18. Mars 2018 08.00-08.59

Länsmuseets unika bildskatt - äldsta fotografiet är daterat 1842

Länsmuseet gömmer en unik bildskatt. Bland en miljon fotografier och negativ finns den omtalade bilden med demonstrationståget från Ådalen 31. Ett fotografi som blivit svensk historia och omsjungen av Tomas Ledin vars farfar gick med i tåget.
Läs mer om Ådalen.

Nu har Lindblom gjort sin första poäng i NHL

Oskar Lindblom firar första poängen med lagkamraterna. Foto: All Over Press / Twitter Det tog sin lilla tid - men nu har den kommit. I natt stod Oskar Lindblom för sin första poäng i NHL.
Restaurangen som får chipsälskare att dregla
Älskar du chips?Då är den här restaurangen för dig.Här äter du chips – och inget annat – till frukost, lunch och middag.
Oväntat målrikt i öppet cupmöte
Dagens bästa spel 18 marsSpelform: Bomben 2Spelstopp: 17.59Spelexpert: Johan Meijer

Leicester kan bjuda på en FA-cupskräll

Topptipset 18 marsSpelstopp: 14.29Spelexpert: Eskil Hellberg
Läs mer om FA-cupskräll.
Det är upplagt för en skräll i nordisloppet
Spelvärd: Eskil HellbergSöndag 18 marsGrand Slam 75 och Dagens Dubbel, GävleBeräknat spelstopp: 15.50 (GS75), 17.30 (DD)
Läs mer om GävleBeräknat och Slam.
Offensiv matchbild ger gott om hörnor
Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
Vimmel: 73-åriga Dj Gloria på slutsålt Publik - spana in folkfesten
73-åriga Dj Gloria uppträdde på nattklubben Publik i början av november 2017. På lördagen var hon tillbaka i Västerås. Då var discotrycket bland stans 50-plussare på högsta nivå. GILLA VLT NÖJE PÅ FACEBOOK!
Läs mer om Dj Gloria och Publik.
Prinsessan Birgittas gymnastikprogram oväntat inslag under Kulturscen Sandviken
Det är alltid roligt att ta bussen till Sandviken för att bevaka gitarristen Mattias Windemos och poeten Carolina Thorells Kulturscen. Brett kontaktnät och stor känsla för vad som passar i det lilla formatet gör dessa kvällar oförglömliga.
Så minns Kultursverige Benny Fredriksson
En person med stor betydelse för kulturlivet i Sverige och som lyckades bygga up...
Kinas president får stridbar bisittare
Den förre antikorruptionschefen Wang Qishan blir Kinas nye vicepresident. Qishan...
Läs mer om Wang Qishan.
Så minns Kultursverige Benny Fredriksson
En person med stor betydelse för kulturlivet i Sverige och som lyckades bygga upp en viktig institution mitt i huvudstaden. Så beskrivs Benny Fredriksson, tidigare vd för Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, av vänner och kollegor efter sin bortgång.
MP vill locka till glesbygden med sänkt skatt
Inrikes. Miljöpartiet vill satsa två miljarder för att sänka skatten och göra det billigare att anställa i landets 23 mest problemtyngda glesbygdskommuner, rapporterar Ekot. - Vi ser ju att människor flyttar från glesbygden.
Läs mer om Ekot.
Här är 6 av de konstigaste allergierna i världen
Atchoo! Det ljudet, följt av lite snörvel, är ett av femtioelva ljud som triggar den biologiska varningsklockan. Du hör "hesa Fredrik" på maxvolym i skallen och ordet FÖRKYLNING flashar framför ögonen i illröd text.
Läs mer om Fredrik.
MP vill locka till glesbygden med sänkt skatt
Miljöpartiet vill satsa två miljarder för att sänka skatten och göra det billigare att anställa i landets 23 mest problemtyngda glesbygdskommuner, rapporterar Ekot.
Läs mer om Ekot.
TV-spel baserat på Narcos utannonserat
Att populära filmer och TV-serier förvandlas till spel i någon form är mycket vanligt, men vi medger att vi inte riktigt såg framför oss att Netflix kriminaldrama Narcos skulle ta det klivet.
Läs mer om Netflix och TV-serier.
Historisk ledare: Hitlers testamente
I ett sekel har Dala-Demokraten kämpat för de solidariska värdena och gör så än i dag. Varje söndag publicerar vi en artikel ur historien. För att hylla gamla kämpar men också att ge mod till nya.
Läs mer om Dala-Demokraten.
Per Sinding-Larsen om SXSW: "Sorgligt när man tänker efter"
Musikjournalisten Per Sinding-Larsen står "med ena foten ute i korridoren" när Dagens Media ringer upp honom, han ska snart iväg på konsert och se den svenska artisten "Cherrie".
Läs mer om Cherrie.
Stöld av exklusiv sportbil
Under ett villainbrott stals bilnycklar och en bil. Vid halv ett, natten till söndag, larmades polisen om ett villainbrott i Frösakull. Någon har bland annat tagit ett par bilnycklar och en bil, som enligt polisen är en exklusiv sportbil.
Läs mer om Frösakull.
Ny seger för San Jose - och ny förlust för Vancouver
Det blev helt väntat San Jose som vann matchen borta mot Vancouver i NHL i ishockey. Matchen slutade 3-5 (1-2, 2-1, 0-2). Det betyder att San Jose har fyra segrar i rad, medan Vancouver har sex förluster i följd.
Läs mer om NHL, San Jose och Vancouver.
Minnesota vann efter avgörande i tredje perioden mot Arizona
Det blev seger för Minnesota borta mot Arizona i NHL i ishockey. Efter två perioder var matchen oavgjord, innan Minnesota drog ifrån i sista perioden. Matchen slutade 1-3 (0-1, 1-0, 0-2).
Läs mer om Arizona, Minnesota och NHL.
Gästernas förvåning på kungaparets familjelunch
Kungaparets val på familjelunchen fick gästerna att höja på ögonbrynen.Men efteråt konstaterade en av gästerna:– Det var urgott!
Fastighetsdrottningen lever lyxliv på sina hyresgäster
Här är Stockholms läns landstings nya affärspartner – Wonna I de Jong.Hon lever lyxliv, är slottsägare och bor i en 40-miljonerkronors villa i Djursholm.Samtidigt är hon av hyresgästföreningen klassad som en av Stockholms allra sämsta hyresvärdar.– Vi har bott här sedan 1966, har betalat hyra och aldrig kuggat en enda månad och sen bli behandlad så här, säger Margareta Bergkvist, 75, med tårar i ögonen.
Vallokalerna öppna i hela Ryssland – Putin har röstat
Nu har vallokalerna öppnat i hela Ryssland, och den sittande presidenten Vladimir Putin har röstat. Det finns fem kandidater till presidentposten men i praktiken är vägen utstakad för en ny mandatperiod för Vladimir Putin. Det enda som kan ge smolk i bägaren är ett lågt valdeltagande.
Anna-Lena Laurn: Putinmaskineriet passiviserade väljarna – och bet sig själv i svansen
ANALYS. Inför ryska presidentvalet på söndagen är makthavarna framför allt oroliga för valdeltagandet. Att Putin vinner i första omgången är bestämt på förhand. Men det finns en risk för ett alltför lågt valdeltagande. De passiva väljarna är ett problem som Putinregimen själv har åstadkommit.
Läs mer om Putinregimen.
Karin Adelsköld om kollapsen: Jag har fått en hjärnskada
Komikern Karin Adelsköld la om hela sitt liv för att undvika att gå in i väggen en andra gång.Men trots det kunde hon inte värja för utmattningen.– Det som hände var att jag slutade ha kul, inte som i boken på jobbet, utan i livet.
Hjärntvättades jag var rädd för honom
Hennes karriär var jämförbar med Sarah Sjöströms.Men graviditeten förändrade hennes liv – såväl i simbassängen som utanför.I en öppenhjärtig intervju berättar Jeanette Ottesen om mardrömsgraviditeten, skräcken för sin galne tränare och längtan efter ett farväl.– Jag hoppas och drömmer om att simma mot Sarah i OS 2020, säger den danska simdrottningen.
Herr B: Barn är faktiskt skitdåliga hantverkare
Kåseri. I dag tar Herr B bladet från munnen och vågar formulera sanningen om det uppväxande släktet: de är inte särskilt bra på att slöjda.
Läs mer om Herr B.
Audi sätter ny nivå – Volvo måste passa sig
Något stämmer inte med nya Audi A8. Den är fullproppad med självkörande teknik i framkant och är en underbar bil. Men trots allt prat om självkörande på nivå 3 måste man köpa en ny bil när det blir tillåtet. Och vill du ha den som laddhybrid får du vänta till i höst. Som ren elbil går den inte att köpa alls.
Läs mer om Audi A8 och Volvo.
Brodin kan bli en joker för Djurgården i slutspelet
Förra året var både han och blivande frun korsbandsskadade. I höst väntar djurgårdsparet Daniel och Emilia Brodin tillökning. Men först – ett SM-guld för den Tre Kronor-meriterade forwarden Daniel? –Vi ska göra vår grej, då har vi en bra chans, säger 28-åringen, som nyligen gjorde comeback, inför Djurgårdens SM-kvartsfinal mot Linköping.
Fetmaforskare: Så kämpar kroppen emot viktnedgång
Tre mekanismer i kroppen och hjärnan arbetar mot viktnedgång. Det menar fetmaforskaren Erik Hemmingsson. Fettet är något som kroppen har lagrat på sig av en anledning och som den gärna försvarar, säger han.
Läs mer om Erik Hemmingsson.
Skulle vara bättre tränare än alla dem
Han påstår att han skulle vara bättre tränare än Peter Andersson.Och att alla i omklädningsrummet vet vem han är men inte hur bra han har varit.I en intervju med Kvällsposten berättar Malmöikonen Bo Svanberg om när han sänkte Petter Rönnqvist, hur han är som fotbollspappa, jobbet som brandman och incidenten med Jens Olsson och ispojken. – Det var en helt underbar bild när ispojken hänger i tröjan. Jag älskar den.
DIF-tränaren: Förvånad över att jag inte fick sparken förra året
Han var själv förvånad att han inte blev sparkad under fjolårssäsongen. Nu kan Djurgårdens tränare Robert Ohlsson gå in i slutspelet med högt huvud. – Tålamod och kontinuitet brukar vara bra, säger han inför kvartsfinalen mot Linköping.
Läs mer om Linköping och Robert Ohlsson.
MP vill locka till glesbygden med sänkt skatt
Miljöpartiet vill satsa två miljarder för att sänka skatten och göra det billigare att anställa i landets 23 mest problemtyngda glesbygdskommuner, rapporterar Ekot.
Läs mer om Ekot.