19. Mars 2018 18.00-18.59

Gängmedlemmar hoppar av – samhället sparar miljoner

Totalt trettio personer som lämnat Göteborgs gängvärld har inte begått nya brott efter det att de hoppat av.Fortsätter de leva ett laglydigt liv sparar det samhället stora pengar.– Då är vi lätt uppe i en halv miljard, säger kommissarie Sven Lindgren.
Läs mer om Sven Lindgren.
Polariserande politiker är partiernas lockvaror
Hanif Bali är inte unik. Det stormar också kring den norska ministern Sylvi Listhaug efter en nätpublicering. Båda har haft samma funktion för sina partier som de billiga korvarna har på Ikea. Det handlar om å-fan-faktorn.
Läs mer om Ikea och Sylvi Listhaug.
Ola-Connys diss mot Farmen
Läs mer om Farmen.
Se en episk ny trailer till "God of War"
Den 20 april släpps rebooten av Sonys klassiska "God of War" där allas våran älskade krigsgud denna gång befinner sig i den nordiska mytologin.
Läs mer om God och War.
Alkoholsmugglarna fråga för partiledningen
De två politikerna i Västerbergslagen som av Svea Hovrätt dömts för alkoholsmuggling, får nu partiledningens ögon på sig.
Strid om Tunabyggens miljonvinst - "Pengarna behövs i bolaget"
Tunabyggen ska lämna ifrån sig 34 miljoner kronor av vinsten. Det godkänner inte styrelsen. - Det är olyckligt för utvecklingen i Borlänge om Tunabyggen inte får behålla pengarna, menar Carl-Oskar Bohlin (M).
Landström lämnar TG
Innebandy. Jonas Landström lämnar Team TG efter två säsonger. Under hans tid i TTG spelade han 47 SSL-matcher och gjorde 16 mål och 14 assist. Nu får han dock inget nytt kontrakt från klubben.
Läs mer om TTG och Team TG.
Fin helg på U13-SM
Övrig sport. Under helgen avgjordes U13-SM och det blev en fin helg för IFK Umeås unga spelare. Mio Molin tog silver i dubbel tillsammans med Viktor Moorskogen, Täby. Han tog även brons tillsammans med Alice Molin i mixed.
Magnus Muhrén sjukskriven
Sporttelegram. Sandvikens tränare Magnus Muhrén är sjukskriven. Han kommer att vara borta från laget "under en period", på grund av "överbelastning och utmattningssyndrom", skriver Sandviken i ett pressmeddelande.
Läs mer om Sandviken.
NEW YORK: REJÄLT NEDÅT, FACEBOOK FÅR TUMMEN NED, S&P500 -1,6%
STOCKHOLM (Direkt) New York-börserna handlas klart lägre när handeln nådde halvtid på måndagen. Inför Federal Reserves räntesignaler på onsdagskvällen fortsatte mycket av nyhetsflödet att ha med eventuella tullar och handelskrig att göra.
Sven Melander drabbad av cancer
Sven Melander upptäckte i vintras en elakartad tumör i sin kropp meddelar skådes...
Kvinna påkörd av självkörande bil - dog
En kvinna i Arizona i USA har dött efter att hon blivit påkörd av en självkörande Uber-bil. Det är det första fallet där en person avlider efter att ha blivit påkörd av ett självkörande fordon.
Läs mer om Arizona, USA och Uber-bil.
Magnus Muhrn sjukskriven
Nu kan du ringa till din hund – på ett eget telefonnummer
Framtiden är här!Nu kan din hund få ett eget telefonnummer.–Idag gör vi det möjligt att lägga till vad vi tycker är en självklar familjemedlem, nämligen hunden, säger John-Sebastian Slørdahl, ansvarig för Telenor Sveriges konsumentaffär på mobilsidan, i ett pressmeddelande.
Kvinna omkom då hon påkördes av självkörande Uber-bil
En kvinna i en stad i USA-delstaten Arizona har omkommit efter att ha körts på av en självkörande bil, knuten till taxitjänsten Uber. Olyckan kan vara den första som inträffat där en fotgängare påkörts av ett självkörande fordon.
Läs mer om Uber-bil och Uber.
Wallström: Uppgifter om otillåten inhämtning ska tas på största allvar
Moderaten Hanif Bali fick lämna partistyrelsen och Twitter efter den uppmärksammade mejl-affären – men frågan om misstänkt avlyssning kvarstår. Utrikesminister Margot Wallström (S) kommer att ha ett möte med UD:s säkerhetsfunktion. – Uppgifter om otillåten inhämtning ska tas på största allvar, säger hon.
Läs mer om Twitter.
Jack Werner: Hanif Balis strategi är att jaga enskilda människor - till slut blev det orimligt för M
Moderate riksdagsledamoten Hanif Bali har anammat en amerikansk strategi för att så misstro. Till slut blev det alltför tydligt för M-ledningen att det var ohållbart på en svensk spelplan: därför tvingades han skörda den misstro han själv sått.
Läs mer om Hanif Bali och M-ledningen.
De plockar in en heltidsanställd scout: "Han hittade Olle Liss åt mig"
Olle Liss dominerar i SHL. Foto: Bildbyrån Rögle har valt att heltidsanställa en scout, för första gången. De skriver man på sin hemsida. Christoffer Malm blir den som får jobbet.
Läs mer om SHL.
Misstänkt grov våldtäkt i Kristianstad
Inrikes. Natten till fredag skedde en misstänkt grov våldtäkt i centrala Kristianstad.
Läs mer om Kristianstad.
Lusth ny tränare i Mora inför SHL-kvalet
Sporttelegram. Mora möter antingen Leksand eller Oskarshamn i SHL-kvalet som inleds om en vecka. Och det med en ny huvudansvarig på tränarbänken.
Läs mer om Leksand, Mora och Oskarshamn.
Fjärde raka för lag Hasselborg
Sporttelegram. Det svenska lag Hasselborg har inlett curling-VM strålande och är fortfarande obesegrat. Det blev seger med 6-4 mot USA i den fjärde omgången av grundserien för de svenska OS-guldmedaljörerna från Pyeongchang.
Tre medaljer på JSM
Övrig sport. Umeå brottning fick fina framgångar under junior-SM i helgen. Klubben åkte hem med tre medaljer. Oskar Månsson förlorade finalen i 82 kilo mot Anton Olsson, BK Ore, men fick en fin silvermedalj.
Läs mer om Anton Olsson och JSM.
Malin, 34, slår larm: Dålig miljö för barn och vuxna
Läraren Malin Lundvall, 34, sjukskrevs för utmattning efter flera år av press på förskolan.Hon är en av tusentals som nu ryter ifrån mot situationen i Sveriges förskolor under uppropet #pressatläge.–Det är en dålig miljö för barn och vuxna, säger hon.
Kvinna död – träffad av självkörande Uber-bil i USA
En kvinna har dött efter att blivit träffad av en självkörande Uber-bil i Arizona, USA.Det är den första kända dödsolyckan med en självkörande bil, skriver New York Times. Nu stoppar Uber projektet med självkörande bilar.
Läs mer om Arizona, USA, Uber och Uber-bil.
Över 1 500 inom förskolan går ut i gemensamt upprop
Över 1 500 anställda inom svensk förskola går ut i ett gemensamt upprop.Under namnet #pressatläge vittnar förskolechefer, förskollärare och barnskötare om hård press och underbemanning.I dag har jag och min kollega fått jobba över, inte hunnit ta rast och brustit ut i gråt över att inte vara tillräckliga, skriver en barnskötare i Härryda i ett av vittnesmålen.
Läs mer om Härryda.
USA-börser: Facebook faller ytterligare
New York-börserna handlas klart lägre när handeln nådde halvtid på måndagen. Inför Federal Reserves räntesignaler på onsdagskvällen fortsatte mycket av nyhetsflödet att ha med eventuella tullar och handelskrig att göra.
Arbetet har tagit prästen Jan till många oväntade delar av världen - men Härnösand är hemma: "Är så vackert här"
Arbetet som präst har tagit dagens jubilar, Jan Sjöberg, till många oväntade delar av världen. Han föddes i Etiopien, växte upp i Tärnaby och Hälledal.
Dags skrota landstingen
Detta är en insändare. Det betyder att en läsare skickat in sin text för publicering. Innehållet är insändarskribentens egna uppfattning. Dags skrota landstingen Insändare.
Läs mer om Insändare.
Misstänkt grov våldtäkt i Kristianstad
Natten till fredag skedde en misstänkt grov våldtäkt i centrala Kristianstad. En kvinna har anmält att hon blev våldtagen någon gång mellan klockan 02 och 04 vid ett grönområde i närheten av sjukhuset i Kristianstad, skriver Kvällsposten.
Läs mer om Kristianstad och Kvällsposten.
"Ett säkert vårtecken"
Umeå. Just nu pågår arbetet med att skotta fram fotbollsplanen nedanför Bräntbergsbacken i Umeå. - Ja det här är ett säkert vårtecken, säger traktorföraren Peder Lundmark på Grus Schakt.
En match för fotbollsskolan
43 ungdomar vill gå på fotbollsskolan som startar i Kävlinge i höst. 25 får plat...
Läs mer om Kävlinge.
Kvinna död – träffad av förarlös Uber-bil i USA
En kvinna har dött efter att blivit träffad av en självkörande Uber-bil i Arizona, USA.Det är den första kända dödsolyckan med en förarlös bil, skriver New York Times.
Läs mer om Arizona, USA och Uber-bil.
54 matcher anmälda för matchfixning sedan 2012
54 misstänkta matcher på sex år – högst troligt bara toppen på isberget. Författarna till den första svenska boken om matchfixning är övertygade om att listan hade varit betydligt kortare om Sverige bara hade agerat tidigare. – Sverige har blivit en inbjudande måltavla för matchfixarna, säger DN-reportern Jens Littorin som tillsammans med Magnus Svenungsson från SVT:s Uppdrag granskning skrivit Matchfixarna.
Läs mer om Matchfixarna och Sverige.
Fischer tillbaka i landslagstruppen inför VM-kvalet mot Ungern
Kvartetten Nilla Fischer, Marija Banusic, Lina Hurtig och Julia Roddar är tillbaka i landslagstruppen inför VM-kvalet mot Ungern, som spelas i Szombathely 5 april.
Europabörser: Tung dag för teknik och industri
Europabörserna inledde veckans handel med att tydligt sjunka på måndagen, efter en överlag negativ stämning på omvärldsbörserna.
Förvaltare om Putin: Intressant situation för aktiemarknaden
Vladimir Putins seger i det ryska presidentvalet har fått ett svalt mottagande på börsen. Nu vänds blickarna till vilka reformer han kan driva igenom under de kommande sex åren.
Läs mer om Putin.
Uber avbryter test med självkörande bilar efter dödsolycka
Taxi- och samåkningsföretaget Uber avbryter sina tester med självkörande bilar i flera amerikanska städer efter en dödsolycka i delstaten Arizona där en kvinna blev påkörd och avled.
Läs mer om Arizona och Uber.
Allt fler flickor vill spela bandy i Skutskär:"Vi har ett otroligt uppsving"
I svallvågorna efter bandydamernas framgångar som nu även är kryddat med ett SM-guld har många yngre tjejer börjat spela bandy i Skutskär. I höstas så startades ett lag för flickor i klubben.
Läs mer om SM-guld, Skutskär och Skutskär.Vi.
"Indiana Jones 5" börjar spelas in i april 2019
Att legendaren Steven Spielberg skulle återvända till mer djungeläventyr har varit klart i ett par år, men frågan har varit när det skulle ske. Nu avslöjar Steven Spielberg själv att inspelningarna startar i april 2019.
Läs mer om Steven Spielberg.
Lööf närmar sig ett ja – Löfven och Åkesson jublar
Vilket är viktigast: Att ge ensamkommande unga en ny chans, eller att hålla ihop Alliansen i en av valets viktigaste frågor? Det ser ut som om Centerpartiet har gjort sitt val – och i så fall är det precis vad Socialdemokraterna har drömt om.
Vi utnyttjades som sexslavar
Jacinda Barclay deltog i en av 2000-talets mest utskällda idrottsprojekt: Lingerie Football League.Nu har stjärnan berättat sanningen om den traumatiska upplevelsen.Vi möttes av en total brist på respekt, skriver Barclay i en krönika för tidningen Players Voice.
Läs mer om Barclay.
Trump stoppar venezolanska kryptovalutor
USA:s president Donald Trump har beslutet att förbjuda amerikanska transaktioner med digitala valutor som skapats i Venezuela, rapporterar Bloomberg.
Läs mer om Bloomberg, Donald Trump och Venezuela.
Stockholmsbörsen: Bred nedgång på dyster handelsdag
Stockholmsbörsen backade i tidig måndagshandel för att därefter avsluta svagt. Utvecklingen var likartad på de ledande börserna i Europa. Börserna i New York inledde svagt vilket satte press på OMXS30 under eftermiddagen och fick index att stänga kring dagslägsta.
Läs mer om Europa och New York.