besked om framtiden
UPPSALA. Här firar Edsbyns målvakt Anders Svensson, 42, sitt sjunde SM-guld.Med SIN största supporter: mamma Agneta.– Du är bäst Anders, säger Agneta Svensson.
Experten: Sov för att bli produktiv
Att sova på saken kan vara ett vinnande recept för att lyckas på jobbet. Forskning visar att tillräcklig sömn hjälper med stresshantering och problemlösning men då räcker det inte med att sova ifatt under helgen.
Friska Viljor värvar back från Malta: "Han har den erfarenhet vi söker"
Friska Viljor har värvat högerbacken Jonas Rodriguez Ekani. - Jonas är en bra förstärkning och komplettering till vår trupp.
Läs mer om Malta.
Revanschläge från fjolåret - Rönnby ställs mot Pixbo i kvarten: "Kan slå vilket lag som helst"
Det blir resor till Göteborg som gäller för Rönnby i kvartsfinalen. Efter avslutad grundserie valde serietrean Pixbo att ta sig an Rönnby i slutspelet.
Läs mer om Göteborg, Pixbo och Rönnby.
Hård kritik efter mörka säsongen - här är Brynässtjärnornas krav för att stanna i klubben: "Det har varit bedrövligt"
Efter uttåget mot Luleå i kvartsfinal - nu riktar Brynäs stjärnor hård kritik mot damverksamheten i klubben. - Det har helt enkelt varit bedrövligt hela säsongen, säger Anna Borgqvist.
Läs mer om Anna Borgqvist och Luleå.
Petra Medes drömlön – efter SVT-utspelet
Petra Mede lämnade SVT för drömlönen i TV4.Under lördagskvällen är det premiär för hennes nya program Stjärnornas stjärna – Petra Mede berättar om nya lönen, hur hon undviker kritik, och om självbilden efter åren i rutan.– Jag tycker alltid att det handlar för lite om mig ska du veta. Hela livet handlar för lite om mig. Men det är ju en del av det jag bygger min humor kring, säger Petra Mede.
Läs mer om Petra Mede och SVT.
Fullt utvecklad brand i villa
En villa brinner i Enköping, rapporterar Upsala Nya Tidning.
Läs mer om Enköping och Upsala Nya Tidning.
Ida-Mari första kvinnan att inviga laxpremiären
Hon är första kvinnan någonsin som ansvarar för laxfiskepremiären i Mörrum. I dag klockan 9 sköt Ida-Mari Rigoll, 35, saluten som markerar starten på sportfiskefesten.– Det är en ära, säger Ida-Mari som är platschef på Mörrums Kronolaxfiske.
Läs mer om Ida-Mari, Ida-Mari Rigoll och Mörrum.
Kemvapenexpert: Giftet kan inte ha kommit från Sverige
Att Sverige skulle vara källan till det nervgift som användes mot den tidigare ryske dubbelagenten och hans dotter är inte möjligt. Det säger kemvapenexperten Rikard Norlin till DN.
Läs mer om Rikard Norlin och Sverige.
Sätra 2 tog hem mötet med Ludvika i Ludvika Sporthall
Sätra 2 tog till slut hem segern mot Ludvika i matchen borta i Ludvika Sporthall på lördagen. Matchen i division 3 Dalarna/Gästrikland i innebandy slutade 4-5. Nästa motstånd för Sätra 2 är Gagnef.
Kais Mora valde att möta Sirius
Sporttelegram. Seriesegraren i innebandy, Kais Mora, vann sista seriematchen med 8-1 mot Jönköping. Tabelltvåan Iksu var till och med ännu bättre, slog Rönnby med 8-0. Efteråt valde lagen kvartsfinalmotstånd.
Läs mer om Jönköping och Rönnby.
Kovaltjuk vill tillbaka till NHL
Läs mer om NHL.
En global kultur av att tysta ner varandra har tagit över
En ny rapport om läget för den konstnärliga friheten i världen är en riktig ögonöppnare. Schablonbilden att det bara är diktatorer som vill förbjuda och censurera förbyts mot en insikt om att det bor en förbudsivrare i oss alla.
Lyxmärket spände sig – knockade omvärlden
Buick GSX var inte vilken muskelbil som helst – den kombinerade kraft och lyx som ingen annan.
V75-resultat – här kan du rätta raden
Det blev en favoritbetonad omgång på Momarken, där utdelningen på sju rätt stannade under 5 000 kronor.Desto gladare var Björn Goop – som vann fyra av fyra lopp på den norska banan.Se rätta raden raden, utdelning och omsättning nedan.
Läs mer om Björn Goop och Momarken.
Strömavbrott i centrala Stockholm
Knappt 1 600 hushåll i centrala Stockholm har drabbats av strömavbrott.Det skriver elleverantören Ellevio på sin hemsida.
Läs mer om Ellevio och Stockholm.
Erik Helmerson: Nej, vänstern – allt är inte politik
För vänstern är allt politik, inte minst frånvaron av politik. Hur orkar de?
Analysbolag kartlade miljontals användare – fick betalt av Trump
Facebook har kapat alla kontakter med dataanalysföretaget Cambridge Analytica. Företaget ska ha tankat ner personlig information om över 50 miljoner Facebook-användare och sålt sina tjänster till president Donald Trumps valkampanj 2016.