22. Mars 2018 07.00-07.59

Ny finanschef i Lucara Diamond

Lucara har utsett Zara Boldt till ny finanschef med start 1 april. Hon antar även rollen som Corporate Secretary.

Blandade rörelser på Asienbörserna

Asienbörserna rörde sig i olika riktningar efter Feds väntade räntehöjning, där banken signalerade två räntehöjningar till i år, inte tre som vissa hade fruktat. BNP-prognoserna för i år och nästa år höjdes, och räntebanan likaså jämfört med hur den såg ut i december.
Läs mer om Asienbörserna.
Minskat byggande väntas framöver
Bygginvesteringarna i Sverige väntas öka med 2 procent 2018 och minska med 3 procent 2019.
Läs mer om Sverige.
Uppgifter: Saudier uppmanade Trump att ge Tillerson sparken
Saudiarabien och Förenade Arabemiraten ska ha uppmanat USA:s president Donald Trump att sparka utrikesministern Rex Tillerson.Övertalningsförsöken ska ha pågått under en längre tid.Det visar de hundratals sidor av korrespondens mellan två män som arbetade för de båda länderna som New York Times tagit del av.
"Partier, lova väljarna att avstå från oetiska digitala metoder"
I spåret av Facebook-avslöjanden växer oron för det svenska valet. Sverige har en slapp lagstiftning om politisk annonsering, och saknar diskussion om bottar, varnar debattörerna.
Zuckerberg redo att vittna för kongressen
Utrikes. Facebookgrundaren Mark Zuckerberg är beredd att vittna inför den amerikanska kongressen om det skulle behövas, säger han. Image-text: Facebooks grundare Mark Zuckerberg. Arkivbild. Steven Senne/AP/TT
Läs mer om Mark Zuckerberg.
Zuckerberg redo att vittna för kongressen
Facebookgrundaren Mark Zuckerberg är beredd att vittna inför den amerikanska kongressen om det skulle behövas, säger han.
Frikänd man begär skadestånd för tiden han suttit frihetsberövad
En man från Hedemora kommun åtalades misstänkt för grovt häleri, men frikändes sedan från misstankarna. Nu begär han drygt 62 000 kronor i skadestånd för den tid som han suttit frihetsberövad samt för förlorad inkomst.
Läs mer om Hedemora.
Värna vårt civilsamhälle
Ett Sverige utan ideella föreningar skulle inte fungera. Svenskarnas förhållande till föreningar är också helt unikt i världen. I vårt land finns fler än 230 000 föreningar.
Peterson förlorade mot ryska
För Rebecca Peterson blev det bara en match i huvudturneringen i Key Biscayne, F...
Läs mer om Key Biscayne.
Fed spår tre räntehöjningar 2018
Fedledamöternas medianränteprognoser för styrräntan antyder att kommer att höjas totalt tre gånger, med 25 punkter, i år, inklusive onsdagens höjning. I december var motsvarande prognos tre gånger.
Zuckerberg redo att vittna för kongressen
Facebookgrundaren Mark Zuckerberg är beredd att vittna inför den amerikanska kongressen om det skulle behövas, säger han.
Kan behöva sänka priset när man säljer sin bostad
Ekonomistudion torsdag gästas av Johan Deremar, prognoschef för Sveriges Byggindustrier som berättar om tvärniten på den svenska byggmarknaden. Författaren och debattören Philip Lerulf berättar om sin nya bok Marionetterna som handlar om hur det svenska samhällskontraktet urholkas allt mer. Och SvD:s Brysselkorrespondent Theresa Küchler rapporterar inför EU:s toppmöte.
TEST: Ikonen Ford Mustang både säkrare och roligare
NICE. Den amerikanska drömmen lever – och har blivit säkrare.Ford har reagerat på de låga säkerhetsbetygen på storsäljaren Mustang och uppdaterat bilen på flera områden.Men det som räknas – på riktigt – är förstås mullret från V8:an på fem liter.
Läs mer om Mustang och V8.an.
Prognos: Byggboomen är över
Byggboomen i Sverige tycks vara över.Under 2019 minskar bostadsbyggandet till lägsta nivån på fyra år, enligt en ny prognos som SVT Nyheter redovisar.– En ganska kraftig nedgång, säger Catharina Elmsäter-Svärd, som är vd för Sveriges Byggindustrier, till SVT.
Pichlers offer: Totalt bränd
SKELLEFTEÅ. Wolfgang Pichler har hyllats unisont efter de svenska skidskyttemedaljerna i OS.Men Pichler träningsmetoder skördar också offer.– Jag har varit totalt bränd i två år, säger landslagsmannen Tiio Söderhielm.
Läs mer om Tiio Söderhielm.
Olycka på E22 – en förd till sjukhus
En personbil hamnade av okänd anledning ute i terrängen bredvid E22, mellan Bromölla och Gualöv på torsdagsmorgonen.Föraren har åkt till sjukhus med ambulans.– Bärgare är beställd till platsen, säger Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Två bilar i krasch på riksväg 15
Larmet om sidokollisionen inkom till polisen klockan 06.08.Två bilar, med en person i varje bil, har kolliderat på riksväg 15, korsningen med Östra Ringvägen i Jämshög.– Det finns inga uppgifter om personskador, säger Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Två till sjukhus efter frontalkollision
På länsväg 619 nära Kulltorp, Gnosjö kommun, har två bilar frontalkrockat.Tre personer ska vara inblandade i olyckan och två uppges ha förts till sjukhus.Trafiken på platsen påverkas inte nämnvärt av olyckan.
Läs mer om Gnosjö och Kulltorp.
Störningar i tågtrafiken
Det är störningar i tågtrafiken på torsdagsmorgonen.Ett spårfel orsakar förseningar på många sträckor i både fjärr- och regionaltrafik.– Det är störningar i trafiken mellan Eskilstuna, Katrineholm, Södertälje och Stockholm. Det påverkar tåg på de större sträckorna, säger Josefine Gröndahl, pressinformatör på Trafikverket.
De valde livet som självförsörjande
Nathalie Nyln och hennes man Anders Dahlin bytte ut livet i Stockholm mot en ö i Södermanland.
Läs mer om Stockholm och Södermanland.
Kyrkan satsar på barnen - anställer två nya musiker
Säterbygdens församling satsar på barnen genom att anställa två musiker som ska rikta in sig särskilt på barn och ungdomar. - Det är viktigt att satsa på dem som är framtiden och nutiden, säger kyrkoherde Mattias Rådbo.
Starbreeze säljer rättigheterna till Dead by daylight
Starbreeze har beslutat att sälja förlagsrättigheterna till spelet Dead by Daylight till utvecklaren Behaviour Interactive.
Jon Henriks löfte – efter beskedet om nya kärleken
Jon Henrik Fjällgren har tidigare gjort succ i Melodifestivalen och är aktuell i Let's dance. Artisten avslöjar nu att han äntligen har hittat kärleken – men vem hon är vill han hålla hemligt till på fredag. – Hon kommer absolut att vara på plats, säger Jon Henrik Fjällgren.
Bil med fyra personer har voltat på E4
Vid trafikplats Lagan på E4 har en bil voltat.Fyra personer har färdats i bilen, samtliga ska vara ute ur fordonet.– Skadeläget är oklart, säger Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Lagan och Stephan Söderholm.
Bromander fick skuld för informationsbrister – nu frågas han ut i KU
Den förre statssekreteraren Erik Bromander har fått skulden för att regeringen inte var informerad om Transportstyrelsens it-skandal. Ändå har han hittills inte uttalat sig offentligt om sin roll. På torsdagen frågas Bromander ut av riksdagens konstitutionsutskott, KU.
Läs mer om Bromander och Erik Bromander.
Melker Schörling säljer mer i AAK
Melker Schörling AB, nyligen utköpt från börsen, fortsätter att minska sitt innehav i fettbolaget AAK.
Läs mer om AAK.
Grytt och Clamp gör metoo-låt
Kajsa Grytt, Shirley Clamp, Elin Ruth Sigvardsson, Sonja Aldén och Sarah Riedel....
Debatt: "Nyköpings vattenkraft engagerar"
Nyköpingsån och dess kraftverk är en tillgång för Nyköping som engagerar politiken, näringsliv och den breda allmänheten.
Läs mer om Nyköping.
Kyrkan vill avverka på sin ö i Barken - reservatsförslag utreds mera
Förslaget om ett tillfälligt naturreservat som stoppar planerade skogsavverkningar på sjön Norra Barkens öar i Smedjebacken måste utredas mer innan det kan skickas till fullmäktige för beslut.
Läs mer om Barken och Smedjebacken.
Modiga beslut har byggt upp Ö-vik - äntligen en kulturdebatt som ser stans möjligheter
Angående debattartikeln Arkitekterna: Gör hockeytemplet till ett kulturpalats i Örnsköldsvik - så här kan det se ut Äntligen börjar det arta sig till en vettig kulturdebatt i Örnsköldsvik.
Essän kräver ett tillstånd av overksamhet
Genren är populär men svårbestämd och det är många som försökt nagla fast dess väsen. I en ny bok betraktas tänkandet och prövandet som essäns kärna, men också essäistens behov av reträtt och sysslolöshet – viljan att slå dank med virtuositet.
Grytt och Clamp gör metoo-låt
Läs mer om Clamp.
Succ för nya svenska backparet: Grymt kul
LOS ANGELES. Hampus Lindholm, 24, är van att bilda backpar med Josh Manson i Anaheims försvar.Men i natt kom Manson inte till spel på grund av en skada.In på hans plats klev Marcus Pettersson, 21.Det helsvenska backparet såg ut att stortrivas med varandra.– Så grymt kul att spela med honom. Han är, som man säger här i USA, sneaky good, säger Hampus om Marcus efter 4-0-segern borta över Calgary.
Läs mer om Calgary, Josh Manson, Manson och USA.
Henrik Mitelman: Ta skydd när britterna tågar ut
Storbritannien får viss respit och en deal med EU kan snart vara i hamn. Men landet är på dekis. Det gäller att ta skydd.
Starbreeze säljer rättigheterna till Dead by daylight
Starbreeze har beslutat att sälja förlagsrättigheterna till spelet Dead by Daylight till utvecklaren Behaviour Interactive. Det framgår av ett pressmeddelande på onsdagskvällen.
Nu måste Volvo snabbt förklara hur olyckan gick till
Efter att ha sett filmen på Uber-olyckan i Arizona är jag säker:Den självkörande bilen borde ha upptäckt kvinnan i tid.Bilen borde ha hunnit bromsa eller styra undan.Och nu måste Volvo förklara vad som hände.
Läs mer om Arizona, Uber-olyckan och Volvo.
Magdalena Neuners nya liv: En större utmaning
Dominant i mästerskapen och flera gånger utsedd till Tysklands bästa idrottskvinna.Men skidskyttet var inte allt för Magdalena Neuner – som chockade sportvärlden med att lägga av som 25-åring. – Uppståndelsen kring hennes person påverkade nog, säger Magdalena Forsberg.
Zara Boldt ny finanschef i Lucara Diamond
Lucara har utsett Zara Boldt till ny finanschef med start 1 april. Hon antar även rollen som Corporate Secretary. Det framgår av ett pressmeddelande.
Buss körde av vägen – polisen varnar för halka
En buss körde under morgonen av vägen i Stenungsunds kommun.Chauffören fick föras till sjukhus efter olyckan.Vägen är avstängd och enligt polisen ska det vara mycket halt på platsen.
H&M delar ut miljoner till textilier av alger och svamprötter
Kläder av alger och tyg av gamla skörderester. Det är några av innovationerna som prisas i Global Change Award, när stiftelsen Her.
Läs mer om Global Change Award och Her.