18. Mars 2018 15.00-15.59

Percy Liedholm har dött: Han hade Malmös bästa för ögonen

Percy Liedholm har dött. Den förre moderatledaren i Malmö och gynekologen Percy ...
Läs mer om Malmö och Percy.

Inga alternativ för SD – när riktigt inflytande är målet

Enda sättet för SD att släppas in i värmen hos de andra riksdagspartierna är att bli så stora som möjligt i valet. Därför får Kent Ekeroth gå, men hans politiska förslag fortsätta att forma partiets valrörelse.
Läs mer om Kent Ekeroth.
Jättetavla av Monstret – skänker bort ett mål
Linköpings Jakob Lilja fick ett kvartsfinalkokande Hovet att tystna när han satte 1–0 bakom Adam Reideborn.Men kort därefter kunde Jonathan Davidsson kvittera efter en supertavla av Jonas Monstret Gustavsson i LHC-kassen.– Det är ett märkligt mål, säger C Mores kommentator Åke Unger.I mitten av den andra perioden när Markus Ljungh stänkte in 4–1 byttes Gustavsson ut mot Jacob Johansson.
Hansdotter satsar vidare på storslalom: Åker bättre än tidigare
Åre. Frida Hansdotters slalomsäsong har varit fantastisk med ett OS-guld och åtta raka pallplatser. Men 32-åringen har även tagit ett kliv i storslalom. En disciplin hon nu fortsätter att satsa vidare på.
Läs mer om OS-guld.

Melissa McCarthy förfalskar friskt i "Can You Ever Forgive me?"-trailern

Melissa McCarthy som är ett välkänt ansikte i komedikretsar går mer åt det mörkare hållet i första trailern till Marielle Hellers ("The Diary of a Teenage Girl") dramakomedi "Can You Ever Forgive me?". Kolla in första trailern nedan.
Uppgift: Sverige förhandlade om amerikaner
Sverige uppges ha förhandlat om frisläppandet av tre amerikanska fångar i Nordkorea med den nordkoreanske utrikesministern under besöket i Stockholm.
Läs mer om Nordkorea och Stockholm.
Misstänks ha badat sexåring i iskallt vatten
Inrikes. En sexårig flicka hittades svårt nedkyld i en bostad i Uppland i december sedan hennes mamma larmat ambulans. Flickan fördes till sjukhus och var så illa däran att det var oklart om hon skulle överleva.
Läs mer om Uppland.
Nils-Eric Sandberg: Tullar skyddar inte - tvärtom
Foto: Henrik Montgomery/TT Statsminister Stefan Löfven (S) och USA:s president Donald Trump. Donald Trump och Stefan Löfven träffades nyligen för att diskutera handelsteori och ekonomi. Löfven försvarade frihandeln.
Läs mer om Donald Trump och Stefan Löfven.
Misstänks ha badat sexåring i iskallt vatten
En sexårig flicka hittades svårt nedkyld i en bostad i Uppland i december sedan hennes mamma larmat ambulans. Flickan fördes till sjukhus och var så illa däran att det var oklart om hon skulle överleva.
Läs mer om Uppland.
Snabbare offensiv än väntat i Afrin
Turkiets offensiv i Afrin har gått snabbare än vad många utomstående bedömare räknat med, enligt Paul Levin, chef för Institutet för Turkietstudier vid Stockholms universitet.
Nye BoIS-basen: "Ekonomisk kris som vi kommer att lösa"
På Landskrona BoIS årsmötet presenterades det en budget som visade ren mörk fram...
Snabbare offensiv än väntat i Afrin
Turkiets offensiv i Afrin har gått snabbare än vad många utomstående bedömare räknat med, enligt Paul Levin, chef för Institutet för Turkietstudier vid Stockholms universitet.
Mäktigt Stabat mater
SVENSKA KYRKAN: Körverk med Sacrekör, Bro kammarkör och Bergslagens kammarsymfoniker Många tog tillfället i akt att lyssna på långfredagsmusik några veckor för tidigt.
Läs mer om Bro, Många och Sacrekör.
Löven förlänger med målvakt
Björklöven. Precis inför det som skulle bli säsongens sista match hade Björklöven gjort klart med en målvakt.
Läs mer om Björklöven.
Barhäng med poesi och bas
Kultur. Sara Granérs illustrerade treradingar ackompanjerade med Brita Björs kontrabas väckte förväntningar, men placerade mitt i ett barhäng förtog upplevelsen.
Halfvarsson tappade i jaktstarten
Sporttelegram. Calle Halfvarsson lyckades inte hänga med när tåget gick i jaktstarten i Falun. Efter den fina insatsen i lördagens masstart blev det en sjunde plats i jaktstarten.
Läs mer om Falun.
Facebook stänger av visselblåsare
Christopher Wylie - som berättat om hur han hjälpt företaget Cambridge Analytica att olovligen spara ner personlig information om 50 miljoner Facebook-användare - har fått sitt Facebook-konto släckt. "Avstängd av Facebook.
Bildextra: Blueslegendar väcktes till liv och skakade om Folkets hus i Fagersta
Fagerstatrion Rory and Gang har spelat inför knökfulla lokaler nere på kontinenten. På lördagskvällen visade de upp sig under minifestivalen Hela Folkets hus gungar.
Läs mer om Fagersta och Gang.
SKOGLUND: SHL och Jörgen kanske har något att lära?
SHL och Jörgen Lindgren kanske borde göra en studieresa till England.
Läs mer om England, Jörgen och Jörgen Lindgren.
Anna Book ångrar operationen
Anna Book har kämpat med dålig självkänsla sedan hon var tonåring.I en intervju med Svenska Dagbladet berättar hon om sin kamp för att må bra i sin egen kropp – och avslöjar att hon ångrar en bröstförminskning som hon gjorde då hon var 18.–Jag ska säga något jag aldrig sagt förut: Det där med ryggen var ett svepskäl. Jag opererade mig för att få vara i fred, säger hon till SvD.
Läs mer om SvD och Svenska Dagbladet.
JUST NU: Överraskas av Anna Haag i målet
FALUN/STOCKHOLM. Emil Jönssons fina längdkarriär avslutades med en 68:e plats i jaktstarten.Efter målgång firades 32-åringen av sina landslagskamrater – och sambon Anna Haag som gav honom en kyss.
Läs mer om Anna Haag.
Kravet: Kassör ska betala tillbaka 280 000
I smyg förde kassören över stora belopp från fotbollsföreningens kassa till sitt eget företag.Trots att klubben tidigt riktade misstankar mot kassören pågick verksamheten i sex år.– Man vågar inte anklaga någon utan att vara säker och så var han duktig på att dupera oss.
Herrarnas jaktstart i Falun
Marit Björgen vann jaktstarten i Falun på söndagen. Charlotte Kalla blev bästa svenska på sjunde plats. I herrarnas 15 kilometer jaktstart tog ryssen Bolsjunov en överlägsen seger. Johannes Høsflot Klæbo tog hem den totala världscupen. Bäste svensk blev Calle Halfvarsson som åkte in på en sjundeplats.
Internationella experter testar nervgiftet i spionhärvan
London pekar österut mot Moskva, som i sin tur nekar i sten eller pekar i alla möjliga andra väderstreck. Nu ska Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) skicka folk som tar prover för att analysera varifrån nervgiftet kom som användes i attacken i Salisbury.
Läs mer om Moskva, Organisationen och Salisbury.
Dalahästar i Berlin lockar tyskarna
NUSNÄS/DALARNA/BERLIN. På världens största reselivsmässa i Berlin gäller det att synas i vimlet. Och vad passar då bättre än en lysande röd häst?
Läs mer om Berlin.
Internationella experter testar nervgiftet
London pekar österut mot Moskva, som i sin tur nekar i sten eller pekar i alla m...
Läs mer om Moskva.
Kvinna överfallen av okänd person i Umeå
En kvinna blev överfallen och misshandlad i Umeå av en för henne en okänd person, enligt polisen. Det skedde mitt på blanka dagen vid 13. 20-tiden.
Läs mer om Umeå.
Kvinna överfallen av okänd person i Umeå
Inrikes. En kvinna blev överfallen och misshandlad i Umeå av en för henne en okänd person, enligt polisen. Det skedde mitt på blanka dagen vid 13.20-tiden. Polisen kan i nuläget inte säga om det var en oprovocerad och spontan händelse.
Läs mer om Umeå.
Halfvarsson tappade i jaktstarten
Calle Halfvarsson lyckades inte hänga med när tåget gick i jaktstarten i Falun. Efter den fina insatsen i lördagens masstart blev det en sjunde plats i jaktstarten. Alexander Bolsjunov vann och Johannes Høsflot Klæbo slog Gunde Svans rekord.
Läs mer om Falun.
Internationella experter testar nervgiftet
London pekar österut mot Moskva, som i sin tur nekar i sten eller pekar i alla möjliga andra väderstreck. Nu ska Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) skicka folk som tar prover för att analysera varifrån nervgiftet kom som användes i attacken i Salisbury.
Läs mer om Moskva, Organisationen och Salisbury.
16 enkla sätt att förvandla hemmet med dekorplast
Har du också upptäckt dekorplastens fantastiska magi?Du kan spara tusenlappar genom att fuska med dekorplast.Här får du 16 olika tips att förvandla och förnya hemmet!
Ser du förändringen i de välkända loggorna?
Det är några av världens mest kända varumärken som också innehåller människohuvuden och ansikten.Nu har en grupp organisation gjort om dem – och får starka reaktioner.Kreativt, tycker någon – Meningslöst, det är inte detta som behövs, tycker en annan - och debatten går hetSer du vad de ändrat?
Läs mer om Meningslöst.
JUST NU: Historisk – slår Gundes rekord
Johannes Hösflot Kläbo slutade 25:a i herrarnas jaktstart – och skrev historia i Falun.21-åringen är nämligen tidernas yngsta vinnare av den totala världscupen.Norrmannen raderar därmed Gunde Svans gamla rekord från 1984.
Läs mer om Falun.21-åringen.
Beskedet: Klimatförändringar låg bakom vår arts uppkomst
För drygt 300000 år sedan hade klimatet blivit torrare över stora delar av Afrika. Detta tycks ha lett till uppkomsten av vår egen art, Homo sapiens, enligt nya studier.Bevisen är bland annat nya typer av avancerade av stenredskap som dyker upp för första gången.
Läs mer om Afrika och Homo.
Boom för lån till renoveringar
Vart tredje hushåll har lånat för att renovera sin bostad. Det är den högsta siffran på fyra år. Samtidigt är det en mindre grupp som lånar till lyxkonsumtion.