22. Mars 2018 13.00-13.59

8 av 10 journalister negativa till redaktionell marknadsföring

21 procent av journalisterna i tolv länder kan tänka sig att arbeta med redaktionell marknadsföring. I Skandinavien är intresset svalare.

Så gick Egmont 2017

Den nordiska mediekoncernen Egmont, med aktivitet i omkring 30 länder, förvärvade totalt 20 bolag under som gått och presenterar nu sitt bokslut för 2017. Resultatet före skatt ökar med 13 procent, upp till en nivå på 753 miljoner kronor.
Läs mer om Egmont.
"Gör Sverige till Europas egen batterifabrik"
Det här är en debattartikel. Åsikterna som framförs är skribentens egna. DEBATT. Behovet av batterier i framtidens eldrivna fordon kommer att bli enormt.
Battle royale-succ för Fortnite: Gick bättre än PUBG i februari
Nykomlingen, som är gratis att spela i battle royale-utförandet, drog in 120 miljoner dollar på en ynka månad.
Läs mer om Fortnite.

5 steg för att bli mer effektiv på jobbet

Hur många gånger om dagen kollar du mejlen? Och hur ofta hugger du tag i den viktigaste arbetsuppgiften först? Pia Andreason, grundare av Direxio, föreläser och utbildar i medvetet arbetssätt. Enligt henne kan du stressa mindre och samtidigt hinna med mer på jobbet genom att göra några små ändringar.
Läs mer om Direxio.
Uppgifter: Zlatan Ibrahimovic lämnar United – flyttar till USA
Zlatan Ibrahimovic har spelat sin sista match för engelska Manchester United. Det uppger ESPN, som rapporterar att svensken kommer att flytta till den amerikanska fotbollsligan MLS.
Läs mer om Manchester United, USA och United.
Larm om brand i centrala Malmö
Vid 13.30-tiden på torsdagen larmades polis, ambulans och räddningstjänst till Baltzarsgatan i Malmö med anledning av brand.– Det ska vara någon rökutveckling från en restaurang, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
KB köper historisk och unik bok för 2,4 miljoner
Kungliga biblioteket har för 2,4 miljoner kronor lagt vantarna på en bok som är unik för den svenska historien. I ett exemplar av den danska krönikan skrev svensken Olaus Magnus om sina egna upplevelser av Stockholms blodbad.
Gör din röst hörd på di.se – nu kan du kommentera på artiklar
Vi hoppas få se en givande och intressant diskussion om aktier och marknadsnyheter. Di:s läsare är pålästa och kunniga och vi tror att de tror att de kan tillföra nya perspektiv till våra nyheter, säger Lotta Edling, chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens industri.
Läs mer om Lotta Edling.
De terroråtalas för att ha hindrat massutvisning
I måndags inleddes rättegången mot de så kallade "Stansted 15". Det är första gången som terrorlagstiftning används mot ickevåldsaktivister i Storbritannien och många menar att regeringen försöker skrämma kritiker till tystnad.
Läs mer om Stansted och Storbritannien.
Lära för livet - om du hittar rätt i praolotteriet
På Mekonomenverkstaden i Konga gör Louise Karlsson det hon tycker är roligast - mekar med bilar.
Läs mer om Konga och Louise Karlsson.
Här blir gamla nyheter till rykande stoff
Eva-Therese Eriksson Edgarn ser till så att Smålandsposten massakreras och går upp i rök. Tändblocken som hon pressar fram av fuktat och söndermalt tidningspapper ser ut som missfärgade puckar. I hockeymetropolen Tingsryd gör de succé.
Läs mer om Smålandsposten och Tingsryd.
Zlatan lämnar – klar för ny klubb i veckan
Zlatan Ibrahimovic har gjort sin sista match för Manchester United.Nu lämnar svensken för MLS – den här veckan.Det uppger ESPN.
Rysslands attack mot Johnson: Fullständigt vidrigt uttalande
Ett fullständigt vidrigt uttalande.Det är vad Kreml tycker om att Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson jämför Putin med Hitler.– Det är ovärdigt en utrikesminister oavsett land. Det är givetvis kränkande och oacceptabelt, säger Dmitry Peskov, talesperson för president Vladimir Putin enligt nyhetsbyårn AFP.
Calle Halfvarsson tog tredje SM-guldet
14-faldige SM-guldmedaljören Marcus Hellner slogs ut redan i kvalet och regerande sprintmästaren Emil Jönsson kom inte till start. I stället tog Calle Halfvarsson karriärens tredje individuella SM-guld i den klassiska sprinten i Skellefteå. – Kul att jag får ta ett SM-guld för den lilla klubben, säger Sågmyraåkaren till SVT.
Nyanmälda arbetslösa steg i USA
Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA steg med 3.000 till 229.000 personer, under vecka 11, jämfört med föregående vecka.
Läs mer om USA.
Brynäs lagkapten med till Växjö: "Jag spelar om tränarna vill"
Brynäs får tillbaka Johan Alcén till kvällens tredje kvartsfinal borta mot Växjö. Dessutom är lagkaptenen Jacob Blomqvist, som klev av med en skada senast, spelklar igen. - Jag spelar om tränarna vill, säger Blomqvist efter förmiddagens ispass.
Nytt museum öppnas i Big Bengt ära
High Chaparral investerar i nytt Big Bengt Museum - Nu ska Big Bengt och det entreprenörskap han stod för få ett riktigt fint museum. Det är han och allt det han stod för verkligen värt.
Läs mer om Big Bengt och Big Bengt Museum.
Stopp på E6 efter olycka
Inrikes. En olycka på E6 mellan Varberg och Falkenberg har orsakat ett totalstopp i trafiken i norrgående riktning. Olyckan inträffade i höjd med Tvååker.
Läs mer om Falkenberg, Tvååker och Varberg.
Nya misstankar mot barnläkaren
Inrikes. Mannen är sedan tidigare häktad för över 20 fall av sexbrott mot barn. Nu har ytterligare misstankar tillkommit mot mannen, som arbetat som barnläkare på flera håll i landet.
Föräldrar försökte stoppa Rocka sockorna på skolan
På förskolan ville man uppmärksamma Downs syndrom-dagen med omaka strumpor.Men flera föräldrar satte sig emot och menade att det var en politisk aktion, skriver Aftonbladet.– Att det finns människor som vänder sig emot det känns sjukt, säger en förälder, vars barn med Downs syndrom går på den berörda förskolan till Aftonbladet.Föräldern lyckades slutligen övertala skolan att ändra sig.
Nya misstankar mot häktad barnläkare
Mannen är sedan tidigare häktad för över 20 fall av sexbrott mot barn. Nu har ytterligare misstankar tillkommit mot mannen, som arbetat som barnläkare på flera håll i landet.
Britternas pass efter Brexit trycks – i EU
Britterna ska få nygamla pass när de lämnar EU. I stället för dagens vinröda pass ska de ta tillbaka den mörkblå färg som passen haft av tradition. Men till Brexitanhängarnas vrede ska de nya passen tryckas i EU.
Läs mer om Brexit.
Anders Hägerstrand: Super-vd:n behåller kontrollen
Autolivs vd och ordförande Jan Carlson behåller kontrollen över båda delarna av bolaget efter delningen senare i år. Det är mycket bra eftersom han har en historik av att skapa stor överavkastning till ägarna. Att Mikael Bratt blir ny vd och koncernchef för Autoliv var högst väntat.
Läs mer om Autoliv och Jan Carlson.
Kika in denna strålande dokumentär om Warframe
Noclip är ett gäng dedikerade spelnördar som med hjälp av Patreon-pengar från nyfikna gamers sätter ihop dokumentärer om några av världens mest intressanta utvecklare.
Läs mer om Patreon-pengar och Warframe.
Ett chockartat besked om musikklasserna
Rädda detta succékoncept" Det har tagit en tid att ta till sig att risk finns för Västerskolans musikklasser som de drivs idag.
Läs mer om Det.
2017 halverades antalet asylsökande till EU
Förra året sökte 650 000 människor asyl i EU. Det är nästan en halvering jämfört med 2016. Sverige tillhör de länder där flest väntar på besked om de får stanna, enligt ny statistik från Eurostat.
Läs mer om Eurostat.
AIK och Modo rensar i hockeytrupperna
Läs mer om Modo.
Calle Halfvarsson tog tredje SM-guldet
14-faldige SM-guldmedaljören Marcus Hellner slogs ut redan i kvalet och regerande sprintmästaren Emil Jönsson kom inte till start. I stället tog Calle Halfvarsson karriärens tredje individuella SM-guld i den klassiska sprinten i Skellefteå. – Kul att jag får ta ett SM-guld för den lilla klubben, säger Sågmyraåkaren till SVT.
Tungt avbräck för Leksand i rysaren
Mattias Ritola är en av Leksands viktigaste poänggörare.Men han kan inte spela i kvällens match mot Oskarshamn, rapporterar Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet, Leksand och Oskarshamn.
Zimbabwe benådar tusentals fångar
Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa benådar runt 3.000 fångar för att skapa plats i landets överfulla fängelser.
Läs mer om Emmerson Mnangagwa.
Ulrica Hydman Vallien sålde för miljarder
Ulrica Hydman Vallien gjorde sin konst tillgänglig för alla. Rent ekonomiskt blev också hennes verk en mångmiljardindustri. – Vi har gjort uppskattningen att hon sålt för cirka tre miljarder kronor, säger Kosta Bodas vd Magnus Andersson.
Åtta spelare får lämna AIK
AIK storstädar i truppen efter fiaskot i Hockeyallsvenskan. Gnaget missade den hockeyallsvenska finalen och gick inte heller vidare från Slutspelsserien. Nu förlänger inte AIK kontraktet med åtta spelare.
Avanzas kunder har sålt Facebook – men köpte i måndags
Det har varit en turbulent vecka för Facebooks aktieägare. Nätmäklaren Avanzas kunder har nettosålt aktien den senaste månaden, men under måndagens ras var bottenfiskarna framme.
Läs mer om Facebook.
BODIN: 18 AHL-svenskar på utgående kontrakt - vilka kan hamna i SHL?
UTGÅENDE KONTRAKT. Kan någon av Eddie Läck, ANders Lindbäck, Oscar Fantenberg, Petter Granberg, Lukas Bengtsson eller Lucas Wallmark hamna i SHL?
Så testar kvinnor sina män - låter "lockfåglar" flirta med dem
7:18 Spela "Han skulle falla hårt och gråta" - Trump och Biden hotar varandra med stryk klipp i dag kl 12:32 längd 7:18 USA:s president Donald Trump reagerar på ett uttalande från den förre vicepresidenten Joe Biden och slår tillbaka
Läs mer om Biden, Donald Trump, Joe Biden och Trump.
Valet ska bli tryggt
VALET 2018: Polisen i region Bergslagen ska utbilda ett tiotal poliser som ska jobba med valrelaterade brott Ett tiotal poliser,
Läs mer om Bergslagen och Ett.
Nytt drag hjälper Netflix att spara miljontals dollar
Streaminggiganten har tagit fram ett eget typsnitt.
Läs mer om Netflix.
Sadistiska massmord till 1980-talshits – varför inte?
Mördarnas musikintresse är det mest intressanta i uppföljaren till heminvastionsthrillern The strangers.
Läs mer om The.
Tävling för unga: Skriv debattartikel om klimatet
Har du ider runt hur vår klimatpåverkan kan minska – eller vill du argumentera för varför vi måste bry oss? Skriv en debattartikel om klimatfrågan. Vinnaren publiceras i SvD – och får intervjua klimatminister Isabella Lövin (MP). Det är valår – och det är bråttom.
Läs mer om Isabella Lövin och SvD.
Ulrica Hydman Vallien sålde för miljarder
Ulrica Hydman Vallien gjorde sin konst tillgänglig för alla. Rent ekonomiskt blev också hennes verk en mångmiljardindustri. – Vi har gjort uppskattningen att hon sålt för cirka tre miljarder kronor, säger Kosta Bodas vd Magnus Andersson.
Sveriges första kryssning – för dig som älskar gin
Gin är drycken på allas läppar just nu.Nu hakar kryssningsbranschen på gintrenden och erbjuder kryssning på gintema från Stockholm i sommar.
Läs mer om Stockholm.
Här är Sveriges mest klickade bostäder just nu
Drömmer du om ny bostad eller gillar bara att Hemnet-knarka? Då ska du kolla in detta – de mest klickade bostäderna på Hemnet just nu, både villor och lägenheter. Kändisvåning, tornvilla, gammal skola och huset alla vill ha just nu!
Läs mer om Hemnet och Hemnet-knarka.
Marvel-stjärnans ilska efter omslagsbilden
Elizabeth Olsen känner inte igen sig själv på tidningen Empires omslag.Efter att ha fått se det nya numret tog skådepelaren till Instagram och anklagade tidningen för att ha photoshoppat henne oigenkännlig, skriver Daily Mail.Ser det här ut som jag?, undrar stjärnan i inlägget.
Läs mer om Daily Mail.Ser och Instagram.
Manchester United startar ett damlag
Ansökan är inskickad och i klubbens akademi trippar spelarna på tårna. Nu är Manchester United snubblande nära ett damlag.Bättre sent än aldrig anser förbundskaptenen som drivit på klubben i frågan.
Läs mer om Manchester United.
Riktlinjer ska ge bättre vård vid endometrios
Vården av kvinnor med svåra underlivssmärtor till följd av endometrios måste förbättras. Det kräver Socialstyrelsen som nu för första gången publicerar nationella riktlinjer för hur dessa kvinnor bör bemötas och behandlas.
Läs mer om Socialstyrelsen.
Två personer skadade efter stor frontalkrock
Tre personer skadade sig vid en olycka i Malmö.Enligt polisen rörde det sig om en trolig frontalkrock.Strax innan klockan ett började räddningstjänsten klippa upp taket på ett av fordonen för att få ut de inblandade.
Läs mer om Malmö.Enligt.
Stina Nilsson tog första SM-guldet: Fantastiskt
Medaljaspiranterna föll som klasar i skogarna runt Vitbergets skidstadion i Skellefteå. Till slut var Stina Nilsson stadigast på fötterna i sprinttävlingen i klassisk stil och tog sitt första SM-guld. – Det känns fantastiskt skönt, säger hon till SVT.
En häktad misstänkt för människohandel
En av de tre män som misstänks för människohandel i Arjeplog har häktats, rapporterar lokala medier.
Läs mer om Arjeplog.
Stopp på E6 efter olycka
En olycka på E6 mellan Varberg och Falkenberg har orsakat ett totalstopp i trafiken i norrgående riktning. Olyckan inträffade i höjd med Tvååker.
Läs mer om Falkenberg, Tvååker och Varberg.
ANSYS to Acquire OPTICAL Simulation Leader OPTIS
Acquisition will extend ANSYS portfolio to physics-based optical simulation and enhance ANSYS sensor simulation capabilities for autonomous vehicles
CLX köper danskt bolag för 148 miljoner danska kronor
CLX Communications förvärvar det danska bolaget Unwire Communication för en köpeskilling om 148 miljoner danska kronor på kontant och skuldfri basis.
Minst 19 civila dödade i Ghouta
Minst 19 civila har dödats i nya luftangrepp mot de rebellhållna delarna av östa Ghouta, uppger oppositionella Syriska människorättsobservatoriet.
Läs mer om Ghouta och Syriska.
En häktad misstänkt för människohandel
Inrikes. En av de tre män som misstänks för människohandel i Arjeplog har häktats, rapporterar lokala medier. Image-text: Häktningsförhandlingar pågår under dagen i Luleå tingsrätt. Arkivbild. Susanne Lindholm/TT
Läs mer om Arjeplog och Luleå.
Zimbabwe benådar tusentals fångar
Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa benådar runt 3000 fångar för att skapa plats i landets överfulla fängelser.
Läs mer om Emmerson Mnangagwa.
Zimbabwe benådar tusentals fångar
Utrikes. Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa benådar runt 3 000 fångar för att skapa plats i landets överfulla fängelser. Benådningen omfattar alla kvinnor, utom de som sitter på livstid, liksom funktionshindrade och underåriga.
Läs mer om Emmerson Mnangagwa.
Vildsvinsstängsel ska mota pesten i grind
Utrikes. Danmark tar till nya åtgärder för att mota den afrikanska svinpesten i grind.
Nya betonglejon vaktar Drottninggatan
Fyra nya, större och tyngre betonglejon är på plats på Drottninggatan i Stockholm. Tyngden på dem ska öka säkerheten på det välkända shoppingstråket, som utsattes för en lastbilsattack förra året.
Läs mer om Drottninggatan och Stockholm.
Nya betonglejon vaktar Drottninggatan
Inrikes. Fyra nya, större och tyngre betonglejon är på plats på Drottninggatan i Stockholm. Tyngden på dem ska öka säkerheten på det välkända shoppingstråket, som utsattes för en lastbilsattack förra året.
Läs mer om Drottninggatan och Stockholm.
Hållbarhetshuset på KTH vann Årets Fasad 2018
Hållbarhetshuset på Teknikringen 10 på KTH:s campus har vunnit Årets Fasad 2018. Huset är ritat av AIX för Akademiska Hus och byggt av Zengun/Sehed Fasad. - Hållbarhetshuset visar att kvalitet och kompetens i alla led lönar sig.
Läs mer om AIX, KTH och Teknikringen.
Nilsson tog första SM-guldet: "Fantastiskt"
Sporttelegram. Medaljaspiranterna föll som klasar i skogarna runt Vitbergets skidstadion i Skellefteå.
Läs mer om SM-guldet och Skellefteå.
Royal Arena säljs till högstbjudande - Gör Köpenhamn blågult i maj!
Hemmanationen Danmark kommer att spela i Herning i Grupp B, medan Sveriges Grupp A spelas i Köpenhamns Royal Arena.
Läs mer om Grupp B, Gör Köpenhamn och Herning.
Nilsson tog första SM-guldet: Fantastiskt
Medaljaspiranterna föll som klasar i skogarna runt Vitbergets skidstadion i Skellefteå. Till slut var Stina Nilsson stadigast på fötterna i sprinttävlingen i klassisk stil och tog sitt första SM-guld. – Det känns fantastiskt skönt, säger hon till SVT.
Nya betonglejon vaktar Drottninggatan
Fyra nya, större och tyngre betonglejon är på plats på Drottninggatan i Stockholm. Tyngden på dem ska öka säkerheten på det välkända shoppingstråket, som utsattes för en lastbilsattack förra året.
Läs mer om Drottninggatan och Stockholm.
Fortsatt stort förtroende för Systembolaget
Precis som förra året hyser svenskarna hyser störst tilltro till Systembolaget. Det visar årets Förtroendebarometer. Lägst förtroende har svenskarna för Twitter och Flashback.
Utveckla Starbucks nya mugg – tjäna 82 miljoner
Starbucks har i många år försökt göra sina papperskoppar mer miljövänliga. Nu erbjuder kaffekedjan 10 miljoner dollar, cirka 82 miljoner kronor, till personen som hittar en lösning, skriver CNN.
Läs mer om CNN.
Glasvegas firar tio år – i Sverige
Glasvegas självbetitlade debutalbum släpptes för tio år sedan i år, och det firar det skotska bandet på svensk mark.
Läs mer om Sverige.
Blankarna vädrar blod i byggbolaget
Byggmax har haft en tråkig resa på börsen i år – men finanshajarna vädrar mer blod. Företaget är nu börsens tredje mest blankade bolag.
Japan varnar kryptovalutabörs
Den japanska finansinspektionen, FSA, har beordrat kryptovalutabörsen Binance att upphöra med sin verksamhet, rapporterar Nikki Asian Review.
Läs mer om Binance, FSA och Nikki Asian Review.