16. April 2018 15.00-15.59

Trailerpremiär: Jodie Foster öppnar upp "Hotel Artemis"

It smells like somebody died in here." I en nära framtid, i ett Los Angeles där våldet styr, behöver även kriminella ett tryggt ställe att plåstra om såren.

Tunga tapp för Malmös damer

Flera rutinerade spelare har valt att lägga klubban på hyllan i Malmö så nu har Malmös klubbchef fullt upp. Ellen Tillman och Rebecka Lönnegren är två rutinerade spelare som Malmö får klara sig utan nästa säsong.
Läs mer om Malmö och Rebecka Lönnegren.
Tågstopp på Öresundsbron
Tågtrafiken på Öresundsbron ligger nere på grund av ett signalfel i Köpenhamn. Skånetrafiken har satt in ersättningsbussar till Köpenhamns flygplats Kastrup, både från Malmös centralstation och från Hyllie.

Tror jag kommer ställa frågan till Lutfi Kolgjini

Startfältet till finalen av Olympiatravet börjar ta form.Sex av tio platser är fyllda och Jon Walter Pedersen är nöjd med sin uppställning så långt.- Det blir ett jämnt och bra fält med många formstarka hästar, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen.
Butikskontrollant misshandlad – skulle stoppa snattare
På måndagseftermiddagen skulle en butikskontrollant i Ale kommun stoppa tre snattare och blev misshandlad.– De har sedan stuckit från platsen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.Polisen är på plats och söker efter gärningsmännen.
Kraschar ner för 46 meters stup – överlever mirakulöst
Det är svårt att tro att någon skulle kunna överleva en krasch från det 46 meter höga stupet i Kalifornien.Men den här mannen klättrade mirakulöst ur sin bil helskinnad efter att den slungats ut över kanten och ner i vågorna.
Läs mer om Kalifornien.Men.
Polisen tvingas vakta entrn – under kaoset
Människor tvingas köa i timmar – och polischefen, som själv måste hålla vakt i entrn, använder ordet kalabalik för att beskriva situationen.Det råder passkaos i Västsverige.En av de drabbade är Bo Rothstein, professor i statsvetenskap som nu anmäler polisen till JO.– Det ingår i mina medborgerliga rättigheter att få ett pass, säger han.
Läs mer om Bo Rothstein och Västsverige.En.
Lavinartad ökning av bedrägeribrott 2018
Första kvartalet 2018 innebar en lavinartad ökning för bedrägeribrott i Sverige.Det skriver Nationellt bedrägericenter (NBC) i en ny rapport.Framför allt är det brott med stulna kortuppgifter som ökar.
Läs mer om Nationellt och Sverige.Det.
Tågstopp på Öresundsbron
Tågtrafiken på Öresundsbron ligger nere på grund av ett signalfel i Köpenhamn.
Läs mer om Köpenhamn och Öresundsbron.
Man åtalas för dubbla våldtäkter
En 21-årig man åtalas för att ha våldtagit två kvinnor förra året. Det rör sig om två tillfällen, den ena i januari och den andra i december, skriver Östersunds-Posten.
Läs mer om Östersunds-Posten.
Wallenbergsfären träffar Modi
Drygt 30 svenska företag och organisationer, med beträffande företagen viss betoning på dem som ingår i Wallenbergsfären, ska träffa Indiens premiärminister Narendra Modi vid dennes besök i Sverige på tisdagen.
Tintin från Avesta en värsting på att baka - "Vi står oss väl i internationell jämförelse"
Tintin Larsson, från Avesta, kan titulera sig världsmästare för inga bagare. 21-åringen ingick i det svenska juniorlandslag som tävlade om VM-titeln den 11-15 april.
Läs mer om Avesta och VM-titeln.
Man åtalas för dubbla våldtäkter
En 21-årig man åtalas för att ha våldtagit två kvinnor förra året. Det rör sig om två tillfällen, den ena i januari och den andra i december, skriver Östersunds-Posten.(TT) En 21-årig man åtalas för att ha våldtagit två kvinnor förra året.
Läs mer om Östersunds-Posten.
DD Kultur gör Röda Rummet med Helene Rådberg i Långshyttan
Kultur Missa inte författaren Helene Rådberg när hon gästar Långshyttan på onsdag i ett nytt DD Kultur-Röda rummet-arrangemang. Det har snart gått exakt fyra år sedan DD Kultur lanserade konceptet Röda Rummet.
Växjöbackens osannolika resa
För ett år sedan spelade han ishockey i division 1 och jobbade som elevassistent. Nu ska Växjös succéback Joel Persson, 24, jaga guld i SM-finalserien mot Skellefteå.
Ny krypteringsteknik kan lagra hemliga budskap i typsnitt
Är detta början på slutet för QR-koden?
Läs mer om QR-koden.
Växjöbackens osannolika resa
För ett år sedan spelade han ishockey i division 1 och jobbade som elevassistent. Nu ska Växjös succback Joel Persson, 24, jaga guld i SM-finalserien mot Skellefteå. – Det är rätt otroligt, säger Persson vars lyckosamma hockeyresa kan ta honom ända till NHL.
Tågstopp på Öresundsbron
Läs mer om Öresundsbron.
Gå ner i vikt till sommaren - 6 smarta genvägar
Satsa på mer grönsaker, överlista vanehungern och fokusera på maten när du äter. Här är 6 smarta genvägar som gör det lättare att tappa kilon.
Nödlösningen: Tränarna redo hoppa in i krislaget
Trelleborgs FF har skadekris efter tre matcher i allsvenskan.Då plockar TFF fram en blixtlösning – med sina assisterande tränare.Magnus Andersson är redan inskriven i truppen.Kristian Haynes är beredd om något händer.– Det är en möjlighet, säger mittfältaren.
Läs mer om TFF.
Lastbil och personbil har kolliderat – flera patruller till platsen
En lastbil har kolliderat med en personbil längs Årstabergsvägen i Stockholm.Räddningstjänsten är på plats.
Fusktillslag på högskoleprovet – flera frihetsberövade
Flera provlokaler fick under helgens högskoleprov besök av polisen.Anledningen är ett omfattande organiserat fusk, uppger Ekobrottsmyndigheten.Flera personer har frihetsberövats.
Träindustri i lågor – fullt utvecklad brand
Klockan 15.15 kom ett SOS-samtal till polisen om rökutveckling i en träindustri i Stockaryd i Sävsjö kommun.Direkt efteråt skickades en polispatrull till företaget.Enligt senaste information från polisen i Jönköping är det en fullt utvecklad brand.
Läs mer om Jönköping, Stockaryd och Sävsjö.
Kjell Espmark: Hoppas att Horace Engdahl ska kunna förmå sig att lämna sin stol
I ett meddelande till Svenska Dagbladet skriver akademiledamoten Kjell Espmark, som häromveckan lämnade sin stol, att den enda väg framåt han ser för Svenska Akademien är att Horace Engdahl också lämnar sin plats.
Tre Disney-klassiker blir otecknade - här är den senaste i raden
Först Lilla Sjöjungfrun, därefter Lejonkungen och nu - Mulan. Tre Disneyklassiker blir nu otecknade. ELLE vet mer! ELLE har tidigare berättat om hur klassikerna Lilla Sjöjungfrun och Lejonkungen nu görs om till otecknade format.
JUST NU - PÅ FD: Tabben inför Djurgårdens inmarsch - spelarnas förvåning
Djurgårdsfansen svarade för ett spektakulärt bengal- och röktifo i derbyt mot AIK. Problemet var bara att allt tändes på för tidigt. Jonas Olsson och hans mannar mest av dimma vid den södra kortsidan. Ett rejält antiklimax.
Läs mer om AIK.
Rundqvist klar för Leksand
Nu är det officiellt att värmlänningen David Rundqvist fortsätter karriären i Leksand. Forwarden presenterades som nyförvärv i klubben på måndagen - och får även forwardskollegan Tor Immo med sig från Troja-Ljungby.
Så utvecklades nye Modoforwarden med Hellkvist som tränare: "Vet precis hur man ska agera"
Björn Hellkvist slog an en sträng hos Joakim Hagelin med sitt ledarskap och sin filosofi i IK Oskarshamn. Nu följer Hagelin efter tränaren till Modo Hockey. - Med Björn så vet man precis hur man ska agera i många situationer, säger Hagelin.
Här är årets heta fotbollssatsning - Veckans match i direktsändning: "Ger mindre klubbar chansen att visa upp sin klubb"
Försäsongen är över och nu sparkar länsserierna i gång för våra lag i Västmanland. Då väljer Sporten att ge den lokala länsfotbollen lite extra krydda genom livesända matcher lägre ner i divisionerna.
Läs mer om Sporten och Västmanland.
Förre SHL-målvakten flyttar till hemstaden: "Kommer hem för att vinna"
Patrick Galbraith. Foto: Henrik Skoglund Han har inte spelat i hemlandet på nio år. Men nu är Patrik Galbraith klar för tre säsonger med SønderjyskE i den danska ligan.
"Honken" hemma i Gävle igen - och drömmen om Brynäs finns kvar: "Jag vet ju hur bra jag skulle göra det"
Johan "Honken" Holmqvist förklarade sin önskan att avsluta karriären i Brynäs - och Brynäs sportchef Stefan Bengtzén svarade på ett sätt som gjorde att han sedan tvingades be om ursäkt.
Läs mer om Gävle och Stefan Bengtzn.
Man häktad för mord i Järfälla
Inrikes. En man har häktats misstänkt för ett mord i Järfälla, nordväst om Stockholm, skriver Mitt i. Det var i fredags som en person hittades död i en bostad, och en man påträffades och kunde gripas.
Läs mer om Järfälla, Mitt och Stockholm.
"Handeln står oförberedd inför utvecklingen kring nya transportsätt"
En allt för stor del av dagens handel står helt oförberedd inför den utveckling som nya transportsätt innebär menar Claes Ceverin, förändringskonsult och föreläsare om framtidens mobilitet.
Direktrapport: Yamaha Tracer 900
Sitg-Roar har precis fått sätta tänderna i helt nya Yamaha Tracer 900 och Tracer 900 GT. Här är hans första intryck från körningen Sierra Nevada.
Daniel Adams-Ray till Furuvik och Grönan
Läs mer om Furuvik och Grönan.
Korrigering krävs på NKS – irreparabel skada hotar
I ett penndrag har de styrande raserat välfungerande vårdkedjor och konstellationer och ersatt dem med en oprövad skrivbordsprodukt. Den nya strukturen vid NKS måste ses över innan utvecklingen orsakar irreparabla skador, skriver Sten Hellström, senior professor och överläkare, samt Mats Holmström, adjungerad professor och överläkare.
Läs mer om Sten Hellström.
Kjell Espmark vill att Horace Engdahl avgår
Den avhoppade akademiledamoten Kjell Espmark vill att Horace Engdahl lämnar sin stol, skriver han själv till SvD.Annars ser jag ingen väg framåt för Svenska Akademien, skriver han.
JUST NU: Totalstopp i tågtrafiken över Öresund
Det är stopp i trafiken från Sverige till Danmark.Detta på grund av ett signalfel i Kastrup.Enligt prognos ska felet vara fixat vid 16:30, enligt Anna Fjellner, pressansvarig på Skånetrafiken.
Ny lag ska stoppa AP-fondernas kärnvapeninnehav
Ett nytt lagförslag kommer att göra det svårare för AP-fonderna att placera i bolag kopplade till kärnvapen, enligt finansmarknadsminister Per Bolund. Den nya lagen bör leda till att AP-fonderna minskar sina placeringar i kärnvapenbolag, hävdar Bolund.
Läs mer om AP-fonderna, Bolund och Per Bolund.
Mrabti borta från spel flera veckor
Djurgårdens mittfältare Kerim Mrabti missar onsdagens hemmamatch mot Malmö FF. Lårskadan som tvingade Mrabti bryta derbyt mot AIK kommer att ta ett par veckor att läka.
Läs mer om AIK, Kerim Mrabti, Malmö FF och Mrabti.
Mätning: Försumbart antal användare har lämnat Facebook
Skandaler, kampanjer och braskande rubriker till trots – stormen kring Facebook ser ut att knappt blivit en stilla västanfläkt av användarflykt. Enligt en ny mätning har försvinnande få lämnat nätverket.
Läs mer om Facebook.
8 sommardäck i 235/65R17 - bästa däcket för mellanstora suvar 2018
De flesta väljer en högrest suv för att biltypen uppfattas som säker och för att den passar bra för nordiska förhållanden. Men ska du färdas tryggt krävs bra däck både på sommaren och på vintern.
Lårskada stoppar Mrabti i flera veckor
Sporttelegram. Djurgårdens offensive stjärna Kerim Mrabti blir borta i flera veckor. Han tvingades kliva av redan i den elfte minuten i söndagens derby mot AIK.
Läs mer om AIK, Kerim Mrabti och Mrabti.
Nasas nya exoplanetjagare kan söka i alla riktningar
GRAFIK. Föregångaren Kepler kunde se upp till 3.000 ljusår bort, men rymdteleskopet Tess har ett bredare synfält och ska söka alla riktningar på vår stjärnhimmel.
Terminer på plus
De amerikanska börserna väntas öppna uppåt på måndagen sett till vad terminerna för de stora börsindexen indikerade inför handelsstarten.
Passa på: Shoppa ToppHälsas egna kollektion till kalaspriser!
Härliga färger, snygg och skön passform och i ett material som passar både lugna och tuffare pass. ToppHälsas chefredaktör Pamela Andersson har designat en egen träningskollektion, WellB by P, för ToppHälsa - som du kan köpa till pangpris!
Programtips: Essential PIM Free 7.63
Ett mångsidigt verktyg för att hantera anteckningar, möten, kontakter och mycket mer. Gratisversionen räcker långt för privatpersoner. Ni andra kan läsa om betalversionerna på tillverkarens webbplats.
Banker och byggbolag i topp
Stockholmsbörsen steg svagt i trevande handel efter att de USA-ledda attackerna på Syrien inte lett till någon eskalering eller direkt konfrontation med Ryssland. Banker tog täten bland storbolagen och JM gynnades av bostadsstatistik.
Läs mer om Ryssland och Syrien.
Lårskada stoppar Mrabti i flera veckor
Läs mer om Mrabti.
Espmark: Horace Engdahl måste lämna sin stol
Kjell Espmark ser ingen väg framåt för Svenska Akademien om inte Horace Engdahl lämnar sin stol. Det skriver den avhoppade ledamoten i ett meddelande till SvD Kultur.
USA-företag förbjuds att sälja till kinesiskt bolag
Det amerikanska handelsdepartementet förbjuder amerikanska bolag att sälja komponenter till den kinesiska leverantören av telekomutrustning, ZTE, under sju år. Detta som straff för att ZTE brutit mot villkoren i ett tidigare avtal. Det skriver Reuters.
Läs mer om ZTE.
New York-börser: Terminerna pekar mot plusöppning
De amerikanska börserna väntas öppna uppåt på måndagen sett till vad terminerna för de stora börsindexen indikerade inför handelsstarten. Generellt har de USA-ledda attackerna i Syrien, som kom efter fredagens stängning, inte gett något större avtryck på marknaderna.
Läs mer om Syrien.
Så fick de fart på företaget i glesbygden
I Sveriges sydligaste sameby utvecklar Peter och Helena Andersson sin verksamhet mer och mer för varje år. Rennäringen är fortfarande central för familjen, men mycket mer krävs för att vardagen i glesbygden ska fungera.
Läs mer om Helena Andersson och Peter.
Svensk död i Polen efter fall
En svensk man i 25-årsåldern har omkommit efter att ha fallit från en balkong till en flerfamiljsfastighet i en stad i nordöstra Polen.
Läs mer om Polen.
Man häktad för mord i Järfälla
En man har häktats misstänkt för ett mord i Järfälla, nordväst om Stockholm, skriver Mitt i. Det var i fredags som en person hittades död i en bostad, och en man påträffades och kunde gripas.
Läs mer om Järfälla, Mitt och Stockholm.
Regeringen bäddar för tuffare tider
Oansvarigt. I ett läge ekonomin går på högvarv väljer regeringen att gasa på ytterligare. Det är inte att ta ansvar för Sverige. När det är högkonjunktur och minusränta, vad gör regeringen då? Satsar ännu mer pengar på ofinansierade reformer.
Läs mer om Sverige.
Plura till Hultsfred
Foto: Christine Olsson/TT Plura Jonsson. Den 4 augusti kommer Plura Jonsson till Hultsfred. Hon kommer att spela både musik från Eldkvarns gedigna låtkatalog samt nyskrivna låtar.
Läs mer om Hultsfred och Plura Jonsson.
Justin Bieber slog ner en kille på Coachellafestivalen
I helgen har den kända musikfestivalen Coachella ägt rum i Kalifornien. På plats har kändiseliten varit på plats - både Rihanna, Leonardo DiCaprio och Kylie Jenner har festat loss. En annan stjärna som var på Coachella är Justin Bieber, 24.
Nostalgi i 16 bitar när Sega presenterar Mega Drive Mini
Nu har även Sega hakat på trenden med miniatyrer av retrokonsoler. Nästa konsol som får suffixen Mini är deras klassiska kultmaskin Mega Drive.
Läs mer om Mega Drive Mini, Mega Drive, Mini och Sega.
Så slår vårbudgeten mot din privatekonomi
Valfläsket riktat mot svenska hushålls plånböcker var tungt i höstbudgeten. När regeringen på måndagen presenterade ändringarna i vårbudgeten vägde det betydligt lättare. Men trots få satsningar riktade mot enskilda hushåll finns det några punkter som ändå kan påverka klimatkramare, unga och sjuka.
Svensk död i Polen efter fall
Läs mer om Polen.
Man häktad för mord i Järfälla
Läs mer om Järfälla.
Erkan Zengin bänkas i återkomsten till Bajen
Erkan Zengin är spelklar för Hammarby.Men enligt SportExpressens uppgifter bänkas han i kvällens match mot Brommapojkarna - då Stefan Billborna satsar på samma startelva som i senaste matchen mot IFK Göteborg.
Oväntade bilderna på Carl Philip – sprang i Hagaparken
Här springer prins Carl Philip fem kilometer i Hagaparken.Tiden var imponerande – men vinnare av loppet blev han inte.
Misstänkt våldtäkt i centrala Gävle – en man anhållen
En våldtäkt ska ha ägt rum i en lägenhet i centrala Gävle i lördags eftermiddag.En man i 30-årsåldern sitter nu anhållen misstänkt för brottet.
Läs mer om Gävle.
Kvinna häktad efter svåra branden
En kvinna i 35-årsåldern har häktats i sin frånvaro misstänkt för grov mordbrand efter den allvarliga lägenhetsbranden i Hisingsbacka i förra veckan, skriver GP.
Läs mer om Hisingsbacka.
Södertäljenätverkets ledare nekas kontakta tidning – överklagar
Södertäljenätverkets ledare Bernard Khouri vill ringa till en tidning som publicerade felaktiga uppgifter om att han blivit misshandlad. Det säger Kriminalvården nej till och Khouri har nu överklagat till förvaltningsrätten. Undertecknad är ca 140 kilo muskler, boxare i grunden och sportsman, skriver Khouri.
Sara Meidell: Elden runt kåtan var kanske det bästa som kunde hända
Sara Meidell om symboliken kring den nedbrända samekåtan i Storuman.
Läs mer om Storuman.
SSM-ledamot köper aktier
Bo Inge Andersson, styrelseledamot i bostadsutvecklaren SSM sedan 2016, har den 12 april köpt aktier i SSM för strax under 300.000 kronor: 17.236 aktier à 17:19 kronor.
Läs mer om SSM.
Budpliktsbud på Swedol lagt
Nordstjernans budpliktsbud på Swedol, kommunicerat den 14 mars i samband med att Nordstjernan var på väg att köpa en majoritet av Swedolstorägaren Zeldas aktier, har nu lagts och uppgår till 32 kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.
Läs mer om Nordstjernan och Swedol.
Uppgifter: Karlskronas skyttekung klar för Timrå
Sedan tidigare har Karlskronas stjärna Mattias Guter ryktats vara på väg till Timrå. Under måndagen uppger Sportbladet att han är klar för klubben.
Läs mer om Sportbladet och Timrå.
FN:s säkerhetsråd möter våren i Skåne
FN:s säkerhetsråd möter våren på Österlen - en bättre start kan Dag Hammarskjölds återinvigda Backåkra inte få. Efter åratal av förfall är den vitkalkade skånegården tillbaka som turistmål och mötesplats.
Läs mer om Backåkra, Skåne och Österlen.
Timråback till HV71
Sporttelegram. Timrå är klart för SHL-spel till hösten. Men backen Didrik Strömberg följer inte med på den resan. Han ska i stället spela för SHL-konkurrenten HV71 de kommande två åren. "Det känns otroligt roligt att få chansen i HV71.
Läs mer om Didrik Strömberg.
Fotbollsklubb måste flytta-konstgräsplan kan bli alternativet
När Maserhallen byggs ut med en multibassäng måste Forssa BK:s arena Maservallen flytta.
Läs mer om Maservallen.
Serieförändringar i division 6 och 7
Göteborgs Fotbollförbund har uppdaterat sina tävlingsbestämmelser för 2018 och 2019. Bland annat innebär de att det blir tre division 6-serier och tre division 7-serier 2019.
Akutpatient väntade 8 timmar på smärtlindring
En cancerpatient som lider av obotlig lungcancer drabbades av svåra smärtor i bröstkorgen. Men väl på akuten i Lund tvingades patienten vänta i åtta timmar på smärtlindring.
Läs mer om Lund.
Vattenfall i ny klimatsatsning
Svenska energijätten Vattenfall gör en internationell satsning för att utveckla och driva klimatsmarta energilösningar för fastighetsägare, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Affärsenheten bildas inte bara i Sverige utan även i Tyskland, Storbritannien och Nederländern
Timråback till HV71
Stjärnans comeback efter den tuffa tiden
Efter framgångarna i Mello tog det till slut stopp.– Det var fruktansvärt. Helt plötsligt kände jag mig som världens sämsta människa, säger Robin Stjernberg.Men efter den tuffa tiden ska han nu få sin revansch.
Läs mer om Mello och Robin Stjernberg.Men.
Nödvändigt att stå upp för humanvetenskaperna
REPLIK DN Debatt 13/4. Humaniora vill förstå och förklara människors sociala beteenden. De olika hudfärgerna, kulturerna och religionerna. Bögar, flator och transsexuella. De auktoritära uppfattar detta som ett hot, därav politiseringen av hatet mot humanvetenskaperna, skriver Henrik Arnstad.
Läs mer om Henrik Arnstad.
Långa förseningar på leveranser från H&M:s onlinebutik
Hennes & Maurtiz AB verkar inte kunna se ljuset i tunneln. Bolaget upplever problem med deras leveranser och kan inte leverera produkterna i tid. Nu fylls deras Facebook-sida med klagomål, rapporterar Bloomberg News.
Läs mer om Facebook-sida och Maurtiz AB.
USA förbjuder företag att sälja till kinesiskt telekombolag
Amerikanska handelsdepartementet förbjuder nu inhemska bolag att sälja komponenter till kinesiska telekomutrustningsföretaget ZTE.
Läs mer om ZTE.
Det är bara början för laddbilarna
Laddbara bilar växer rekordsnabbt i Sverige och antalet väntas explodera till en miljon. Men det stora genombrottet riskerar att bromsas eller drabbas av stora bakslag om inte regeringen undanröjer ett stort hot, varnar branschen.
Läs mer om Sverige.
Volkswagen öppnar för lastbilsförvärv
Tyska Volkswagens lastbils- och bussdivision är öppet för att köpa upp hela det amerikanska lastbilsbolaget Navistar, efter att VW Truck & Bus fått tillgång till kapitalmarknaden. Det uppgav Matthias Gründler, som är finanschef för Volkswagen Truck & Bus, vid en presskonferens i München, rapporterar Bloomberg News.
Microsoft varnar för bugg i Windows 10
Öppnar upp ett säkerhetshål för hackers att stjäla ditt lösenord. Användare av Windows 10 har informerats om att det finns en allvarlig bugg i operativsystemet, rapporterar den brittiska tidningen Express.
Netflix skildrar Ted Gärdestads "sex-kult" i ny dokumentär
Netflix har släppt en ny dokumentärserie om den legendariska Bhagwanrörelsen som lockade tiotusentals anhängare, däribland Ted Gärdestad, under 80-talet.