22. Mars 2018 18.00-18.59

Bekräftat: Bryter Zlatans kontrakt

LOS ANGELES/STOCKHOLM. Manchester United bryter kontraktet med Zlatan Ibrahimovic.Det bekräftar klubben på sin hemsida.Alla i klubben vill tacka Zlatan för hans bidrag till laget, skriver de.
Rögle värvar hem tidigare JVM-forward
Rögle BK värvar den tidigare JVM-spelaren Leon Bristedt.Den 23-årige forwarden ser Rögles satsning och spel i SHL som en bra plats att utvecklas.– Jag siktar på att ta mig till NHL i framtiden, säger Leon Bristedt.
Läs mer om Leon Bristedt, NHL och SHL.
Nioåring rånad av två äldre pojkar
En nioårig pojke utsattes på onsdagen för ett rånförsök i Arlöv.Två tonårspojkar misstänks för dådet.– De höll fast honom i armen och rotade igenom hans väska, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisens regionledningscentral.
Läs mer om Arlöv.Två och Calle Persson.
Filmrecension: Maria Magdalena bleknar i skuggan av hipster-Jesus
Påskfilmen Maria Magdalena vill väl men lider av en skriande brist på andlighet.
Tio sevärda kvinnokampsfilmer – från Flickorna till Thelma
DN:s Helena Lindblad listar tio filmer med kvinnokampen i fokus – och var du kan se dem.
Läs mer om Flickorna och Thelma.
Filmrecension: Battle of the sexes – ett fascinerande könskrig med tennisrack som vapen
Efter Borg kommer ytterligare en spektakulär tennisuppgörelse till vita duken. 1973 spelade världsmästarinnan Billie Jean King mot den manliga mästaren Bobby Riggs, en match där själva kvinnokampen stod på spel. Fascinerand och välspelad, skriver Kerstin Gezelius.
Läs mer om Billie Jean King.
Därför ska du bry dig om Facebook-skandalen
Skandalen kring Facebook och analysföretaget Cambridge Analytica har skakat sociala medier-jätten. Men varför ska du som användare bry dig om den information du ger bort?
Macron vill fördöma Facebooks agerande
Amerikanska digitala jättar som Facebook, Google och Amazon betalar knappt skatt alls i Europa, trots att de gör miljardvinster här. EU-kommissionen vill beskatta cyberföretagen hårdare, men EU-länderna är oeniga: även europeiska företag riskerar skattetillägg. Några länder är också rädda att väcka den björn som sover i Vita huset.
Konsumenter vilseleds om miljövänliga plastpåsar
Plastkassar som görs på sockerrör eller skogsråvara bryts inte ner i naturen. Begrepp som bioplast och nedbrytbar plast är förvirrande för konsumenter och borde regleras, anser regeringens utredare.
Trump leker med elden – risken för handelskrig består
EU:s tillfälliga undantag från ståltullarna till trots – den amerikanske presidenten Donald Trump leker med elden när han retar upp sina handelpartners. Nu belägger han Kina med nya tullar på 50 miljarder dollar. Därmed håller han risken för ett handelskrig vid liv.
Läs mer om Donald Trump och Kina.
USA-börser: Rädsla för handelskrig dämpar handeln
USA-börserna handlades ett par timmar in i torsdagens handel på lägre nivåer i kölvattnet av fortsatt oro för ett tilltagande handelskrig. Facebooks fortsatta förtroendekris bidrog till det negativa sentimentet, särskilt i tekniksektorn. Marknaden smälte samtidigt onsdagens Fed-besked som inte var så hökaktigt som en del väntat sig.
Läs mer om Fed-besked.
Kryptokapning växer explosionartat i Sverige
Kryptokapning har blivit cyberkriminellas senaste favorit. Det är helt enkelt mer lukrativt än att sprida utpressningsvirus och mindre riskfullt. I Sverige är ökningen explosionsartad.
Läs mer om Sverige.
Döms till fängelse för 180 kilo cannabis
Det var i april förra året som polisen fattade misstankar mot en skåpbil i Norsborg norr om Stockholm.
Läs mer om Norsborg och Stockholm.
Döms till fängelse för 180 kilo cannabis
Inrikes. Det var i april förra året som polisen fattade misstankar mot en skåpbil i Norsborg norr om Stockholm. Vid en kontroll av bilen fann de två poliserna totalt 180 kilo cannabis som hade dolts i specialbyggda lönnfack.
Läs mer om Norsborg och Stockholm.
EUROPABÖRSER: REJÄLT RÖDA RÖRELSER, STOXX 600 -1,6%
STOCKHOLM (Direkt) Rejält röda rörelser syntes på Europabörserna på torsdagen när investerare befarade ett förvärrat handelskrig kring USA, samtidigt som siffror signalerade att europeiska inköpschefer har blivit mindre optimistiska än tidigare.
Läs mer om Europabörserna och USA.
Ekonom: Positivt men faran inte över
Ett positivt besked för Europa, men det är ännu för tidigt att blåsa faran över, anser Anna Breman, chefsekonom på Swedbank, om nyheten från Washington att införandet av skyddstullar på stål och aluminium pausas för EU:s del.
Målvaktsfrågan inför VM: Nordfeldt eller Johnsson?
Träningslandskamperna mot Chile och Rumänien har dubbel betydelse när det gäller målvaktsfrågan inför sommarens VM-slutspel. Med Robin Olsen axelskadad är frågan vem av Kristoffer Nordfeldt och Karl-Johan Johnsson som blir andremålvakt i VM-truppen? Vilket i förlängningen kan innebära startplats i VM.
Demokratin dör av brist på kärlek
Jan Schermans dokumentär om faran i att ta demokratin för given pekar på något väsentligt. Hotet kommer inte bara från aggressiva populister utan också från likgiltiga medborgare.
Astra Zeneca-läkemedel godkänns i EU
Astra Zenecas Lokelma (ZS-9) för behandling av hyperkalemi, förhöjda nivåer av kalium i blodet har blivit godkänt inom EU för behandling av vuxna patienter. Det framgår av ett pressmeddelande.
Nordenbörser: Klen utveckling efter oro
Nordenbörserna föll kraftigt på torsdagen när klena europeiska konjunktursignaler och oro för handelskrig kring USA pressade börshumöret. Marknaden smälte samtidigt onsdagens penningpolitiska signaler från USA:s centralbank som inte var så åtstramande som en del bedömare hade väntat sig.
Läs mer om USA.
Europabörser: Rejält röda rörelser
Rejält röda rörelser syntes på Europabörserna på torsdagen när investerare befarade ett förvärrat handelskrig kring USA, samtidigt som siffror signalerade att europeiska inköpschefer har blivit mindre optimistiska än tidigare. Indexet Stoxx Europe 600 sjönk 1,6 procent.
Läs mer om Europabörserna och USA.
Flera butiksnyheter på gång i Kramfors - Nordlanders skor, Passaden, Wibergska huset...
Det är tufft för handlarna med konkurrensen från nätet. Ändå håller flera satsningar på att dras igång i Kramfors. En sådan som redan påbörjats berör nyligen nedlagda Nordlanders skor på torget.
Läs mer om Passaden och Wibergska.
Oskars boxplay-mål bäddade för seger i första
LEKSAND: Ishockey Leksand, med västvärmlänningen Oskar Lang, fick en bra start på Play Off till SHL. I tisdagens hemmamatch mot Oskarshamn blev det nämligen seger med 5-4.
Läs mer om Oskar Lang, Oskarshamn, Play Off och SHL.
UPPGIFTER: Förre djurgårdaren till AIK
Mattias Guter. Foto: Bildbyrån Han spenderade hela sin juniortid i Djurgården och SHL-debuterade även för klubben. Nu ska enligt uppgift Mattias Guter vara klar för värsta rivalen AIK.
Läs mer om AIK och Djurgården.
Ny förskola väcker protester
HAMMARÖ: Både ris och ros till skolplanen Som väntat väckte planerna på en förskola i en skogsdunge mittemot Götetorpsskolan protester. - Det finns många bättre områden att ha förskolan i än ett villaområde, säger Tony Larsson.
Avesta Art och Karlfeldtsgården spräckte budgeten - Chefen: "Vi måste hitta lösningar"
Högre kostnader för, framför allt Avesta Art och Karlfeldtsgården, än beräknat gjorde att Kultur och Fritidsenheten gick back cirka en miljon förra året.
Zoom H1n - Portabel evolution i fickformat
Vad klarar nya Zoom H1n av som din smartphone inte mäktar med? En hel del om vi ska tro Zoom som i dagarna släppt sin senaste evolution.
Läs mer om Portabel, Zoom och Zoom H1n.
Kampen mot storkäftad clown är skavande aktuell
Battle of the sexes är tveklöst politisk. Under det feministiska stoffet finns en snygg och rätt rolig film, med en lysande Emma Stone som Billie Jean King.
Läs mer om Billie Jean King och Emma Stone.
Uppgifter: Zlatan till Los Angeles Galaxy
Zlatan Ibrahimovic lämnar Manchester United för spel med Los Angeles Galaxy, uppger amerikansk media. Enligt Sports Illustrated är ett kontrakt som gäller till slutet av 2019 redan påskrivet.
Läs mer om Manchester United.
Hemliga detaljen – Paris Jacksons hyllning till pappa Michael
Paris Jackson hyllar sin bortgångne far, Michael Jackson, genom att gå klädd i en Thriller-inspirerad bomberjacka.Den unga modellens iögonfallande klädstil är klart influerad av sin pappa, skriver Daily Mail.
Sjukvården är väljarnas viktigaste fråga inför valet
Nu har sjukvården seglat upp som den viktigaste frågan inför valet enligt väljarna, före invandringen och lag och ordning.Det visar en ny undersökning som Demoskop gjort på uppdrag av Expressen.– Jag tror att det här är är en vinnarfråga för Socialdemokraterna, säger Peter Santesson, chef för opinionsanalys på Demoskop.
Pelletsköparna hotas av kraftiga prishöjningar
Pelletsmarknaden är under hård press. Förutom kortsiktiga leveransstörningar så får Sveriges pelletsköpare ställa in sig på stora prisökningar inför nästa säsong, bedömer en av marknadens jättar.
Rosenbergs pik till AIK: "Djurgården är vår största utmanare"
Malmö FF är regerande mästare och är även i år tippade av många att slåss om guldet. Markus Rosenberg tror på en ny titel. - Vi har den starkaste truppen. Bra spelare som har kommit in med hög kvalitet.
Läs mer om AIK.
Se det "legendariska" stavbytet under SM-finalen i sprint - efter mardrömsstarten
Falun-Borlänge SK:s Maja Dahlqvist fick en mardrömsstart på SM-finalen i sprint i Skellefteå i dag. Men det som hände efter att hon brutit staven tidigt i loppet blev en stor snackis efteråt. Se själva i klippet nedan.
Läs mer om SM-finalen och Skellefteå.
Slog ner inbrottstjuven – döms nu till fängelse
Beväpnad med en hockeyklubba slog bilägaren till tjuven som just gjort inbrott i hans bil.Men slaget tog så illa att mannen var nära att dö av sina skador.Nu döms bilägaren till fängelse för attacken.
Cline Dions hälsoproblem stoppar konserter
Den kanadensiska artisten Cline Dion tvingas ställa in ett antal konserter i Las Vegas på grund av en öronsjukdom.
Läs mer om Cline Dion.
VM får bänkad Toivonen att orka: Annars skulle vardagen bli tråkig
Matcherna på bänken kommer och matcherna på bänken går. Ola Toivonen har det fortsatt tufft i franska Toulouse – men en sak håller motivationen uppe: – Utan VM skulle träningarna bli jobbiga, vardagen tråkig, säger landslagsanfallaren.
Läs mer om Toivonen och Toulouse.
Jacques Wallner: Finns mer än trafiken som smutsar ned
I morgon fredag ska regeringen berätta om hur den tänker sig utformningen av miljözonerna i Sveriges tätorter. Bra för närmiljön - men det blir tråkiga besked för dem som äger äldre dieselfordon.
JUST NU - PÅ FD: Upptrissat pris får Djurgården att avstå från stjärnan
Gustav Engvall har hävdats vara nära Djurgården igen. Nej, kontrade Bosse Andersson för några dagar sedan för Fotbollskanalen. I dag kan FD avslöja att Blåvitt och Häcken har trissat upp prisbilden kring stjärnan.