16. April 2018 09.00-09.59

JVM-kaptenen skriver NHL-kontrakt - efter mästerskapstiteln

Joey Anderson. Foto: Bildbyrån/Joel Marklund I januari hjälpte han USA till JVM-bronset med ett "C" på bröstet. Nu har forwardstalangen Joey Anderson avslutat sin collegekarriär och skrivit på NHL-kontrakt med New Jersey Devils.
Läs mer om Joey Anderson och USA.

Elon Musk: Teslas autopilot kommer aldrig att bli perfekt

Tesla i blåsväder efter dödsolycka.
Kina lanserar sajt för att anmäla spioner
Kina intensifierar kampen mot det man kallar utländskt spionage. En sajt på mandarin och engelska har lanserats, där människor uppmanas att rapportera nationella säkerhetshot som försöker störta det socialistiska systemet.

Politiker stryker titlar från meritlistor

En rad spanska politiker har suddat bort akademiska titlar från sina meritlistor. Två ledande figurer i regerande Partido Popular har ertappats med falska magisterexamina och pressen synar nu alla politikers akademiska förflutna.
Läs mer om Partido Popular.
Live – Partierna kommenterar budgeten
I dag har finansminister Magdalena Andersson presenterat regeringens sista vårbudget inför valet i höst. Följ pressträffarna med övriga partier.
Läs mer om Magdalena Andersson.
Vd:ns miljonklipp: Slog till före omvända vinstvarningen
Cherrys vd Anders Holmgren stortankade aktier inte långt innan bolaget släppte sin omvända vinstvarning. På måndagen rusar aktien och spelbolags-vd:n kan därmed räkna hem en vinst på 2,5 miljoner kronor på affären.
Bekräftat: Stefan Persson har storköpt i H&M
H&M:s styrelseordförande Stefan Persson har köpt 6,67 miljoner aktier i det egna bolaget, visar Finansinspektionens insynsregister. Därmed bekräftas Di:s uppgifter från förra veckan.
Läs mer om Stefan Persson.
Monaco ersätter supportrar efter 1-7
Sporttelegram. Paris SG:s förnedring av den franska ligatitelkonkurrenten Monaco, 7-1, blir kostsam för Monaco. Inte nog med att PSG säkrade Ligue 1-titeln.
Läs mer om Ligue, Monaco och PSG.
Poya försvarar - men det här talar ett annat språk: "Svarar inte upp mot högre krav"
FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS Poya Asbaghi vill inte oroas trots andra raka förlusten. Snarast är han nöjd med försvarsspelet och är hoppfull inför fortsättningen. Men SVENSKA FANS betygssiffror talar ett tydligt annat språk.
Svenskar delar tredjeplatsen med Rahm
Sporttelegram. Spanjoren Jon Rahm är rankad fyra i världen och slutade förra veckan fyra i årets första major, US Masters på Augusta National.
Läs mer om Augusta National och Rahm.
Klart: Succélånet stannar i BIK
ISHOCKEY: Sportchef Fröberg: "Fantastiskt roligt att Fredrik vill fortsätta utvecklas i BIK" BIK Karlskoga har gjort klart med en riktig prestigevärvning.
Läs mer om BIK och Fredrik.
Hur skapar man en byrå i toppklass?
Totalt nio gånger har Carat utnämnts till den högst rankade mediebyrån i Recmas årliga rapport. Rankningen görs över 46 länder och analyserar över 700 byråer efter 18 olika kriterier.
Läs mer om Carat.
Svårt att förstå vad Volvo-ägaren vill
Det är i en debattartikel i Dagens Industri – som du kan läsa här – som Volvos ägare och Volvo AB:s delägare Li Shufu ger sin syn på bilbranschen och framtiden.Li Shufu skriver om att ökade samarbeten är en förutsättning för överlevnad.Men debattartikeln blir lite märklig med bakgrund av att biltillverkning har ett enda huvudsyfte: att dra in pengar till ägarna.
Läs mer om Li Shufu och Volvo-ägaren.
Grönvit toppchans i Stockholms-derbyt
Dagens bästa spel 16 aprilSpelform: Bomben 1Spelstopp: 18.59Spelexpert: Johan Meijer
Läs mer om Stockholms-derbyt.
Man bunden i sitt hem – polisen jagar rånarna
En man i Vänersborg väntade besök på söndagskvällen.Då ska två okända män ha trängt sig in i lägenheten, rånat honom och därefter bundit fast honom, skriver Ttela.De misstänkta gärningsmännen är fortfarande på fri fot.
Läs mer om Ttela.De och Vänersborg.
Regeringens budget sågas av motståndarna
Regeringens vårbudget sågas nu på löpande band av de politiska motståndarna.– Det har varit snart fyra år av bakåtsträvande politik där regeringen håller på att slösa bort en högkonjunktur, hävdar Centerpartiets ekonomiskpolitiska talesperson Emil Källström.
Läs mer om Emil Källström.
MTG Sveriges nya vd Filippa Wallestam: Lokalt innehåll är vår spets
Konkurrensen i tv-världen är hårdare än någonsin. MTG Sveriges nya vd Filippa Wallestam ska slåss om tittarna med uppstickare som Netflix och HBO. Men hon utmanar de amerikanska jättarna med svenska serier som Lyxfällan och Parneviks. – Lokalt innehåll är vår spets, säger hon.
Catia Hultquist: Alla faderstörstande män är värda en frälsare med schysst kvinnosyn
Den kanadensiska psykologiprofessorn Jordan B Peterson har blivit populär hos många yngre män. Genom hans levnadsregler lär de sig att bevara makt och manlighet.
Läs mer om Jordan B Peterson.
Mäklar-vd:n: Svårare att förutse utvecklingen på bomarknaden
Den svenska bostadsmarknaden är nu inne i en avvaktande period med låg aktivitet, vilket gör det svårare att förutse utvecklingen, enligt Erik Olsson Fastighetsförmedling. SBAB flaggar samtidigt för en liten ljusning på marknaden.
VIDEO: Avslutar närkampen med misstänkt butt-ending på Kopitar
Anze Kopitar fick rejält ont. Foto: Sportsnet Det gör ont att spela slutspel. Fråga bara Los Angeles stjärna Anze Kopitar som i nattens möte mot Vegas fick en klubbknopp i ansiktet.
Läs mer om Anze Kopitar och Kopitar.
Guide: Så kastar du ut Facebook från din Mac
Förhindra Facebook från att komma åt mer än nödvändigt på din Mac. Vi visar hur du tar bort din Facebook-data helt och hållet från din dator. Prisjämförelser från Prisjakt.nu Facebook-skandalen har väl knappast undgått någon.
Ny vd i Eltel
Eltel har utsett Casimir Lindholm till ny vd från och med den 1 september 2018. Han kommer närmast från en position som vd för Lemminkäinen och han har tidigare varit chef för Lemminkäinens affärsområde Husbyggnationer i Finland.
Kina lanserar sajt för att anmäla spioner
Kina intensifierar kampen mot det man kallar utländskt spionage. En sajt på mandarin och engelska har lanserats, där människor uppmanas att rapportera nationella säkerhetshot som försöker störta det socialistiska systemet.
Sanningen bakom Zlatans VM-utspel
Zlatan Ibrahimovic förvirrade många med sitt senaste utspel om sina chanser att spela i VM.Nu har de gåtfulla orden fått en förklaring.
Målrikt möte i superettan
Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
Forskarnas nya hopp i kampen mot alzheimer
Med nya undersökningsmetoder kan Alzheimers sjukdom upptäckas tio till femton år innan man får symtom.Därför kommer nu nya kriterier för hur läkare ska ställa diagnosen. – Vi kan förebygga och starta behandling tidigare. Vi har nu nya diagnostiska kriterier för att ta fram nya läkemedel som botar sjukdomen, säger professor Bengt Winblad.
Läs mer om Bengt Winblad.
Vattenfall lanserar ny affärsenhet
Vattenfall skall genomföra en internationell satsning för att utveckla, leverera och driva decentraliserade och integrerade energilösningar för fastighetsägare. Detta som en del av strategin att erbjuda sina kunder klimatsmarta lösningar, uppger bolaget i ett pressmeddelande.
Vill hedra pappa Robert
Ishockey. Adam Larsson är hemma i Skellefteå efter att NHL-slutspelet tagit slut - i en intervju med Aftonbladet talar han ut om den tuffa tiden efter att hans far gått bort. NHL-backen Adam Larssons säsong i NHL är över.
Läs mer om Aftonbladet, NHL, Robert och Skellefteå.
Senaste nytt inför GIF Sundsvalls match mot Trelleborg - så går snacket
Sporten livesänder efter GIF Sundsvalls sista träning inför mötet med Trelleborg. TV: Se livesändningen i spelaren nedan. För Plus-kunder:
Läs mer om Trelleborg.
Här är måndagens aktieanalyser
Analyser Flera sänkningar men också en slopad säljrekommendation finns med i flödet av aktieanalyser i dag. Nordea Markets sänker riktkursen för MTG till 420 kr från 465 kr. Rekommendationen köp upprepas.
Läs mer om MTG.
Här är regeringens nya budget - så påverkar den dig
Idag är det dags för regeringen och Magdalena Andersson att lägga fram sin sista vårbudget för mandatperioden. Det är en budget där regeringen gärna vill visa att det går bra för Sverige och att finanserna rullar på.
Läs mer om Magdalena Andersson och Sverige.
FMV söker Jurister med affärsjuridisk kompetens
Vill du arbeta med ett brett juridiskt fokus på en central juridikstab? Är du intresserad av affärer och förhandling? Då är du kanske den vi söker! Vi söker två erfarna jurister till myndighetens centrala juridikfunktion.
Läs mer om Jurister.
Anderssons iskalla frågor kan bli ett problem för oss alla
Göran Eriksson: Intresset är närmast sensationellt lågt för ekonomisk politik och arbetsmarknadsfrågor just nu, när Magdalena Andersson presenterar regeringens sista vårbudget före valet.
Läs mer om Magdalena Andersson.
Magi och mystik i årets julkalender
Trots att våren just har anlänt är årets julkalender redan färdiginspelad. Den här gången med julpyntstölder, grannosämja och mysterier – och ja, det blir snö. – Man kanske bara gör julkalendern en gång, och då vill man maxa, säger regissören Emma Bucht.
Läs mer om Emma Bucht.
Kontroversielle Modi hälsar på hos Löfven
Å ena sidan en karismatisk politiker med miljontals följare i sociala medier och stora planer för Indiens näringsliv. Å andra sidan en kritiserad och hårdför hindunationalist. Premiärminister Narendra Modi, som besöker statsminister Stefan Löfven på tisdagen, har många sidor.
Läs mer om Löfven och Stefan Löfven.
V64 och DD: En given favorit i V64-epilogen
Spelvärd: Fredrik EdholmMåndag 16 aprilV64 och Dagens Dubbel, EskilstunaBeräknat spelstopp: 19.30 (V64), 20.56 (DD)
Läs mer om EskilstunaBeräknat.
Gasutläpp i Gamla stan – flera styrkor på plats
Räddningstjänst, polis och gasjouren har ryckt ut till en fastighet i Gamla stan efter larm om ett gasutsläpp.Flera enheter är på plats för att lokalisera utsläppet.
Läs mer om Gamla.
Filmen fick mig att tänka efter
De första av flera tecknade kortfilmer med sexualitet eller hedersförtryck som huvudtema är nu klara. DN var med när en av dem hade smygpremiär på en skola i Sollentuna – den handlade om könsidentitet.
Läs mer om Sollentuna.
Jenny Sjödahl föreslås till Nibes styrelse
Jenny Sjödahl, vd för Beijer Electronics-ägda Westermo Teleindustri sedan 2016 och styrelseledamot i Nolato, föreslås bli invald i värmeteknikbolaget Nibes styrelse.
Läs mer om Nolato.
Tobias Persson inför Gävle Teater-showen: "Rachel Molin har verkligen piskat mig"
Fredag 20 april kommer komikern Tobias Persson till Gävle Teater med föreställningen "Man på prov" om ofrivillig barnlöshet. Till sin hjälp har han haft Rachel Molin som varit sträng i gallringen av materialet.
Regeringen spår stabilisering av bopriserna
Bostad Under andra halvåret 2017 steg antalet bostäder till försäljning snabbt, både nyproduktion och redan existerande bostäder.
Dire Straits-hyllning, dansband och gospel - det händer på nöjesfronten vecka 16
Dire Straits-hyllning kommer till Gävle Konserthus och Sannex spelar på Bruket i Sandviken denna helg. MÅNDAG 16 APRIL * "Bateria - Bucket drums", prova-på slagverk, i Kulturhuset, Gävle, 19.30 - 21.00.
Bara förlorare i dagens debatt om skogen
Att strida om hyggen, hyggesfritt eller bombmurklan är inte konstruktivt, utan motverkar möjligt samförstånd. Det behövs ett nytt ledarskap för skogen, skriver ett flertal debattörer.
Valborg 2018 i Lund: Så maxar du firandet
Vintern är borta och våren och värmen är här.Samtidigt närmar sig valborg med stormsteg.Här är Kvällspostens guide till årets vårliga valborgsfirande i Lund.
Läs mer om Lund.
Allt fler hunddagis – men köerna är långa
Omsorgsbranschen för husdjur växer och omsätter nu en miljard. Men även om allt fler hunddagis öppnar finns inga tecken på ett mättat behov. – Efterfrågan är enormt stor. Särskilt för stora hundar, säger Emma Norman på nyöppnade Hyllie hundcenter.
Läs mer om Emma Norman och Hyllie.
Ecoclime förvärvar det snabbväxande techbolaget SDC Automation AB
Ecoclime tecknade under helgen avtal med ägarna i SDC Automation AB om förvärv av bolaget. Överlåtelsen sker den 1 maj 2018.
Bopriserna kvar på lägre nivå: Ny situation på marknaden
Bostadspriserna ligger kvar på en lägre nivå och utvecklingen de senaste månaderna bryter mot mönstret från tidigare nedgångar, visar nya siffror. Enligt Valueguard har vi nu en helt ny situation på bostadsmarknaden.
PRO Malung fick veta om Bishop Hill
Från Råberget till Bishop Hill och däremellan bostadstillägg för pensionärer och demens. Det var innehållet vid PRO Malungs senaste möte.
Läs mer om Bishop Hill.
Ny cookie-hantering i Chrome ska skydda användarnas integritet
Genom att förkorta livslängden på vissa cookies hoppas Google uppmuntra sajter till att börja använda https.
Läs mer om Chrome och Google.
Sara Rosengren: Det händer med reklam i det nya digitala medielandskapet
Reklam blir allt mer digital och social. Sara Rosengren, professor i marknadsföring, kom till Webbdagarna Stockholm 2018 för att berätta om hur du navigerar rätt i det nya kommunikationslandskapet.
Content marketing-gurun Larry Kim: Så lyckas du nå ut med innehåll i digitala kanaler
Marknadsföringsgurun Larry Kim kom till Webbdagagarna Stockholm 2018 för att berätta om hur man lyckas med digital marknadsföring genom att identifiera enhörningar, det innehåll som engagerar publiken mest.
10 fantastiskt vackra blommande buskar
Buskar och träd är som möbler i ett hus medan perenner, sommarblommor och krukor är mer som pyntet. Buskar skapar stil och stämning, kan sätta ett färgtema och kan användas som rumsavdelare. När man planerar en ny trädgård, eller renoverar en gammal spelar blommande buskar en stor och väldigt viktig roll. Här listar vi tio fantastiskt vackra blommande buskar.
Här serveras hamburgare – med en fågelspindel på
För två veckor sedan började hungriga, och modiga, kunder strömma till hamburgerrestaurangen.Uppståndelsen beror på en väldigt speciell rätt på menyn – som endast serveras i april varje år.
Ifrågasatt May till försvar om Syrien–attacken
Brittiska premiärministern Theresa May svarar nu för första gången på parlamentets kritik om flyganfallen i Syrien. Oppositionsledaren Jeremy Corbyn har beskrivit attacken som både felaktig och missuppfattad.
Live: Magdalena Andersson om vårbudgeten
Finansminister Magdalena Andersson kommenterar vårbudgeten. Följ hennes pressträff live.