15. April 2018 21.00-21.59

Abou Isaam: Det skakade ordentligt

DAMASKUS. I Barzeh fällde de amerikanska, franska och brittiska styrkorna 76 av de totalt 103 kryssningsrobotarna under natten till lördagen.Expressens Kassem Hamad har besökt stadsdelen där röken och soten fortfarande ligger tung i luften.– Natten förvandlades till dag och det skakade ordentligt, säger mäklaren Abou Issam, som bor nära en av bombplatserna, till Expressen.Samtidigt förbereder USA nya sanktioner mot ryska företag som hjälpt regimen i Syrien att utveckla kemiska vapen.

LO-kravet: Chefer måste ta större ansvar för att minska trakasserier

Arbetsgivare måste ta ett större ansvar för att förebygga sexuella trakasserier, kräver LO i en ny rapport. Högt på kravlistan står möjlighet till dubbelbemanning i hemtjänst eller personlig assistans hos brukare som tidigare utsatt personalen. Och skyltar på krogen som påminner gästerna om att inte tafsa.
Anhållen för mord i Kristianstad – offret inte identifierat
En oidentifierad man har hittats död i en lägenhet i centrala Kristianstad. På söndagskvällen uppger polisen att en man har anhållits skäligen misstänkt för mord.
Läs mer om Kristianstad.
Ericsson byter forskningschef
Ericssons tunga och högprofilerade forskningschef Sara Mazur lämnar koncernen. Det bekräftar Ericsson för Di.
Läs mer om Ericsson och Sara Mazur.
IKVÄLL PÅ FD: Hårda kritiken mot flera av Djurgårdens stjärnor - "Som sirap"
FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS Djurgården hade en tung kväll mot AIK och var aldrig nära att upprepa derbysegern från Svenska cupen.
Läs mer om AIK, Som och Svenska.
Höjdpunkter: Nyköping-Umeå FC
Fotboll. Här är målen och höjdpunkterna från matchen som slutade 1-1.
Satsning på polis, vård och skola i vårbudgeten
Resurser till sjukvården, utrustning till polisen och sommarjobb till unga.Det är några av satsningarna i regeringens sista budget för mandatperioden.– Det är en budget för ett starkare samhälle där vi ser till att rusta Sverige för sämre tider genom att ha ordning och reda i statsfinanserna, säger Magdalena Andersson.Företrädare för S, MP och V skriver på DN debatt vårens budget innehåller reformer för 2,6 miljarder och att välfärden ska byggas ut.
Scania får bygga nytt gjuteri i Södertälje
Scania har fått klartecken av mark- och miljödomstolen för att få bygga ett nytt gjuteri. Det innebär en av företagets största investeringar någonsin på 1,5 miljarder, skriver Länstidningen i Södertälje.
Läs mer om Länstidningen och Södertälje.
Trump försvarar laddat ordval
Uppdraget slutfört (Mission accomplished), förkunnade en nöjd Donald Trump på Twitter efter att den med Storbritannien och Frankrike samordnade attacken mot Syrien genomförts i helgen.
Dortmund-stjärnan blev utburen på bår
Borussia Dortmund föll tungt i derbyt mot Schalke 04.Efteråt förvärrades smärtan sedan anfallsesset Michy Batshuayi lämnat arenan på kryckor efter en skada – något som kan öppna upp för svensktalangen Alexander Isak.
Barbara Bush avböjer fortsatt vård
Barbara Bush är svårt sjuk. Den tidigare presidentfrun har i samråd med läkare och sin familj avböjt fortsatt vård.
Eli driver på fansen
Recensioner. Sorg, kärlek och liderlighet utan omsvep, skriver VK:s recensent.
H&M:s nya designsamarbete: Moschino!
Moschino blir H&M:s nästa designsamarbete. Det hela avslöjades på instagram live som visades under Coachella idag. Det hela avslöjades i ett samtal mellan Gigi Hadid och Jeremy Scott, kreativ chef på Moschino.
Wijk: En krigarinsats som tar oss till Globen
Anna Wijk och Mora är klara för en sjätte SM-final under de senaste 7 säsongerna. Anna Wijk ska spela sin sjätte SM-final med Mora på lördag.
Läs mer om Globen, Mora och SM-final.
Anistons sexuella förbud med Pitt
Efter skilsmässan från Justin Theroux tröstas nu Jennifer Aniston av vännen Courteney Cox.Enligt tidningen In Touch ser Cox som sin viktigaste uppgift att vakta den nyskilda Vänner-kollegan från att hoppa i säng med sin exmake Brad Pitt.– Courteney är väldligt beskyddande, säger en uppgiftslämnare till tidningen.
Skoglund: Det var obehagligt nära
Läkarna avråder Erik Skoglund från att någonsin boxas igen. Själv är han glad att han alls lever. – Det var nära. Det var obehagligt nära, säger Erik Skoglund i en intervju i TV3.
Läs mer om Erik Skoglund och TV3.
Västvänlig veteran spås vinna Montenegro-val
Tidigare premiärminister Milo Djukanovic ser ut att vinna i dagens presidentval i Montenegro, med löften om att föra landet närmre ett medlemskap i EU. Men flera av hans utmanare vill se en närmare relation med Ryssland.
Betalade nära två miljarder för att utmana Einstein – och förlorade
Nästan två miljarder kronor betalade franska forskare och utmanade en av Einsteins mest grundläggande teorier. Nu, två år senare, står det klart att forskarna förlorade.
Läs mer om Einstein.
Ju mindre plats, desto mer folk
Det mesta i Värmland är "norrut", sett från det centrum som heter Karlstad. Det mesta i Torsby kommun är "norrut", sett från Fryksändehorisonten.
Hon är ny ordförande för insamlingsfonden
Det är en otrolig ära" I samband med söndagens Bissen Brainwalk presenterades insamlingsfondens nya ordförande Lotta Källgren. Gisela Stockhaus överlämnade positionen som ordförande med en hjärtlig kram, för att sedan tackas av.
Utmanade Einstein - och förlorade
Nästan två miljarder kronor betalade franska forskare och utmanade en av Einsteins mest grundläggande teorier.
Mora till femte raka SM-finalen
Läs mer om SM-finalen.
Repet blev deras fall i Mästarnas mästare
Bollaget är vidare till semifinal i SVT:s Mästarnas mästare, som firar tioårsjubileum med en lagsäsong. Men de utslagna friidrottarna tyckte inte att alla delar av den avgörande matchen gick schysst till. – Jag hävdar att ni inte följde instruktionerna, sade Mattias Sunneborn till sina motståndare i programmet.
Västvänlig veteran spås vinna Montenegro-val
Tidigare premiärminister Milo Djukanovic ser ut att vinna i dagens presidentval i Montenegro, med löften om att föra landet närmre ett medlemskap i EU. Men flera av hans utmanare vill se en närmare relation med Ryssland.
Han efterlyser nya mångmiljonärerna
Ansvariga på Svenska spel börjar bli lätt desperata.På mindre än två veckor har två Kristianstadsbor vunnit tio miljoner kronor vardera. Men de svarar inte i telefon och går inte att nå.– Vi vill ju inget hellre än att betala ut de 20 miljonerna, säger vinnarambassadören Pierre Jonsson.
Vårens budget innehåller reformer för 2,6 miljarder
DN DEBATT 16/4. Sjukvård, skola och barn- och äldreomsorg ska byggas ut i hela landet. Fler ska komma i arbete. Sverige ska bli fossilfritt och jämlikt. Vårt arbete med omfördelande reformer ska fortsätta. En nationell kraftsamling krävs också för att stävja kriminaliteten och stärka demokratin, skriver Magdalena Andersson (S), Per Bolund (MP) och Ulla Andersson (V).
S, MP och V: Vårbudgeten ger 2,6 miljarder till reformer
Välfärden ska byggas ut i hela landet, skriver företrädare för S, MP och V på DN Debatt när de presenterar innehållet i vårbudgeten. De vill lägga 2,6 miljarder på jobbskapande åtgärder, mer resurser till vård och skola, samt pengar till både polisen och Tullverket för att upprätthålla säkerhet och demokrati.
Läs mer om Tullverket.
Dagens skiva: Hanna Järver är den unga svenska popröst vi behöver
Bredvid succmakarna i Hov1 är det tunt med unga popröster på svenska. Hanna Järver fyller tomrummet med bravur.
Läs mer om Hov1.
Li Shufu: Total transformation av fordonssektorn
DEBATT. För att hantera de nya tekniska förutsättningarna krävs andra samarbetsformer i fordonsindustrin. De som avstår från samarbete kommer att bli uppslukade av jätteföretagen. Traditionella fordonstillverkare behöver rannsaka sig själva, skriver Li Shufu, ordförande i Volvo Car Group.
Läs mer om Li Shufu och Volvo Car Group.
Ett kulturarvsår för Värmland
EU har utsett 2018 till Europaåret för kulturarv. När det kommer till kulturarv sticker vi i Sverige ut. Svenskarna ägnar sig åt kulturarvet i betydligt högre grad än Europas befolkning i genomsnitt. Det gäller även i Värmland.
Läs mer om Europaåret, Sverige och Värmland.
Så här ser kändisarna ut under Coachella
Varje år anhålls den stora musikfestivalen Coachella i Kalifornien, USA. Festivalen drar till sig publik och kändisar från HELA världen. Festivalen har funnits sedan 1999 och är en av de mest kända festivalerna i världen just nu.
Läs mer om Coachella, Kalifornien och USA.
Utmanade Einstein – och förlorade
Nästan två miljarder kronor betalade franska forskare och utmanade en av Einsteins mest grundläggande teorier. Nu, två år senare, står det klart att forskarna förlorade.
Det kommunala självstyret är en illusion
Statliga föreskrifter och riktade statsbidrag gör att det kommunala självstyret i praktiken är mycket begränsat. Dessutom gör utjämningssystemet att kommunerna inte känner konsekvenserna av dålig politik. Staten borde ta ett kliv tillbaka och ge kommunerna större ansvar, skriver Caspian Rehbinder och Jacob Lundberg, Timbro.
Experter: Inget utrymme för extra reformer 2019
Vinnaren av höstens val kommer att behöva höja skatten eller sänka bidragen nästa mandatperiod om de vill behålla kvaliteten i svensk välfärd och samtidigt följa gällande budgetregler. Det hävdar Konjunkturinstitutet (KI) som precis som en annan tung myndighet inte ser något utrymme för ofinansierade reformer nästa år.
SVT avbröt tävlingen – grep in efter fuskbråket
Mattias Sunneborn vägrade acceptera förlusten i Mästarnas mästare och hävdade att motståndarlaget inte följde reglerna. SVT avbröt mitt i tävlingen – något som inte visas i tv – och fick efteråt ingripa för att medla mellan lagen. – Det var ingen bra stämning, säger Anders Wistbacka, projektledare för Mästarnas mästare.
Tittarna var arga – SVT hade faktiskt fel
Friidrottarna kämpade som galningar, hade ledningen, men åkte ut.Kraft och snabbhet, men ingen taktik.
Läs mer om SVT.
Henrik Lundqvist har tackat nej till VM-spel
Tre Kronor får klara sig utan Henrik Lundqvist i vårens VM-turnering.Det bekräftar målvaktsstjärnan själ.– Det funkar inte för mig den här gången, säger han till SVT.
Postnord skickar tillbaka 400.000 paket till Kina
Postnord tvingas skicka tillbaka 400.000 paket till Kina och andra länder utanför EU, rapporterar SVT. Det handlar om försändelser som inte hämtats ut av kunder sedan Postnord införde en avgift den 1 mars.
Läs mer om Kina, Postnord och SVT.