Affärsvärlden

Länsförsäkringar Bank får ny vd

Sven Eggefalk har anställts som vd för Länsförsäkringar Bank. Han tillträder tjänsten den 3 april 2018.

Icta föreslår nyemission

Icta, som förut hette Intellecta, vill ta in 61,3 miljoner kronor i en företrädesemission. Efter emissionskostnader beräknas Icta tillföras 54,6 miljoner kronor.
Läs mer om Icta och Intellecta.
Icta visar vinst
Kommunikationskonsulten vände till vinst för det trejde kvartalet.
Alm Equitys vd: Lägenheterna veritabla krutdurkar
I rapporten för det andra kvartalet i somras skrev Alm Equitys vd Joakim Alm att marknaden för bostadsrätter i Stockholm då hade dämpats från en överhettad nivå till något av ett normalläge. Nu har det tagit ytterligare ett steg nedåt, konstaterar han i rapporten för det tredje kvartalet som publicerades på fredagsmorgonen.
Läs mer om Joakim Alm och Stockholm.

Omsättningslyft för Alm Equity

Alm Equitys omsättning enligt segmentsredovisning uppgick till 788 miljoner kronor (379) för det tredje kvartalet.
Läs mer om Alm Equity.
Kökstillverkaren TCM gör debut på Köpenhamnsbörsen
Den danska kökstillverkaren TCM Group, konkurrent till Stockholmsnoterade Nobia, har åsatts ett pris på 98 danska kronor per aktie inför sin debut på Köpenhamnsbörsen på fredagen.
Omsättningen sjunker för Wesc
Klädbolaget Wesc redovisar ett resultat efter skatt på -7,3 miljoner kronor för det tredje kvartalet (-10,2).
Läs mer om Wesc.
Castellum investerar miljarder i Söderstaden
Castellum har tillsammans med fastighetsbolagen Wallenstam och Åke Sundvall vunnit en markanvisningstävling i Stockholm i området Söderstaden. Bolaget uppskattar att den totala investeringen kommer uppgå till omkring 1,2-1,4 miljarder kronor.
Han blir ny vd för AAK
Styrelsen för AAK har utsett Johan Westman till ny vd och koncernchef. Han tillträder sin nya post senast den 1 juni 2018.
Läs mer om AAK och Johan Westman.
Kina sänker importtullar
Kinas finansdepartement meddelade på fredagen att de ska sänka importtullarna på ett urval av konsumentvaror från och med december.
Exane sänker Lundin Petroleum
Exane BNP Paribas sänker sin rekommendation för Lundin Petroleum till underperform från neutral.
Läs mer om Lundin Petroleum.
Skatten höjs på ISK-konton vid årsskiftet
Skatten på investeringssparkonto (ISK) och kapitalförsäkringar höjs från årsskiftet med 0,25 procentenheter. Skatteutskottet har justerat sitt betänkande efter det att riksdagen i onsdags fastslog budgetramarna för nästa år.
Starkare euro efter ljusa tillväxtprognoser
Euron fortsatte stärkas på torsdagen efter ytterligare tecken på starkare utsikter för tillväxten i euroområdet medan USA höll stängt för Thanksgiving.
Läs mer om Thanksgiving och USA.
Nordea mäklar storpost i Humana
Nordea har internmäklat en post om nästan 2,7 miljoner aktier i vård- och omsorgsbolaget Humana under den tidiga torsdagseftermiddagen.
Läs mer om Humana.
Norde mäklar storpost i Humana
Nordea har internmäklat en post om nästan 2,7 miljoner aktier i vård- och omsorgsbolaget Humana under den tidiga torsdagseftermiddagen.
Läs mer om Humana.
Förlorarna i storbolagsindexet
Fingerprint Cards stod, som så många gånger förut, i fokus för mycket av intresset på Stockholmsbörsen på torsdagen.
Läs mer om Stockholmsbörsen.
Vinsttapp för Lundbergs
Investmentbolaget Lundbergs redovisar ett resultat efter skatt på 1.558 miljoner kronor för koncernen under det tredje kvartalet 2017 (3.237).
Malmbergs tappar stort
Import-, agentur- och handelsföretaget Malmbergs Elektriska redovisar ett resultat efter skatt på 4,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017 (18,8). Resultatet per aktie uppgick till 0:52 kronor (2:35).
Gunnebo får Kinaorder
Gunnebo har fått en order på 2.000 automatiserade bankfack och 17 valvdörrar till en fastighet i Kinas huvudstad Peking, med ett ordervärde på cirka 3 miljoner euro och leverans från och med slutet av det första kvartalet 2018.
Läs mer om Kinaorder och Peking.
Obekräftat: Kinabolag sägs överväga bud på Fingerprint
Det kinesiska försvarsindustribolaget Beijing Watertek Information Technology, noterat på Shenzhenbörsen, har uppvaktat styrelsen för Fingerprint Cards och förbereder ett bud, enligt en källa med insyn i processen. Uppgifterna är dock ännu obekräftade.
Hushållens finansiella sparande sjunker
Hushållens finansiella sparande, nysparandet minus skuldökningen, uppgick till -4,6 miljarder kronor under tredje kvartalet.
Svenskarna drar ner på julbudgeten
Trots den starka konjunkturen väntas det svenska folket minska på utgifterna inför julfirandet. Det visar en undersökning genomförd på uppdrag av Nordea, enligt ett pressmeddelande.
Läs mer om Nordea.
JM: Stockholmsmarknaden normaliseras
Stockholms bostadsmarknad går från stark till normal, och omställningen ger en avvaktande marknad.
Nedgång väntas på börsen
Stockholmbörsen väntas öppna lägre på torsdagen och därmed fullfölja kursfallet som inträffade successivt under onsdagen när flera exportbolag missgynnades av ett dollarfall och en klen amerikansk konjunktursignal.
Från id till färdig produkt –strategiskt innovation på ditt företag
I takt med digitaliseringen blir det allt viktigare för företag att satsa på innovation och nya teknologier för att behålla sin konkurrenskraft.