15. April 2018 18.00-18.59

De tog tredjeplatsen i Kvalserien

Hejdå Troja? Foto: Bildbyrån Västervik, Västerås och Troja/Ljungby. Där har ni prispallen i Kvalserien till Hockeyallsvenskan.
Läs mer om Hockeyallsvenskan och Kvalserien.

Handläggare: Avslag på sjukpeng ger högre lön

En handläggare på ett av Försäkringskassans kontor i Stockholm vittnar om att handläggare som ger många avslag på ansökningar om sjukpenning belönas med högre lön.(TT) En handläggare på ett av Försäkringskassans kontor i Stockholm vittnar om
Läs mer om Stockholm.
Trend bruten - utsläpp hos myndigheter ökar
Utsläppen från myndigheternas resor och maskinanvändning ökade för första gången 2017 efter en flerårig nedåtgående trend. Det visar en ny rapport från Naturvårdsverket.
Läs mer om Naturvårdsverket.
Sundgren hatad och hotad efter lungproppen
Daniel Sundgren har mottagit hot och hat efter att ha drabbats av propp i lungorna i fjol. Efter derbysegern mot Djurgården berättade 27-åringen om vad som skrivits till honom privat på sociala medier. – Hoppas du inte blir bättre, hoppas du kunde ha dött, såna grejer, sade Sundgren.
Läs mer om Djurgården och Sundgren.

Handläggare: Avslag på sjukpeng ger högre lön

En handläggare på ett av Försäkringskassans kontor i Stockholm vittnar om att handläggare som ger många avslag på ansökningar om sjukpenning belönas med högre lön.
Läs mer om Stockholm.
Trend bruten – utsläpp hos myndigheter ökar
Utsläppen från myndigheternas resor och maskinanvändning ökade för första gången 2017 efter en flerårig nedåtgående trend. Det visar en ny rapport från Naturvårdsverket. Det är inte någon positiv inriktning, säger Martin Påhlman, chef på miljömålsenheten.
Sundgren hatad och hotad efter lungproppen
Daniel Sundgren har mottagit hot och hat efter att ha drabbats av propp i lungor...
Trend bruten – utsläpp hos myndigheter ökar
Utsläppen från myndigheternas resor och maskinanvändning ökade för första gången 2017 efter en flerårig nedåtgående trend. Det visar en ny rapport från Naturvårdsverket. – Det är inte någon positiv inriktning, säger Martin Påhlman, chef på miljömålsenheten.
Johan Esk: Klasskillnad när Djurgårdens derbyspöke gjorde comeback
AIK slog Djurgården och den här gången behöver vi knappt dra upp comebacken av Djurgårdens derbyspöke. Det räcker att plocka fram ett ord. Klasskillnad.
Läs mer om Djurgården.
USA kommer införa nya sanktioner mot Ryssland
USA kommer att införa nya sanktioner mot Ryssland på grund av det fortsatta stödet till Syrien, säger FN-ambassadören Nikki Haley enligt Reuters.
Chelsea mot Arsenal i FA-cupfinal
Svensklaget Chelsea är klart för final i FA-cupen i fotboll efter 2-0 i semifinalen mot Manchester City. Magdalena Eriksson var i högsta grad inblandad i segern.
Hockeykrigaren som blev fotbollstränare - Old School Hockey "Liston" Söderberg
Lennart "Liston" Söderberg Foto: Ronnie Rönnkvist Han är mer känd som fotbollstränare - men det var som hockeyspelare han först gjorde sig ett namn. I veckans Old School Hockey möter ni Lennart "Liston" Söderberg.
Debatten var en teaterkuliss
Nästa gång jag hör en politiker uppmana oss att rösta för demokratins skull kommer jag säga att jag faktiskt tror att det finns bättre saker man kan göra om det är demokratin man vill värna.
Arboga Blåsorkestern arrangerade årets vårkonsert i Arboga
Under söndagseftermiddagen var det dags för Arboga Blåsorkesters sedvanliga vårkonsert i Medborgarhuset. Podiet fylldes med de trettio medlemmarna och Håkan Harrysson höjde taktpinnen.
Förlust för Mora på bortaplan mot Vasalund
Mora förlorade mötet med Vasalund borta med 0-3 (0-0) i division 2 norra Svealand i fotboll på söndagen. Efter en mållös första halvlek tog Vasalund ledningen i andra halvleken och bortalaget lyckades inte resa sig.
Läs mer om Mora, Svealand och Vasalund.
Chelsea mot Arsenal i FA-cupfinal
Svensklaget Chelsea är klart för final i FA-cupen i fotboll efter 2-0 i semifina...
Läs mer om Arsenal, FA-cupen och FA-cupfinal.
Svenska forskaren: "Kritiken av dieselbilar blir överdriven"
Leder till tusentals förtida dödsfall - men inget jätteproblem i Sverige, enligt en forskare på VTI.
Läs mer om Sverige och VTI.
Ny enpoängare för Umeå FC
Fotboll. Det blev ytterligare en oavgjord match för Umeå FC när laget mötte Nyköping på bortaplan. Nyköping tog ledningen redan efter 16 spelade minuter när Christian Kouakou sköt just utanför straffområdetslinjen.
Chelsea mot Arsenal i FA-cupfinal
Läs mer om Arsenal och FA-cupfinal.
Sanningen om bilden – och gesten mot fansen
I oktober drabbades AIK:s Daniel Sundgren av lungemboli.Nu berättar han om de osmakliga kommentarer han fick efter sjukdomsbeskedet – och svaret som han själv la upp på Instagram efter dagens 2-0-vinst mot Djurgården.– De skrev mycket. Hoppas att det inte blir bättre. Hoppas du kunde ha dött. Det är till de hatarna, säger Daniel Sundgren.
Blåser spelarna efter kross: Helt jävla år
Vilken kross i Skånederbyt!H65 Höör kör över Lugi i första semifinalen och vinner med 28-21.Då blåser Lugitränaren Dragan Brljevic sina spelare – mitt under matchen.– Kan ni det här?! Vi har kört det 50 gånger på träningarna i ett helt jävla år, fräser Brljevic.
Jenny Wennberg: Socialdemokraternas största problem är valstrategerna, och får de fortsätta på inslagen linje, riskerar Socialdemokraterna förlora valet
Kommentarerna i sociala medier visar på ilska, sorg och frustration över Socialdemokraternas utveckling när det på Stefan Löfvens Facebookkonto läggs upp en bild på Löfven ackompanjerad med citatet: "Det är orimligt att det kommer tusentals
Läs mer om Löfven och Socialdemokraterna.
Larm om trafikolycka i Remmarn - bil har kört i diket
Vid 18.07 fick räddningstjänsten in ett larm om en trafikolycka i Remmarn. Enligt larmet ska en bil ha kört i diket i Remmarn, på väg 1048 i närheten av remmarsjön. Det är oklart om någon person är skadad.
Läs mer om Remmarn.
Målfest i Mjällbys hemmapremiär
Foto: Jonas Gustafsson Izuchukwu Emeh gjorde mål mot Skövde AIK. Efter 0-0 i seriepremiären borta mot Husqvarna bjöd Mjällby AIF publiken hemma på Strandvallen på en riktig smällkaramell i hemmapremiären mot Skövde AIK.
Tuff match slutade med förlust för Valbo mot Sundbyberg
Det svängde i matchen i division 2 norra Svealand i fotboll mellan Valbo och Sundbyberg på Gavlevallen. Hemmalaget Valbo hade ledningen i halvtid, med 1-0, men efter pausen vände Sundbyberg matchen och vann till slut med 3-2.
Energifattigt VIK föll i avslutningen - hyllades ändå av tillresta supportrarna
VIK hade inget att sätta emot Västervik i kvalserieavslutningen. Det blev förlust 1-4 för Gulsvart, som ändå hyllades av de tillresta supportrarna.
Läs mer om Gulsvart och Västervik.
President al-Assads barn besökte Krimhalvön
Enligt Syriens president Bashar al-Assad har hans barn vistats på ett sommarläger för ungdomar på Krimhalvön,
Läs mer om Bashar och Krimhalvön.
Zlatans Twitterinlägg väcker frågor
Den eviga diskussionen om Zlatan Ibrahimovics vara eller inte vara i den svenska VM-truppen har fått nytt bränsle. Från Zlatans eget Twitterkonto.
Läs mer om Twitterkonto och VM-truppen.
USA: Nya sanktioner mot Ryssland att vänta
USA kommer att införa nya sanktioner mot Ryssland, enligt FN-ambassadören Nikki Haley. Sanktionerna ska riktas mot ryska företag som hjälpt regimen i Syrien att utveckla kemiska vapen.
Umeå Open-arrangören: "Supernöjda"
Nöje. Årets Umeå Open-festival är över och festivalgeneralen Nils Andrén sammanfattar helgen. Det är bara positiva ord som VK får höra när vi frågar arrangören hur helgen varit. - Vi är supernöjda. Det har gått väldigt bra.
Borlänge föll på bortaplan mot Piteå
Det blev förlust för Borlänge med 2-3 (0-0, 1-2, 1-1) mot Piteå i Kval till Allsvenskan. Jonatan Harju gjorde två mål och Olov Lundqvist ett mål för Piteå, målen för Borlänge gjordes av Jesper Bärgård och Nils Eriksson.
Kvarnsveden slog Assi på hemmaplan
Det blev Kvarnsveden som vann första matchen i Elitettan i fotboll på hemmaplan mot Assi, med 3-1 (1-1). Kvarnsvedens målskyttar var Temwa Chawinga, Tabitha Chawinga och Lovisa Lennartsson, medan Erin Craig gjorde målet för Assi.
TV: JUST NU: Jätteläge för Hysén - Andersson räddar
Östersund har inlett allsvenskan med två raka förluster. Det ska man försöka ändra på när IFK Göteborg kommer på besök under söndagen. Efter en kvart var gästerna mycket nära att ta ledningen.
Läs mer om Andersson och Hysn.
Hundvalparna hjälpte Lena ur utbrändheten: "De fick mig att fokusera på det lilla livet"
Lena Lind brann för sitt yrke som mellanstadielärare, men efter att hon drabbats av utmattningssyndrom tvingades hon att ändra riktning. I hennes nya företag står hundarna och naturen i fokus.
Läs mer om Lena.
Politikerna nappade - klubbat för utredning av fiskevandringsvägar
Det blir en fördjupad utredning av fiskevandringsvägar i Sollefteå. Kommunstyrelsen har beslutat att utse en politisk grupp för att styra ett utredningsprojekt med uppdrag att ta fram olika alternativ för att bygga fiskevandringsvägar.
Läs mer om Sollefteå.
von Eckermann besviken världscuptrea
Sporttelegram. Trea i fjol, trea i år. En rivning i sista hoppningen i världscupfinalen i Paris kostade hoppryttaren Henrik von Eckermann en bättre pallplacering med sin häst Mary Lou. - Jag är besviken, säger han till SVT.
Läs mer om Eckermann, Henrik, Mary Lou och SVT.
Sturehed femma i Spanien
Sporttelegram. Henric Sturehed tappade under sista dagens spel i Europatourtävlingen i golf i Madrid. Det blev en delad femte plats till slut för östgöten som var två slag från täten inför avslutningen.
JUST NU: Anklagar Sundgren för filmning: "Han skrattade när jag gick"
Djurgårdens nyförvärv Yura Movsisyan, 30, fick inte vara många minuter på planen i sin debut innan han visades ut för en skallning på Daniel Sundgren. Efter matchen var han både besviken på AIK:aren och sig själv.
Hägglund: "Skjut på premiären en månad - det skulle fotbollen här bara må bra av"
Det sägs att man inte alltid bör säga saker som man tänker. Så jag skriver det istället. Jag tycker att man borde skjuta på fotbollspremiären i den här norra delen av Sverige minst en månad.
Läs mer om Sverige.
Minne av Göran Jonsson: "Kanonskott med snörda läderbollar"
LÄSARTEXT Några hundra meter uppefter Tjennbovägen låg (Mössenes) Norrmesundas och (Bôlens) Norrböles fotbollsplan, den är nu igenvuxen med skog.
Läs mer om Göran Jonsson och Tjennbovägen.
Inget behov av diskare från andra kontinenter
Finansminister Magdalena Andersson (S) vill förändra reglerna för arbetskraftsinvandring – och stänga dörren för lågutbildad arbetskraft till Sverige. – Jag ser inget behov av städpersonal eller diskare från andra kontinenter, säger hon till SvD.
Läs mer om SvD och Sverige.
Zlatans Twitterinlägg väcker frågor
Den eviga diskussionen om Zlatan Ibrahimovics vara eller inte vara i den svenska VM-truppen har fått nytt bränsle. Från Zlatans eget Twitterkonto.
Läs mer om Twitterkonto och VM-truppen.
Stenmarks utspel – efter Foppas kupp
Nu möts giganterna i Mästarnas mästare – Peter Forsberg och Ingemar Stenmark delar hus, och friktion uppstår direkt. Efter att Foppas skridskolag paxat skidlagets rum i den grekiska lyxvillan säger Ingemar Stenmark: – Det var ju lite surt att de tog vårt boende.
93-åring svindlad på flera miljoner
En 54-årig man i Jämtland har åtalats för att ha svindlat en 93-årig kvinna på drygt tre miljoner kronor. Bedrägerierna misstänks ha börjat 2014 då mannen, utan kvinnans vetskap, sålde hennes lägenhet och med hjälp av hennes bankdosa förde över 2,8 miljoner kronor till sitt eget konto, skriver SVT Nyheter Jämtland.
Läs mer om Jämtland.
Meghan Markles familj väntar på besked om bröllopet – kräver svar
Meghan Markles släkt har inte fått veta om Meghans pappa, den pensionerade tv-ljusdirektören Thomas Markle kommer att få lämna över sin dotter i kyrkan.Nu kräver de svar av den brittiska kungafamiljen, rapporterar the Sun.Enligt egen utsago är familjen inte bjudna till bröllopet än.
Läs mer om Sun.Enligt.
Djurgårdens tunga derbysvit obruten
Den långa Djurgårdssviten utan seger i allsvenska derbyn fortsätter. Det var rejält stukade spelare som klev av Friends arena efter derbyförlusten mot AIK. – Vi fick jaga mycket, konstaterar mittbacken Jonas Olsson besviket.
Läs mer om AIK och Djurgårdssviten.
Avgifter på Kinapaket slår tillbaka mot Postnord - kommer att synas i finanserna
Momsen och avgifterna på de så kallade Kina-paketen har orsakat kaos och förseningar hos Postnord och oroande högt blodtryck för besvikna kunder. Till råga på allt ser det ut att bli dyrt för bolaget.
Läs mer om Kina-paketen, Kinapaket och Postnord.
Mer kvar i plånboken för den som arbetar
Under de senaste 15 åren har den disponibla inkomsten ökat rejält för många svenskar. Den som arbetar har fått 35-45 procent mer att röra sig med varje månad, visar en ny rapport från Swedbank som Dagens industri har tagit del av.
Läs mer om Swedbank.
Byggbranschen ger otippat regeringen bakläxa
Regeringen vill öka bostadsbyggandet genom vårändringsbudgeten. Men pengarna i budgeten är småpotatis jämfört med kostnaden att bygga.
Otrygga jobb en grogrund för sextrakasserier
Visstidsanställda kvinnor är allra mest utsatta för sexuella trakasserier och maktmissbruk på arbetsplatsen. Det borde vara en självklarhet att de som arbetar på medborgarnas uppdrag ska ha trygga villkor och arbetsplatser fria från sexuella trakasserier och övergrepp, skriver fyra fackordförande gemensamt.
En person fastklämd i bil efter olycka
På söndagseftermiddagen har en olycka mellan två bilar inträffat i Kungsbacka.En av förarna ska inte ha stannat där det var väjningsplikt.– Det är en person som sitter fastklämd i en av bilarna, men jag vet inte vilken av dem det är, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.
Läs mer om Johan Josarp, Kungsbacka.En och Väst.
Zlatans nya VM-hint: "Chansen skyhög"
Återigen matchhjälte för LA Galaxy - återigen hint om VM-spel från Zlatan. Natten till söndag blev Zlatan Ibrahimovic återigen matchhjälte för sitt LA Galaxy i MLS.
Utvisade Dif-debutanten arg på Sundgren: "Sorgligt det han gjorde"
På tilläggstid i den andra halvleken fick Djurgårdens nyförvärv Jowra Movsisian rött kort, efter att ha tryckt sin panna mot AIK:s Daniel Sundgrens.
Läs mer om Jowra Movsisian och Sundgren.