15. April 2018 23.00-23.59

PSG ligamästare – krossade Monaco med 7–1

Paris Saint-Germains fotbollsherrar är ligamästare för femte gången på sex år. PSG säkrade titeln med fem omgångar kvar genom att bjuda Monaco, som överraskande tog hem ligatiteln förra säsongen, på en fotbollslektion som hette duga.
Läs mer om Monaco.
Handläggare: Avslag på sjukpeng ger högre lön
En handläggare på ett av Försäkringskassans kontor i Stockholm vittnar om att handläggare som ger många avslag på ansökningar om sjukpenning belönas med högre lön. När fackförbundet ST kontrollerade uppgifterna, som först publicerades av tidningen ETC i januari, bekräftade flera arbetsplatsombud på andra kontor att antalet avslag tagits upp i lönesamtal.
Läs mer om ETC och Stockholm.
Macron: Övertalade USA att stanna i Syrien
Frankrikes president Emmanuel Macron betonar att den franska insatsen i helgens attack mot Syrien inte ska betraktas som en krigshandling gentemot regimen i Damaskus.
Läs mer om Emmanuel Macron och Syrien.
Lööfs utspel mot S: Borde skämmas
I en intervju med Svenska Dagbladet förklarade finansminister Magdalena Andersson (S) hur hon inte ser något behov av lågutbildad arbetskraft från andra länder.Något som nu får Centerpartiets ledare Annie Lööf att reagera kraftigt.Socialdemokraterna borde skämmas för den bild de sprider av den arbetskraftsinvandring som Sverige och svenska företag så väl behöver, skriver hon på Facebook.
Macron: Övertalade USA att stanna i Syrien
Frankrikes president Emmanuel Macron betonar att den franska insatsen i helgens attack mot Syrien inte ska betraktas som en krigshandling gentemot regimen i Damaskus.
Läs mer om Emmanuel Macron och Syrien.
Mastig helg med många känslor
Pust. Vilken lokal sporthelg! Ska vi börja med det som ALLA i Nyköping snackade om, så var det förstås att Erik Skoglund har valt att berätta om hur nära döden han var, hur illa det såg ut de första veckorna och hur läget är nu.
Läs mer om Erik Skoglund och Nyköping.
Postnord tvingas returnera 400 000 paket till Kina
Postnord kan tvingas skicka tillbaka 400 000 paket till Kina och andra länder utanför EU, skriver SVT Nyheter. Orsaken är att paketen blivit liggande då kunderna inte velat hämta ut dem sedan bolaget den 1 mars införde en avgift på 75 kronor på postförsändelser från länder utanför EU:s tullunion.
Läs mer om Kina.
Hysn om Östersund: Det börjar bli tjatigt
ÖSTERSUND. Andra raka förlusten.Men Tobias Hysn – tillbaka i startelvan för Blåvitt – var inte speciellt modfälld efter förlusten i Östersund.– Det börjar bli lite tjatigt att de ska skjuta långskott i krysset, säger han.
Läs mer om Blåvitt och Östersund.
Ekströms tunga bakslag - diskades efter segern: "Mycket tråkigt beslut"
Mattas Ekström hade en underbar dag - till en början. Först stod han som segrare - sen stod det klart att han blivit diskad. - Ett mycket tråkigt beslut.
Blivande riksmarskalken: Kungen får ändra stadgarna
Hovets blivande riksmarskalk, juristen Fredrik Wersäll säger att kungen har rätt att ändra i Svenska Akademiens stadgar. – Kungen känner en stor oro för den här utvecklingen, säger han i Agenda.
Läs mer om Agenda och Fredrik Wersäll.
Bisarra attacken – mot supertalangen
Max Verstappen bestraffades med ett tidstillägg på tio sekunder efter att ha kört rätt in i VM-ledaren Sebastian Vettel i dagens formel 1-lopp.Nu går motorsport-legendaren Niki Lauda till hård attack mot den unge supertalangen.– Det verkar vara en fråga om intelligens, säger han till tyska Auto Motor und Sport.
PSG franska mästare – efter kross i toppmötet
Paris Saint-Germain är tillbaka som franska mästare.Det står klart efter att laget krossat de regerande mästarna Monaco med 7-1.
Läs mer om Monaco.
AP-fonder placerar miljarder i kärnvapenbolag
De statliga AP-fonderna investerar mångmiljardbelopp i bolag med koppling till tillverkning och spridning av kärnvapen, skriver Dagens Nyheter.
Läs mer om AP-fonderna.
Diös vd: 2018 blir ett bra år
ÅRE. Fastighetsbolaget Diös levererade ett gott resultat för fjolåret och enligt vd:n Knut Rost fortsätter det goda tempot även i år. 2018 blir ett bra år, säger han.