16. April 2018 01.00-01.59

Kajsa Grytt - Kniven i hjärtat

Vägen har varit långtifrån rak, och blandat med sina fantastiska känsliga och nerviga sånger har Kajsa Grytt under åren gjort ett och annat snedsteg.
Läs mer om Kajsa Grytt och Kniven.

Barbara Bush svårt sjuk – avböjer nu fortsatt vård

Barbara Bush, 92, är svårt sjuk, skriver bland andra CNN.Den tidigare presidenthustrun har i samråd med familj och läkare avböjt fortsatt vård.Ingen som känner henne kommer att förvånas över att Barbara Bush har mött sin allt sämre hälsa som en klippa, mer bekymrad över andra än sig själv – tack vare sin fasta tro, skriver en talesperson för familjen.
Läs mer om Barbara Bush.
Inrikesflyg inget som gynnar landsbygden
Replik Svar till Karin Pihl 9/4 Skatt på inrikesflyg är ett steg i fel riktning skrev Karin Pihl, ledarskribent i HP. Resonemanget är att "Hela Sverige ska leva och minska klyftorna mellan stad och landsbygd".
Läs mer om Hela Sverige, Karin Pihl och Skatt.
Värktabletter påverkar barnens fertilitet
Inrikes. Vanliga värktabletter minskar antalet celler som producerar ägg och spermier hos fostret. Nu befarar forskarna att sådana tabletter under graviditeten kan påverka det ofödda barnets chans att själv bli förälder i vuxen ålder.

Man skottskadad i Tensta

Inrikes. Efter larm om skottlossning i Tensta har Stockholmspolisen hittat en skottskadad man, skriver Aftonbladet. - Det var flera som ringde om det, säger vakthavande befäl Carina Andersson till tidningen.
Morales visar sitt stöd för Maduro
Bolivias president Evo Morales har gjort ett besök i Caracas för att träffa presidenten Nicolás Maduro, en månad före valet i Venezuela. Morales visade under sitt besök stöd för Maduro som fått kritik internationellt.
Läs mer om Maduro och Venezuela.
Morales visar sitt stöd för Maduro
Bolivias president Evo Morales har gjort ett kort besök i Caracas för att träffa den omstridde presidenten Nicols Maduro, en månad före valet i Venezuela.
Läs mer om Maduro och Venezuela.
Värktabletter påverkar barnens fertilitet
Vanliga värktabletter minskar antalet celler som producerar ägg och spermier hos fostret. Nu befarar forskarna att sådana tabletter under graviditeten kan påverka det ofödda barnets chans att själv bli förälder i vuxen ålder.
Man skottskadad i Tensta
Läs mer om Tensta.
Höjdare inom Republikanerna varnar Trump: Sparka inte Mueller
Ledande republikaner varnar Donald Trump för att sparka Robert Mueller – som ansvarar för Rysslandsutredningen – eller dennes chef Rod Rosenstein. – Jag tror att det hade varit ett stort misstag, säger Paul Ryan, republikansk talman i representanthuset.
Conchita Wurst: Jag är hiv-positiv
Artisten och Eurovisionvinnaren Conchita Wurst avslöjar att hon är hiv-positiv. Anledningen är att ett ex har hotat att gå ut med informationen. Jag ger inte någon rätten att i framtiden skrämma mig, skriver hon i ett inlägg på Instagram.
Jonathan Dahln gör succ i Nordamerika
Det blir inget VM för Jonathan Dahln.Men det blir AHL-slutspel.Och inför det har han visat upp sig rejält i Nordamerika – i grundseriens sista match stod talangen för ett mål och en assist för sitt Utica Comets.