16. April 2018 07.00-07.59

Blogg: Team ISR Sweden – Det är vi!

De vann inte VM 1981, så därför tänker vi vinna EM 2019! Och vi börjar NU!

Ericssons forskningschef lämnar

Hon har kallats den mäktigaste it-kvinnan i Sverige. Nu lämnar Sara Mazur telekomföretaget Ericsson, där hon varit chef för forskningsavdelningen sedan 2012.
Läs mer om Ericsson, Sara Mazur och Sverige.
Blandad utveckling på Asienbörserna
Asiatiska börser uppvisar en blandad utveckling på måndagen: något upp i Tokyo men tydligt ned i Kina och framför allt Hongkong.
Läs mer om Asienbörserna, Hongkong, Kina och Tokyo.
Jag har legat i foster- ställning många gånger
Smärtorna tvingade henne att sluta.Susanne Gunnarssons framgångsrika karriär har kantats av bråk, depressioner, smärtor och blodproppar.Nu ska OS-hjälten skriva en bok om sitt liv.– Jag har legat i fosterställning många gånger. När jag är klar med mig själv så kommer boken, säger Susanne Gunnarsson, 54.

Live: Vårbudgeten presenteras

I dag presenterar finansminister Magdalena Andersson regeringens sista vårbudget inför valet i höst. Klockan 08 blir budgeten offentlig. Följ DN:s liverapportering med nyheter, tv-sändningar och analyser här.
Läs mer om Magdalena Andersson.
Riksbyggen ska fördubbla produktionen av hyresrätter
Kooperativa Riksbyggen ska enligt ett pressmeddelande fördubbla produktionen av hyresrätter från dagens nivå på 600 bostäder per år till 1.200 bostäder år. Bolaget planerar även att kraftigt öka antalet orter för produktion av hyresrätter.
Seger för Minnesota på hemmaplan mot Winnipeg
Minnesota vann mötet med Winnipeg hemma med 6-2 (2-1, 4-1, 0-0) på måndagen i NHL Åttondelsfinal i ishockey. Målgörarna för Minnesota var Marcus Foligno, Jordan Greenway, Eric Staal, Matt Dumba, Zach Parise och Mikael Granlund.
Video: Offroad och custombyggen med WLF Enduro
Följ med när Answer Racing och WLF Enduro under körningen längs med Stillhavs-kusten på två custommotorcyklar mot The One Moto Show i Portland, Oregon.
Magnus Jacobson ny finanschef för Kungsleden
Kungsleden har anställt Magnus Jacobson som finanschef. Han har tidigare haft samma jobb på Norrporten och Hufvudstaden.
Conchita Wurst berättar efter hotet: Jag är hiv-positiv
Eurovision-vinnaren bryter tystnaden om sin sjukdom.Efter hot från ett ex – väljer nu Conchita Wurst att berätta att hon är hiv-positiv.Jag har varit hiv-positiv i många år. Det är irrelevant för allmänheten, men ett ex har hotat med att gå ut offentligt med den här privata informationen och jag ger inte någon rätten att i framtiden skrämma mig och att påverka mitt liv på detta sätt, skriver hon på Instagram.
Läs mer om Conchita Wurst och Instagram.
Varningen: Handelskrig vore oförlåtligt misslyckande
En världshandel som växer så det knakar men också ett handelssystem som riskerar att slitas i stycken. Krypskyttet mellan USA och Kina dominerar när IMF och Världsbanken inleder sitt vårmöte på måndagen.
Läs mer om IMF, Kina, USA och Världsbanken.
H&M i nytt designersamarbete med Moschino
H&M genomför ett designersamarbete med det italienska modehuset Moschino. Kollektionen MOSCHINO [tv] H&M, för både kvinnor och män (inklusive accessoarer), kommer att finnas online och i utvalda H&M-butiker globalt från den 8 november i år.
Läs mer om Moschino.
Phil Spencer: Det kommer ta tid att bygga ut våra förstapartsspel
Förra året sade flera Xbox-höjdare, inte minst Phil Spencer, att Microsoft skulle satsa mer på egna spel till konsolen.
Li Shufu: Branschen behöver mer samarbete
Geelys investeringar i lastbilskoncernen Volvo och i Daimler ska ses mot bakgrund av de stora förändringar som fordonsindustrin står inför i och med att förbränningsmotorn är ifrågasatt och med tanke på de nya tekniska förutsättningarna.
Läs mer om Daimler och Volvo.
8.00: Sista vårbudgeten före valet läggs fram
Klockan 8.00 presenterar finansminister Magdalena Andersson (S) mandatperiodens sista vårproposition. Följ SvD:s direktrapportering.
Läs mer om Magdalena Andersson.
Arbetslöshetsprognosen kan kanske överraska
Lena Fahln, makroekonom Handelsbanken och Johan Carlström reporter på SvD gästar SvD Ekonomistudion inför finansminister Magdalena Anderssons presentation av vårbudgeten. Inte mycket till utrymme för valfläsk och även om mycket är redan känt om vårbudgeten kan arbetslöshetsprognosen kanske överraska menar dagens gäster i Ekonomistudion.
"Sluta slösa pengar på elcyklar, Andersson"
I dag presenteras regeringens vårbudget, vilket väcker debatt. Plakatpolitik, skriver en liberal debattör, och pekar på miljöpolitiken och bidragen till elcyklar. Roks gläds, med vissa förbehåll, åt mer pengar till kvinnojourer.
Läs mer om Andersson.
Indisk stormaktsdröm närs av det förflutna
Indiens ekonomi förutspås bli världens tredje största om bara ett tiotal år. För att driva på tillväxten hänvisar premiärminister Narendra Modi gärna till en nationalistisk id om Indiens särart, underbyggd av ett unikt civilisatoriskt arv, men också av en nedbrytande erfarenhet av kolonialism.
Läs mer om Narendra Modi.
Det kommer vara deras problem denna säsong
Vilka slutsatser kan man dra av ett derby i tredje omgången?Vi kan konstatera att AIK:s lyxoffensiv i sina bästa stunder är briljant.Och att Djurgårdens sena spetsvärvning är långt ifrån den huvudperson de vill se.
Lastbil med farligt gods i brand
En lastbil med farligt gods brinner på väg 108, norr om Ljungbyhed, på måndagsmorgonen.Enligt uppgifter till Kvällsposten handlar det om ett brinnande däck.Trafiken kan störas av räddningsarbetet till 08-tiden, meddelar Trafikverket.
Replik om dödshjälp
Replik på ledare från 9/4 När jag läste den nye ledarskribenten Thomas Hermanssons ledare om dödshjälp blev jag positivt överraskad.
Läs mer om När.
Gabriel Ehrling: 4 av 5 dalaföretag drabbade av personalbrist - nu vill statsministern förvärra problemet
I det senaste i raden av exempel på Stefan Löfvens alltmer oblyga och sedan länge obehagliga populism säger han att: "Det är orimligt att det kommer tusentals personer till Sverige varje år för att göra jobb som arbetslösa i Sverige kan
Läs mer om Sverige.
Gröna räkenskaper tveksamt mått
Klassiska hårda data som BNP kompletteras med hälsa och miljö. För första gången lägger regeringen fram alternativa räkenskaper i budgeten. I teorin bra, men föga användbart, anser ekonomiprofessor.
Läs mer om BNP.
Här är Destinations Gotlands nya koncept
I dagarna lanserade Destination Gotland sitt nya koncept "Different Days". Konceptet är utvecklat i samarbete med House of Friends och syftet med konceptet är att visa upp Gotland med hjälp av de som kan ön allra bäst.
Gröna räkenskaper tveksamt mått
Klassiska hårda data som BNP kompletteras med hälsa och miljö. För första gången lägger regeringen fram alternativa räkenskaper i budgeten.
Läs mer om BNP.
Gröna räkenskaper tveksamt mått
Klassiska hårda data som BNP kompletteras med hälsa och miljö. För första gången lägger regeringen fram alternativa räkenskaper i budgeten. I teorin bra, men föga användbart, anser ekonomiprofessor.
Läs mer om BNP.
Orättvist att jämföra Svenska Akademien med barn
Katastrofen inom Svenska Akademin skapar ett särskilt bildspråk.Ylva Mårtens tycker att det är dags att sluta använda gruppen barn för att beskriva dumt beteende.
Hittade kvarglömd väska med 84 000 kronor
En privatperson hittade en kvarglömd väska på Resecentrum, intill Centralstationen, i Linköping.Innehållet:84 000 kronor i kontanter.
Fakta i frågan: Går det svenska klimatarbetet åt rätt håll?
Den globala medeltemperaturen är nästan en grad högre än under 1800-talets andra hälft. Klimatpolitikens mål är att Sveriges utsläpp ska vara noll år 2045. Kommer det att nås?
Varningen: Handelkrig vore oförlåtligt misslyckande
En världshandel som växer så det knakar men också ett handelssystem som riskerar att slitas i stycken. Krypskyttet mellan USA och Kina dominerar när IMF och Världsbanken inleder sitt vårmöte på måndagen.
Läs mer om IMF, Kina, USA och Världsbanken.
Magnus Jacobson ny finanschef för Kungsleden
Kungsleden har anställt Magnus Jacobson som finanschef. Han har tidigare haft samma jobb på Norrporten och Hufvudstaden. Det framgår av ett pressmeddelande.
Ewokerna intar Star Wars Battlefront II
Förra månaden presenterade EA det nya level-systemet till Star Wars Battlefront II (något vi rapporterade om) och då avslöjade de även att det återigen kommer läggas till mikrotransaktioner i spelet under april - men nu enbart för kosmetiska
Starta om Svenska Akademien
Ja, nu visar det sig vad dessa kulturpersoner har uträttat i egenskap av ledamöter. Det är på tiden att det rensas ut för de har förbrukat sina rättigheter i denna församling.
Läs mer om Svenska Akademien.
Avgjorde på mindre än fyra minuter: "Helt plötsligt har vi lite liv"
Minnesota reducerade. Foto: Carlos Gonzalez/Minneapolis Star Tribune/TNS/Sipa USA IBL Winnipeg hade med sig två raka segrar i ryggsäcken när matchserien mot Minnesota vände till St. Paul.
Läs mer om Minnesota.
Fansen häpnar efter nya bilden på sonen
Många som följer cricket minns den australiske ikonen Shane Warnes son Jackson, som följde med sin pappa på matcher världen över och som fick stor uppmärksamhet på grund av sitt utseende.I veckan la Shane Warnes upp en bild på sonen på sin Instagram – som får fansen att häpna.
Läs mer om Instagram och Jackson.
Anna, 33, bar bikini – blev tillsagd att klä på sig
33-åriga Anna blev tillsagd under en bikinifotografering på ett hotell.Men trots kommentarerna har hon inga planer på att sluta ställa upp på de lättklädda bilderna:– En förändring är på gång, skriver Anna i ett uppmärksammat inlägg på Instagram.
Läs mer om Anna och Instagram.
Svenska handlare ser positivt på framtiden
Framtidsförväntningarna inom handeln ökar i april efter ett par månaders nedgång, enligt Svensk Handels senaste Handelsbarometer. Framtidsindikatorn ökar med 5 enheter från månaden före, till 95,1. Framtidsförväntningarna är dock fortfarande lägre än samma månad förra året.
Läs mer om Handelsbarometer.