Toppnyheter

Tarmexpertens oväntade råd: Ät jord, skaffa hund

En stabil tarmflora lägger grunden för ett starkt immunförsvar och kan hjälpa till att förebygga matallergier. Den amerikanske professorn Rob Knight är en av världens ledande forskare inom området. Här är fem av hans bästa tips på hur du stärker dina magbakterier.
Läs mer om Rob Knight.

Mörk timme för ljusare framtid

Klockan 20.30 i kväll blir det mörkt igen. Det är dags för Earth hour.
Läs mer om Earth.
Havsisen i Arktis den näst minsta som uppmätts
Havsisen i Arktis nådde den här vintersäsongen sin näst minsta utbredning sedan man började mäta för 39 år sedan. Den allra minsta inträffade förra året.
Han har toppform – given jackpottspik
Inte pluggat på inför V75 på Mantorp?Ingen fara – Jonas Noreen bjuder på alla sina tips.
Läs mer om Mantorp.Ingen och V75.

Topplaget värt ett nytt maxspel

Uppdrag: Att förvalta 1 000 kronor på spel.Start: 10 november 2017.Regler: Expressens spelexperter lägger varje dag ett spel på mellan 1 till 5 procentenheter av sin spelkassa på sitt favoritobjekt till rekommenderat odds.
Topplaget gör inget misstag på hemmaplan
Missat att göra läxan inför helgens Stryktipset eller Europatipset?Sitt lugnt i båten – Eskil Hellberg bjuder på sina bästa ider här.
Trots bakspåret – favoriten håller
Spelvärd: Jens Sjödn.Top 7, Mantorp, 24 mars
Läs mer om Mantorp.
Med rätt inställning har Växjö toppchans
Dagens bästa spel 24 marsSpelform: Bomben 1Spelstopp: 14.44Spelexpert: Johan Meijer
Läs mer om Växjö.
Hundratals halmbalar brann vid seriebränder
Inom loppet av några timmar fick räddningstjänsten i Kristianstad rycka ut på sju larm om bränder.Vid ett tillfälle brann 250 halmbalar på en åker.– En annan brand hotade en ladugård med djur, det kunde ha gått mycket illa, säger Dan Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad.
Läs mer om Dan Svensson och Kristianstad.
Massprotester i Katalonien efter gripanden
Tusentals demonstranter gick ut på gatorna i Barcelona sent på fredagskvällen i protest mot gripandet av fem katalanska separatistledare. 24 personer skadades lindrigt i sammandrabbningar med polisen, enligt räddningstjänsten.
Läs mer om Barcelona och Katalonien.
Sven Gustavsson: Zlatan hyllas i Los Angeles – men är ligans sämsta lag rätt för honom?
TAMPA. Zlatan Ibrahimovic nämns som profil, som spär på stjärnglansen i MLS. Det talas redan om debut i LA Galaxy 31 mars. Men det finns också röster som frågar sig hur svensken ska passa in i det unga laget som var klart sämst i ligan 2017.
Man allvarligt skadad efter storbråk
En person har förts till sjukhus med allvarliga skador efter ett stort bråk i Billingsfors.Polisen har inlett en förundersökning om försök till dråp och tre personer har frihetsberövats.
Trots domar – hat och hets ligger kvar på Facebook
Uppmaningar att slå ihjäl somalier, gasa tiggare och asylsökande, och att skjuta allt som ser arabiskt ut.Det kriminella näthatet frodas på Facebook.De flesta domar för hets mot folkgrupp gäller i dag Facebook-kommentarer.Ofta görs de i öppna grupper med tiotusentals medlemmar.Men även när gärningsmännen dömts kan kommentarerna ligga kvar.
SR och SVT: Så hanterar vi Facebook
Efter skandalen där det framkommit att Cambridge Analytica samlat in information om Facebookanvändare resonerar public service om sin roll på plattformen.– Det är något av ett dilemma så klart, säger Sveriges Radios programdirektör Björn Löfdahl i P1.
Huddinge – hockeyns svar på fotbollens BP tar sats mot allsvenskan
På ungdomssidan är Huddinge Hockey en av de största i landet. Nu satsar ishockeyns svar på fotbollens Brommapojkarna på en comeback i allsvenskan. – Vi har en plan hur vi ska göra om vi går upp, men det kommer att krävas en hel del hårt arbete om vi ska lyckas, säger klubbchefen Claes Westerlund.
Flera djurgårdare med LHC-koppling: Är en speciell känsla
Mikael Håkanson har en stark koppling till Linköpings HC. Djurgårdens assisterande tränare spelade tio säsonger i LHC. Forwarden Niclas Bergfors trivdes inte lika bra och tvingades lämna klubben efter bara fem poäng på 37 matcher.
Läs mer om LHC.
Hundratusentals amerikaner mot vapenvåldet i March for our lives
Politikerna måste göra amerikanernas trygghet till en prioritet. Vapenvåldet måste få ett slut. Masskjutningar på landets skolor måste upphöra.Det är kraven hundratusentals amerikaner ställer när de på lördagen tar till gatorna i Washington D.C i demonstrationen March for our lives.Vägra tillåta att ännu en person dör i onödan, skriver grundarna på sin hemsida.
Läs mer om March och Washington D.C.
Katrine Maral: De fejkar för att få plats i de religiösa friskolorna
KRÖNIKA. I Storbritannien är somliga ateistiska föräldrar beredda att gå långt för att få in sitt barn på en religiös friskola. Långt ifrån Sverige – som i stället har sin egen (osynliga) statsreligion.
Läs mer om Sverige.
Courtage och anomi - vad betyder orden?
Testa dina kunskaper i veckans språktest. Definitionerna är hämtade ur Svenska Akademiens ordlista. Fler frågor finns på spraktidningen.se
Hans död blir en game-changer för metoo
Tidigare var metoo skyddat från kritik. Men den tiden är sannolikt över nu, i och med den tidigare stadsteaterchefen Benny Fredrikssons tragiska självmord – även om vi inte vet varför han valde att avsluta sitt liv. Det menar SvD:s Mikael Törnwall i samhällsprogrammet Mellan raderna. – Det är djupt beklagligt att en i grund och botten viktig rörelse nu kan komma att ifrågasättas, säger han i programmet.
Läs mer om Mellan.
Stjärnan om fängelse- domen: En läxa i livet
Aggressiviteten har gett Bajram Ajeti både framgångar och problem. Efter ett succhalvår i Gefle har han nu landat i Brommapojkarna.Men hur tog han sig hit?I en lång intervju med SportExpressen berättar Ajeti om sitt förflutna – med en fängelsedom efter ett krogbråk i Drammen.– Jag fick en läxa i livet, säger han.
Mamma Helena, 21, ammar 2-åriga dottern – kritiseras
Helena Hjärtström, 21, blir ifrågasatt för att hon ammar sin tvååriga dotter.Nu har hon tröttnat på de negativa kommentarerna:– Det ska vara någonting mellan mamman och barnet, så man behöver inte ens kommentera det, säger Helena.
Läs mer om Helena.
Kim Wall hedrades i New York
Kim Wall skulle ha fyllt 31 år fredagen den 23 mars. För att hedra hennes minne samlades vänner och familj i New York. – Vi vill att det ska vara en glädjens dag, inte en sorgedag, säger hennes pappa, Joachim Wall.
Läs mer om Joachim Wall och New York.
Marcus Ericsson oväntat stark i formel 1-kvalet
Marcus Ericsson slutade på 17:e plats i säsongens första formel 1-kval.Svensken var dock bara en tiondel ifrån att ta sig vidare till Q2.– Vi har förbättrat oss jättemycket i jämförelse med hur vi såg ut i går, säger Marcus Ericsson till Viasat.
Läs mer om Viasat.
Polisens varning: Åk med eftertanke
Snart är det påsklov och många reser till fjällen.Nu går polisen i region Nord ut med en varning för den stora lavinfaran. I torsdags omkom en man i Jämtland i en snölavin.– Följ uppmärkta leder eller åk i breda öppna dalar lång ifrån sluttningar, uppmanar polisens fjällräddningssamordnare Peter Borg.
Läs mer om Jämtland, Nord och Peter Borg.