15. April 2018 16.00-16.59

Ny rapport: Mycket mer i plånboken för arbetande svenskar

Vårbudgeten sätter fokus på statens utrymme för reformer. Under de senaste 15 åren har skattesänkningar och höjda bidrag fyllt plånböckerna för stora grupper.

Tvetydig ton när akuta stridsdammet lagt sig

Efterbörden av attacken mot Syrien innehåller diplomatiska ansträngningar för att skuldbelägga varandra samt varningar om att inte göra om det. När det akuta stridsdammet lagts sig är det fortsatt taggigt – men samtidigt anas också en aning mildare vind i tonen mellan Moskva och Washington.
Läs mer om Moskva, Syrien och Washington.
Förlust för reservbetonat Arsenal
Läs mer om Arsenal.

Nytt fiasko för Arsenal – förlorade mot Newcastle

Statistiken talade emot Newcastle när man tog emot Arsenal på söndagen. Arsenal tog greppet om matchen med ett tidigt mål av Alexandre Lacazette – men tappade sedan till hemmalaget som skrällde och vann med 2-1.
Känd advokat tände eld på sig själv i miljöprotest – dog
En advokat I New York har avlidit efter att ha tänt eld på sig själv. Enligt ett mejl som den 60-årige mannen skickat till flera medier var handlingen en protest mot miljöförstöring och själviskt leverne.
Läs mer om I New York.
JUST NU: Djurgårdens nya kalldusch - Elyounoussi-show på Friends
En månad efter Djurgårdens derbytriumf i cupen mot AIK är det nu dags för de två antagonisterna att drabba samman på nytt på Friends, denna gång i allsvenskans tredje omgång. Matchen kickade igång klockan 15 och AIK leder med 2-0.
Läs mer om AIK och Elyounoussi-show.
Följ IFK Göteborgs möte med Östersund
Efter en seger och en förlust hittills i allsvenskan jagar IFK Göteborg poäng mot tabelljumbon Östersund. Följ matchen här. Image-text: Bild: MICHAEL ERICHSEN
Läs mer om Östersund.
Dags för dieselförbud – när luften är bättre än på 50 år
Precis när regeringen drämde till med dieselförbud släpper Stockholms stad en ny rapport om att luftkvaliteten inte varit bättre på 50 år. Oj då. Men förbättringen är inte långsiktigt säkerställd – och ännu ökar dieselbilarnas kväveoixidutsläpp.
Jag väntar med att ta på mig knytblusen
Vad vet vi egentligen om Sara Danius ledarskap? Och som gör det värt att att knyta en snara om halsen för, i flock? Privatpersoner och politiker – alla vet plötsligt att det är rätt. Jag är osäker.
Västerviks drömbesked: Coachen sajnade nytt kontrakt - på isen
Mattias Karlin. Foto: Bildbyrån Mattias Karlin stannar i Västervik. Tränaren skrev på ett nytt kontrakt inför dagens kvalserieavslutning mot Västerås. Mattias Karlin lämnade Västervik efter några succésäsongen och skrev på för Mora.
Läs mer om Mora och Västervik.
Dubbelt svenskt i rallycrosspremiären
Sporttelegram. Världsmästaren från 2016 slog världsmästaren från 2017 i VM-premiären i rallycross. Mattias Ekström var starkast på banan i Barcelona och vann med en halv sekund till godo på landsmannen Johan Kristoffersson.
Lars Norns husvisning ringar in livet så som det är
Ingenting händer i Lars Norns nya pjäs – och det är bra.Sara Berg ser urpremiären av Episod på Intiman i Malmö.
Läs mer om Episod, Intiman och Malmö.
Äldre hittad efter fem timmar och 18 larm
En äldre person som ramlat i sin lägenhet på ett vård- och äldreboende slog larm 18 gånger – men blev liggande i fem timmar innan personalen kom. Efter kritik från Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) har en anställd sagts upp, rapporterar SVT Nyheter Stockholm.
Läs mer om Inspektionen.
Dubbelt svenskt i rallycrosspremiären
Världsmästaren från 2016 slog världsmästaren från 2017 i VM-premiären i rallycross. Mattias Ekström var starkast på banan i Barcelona och vann med en halv sekund till godo på landsmannen Johan Kristoffersson.
PM Nilsson: Greiders och Linderborgs felslut om högern
Att döma ut sin meningsmotståndare som populist tycks vara tilltagande politiskt ineffektivt. Folk röstar på populister ändå. Alltså bättre att själv vara en mer slagfärdig populist och vinna val och en bättre värld.
Livet som en krystvärk
När den feministiska teatergruppen PotatoPotato gör scenkonst av ämnet gravidite...
Läs mer om PotatoPotato.
Ingen garanti för handlingskraft
Efter två mandatperioder av minoritetsregeringar som haft svårt att få igenom sin politik i riksdagen är det inte så konstigt att det finns en utbredd längtan efter politisk handlingskraft.
Kunder rasar mot H&M:s leveranstider
Klädjätten HM har problem med att få ut sina varuleveranser från onlinebutiken i tid, rapporterar Bloomberg News.Klagomålen rasar in på företagets Facebooksida.En ombyggnation på distributionscentret i Borås är anledningen till förseningarna.
Greiders och Linderborgs felslut om högern
Att döma ut sin meningsmotståndare som populist tycks vara tilltagande politiskt ineffektivt. Folk röstar på populister ändå. Alltså bättre att själv vara en mer slagfärdig populist och vinna val och en bättre värld.
Ungdoms-SM i biljard avgjordes i Malmö: Ingen anledning till...
Med en tyst nick anger spelaren vilket hål nummer åtta ska rulla ner i. En snabb...
Läs mer om Malmö.
JUST NU: MFF:s skaderapport - Bachirou ser ut att missa Djurgården
Poängtapp och två av sina största stjärnor skador. I dag lämnar Malmö FF besked kring skadorna på Arnor Traustason och Fouad Bachirou - där nyförvärvet från Östersund ligger verkar värst drabbad.
Trump försöker stoppa FBI efter räd mot hans advokat
Donald Trump kan hotas av de uppgifter som FBI fick med sig vid husrannsakan hos presidentens personliga advokat Michael Cohen – men det är oklart exakt hur och vilka de uppgifterna är. Cohen och Trump försöker blockera utredarna från att läsa informationen.
Läs mer om FBI, Michael Cohen och Trump.
Baksätesåkning med stil i Pullmanlimpan
När destinationen saknar helikopterplattform måste man åka bil. Tur att man kan behålla stilen med Mercedes-Maybachs stora Pullmanlimpa.
Läs mer om Pullmanlimpa och Pullmanlimpan.
Bråk i derbyt – efter lagkaptenens tilltag
Strax före paus svallade känslorna över i derbyt mellan AIK och Djurgården.Från nära håll sköt Henok Goitom en boll upp i ansiktet på Felix Beijmo varpå ett mindre tumult utbröt.– Den är medveten. 100 procent, säger C Mores expert Jon Persson.
Emil, 14, räddade lillebror – hade trillat ner i iskall brunn
14-årige Emil Grönlund gick ut på tomten för att leta efter sin lillebror i onsdags, något Aftonbladet var först med att rapportera.Till sin förskräckelse hittade han sexåringen i en iskall brunn – och Emil agerade direkt:– Jag är så glad att han är kvar här och att han får fortsätta leva sitt liv, säger storebror.
Läs mer om Aftonbladet, Emil och Emil Grönlund.
H&M tar hjälp av superdesigner
HM har tagit hjälp av supermodellen Gigi Hadid för att lansera nyheten om att klädjätten inleder samarbete med modehuset Moschino och deras chefsdesigner Jeremy Scott.Samarbetet offentliggjordes under Coachella–festivalen i Kalifornien.
Piteå vände mot nykomlingen
Piteå har ambitionen att vara med i toppen. IFK Kalmar har aldrig tidigare spelat i den högsta serien. Men nykomlingen chockade det väntade topplaget med att ta ledningen i den damallsvenska premiären. Piteå kunde dock vända och vinna matchen med 2–1.