16. April 2018 06.00-06.59

Sägs vara ute efter två förluster, men...
LOS ANGELES. Uträknade efter de två inledande förlusterna i slutspelet.Men hemma i Minnesota är Wild att räkna med.Det visade Jonas Brodin och kompani i natt, svensk tid, när man körde över Winnipeg med 6-2.- Vi behövde den här segern. Det är upp och ner i play off, du sägs vara ute efter två inledande förluster, men nu kan vi kvittera den här matchserien i nästa möte, sa Zach Parise till nhl.com efteråt
Läs mer om Minnesota, Wild, Winnipeg och Zach Parise.
Kvinna rånad på bilen – utsatt för våld
En kvinna rånades på sin bil utanför bostaden i Lerum natten mot måndagen.Kvinnan utsattes för visst våld, uppger polisen.Männen försvann från platsen i den stulna bilen.
Läs mer om Lerum.

Vårbudgeten sågas av oppositionen

Från moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson kommer skarp kritik mot regeringens vårbudget.
Politiker ser viss risk för att friskolan värvar lärare
Politikerna i social- och utbildningsnämnden yttrar sig genomgående positivt om planerna på friskola i nuvarande Håksbergs skola. Yttrandet fastställdes vid nämndens aprilmöte.
06.45: Efter helgens attack – så reagerar börserna
I Ekonomistudion måndag gästar Handelsbankens makrostrateg Lena Fahln och pratar om hur finansmarknaden reagerar på helgens attack i Syrien. Och senare idag är det dags för regeringens vårbudget. Finns det utrymme för ytterligare reformer? Kommentar av SvD:s reporter Johan Carlström. Programmet sänds live klockan 06.45 varje vardag.
Ikonisk Hollywood-hårding död – blev 87 år gammal
R. Lee Ermey, känd från rollen som den stenhårde sergeanten Hartman i Stanley Kubricks klassiska Vietnam-film Full Metal Jacket från 1987, har avlidit enligt Rolling Stone.Han blev 74 år gammal.
USA sätter press på Japan inför toppmöte
HONGKONG. Inför premiärminister Shinzo Abe besök i USA denna vecka kräver Donald Trump nytt handelsavtal med Japan.
Läs mer om Donald Trump, Japan, Shinzo Abe och USA.
Kinas nya Sidenväg saknar kapital
HONGKONG. Många av de projekt längst Kinas nya Sidenväg saknar finansiering. Den varningen utfärdar landets statsråd.
Läs mer om Sidenväg.
Räntor och valutor: Avvaktande i väntan på besked om Syrien-attack
Amerikanska statspappersräntor noterade endast marginella nettoförändringar i USA-handeln efter den svenska marknadens stängning på fredagskvällen, dollarn handlades samtidigt aningen lägre mot framför allt japanska yen.
Läs mer om Syrien-attack.
Kulturveckan i Hofors och två andra kulturtips i veckan
GD Kultur letar bland veckans kulturevenemang. * Kulturvecka i Hofors. Mycket händer för kulturintresserade i Hofors i veckan. Bland annat kommer Folkteaterns festival "Drömmar och demokrati" till kommunen.
Läs mer om Drömmar och Kulturvecka.
Allt tyngre skuldbörda
LEDARE Att informeras, informera andra och dra rätt slutsatser av informationen är kritiska punkter i konstitutionsutskottets utredning av regeringens hantering av haveriet på Tranportstyrelsen.
Läs mer om Tranportstyrelsen.
Syrien: Nya sanktioner mot Ryssland
Trycket på Ryssland ökar efter den misstänkta kemvapenattacken i Douma förra helgen - under måndagen väntas nämligen USA införa nya sanktioner.
Läs mer om Douma, Ryssland och USA.
Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden
En natt utan några större polisiära händelser i Kronoberg. I Blekinge greps tre män efter en misshandel och stöld av verktyg.
Läs mer om Kronoberg.
Olofssons desperata kamp i skräckfängelset
Bankrånen, fängelserymningarna, Norrmalmstorgsdramat och Stockholmssyndromet gjorde Clark Olofsson till Sveriges mest ökände brottsling. I en exklusiv intervju har Expressen träffat honom på Vorstanstalten i Belgien där han avtjänar straff för grovt narkotikabrott. Som 71-åring sammanfattar Olofsson sitt liv: Han har levt på en knivsegg, haft skitkul och vägrar be om ursäkt. BRYSSEL. Clark Olofsson skulle spela ut Sverige och Belgien mot varandra och bli släppt från fängelset i förtid. Men planen att lura systemet misslyckades totalt. I dag har han suttit inspärrad fem månader över tiden R
Staffan Valdemar Holm lustmördar Snövit
Trötter äter sömntabletter, Butter tar lyckopiller och Prosit har problem med luftvägarna. Och Snövit då, vad gör hon?
Läs mer om Butter, Prosit och Snövit.
Berglins
Är du lätthackad? AB Kulturs tecknarpar Jan och Maria Berglin har i veckans samtidskommentar funderingar över en digitaliserad vardag.
Läs mer om Jan och Maria Berglin.
Svängdörrar på förvaret i Kållered
Natten till fredagen bröt sig fjorton intagna ut ur Migrationsverkets förvar i Kållered.
Läs mer om Kållered.
Mercedes EQ S ska sätta Tesla Model S på plats
En lyx-elbil som ska få Tesla Model S att se skral ut. Mercedes förbereder ett nytt flaggskepp i ny el-offensiv. Redan om fyra år ska tio nya elektrifierade modeller vara ute.
Så rundar snabbväxande bolag kompetensbristen
Alla skriker efter utvecklare. Men nu tar många snabbväxande bolag hjälp av frilansplattformar när de behöver nya moduler. Det är aldrig svårt att hitta någon som gör det för rätt peng, säger Magnus Wiberg på Eequity.
Läs mer om Eequity.
Så rundar snabbväxande bolag kompetensbristen
Alla skriker efter utvecklare. Men nu tar många snabbväxande bolag hjälp av frilansplattformar när de behöver nya moduler. Det är aldrig svårt att hitta någon som gör det för rätt peng, säger Magnus Wiberg på Eequity.
Läs mer om Eequity.
Alliansen i Gävle har ingen plan och näringslivet förs bakom ljuset
Varje år upphandlar Gävle kommun varor och tjänster för över 800 miljoner kronor.
Läs mer om Gävle.
Besöksras för Parkbadet när nya rutschkanorna dröjer
Trots rabatterade priser har antalet besök på Parkbadet minskat under den utdragna väntan på nya vattenrutschkanor. Resultatet är en sprucken budget. Även kioskägaren har drabbats hårt. Men nu kan det rättsliga målet snart vara avgjort.
Läs mer om Parkbadet.
Debatt: Unionen: Handelsbranschens tillgång till rätt kompetens är en överlevnadsfråga
Handeln växer som bransch och utgör en viktig del av svensk ekonomi. Samtidigt är handeln under omvandlingstryck.
Ny lösning för tankning i Lingbo på gång: "Folk här är förbannade över att stationen bara försvinner"
Byföreningen i Lingbo har startat en mack-grupp för att lösa situationen när Preem lägger ned sin automatstation i slutet av maj. Tanken är att få till en ovanmarkstank i byn när den gamla stationen försvinner.
Läs mer om Lingbo och Preem.
Ännu ett bra år för Kalmar
Kommunpolitik i Kalmar "Att hela kommunen ska leva är av yttersta vikt för oss.
Läs mer om Kalmar Att och Kalmar.
"Shakespeare in love" får Sverigepremiär
Från "Advokaten" och "Fröken Frimans krig" till "Shakespeare in love". När Kultu...
Läs mer om Shakespeare och Sverigepremiär.
"Shakespeare in love" får Sverigepremiär
Från "Advokaten" och "Fröken Frimans krig" till "Shakespeare in love". När Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm sätter upp teaterversionen av biosuccén är det Alexander Karim och Sofia Ledarp som spelar huvudrollerna.
Antalet bostadsaffärer dyker brant i Stockholm
Det nya amorteringskravet bromsar antalet bostadsaffärer mycket kraftigt. Det visar ny mäklarstatistik för mars. Särskilt trög är bostadsmarknaden i Stockholm. Men priserna ligger nästan stilla.
Läs mer om Stockholm.
Gratis SL-kort för unga kan frysa inne i sommar
Hur blir det med sommarlovskortet som skulle ge gratis kollektivtrafik åt unga? Regeringens satsning om 350 miljoner om året är i tidsnöd. Landstinget i Stockholm har nu skrivit till regeringen och önskat att administrationen i stället ska skötas av kommunerna.
Läs mer om Stockholm.
Shakespeare in love får Sverigepremiär
Från Advokaten och Fröken Frimans krig till Shakespeare in love. När Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm sätter upp teaterversionen av biosuccn är det Alexander Karim och Sofia Ledarp som spelar huvudrollerna.
Prisnedgång på avvaktande bomarknad
Bostadsrättspriserna backade marginellt under mars månad. Detta under en period med betydligt färre affärer än samma period året innan.
Nya amorteringskravet drar ner försäljningarna
Efter rekordmånga bostadsförsäljningar under årets två första månader verkar amorteringskravet ha fått effekt och mars bjöd på 20 procent färre affärer än samma månad året innan.Samtidigt har priserna planat ut.Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.
Blir vi lyckliga av att flytta så mycket?
Berättelsen om uppbrottet från den kvävande småstaden är något av västerlandets urmyt.Joel Halldorf skriver på sista ansökningsdagen till universiteten att det finns en annan väg.
Berghagens och Kaspersens återförening utomlands
Malin Berghagen och Kristin Kaspersen har återförenats på Palma på Mallorca.Kristin har rest till systerns träningsvecka på den spanska ön för att lägga sorgen åt sidan en stund.En välbehövlig vecka på många sätt, skriver Kaspersen på Instagram.
Capitals mardröm: Förlust och skada
LOS ANGELES. Alexander Ovetjkin kom i gång med målskyttet och hittade rätt två gånger i natt när Washington var ute efter revansch mot Columbus.Men det räckte inte.Blue Jackets hämtade upp underlägen med 0-2 och 1-3 och vann i förlängningen med 5-4.Det betyder att man har 2-0 i matcher efter två raka bortasegrar i åttondelsfinalen.Och att favorittippade Capitals är illa ute.– Klart att det är en tung start för oss, säger Nicklas Bäckström till SportExpressen.
Majoritet i Sverige vill ha tiggeriförbud
Sex av tio svenskar vill ha ett tiggeriförbud.Det visar en undersökning som Novus har gjort på uppdrag av Sveriges Radio.
Läs mer om Sverige.
Kriminella ligor utnyttjar ungdomars bankkonton
I utredningarna av flera bedrägerier med bank-ID förekommer ungdomar som misstänks för att ha låtit bedragare använda deras bankkonton. I en härva har ett stort antal ungdomar hjälpt bedragarna att få ut 100 000-tals kronor.Ungdomarna riskerar åtal men också att bli spärrade hos bankerna och få sina konton avslutade.
Bluffläkarens lyxliv på åldringarnas miljoner
Han bodde i ett exklusivt område i London och lade pengarna på resor –och Rolexklockor.Pengar som han lurat till sig av äldre svenskar.Bluffläkaren Wardi Sanchez, 47, ska ha kom över mer än två miljoner kronor från dem.– Han har haft en förkärlek till fina saker, säger Håkan Carlsson, chef över polisens Circagrupp som utreder brott mot äldre.
Larm om mordförsök i natt – polis på plats
Efter en händelse i Köping under natten mot måndagen har polisen i Västmanland inlett en förundersökning om försök till mord alternativt grovt olaga hot.– Ingen är gripen som misstänkt, säger Torsten Hemlin vid polisen i Västmanland.
De visar åter prov på sitt bottenlösa hyckleri
Sverigedemokraterna är ett parti som bygger sin politik på fördomar.Än en gång bevisas detta, nu av Jörgen Fogelklou, gruppledare för SD Göteborg och partiledaren Jimmie Åkessons närmaste man under förra valturnn.
Läs mer om Jörgen Fogelklou.
Ingen vet vem Brommapojkarnas tränare är – än
Hans nämns redan som en av Europas blivande topptränare. Men Brommapojkarnas Luis Pimenta tar en sak i taget. – Det är många steg kvar, säger den 36-årige portugisen.
DN gratulerar: Waldemar Bergendahl, filmproducent
Waldemar Bergendahl har gått den långa vägen genom filmvärlden, från alltiallo till en av våra mest inflytelserika producenter. Över hundra filmer har det blivit under åren.
Evelyn Schreiber: Efter ny skandaldom: När ska kvinnors rättsosäkerhet tas på allvar?
Fittja-fallet. Domen i Solna. Reportaget om Sannah och nu senast den friande domen från Stockholms tingsrätt. Rättsskandalerna mot kvinnor staplas på hög.
Läs mer om Sannah och Solna.
Bajentränarens problem: Ingen hör vad han skriker
Hammarbys publiksucc hemma på Tele2 har en baksida. Spelarna hör inte varandra på planen och ingen hör när någon skriker från sidlinjen. – Man hör inte varandra på tio meter avstånd, säger tränaren Stefan Billborn som fruktar BP i måndagens hemmaderby.
Läs mer om Stefan Billborn och Tele2.
Bopriserna stabiliserades i mars
En platå – så kan prisutvecklingen på bostadsmarknaden beskrivas. Men hur länge priserna kommer att stå stilla går inte att säga.
Färre bostadsaffärer på avvaktande marknad
Under mars genomfördes osedvanligt få bostadsaffärer. Priserna var vikande för bostadsrätter men något uppåt för villor. Årstakten fortsatte något nedåt för båda bostadsformerna. Detta visar de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.
Låt partiet betala!
INSÄNDARE: Kemab-affären: Kan inte sälja ut kommunens tillgångar utan politiska beslut Sven-Olov Axelsson har partiets fulla förtroende som kommunalråd. Det skriver Urban Jonsson i Ordet är fritt, Karlskoga tidning den 11 april 2018.
Rättsväsendet misslyckas med att skydda flickors rättigheter
Ett barn är ett barn, oavsett om barnet är fött i Sverige eller inte. Är man barn ska man skyddas från vuxna som utsätter en för påtryckningar, hot och våld.
Läs mer om Sverige.
Närbutik rånad i Stockholm
Inrikes. En Ica Nära-butik på Gärdet i Stockholm rånades vid stängningsdags på söndagskvällen. Två maskerade gärningsmän hotade personalen med pistolliknande föremål. - De avvek på moped, säger vakthavande befäl Carina Andersson.
Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden
En natt utan några större polisiära händelser i Sjuhärad. Sverige Efter larm om skottlossning i Tensta har Stockholmspolisen hittat en skottskadad man.
Närbutik rånad i Stockholm
En Ica Nära-butik på Gärdet i Stockholm rånades vid stängningsdags på söndagskvällen. Två maskerade gärningsmän hotade personalen med pistolliknande föremål. - De avvek på moped, säger vakthavande befäl Carina Andersson. Ingen är gripen i fallet.
Comey: Trump är moraliskt olämplig
Donald Trump är moraliskt olämplig att vara USA:s president, säger den tidigare FBI-chefen James Comey.
Astra-forskare startar eget laboratorium – överväger börsnotering
Två tidigare forskare, som hade nyckelroller i Astra Zenecas framgångssagor Losec och uppföljaren Nexium, utvecklar nu vad de hoppas ska bli en ny storsäljande magsårsmedicin, i det egna bolaget Cinclus Pharma.
Läs mer om Losec och Nexium.