20. Mars 2018 10.00-10.59

"Miranda Hobbes" vill bli guvernör i New York

Skådespelaren Cynthia Nixon, känd från Sex and the City, meddelar att hon ställer upp i det amerikanska guvernörsvalet.
Läs mer om City, New York och Sex.

Projektor för fickan

Den nya portabla projektorn MP-CD1 från Sony ryms i handen och har kapacitet att projicera innehåll på upp till 120 tum från ett avstånd på cirka 3,5 meter i ungefär två timmar på en laddning.
Läs mer om Sony.
Blackrock ökar i JM - blir näst största ägare
Kapitalförvaltaren Blackrock har köpt aktier i bostadsbolaget JM varefter innehavet uppgå till 8,3 procent av aktierna.

Nekar till att Åbodåd utfördes i terrorsyfte

I dag hålls förberedande förhandlingar i Åbo inför rättegången om knivattacken i augusti förra året. Den 23-årige Abderrahman Bouanane nekar till att han utförde dådet i terrorsyfte.
Nätverk misstänks för människohandel
Kvinnorna rekryterades på olika platser i Rumänien och fördes sedan till Sverige för att jobba som prostituerade. Nu har polisen i region Väst börjat nysta upp härvan. Hittills är fyra personer häktade misstänkta för grovt koppleri.
Läs mer om Rumänien, Sverige och Väst.
Låna leksaker på nytt bibliotek
Nu kan du låna leksaker till barnen - på Sveriges första leksaksbibliotek.Många barnfamiljer bor trångt, saknar förvaring och har inte tillgång till dyra kvalitetsleksaker – det vill vi ändra på står det i ett pressmeddelande.
Kraftwerk till Storsjöyran
Den ikoniska och banbrytande tyska elektrogruppen Kraftwerk kommer i sommar för första gången till Östersund och Storsjöyran.
DN gratulerar: Fanny Bergenström, matglad fotograf
Lika bekväm som Fanny Bergenström är med kameran i högsta hugg, lika obekväm känner hon sig när det är hon själv som är motivet.
Läs mer om Fanny Bergenström.
Blackrock ökar i JM – näst största ägare
Kapitalförvaltaren Blackrock har köpt aktier i bostadsbolaget JM varefter innehavet uppgå till 8,3 procent av aktierna. Det framgår av ett flaggningsmeddelande.
Proffset om oljebolaget: Otroligt lågt värderat
Oljebolaget Enquest redovisar både minskad försäljning och vinst för helåret 2017 jämfört med året innan. Samtidigt lovar bolaget betydligt bättre tryck i oljekranarna under 2018 och aktien rusar i tisdagens inledande handel.
Hur Norrland är Hedesunda? "Mats Jonssons bok har väckt viss uppståndelse"
Författaren Mats Jonsson ger Sverige en viktig historielektion i sin serieroman "Nya Norrland". Han beskriver utarmningen av glesbygden utifrån en norrländsk sågverksort - som blivit spökstad. Men en plats som Hedesunda kan också känna igen sig.
Läs mer om Hedesunda, Nya Norrland och Sverige.
Uppges nära Djurgården - engelska tidningen: "90-95 procents chans Engvall lånas ut"
Gustav Engvall uppges nära en återkomst i Djurgården. Nu skriver Bristol Post att det är 90-95 procents chans att Engvall lånas ut från Bristol City. Gustav Engvall får inte många chanser att visa upp sig i Bristol City.
Iphone X kan till sist lanseras i ännu en färg
Apple har fortfarande planer på att släppa Iphone X i en variant av en guldfärg, enligt ett envist rykte.
Läs mer om Iphone X.
Varning för misstänkt virus på Linkedin – sprids via skadliga länkar i chatten
Misstänkt phishing-angrepp sprider sig på Linkedin.
Läs mer om Linkedin.
EU-kommissionär: Facebook hotar demokratin
Internetjättar som Facebook och Google, som sprider vidare individanpassade budskap till väljare, är ett hot mot demokratin. Det menar EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager i en intervju med Svenska Dagbladet.
Kan vara med i matchen direkt
Vid årsskiftet bytte han mildvädret i Malmö mot vargavintern i Skellefteå.Nu står han redo att inleda ett nytt kapitel i sin karriär.– Han hade nog aldrig sett en brodd innan han kom hit men det fungerar jättebra i träningen och jag tror att han kan vara med i matchen direkt, säger den kapable femåringens nya tränare Gabriella Laestander inför onsdagens V86-start.
Södertäljes poängkung till SHL: Mycket glad
Kvällsposten har avslöjat att Södertäljes poängkung Christoffer Bengtsson är klar för Rögle.Nu bekräftar Ängelholmsklubben värvningen.–Jag är mycket glad över att få chansen i Rögle BK. Det känns som att man har något riktigt intressant på gång i klubben som jag vill vara med om, säger den 24-årige anfallaren till Rögles hemsida.
Facebook stoppar egen utredning av Cambridge Analytica
Brittiska regeringen har gått hårt mot Facebook och deras förhållande till det skandalomsusade analysföretaget Cambridge Analytica. På tisdagen meddelade informationsmyndigheten ICO att it-jätten gått med på att stoppa sin egen utredning.
Läs mer om Cambridge Analytica, Facebook och ICO.
Fingerprint Cards aktie handelsstoppad på börsen
Biometribolaget Fingerprint Cards aktie har handelsstoppats av Stockholmsbörsen. Aktien hade fallit med nästan 7 procent inför stoppet.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
Oförändrade brittiska producentpriser
Brittiska producentpriser var oförändrade i februari, jämfört med månaden före, enligt icke säsongsjusterad statistik. Jämfört med motsvarande månad föregående år steg priserna 2,6 procent.
Börsnykomlingen satsar på förnybar diesel
Börsnykomlingen Colabitoil siktar på att bygga ett raffinaderi för förnybar diesel utanför Gävle för uppemot 3 miljarder kronor. Jätteanläggningen ska producera HVO som drivmedelsbolaget ser stor tillväxtpotential för när Sverige ska klara målen att bli fossilfritt.
Läs mer om Gävle, HVO och Sverige.
Kris i Venezuelas sjukvård
Den ekonomiska krisen i Venezuela har lett till att sjukhusen saknar de mest grundläggande medicinerna och kirurgiskt material. Kartläggningen av vårdsituationen i landet har gjorts av kongressen, där oppositionen har majoritet.
Läs mer om Venezuela.
Frölunda får tillbaka utlånad trio: "Aktuella för A-laget"
TILLBAKA. Jakob Stenqvist, Filip Westerlund och Jacob Peterson förstärker Frölunda. Foto: Bildbyrån Deras utlåning till Björklöven tog slut när Slutspelsserien avrundades i helgen.
Kais Mora jagar plats i allsvenskan - vann första play off-matchen
Kais Moras herrar fick en bra start i playoff 1 till allsvenskan. Hemmamatchen mot IBF Västerås slutade med seger, 7-4. Returen spelas i Västerås på onsdagskvällen.
Moderaterna: Exponeringsförbud ingen lösning - låt snuset synas!
Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s. Tobakspolitiken är ett kontroversiellt område. Men det betyder inte att den ska präglas av principlöshet.
Iphone X kan till sist lanseras i ännu en färg
Apple har fortfarande planer på att släppa Iphone X i en variant av en guldfärg, enligt ett envist rykte. Prisjämförelser från Prisjakt.nu Apple iPhone X 64GB mTorget 9 149 Blue City Sverige 9 149 Phonecare Ge omdöme!
Museichef i Skellefteå till Bildmuseet i Umeå
Kultur. Anders Jonsson, vd för Skellefteå museum lämnar sin post för att börja som museiintendent på Bildmuseet i Umeå. På Bildmuseet ska Anders Jonsson jobba som kurator och utställningsproducent. - Det är ingenting jag har planerat.
Läs mer om Bildmuseet, Skellefteå och Umeå.
Allan och Larzarna hyllade Cornelis på Thuleteatern
LÄSARTEXT Cornelis Vreeswijk tillhör den kader av trubadurer, kompositörer och poeter vi svenskar tagit till våra hjärtan. Han finns där tillsammans med Evert Taube, Povel Ramel, Fred Åkerström, Ted Gärdestad och några till.
Kraftwerk till Storsjöyran
De tyska elektropionjärerna Kraftwerk tar sin 3D-show och 20000 glasögon till Östersund och Storsjöyran. Den 27 juli tar de med publiken på en resa genom musikaliska och tekniska innovationer, enligt ett pressmeddelande.
Johan Eghammer till CP+B
Ad:n och delägaren Johan Eghammer lämnar Forsman & Bodenfors för att bli exekutiv cd och chef för affärsverksamheten på byrån CP+B:s kontor i Boulder, rapporterar Adweek.
Stor jämförelse: Här är bästa mobila bredbandet för dig
Vill du ta med dig uppkopplingen var du än är? Här är operatörernas bästa erbjudanden!
Ryanair köper österrikiskt flygbolag
Ryanair har tecknat ett bindande avtal med Niki Lauda för att utveckla det österrikiska flygbolaget Laudamotion. Det skriver TDN Finans.
Läs mer om Laudamotion och Niki Lauda.
Ny räd mot Volkswagen
Läs mer om Volkswagen.
Därför kan Facebooks ras på börsen fortsätta
Facebooks aktie störtdök på börsen under måndagen.Efter skandaler kring bolaget, hotas IT-jätten av miljardböter och raset på börsen riskerar fortsätta under tisdagen.– Det här är långt ifrån över för Facebook, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet.
Kvinna begärs häktad – misstänks för mord
En 57-årig kvinna har suttit anhållen, skäligen misstänkt för mordet på sin man.Mannen hittades död i en villa norr om Växjö, natten till lördagen.På tisdagen begärs den misstänkta kvinnan häktad – nu på sannolika skäl misstänkt för mord.
Läs mer om Växjö.
Minnesord: Lars A Carlson
Professor Lars A Carlson, Bromma, har avlidit i en ålder av 89 år. Närmaste anhöriga är hustrun Anette, barnen Carolina och David samt barn i tidigare äktenskap.
Läs mer om Anette, Bromma, Carolina och David.
Snart kan det gå att köpa hus med blockkedjan
Det är inte bara valutor som kan handlas på blockkedjan. Lantmäteriet arbetar med att ta fram ett system som gör det möjligt att genomföra köp av fastigheter via blockkedjeteknik.
Ejdern minskar i skärgården: Oroande
Ejdern fortsätter att minska i Stockholms skärgård medan minkarna blir allt fler, visar Skärgårdsstiftelsens årliga inventering. Även hela fågelprojektet är hotat. – Vi behöver fler aktörer som bidrar för att kunna fortsätta, säger Karin Strandfager, naturvårds- och miljöchef.
Läs mer om Karin Strandfager.
Fingerprint Cards handelsstoppat
Fingerprint Cards har handelsstoppats på Stockholmsbörsen vid klockan 10.23 på tisdagen.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
Instagram lanserar sin shoppingfunktion i Europa: "Förbättrar upplevelsen"
Instagrams shoppingfunktion har tidigare bara funnits i USA. Nu kommer tjänsten till Europa i och med att den lanseras i Storbritannien.
Läs mer om Europa, Storbritannien och USA.
RADIO Ny podd - P3 Musikdokumentär
Nyheter Rihanna är ämnet ett när Sveriges Radio P3 startar den nya podden P3 Musikdokumentär. Podden är en d el av P3:s nya musiksatsning och kommer att släppas varannan tisdag i appen Sveriges Radio Play och där poddar finns.
Joakim Lindström anmäls inte vidare - slipper avstängning
SLIPPER AVSTÄNGNING. Joakim Lindströms bestraffning för smällarna mot Oskar Steen stannar vid ett matchstraff. Foto: Bildbyrån/Fredrik Karlsson Ett mål, en assist - och ett uppmärksammat matchstraff.
Läs mer om Oskar Steen.
Dropbox övertecknad inför notering
Noteringen av molnlagringsbolaget Dropbox blev övertecknad.
Läs mer om Dropbox.
Pledpharma rusar på ny analys
Carnegie har inlett en bevakning av bioteknikbolaget Pledpharma med en köprekommendation.
Läs mer om Pledpharma.
Megahit: K-pop Sydkoreas tredje största export
Den koreanska popartisten PSY och hans megahit Gagnam Style var Youtubes mest spelade låt i fem år med 31 miljarder visningar. Så kallad K-pop är Sydkoreas tredje största export efter bilar och mobiltelefoner. SvD:s Gunilla von Hall rapporterar i Ekonomistudion om ett Sydkorea där popmusiken tar plats.
Kraftwerk till Storsjöyran
Läs mer om Storsjöyran.
Så bevakas Madsen under rättegången
Under onsdagen återupptas rättegången mot Peter Madsen som misstänks för mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Intresset för rättegången är stort – och Peter Madsen bevakas noga under hela processen. – Det är klart det blir annorlunda om det finns särskilda grunder för speciell uppmärksamhet kring internen, säger Erik Larsen, områdeschef för fängelsevakten i Köpenhamns fängelser.
Toppchef lämnar Maersk
Danska konglomeratjätten AP Møller Maersk meddelar att Jakob Stausholm lämnar bolaget i slutet av mars som en del av en omstrukturering i koncernledningen.
Läs mer om Jakob Stausholm och Maersk.
Ryanair köper andel i flygbolag
Ryanair har tecknat ett bindande avtal med Niki Lauda för att utveckla det österrikiska flygbolaget Laudamotion. Det skriver TDN Finans.
Läs mer om Laudamotion och Niki Lauda.
Tekniske analytikern: USA-börsen står inför större nedgång
Aktier USA-börserna är både överköpta och övervärderade. Antingen har börserna redan nått en långsiktig topp, eller så sker det senare i år. Därefter kan vi förvänta oss en större nedgång.
Stor jämförelse: Här är bästa mobila bredbandet för dig
Det är många som har gått över till att använda mobilt bredband istället för det traditionella fasta bredbandet.
Arizona avgjorde tät match mot Calgary i tredje perioden
Matchen mellan hemmalaget Arizona och gästande Calgary var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Arizona och vann matchen i NHL i ishockey med 5-2 (0-0, 2-2, 3-0). Oliver Ekman Larsson och Max Domi gjorde två mål var för Arizona.
Läs mer om Arizona, Calgary, Max Domi och NHL.
Los Angeles vann efter avgörande i förlängningen mot Minnesota
Los Angeles väg till seger mot Minnesota borta i NHL i ishockey blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Los Angeles avgöra till 4-3 (1-0, 1-2, 1-1, 1-0) och ta bonuspoängen.
Läs mer om Minnesota och NHL.
Färjestads ilska - Lindström inte anmäld
Joakim Lindström är inte anmäld efter den tuffa tacklingen mot Oskar Steens huvud. Nu kan Skellefteås forwardsstjärna spela det andra SM-kvartsfinalmötet hemma mot Färjestad på onsdag.
Dags att vi skapar en plan B för kulturhuset
MP bjuder in Uddevallas alla partier till diskussion om nytt kulturhus.
Idag kan du kolla hur mycket du får tillbaka på skatten
Idag är det dags för ett riktigt säkert vårtecken. Från och med klockan 7 nu på morgonen har du kunnat kolla på Skatteverkets hemsida hur mycket pengar du får tillbaka - eller hur mycket du kommer tvingas betala.
Microsoft gör det snabbare att installera uppdateringar av Windows 10
Om man får tro Microsoft ska kommande feature-uppdateringar ta max 30 minuter att installera.
Läs mer om Microsoft.
Camlia Jordana är nästa franska filmstjärna
Camlia Jordana slog igenom som artist efter att ha varit med i den franska motsvarigheten till Idol – nu har hon en också en framgångsrik karriär som skådespelare och är bioaktuell med Eldprovet – Jag vill göra allt – min karriär läggs upp nästan som en militärmanöver, säger hon till TT.
Läs mer om Eldprovet Jag och Idol.
Sliten 1700-talsgård gör megasucc på Hemnet
Det här huset är ett av de allra mest klickade på Hemnet just nu.En 1700-talsgård som egentligen inte är särskilt fin just nu – här krävs renovering.Ändå är Skånelängan i Sjöbo eftertraktad –och kostar strax över 1 miljon.
Läs mer om Hemnet, Sjöbo och Skånelängan.
Bakfull i flera dagar? 4 anledningar till att den blir värre med åldern
Blir bakfyllan verkligen värre med åldern?Enligt forskningen verkar så vara fallet.Här är fyra anledningar till att du kan känna dig bakfull i flera dagar när du blir äldre.
Avslöjar: Det där är bara en fräck lögn
Det har vid ett flertal tillfällen spridits falska nyheter om Michael Schumachers hälsa.Det hävdar den tyska tidningen Tageszeitung.
Läs mer om Tageszeitung.
S och MP i konflikt om dieselförbud
Det omdiskuterade dieselförbudet har orsakat en konflikt i regeringen – framför allt mellan infrastrukturminister Tomas Eneroth, S, och miljöminister Karolina Skog, MP, enligt Expressens uppgiftslämnare.Orsaken: S vill inte gå lika långt som MP.– Man vill slippa ha dieselförbudet som valfråga och slippa kritik från bilbranschen och från väljare i förorterna, säger en källa med insyn.
Läs mer om Karolina Skog.
S-toppen lämnar – totalsågar partiet
Toppolitikern Jahja Zeqiraj i Göteborg lämnar Socialdemokraterna och ansluter sig till Demokraterna.Även avhoppade miljöpartisten Henrik Munck går med i partiet.– Det har värkt fram de senaste två åren. Samarbetet mellan de rödgröna partierna är under upplösning och jag kan inte bara tiga still, säger Jahja Zeqiraj.
Trump gör sig redo för förhör
Donald Trumps kritiska uppfattning om Rysslandsutredningen har skärpts i takt med att den närmat sig honom personligen. Bakom Twitterkulisserna har han på måndagen rekryterat juristen Joe DiGenova, känd för sina teorier om konspirationer mellan FBI, Obama och Clinton.
IIOX tar affär med aktör inom livsmedelsindustrin
IIOX har i dagarna tagit hem en affär med en aktör inom livsmedelsindustrin. Affären innebär att IIOX levererar en molnlösning som hanterar och övervakar produktion av livsmedel. IIOX mjukvara gör det möjligt att i realtid övervaka tillverkningsprocessen och hitta eventuella avvikelser ,vilket ger hög kvalitet och mindre förluster då färre produkter behöver kasseras. - Det är fantastiskt roligt att vi har fått den här möjligheten, vår produkt möjliggör digital övervakning vilket ger ett mervärde för våra kunder, säger Jan-Åke Lindqvist, vd IIOX.
Läs mer om Jan-Åke Lindqvist.
Volkswagen utreds återigen av åklagare
Volkswagen bekräftar uppgifter om att dess globala huvudkontor blev besökt av åklagare under tidiga mars, skriver Reuters.
Sålde 24 lägenheter på fem år - tjänade 12 miljoner
En 42-åring sålde 22 lägenheter och tjänade 12 miljoner, vid sidan av sitt bostadsbolag. Och den välkände "stjärnmäklaren" gjorde miljonvinster på privata lägenhetsaffärer.
Norska justitieministern avgår efter kritiserat FB-inlägg
3:30 Spela Frankrikes förre president Sarkozy gripen klipp i dag kl 09:39 längd 3:30 Frankrikes tidigare president Nicolas Sarkozy har frihetsberövats av fransk polis i Nanterre utanför Paris, enligt Le Monde.
Läs mer om FB-inlägg, Le Monde, Nanterre och Sarkozy.
Otäcka incidenten - skridskoskenan snittar hans öra
SKRIDSKON I ÖRAT. Derek Forbort klarade sig med ett par stygn när han fick Zach Parises skridsko i örat. Foto: Skärmklipp/SPortsnet Skridskoskenan snittade Derek Forborts ena öra.
Bättre uppkoppling och snabbare processor – här är Raspberry Pi 3 Model B+
Den senaste versionen av minidatorn Raspberry Pi ser närmast identisk ut med sin föregångare, men den kommer laddad med några trevliga nyheter.
Läs mer om Raspberry Pi.
Volvoägaren startar ny motorsportsatsning
Volvoägaren Geely startar en motorsportavdelning, Geely Group Motorsport.Den ska ledas av Alexander Murdzevski Schedvin, som varit motorsportchef på Polestar, skriver Geely i ett pressmeddelande.
Profilens förvandling – har gått ner 20 kilo
För några år sedan blev han hastigt en av landets mest segerrika V75-tränare.Men framgångarna hade ett pris.– Jag tog inte hand om mig själv någonting. Nu har jag gått ner 20 kilo och mår mycket bättre, säger Ulf Stenströmer som laddar med fyra hästar under lördagens jackpotomgång på Mantorp.
Läs mer om Mantorp och Ulf Stenströmer.
Fingerprint stoppas för handel på börsen
Börsjojon Fingerprint Cards har handelsstoppats på Stockholmsbörsen – detta efter att ha sjunkit cirka 7 procent under tisdagsförmiddagen. Två toppchefer avgick under tisdagsmorgonen. Samtidigt gick bolaget ut med att de värvat en ny finanschef.– Pernilla kommer att bidra till vår finansiella strategi och vårt ledarskapsarbete i stöttningen av nuvarande och framtida utveckling, säger Christian Fredrikson, vd och koncernchef på Fingerprint Cards i ett pressmeddelande.
Elisabeth Svantesson om bankunionen, arbetsmarknaden och boprisdämpningen
I en lång intervju med Nyhetsbyrån Direkt förklarar Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson, varför hon tycker nackdelarna med ett svenskt medlemskap i EU:s bankunion väger tyngre än fördelarna. Hon ger också sin syn på arbetsmarknaden, finanspolitikens roll vid nästa kris samt berättar att hon tycker prisdämpningen på bostadsmarknaden i grunden är bra.
Ingen ytterligare avstängning för Lindström
Ishockey. Skellefteås Joakim Lindström fick matchstraff under den första kvartsfinalen mot Färjestad, men någon ytterligare avstängning är inte att vänta.
Läs mer om Färjestad och Lindström.