15. April 2018 17.00-17.59

Förlust med mersmak för Växjö DFF

Växjö DFF föll i sin historiska allsvenska fotbollspremiär. Men 0-1 borta mot regerande mästarna Linköping gav en hint om kommande framgångar.
Läs mer om Linköping och Växjö DFF.

Matchbollar för Amo: "Skön start"

En knapp seger. Ett stort kliv mot nytt kontrakt. - En viktig bortaseger, säger Amo-tränaren Karl-Johan Lång. Amo spelar för ett nytt kontrakt i allsvenskan. Och kvalet började bra.
Centern snor fackväljare från Liberalerna
Inrikes. Stödet som Liberalerna har åtnjutit från fackanslutna inom TCO och akademikernas Saco har minskat markant de senaste åren, rapporterar Sveriges Radio Ekot, som tagit del av siffror från Statistiska centralbyrån (SCB).
Läs mer om Liberalerna, Saco, Statistiska och TCO.
Föll ner på bagagetransportband - bötfälldes
En kvinna som skulle hämta sitt bagage på Sheremetevo-flygplatsen i Moskva hade en dålig dag. Hon lutade sig ner för att nå en bur som hennes hund fanns i på bagagetransportbandet - men sedan gick det illa.

Föll ner på bagagetransportband - bötfälldes

Utrikes. En kvinna som skulle hämta sitt bagage på Sheremetevo-flygplatsen i Moskva hade en dålig dag. Hon lutade sig ner för att nå en bur som hennes hund fanns i på bagagetransportbandet - men sedan gick det illa.
Sturehed femma i Spanien
Läs mer om Spanien.
Mer kvar i plånboken för den som arbetar
Under de senaste 15 åren har den disponibla inkomsten ökat rejält för många svenskar. Den som arbetar har fått 35–45 procent mer att röra sig med varje månad, visar en ny rapport från Swedbank som Dagens industri har tagit del av.
Läs mer om Swedbank.
Cline Dions oro – karriären kan krossas av sjukdomen
Cline Dion tvingas till operation efter att ha drabbats av en åkomma i öronen.Nu är stjärnan orolig för att hennes sångröst ska förstöras – det rapporterar sajten Radar Online.– Alla ber för henne, detta kan avsluta hennes karriär, säger en vän till Cline Dion enligt Radar Online.
Läs mer om Cline Dion och Radar Online.
Brand i hus – boende ska vara ute
Räddningstjänst och polis har larmats till ett hus utanför Växjö som brinner.Enligt de första uppgifterna ska de boende i huset ha lyckats ta sig ut.–Vi är på väg dit. Enligt de första uppgifterna ska alla vara ute ur huset, säger Anna Göransson, pressinformatör på hos polisen i region syd.
Läs mer om Anna Göransson och Växjö.
Föll ner på bagagetransportband – bötfälldes
En kvinna som skulle hämta sitt bagage på Sheremetevo-flygplatsen i Moskva hade en dålig dag. Hon lutade sig ner för att nå en bur som hennes hund fanns i på bagagetransportbandet – men sedan gick det illa.
Frågan du inte vill ställa till "Rampage"-regissören
Brad Peyton och Dwayne Johnson har verkligen funnit varandra. Efter "Journey to the Mysterious Island" och "San Andreas" gör de nu sin tredje film ihop: actionfyllda CGI-spektaklet "Rampage".
Jenna Elfman berättar om rollen i "Fear the Walking Dead"
Jenna Elfman har en särskild plats i mitt tv-hjärta.
Läs mer om Fear och Walking Dead.
Undersökning: Få svenskar vet att Sverige är regerande världsmästare
Sverige är regerande världsmästare i ishockey och snart är det dags för årets turnering. Frågan är hur mycket svenskarna ser fram emot det – bara en femtedel vet att Tre Kronor tog VM-guld i fjol.
Läs mer om Sverige, Tre Kronor och VM-guld.
Akademiker flyr L – går till Centerpartiet
Centerpartiet och Annie Lööf tar allt fler väljare från Jan Björklunds Liberalerna.Strömningarna märks allra tydligast i akademikerfacken, rapporterar Sveriges Radio.Men Liberalernas partisekreterare Maria Arnholm tror ändå att partiet kan vända på steken.
Fatima anmälde mannen – nu har hon hittats död
I flera år kände Fatima Berggren, 57, sig plågad av den sjukpensionerade bilmekanikern.Hon hade anmält honom för misshandel.Förgäves ansökt om kontaktförbud.Hennes egna ord: En psykopat som hotar slå sönder mig.Det slutade, enligt misstankarna, med mord.Efter ett års sökande har Fatimas kvarlevor hittats.
Läs mer om Fatima Berggren.
Rivningen förstörde Henrik von Eckermanns segerchans
Henrik von Eckermann red för seger i världscupfinalen – men en rivning förstörde chansen. Han och stoet Mary Lou slutade trea i finalen, samma placering som förra året. – En tredje plats är så klart bra, men jag kan inte låta bli att reta mig på rivningen. Utan den hade det blivit omhoppning och då kunde vad som helst ha hänt, säger Henrik von Eckermann.
Läs mer om Eckermann, Henrik och Mary Lou.
H 65 utklassningsvann mot Lugi
H65 behöll övertaget mot Lugi i den första SM-semifinalen och utklassningsvann m...
Läs mer om Lugi och SM-semifinalen.
Nadal tillbaka på ATP-touren
Det blev smygcomeback i Davis Cup förra helgen. Nu är spanjoren Rafael Nadal redo att återvända till ATP-touren för att i veckan försöka försvara titeln i Monte Carlo och förstaplatsen på tennisens världsrankning.
Läs mer om Monte Carlo och Rafael Nadal.
Falkenberg vann tidigt toppmöte
Falkenberg behåller sin perfekta svit med bara segrar hittills efter 2-0 borta mot Gais i den tredje omgången av superettan i fotboll. Även göteborgarna kom till matchen med två raka segrar, men laget gick knappast att känna igen.
Bara vanligt vatten
Tusentals patienter ska slussas bort från NKS
Först i höst flyttar nya vuxenakuten in i sina nya lokaler på NKS. Men redan från första maj ska akutfallen dras ner kraftigt till Karolinska i Solna – samtidigt som tiotusentals akut sjuka ska hänvisas till de övriga akutsjukhusen.
Läs mer om Karolinska och Solna.
Förklarar: Därför fick inte Djurgården straff
Djurgården föll tungt mot AIK i Stockholmsderbyt.Två gånger om vädjade Djurgården efter straff utan åtgärd från Jonas Eriksson.–Det är min bedömning, en annan domare hade kunnat döma på ett annat sätt, säger Eriksson till C More efter matchen.
Regeringen satsar 170 miljoner på solceller i nya vårbudgeten
170 miljoner kronor.Så mycket investerar regeringen i solceller i sin vårbudget som presenteras under måndagen.
Karolinska erkänner: Tekniskt haveri kan ha orsakat Saheens död
Hjärtat stannade på trebarnspappan Saheen Hawlader, 52. Samtidigt havererade it-systemet på Nya Karolinska där han låg, och hjärtövervakningen som skulle ha larmat, larmade aldrig, avslöjade DN. Nu erkänner sjukhuset fel – och hans familj kan eventuellt få ekonomisk ersättning. – Det känns bra, men hans högsta önskan var att få hit sin fru och sina barn, säger vännen Ahamed Alaodin.
Nadal tillbaka på ATP-touren
Det blev smygcomeback i Davis Cup förra helgen. Nu är spanjoren Rafael Nadal redo att återvända till ATP-touren för att i veckan försöka försvara titeln i Monte Carlo och förstaplatsen på tennisens världsrankning.
Läs mer om Monte Carlo och Rafael Nadal.
Centern snor fackväljare från Liberalerna
Stödet som Liberalerna har åtnjutit från fackanslutna inom TCO och akademikernas Saco har minskat markant de senaste åren, rapporterar Sveriges Radio Ekot , som tagit del av siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Många av väljarna går i stället till Centerpartiet.
EU-kommissionärer mörkade möte med fordonslobbyister
Två EU-kommissionärer träffade lobbyister för en tysk fordonstillverkare veckor innan kommissionen skulle lägga fram nya regler för koldioxidutsläpp. Men vad de diskuterade förblir en gåta.
Effektivt IFK Norrköping vände och vann
Sporttelegram. Alexander Jakobsen var tillbaka i positionen där han tycker att han passar bäst och bidrar mest. Som anfallare. Med ett mål och ett målpass såg han till att IFK Norrköping gjorde 3-1 på Kalmar FF.
Läs mer om Kalmar FF.
Finansexperten: Det är lite déjà vu-känsla tillbaka till 30-talets kris
Lars Magnusson har granskat finanskrascher genom historien och är inte hoppfull. Det kallades för vindhandel. Att handla med vind. Luft. Året var 1635, platsen Nederländerna och handeln med tulpanlökar höll på att förändras radikalt.
Läs mer om Nederländerna.
Seger för Norrköping hemma mot Kalmar
Hemmalaget Norrköping tog hem de tre poängen efter seger mot Kalmar i Allsvenskan i fotboll. 3-1 (1-1) slutade matchen på söndagen.
Läs mer om Allsvenskan, Kalmar och Norrköping.
Brist på solidaritet med offren i Douma
I stället för att ge sitt stöd för straffaktionen mot Assadregimen nöjer sig utrikesminister Wallström med att bara uttrycka sin förståelse.
Läs mer om Assadregimen, Douma och Wallström.
Vårstormar lamslår delar av USA
Läs mer om USA.
Effektivt IFK Norrköping vände och vann
Alexander Jakobsen var tillbaka i positionen där han tycker att han passar bäst och bidrar mest. Som anfallare. Med ett mål och ett målpass såg han till att IFK Norrköping gjorde 3–1 på Kalmar FF.
Läs mer om Kalmar FF.
1-0-seger för Gefle mot Avesta - Jessica Westrin matchhjälte
Gefle vann bortamatchen mot Avesta i division 1 norra Svealand i fotboll med 1-0. Jessica Westrin gjorde matchens enda mål i första halvleken. Lördag 21 april 14.00 spelar Gefle hemma mot Bälinge.
AIK dominant i derbyt mot Djurgården
Djurgården skrämde bort sitt derbyspöke i Svenska cupen. Men i allsvenskan fortsätter AIK att ge Stockholmsrivalen fotbollsmässiga mardrömmar efter en 2-0-seger inför 30 552 åskådare på Friends arena.
Avesta förlorade mot Gefle i division 1 norra Svealand
Det blev en uddamålsförlust för hemmalaget Avesta i söndagens match mot Gefle på Avestavallen. Laget förlorade matchen i division 1 norra Svealand i fotboll med 0-1 (0-1). Målet i första halvleken av Jessica Westrin blev matchens enda.
Skoglund berättar själv om kollapsen - var bara en timme från döden
Boxaren Erik Skoglund ger nu sin första TV-intervju efter olyckan. SN.se kan redan nu visa en glimt ur den dokumentär som sänds i TV 3 klockan 19 i kväll, söndag.
Läs mer om TV-intervju.
Falkenberg vann tidigt toppmöte
Falkenberg behåller sin perfekta svit med bara segrar hittills efter 2-0 borta m...
Effektivt IFK Norrköping vände och vann
Alexander Jakobsen var tillbaka i positionen där han tycker att han passar bäst och bidrar mest. Som anfallare. Med ett mål och ett målpass såg han till att IFK Norrköping gjorde 3–1 på Kalmar FF.
Läs mer om Kalmar FF.
Peking vände och vann mot Kalmar
Norrköping besegrade Kalmar med 3-1 och David Moberg Karlsson hade stor show.Jordan Larsson lämnades utanför elvan - men tog chansen när han byttes in.– Det har varit lite frustrerande, därför var det skönt att sätta den, säger Jordan Larsson.
Starkt stöd för att hedra Winnie Mandela med egen flygplats
Ett förslag om att döpa om Kapstadens flygplats till Winnie Mandela Airport har vunnit brett stöd i sociala medier i Sydafrika. Det var på människorättskämpens begravning på lördagen som oppositionspolitikern Julius Malema utmanade regeringspartiet ANC om namnbytet.
TV: AIK:s derbyrevansch - säker seger mot Djurgården
Inför 30 552 åskådare på Friends Arena tog AIK under söndagen emot Djurgården i omgång tre av allsvenskan. Senast lagen möttes, i cupsemifinalen i mars, bröt Djurgården sin dystra derbysvit och vann med 2-0.
Läs mer om AIK och Djurgården.
Häcken vann med 1-0 hemma mot Trelleborg
Det blev en uddamålsseger för Häcken i matchen mot Trelleborg i U 19 Allsvenskan södra i fotboll på söndagen. Laget vann med 1-0 hemma på Gothia Park.
Elfsborg slog Gais på hemmaplan
Det blev Elfsborg som vann mötet i U 19 Allsvenskan södra i fotboll på hemmaplan mot Gais, med 4-1. Båda lagen har haft en tuff start på säsongen. Elfsborg tog nu sin första seger och Gais är helt utan poäng.
Läs mer om Allsvenskan och Elfsborg.
Fick sparken från Mora - nu är Mattias Karlin tillbaka i Hockeyallsvenskan igen: "Mitt förstaval"
Mattias Karlin lämnade Västerviks IK inför säsongen, men mitt under den brinnande kvalserien kom tränaren tillbaka och lyckades rädda kontraktet i Hockeyallsvenskan. Nu står det klart att han stannar.
Läs mer om Hockeyallsvenskan och Mora.
AIK dominant i derbyt mot Djurgården
Djurgården skrämde bort sitt derbyspöke i Svenska cupen. Men i allsvenskan fortsätter AIK att ge Stockholmsrivalen fotbollsmässiga mardrömmar efter en 2–0-seger inför 30 552 åskådare på Friends arena.
Därför sprids den här nyheten mest av alla
VIDEO | Svenska Akademien får se sig slagen, precis som Facebook-skandalen och vårbudgeten. När Mellan Raderna sammanfattar veckan, konstaterar vi att det är en helt annan nyhet som delats mest på sociala medier. Vi avslöjar vi vilken nyhet det är, ställer oss frågan varför den här typen av nyheter får sådan spridning – och genomför ett okonventionellt intelligenstest av panelen.
Läs mer om Facebook-skandalen.
Stor kalabalik i derbyt – rött kort till nya stjärnan
AIK var starkast i Stockholmsderbyt och snuvade därmed ärkerivalen Djurgården på andra raka derbyseger efter 2–0-vinsten.Och matchen avslutades under vilt tumult.Djurgårdens debutant Yura Movsisyan skallade Daniel Sundgren och fick syna det röda kortet på stopptid.– Det är oförklarligt av en sådan rutinerad spelare, säger C Mores expert Jon Persson.
Zlatan: Chansen att jag spelar är skyhög
Efter gårdagens vinst i MLS berättade Zlatan Ibrahimovic att inget är bestämt, men att chanserna för VM-spel bara ökar.I dag är stjärnan betydligt mer övertygande.Chansen att jag spelar i VM är skyhög, skriver han på Twitter.
Domen: Deras fans var bäst i 08-derbyt
Här är fansbetygen efter AIK-Djurgården
Han skrällvinner – efter jättespurten
Det blev en spännande avslutning på den andra GS75-avdelningen.Efter ett lopp i fjärdespår satte Prince Panic rejäl fart på upploppet.Och säkrade skrällsegern.Då fick kusken Niclas Benzon beröm i TV12:s studio.– Han är en av de mer underskattade kuskarna, säger experten Peter Andersson.
Läs mer om Peter Andersson och Prince Panic.
Förlust för reservbetonat Arsenal
Ett reservbetonat Arsenal åkte till Newcastle och förlorade med 1–2 i Premier League-fotbollen. Arsenal, som säkrade semifinalplatsen i Europa League i onsdags, kom till spel utan stjärnor som Jack Wilshere, Aaron Ramsey, Danny Welbeck och Mesut Özil, och det fick konsekvenser för det offensiva spelet.
Goitom segerdirigent när AIK vann derbyt mot Djurgården
AIK vann derbyt mot Djurgården på Friends Arena. Segerkonstnär blev Henok Goitom som stod för två framspelningar. Matchen slutade 2–0, en seger som tar AIK upp i serieledning av allsvenskan.
Läs mer om AIK, Djurgården och Henok Goitom.