18. Mars 2018 01.00-01.59

Tidigare vicepresident i Iran gripen

Utrikes. Esfandiar Rahim Mashaie stod på höjden av sin makt 2009 när han utsågs till vicepresident under den hårdföre dåvarande presidenten Mahmoud Ahmadinejad.
Läs mer om Iran och Mahmoud Ahmadinejad.
En till sjukhus efter villabrand
En person har förts till sjukhus efter en villabrand i Sölvesborg. Räddningstjänst och polis är på plats. Nedervåningen i huset är rökfylld, skriver polisen på sin hemsida.
Läs mer om Sölvesborg.

Adam Larsson målskytt igen

Sporttelegram. Edmontonbacken Adam Larsson gjorde ett mål vid segermatchen borta mot Florida i NHL. - Det är alltid roligt att göra mål och ännu roligare om man vinner, säger han till Aftonbladet efter 4-2-segern.
Läs mer om Aftonbladet, Florida och NHL.
Tidigare vicepresident i Iran gripen
Läs mer om Iran.
Människosmugglare gripna i Albanien
Läs mer om Albanien.
Trump köpte information om 50 miljoner människor
Dataanalysföretaget Cambridge Analytica ska ha laddat ner information om 50 miljoner människor.Därefter ska de ha sålt sina tjänster till Donald Trumps valkampanj, skriver New York Times.Läckan beskrivs som en av de största som drabbat Facebook som nu brutit all kontakt med företaget.
Polisen söker vittnen till mordförsök
En man sitter anhållen misstänkt för ett mordförsök inne i en butik i Kristianstad i veckan. Två män fick stick- och skärskador.
Läs mer om Kristianstad.
Hund på tunn is räddades
Ett isdrama med en hund fick ett lyckligt slut på lördagen, rapporterar SVT Nyheter Jämtland. Hunden hade kommit ut på allt tunnare is på en sjö utanför Hede i Härjedalen, och tog sig inte tillbaka in till land.
Läs mer om Hede och Härjedalen.
Det etiska ansvaret är vårt
Vi som använder Google och Facebook har också ett etiskt ansvar. BT:s Stefan Eklund om amerikanska teknikjättar och värnandet om yttrandefriheten. Det finns all anledning att vara vaksam på vad som sprids via Facebook, Google och Youtube.
Läs mer om Facebook, Google och Youtube.