19. Mars 2018 22.00-22.59

Politikerna valde att ligga lågt på protestmöte

Mycket kritik, många frågor och få svar. Det blev utfallet när motståndarsidan p...
Positivt i Gnesta kring regionbildning
Regionbildningen i länet belystes i kommunfullmäktige under måndagen. Landstinget Sörmland, Regionförbundet Sörmland och kollektivtrafikmyndigheten har från och med nästa år gått samman i en enda ny organisation, Region Sörmland.

Guif P18 ute ur USM

Under den gångna helgen spelade Guifs herrjuniorer USM-steg 4 i Malmö. Men det roliga tog slut rätt så omgående efter ett jämnt gruppspel.
Läs mer om Malmö och USM.
Här är det mest populära jobbet på LinkedIn
Modedesigner och olika typer av frilansarbete är populära tjänster som många sökte på LinkedIn förra året. Nätverket har sammanställt vilka jobb som fick flest ansökningar och enligt Lisa Gunnarsson, vd på LinkedIn Norden, tyder resultatet på en spännande förändring på arbetsmarknaden.
Wallström: Håll trycket mot Nordkorea
Trots islossningen på Koreahalvön behöver omvärlden fortsatt hålla trycket uppe på regimen i Pyongyang, konstaterar utrikesminister Margot Wallström (S).
Avveckling av asylboenden skjuts upp
Migrationsverkets justerar nu sina planer på att avveckla samtliga tillfälliga boenden före sommaren. 16 av de 24 boenden som återstår senareläggs. Det beror delvis på regeringens besked under måndagen.
Jesper tog av sig kläderna – på pappa Bosses 80-årsfest
Bosse Parnevik fyller 80 år i dag – under gårdagskvällen firade familjen stort på Nalen i Stockholm.Showmannen Bosse Parnevik fick njuta av underhållning signerad sonen Jesper – som sjöng på scenen iklädd läderbyxor som visade hans bara bakdel.– Jag är din första prestation, en ganska bra imitation, får ofta höra jag är lik Bosse Parnevik, sjöng Jesper Parnevik.
Pappa och två barn hittades döda i hus
En 35-årig man och hans två barn på tre och fem år hittades på måndagseftermiddagen döda i ett hus i danska Kolding.Dödsorsaken är oklar och polisen har spärrat av bostaden och startat en utredning.– Med hänsyn till omständigheterna har vi inte mer att säga just nu, meddelar Sydøstjyllands politi.
Politisk vilde till angrepp mot stadshuscentern under sammanträde
Tekniska nämndhuset blir kvar på Kungsholmen, Östberga förbinds med Årsta i och med nya bostäder och högre miljökrav ska ställas vid upphandling av betong. Måndagens kommunfullmäktige avlöpte relativt friktionsfritt i stadshuset – men den politiska vilden Rickard Wall var fast besluten om att ställa C till svars för sina nämndemän i Solna.
Kramfors polisstation utsatt för hot - nationella bombskyddet på plats
En försändelse med vitt pulver samt ett hotbrev levererades till polisstationen i Kramfors under måndagen. Stationen har spärrats av och nationella bombskyddet anlände under kvällen. Minst tre personer ska ha blivit exponerade för pulvret.
Nils och Oliver fastnade i liften - fick hoppa tre meter
Liften fastnade och pojkarna tvingades hoppa ner tre och en halv meter. Men fritids- och kulturchefen säger att liften på den kommunala skidanläggningen i Kalix är säker.
Läs mer om Kalix och Oliver.
Socialdemokraterna i Falun spikade sin fullmäktigelista: "Ett starkt gäng vi lanserar"
Vid ett medlemsmöte på måndagskvällen fastställde Socialdemokraterna i Falun listan på kandidater till kommunfullmäktige. Listan toppas av Jonas Lennerthson. - Det är en oerhört stor ära för mig, säger han i ett pressmeddelande.
Läs mer om Falun och Socialdemokraterna.
Här är Falusossarnas lista med 56 kandidater till kommunfullmäktige
På måndagskvällen fastställde Socialdemokraterna i Falun listan på kandidater till kommunfullmäktige. Listan toppas av Jonas Lennerthson. Här nedanför hittar du hela listan, plus partiets olika talespersoner inför valet.
Läs mer om Falun och Socialdemokraterna.
Viktor Palm bekantade sig med SSL-klubb
Blir SSL-klubben Växsjö Vipers Viktor Palms nästa klubb. I helgen var i alla fall Onyxanfallaren på besök hos dem.
Läs mer om Onyxanfallaren.
Listhaug över gränsen – nu hotas Norge av kris
Sannolikheten för att det blir en regeringskris i Norge har ökat kraftigt. Ett parti har ännu inte bestämt sig för hur det ställer sig i misstroendeomröstningen om landets justitieminister på tisdag. Statsminister Erna Solberg kan göra omröstningen till en kabinettsfråga.
Läs mer om Norge.
Rönnbergs kritik – efter förlusten
GÖTEBORG/STOCKHOLM. Frölunda dominerade skottstatistiken.Men förlorade den första kvartsfinalen mot Malmö Redhawks med 1-2.– Vi var för trubbiga, säger Roger Rönnberg.
Läs mer om Roger Rönnberg.
Svenska företagare bland de äldsta i Europa
Sverige har rekordmånga företagare över 65 år, mer än dubbla EU-genomsnittet. Rekordmånga ägarskiften kommer krävas under de närmaste åren, säger Johan Kreicbergs, företagarekonom på Swedbank.
Läs mer om EU-genomsnittet, Europa och Swedbank.
HK-basen hoppas på växande publik
1208 kom till HK Malmös inledande slutspelsmatch och skapade en kuliss som lyfte...
Tom Cruises nya svek mot dottern Suri, 11
Tom Cruise har inte träffat dottern Suri, 11, på fyra år, skriver sajten Hollywood gossip.Sajten skriver att en återförening var nära i juni ifjol – de båda var då i samma stad under flera veckor –men skådespelaren träffade aldrig sin dotter.– Suri har slutat sakna honom, säger en uppgiftslämnare till sajten.
Läs mer om Hollywood och Suri.
Väpnat rån mot butik
På måndagskvällen blev en matbutik i Vara rånad av en beväpnad gärningsman.Rånaren fick med sig kontanter.
Läs mer om Vara.
Lag Hasselborg fortsätter succén - tog fjärde raka segern i VM
Lag Hasselborg har inlett curling-VM strålande och är fortfarande obesegrat. Det blev seger med 6-4 mot stornationen USA i den fjärde omgången av grundserien för de svenska OS-guldmedaljörerna från Pyeongchang.