19. Mars 2018 08.00-08.59

Glädje och skratt på sportlovet i Utansjö

LÄSARTEXT Sportlov med mycket snö är en önskedröm. Pulkaåkning i backen med många barn, en blandning av nationaliteter, vilken integration och glädje och skratt.
Läs mer om Utansjö.

Farligt när protester stoppar sprututbyte

Att en upprörd allmänhet kan bestämma om en viss vårdform ska få existera i deras närhet eller inte är en skandal.
Apple utvecklar egen skärmteknik - underleverantörer faller
Uppgifter om att Apple jobbar på en egen skärmteknik för sina produkter fick asiatiska leverantörer till Iphone-skärmar att falla på måndagen.
Läs mer om Apple och Iphone-skärmar.
Explosion i Afrin i Syrien
Läs mer om Afrin och Syrien.

Tv-profil gripen efter rattfylla – treårig flicka skadad

Den brittiska tv-profilen Ant McPartlin, känd från det brittiska realityprogrammet Britain's got talent, har gripits av polisen efter en misstänkt rattfylla.En treårig flicka kördes till sjukhus i samband med olyckan, rapporterar The Mirror.– Alla var chockerade över vem det var, säger ett vittne till tidningen.
Läs mer om Ant McPartlin och The Mirror.
Pojke misshandlad vid inbrott på förskola
Tre okända gärningspersoner bröt sig in på en stängd förskola i Karlskrona på söndagskvällen.En elvaårig pojke som såg inbrottstjuvarna blev slagen i samband med händelsen.– Han ska ha sett dem komma ut därifrån, sen har de sökt upp honom och slagit honom, säger Jessica Mårtensson, inre befäl vid polisen, till BLT.
Svenskarna positiva till omdiskuterad flygskatt
Fler svenskar är positiva än negativa till en flygskatt, visar en undersökning Sifo gjort på uppdrag av Svenska Dagbladet.
Läs mer om Sifo och Svenska Dagbladet.
Explosion i Afrin i Syrien
En explosion har inträffat i en byggnad i staden Afrin i Syrien, rapporterar den turkiska nyhetsbyrån Anatolia.
Läs mer om Afrin, Anatolia och Syrien.
Apple utvecklar egna skärmar
Uppgifter om att Apple jobbar på en egen skärmteknik för sina produkter fick asiatiska leverantörer till Iphone-skärmar att falla på måndagen.
Läs mer om Apple och Iphone-skärmar.
Myndighet i USA utreder Hyndai och Kias krockkuddar
Amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA utreder krockkuddsfunktionen hos vissa Hyundai- och Kia-modeller till följd av bilolyckor där krockkuddarna inte utlöstes och då fyra personer dog och ytterligare sex skadats. Det rapporterar Financial Times.
CIA-agenten tipsar: Så håller du dig säker på resan
Gör de senaste årens många terroristattentat dig rädd för att flyga och bo på hotell?Ja, alltså RIKTIGT svårt-att-sova-rädd?Då ska du lyssna på råden från en rutinerad och resvan amerikanska CIA-agent.Här är hans 13 tips för att undkomma så smidigt som möjligt vid attacker på flygplan och hotell.
Ett bortastarkt Malmö kan skrälla i Göteborg
Dagens bästa spel 19 marsSpelform: Bomben 1Spelstopp: 18.59Spelexpert: Johan Meijer
Läs mer om Göteborg och Malmö.
V64 och DD: Svårt läge inget hinder för spiken
Spelvärd: Fredrik EdholmMåndag 19 marsV64 och Dagens Dubbel, EskilstunaBeräknat spelstopp: 19.30 (V64), 20.56 (DD)
Läs mer om EskilstunaBeräknat.
Ett desperat Kings jagar slutspelsbiljett
Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
Hon kan lämna SVT för skidlandslaget
FALUN. Skidlandslaget bekräftar att Johanna Ojala är ett intressant namn för en tränarposition nästa säsong.Och Sveriges Television är beredd att släppa sin expert - trots att Ojala egentligen har kontrakt ett år till.– Vi är medvetna om att Johanna är en väldigt attraktiv person som tränare, säger Erika Christensson, projektledare för Vinterstudion.
Följ måndagens börsöppning
Börsmorgon ger dig nyheter, analyser och aktietips varje vardag klockan 08.45.
Skanska tecknar miljardavtal i USA
Skanska och OM-SE har tecknat avtal om att utöka ett existerande avtal om att bygga kontors- och bostadsprojektet Fifth + Broadway i Nashville, USA. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Broadway, Fifth, Nashville och USA.
Lena Ph gör sin första sommarturn på 12 år
Lena Philipsson ger sig ut vägarna i sommar.För första gången på 12 år åker artisten nu ut på Sverigeturn med start i juni på stadsfesten i Skellefteå.
Läs mer om Skellefteå och Sverigeturn.
Bomben: McDavid spelar hockey-VM
Hockey-VM i Danmark får oväntad stjärnglans.Connor McDavid, en av NHL:s största stjärnor, ska spela i turneringen.– Jag vet att han ska åka dit, säger svenske lagkamraten Oscar Klefbom till sajten HockeySverige.
Svenskarna positiva till att införa flygskatt
Fler svenskar är positiva än negativa till en flygskatt, visar en undersökning Sifo gjort på uppdrag av Svenska Dagbladet.
Läs mer om Sifo och Svenska Dagbladet.
Uppföljning: Säljrådet i nätbanken missade helt
Di:s råd att sälja nätmäklaren blev inte lyckat. Men invändningarna mot aktiens skyhöga värdering kvarstår.
Rykte: Valkyria Chronicles 4 släpps i oktober
Sega siktar på att återställa förtroendet för Valkyria Chronicles-serien efter att Valkyria Revolution lämnat en något besk eftersmak i munnen för många spelare.
Lena Philipsson till Stadsfesten
Musik. Schlagerstjärnan Lena Philipsson är klar för Stadsfesten i Skellefteå i sommar, skriver Norran. Det meddelar Stadsfesten i ett pressmeddelande. Senast Lena Philipsson genomförde en sommarturné var 2006.
Läs mer om Norran, Skellefteå och Stadsfesten.
Berättar om när Säffle blev stad
SÄFFLE: Johan Österman föreläser i stadshuset Hur gick det till när Säffle blev stad? Om det berättar Johan Österman vid en föreläsning i stashuset på onsdag. Säffle blev stad vid årsskiftet 1951/52.
Läs mer om Hur, Johan Österman och Säffle.
Rysslandsexperten: "Som val betraktat, ett helt ointressant val - vi visste hur det skulle gå"
Martin Kragh, chef för Rysslandsprogrammet på Utrikespolitiska institutet, om ryska valet som Vladimir Putin, som mycket väntat, tog hem.
Vladimir Putin vann det ryska valet - men många vittnar om valfusk
Vladimir Putin vann det ryska valet, något som många väntat sig, och kommer att få sitta kvar i sex år till.
Norska kristdemokrater kan fälla regeringen
Kristelig Folkeparti (KRF) samlas i dag till ett möte vid lunch där partiet väntas avgöra om det ska ge sitt stöd till tisdagens misstroendeomröstning mot Norges justitieminister,
"Personer med funktionsnedsättning kan lätt få bättre stöd"
Det finns ett arbetsverktyg som bevisligen minskar psykisk ohälsa hos personer med funktionsnedsättning - så låt oss använda det, skriver fyra debattörer. Detta är opinionsmaterial. Åsikterna som förs fram här är upphovsmannens egna.
Stugmöte med gamla anor i Stöndar
LÄSARTEXT Den 20 februari var det stugmöte hos Ulla Bolin i Stöndar, Boteå. Ett tjugotal personer hade hörsammat inbjudan. Komminister Elisabeth Gravström predikade och ledde samlingen. Denna mötesform har gamla anor.
Läs mer om Boteå, Stöndar och Ulla Bolin.
Krönika av Gunnar Fredriksson: "Nya och gamla väderlekar"
LÄSARTEXT Nu govänner, nu ljusnar det! Mars månad är förhoppningens månad, även om en eller annan snögiva dröjer sig kvar i skyn och söker läge för att dimpa ner, men ändå, var så säkra på; snart flöjtar koltrasten!
Läs mer om Gunnar Fredriksson.
Feminismen behöver fler män
Den feministiska rörelsen behöver att fler vuxna och modiga män engagerar sig ideellt i arbetet för jämställdhet." Nyligen firades internationella kvinnodagen.
Poäng för 15:e matchen i rad - nu är Laine ikapp Ovetjkin: "Vill inte dela ledningen"
VRÄKER PÅ. Ingenting kan stoppa Patrik Laine just nu. Foto: James Carey Lauder-USA TODAY Sports Patrik Laine fortsätter att hitta sätt att överträffa förväntningarna.
Läs mer om Laine, Ovetjkin och Patrik Laine.
Skicrosstjärnan Sandra Näslund överraskade i Landsomberget
LÄSARTEXT Landsombergets skidanläggning mellan Backe och Rossön i västra Ångermanland har hittills under säsongen haft rekordartat med besökare.
BOMBEN: Connor McDavid spelar VM
Connor McDavid. Foto: Getty Images Har du inte bokat resa till hockey-VM i Danmark? Då är det kanske dags nu. Enligt Oscar Klefbom kommer Connor McDavid att spela turneringen för sitt Kanada.
Läs mer om Connor McDavid, Danmark och Kanada.
Sten Billerud är ständigt på jakt - med kameran som vapen
Egentligen ville han bli yrkesfotograf - men kom i stället att arbeta som hundförare inom Stockholmspolisen. Bildintresset har dock Sten Billerud burit med sig genom livet.
Tack Ö-vik för allt härligt vi har - hoppas jag får tacka för ett kulturhus också
Tack ÖA för att ni finns! Tack för att ni irriterar, tjusar och förför. Tack för att ni granskar samhälle och individ. Tack Tidningen 7 för er vänlighet och konsert 7/7. Tack Foppa för golfbana och hockeyhall. Tack Elvy för Botniabanan.
Läs mer om Botniabanan.
Hoppet lever i St. Louis - efter svenskt övertidsmål
Alexander Steen och Patrik Berglund. Foto: Icon Sportswire St. Louis Blues har haft några tuffa månader och rasat genom tabellen.
Läs mer om Patrik Berglund.
Lena Philipsson kommer till Latitud
Foto: Maja Suslin/TT Så här såg det ut när Lena Philipsson uppträdde under den Svenska Idrottsgalan 2016 i Globen i Stockholm. Lena Philipsson är klar för Latitud 57. Det framgår av ett pressmeddelande.
Kommunen vill prioritera friidrott: "En välkomnande verksamhet"
En satsning på Djurmo IP - med nya löparbanor, kastbur och ett nytt hoppområde för bland annat höjdhopp samt ett utegym. Det projektet toppar kultur- och fritidsnämndens priolista för större fritidsanläggningar i Gagnefs kommun.
Läs mer om Djurmo IP.
Stärkt yen pressar Tokyobörsen
Asienbörserna noterades åt lite olika håll på måndagsmorgonen men med övervikt åt minus med Tokyo som största sänke.
Läs mer om Tokyo och Tokyobörsen.
Castellum investerar 307 miljoner i ombyggnad
Castellum investerar 307 miljoner kronor i den första etappen i ombyggnationen av fastigheten Sabbatsberg 24.
Läs mer om Sabbatsberg.
Hyundai och Kia utreds i USA efter dödsfall
Amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA utreder krockkuddsfunktionen hos vissa Hyundai- och Kia-modeller till följd av bilolyckor där krockkuddarna inte utlöstes och då fyra personer dog och ytterligare sex skadats.
Läs mer om Hyundaioch Kia-modeller, Kia och USA.
Blev Putin verkligen återvald på riktigt?
Framgångssagan Vladimir Putin krossade alla motståndare vid presidentvalet på söndagen och fortsätter sitt segertåg. Men blev han verkligen återvald på riktigt?
Saudisk prins besöker Trump
Läs mer om Trump.
Allt fler sjuka hänvisas till arbetsmarknaden
Antalet långtidssjukskrivna människor som skickas till Arbetsförmedlingen (AF) har ökat med cirka 350 procent på tre år. – Är man sjuk ska man få sjukpenning ifrån Försäkringskassan, säger AF:s rehabiliteringschef Maria Kindahl, till Ekot.
Castellum investerar 307 miljoner kronor i Stockholm
Castellum investerar 307 miljoner kronor i den första etappen i ombyggnationen av fastigheten Sabbatsberg 24. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Sabbatsberg och Stockholm.
Guldkompisar på var sin sida
De spelade bredvid varandra i försvaret när RIK tog sex SM-guld.Och de har också jobbat tillsammans i Aranäs och tagit dubbla guld i Sävehof.Men när Alingsås och Ystad möts i handbollens kvartsfinal är bästa kompisarna Mikael Franzn, 46, och Jerry Hallbäck, 49, tränare i var sitt lag.– Det är en gubbe jag håller högt, men nu är det radiotystnad, säger Franzn.
Alien: Det är rätt att ha prinsessklänning till vardags
Kåseri. Jag provade en klänning. Ni kan aldrig ana vad som hände sedan.
Börsveckan: Köp ÅF, Scandi Standard och Sobi
Börsveckan rekommenderar köp av ÅF, Scandi Standard och Sobi i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Sweco, norska Orkla och Hoist.
Läs mer om Hoist, Orkla, Scandi Standard, Sobi och Sweco.
Isofol har valt dos på läkemedelskandidaten arfolitixorin inför registreringsstudien ISO-CC-007
Dosen av Isofols läkemedelskandidat arfolitixorin som skall användas i den registreringsgrundande studien ISO-CC-007 ska uppgå till 120 mg/m2, vilket i genomsnitt innebär lite drygt 200 mg för en vuxen man. Dosvalet är en viktig milstolpe inför genomförandet av bolagets planerade registreringsgrundande studie och har baserats på säkerhets- och effektdata från mer än 115 individer.
MotoGP: Tät racing i Qatar
Det var en hård strid ända till målflagg för en toppklunga med stundtals åtta förare där alla hade goda chanser att knipa en pallplats.
Läs mer om Qatar.
Triss i köpråd från Börsveckan
Börsveckan rekommenderar i veckans nummer köp på Sobi, ÅF och Scandi Standard, men avvakta för Hoist och Sweco.
Kroppsaktivist: Känna sig snygg handlar om överlevnad
Den tjocka kroppen är inte sexig, råder samhällets dom. Det vill kroppsaktivisten Gabrielle Chellig ändra på när hon poserar lättklädd på nätet – den typen av bilder som feminister har protesterat mot i decennier. Hon kallar det feministisk praktik.
Läs mer om Gabrielle Chellig.
Rapport om dyrt rid-EM läggs fram
I dag väntas en ekonomisk granskning av ridsport-EM i Göteborg förra året bli offentlig.
Läs mer om Göteborg.
Miljardärens raseri mot 60 meter höga masten
Telia Sonera fick tillstånd att bygga en 60 meter hög mobilmast i närheten av läkemedelsmiljardären Lars Backsells, 65, fritidshus i Stockholms skärgård för drygt ett år sedan.Sedan dess har han fört en intensiv kamp mot myndigheterna – förgäves.– Jag fick nyligen avslag i högsta miljödomstolen, säger Lars Backsell.
Tre bilar i krock – E6 avstängd
Tre bilar har kolliderat på E6 i Kungsbacka kommun. Enligt räddningstjänsten har vägen stängts av i norrgående riktning.Skadeläget oklart.
Läs mer om Kungsbacka.
Stjärnan räddade Zara Larssons gig
Zara Larssons spelning på Lollapalooza i Chile på lördagen var inte en helt problemfri historia – den svenska stjärnans instrument hade nämligen inte kommit fram till festivalen i tid.
Läs mer om Chile och Lollapalooza.
Senvinterfest med musikkryss i Torsvikscafét
LÄSARTEXT Häggsjöborna besökte söndagen den 4 mars Torsvikscafét. Sång, spel och musikkryss. Uppskattat av den talrika publiken. I pausen kaffe med dopp.
Läs mer om Torsvikscaft.