Hälsa

Ny forskning: Därför blir du smartare av sex

Vill du bli smart samtidigt som du har riktigt roligt?Skippa korsordet och ha sex i stället! Ny forskning visar nämligen att ett aktivt sexliv är rena rama hjärngympan - framför allt senare i livet.

Gulliga djurbilder kan rädda ditt förhållande

Många par upplever att passionen i deras förhållanden svalnar med tiden. Men nytändningen kan finnas nära till hands. Forskning visar nämligen att bilder på gulliga valpar och kattungar kan blåsa liv i kärleken.
Därför ska du applicera deodorant på kvällen
De flesta sätter på sig deodorant efter duschen på morgonen. Men ett mer effektivt sätt att slippa svett i sommar är att applicera antiperspirant på kvällen, innan man går och lägger sig. Och visste du att det svalkar bättre med en rykande het kopp kaffe än en iskall läsk?
Min man vill inte vara med mig på gymmet
Hej! Min man undviker att vara med mig på samma gym som han tränar på. Det har hänt många gånger när han såg mig och vår dotter som vinkade till honom, bara vände han sig om och gick hem.

Därför blir du inte utvilad på semestern

Semestern ska vara en tid för återhämtning, sänkt tempo och välbefinnande. Men många av oss trappar i stället UPP under sommaren, utan att tänka på det. Sena kvällar, annan mat och mer alkohol gör att vi kommer tillbaka till jobbet utan att vara utvilade. – Man känner att man skulle behöva sex veckor till, säger sömnforskaren Christian Benedict.
Läs mer om Christian Benedict och UPP.
Därför hatar du ljudet av din egen röst
Få saker är så djupt obehagliga som att höra sin egen röst via en inspelning. Den stämmer sällan överens med vår egen uppfattning och något måste vara fel, eller hur? Tyvärr. Rösten du hör är din verkliga röst. Här förklarar vi varför.
Så fixar du trendiga ombrnaglar
På sociala medier finns massor med inspiration på trendiga Ombrnaglar. Vi har samlat allt du behöver för att fixa trenden – helt själv!Med inspiration från Elle Magazine, här är sommarens hetaste nageltrend!
Läs mer om Elle Magazine och Ombrnaglar.
Lindra solsveda – med saker du har hemma
Somnat i solen eller glömt solkrämen? Även om det är viktigt att kleta på ordentligt med solskyddsfaktor är det lätt att vara efterklok. Här är tipsen som lindrar solsvedd hud. Du har säkert flera av dem hemma i skafferiet.
Officiellt: Vänsterhänta är faktiskt smartare
Tillhör du den lilla klick av befolkningen som helst gör allt med vänster hand? Då kan du vara ett geni. Ny forskning visar att vänsterhänta är överlägset bättre än högerhänta. Åtminstone när det kommer till att lösa matematiska problem.
Solskydd för barn: Bara 3 av 13 får godkänt
Solskydd för barn är extra viktigt eftersom de är mycket känsliga och lätt blir brända i solen.Nu varnar norska Forbrukerrådet för att många krämer kan innehålla skadliga ämnen, för både hälsan och miljön.– Vi vill inte hitta den här typen av ämnen, som kan utgöra en risk för hälsan, i produkter för barn, säger Randi Flesland från Forbrukerrådet.Listan över testade solskydd hittar du längst ner i texten.
Varnar för det farliga tandblekningsmedlet
Läkemedelsverket varnar för tandblekningsprodukten Crest 3D White Dental Whitening Strip Supreme Flexfit.Produkten innehåller för höga halter väteperoxid.– Det här innehåller hundra gånger högre halter än vad man får sälja, säger Kerstin Kahln på Läkemedelsverket.
Så blir din sex- och kärlekssommar
Sugen på att hitta kärleken i sommar? I 2017 års stora sommarastro hittar du tecknen som matchar bäst och var kärlekschanserna finns. Söndags astrolog Li Larsson har tagit fram horoskop för årets heta sommardagar.
Läs mer om Li Larsson.
Vad kan jag göra för att lindra fotsmärtan?
Min läkare säger att jag har polyneuropati (det känns som kuddar under fötterna samt gör ont när jag promenerar). Jag har varit hos specialist som kollat med stämgaffel och nålar om känseln är normal. Är det något jag kan göra ytterligare, jag blir stadigt sämre i fötterna.
Psykologens 3 tips för en stressfri semester
Semestern är tänkt som en period då vi varvar ner och laddar batterierna.Ändå är det många som blir djupt stressade och återvänder till jobbet utan att vara det minsta utvilade.– Det är väldigt mycket som ska tryckas in under en kort tid, säger psykologen Maria Farm till Hälsoliv.
Läs mer om Hälsoliv och Maria Farm.
Tränar och äter bra – varför ökar min vikt?
Hej! Är en tjej på 36 år, har gått upp 9 kilo sen förra sommaren. Det sitter stenhårt och hjälper inte att jag tränar 3-5 pass i veckan med varierad träning. Rör på mig varje dag med långa promenader. Äter bra ren glutenfri mat. Äter inte kött!! Vad ska jag göra?? Hjälp...
Hjärtexperter varnar: Undvik kokosolja i maten
Kokosolja framställs ofta som ett nyttigt alternativ till animaliska fetter.Nu varnar amerikanska hjärtexperter för produkten och menar att det är precis lika dåligt.– De flesta skulle med största sannolikhet göra sin hälsa en större tjänst genom att välja en bra olivolja i stället, säger näringsfysiologen David Jonsson till Hälsoliv.
Läs mer om David Jonsson och Hälsoliv.
Test 2017: Årets bästa brun utan sol
Brun utan sol är perfekt för dig som vill slippa att bränna dig, men ändå se sommarfräsch ut. Lotion, spray, gel eller mousse, vad ska man välja och hur ska man göra? Vi har samlat allt du behöver veta för att få bäst resultat av din brun utan sol. Dessutom: Test av årets bästa produkter!
Sommarsolståndet är här – 5 sömntips när det är ljust ute
Ljusa kvällar och nätter.Är det inte vad vi alla längtar efter?Nu inträffar sommarstolståndet 2017, vilket innebär årets längsta dag och kortaste natt.Härligt på flera sätt, men också en prövning för sömnen.
9 råd för platt och lugn mage - på tre dagar
Få platt mage på tre dagar. Välj bort svårsmälta grönsaker, laktos och vetemjöl - välj till grönt, sömn och vatten. – Det här är en Quick fix, säger Sofia Antonsson, legitimerad dietist, som ger sina nio bästa knep.
Läs mer om Quick och Sofia Antonsson.
5 fördelar med att vara på dåligt humör
Smådeppig och trött på omgivningens uppmaningar om att rycka upp dig och tänka positivt? Hälsoliv har samlat 5 punkter som visar det kanske inte är så tokigt att vara på dåligt humör.
5 alkoholfria drinkar till sommarens fester
Svalka dig med 5 härliga alkoholfria sommardrinkar. Fungerar lika bra till en vardagskväll i kvällssolen som till sommarens festligheter!
60 plus maten som gör dig frisk och smal
Med rätt kost och träning kan du som är äldre öka chanserna att må bättre. Du som är omkring 60 och äldre gör klokt i att satsa på näringsrik mat som stärker kroppen och immunförsvaret. – Det är färre kalorier i den här riktiga maten, så du kommer gå ner i vikt av den också, säger näringsfysiologen Fredrik Pauln.
Läs mer om Fredrik Pauln.
Profilerna: Uppskatta din kropp som den är
Du måste inte älska din kropp: det räcker med att UPPSKATTA den. Det budskapet ger tre stora hälso- och träningsprofiler på sina respektive bloggar. Alexandra Kamperhaug gick upp 10 kilo när hon började styrketräna – men trivs bättre med sig själv i dag: – Och det sjukaste av allt. Jag har exakt samma storlek på byxor och tröjor då som nu.
Jag blev fri när jag inte var min ångest
I Läsarna berättar: Ur verkliga livet berättar Patricia om sin svåra värk och ångesten som tog över hela hennes liv. Här är hennes berättelse om resan tillbaka.
Läs mer om Patricia.
Ska man vara lycklig måste man jobba för det
Charlotte Perrelli har byggt sin drömtillvaro genom passion och hårt arbete. Samma målmedvetenhet har hon i relationen med maken Anders Jensen. – Ska man vara lycklig måste man jobba för det. Lyckan kommer inte av sig själv. I en stor intervju med Expressen Söndag berättar hon om kärleken, vardagspusslet och beslutet att inte skaffa fler barn.
Läs mer om Expressen Söndag.