15. April 2018 22.00-22.59

Veckans resenär: Flygkaptenen skålade i whisky när vi lyfte

Här delar Konrad Bergström, grundare av Zound Industries, med sig om livet på resande fot.
Läs mer om Konrad Bergström.

Bissarna närmast trepoängaren

Första 20 minuterna spelade Bissarna som tränaren Brian Clarhaut önskade. Men trots att det fanns en del att hylla även totalt sett blev slutet en hel del frustration.
Läs mer om Bissarna och Brian Clarhaut.
Utredning närmare Trump – men vad gör Mueller?
Den särskilda åklagaren Robert Mueller har utrett Trumpkampanjens eventuella Rysslandskopplingar i elva månader. Nylien kom den första domen, men ännu är utredningen inte klar. SvD reder ut vad vi vet om Muellers utredning hittills.
Omkring 15 motståndare dödades i attacken i Mali
– Vi har aldrig sett en attack som denna.Det säger myndigheter i Mali efter en dödlig, uppenbarligen välplanerad, terroraktion mot FN-styrkor i Timbuktu.Omkring 15 motståndare uppges ha dödats.
Läs mer om FN-styrkor, Mali och Timbuktu.Omkring.
Falkenberg vann tidigt toppmöte
Falkenberg behåller sin perfekta svit med bara segrar hittills efter 2–0 borta mot Gais i den tredje omgången av superettan i fotboll. Även göteborgarna kom till matchen med två raka segrar, men laget gick knappast att känna igen.
Kostnaderna för polisens övertid ökar
Polisbristen gör att fler poliser måste jobba övertid. Färska siffror från en kartläggning gjord av Polisförbundet visar att kostnaderna för övertid under årets tre första månader ligger tre miljoner kronor högre än under samma period i fjol, skriver Dagens Nyheter.
Läs mer om Polisförbundet.
Ex-Djurgårdaren AIK:s derbyhjälte: Underbart
För tio år sedan spelade han i Djurgårdens juniorlag. Nu är Rasmus Lindkvist AIK:s hyllade derbyhjälte efter det avgörande 1-0-målet i 2-0-segern inför 30 552 åskådare på Friends arena.
Veteran utropad till segrare i Montenegro
Den tidigare premiärministern Milo Djukanovics parti har utropat seger för sin kandidat i söndagens presidentval i Montenegro. Djukanovics gick till val på att föra landet närmre ett medlemskap i EU, medan flera av hans utmanare har velat se en närmare relation med Ryssland.
Läs mer om Montenegro och Ryssland.
Vill byta nummer – efter stora sorgen
I februari gick den tidigare Skellefteå AIK-spelaren Robert Larsson bort, blott 50 år gammal.I maj kommer sonen och NHL-backen Adam Larsson finnas med i Tre Kronors VM-trupp i Danmark – ett beslut som han länge velade över.– Jag valde att tacka ja till VM för att han säkert hade velat det och det är en ära att vara med där, säger Adam Larsson till Aftonbladet.
Pojke i tioårsåldern påkörd
En pojke i tioårsåldern har blivit påkörd av en bil i centrala Skellefteå, skriver Norran. Han har förts till Skellefteå sjukhus med ambulans. Skadeläget är oklart men pojken ska ha varit vaken och talbar.
Läs mer om Norran och Skellefteå.
Forskare utmanade Einstein – förlorade
Nästan två miljarder kronor betalade franska forskare och utmanade en av Einsteins mest grundläggande teorier. Nu, två år senare, står det klart att forskarna förlorade.
Läs mer om Einstein.
M: Regeringen har misslyckats trots högkonjunktur
De rödgrönas gemensamma förslag på DN Debatt om reformer för 2,6 miljarder kritiseras av Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson. – När det gäller polisen är det sorgligt att regeringen har vaknat så sent, säger hon och menar att S-MP-regeringen har misslyckats trots goda ekonomiska förutsättningar.
JUST NU - PÅ FD: Ratades av Djurgården - revanschen - "Skönt"
SOLNA. Rasmus Lindkvist gjorde fyra säsonger i Djurgården som juniorspelare, men fick aldrig något a-lagskontrakt. Under söndagen sänkte han samma klubb i det stekheta derbyt på Friends.
Läs mer om Djurgården och Skönt.
Mjölkbonde får medalj av kungen
Kjell Gustafsson är mjölkbonde på gården Tvetenberg på Orust och ska i morgon måndag med sin hustru Margaretha reser till Stockholm för att träffa kungen och få medalj. Hur kommer detta sig?
Kodaira vann på tredje särspelshålet
Sporttelegram. Det krävdes tre extra hål, sedan kunde Satoshi Kodaira fira sin första seger på USA-touren i golf.
Läs mer om Satoshi Kodaira.
Kostnaderna för polisens övertid ökar
Inrikes. Polisbristen gör att fler poliser måste jobba övertid.
Jagas i Premier League – efter galna drömmålet
Viktor Claesson bjöd på ett av säsongens mål i helgen.Det har inte gått obemärkt förbi i de europeiska toppligorna – nu jagas nämligen den svenske landslagsmannen av klubbar i Tyskland och England.
Läs mer om England, Premier League och Tyskland.
Kostnaderna för polisens övertid ökar
Polisbristen gör att fler poliser måste jobba övertid. Färska siffror från en kartläggning gjord av Polisförbundet visar att kostnaderna för övertid under årets tre första månader ligger tre miljoner kronor högre än under samma period i fjol, skriver Dagens Nyheter.
Läs mer om Polisförbundet.
Johanna Jeansson: Magdalena Anderssons trumfkort inför valet
Med siktet inställt på valet 2018 promenerar Magdalena Andersson i veckan till riksdagen med sin fjärde vårbudget. Starka statsfinanser gynnar hennes möjligheter att få göra det igen.
Läs mer om Magdalena Andersson.
Jordskalv i Indonesien
Läs mer om Indonesien.
Lööf: S borde skämmas för den bild de sprider
C-ledaren Annie Lööf reagerar kraftigt på finansminister Magdalena Anderssons (S) uttalande i SvD om att Sverige inte har behov av städpersonal eller diskare från andra kontinenter.
Läs mer om SvD och Sverige.
Direkt efter Syrienattacken satte trollfabrikerna i gång
Direkt efter USA-alliansens anfall mot Syrien kom rapporter från Ryssland om att attacken hade varit misslyckad – tvärtemot vad Pentagon hävdar. Samtidigt har ryska trollfabriker jobbat på högvarv för att påverka allmänhetens bild av händelserna. I centrum för kampen finns oligarken Jevgenij Prigozjin – Putins kock – som också jagas av den särskilde utredaren Robert Mueller för inblandning i USA-valet 2016.
Knytblusen handlade aldrig om Svenska Akademien
Det finns ett djupt feministiskt skäl till knutarna i fredags. Få av dem som knöt sin blus har en relation till Svenska Akademien men desto fler vet vad det innebär att anses vara jobbig, att vara en käpp i hjulet, att vara festdödare.
Läs mer om Svenska Akademien.
Västvänlig veteran mot seger i Montenegro
Tidigare premiärminister Milo Djukanovic ser ut att vinna i dagens presidentval i Montenegro, med löften om att föra landet närmre ett medlemskap i EU. Men flera av hans utmanare vill se en närmare relation med Ryssland.
85-åring från Malmö slog nordiskt rekord i löpning
85-åriga Gunnar Nilsson, som tävlar för Malmöklubben Heleholms IF, sprang på sön...
Läs mer om Gunnar Nilsson och Malmö.