Ekonomi

Tyska socialdemokraterna gör historiskt val av ledare

Tyska Socialdemokraterna (SPD) har som väntat valt Andrea Nahles till ny ordförande vid en partikongress i Wiesbaden. Hon blir därmed första kvinna att leda partiet sedan grundandet för snart 155 år sedan.
Läs mer om Wiesbaden.

Liberalerna varnar för liberalism i kampanj

Liberalerna drar igång en kampanj med varningsskyltar för liberalism på affischerna. Syftet är att få till en ideologisk valrörelse.
Byggbolaget Serneke miljardsatsar i svenska fjällen
Byggbolaget Serneke planerar för investeringar på 4 miljarder kronor i skidanläggningen i Dalarna. Målet är att skapa en året runt-destination som utmanar Åre och Sälen om fjällresenärerna, avslöjar vd:n och skidentusiasten Ola Serneke.
Läs mer om Dalarna, Ola Serneke, Sälen och Åre.
Malmström: Ett oerhört bra avtal för oss
EU och Mexiko har nått en principöverenskommelse om ett uppdaterat frihandelsavtal. Det är ett oerhört bra avtal för oss, säger EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström, till TT.
Läs mer om Cecilia Malmström och Mexiko.

Reklamkungen är på guldäggsjakt

Genom att samla några av Skandinaviens skarpaste reklam- och designhjärnor i ett bolag har Thomas Høgebøl byggt en finansiell och kreativ succ. På torsdag kväll har hans The North Alliance chans på nya priser när byråer i reklamnätverket nominerats i alla Guldäggskategorier.
Anderssons tålamod tryter med Portugals skattepolitik
Sverige är på väg att kräva omförhandling av ett omstritt skatteavtal med Portugal, för att stoppa skattebefriade utbetalningar av tjänstepensioner till tusentals svenskar. Tiden rinner ut, säger finansminister Magdalena Andersson (S).
Läs mer om Magdalena Andersson och Portugal.
Avicii hyllas över hela världen
Hyllningarna strömmar in efter beskedet i fredags att den svenske artisten och producenten Tim Bergling, mer känd som Avicii, gått bort. Världsstjärnan blev 28 år gammal.
Läs mer om Avicii och Tim Bergling.
Veckans aktie: Vändning i luften för ventilationsbolaget
Ventiltionsbolaget betecknas fortfarande, om än i allt mindre grad, som ett av börsens kvalitetsbolag. Det är hög tid att ventilationsbolaget lever upp till sitt rykte. Trots en svag utveckling senare år ger Di bolaget ännu en chans och rekommenderar köp även om trenderna är oroväckande.
Ekobrotten tar längre tid att utreda
Ekobrott tar allt längre tid att utreda, visar statistik som Svenska Dagbladet har tagit del av. Ekobrottsmyndigheten fick förra året in 7 104 ärenden, en ökning med 22 procent jämfört med 2016. Den genomsnittliga utredningstiden var samtidigt 32 procent längre jämfört med 2016.
Läs mer om Svenska Dagbladet.
Lokalt entreprenörskap: Vill hjälpa unga komma in i samhället
Från sjuksköterska till Ica-handlare. Alma Draganovic bytte karriärbana och vänder sig nu mot kunder istället för patienter i hopp om att göra skillnad i Hjällbo. Jag använder torget som rekryteringsbas, säger hon.
Läs mer om Hjällbo och Ica-handlare.
Trumps tullfrist snart över
President Donald Trumps tillfälliga undantag för EU från nya tullar på stål och aluminium är på väg att löpa ut. Sveriges regering har kallat till sig industriföretag och parterna på arbetsmarknaden för att förbereda dem på en oviss framtid.
Förvaltarjätten: Aktier fortsatt bästa valet
Investerarnas riskaptit har minskat den senaste tiden – men amerikanska Blackrock ser fortsatt ljust på aktier. I en ny analys pekar förvaltarjätten ut sina favoritmarknader.
Läs mer om Blackrock.
Spelbolaget blir världens största efter monsteraffär
Kanadensiska Stars Group köper brittiska Sky Betting för motsvarande 40 miljarder kronor. Därmed blir det kanadensiska spelbolaget världens största på börsen.
Läs mer om Sky Betting.
Nya vd:n möter våren med Peter Dahl
Sven-Harrys konsthall i Vasaparken i Stockholm har fått en ny vd, Dragana Kusoffsky Maksimovic, och möter våren med en utställning av Peter Dahl. Då visas det som sannolikt är hans sista målning.
80-talets interrail-kort åter på tapeten
Försäljningen av interrail-kort har ökat kraftigt under årets första månader. Fler biljetter säljs även till snälltåget från Sverige till Berlin, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Läs mer om Berlin och Sverige.
Padelvågen fortsätter - här byggs de nya banorna
Padelvågen sköljer med oförminskad kraft över landet. På bara några år har antalet banor växt till cirka 250 stycken – och nya är på väg att byggas eller planeras.
Jobbtjänst för asylsökande fyra gånger dyrare
Kostnaden för Arbetsförmedlingens webbtjänst för att hjälpa asylsökande att hitta arbeten har blivit en dyr historia, rapporterar SVT Nyheter.
Apple stänger ner sin sista butik för Apple Watch nästa månad
Apple stänger ner sin sista Apple Watch-exklusiva butik nästa månad. Det rapporterar Engadget.
Så funkar padel - ett teknikpass med landslagsspelaren
Sveriges snabbast växande sport, padel, har inte haft några problem att locka till sig män i 30–50-årsåldern. Nu pågår arbetet med att få fler kvinnor att upptäcka den lättspelade racketsporten. Di Lördag testade ett teknikpass med landslagsspelaren Anna-Klara Ahlmer.
Läs mer om Anna-Klara Ahlmer.
Tusentals skolor drabbade av hemsideskapningar
Tusentals skolor och förskolor i Sverige har drabbats av så kallade sökresultatskapningar, enligt Stiftelsen för internetinfrastruktur (IIS), rapporterar SVT Nyheter. Även myndigheter, kommuner och företag har drabbats.
Läs mer om Stiftelsen och Sverige.
Tusentals skolor drabbade av hemsideskapningar
Tusentals skolor och förskolor i Sverige har drabbats av så kallade sökresultats...
Läs mer om Sverige.
Mer Dina Pengar på sajten och i Expressen
Nu blir Dina Pengar ännu bättre.Fasta sidor i tidningen Expressen alla vardagar, flashar om ekonominyheter i mobilen, nyhetsbrev från Frida Bratt, mer innehåll på DinaPengar.se och så Di TV, förstås.
Nya aktörer vill tjäna på bolån – lockar kunder med rekordlåga räntor
Förra året tjänade bankerna mer än 50 miljarder kronor på bolånen. Nu utmanas de av nya bolag som lockar med rekordlåga boräntor.
Det är största risken med de nya bolåneaktörerna
De erbjuder en ränta långt under bankernas. Men de nya bolåneföretagens kunder kan bli tvingade att betala tillbaka lånet efter bara några få år. – Det viktiga för konsumenten är att det är rimliga tider som avtalen löper på, säger Malin Omberg, chef för konsumentskydd på Finansinspektionen.
Ministern hyllade svensk jämställdhet på toppmöte
Den svenska jämställdhetspolitiken stod i centrum under några timmar på Internationella valutafondens (IMF) vårmöte i Washington på lördagskvällen svensk tid.Magdalena Andersson (S) höll ett långt anförande om svensk barnomsorg, föräldraförsäkring, pappaledighet och Metoo.– Det möttes med stor entusiasm. Det finns ett stort intresse för vad Sverige åstadkommit, säger Magdalena Andersson till Dina pengar.