Dagens industri

TC Tech ökar förlusten

First North-bolaget TC Tech redovisar ett nettoresultat på -7,7 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 (-4,5). Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -5,0 miljoner kronor (-4,1).

Atlas Copcos orderingång överträffar förväntningarna

Atlas Copcos försäljning för det första kvartalet blev något lägre än vad analytikerna förutspått. Samtidigt redovisar verkstadsjätten en stark orderingång.
Qiiwis resultat vänder till förlust
Aktietorgsbolaget Qiiwi, som utvecklar spel till för mobil och dator med ett fokus på sociala spel och kunskapsspel, redovisar en omsättning för det första kvartalet på 5,6 miljoner kronor (2,3), motsvarande en ökning på 150 procent.
Corem tecknar hyresavtal med Volvo Cars
Fastighetsbolaget Corem har tecknat hyresavtal med Volvo Cars avseende fastigheten Grevaryd 1:64 i Lammhult i Växjö kommun.
Läs mer om Grevaryd, Lammhult och Växjö.

Vinstlyft för statliga bolånejätten SBAB

Statliga bolånejätten SBAB ökade vinsten, räntenettot och utlåningen under det första kvartalet. Räntenettot uppgick till 831 miljoner kronor (779) medan rörelseresultatet var 576 miljoner kronor (549).
Alcadons vinst växer
Alcadon, en leverantör av produkter för data- och telekommunikation vars aktie är listad på First North, redovisar ett resultat efter skatt för det första kvartalet 2018 på 12,9 miljoner kronor (9,2). Resultatet per aktie växte till 0:79 kronor (0:56).
Läs mer om First North.
Hansa Medical ökar förlusten
Bioteknikbolaget Hansa Medical redovisar ett rörelseresultat om -46,6 miljoner kronor (-44,8) för det första kvartalet 2018, och ett nettoresultat i samma storleksordning.
Minskad förlust för Karolinska Development
Karolinska Development redovisar ett nettoresultat för det första kvartalet 2018 på -19,7 miljoner kronor (-25,2). Resultatet per aktie var -0:31 kronor (-0:47).
Finnair vänder till vinst
Det finländska flygbolaget Finnair redovisar ett resultat före skatt på 2 miljoner euro för det första kvartalet 2018 (10,0). Väntat var ett resultat före skatt på -6,3 miljoner euro, enligt Inquiry Financials prognossammanställning.
Läs mer om Finnair.
Fingerprint Cards-sensor med i japanskt pilottest
Fingerprint Cards presenterar ett samarbete med Idemia för ett första test av biometriska betalkort i Japan. Med hjälp av sensorteknik från det svenska bolaget ska pilottestet genomföras via Japans ledande betalningsnätverk.
Läs mer om Idemia och Japan.
Tobin Properties vinst utraderad - vinstvarnar för helåret
Bostadsutvecklaren Tobin Properties rörelseresultat var 2,5 miljoner kronor i det första kvartalet 2018 (27,3).
Stark rapport från Sintercast
Sintercast, som levererar processtyrningssystem för produktion av kompaktgrafitjärn, redovisar ett resultat efter skatt på 4,1 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 (3,0).
Läs mer om Sintercast.
Metso krossar vinstförväntningarna
Den finländska verkstadskoncernen Metso redovisar ett resultat före skatt på 71 miljoner euro för det första kvartalet 2013.
Läs mer om Metso.
Skanska tar order i Polen värd 300 miljoner
Byggbolaget Skanska har tecknat avtal med Johnson Matthey för uppförandet av en produktions- och lagringsanläggning i Gliwice, Polen.
Läs mer om Gliwice, Johnson Matthey och Polen.
Alimak missar på alla punkter
Bygghissbolaget Alimak redovisar ett resultat efter skatt på 52,7 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 (50,4).
Doro tecknar avtal med norska kommuner
Doro Care har slutit avtal med Oslo kommun om drift av trygghetslarmtjänster i fem kommundelar. Avtalsvärdet är på mellan 9 och 10 miljoner kronor per år, uppges det i ett pressmeddelande.
Läs mer om Oslo.
Orkla minskar vinsten
Orkla redovisar en omsättning i linje med förväntat under första kvartalet. Det justerade rörelseresultatet inkom sämre än väntat.
Minskade intäkter för Kambi
Sportspelsleverantören Kambi redovisar ett rörelseresultat 2,0 miljoner euro (1,4) för det första kvartalet 2018.
Läs mer om Kambi.
Högre marginaler lyfter Thules vinst
Friluftsbolaget Thule redovisar ett underliggande rörelseresultat på 309 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 att jämföra med förra årets 271 miljoner.
Lundingruppens högriskprojekt gör nyemission
Lundingruppens afrikanska prospekteringsbolag Africa Energy gör i dag en nyemission för att finansiera stundande intressanta borrningar.
Läs mer om Africa Energy.
Norrländsk aluminiumfabrik hotas av nedläggning efter sanktioner
Den ryssägda aluminiumfabriken Kubal i Sundsvall hotas av nedläggning efter sanktioner mot Ryssland. Det rapporterar SVT.
Läs mer om Kubal, Ryssland, SVT och Sundsvall.
Nischbanken Resurs ökar vinsten
Nischbanken Resurs redovisar ett rörelseresultat om 345 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 (322). De totala intäkterna uppgick till 806 miljoner kronor under det gångna kvartalet (748). Det framgår av bolaget kvartalsrapport.
Minskad vinst för HIQ
It-konsulten HIQ redovisar ett resultat före skatt på 52,7 miljoner kronor för det första kvartalet 2018 (65,4).
Läs mer om HIQ.
Svagare än väntat för Kindred
Speloperatören Kindreds spelöverskott summerades till 208 miljoner pund i det första kvartalet. Väntat var ett spelöverskott på 210 miljoner pund, enligt SME Direkt.
Läs mer om Kindred.
Lidl har tecknat nya avtal om butiker
Livsmedelskedjan Lidl har sedan den 1 mars tecknat avtal om 5 nya butikslägen i Sverige. I dagsläget har den tyska kedjan 172 butiker i landet och målet är att det ska växa till 200 butiker fram till år 2020 för att på sikt nå 300 butiker.
Läs mer om Sverige.