21. Mars 2018 00.00-00.59

Svenskhet på Södermöre

Redan på 1600-talets fanns svenska värderingar på Södra Möre. Foto: Anders Johansson Voxtorps kyrka. Här identifierade sig folk som svenskar - redan på 1600-talet.
Läs mer om Södermöre och Södra Möre.

Uppgifter: Uppåt 70 döda i attacker på skilda håll i Damaskus

Uppemot 35 människor dödades på tisdagen på en marknadsplats i Damaskus, sedan rebeller avfyrat raketer mot området uppger invånare för nyhetsbyrån AFP. Omkring 20 människor skadades i raketbeskjutningen, som riktades mot området Jaramana, skriver nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om AFP och Jaramana.
Två döda i bostad i Gävle
Två personer har hittats döda i en bostad i Gävle under tisdagseftermiddagen, bekräftar polisen. Det rör sig om en kvinna i 55-årsåldern och en man i 35-årsåldern.
Läs mer om Gävle.
Tredjeplacerade H 43 Lund tar emot Malmö HP i sista matchen i division 2 södra
Sista matcherna i division 2 södra spelas i kväll, och H 43 Lund och Malmö HP möts i Lunds Idrottshall. H 43 Lund har inför matchen en vinstsvit på sex segrar i rad. Malmö HP förlorade sin senaste match med 24-25 mot Lågan.
Läs mer om Lund, Lågan och Malmö HP.

GW Landskrona mot Åstorp i Landskrona Idrottshall i näst sista omgången

Det är dags för den näst sista omgången i division 3 södra. Då tar sjundeplacerade GW Landskrona emot åttondeplacerade Åstorp i Landskrona Idrottshall i kväll.
Ät mindre kött om du vill rädda Östersjön
Lars-Ivar Ericson (C) menar att Sveriges lantbrukare bedriver ett ansvarsfullt lantbruk, men köttkonsumtion orsakar algblomning och bottendöd. Priset får vi betala i form av bottendöd i Östersjön och apokalyptiska klimatförändringar.
Läs mer om Östersjön.
Ole, dole doff för tarmcancerpatienter
Ole, dole, doff ja, det är fortfarande så illa ställt att det för patienter med spridd tarmcancer kan vara ett lotteri vilken behandling du får. 6 000 nya fall av tarmcancer upptäcks varje år.
En stark och omtumlande resa med Jenny Wilson
Jenny Wilson sätter inte bara orden på sina egna upplevelser utan även på en ny berättarkultur, skriver BT:s recensent Karin Grönroos om albumet "Exorcism". - Well we're home. Wanna sit on my couch? Ouch! What...? What happened after this?
Läs mer om Exorcism och Jenny Wilson.
En musikalisk berg- och dalbana
Det finns många saker att uppskatta på The Decemberists nya albumet, men tyvärr känns helheten som en berg- och dalbana, och inte en bra sådan, skriver Louise Olsson.
Läs mer om Louise Olsson.
En storslagen uppföljare
Efter att Malmö-bandet Hey Elbow golvade popkritiker med sitt debutalbum "Every other" för tre år sedan är de nu tillbaka med ny musik. Den här gången är experimentlustan och det storslagna soundet till och med ännu större.
Sällskapet utan Thåström saknar tyngd
Sällskapet utan Thåström är lite som en trebent hund. De övriga medlemmarna Ossler och Niklas "Hell" Hellberg har istället anlitat mörkerpop-sångerskan Andrea Schroeder. Hon låter som en mix mellan Marlene Dietrich, Patti Smith och Nico.
IFK om vikande publiksiffror: "Mer oroande att se siffrorna från de andra kvartsfinalerna"
Foto: Bosse Nilsson Nikolas Larsson oroas inte över att publiksnittet minskade den här säsongen. IFK Kristianstad tappade knappt 300 åskådare i snitt jämfört med förra säsongen i Handbollsligan.
Läs mer om Handbollsligan.
Psykiatri Skåne är återigen i kris
Det är dags för politikerna att se allvaret och ta ansvar för situationen. Sommaren 2015 genomgick den skånska psykiatrin en kris.
Linköping vann - efter 108 minuter
Sporttelegram. 8.38 in i den tredje förlängningsperioden - då fick Chad Billins taket att närmast lyfta. Linköping vann efter 108 minuter den fjärde längsta slutspelsmatchen någonsin. Därmed är det kvitterat till 1-1 i kvartsfinalen.
Två personer hittats döda – polisen misstänker mord
Två personer har påträffats döda i en bostad i Gävle.Polisen har inlett en förundersökning gällande mord.
Läs mer om Gävle.Polisen.
Cambridge Analytica inblandat i flera tvivelaktiga valkampanjer
Valkampanjsbolaget Cambridge Analytica har inte alltid påverkat val genom Facebook. Ekonomisajten Bloomberg har sammanställt vilka fler kontroversiella metoder bolaget ska ha använt för att gynna sina kunder.
Läs mer om Facebook.