17. Mars 2018 20.00-20.59

TVSK vann med sista nyförvärvet

Trosa Vagnhärads SK har fått in ett nytt namn som spikar truppen, i form av den centrale mittfältaren Oliver Bohlin Westman.

Modo till kvartsfinal efter stabil seger mot Djurgården: "Vi har lite större skicklighet"

Modo J20 vann den tredje och avgörande matchen i åttondelsfinalen mot Djurgården med 6-2. Nu är det kvartsfinal som gäller och där vill laget självklart ta sig vidare igen.
Läs mer om Djurgården.
Fyra häktade i kopplerihärva med rumäner
Två kvinnor och två män har häktats i en kopplerihärva där kvinnor hämtats i Rumänien och förts till Sverige för att sälja sex, skriver Aftonbladet. Alla fyra är på sannolika skäl misstänkta för grovt koppleri.
Läs mer om Aftonbladet, Rumänien och Sverige.
Man skjuten i benet i Tensta
Läs mer om Tensta.
Skrällen: Antonia Göransson till Assi
Den förra landslagsmittfältaren Antonia Göransson flyttar hem till Sverige efter en tid i Fiorentina.
Skottskadad man förd till sjukhus
En skottskadad man i Tensta har förts till sjukhus.
Läs mer om Tensta.
Traustason sköt Malmö till cupfinal
Arnor Traustason sköt Malmö FF till final i Svenska cupen. En perfekt avslutning intill högra stolpen gav 1–0-seger i mästarmötet borta mot Östersund. Därmed är jämtarnas dröm om en ny Europasucc borta.
Man skjuten i benet i Tensta
En man har hittats skjuten i benet i Tensta i norra Stockholm. Larmet kom in till polisen klockan 20.05.
Läs mer om Stockholm och Tensta.
Stopp i tågtrafiken efter olycka i Ulriksdal
En olycka har inträffat vid Ulriksdals tågstation i Solna kommun, norr om Stockholm. Tågtrafiken mellan Ulriksdal och Helenelund har stängts av helt sedan 19.29, enligt Storstockholms räddningscentral.
Läs mer om Helenelund, Solna, Stockholm och Ulriksdal.
Trump ska ha köpt personuppgifter om 50 miljoner väljare
Dataanalysföretaget Cambridge Analytica uppges ha tankat ner personlig information om mer än 50 miljoner Facebook-användare och sålt sina tjänster till president Donald Trumps valkampanj 2016. Nu bryter Facebook alla kontakter med företaget och delstaten Massachusetts högsta juridiska företrädare har tillsatt en utredning om affären.
Läs mer om Facebook och Facebook-användare.
Leksands heroiska insats räckte inte till avancemang: "Klart det är tungt"
Leksand förlorar mot Modo i SDHL-slutspelets andra kvartsfinal 1-2 vilket betyder att säsongen är över för dalalaget. - Det är klart det är tungt. Vi gör en riktig bra match.
Läs mer om Modo.
Traustason sköt Malmö till cupfinal
Arnor Traustason sköt Malmö FF till final i Svenska cupen. En perfekt avslutning intill högra stolpen gav 1–0-seger i mästarmötet borta mot Östersund. Därmed är jämtarnas dröm om en ny Europasucc borta.
Nu uppfyller maken Kjerstins Dellerts vilja
Kjerstin Dellert hade teatern Confidencen som livsverk.Nu startar maken Nils-Åke Häggbom en minnesfond för att restaurera 1600-talsbyggnaden.– Det var viktigt att det skulle finnas medel för att teatern skulle få fortsätta, säger Nils-Åke Häggbom.
SD-politiker pratade om att skjuta negrer – fick stanna
På ett internt möte pratade en dåvarande SD-politiker i Tierp om att skjuta negrer, rapporterar UNT.Flera medier har tagit del av en ljudinspelning från mötet som ska ha skett 2015.Trots att händelsen internutreddes fick politikern stanna i partiet.
Läs mer om SD-politiker och Tierp.
Bryssel jagar plankare med snabba bilder
Bryssels tunnelbaneoperatör kommer snart att börja jaga plankare med ny kamerateknik. Tekniken införs i sommar.
Stor lavinfara i fjällen efter ovädret
Varning för stora laviner och mycket farliga förhållanden i fjällen under söndagen. Efter tungt snöfall och hård blåst har Naturvårdsverket utfärdat den näst högsta lavinvarningen i vissa områden.
Läs mer om Naturvårdsverket.
Att inte spara gör ditt liv sämre
Karin Pihl: De offentliga socialförsäkringssystemen kommer aldrig att helt kunna kompensera en skakig privatekonomi. Svenskar är generellt sett duktiga på att spara. Men alla sparar inte.
Kryss i årets första derby
Fotboll. Med tre veckor kvar till säsongsstart drabbade Umeås division I-lag samman. Mötet rivstartade med mål åt båda hållen, men stagnerade sedan, och slutade oavgjort. - Vi var inte uppe i standard alls, säger TG:s tränare André Ghanbari.
Läs mer om Andr Ghanbari och I-lag.
Muhréns iskritik: "Helt obegripligt"
Sporttelegram. Sandviken spelades ut av Edsbyn i SM-finalen i bandy. Saiks tränare Magnus Muhrén riktade stark kritik mot isvården på Studenternas i Uppsala efter 0-4-förlusten.
Läs mer om Edsbyn, SM-finalen och Uppsala.
Häcken klart för Europa League-kval
Malmö FF slog ut Östersund ur svenska cupen. Därmed blev Häcken klart för Europa League-kval. - Det är jävligt roligt får man säga, konstaterar Emil Wahlström. Östersund-Malmö FF, semifinal i svenska cupen.
Stor lavinfara i fjällen efter ovädret
Varning för stora laviner och mycket farliga förhållanden i fjällen under söndagen. Efter tungt snöfall och hård blåst har Naturvårdsverket utfärdat den näst högsta lavinvarningen i vissa områden.
Läs mer om Naturvårdsverket.
David Bowies duett med sig själv
David Bowies musikaliska ombytlighet motsvaras av hans ständiga byten av image. George Tremlett försöker i en ny biografi besvara frågan vem som döljer sig bakom Bowies olika gestalter.
Anklagelsen mot Google: Lagt miljoner på lobbying
Google anklagas för att ha öronmärkt miljontals euro för att stötta europeiska tankesmedjor som gynnar IT-jättens intressen i EU. Det visar en ny studie från den ideella organisationen Campaign for Accountability, rapporterar Politico. – Vi stöttar gladeligen akademiska forskare i Europa, säger Googles talesperson Al Verney till tidningen.
Rektorn spränger budgeten – för elevernas skull: Positivt
När rektor Micael Emihl gick på sin tjänst för snart två år sedan såg han till att få in fler lärare i klasserna. Han överskred budgeten men för Micael Emihl är det elevernas bästa som räknas.– I grund och botten måste jag ge eleverna det de ska ha, säger han.
Läs mer om Micael Emihl.
Otäck krasch – cyklisten voltade i luften
Rakt in i en trafikavdelare och iväg i en 360 graders volt i luften. En av cykelsportens största stjärnor, Mark Cavendish, råkade ut för en otäck krasch när klassikern Milano-Sanremo avgjordes. Det är i skrivande stund inte känt hur han mår.
NBIS hårt straffade i småländsk snöyra
Resultatet på Enemar IP i Oskarshamn var inget att skriva hem om. Men trots 4-1 till hemmalaget var Nyköpings BIS-tränaren Brian Clarhaut faktiskt påtagligt nöjd med stora delar av spelet.
Läs mer om Enemar IP och Oskarshamn.
Muhrns iskritik: Helt obegripligt
Sandviken spelades ut av Edsbyn i SM-finalen i bandy. Saiks tränare Magnus Muhrn riktade stark kritik mot isvården på Studenternas i Uppsala efter 0–4-förlusten. – Hur man kan misslyckas så fatalt är helt obegripligt, säger han.
Läs mer om Edsbyn, SM-finalen och Uppsala.
Salahs galna show i Liverpools superkross
Het, hetare, Mohamed Salah.Egyptiern gjorde fyra (!) mål och en assist när Liverpool slog Watford med 5-0.Nu är skytteligaledaren uppe i sanslösa 28 mål på lika många ligamatcher.
Conny häcklades av publiken - svarade med att sänka Kristianstad: "Sen hånade jag dom tillbaka"
Han hånades med gester av publiken i Kristianstad. Sen skickade Conny Strömberg ut favorittippade KIK i playoff - och firade med att hämnas. - Jag fick håna tillbaka. Det är det härligaste jag vet, säger matchhjälten i 2-1-segern.
Malmö pressade – räddades av ribban
Östersund pressade Malmö genom nittio minuter. Men när Östersunds bästa chanser resulterade i ramträffar klev Malmös nyförvärv fram – och tog Malmö till final i svenska cupen.– Jag får bollen perfekt från Alex och det var bara att sätta dit den, säger Arnr Traustason i C More.
Läs mer om Alex, Arnr Traustason, C More och Malmö.
De vände trenden – nu blomstrar charkmarknaden
Med anor från 1930-talet har Trångsviken chark upplevt många dalar och toppar. Efter både uppköp och sedan konkurs 2015 gick två tidigare anställa tillbaka in bolaget tillsammans med en lokal investerare.
Läs mer om Trångsviken.
Stopp i tågtrafiken efter olycka i Ulriksdal
Inrikes. En olycka har inträffat vid Ulriksdals tågstation i Solna kommun, norr om Stockholm. Tågtrafiken mellan Ulriksdal och Helenelund har stängts av helt sedan 19.29, enligt Storstockholms räddningscentral.
Läs mer om Helenelund, Solna, Stockholm och Ulriksdal.
Goop dominerade i Norge
Björn Goop dominerade V75-tävlingna på den norska Momarken. Han körde fyra hästar och vann med samtliga. - En mycket bra och rolig dag.
Läs mer om Momarken och Norge.
Stopp i tågtrafiken efter olycka i Ulriksdal
En olycka har inträffat vid Ulriksdals tågstation i Solna kommun, norr om Stockholm. Tågtrafiken mellan Ulriksdal och Helenelund har stängts av helt sedan 19.
Läs mer om Helenelund, Solna, Stockholm och Ulriksdal.
MJÖRNBERG: Jösses vad det firades senast
Senast Västervik var i kvalserien firades det vilt. Foto: Bildbyrån Det är kvalserieklart.
Genuint kubansk puls och en världsstjärna på piano
Klubb Plektrum, Mejeriet, Lund, 17/3. "I never met a lasagna I didn't like", var...
Läs mer om Lund och Mejeriet.
Samir och Viktor: Tvingades ställa in - kunde inte landa helikoptern
Flera tusen föräldrar och barn fick lämna Kosta besvikna - idolerna Samir och Viktor ställde in konserten sedan man inte lyckats landa med helikoptern. En ersättningskonsert är insatt redan på söndag morgon.
Läs mer om Kosta, Samir och Viktor.
Goop dominerade i Norge
Björn Goop dominerade V75-tävlingna på den norska Momarken. Han körde fyra hästar och vann med samtliga. – En mycket bra och rolig dag. Det är så många som är inblandade och alltid roligt att få dela glädjen, sade Goop.
Läs mer om Goop, Momarken och Norge.
Anna Book: Feta personer är vår tids byfånar
Överviktiga är lata, slarviga och inkompetenta – samhällets syn på fetma är skoningslös. Den svenska sångerskan Anna Book och författaren Roxane Gay är två som bär vittnesbörd. Och enligt en ny avhandling bemöter även vården tjocka patienter på fel sätt.
Läs mer om Anna Book och Roxane Gay.