15. April 2018 19.00-19.59

Hundratusentals paket i retur till Kina

Postnord tvingas sända tillbaka runt 400000 paket och brev till Kina och andra länder utanför EU.
Läs mer om Kina.

Upprörda H&M-kunder får vänta på leverans

Klädkedjan H&M har just nu stora problem med leveranser från sin onlinebutik. Företagets Facebook-sida fylls av klagomål från kunder som fått vänta länge på sina paket.
Hundratusentals paket i retur till Kina
Läs mer om Kina.
Upprörda HM-kunder får vänta på leverans
Klädkedjan HM har just nu stora problem med leveranser från sin onlinebutik. Företagets Facebook-sida fylls av klagomål från kunder som fått vänta länge på sina paket. En ombyggnation av lagret, är HM:s förklaring till förseningarna.
H&M avslöjar: Detta blir vårt nästa designsamarbete
Under helgen släppte H&M nyheten att nästa designsamarbete blir med italienska Moschino. Nästa haute couture-kollektion kommer att skapas i samarbete med det italienska modehuset Moschino och dess chefsdesigner Jeremy Scott, avslöjar H&M.
Läs mer om Jeremy Scott och Moschino.
MUSIKBOLAG Genrebefriat huvudsaken för Hi-Hat Music
Nyheter Nya etiketten Hi-Hat Music börjar ge avtryck här och där. MI har kollat visionen bakom bolaget som startats av Daniel "Danne" Bengtsson och Thomas Kågström. - Vi har känt varandra länge och har har mycket gemensamt musikaliskt.
Elina Lambro matchhjälte för Tölö hemma mot Vessigebro/Ginsten
Elina Lambro gjorde matchens enda mål i första halvleken när Tölö vann i division 3 Halland i fotboll med 1-0 (1-0) mot Vessigebro/Ginsten på hemmaplan.
Läs mer om Halland och Tölö.
Fjärås segrare efter walk over från Mossen
Det blev ingen match i division 2 västra Götaland i fotboll mellan hemmalaget Mossen och gästande Fjärås. Mossen lämnade walk over vilket gör att Fjärås tilldöms segern med 3-0. Mossens BK IFK Fjärås 0 3
Läs mer om Götaland och Mossen.
Dokumentären om Pennywise landar i sommar
1990 kom den tre timmar långa tv-filmen "Det" (uppdelad i två episoder), med Tim Curry som Pennywise och sedan var inget sig likt, fram till förra året, då Bill Skargård gjorde succé i Andres Muschiettis "Det".
JUST NU: AIK-passningen till Yura - "Idioti"
SOLNA. Yura Movsisyan visades ut i derbyt mot AIK efter att ha skallat Daniel Sundgren. Efteråt var nya Dif-stjärnan irriterad på att AIK-försvararen föll lätt, men Sundgren rycker bara på axlarna. - Det är idioti av honom.
Nya Mercedes A-klass: Med sikte på tronen i kompaktklassen
Det var en samling mycket stolta medarbetare från Mercedes som möter upp oss i Kroatien för den första provkörningen av nya A-klass. En modell som finns ute hos handlarna i maj.
Läs mer om Kroatien.
Det är nyckelfrågan för IFK Göteborg nu
Tre raka förluster och inte ett mål framåt.Efter en lång titt i spegeln lyfte Östersund från marken mot Blåvitt.För Poya Asbaghis lag lär nyckelfrågan långsamt börja bokstaveras: Är alla med på tålamodståget?
Läs mer om Blåvitt.För och Östersund.
Skåla inte än för gårdsförsäljningen
I förra veckan tog socialutskottet beslut om att gå vidare med gårdsförsäljning. Det är dock för tidigt att ropa seger.
Magdalena Andersson: Välfärden en utmaning för svensk ekonomi
Den starka svenska ekonomin väntas hålla i sig ett tag till. Men på sikt väntar tuffa prioriteringar när välfärden behöver många nya miljarder.
Göran K Hansson: Inte bra för deras anseende
Kulturtelegram. Ledamöterna i Svenska Akademien måste lägga ner de personliga känslorna för att lösa konflikten, anser Vetenskapsakademiens ständige sekreterare Göran K Hansson. Han öppnar för att Svenska Akademien bör moderniseras.
Historisk premiär med dubbla känslor
Foto: Bosse Nilsson Till en början fick Team Skåne och Gabriella Kromnow stopp på Carlstad Crusaders. Men till slut visade sig gästerna vara det starkare laget.
Mardrömsstart för Brännan i kvalet: "Nattsvart"
Två röda kort och mängder med utvisningar gjorde att Brännan halkade efter i första kvalmötet med HF SIF. Nu krävs två raka vinster hemma i Härnösand för att Brännan ska spela i division 1 även nästa säsong.
Läs mer om Brännan och Härnösand.
TV: Östersund spräckte målnollan - vann efter superskotten
Östersund inledde allsvenskan med två raka förluster och inget mål framåt. Hemma mot IFK Göteborg fick man slut på det. Efter två jätteskott av Curtis Edwards och Saman Ghoddos vann jämtarna med 2-1.
Östersund spräckte nollan och vann
Det tog 238 minuter. Sedan var nollan i årets allsvenska spräckt. Efter 2–1 mot IFK Göteborg kan Östersund börja blicka uppåt i tabellen igen.
Läs mer om Östersund.
Hans arbetsplats: Två tredjedelar av Sverige
För Julle Lundström från Uppsala är tjänstebilen ett omistligt arbetsredskap. Varje vecka går färden norrut – eller till Gotland – för att besöka butiker som behöver ny utrustning eller inredning.
Läs mer om Gotland, Sverige och Uppsala.
Postnord tvingas skicka tillbaka 400 000 paket
Postnord tvingas sända tillbaka 400 000 paket, rapporterar SVT.Detta efter att kunderna inte velat hämta ut dem efter det nya regelverket från 1 mars i år som innebar en förhöjd avgift för paket från Kina och länder utanför EU.
Läs mer om Kina.
Dubbla stjärnsmällar sänkte IFK Göteborg
Östersund inledde den allsvenska säsongen med sju mållösa halvlekar.Sedan small det ordentligt två gånger om.Curtis Edwards och Saman Ghoddos dubbla drömmål sänkte IFK Göteborg när Östersund vann med 2–1.
Läs mer om Östersund.
Kritiken efter segern: Inte tillräckligt noga
Linköping vann allsvenska premiären mot Växjö med 1-0. De regerande mästarna var dock trots segern lång ifrån nöjda med sitt spel.– Vi borde ha gjort fler mål, vi är inte tillräckligt noga i våra avslut, säger Linköpings Marija Banusic till SVT.
Läs mer om SVT och Växjö.
Wallström värd för stor konferens om feministisk politik
Kriget i Syrien är ett tydligt exempel på en process där kvinnor är nästan helt frånvarande i fredsförhandlingarna. Det märks, menar Margot Wallström. Under hennes snart fyra år som utrikesminister har Sverige bedrivit en feministisk utrikespolitik, och hon står nu värd för en stor internationell konferens på temat.
Läs mer om Margot Wallström, Sverige och Syrien.
Hundratusentals krävde att separatister friges
Barcelona fylldes av demonstranter och katalanska flaggor på söndagen. Mer än 300.000 tågade för att de katalanska ledare som sitter fängslade i Madrid ska släppas.
Läs mer om Madrid.
AP-fonderna placerar miljarder i kärnvapenbolag
De statliga AP-fonderna plöjer ner mångmiljardbelopp i företag kopplade till kärnvapen. Två AP-fonder har dessutom investerat i indiska Tata Power. Det står i strid med icke-spridningsavtalet som Sverige, men inte kärnvapenlandet Indien, har skrivit under. AP-fondens etikråd har inlett en granskning av investeringarna.
Förlänger med backen - till 2020: "Fortfarande en ung och lovande back"
Gustav Backström Foto: Bildbyrån Örebro fortsätter bygga sitt lag till nästa säsong. Nu kommer beskedet att klubben förlängt kontraktet med Gustav Backström.
Läs mer om Gustav Backström.
Göran K Hansson: Inte bra för deras anseende
Ledamöterna i Svenska Akademien måste lägga ner de personliga känslorna för att lösa konflikten, anser Vetenskapsakademiens ständige sekreterare Göran K Hansson. Han öppnar för att Svenska Akademien bör moderniseras.
Postnord tvingas skicka tillbaka 400 000 paket
Postnord tvingas sända tillbaka 400 000 paket, rapporterar SVT.Detta efter att kunderna inte velat hämta ut dem efter det nya regelverket från 1 mars i år som innebar en förhöjd avgift för paket från Kina och länder utanför EU.
Läs mer om Kina.
Ny tung smäll för Öster – tuff press på Järdler
En poäng efter två omgångar i superettan.Då åker Öster på nästa snyting.1-0 blir 1-2 mot Brage.Nu ökar pressen på tränaren Christian Järdler.
Maries dröm krossad – av okända bluffen
Marie Karlsson, 31, har lagt ner blod, svett och tårar för att bygga upp sitt lilla inredningsföretag.Men nu kan allt vara tillintetgjort – på grund av det Marie misstänker är hackare.– Pang bom så var allting borta, säger Marie.
Läs mer om Marie.
Arne Ruth: Knytblusen utmanar de manliga dinosaurierna
När Horace Engdahl beskrev Sara Danius som den sämsta av alla sekreterare sedan 1786 var det symboliskt. Den gamla maktens män har börjat inse att deras tid är passerad, skriver DN:s före detta kulturchef Arne Ruth.
Läs mer om Arne Ruth.
Maffian i Börshuset
Läs mer om Börshuset.
TV: Dif-förvärvet debuterade och visades ut i derbyt
Det var på tilläggstid i den andra halvleken som Djurgårdens anfallare Jowra Movsisian, som hoppat in i den 76:e minuten, efter en duell mot Daniel Sundgren tryckte sin skalle mot motståndarens.
Tung förlust när Brännan krossades av SIF
Brännan hade riktigt stora problem med SIF i division 1 Kval till H1 slutkval i handboll, och föll tungt på bortaplan med utklassningssiffrorna 23-36 (12-18).
Läs mer om Brännan, Kval och SIF.
Rasmus Tengfjord räddade poäng när Sävedalen kryssade mot Lindome
I halvtid ledde Lindome matchen på bortaplan i division 2 västra Götaland i fotboll mot Sävedalen med 1-0, efter mål av Rickard Hansson. Men i andra halvlek jobbade sig Sävedalen in i matchen, och kvitterade genom Rasmus Tengfjord.
Stor intervju: Han ska leda Volvos amerikanska framgångssaga
NEW YORK. När hösten i New York var som vackrast i oktober i fjol flyttade Anders Gustafsson över med sin familj från Helsingborg. Uppdraget är att leda Volvo Cars amerikaresa mot fortsatta framgångar. Men trots årets fantastiska försäljningssiffror är det ingen självkörande bil 50-åringen satt sig i.
Läs mer om Helsingborg och New York.
Petronella var musikalartist i 15 år - nu leder hon allsång i Forsbacka
Efter 15 år i rampljuset råkade musikalartisten Petronella Löfstrand ut för en personlig tragedi. Det fick följden att sångrösten försvann, hon bytte jobb och flyttade från Stockholm till Forsbacka.
Sexbarns-mamma körde familj över stup - alla dog i kraschen
26 mars hittas en bil nedanför ett stup i Kalifornien USA. I- och utanför bilen hittas en familj död. Jennifer och Sarah Hart och deras tre barn Markis, Jeremiah och Abigail identifieras snabbt, skriver CNN.
Aranäs vann måstematchen mot Önnered
Det var vinna eller försvinna för Aranäs under söndagen - allsvenskan eller chans på fortsatt spel i Handbollsligan. Aranäs tog chansen. Efter två raka förluster var HK Aranäs inför söndagens möte med Önnereds HK illa ute.
Läs mer om Handbollsligan och Önnered.
Brages mittfältsgeneral efter succéstarten: "Ännu inte visat vad vi kan"
Två segrar och en oavgjord. IK Brage har fått en kanonstart i Superettan. - Vi har ännu inte visat vad vi kan på en fin konstgräsplan, säger mittfältskuggen Benjamin Hjertstrand efter 2-1 borta mot Öster.
AIK tog kommandot i smågrinigt tvillingderby
AIK lärde läxan efter förlusten i cupen för en månad sedan och besegrade Djurgården med 2–0 i ett hett och händelserikt derby, där Djurgården fick Kerim Mrabti skadad och Yura Movsisyan utvisad.
City mästare – United föll hemma mot jumbon
Manchester City är Premier League-mästare i kavaj.Det står klart efter att stadsrivalen Manchester United förlorat hemma mot jumbon West Bromwich med 1–0.Därmed tar Manchester City sin femte ligatitel i historien.
Von Eckermann trea i världscupen – igen
Trea i fjol, trea i år.En rivning i sista hoppningen i världscupfinalen i Paris kostade hoppryttaren Henrik von Eckermann en bättre pallplacering med sin häst Mary Lou.– Jag är besviken, säger han till SVT.
Läs mer om Eckermann, Henrik, Mary Lou och SVT.
Två små flygplan i krock i Tyskland – minst två döda
Två små flygplan har krockat i Baden-Württemberg i Tyskland, skriver Focus.Minst två personer är döda.
Nu sänks farten på många gator
Gatukontoret i Malmö är i full färd med att skylta om till reducerad hastighet – från 50 till 40 i stora delar av staden utanför centrum.Valdemarsro, Videdal, Husie, Bunkeflostrand, Annetorpsvägen i Limhamn, Klagshamn, Hyllie, Lindeborg och Lindängen berörs av sänkningen.
Manchester City klara Premier League-segrare
Manchester City har vunnit Premier League – med fem matcher kvar att spela. Laget blev mästare utan att behöva spela och till råga på allt var det Manchester United som såg till att säkra titeln för rivalerna genom att förlora hemma mot tabelljumbon West Bromwich med 0–1.
Nosabys sköna drömstart: "Kan inte vara annat än nöjd"
Foto: Bosse Nilsson Julian Grozdanovski gjorde Nosabys första mål mot IFK Berga. 16 raka matcher utan förlust. Andra raka trepoängaren. Nosaby IF har fått rena drömstarten i div. II-comebacken. Full pott efter två omgångar.