Hälsa

Skönhetsdrottningen vägrar dölja sina ärr

Victoria Graham, 22, är inte som andra skönhetsdrottningar. Hon äter mellan 20 till 25 läkemedel varannan timme och när som helst kan en kroppsdel hoppa ur led - allt på grund av en sällsynt genetisk sjukdom. – Det är inte lätt att stå på en scen i bikini. Jag har ett 63 centimeter långt ärr längs min ryggrad, säger hon till BBC.
Läs mer om BBC.

Ett varmt bad bränner fler kalorier än du tror

Grattis alla badälskare! Ett varmt bad är inte bara skönt och avslappnande. Enligt en ny studie bränner en rofylld stund i badrummet lika mycket kalorier som en promenad - samtidigt som det sänker blodsockret.
Kissnödig på natten? Detta kan vara lösningen
Tvingas du springa upp flera gånger per natt för att kissa? Då kan du lida av något som kallas nokturi. Tillståndet kan ha flera orsaker och leder ofta till en försämrad livskvalitet. Men enligt japanska forskare kan det finnas en enkel lösning.

Kan jag få i mig all D-vitamin via kosten?

Jag har en fråga om D-vitaminer. Hur ska man få i sig tillräckligt av vitamin D3, kolekalciferol, via kosten?
Läs mer om D-vitamin och D-vitaminer.
Premiär! Hälsoliv i nytt samarbete med Happy Green
Hälsoliv inleder nu ett samarbete med den nystartade webbshoppen Happy Green – här kommer du hitta allt inom hälsa, skönhet, ekologisk mat och träningsprodukter. – Vi vill kunna erbjuda prisvärda kvalitetsvaror från välkända märken, säger Torulf Rosvall, vd för Happy Green.
Läs mer om Happy Green och Torulf Rosvall.
Pollensäsongen är här - så överlever du
Pollenallergi kommer årligen som ett brev på posten och nu är 2017 års säsong på plats. Här hittar du vanliga symptom, tips för att lindra besvären, vilka allergimediciner du ska välja och vilka pollentyper som blommar när. Och kom ihåg, det går att drabbas av pollenallergi senare i livet även om du inte varit allergisk tidigare. – Det finns många allergiker som inte har diagnos. Som inte riktigt fattar vad det handlar om eftersom det kan kännas som en förkylning som inte släpper eller allmän hängighet, säger Åslög Dahl, pollenexpert till Hälsoliv.
Läs mer om Hälsoliv och Åslög Dahl.
Experten: 5 vanor att se upp med efter 40
Sömnen blir känsligare, magen krångligare och lederna gnisslar. Det finns vanor man ska se upp med efter 40, menar kostrådgivare Cathrine Schück. Allt för att lindra besvären.
Läs mer om Cathrine Schück.
Charlottas hyllning till kroppen: Se det positiva
Charlotta Lindgren, 39, har gått igenom cancer, missfall och ätstörningar. Nu hyllar hon sin kropp – och hoppas att andra kvinnor ska göra detsamma. –Jag hoppas ni kan se bortom alla skönhetsideal och se det fina med en kropp som fungerar, säger hon.
Trött och deppig? 5 orsaker och lösningar
Känner du dig trött, hängig och rentav deppig just nu? För många svenskar innebär våren en nystart där varma känslor och påfylld energi ligger i fokus. Men långt ifrån alla känner igen sig. Med hjälp av fyra experter listar vi fem möjliga orsaker.
Så hanterar du ett barn som vägrar grönsaker
Många barn vägrar äta grönt. Men genom att skära former, dela upp portionerna och att som vuxen äta grönsaker kan tröskeln för att prova bli lägre. Tvång kan ge motsatt effekt, menar en expert.
Unga män använder allt mer potensmedel
Allt fler killar i åldern 15 till 24 år använder potensmedel. –Det kan leda till en helt onödig läkemedelsbehandling, säger överläkaren Stefan Arver.
Läs mer om Stefan Arver.
Annika, 32: Jag har två fungerande livmödrar
Det var på en vanlig gynundersökning i tonåren som barnmorskan upptäckte något mycket ovanligt hos Annika Winther. Hon har två livmödrar. Men det var inte dubbelt så lätt att bli gravid. Tvärtom.
Läs mer om Annika Winther.
Från BB: Mitt ansikte blir iskallt och svettigt
I Läsarna berättar: Ur verkliga livet får vi följa 42-åriga Johanna på väg till kejsarsnitt på BB. Rädslan, smärtan, oron – glädjen. Här är hennes berättelse.
Läs mer om Johanna.
Jag är väldigt inspirerad av pappa
Från Pluras akustiska gitarr går en sladd in i förstärkaren. Framför 27-årige sonen Axels gitarr ligger en låda med ett otal in- och utgångar, knappar, reglage och pedaler som kan förändra gitarrtonen. Plura har blivit 65. Det är dags att säkra efterföljden.
Test: Rädda håret med det rätta torrschampot
Ett bra torrschampo ger inte bara ett fräschare hår, det ger också stadga och volym åt frisyren. Nya generationens torrschampo är lätta och finfördelade och lämnar oftast inga synliga spår.
Anja: Vi har mycket glamour i vardagen
Tidigare alpindrottningen Anja Pärson, 35, badar i glamour i Let's dance. Hemma sätter hon och hustrun Filippa guldkant på familjelivet med speciella vuxentacos. – Vi försöker göra småsaker hela tiden, som att tända ljus till frukosten på en onsdag.
Läs mer om Anja Pärson och Filippa.
Pojken var ledsen över sin sjukdom – hunden förändrade allt
När åttaåriga Carter fick hudsjukdomen vitiligo började han hata sitt ansikte och kropp. De vita fläckarna gjorde att han kände sig annorlunda. Men allt förändrades när han träffade hunden Rowdy - med exakt samma sjukdom. Nu sprids bilden på kompisarnas första möte över världen.
Läs mer om Carter och Rowdy.
Astro: Så blir din vecka - tecken för tecken
HOROSKOP. Nya slantar, kreativa ider eller mycket mys? Här ger astrologen Li Larsson svar på vad stjärnorna säger om din vecka - tecken för tecken.
Läs mer om Li Larsson.
Frisyrer - här är vårens & sommarens trender
Vilka frisyrer ska man satsa på i vår och sommar? Hälsoliv frågade stjärnfrisören och hårstylisten Antonio Axu vilka hårtrender som gäller 2017. – Lob-frisyren som går över bysten eller vid nyckelbenen kommer blir hett.
Läs mer om Antonio Axu.
Cancerstudie bekräftar: Otur största boven
En ny studie är dyster läsning för den som viger sitt liv åt att leva hälsosamt, men befriande för personer med sjukdomen i släkten.Två tredjedelar av alla cancerfall handlar om slumpen – och bara en liten del om arv.
Vilket preventivmedel vågar jag använda?
Hej, jag får inte äta p-piller eftersom min syster fick en propp i benet när hon gjorde det. Tycker det är svårt att hitta något alternativ som fungerar i längden och funderar på om det vore ok med spiral? Spelar det någon roll om det är en kopparspiral eller en hormonspiral? Denise
Det betyder de trendiga hälso-orden
Ekologisk. Organisk. Raw.Vi ser och läser de nya livsmedelsorden – men vet vi vad de betyder?Att organiskt är detsamma som ekologiskt, att närproducerat nödvändigtvis inte är bäst?Här reder vi ut de trendiga hälsoorden.
Studie: Äldre mammor har lyckligare barn
Att vänta med att skaffa barn behöver inte vara något negativt. Även om det medför vissa risker visar en ny dansk studie att barn till äldre mammor är lyckligare. – Det är ett tydligt resultat, säger professor Dion Sommer till Videnskab.dk.
Läs mer om Dion Sommer och Videnskab.dk.