Dagens nyheter

SCA-chefer slipper åtal

SCA-cheferna slipper åtal för mutbrott i samband med de uppmärksammade jaktrepresentationerna för ett par år sen.

Fler kvinnor arbetslösa

Antalet inskrivna arbetslösa fortsatte att stiga i maj och uppgick till 353.000 personer. Det är 5.000 fler än för ett år sedan och ökningen faller helt på kvinnor, enligt Arbetsförmedlingen.
Läs mer om Arbetsförmedlingen.
Fler spekulerar i att H&M köps ut från börsen
Hennes & Mauritz försäljning i maj blev sämre än väntat. På börsen har aktien haft en usel utveckling. Det ökar spekulationerna om att familjen Persson är på väg att köpa ut företaget från Stockholmsbörsen.
Skanska miljardsäljer byggnader i Kalmar
Byggbolaget Skanska har sålt tre byggnader vid Linnuniversitetet i Kalmar till Intea Fastigheter för 1,1 miljarder kronor.

Stockholms bostadspriser bromsar

De lägsta prisökningarna på bostadsrätter och villor skedde i maj i Stockholm. Därmed står sig trenden – att den dyraste marknaden sakta bromsar in.
Läs mer om Stockholm.
Dämpade sommarförhoppningar inom handeln
Tron på den framtida försäljningen sjunker. Det gör även tron på antalet anställda och tron på lönsamheten inom handelsbranschen, enligt Svensk Handels månatliga handelsbarometer.
Nedåt på Asienbörserna
Börsen i Tokyo tappar styrka efter en svängig handel på USA-börserna med bidrag av att centralbanken Federal Reserve beslutade att höja räntan på onsdagen.
Brittisk-fransk plan för att stoppa jihad på nätet
Teknologiföretag som Google och Facebook måste göra mer för att stävja den giftiga propaganda som eldar på terrorattacker, liknande dåden i Manchester och London. Det säger brittiska premiärministern Theresa May, som tillsammans med Frankrike ska söka nya sätt att stoppa fenomenet.
Cevian fortsätter köpa Ericsson
Riskkapitalfonden Cevian, med finansmannen Christer Gardell i fronten, har varit i ropet på senare tid då man gått in som storägare i Ericsson. Nu står det klart att Cevian fortsätter köpa på sig aktier i bolaget och är nära att snart gå om Investor i ägarlistan, rapporterar SvD Näringsliv.
Blandat på Wall Street
Teknikaktier hade ännu en mycket skakig dag på Wall Street. Apples aktie tappade 1,3 procent och Amazons aktie sjönk 0,6 procent.
Läs mer om Wall Street.
Cevian fortsätter köpa Ericsson
Riskkapitalfonden Cevian, med finansmannen Christer Gardell i fronten, har varit i ropet på senare tid då man gått in som storägare i Ericsson. Nu står det klart att Cevian fortsätter köpa på sig aktier i bolaget och är nära att snart gå om Investor i ägarlistan, rapporterar SvD Näringsliv.
Svanen ska få hållbara fonder att lyfta
Nordisk Miljömärkning hoppar på trenden och inför Svanenmärkta fonder för dem som vill kunna placera mer hållbart och etiskt.
Läs mer om Svanenmärkta.
Företagare riskgrupp för att få låg pension
Två av tre företagare tar ut mindre lön än vad som krävs för att tjäna in full statlig pension. Mer än hälften saknar dessutom eget pensionssparande. Det gör att många företagare riskerar att få en låg pension.
Bombdåd mot diskotek i Mogadishu
Ett bombdåd har inträffat på ett hotell där Mogadishus enda diskotek ligger. En bil rammade ingången till Posh Hotel i Somalias huvudstad och exploderade.
Läs mer om Mogadishu och Posh Hotel.
Räntan i USA höjs som väntat
USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) höjer styrräntan med 0,25 procentenheter till intervallet 1,00–1,25. Höjningen var väntad och något som marknaden redan prisat in.
Läs mer om Federal Reserve och USA.
Skolmisslyckande kan bli en samhällsförlust på 53 miljarder kronor
De svenska 24-åringarna som inte har en gymnasial utbildning riskerar att hamna i utanförskap och bli en samhällsförlust på 53 miljarder kronor, visar en ny rapport.
Hexagon rusade på börsen
Stockholmsbörsen sjönk något på onsdagen. Mätteknikbolaget Hexagon rusade efter säljrykten.
Brexit pressar brittiska bilbranschen
Brittiska fordonstillverkare hör till dem som riskerar att drabbas hårdast av Brexit och investeringarna i branschen minskade med en tredjedel i fjol, jämfört mer året innan. – Företagen fryser investeringarna i väntan på mer klarhet, säger Michael Hawes, vd för branschorganisationen SMMT, som är i Sverige för att få draghjälp att via lobbying mildra effekterna.
Läs mer om Brexit och Sverige.
Amerikansk inflation saktar in
Inflationstakten i USA låg på 1,9 procent i maj i årstakt, en nedgång från 2,2 procent i april.
Läs mer om USA.
Ny utbetalning väntas för Grekland
På torsdagen kan Grekland få klartecken om utbetalning av nästa del i stödpaketet, i samband med eurogruppens möte i Luxemburg. Det kan leda till att landet återigen får tillträde till kapitalmarknaden.
Läs mer om Grekland och Luxemburg.
P-plats såld för nästan 6 miljoner
I Hongkong har en parkeringsplats sålts för 5,18 miljoner hongkongdollar, motsvarande 5,8 miljoner kronor. Det uppges vara rekord för en boendeparkering i staden.
Aktieras efter Getinges nyemission
Medicinteknikbolaget Getinge planerar för en nyemission på fyra miljarder kronor.
Rekorddyr p-plats i Hongkong
I Hongkong har en parkeringsplats sålts för 5,18 miljoner hongkongdollar, motsvarande 5,8 miljoner kronor. Det uppges vara rekord för en boendeparkering i staden.
Läs mer om Hongkong.
Hexagon rusar på stigande börs
Stockholmsbörsen stiger i linje med de ledande Europabörserna. Vid 11.20 har börsens breda index gått upp med 0,6 procent till 596,6. Uppgången är bred bland storbolagen på OMXS30-listan.
Läs mer om Europabörserna.
Konkurrensverket gör gryningsräder mot försäkringsjättar
Konkurrensverket har under morgonen och i går morse genomfört så kallade gryningsräder mot flera stora försäkringsbolag. Misstanke finns för brott mot konkurrenslagen.