16. April 2018 00.00-00.59

Man skjuten i benet i Tensta

Läs mer om Tensta.
Nordmark tar ton på ny singel
Foto: Pressbild Per Nordmark. Musikern och poddaren Per Nordmark, känd från band som Fireside och Hets, släpper nytt material den 20 april.
Läs mer om Fireside och Per Nordmark.
Time flies
Dagarna rasar iväg lite väl snabbt så här inför premiären... Och listan över saker att göra växer sig allt längre.

Allt muslimskt är inte islam

Det är inte religion att vägra skaka hand med män. Foto: Adam Wrafter/SvD/TT Onödig fysisk kroppskontakt? I Sverige hälsar man på varandra. Man tar både kvinnor och män i handen.
Sveriges dubbla budskap om Syrien
Utrikesminister Margot Wallström osakliga jämförelse mellan västmakters militära attack och Syriens brukande av stridsgas väcker frågor.
Läs mer om Syrien.
Så beroende är partierna av bidrag från statskassan
Riksdagspartierna tar i allt större grad sina intäkter från statskassan än att vara självförsörjande på egna pengar, skriver SVT.Mest bidragsberoende är Kristdemokraterna – nästan 95 procent består av offentligt stöd.Centerpartiet har till stor del sina inkomster säkrade efter försäljningen av tidningskoncernen.– En anledning till att partistödet ökar är att partierna själva beslutar om stödet, det är de som sitter i riksdagen, kommun- och landstingsfullmäktige. De tycker att det är behjärtansvärt, säger statsvetaren Magnus Hagevi på Linnuniversit
Philadelphia föll mot Pittsburgh på hemmaplan
Philadelphia fick se sig besegrat i mötet med Pittsburgh på hemmaplan i NHL Åttondelsfinal i ishockey, med 1-5 (0-1, 1-3, 0-1).
Läs mer om Pittsburgh.
Demonstranter kräver polischefens avgång
Utrikes. Tiotusentals slovaker tog på söndagen till gatorna i huvudstaden Bratislava med krav på att fler ska avgå efter morden i februari på journalisten Ján Kuciak och hans sambo.
Läs mer om Bratislava och Jn Kuciak.
Allsvenskan startar med match mellan Rosengård och Kopparbergs/Göteborg
I kväll är det äntligen premiär i Allsvenskan. Rosengård möter Kopparbergs/Göteborg hemma på Malmö IP i första matchen. FC Rosengård Kopparbergs/Göteborg FC
Läs mer om Allsvenskan, Malmö IP och Rosengård.
Oddevold och Husqvarna möts i division 1 södra
Hemmamatch för Oddevold mot Husqvarna i kväll i division 1 södra. Det blev oavgjort för båda lagen i premiäromgången där slutresultatet i matchen mellan Oddevold och FK Karlskrona blev 1-1 och Husqvarnas match mot Mjällby slutade 0-0.
Läs mer om Husqvarna, Mjällby och Oddevold.
I kväll spelar IFK Malmö på hemmaplan mot Högaborg
IFK Malmö spelar hemma mot Högaborg i kväll i division 2 västra Götaland. Högaborg vann i premiären mot Kvarnby med 2-0, medan IFK Malmö spelade lika, 1-1, mot Rosengård.
Göteborgs SIF och Chalmers möts i division 6 Göteborg B
Chalmers gästar Ruddalen för match mot Göteborgs SIF i division 6 Göteborg B. Det blev seger i den senaste matchen för Chalmers, 3-1 mot Göteborg City på hemmaplan, Göteborgs SIF lyckades inte lika bra och förlorade mot Fässberg.
På måndagen spelar Varberg hemma mot Jönköping
Hemmamatch för Varberg mot Jönköping på måndagen i Superettan. Båda lagen förlorade senast, Varbergs match mot Norrby slutade 1-2 och Jönköpings möte med Landskrona blev 0-2.
Hammarby möter Brommapojkarna hemma på Tele2 Arena på måndagen
Hemmamatch för Hammarby mot Brommapojkarna på måndagen i Allsvenskan. Båda lagen vann senast, Brommapojkarna med 2-0 mot Häcken och Hammarby med 2-1 mot IFK Göteborg.
Halmstad tar emot Norrby på Örjans Vall på måndagen
Halmstad tar emot Norrby hemma på Örjans Vall i Superettan. Båda lagen vann senast, Norrby mot Varberg och Halmstad mot Degerfors, båda med samma slutresultat (2-1).
Läs mer om Halmstad, Norrby, Superettan och Varberg.
Nu startar division 5 Halland: Bua gästar Träslövsläge
Äntligen premiärdags i division 5 Halland och i första omgången i kväll tar Träslövsläge emot Bua på hemmaplan. Träslövsläge IF Bua IF
Läs mer om Bua, Halland och Träslövsläge.
Foppa på plats – men Flyers förlorade ändå
LOS ANGELES. Philadelphia Flyers hade hoppats bygga vidare på 5-1-segern i Pittsburgh i fredags när man i natt tog emot de regerande mästarna hemma i Wells Fargo Center.Dessutom hade man förre lagkaptenen och anfallsstjärnan Peter Forsberg på plats i arenan.Men det hjälpte inte heller.Penguins vann med 5-1.Och tog ledningen i åttondelsfinalen med 2-1 i matcher.
Läs mer om Peter Forsberg och Pittsburgh.
Överlevande berättar om den misstänkta kemvapenattacken
Luftstrupen snördes ihop, kroppen blev kraftlös och munnen fylldes av slem. Så beskriver överlevande från den misstänkta kemvapenattacken i Douma i Syrien, rapporterar CNN.Nu har de överlevande familjerna evakuerats till ett flyktingläger.
Läs mer om Douma och Syrien.
Inför Valborg – så kan du prata med din tonåring
Snälla, alla andra får ta sista bussen hem! eller Hur kul tror du det är att vara den som ALLTID måste åka hem först? är kanske fraser du känner igen som tonårsförälder.
Läs mer om Hur.
Jeglertz: "Ett rättvist resultat"
Fotboll. Umeå FC och Nyköping BIS fick dela på poängen när lagen möttes på Rosvalla IP. - Utifrån vad lagen skapar och hur det ser ut är det ett rättvist resultat, säger Umeåtränaren Andrée Jeglertz.
Juventus nära titeln efter jätteräddning
Juventus kommer allt närmare en sjunde Serie A-titel i rad, och det kan de tacka Milans målvakt Gianluigi Donnarumma för.