Dagens nyheter

Geelys Volvoköp har fått klartecken i Kina

Kinesiska myndigheter har godkänt affären där kinesiska Geely blir storägare i lastbilstillverkaren AB Volvo, rapporterar Sveriges Radio Ekot.
Läs mer om Geely och Kina.

Facebook rusade på Wall Street

USA-börserna drevs upp av it- och tekniksektorn och en rusande Facebook-aktie tog täten under torsdagen. Aktien steg 9,1 procent efter att bolaget levererat en stark kvartalsrapport dagen innan som visade en högre omsättning än vad analytiker i genomsnitt hade förutspått.
Läs mer om Facebook-aktie och Wall Street.
Starkt uppåt för Amazon
Amazons intäkter steg med 43 procent under de första tre månaderna i år, jämfört med samma tid förra året. Det visar näthandelsjättens kvartalsrapport som släpptes på torsdagen.
Läs mer om Amazon.
Svenska Akademien tjänar miljoner – helt skattefritt
Det stormar om Svenska Akademien, men ekonomiskt är man trygg. Pengarna är placerade i bland annat fastigheter och aktier, där utdelningen är skattefri för Akademien. Förmögenheten är betydligt större än de cirka 1,8 miljarder kronor som är officiellt känt. DN har kartlagt finanserna.
Läs mer om Akademien och Svenska Akademien.

Ica återkallar fikabröd

Ica återkallar punchrullar, chokladbollar och arraksbollar av sitt eget märke. Varorna kan innehålla ägg, vilket inte är deklarerat på förpackningen.
Risk för metallbitar – Lidl återkallar älgsalami
Lidl återkallade under torsdagen sin älgsalami av märket Dulano efter att två kunder hittat metallbitar i sin korv. – Vi är väldigt glada att ingen skadades av det här, säger Petra Whitehead, som är pressansvarig på Lidl.
Läs mer om Dulano, Lidl och Petra Whitehead.
Intern myndighetsrapport: Fel och brister bakom fyra av fem av Arbetsförmedlingens beviljanden av nystartsjobb
Arbetsförmedlingen bryter mot lagen i sin bristande kontroll inför lönestödsbeslut. Dålig dokumentkoll innebär ökad risk för utbetalningar på felaktiga grunder. Det skriver Arbetsförmedlingen självkritiskt i en ny intern granskning. Fel och brister har hittats i över 80 procent av de granskade bidragsbesluten.
Läs mer om Arbetsförmedlingen.
Snapchat ändrar datalagring för unga i Europa
Den amerikanska bildtjänsten Snapchat kommer sluta samla in vissa data från användare som är under 16 år i Europa.
Läs mer om Europa och Snapchat.
Postnords danska åtgärder försenas
Det blev förlust för svensk-danska Postnord under första kvartalet. Rörelseförlusten landade på 74 miljoner kronor, jämfört med en rörelsevinst på 94 miljoner kronor samma period i fjol.
Läs mer om Postnord.
Rekordproduktion för LKAB
Statliga gruvjätten LKAB redovisar rekordhöga produktionsvolymer, men kostnader för flytten av delar av Kiruna stad pressar resultatet.
Läs mer om Kiruna.
Risk för dyrare godis när kronan är svag
Godis och choklad kan bli dyrare till sommaren. Cloetta och flera andra tillverkare aviserar prishöjningar till följd av den svaga svenska kronan.
Skavsta flygplats har sålts till amerikanska ägare
Den flygplatsgrupp som Skavsta flygplats ingår i har köpts av den globala flygplatsoperatören Vinci Airports.
Läs mer om Skavsta.
Johan Schück: Trots att Riksbanken ligger kvar på minus är höjda boräntor att vänta
Tre frågor om Riksbankens räntebesked till DN:s samhällsekonomiske krönikör Johan Schück:
Läs mer om Johan Schück och Riksbanken.
Riksbanken lämnar besked om räntan
Klockan 09.30 lämnar Riksbanken besked om styrräntan.
Läs mer om Riksbanken.
Åtalade Carlström mot comeback i Fingerprint
Fingerprint Cards kontroversielle huvudägare Johan Carlström väntas göra comeback i styrelsen.
Läs mer om Fingerprint och Johan Carlström.
Assa Abloy missar förväntningarna
Låsjätten Assa Abloy kunde inte riktigt motsvara marknadsförväntningarna gällande vinsten för första kvartalet. Däremot kunde nya vd:n Nico Delvaux rapportera om betydligt högre organisk tillväxt än förväntat.
Vinstlyft för Vattenfall
Den statliga energikoncernen Vattenfall redovisar ett rörelseresultat på 6.976 miljoner kronor för årets första kvartal.
Läs mer om Vattenfall.
Historiskt resultat för SKF
Kullagerjätten SKF redovisar en vinst före skatt på 2.425 miljoner kronor för första kvartalet. Det kan jämföras med vinst på 2.125 miljoner kronor motsvarande period i fjol.
Läs mer om SKF.
Saab spår bättre lönsamhet
Försvarskoncernen Saab redovisar en rörelsevinst på 447 miljoner kronor för första kvartalet. Det är en försämring jämfört med samma period i fjol då rörelsevinsten blev 539 miljoner kronor.
Blandat för Danske Bank
Resultatet faller för Danske Bank, men i Sverige går det bättre.
Läs mer om Danske Bank och Sverige.
SCA:s vinst bättre än väntat
Skogsbolaget SCA redovisar en vinst före skatt på 890 miljoner kronor för första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 462 miljoner kronor motsvarande period i fjol.
Fortsatt förlust för flygbolaget Norwegian
Norwegian hade ett nytt tungt kvartal. Rörelseförlusten landade på 2,2 miljarder norska kronor. Höga bränslepriser, god passagerartillväxt och expansion präglade kvartalet, enligt det norska flygbolagets ledning.
Läs mer om Norwegian.
Sämre än väntat för Nokia
Finländska telekomföretaget Nokia redovisar en justerad rörelsevinst, rensat för engångsposter, på 239 miljoner euro för första kvartalet, närmare 2,5 miljarder kronor.
Läs mer om Nokia.
Bolag som inte redovisar löneskillnader mellan kön utreds av brittisk myndighet
Drygt 1.500 företag i Storbritannien missade att rapportera in löneskillnaderna mellan könen och ska nu utredas av brittisk myndighet, rapporterar finanssajten Bloomberg.
Läs mer om Bloomberg och Storbritannien.
Facebook går starkt trots krisen
Hur klarade sig Facebook genom Cambridge Analytica-skandalen? Sett till det finansiella resultatet för första kvartalet i år är svaret: Bra.