22. Mars 2018 23.00-23.59

Tunga besked för Djurgården - Bourque flyger hem till Nordamerika

René Bourque och Andreas Engqvist. Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström De var två av Djurgårdens drivande spelare under första halvan grundserien. I slutspelet har de fått klara sig utan Andreas Engqvist och René Bourque.
Så här minskar vi den ofrivilliga ensamheten i Kalmar
på debattinlägg om ensamhet, publicerat 20 mars. En av vår tids stora utmaningar är ensamhet bland äldre.
Läs mer om Kalmar.

Donald Trumps nationella säkerhetsrådgivare avgår

Ännu en av Donalds Trumps topptjänstemän lämnar sin post.Nu avgår den nationella säkerhetsrådgivaren HR McMaster, skriver New York Times. Han ersätts av John Bolton.
Läs mer om John Bolton.
Trumps nationella säkerhetsrådgivare lämnar sin post
HR McMaster, president Donald Trumps nationella säkerhetsrådgivare, får lämna sitt jobb och ersätts av John R Bolton, beskriven som en hårdför tidigare FN-ambassadör, rapporterar tidningen New York Times.
Läs mer om FN-ambassadör och John R Bolton.
Zlatan lämnar Manchester United - Sporten
Sporten torsdag 22/3.
Läs mer om Manchester United och Sporten.
Maritha vill förbättra sjukhusmaten för allergiker
Sjukhusen saknar ofta mat till allergiker som kommer in akut och kunskapen om allergier brister på sjukhusen, enligt Astma- och allergiförbundet. – Om man råkar få i sig mat som man inte tål så kan det ju leda till katastrofala konsekvenser, säger förbundets ordförande Maritha Sedvallson.
Läs mer om Astmaoch och Maritha Sedvallson.
Så vann miljövännerna striden om dieseln
MÜNCHEN. Miljövännernas kamp för en bättre luft i tyska storstäder har beskrivits som en Davids kamp mot Goliat. De drog myndigheterna inför domstol och vann mot både regeringen och bilindustrin. DN har följt invånarna längs Tysklands skitigaste gata, i väntan på att körförbudet för dieselbilar blir verklighet.
Läs mer om Goliat.
Hedlund stannar i Pixbo
Värmländske målvakten Jon Hedlund stannar i SSL-laget Pixbo Wallenstam ytterligare en säsong. - Jag förlänger för att jag trivs oerhört bra både i laget och föreningen och för att jag tror på de idéer som finns för framtiden.
Läs mer om Jon Hedlund och Pixbo.
Lindås avgjorde med 5 sekunder kvar
Lindås tvingade till en tredje avgörande match mot Warberg efter ett gastkramande slut.
Läs mer om Warberg.
Ryssland är ett konkret hot
Det är dags att vakna upp och inse att vi måste möta det hot som Ryssland utgör och återhämta den försvarsförmåga vi har försummat.
Läs mer om Ryssland.
Stora offer i kampen för rent vatten
Idag torsdag är det FN:s världsvattendag - och en ny rapport från organisationen WaterAid ger en mörk bild av vattensituationen i världen. Så många som 844 miljoner människor saknar tillgång till vatten.
Läs mer om WaterAid.
Japan överväger åtgärder mot rustande Kina
Nya stridsflygplan och ombyggda helikopterfartyg. Det står på listan när Japan överväger motåtgärder mot ett militärt snabbt växande Kina. Men frågan är politiskt känslig och satsningen kan stå i strid mot grundlagen.
Läs mer om Japan och Kina.
Man knivskuren på buss i Skåne
En man i 20-årsåldern har knivskurits på en buss i skånska Åstorp. Mannen har förts till sjukhus med ambulans. Hans tillstånd är okänt, men skadorna ska inte vara livshotande.(TT) En man i 20-årsåldern har knivskurits på en buss i skånska Åstorp.
Läs mer om Skåne och Åstorp.
Undersökning: 15 procent säger nej till flyg
15 procent undviker att flyga på semestern till följd av klimateffekter. Det framgår av en ny undersökning som Sifo gjort på uppdrag Svenska Dagbladet.
Läs mer om Sifo och Svenska Dagbladet.
Se Skedvi/Säter IF-Malungs IF i kvalserien till Hockeyettan här
Skedvi/Säter tar emot Malung i ett spännande daladerby i den sjätte omgången i kvalserie västra till Hockeyettan. Du ser matchen live här med start klockan 17.55 på söndag den 25 mars.
Läs mer om Hockeyettan och Malung.
Gåtan kring utomjordings utseende löst
Den lilla chilenska mumien Atas mystiska bakgrund har blivit klarare. Forskare har kommit fram till att Ata troligen dog vid födseln på grund av genetiska mutationer, rapporterar brittiska BBC.
Läs mer om Ata och BBC.