22. Mars 2018 17.00-17.59

Insändarsvar: Nej, inkompetenta läkare kan inte "flyga under radarn"

Berit Fredricssons menar i sin insändare 21 mars att "I hyrläkarsystemet kan inkompetenta läkare flyga under radarn eftersom ingen tar ansvar". Det stämmer inte.
Efterlyser spolad is
NYKROPPA: Johnny Grahn ställde frågan under allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund i kommunfullmäktige senast undrade Johnny Grahn var den spolade isen i Nykroppa tagit vägen.
Läs mer om Johnny Grahn, Nykroppa och Under.
Pornhub-sökningar på Fortnite har ökat lavinartat
Att åtskilliga spelare även konsumerar så kallad vuxenunderhållning är väl känt efter rapporter om hur mycket det porrsurfas till konsolerna, inte minst till Playstation 4. Att det letas Overwatch- och Nintendo-porr visste vi redan,

Lyxfällans Patrik Wincent berättar om missbruket efter musikkarriären

I torsdagens avsnitt av Lyxfällan väljer en av programledarna att vara extra öppen om sig själv, det är Patrik Wincent som berättar att han själv haft stora ekonomiska problem.
Läs mer om Lyxfällan och Patrik Wincent.
Eleverna skänker 30 000 kronor till kommunen i protest mot s...
När klass 4 på Gudmunstorps skola i Höör förstod att det var pengabrist som låg ...
Läs mer om Höör.
Unik röst från Stockholms blodbad: En sensation
En okänd skildring av Stockholms blodbad. Innehållet i en bok som nu kommit i Kungliga bibliotekets ägo får i dag många historiker att kippa efter andan. – Boken är en sensation, säger Mats Hayen, historiker på Stockholms stadsarkiv.
Läs mer om Kungliga.
Hockey-VM 2018 – allt du behöver veta
Hockey-VM i Danmark drar igång 4 maj. Här är allt du behöver veta om årets mästerskap!
Läs mer om Danmark.
23-åringen mördade sin vän: Jag har utsatts för slaveri
Den 23-årige mannen säger att han utpressades och hotades till livet av sin festpolare samt levde under slavliknande förhållanden.De hamnade i bråk och när slagsmålet var över låg kompisen död i sängen – knivhuggen till döds.– Jag högg ju ganska många gånger, tjugo-trettio, för jag var helt i livsfara, i panik, säger 23-åringen som åtalats misstänkt för mord.
Heppenstall inte längre misstänkt i Sudanutredning
Tethys Oils vd Magnus Nordin och Lundin Petroleums styrelsemedlem Ashley Heppenstall är inte längre misstänkta för medhjälp till grovt folkrättsbrott i Sudan. Däremot fortsätter utredningen på Lundin Petroleums vd och ordförande.
IF Metall välkomnar besked om tullar – men fortsatt bekymmersamt
I dag rapporterar flera medier att USA undantar EU och ytterligare sex länder från de aviserade tullarna på stål. IF Metall välkomnar beskedet, men det finns fortsatta oklarheter.
Läs mer om USA.
Trump inför tullar på kinesiska varor
Donald Trump kommer att införa tullar på kinesiska varor för omkring 50 miljarder dollar, säger Vita husets ekonomiska rådgivare Everett Eissenstat, skriver AFP. Importtullarna kommer att slå mot den kinesiska industrisektorn, men vilka varor som kommer att omfattas ska utredas.
Läs mer om AFP, Everett Eissenstat och Vita.
Mikael Vilenius: Här är dina vd-betyg, Lundberg
I Lundbergs årsredovisning för 2016 gav Fredrik Lundberg respektive vd i portföljbolagen ett personligt omdöme. Vi på Di tog det vidare, läste mellan raderna och rangordnade alla. Nu är det dags igen.
Läs mer om Fredrik Lundberg och Lundberg.
Gästrikland mot Hälsingland - nu ska en länsmästare utses: "Vill förlänga säsongen"
Vem är bäst av Gästrikland och Hälsingland? I höst ställs fyra seriesegrare mot varandra när en länsmästare ska utses.
Läs mer om Gästrikland och Hälsingland.
Morakniv ökade omsättningen och nyanställde 25: "Summerar ännu ett framgångsrikt år"
I ett pressmeddelande presenterar Morakniv positiva siffror för 2017. Under det gångna året ökade omsättningen med 18 procent, personalstyrkan utökades med 25 personer och exporten växte med 30 procent.
Läs mer om Morakniv.
Engelska Carcass och schweiziska Eluveitie klara för Gefle Metal Festival
Gefle Metal Festival fylls på med ytterligare två band - i form av engelska Carcass och schweiziska Eluveitie.
Kungsörspolitikern tar plats i riksdagen - i en månad
Mikael Peterson (S) får unik inblick i maktens korridorer. Till vardags är han kommunpolitiker för Socialdemokraterna i Kungsör, men den kommande tiden väntar en helt annan vardag för Mikael Peterson.
Polisen och tullen i gemensam aktion
DALS-ED: Kontrollerade tunga trafiken genom Ed Polisen och tullen gjorde i torsdags en gemensam aktion för att kontrollera den tunga trafiken på väg genom Ed. Såväl civila fordon som målade bilar deltog i aktionen.
Läs mer om Ed Polisen.
Kritiken i USA mot Zlatans MLS-flytt
LOS ANGELES/STOCKHOLM. Samstämmiga uppgifter gör gällande att Zlatan Ibrahimovic lämnar Manchester United för spel i MLS.En given succ? Inte enligt alla.– Den här övergången kommer 18 månader för sent, säger ESPN:s krönikör Jeff Carlisle.
Två till sjukhus efter kollision
Två personer har förts till sjukhus efter en krock på Gamla Kilandavägen i Nödinge.– Vi har hjälpt dem ur och fått ordning på det hela, säger Carl-Gösta Hermansson, insatsledare vid räddningstjänsten.
Källor: Trumps advokat i ryssutredning slutar
President Donald Trumps personlige advokat John Dowd lämnar sitt uppdrag, uppger flera källor i amerikanska medier. Dowd har företrätt Trump i den särskilde åklagaren Robert Muellers utredning av misstänkta kopplingar mellan Ryssland och Trumps valkampanj.
Läs mer om John Dowd, Ryssland och Trump.
Valberedningens förslag till styrelse inför årsstämman 2018
Aktiebolaget Fastators (publ) valberedning föreslår inför årsstämman 2018 att Staffan Beckett väljs till ny styrelseledamot i bolaget.
Läs mer om Staffan Beckett.
Uppgifter: Zlatan till Los Angeles Galaxy
Sporttelegram. Zlatan Ibrahimovic lämnar Manchester United för spel i MLS med Los Angeles Galaxy, uppger amerikansk media.
Läs mer om Manchester United.
V-ledaren: Regeringen på väg bryta vallöfte
Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt anklagar regeringen för att vara på väg att bryta vallöftet om att förstatliga underhållet av järnvägen.
Kurdledare lovar motstånd efter Afrins fall
Turkiet har tagit kontroll över symboliskt viktiga Afrin i norra Syrien. Men kurderna som etablerat ett de facto-självstyre i området säger att de inte kommer att ge upp.
Läs mer om Afrin och Syrien.
Ex-president ska gripas i Sydkorea
En arresteringsorder är utfärdad för Lee Myung-Bak, tidigare president i Sydkorea, enligt nyhetsbyrån Yonhap.
Läs mer om Lee Myung-Bak, Sydkorea och Yonhap.
Källor: Trumps advokat i ryssutredning slutar
Utrikes. President Donald Trumps personlige advokat John Dowd lämnar sitt uppdrag, uppger flera källor i amerikanska medier.
Läs mer om John Dowd.
Ex-president ska gripas i Sydkorea
Utrikes. En arresteringsorder är utfärdad för Lee Myung-Bak, tidigare president i Sydkorea, enligt nyhetsbyrån Yonhap. Han var president 2008-2013 och misstänks för att ha tagit emot mutor från politiker och affärsmän under sin tid vid makten.
Läs mer om Lee Myung-Bak, Sydkorea och Yonhap.
Kurdledare lovar motstånd efter Afrins fall
1 av 3 Kurdledare lovar motstånd efter Afrins fall Inrikes. Turkiet har tagit kontroll över symboliskt viktiga Afrin i norra Syrien. Men kurderna som etablerat ett de facto-självstyre i området säger att de inte kommer att ge upp.
Läs mer om Afrin, Kurdledare och Syrien.
Bolagsjurist till Perstorp Holding AB
Om verksamheten I över 130 år har Perstorp ägnat sig åt att förbättra vardagen för miljontals människor världen över med innovativ kemi. Vi omsätter 13 miljarder kr och har 1 600 anställda i Asien, Europa samt Nordamerika.
Här är det bäst att ta en aw i Göteborg
Det är lönehelg och dags för många att fira att jobbveckan äntligen är över. Här är helgens bästa tips på var du ska gå för att få en riktigt, riktigt härlig after work.
Läs mer om Göteborg.
Fem fik i Malmö godkända av hipsters
Säga vad man vill om hipsters, är det något de kan så är det väl ändå kaffe? Överallt sitter de och sörplar americanos, hukade över sina laptops och flackande med blicken. På dessa fem fik hittar du verkliga posers, så väl som vegan-hippies och äkta original.
Läs mer om Malmö.
Här kan du spela minigolf inomhus i Stockholm
Det verkar vara ett tag kvar innan vi kan spela minigolf utomhus. Men det finns ett gäng roliga mingolfbanor inomhus som är både roliga och fantasifulla. Här är fyra ställen som erbjuder äventyrsgolf i Stockholm.
Läs mer om Stockholm.
Kurdledare till DN: Kampen fortsätter som gerillakrig
De kurdiska styrkorna har flytt Afrin efter sex veckor av turkisk belägring. Nu fortsätter kampen som gerillakrig, säger syrienkurdernas utrikesminister Saleh Muslim till DN.
Läs mer om Afrin och Saleh Muslim.
Carnegie sänker Byggmax riktkurs
Carnegie sänker riktkursen för Byggmax till 45 kronor från 54 kronor. Rekommendationen behåll upprepas.
Läs mer om Byggmax.
Sensys Gatso får saudisk order
Sensys Gatso, som sysslar med trafiksäkerhetslösningar, har erhållit en order för fordonsmonterade trafiksäkerhetssystem från en statlig kund i Saudiarabien.
Läs mer om Saudiarabien.
Recension: "A Way Out" lyckas rymma men inte hela vägen
För bara ett par konsolgenerationer sedan var kooperativt soffspelande något vi tog som en självklarhet. Att spela tillsammans med en kompis, på delad skärm sida vid sida, var något vi antog alltid skulle finnas där.
Osäkert om Trumps ståltullar - in i det sista
Under fredagsmorgonen skulle USA införa sina stål- och aluminiumtullar. Något som skulle påverka det exportberoende SSAB. Men uppgifter tyder nu på att president Donald Trump har ändrat sig och att tullarna inte ska omfatta EU.
Läs mer om Donald Trump och USA.
PROVKÖRNING: Koreansk ingenjörskonst
Nya Kia Stinger med dieselmotor framstår som touringvagnen som låter bilägaren förena nytta med nöje; dieselbilen som lyckas kombinera sportiga prestanda och lyxig känsla med låg bränsleförbrukning!
Uppgifter: Zlatan till Los Angeles Galaxy
Zlatan Ibrahimovic lämnar Manchester United för spel i MLS med Los Angeles Galaxy, uppger amerikansk media.
Läs mer om Manchester United.
Den judiska 68-generationen är en internationell subkultur
I mars 1968 reste sig Polens intellektuella mot regeringen och krävde demokrati. Det styrande kommunistpartiet svarade med att istället utse landets judar till syndabockar. Omkring 20 000 judar flydde landet, Ricki Neuman skriver om de runt 3 000 som kom till Sverige.
Läs mer om Ricki Neuman och Sverige.
Polen 1968: Dagarna då jag blev en oppositionell
Kravallpoliser slog studenter. Snart uppmanades alla judar att emigrera. Bozena Werbart var en av de unga som demonstrerade och såg sina vänner bli brutalt misshandlade. Det som händer idag i Polen gör att jag vägrade att komma till firandet av mars 1968, skriver hon.
Läs mer om Polen.
Experternas tips – så här slutar allsvenskan
Årets allsvenska kommer att sluta med SM-guld till Malmö FF eller AIK – i alla fall enligt SportExpressens experter.Här är tabelltipsen inför årets säsong!MISSA INTE! Expressens allsvenska magasin – med 220 fullmatade sidor inför säsongen.
Läs mer om AIK, Malmö FF och SM-guld.
Maken berättar: Ulrica dog av en massiv hjärtattack
Nu berättar maken Bertil Vallien om folkkära konstnären Ulrica Hydman Valliens sista ord när hon mycket hastigt avled på onsdagskvällen.Enligt Bertil Vallien var dödsorsaken en massiv hjärtattack.– Vi pratade om en föreläsning i Folkets hus när hon föll i mina armar och dog på sekunden.
Läs mer om Bertil Vallien.
Fyra bilar i krock på E6 – köer på platsen
Fyra bilar har krockat på E6 i höjd med Liseberg.Två filer har stängts av.– Just nu är vi framme och spärrar av vägen delvis. Trafiken rullar långsamt förbi men det lär bildas köer, uppger en larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.Det är oklart om någon har skadats.
Läs mer om Liseberg.Två.
Lyxfällans programledare: Min ekonomi var katastrofal
Patrik Wincent turnerade runt världen med eurodiscobandet Look Twice på 90-talet, sålde skivor och levde det goda livet.När artistkarriären ebbade ut så öppnade sig avgrunden.– Jag blev fråntagen min identitet och hade en katastrofal ekonomi med skulder på en kvarts miljon, säger Patrik som nu är programledare för Lyxfällan i TV3.
Läs mer om Look Twice, Lyxfällan, Patrik och TV3.
Inlåsta asylsökande kan inte få hjälp av volontärer
REPLIK DN DEBATT 21/3. Det är sant att klyvningen mellan människor i Sverige ökat för att mottagandet av flyktingar har stora brister. Men Annie Lööf och Johanna Jönsson bidrar själva till problemet: det politiska etablissemang överbjuder just nu varandra med nya förslag till hur förhållandena ska försämras för de asylsökande, skriver konstnären Lotta Lagercrantz som är aktiv i en förening för ebo-boenden.
Nytt hakkors sprejat på Stockholms mosk
Någon sprejade ett hakkors på dörrarna till Stockholms mosk vid Medborgarplatsen under natten till torsdag. Det är andra gången i år som ingången täcks av nazistiskt klotter. – Det är väldigt obehagligt. Man känner sig mer och mer otrygg för varje gång något sånt här händer, säger Mahmoud Khalfi, Imam och direktör vid moskn.
Rusning efter supermiljöbilar i storstäderna
Nyregistreringen av så kallade supermiljöbilar forsätter att öka – och det är i storstäderna suget är störst. Under januari och februari var mer än var tionde nyregistrerad bil i Stockholms län en supermiljöbil.
Tidigare Lundin-chefer avskrivs från utredning
Två tidigare chefer vid Lundin Petroleum i Sudan har avskrivits från utredningen om medhjälp till grovt krigsbrott, säger åklagaren Henrik Attorps till TT.
Läs mer om Lundin Petroleum och Sudan.
Top Shotta Sound
Dj:s är de som förvandlar döda dansgolv till en oaser fyllda av eufori. Med sin blandning av dancehall, grime, hiphop och reggae har Top Shotta Sound lyckats göra det, enligt vissa, omöjliga möjligt.
Läs mer om Top Shotta Sound.
Populärt med skidåkning för nyanlända: "Jag har ramlat flera gånger men det är verkligen roligt"
Nyanlända elever fick testa på svenskt friluftsliv i snö med längdskidåkning, pulkaåkning och nygrillade hamburgare i Hemlingby.
Läs mer om Hemlingby.
A Way Out
Efter det lika unika som nyskapande Brothers: A Tale of Two Sons, har jag varit väldigt nyfiken på att få se Josef Fares nästa spel, A Way Out.
Läs mer om A Way Out.
TFF-anfallaren borta hela 2018: "Fruktansvärt tungt"
Trelleborgs FF är nykomlingar i allsvenskan och tippas åka ur serien. Nu kommer dystra besked innan den allsvenska premiären. Anfallaren Mattias Håkanssons korsband är av och han missar hela säsongen.
V-ledaren: Regeringen på väg bryta vallöfte
Inrikes. Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt anklagar regeringen för att vara på väg att bryta vallöftet om att förstatliga underhållet av järnvägen. Image-text: Jonas Sjöstedt, partiledare för Vänsterpartiet. Arkivbild.
Läs mer om Vänsterpartiet.
Spike Lee lär ut film på nätet
Telegram. Den amerikanska filmskaparen Spike Lee kommer att lära ut sin expertis via nätet i sommar, rapporterar Variety. Image-text: Filmskaparen Spike Lee lär ut sina filmkunskaper på nätet. Arkivbild. Axel Schmidt/AP
Läs mer om Spike Lee och Variety.
Bale slog Rushs rekord i Giggs kaptensdebut
Sporttelegram. Ryan Giggs första landskamp som Wales förbundskapten kunde inte ha slutat bättre. Image-text: Wales Gareth Bale under EM i Frankrike 2016. Arkivbild. Thanassis Stavrakis/AP/TT
Läs mer om Frankrike.
Ex-president ska gripas i Sydkorea
Läs mer om Sydkorea.
Unikt samarbete mellan The Cords Co och Atelier Choque Le Goff
Under 2017 lanserade de världens första manchesterkollektion. I år visar det svenska klädmärket The Cords Co att trenden är här för att stanna.
Erbjudande: 15% rabatt på ekologisk sirap och sötning
Hälsoliv i samarbete med Happy Green – din ekologiska och hållbara butik på nätet
Läs mer om Happy Green.
Allsvenskan 2018 – hela spelprogrammet
1 april drar årets allsvenska säsong igång – och den svenska fotbollsfesten pågår sedan till 11 november. Här är datumen du behöver hålla koll på under årets allsvenska säsong!
Maken berättar: Ulrica dog av en massiv hjärtattack
Nu berättar maken Bertil Vallien om folkkära konstnären Ulrica Hydman Valliens sista ord när hon mycket hastigt avled på onsdagskvällen.Enligt Bertil Vallien var dödsorsaken en massiv hjärtattack.– Vi pratade om en föreläsning i Folkets hus när hon föll i mina armar och dog på sekunden.
Läs mer om Bertil Vallien.
Ryssland öppnar för skattehöjning
Den ryska regeringen utesluter inte att höja inkomstskatten med två procentenheter till 15 procent. Det sa Rysslands vice premiärminister Arkadij Dvorkovich på torsdagen.
Läs mer om Arkadij Dvorkovich.