18. Mars 2018 05.00-05.59

Poesimässan fyller fem år

Snart inleds den årliga Poesimässan på Stockholms Stadsbibliotek. På lyrikkalaset, som fyller fem år i år, bjuds besökarna på bland annat föreläsningar, poesiläsningar och musik.
Läs mer om Poesimässan.

Krassliga svenskar vill avsluta positivt

Andr Myhrer stod över storslalomen med förkylningssymptom. Mattias Hargin har haft ihängande problem sedan före OS. Det är två förkylda svenska åkare som ska försöka avsluta världscupssäsongen med en segerfanfar.
Sju tecken på högkänslighet
Om du har lätt för att känna av stämningen i ett rum, är bra på att se andras behov och samtidigt reagerar starkt på stökiga miljöer kan du vara en högkänslig person. Doris Dahlin, beteendevetare och författare, kallar högkänslighet för en specialbegåvning. – Det är en form av förhöjd känslighet som är till nytta för gruppen, säger hon.
Äldre man tros ha somnat ifrån ljus
Inrikes. En äldre man fick föras till sjukhus för kontroll efter en brand i en lägenhet i centrala Landskrona. Räddningstjänsten larmades om branden i ett flerfamiljshus vid 02-tiden, skriver Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Landskrona.

MUF fiskar i grumliga vatten

Att Moderaterna de senaste åren genomgått en högerpopulistisk make over har nog inte undgått många. Nu står det emellertid klart att även deras ungdomsförbund följer i sitt moderpartis fotspår.
För mycket deg bötfäller fransk bagare
Vilodagen är helig i Frankrike. Det har Cdric Vaivre fått lära sig den hårda vägen. Han driver det enda bageriet i Lusigny-sur-Barse och döms till böter för att i somras ha hållit öppet för turister alla dagar i veckan.
Våga utmana eleverna
Centerpartiet i Helsingborg vill låta gymnasieskolor prova sovmorgnar med senare skolstart, erbjuda mer närproducerad mat som lagas på skolorna samt utmana de elever som behöver stimuleras mer, skriver centerpartisterna Jonny Cato Hansson och Johan Vesterlund.
Första NHL-målet för Andreas Johnsson
För tre dagar sedan gjorde han NHL-debut. Nu kan Andreas Johnsson också titulera sig NHL-målskytt.
Sunt förnuft krävs för att hejda islamisternas framfart
Det är svårt att tänka sig ett längre avstånd mellan grunden för vår fria demokrati och den politiska islamismens tankegods.
Hjörne: Att ta ansvar kostar!
Framväxten av nätjättar som Google, Youtube, Instagram och Facebook har gett miljarder människor möjligheter att söka information, kommunicera och uttrycka åsikter på ett fantastiskt sätt. Men baksidan har varit en hätsk polarisering.
Läs mer om Facebook, Google, Instagram och Youtube.
Göteborgs politiker måste börja ta kulturen på allvar igen
Veckan som gått ser sannerligen inte bra ut för Göteborgs kulturpolitiska ledning och förvaltning, skriver GP:s kulturchef Björn Werner. Politiker som vill styra direkt över innehållet i stadens kulturpolitik.
Läs mer om Björn Werner.