22. Mars 2018 22.00-22.59

GDPR kan innebära miljardförlust för Facebook

Facebooks operativa chef Sheryl Sandberg säger att företaget har tagit nödvändiga steg för att förbättra företagets hantering av personuppgifter. Men tillämpningen av GDPR lär bli ett stort problem för Facebook. – Ju fler personuppgifter som hanteras, desto svårare är det följa dataskyddsreglerna i en sådan verksamhet, säger Elisabeth Jilderyd, jurist på Datainspektionen.

Här vill studenterna jobba

Google är fortfarande dominerande som den mest attraktiva arbetsgivaren bland studenter. Det visar undersökningen Företagsbarometern 2018. Men att informationsjätten fortsätter att ligga i topp på listan är ingen självklarhet.
Läs mer om Företagsbarometern.

Vi blir svängiga när vi blir stressade

Tre snabba mål i andra perioden avgjorde den tredje kvartsfinalen mellan Djurgården och Linköping. Precis som i den första kvarten på Hovet. – Det har varit ett dilemma under tid. Vi blir väldigt svängiga i spelet när vi blir stressade, säger Linköpings tränare Dan Tangnes efter 4–3-förlusten på Hovet.
Läs mer om Djurgården, Hovet och Linköping.
Undersökning: 15 procent säger nej till flyg
15 procent undviker att flyga på semestern till följd av klimateffekter. Det framgår av en ny undersökning som Sifo gjort på uppdrag Svenska Dagbladet. Samtidigt svarar 74 procent att de inte avstår från att flyga för miljöns skull, medan resterande 11 procent är osäkra.
Läs mer om Sifo och Svenska Dagbladet.
Så hyllas stjärnkeepern Dahlbom - efter jättematchen i Piteå: "Han är kung"
Marcus Dahlbom fick Piteåfansen att ge upp - och stal kvalserieöppningen åt VIK. Efteråt hyllades keepern av alla. - Han är kung, säger Niclas Lehmann efter 2-1-segern i norrbotten. Se snacket med Marcus Dahlbom i TV-spelaren.
Här faller akrobaten Yann mot sin död - mitt under föreställningen
38-årige Cirque du Soleil akrobaten Yann Arnaud var ivrig att prova en ny del i sin koreografi. Tyvärr skulle det få ödesdigra konsekvenser och turnédagen i Tampa, USA skulle bli Yanns sista dag i livet.
Läs mer om Cirque, Soleil, Tampa, USA, Yann och Yann Arnaud.
Täby tog hem första duellen efter magisk sista akt
Endre ledde inför sista perioden men Täby växlade upp och spurtade ifrån.
Läs mer om Täby.
Så ska Sverige förberedas för krig
Säkerhetsläget kräver, enligt regeringen, en ny version av Om kriget kommer.Nu avslöjas innehållet i det som av CNN uppmärksammats som en svensk krigsvarning – och klart är att det gått från att varna svenskarna för atombomber till att nu peka på riskerna med falska nyheter och terror.
Läs mer om CNN och Sverige.
Terese Cristiansson: Kan Erdogan stoppas?
ISTANBUL. Efter Afrin fortsätter president Recep Tayyip Erdogan hota med att ta allt fler syriska städer och hamnar i allt allvarligare ordväxlingar med såväl USA som Tyskland. Kan något stoppa honom?
Stisse Åberg: Tillbaka till Gavlerinken, tillbaka till alla Brynäshjärtans dag
Det här var en utklassning. Det här var en överkörning. Men det är slutspel nu och det är inte slutspelat. Det är ny match på lördag. I Gavlerinken. Hockeynyheter direkt i din mobil: Så tänker jag. Så tänker Brynässpelarna också.
Läs mer om Brynässpelarna och Gavlerinken.
De vill få Gnestabor att mötas
Mat från världens alla hörn och massor av musik ska locka Gnestaborna till fredagskvällens fest på Elektron. - Kom och dansa eller bara ta en fika, säger initiativtagarna. Föreberedelserna är i full gång inför fredagskvällens fest.
Läs mer om Elektron, Gnestabor och Gnestaborna.
Rykte: Mahmoud Eid på väg till Norge
NBIS-killen Mahmoud Eid är högaktuell att lånas ut till Norge från sin allsvenska klubb Kalmar FF. Det skriver sajten fotbollstransfers.com på nätet. Eid själv bekräftar dock ingenting.
Läs mer om Kalmar FF och Norge.
Man knivskuren på buss i Skåne
Inrikes. En man i 20-årsåldern har knivskurits på en buss i skånska Åstorp. Mannen har förts till sjukhus med ambulans. Hans tillstånd är okänt, men skadorna ska inte vara livshotande.
Läs mer om Skåne och Åstorp.
20-årig man misshandlad på buss
En 20-årig man misshandlades på torsdagskvällen ombord på en buss i trakten av skånska Åstorp, strax nordost om Helsingborg. Han ska ha stuckits med antingen kniv eller stickvapen.
Läs mer om Helsingborg och Åstorp.
Lövin om lastbilsskatten: Vi ska vara världsledande
Ett hot mot landsbygden. Så definierar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson den föreslagna lastbilsskatten. Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin håller inte med.
Transportstyrelsens chef: Det kan vi lära oss av dödsolyckan
Dödsolyckan med Ubers självkörande Volvobil i Arizona har riktat intresset mot de säkerhetsmässiga aspekterna. Jonas Bjelfvenstam, chef för Transportstyrelsen, vill nu se mer försöksverksamhet under kontrollerade former. Det säger han i Di TV:s Ekonomistudion.
Följ IBK Dalens ödesmatch här
Innebandy. Seger är ett måste om kvällens kvartsfinal mot Falun inte ska bli den sista för säsongen för IBK Dalen. Sporten liverapporterar här.
Läs mer om Falun.
Cavar har slutspelsgreppet: Det blev speciellt
Josip Cavar dröjde sig länge kvar i Lisebergshallen. Lugimålvakten har tillbring...
Läs mer om Lisebergshallen.
Man knivskuren på buss i Skåne
Läs mer om Skåne.
Pernilla tvingas ingripa mitt familjebråket
Känslorna går på högvarv när familjen Wahlgren åker på Italien-semester i Wahlgrens värld.När Benjamin Ingrosso försover sig och hamnar i en hetsig dispyt med sin morfar, Hans Wahlgren, tvingas Pernilla Wahlgren gå in och medla.– Benjamin är sur, men det är egentligen vi andra som ska vara jävligt sura. Han är tjugo år, då är man myndig och får gå på Systemet. Då ska man väl kunna ta sig upp själv? säger Hans Wahlgren.
Instagrams ändring får alla att jubla – blir mer som förr
Många har varit arga på algoritmerna som styr flödena i sociala medier.Nu verkar det som att Instagram har lyssnat på användarna – typ.
Läs mer om Instagram.
Nervgiftskadad polis får lämna sjukhuset
Polisinspektör Nick Bailey, som skadades svårt i nervgiftsattacken i Salisbury har fått lämna sjukhuset.
Läs mer om Salisbury.
Här fångas lastbilschaufförens galna omkörning på film
Det finns omkörningar och så finns det OMKÖRNINGAR. Som inte bara är olagligt och sjukt obehagliga utan också LIVSFARLIGA. Regeln är att försöka hålla sig i rätt körriktning så mycket som möjligt..
Stadsdelarna blir av med ansvaret för biblioteken
Knappt majoritet i fullmäktige beslutade att genom för en övergång av biblioteken.
Stjärnans stora MFF-kärlek - häftiga initiativet
Pontus Jansson lämnade Malmö FF 2014, men älskar fortfarande sin klubb som han växt upp med. Landslagsbacken kommer finnas på plats på Tele2 Arena när MFF spelar cupfinal mot Djurgården 10 maj.
Målfest när Ankaret/Lundagård besegrade IFK Malmö i Stapelbäddens Idrottshall
Ankaret/Lundagård hade inga problem med IFK Malmö i division 3 södra i handboll, och vann borta med utklassningssiffrorna 31-20. Ankaret/Lundagårds nya tabellposition är femte plats, medan IFK Malmö är på tionde och sista plats.
Test: Sex moderna ministereor som smälter in i bokhyllan
Om man bara vill ha bra ljud, utan massor av sladdar och krångel, så kan ett kompakt allt i ett-system passa bra. Då har man allt på ett ställe, i en anläggning som alla kan använda utan att behöva göra avkall på modern teknik.
Helt sjukt – har aldrig sett något konstigare
VÄXJÖ/STOCKHOLM. David Rautio blev utvisad – och tio sekunder senare hade Växjö gjort 1-0.Nu riktar Brynäsmålvakten skarp kritik mot domslutet.– Jag har aldrig sett något konstigare, säger Rautio.
Läs mer om Brynäsmålvakten, Rautio och Växjö.
Strandhäll: Rätt personer ska vara på rätt plats
I dag är det väldigt få personer som beviljas sjukersättning.Försäkringskassan vill se lagändringar som gör att fler ska få den möjligheten – och regeringen ser över om regelverket verkligen fungerar som det är tänkt.Men det är ännu oklart om lagen ändras innan valet.
Läkaren: Många patienter blir mer stressade i stället
Sjukförsäkringen väcker starka känslor.Många läkare är kritiska till att patienter hamnar i kläm.Och enligt TCO tvingas alltför många lärare, sjuksköterskor och poliser lämna sina yrken när deras arbetsförmåga prövas mot hela arbetsmarknaden efter ett halvår. – Ibland kan till och med rehabilitering med gott hopp om framgång pågå när sjukpenningen dras in av Försäkringskassan, säger Eva Nordmark, ordförande i TCO.
Filmrecension: Battle of the sexes – ett fascinerande könskrig med tennisracket som vapen
Efter Borg kommer ytterligare en spektakulär tennisuppgörelse till vita duken. 1973 spelade världsmästarinnan Billie Jean King mot den manliga mästaren Bobby Riggs, en match där själva kvinnokampen stod på spel. Fascinerand och välspelad, skriver Kerstin Gezelius.
Läs mer om Billie Jean King.
Oskarshamn ordnade avgörande playoffmöte
Oskarshamns drömmar om en kvalplats till SHL lever. Tacka Jonas Engström för det. Lagkaptenen gjorde två tidiga mål och visade vägen till 4–1-segern mot Leksand – som innebär ett tredje och avgörande playoffmöte.
Läs mer om Leksand och SHL.
Öberg har finalladdat med OS-guldloppet: Har gjort det mer verkligt
En månad har gått sedan den osannolika skidskyttesuccn i Pyeongchang. Inför säsongens sista världscuptävlingar har OS-guldmedaljören Hanna Öberg sett sitt distanslopp från Sydkorea i repris – om och om igen. – Jag har kollat på det för att få det lite mer verkligt, säger 22-åringen.
USA-börser: Handelskrig gav ras på Wall Street
USA-börserna föll på torsdagen i kölvattnet av fortsatt oro för ett tilltagande amerikanskt handelskrig med framför allt Kina och vissa svaga europeiska konjunktursignaler. Facebooks fortsatta förtroendekris bidrog också till det negativa sentimentet, särskilt i tekniksektorn. Marknaden smälte samtidigt onsdagens Fed-besked som inte var så hökaktigt som en del väntat sig.
Läs mer om Fed-besked, Kina och Wall Street.
May: En hänsynslös attack
Skamlöst och hänsynslöst, säger Storbritanniens premiärminister Theresa May om nervgiftsattacken mot ryske ex-spionen Sergej Skripal i Salisbury.