Hälsa

Anna Jansson, 60, låter inte dyslexin stoppa henne

Dyslexin har aldrig satt stopp för Anna Jansson, 60, författaren bakom Maria Wern-böckerna.– Jag går upp sex på morgonen och sätter mig i nattsärken och skriver. Det är uppfinnarlycka, säger hon.
Eva, 49: Jag satt på mitt kontor och grät
I Läsarna berättar: Ur verkliga livet beskriver Eva Svärd, 49, om skammen och ångesten när hon sjukskrevs för utmattningssyndrom. Resan tillbaka blev lång men lärorik. I dag har hon skrivit boken Med mitt mod.
Läs mer om Eva Svärd och Med.

Hej då ryggont – 3 favoriter för nacke, bröstrygg och höfter

Ond och stel rygg mår bra av regelbunden omtanke och cirkulation.Tänk så här: Hellre enkla övningar ofta, än komplicerat och tidskrävande sällan. Gör Erikas tre superenkla övningar varje morgon när du vaknar, för att smörja upp överkroppen och möta dagen lite mjukare och med stoltare, skönare rygg.
Karin Adelsköld om kollapsen: Jag har fått en hjärnskada
Komikern Karin Adelsköld la om hela sitt liv för att undvika att gå in i väggen en andra gång.Men trots det kunde hon inte värja för utmattningen.– Det som hände var att jag slutade ha kul, inte som i boken på jobbet, utan i livet.
Astro: Så blir vecka 12 - tecken för tecken
HOROSKOP. Energitjuvar, lyckade samarbeten eller stark passion?Expressen Söndags astrolog Li Larsson ger svar på vad stjärnorna säger om din vecka - tecken för tecken.
Läs mer om Li Larsson.
Sju tecken på högkänslighet
Om du har lätt för att känna av stämningen i ett rum, är bra på att se andras behov och samtidigt reagerar starkt på stökiga miljöer kan du vara en högkänslig person. Doris Dahlin, beteendevetare och författare, kallar högkänslighet för en specialbegåvning. – Det är en form av förhöjd känslighet som är till nytta för gruppen, säger hon.
Experten guidar: Test av ansiktsrengöring
Det krävs inga mirakelkurer för att få en frisk hy. En mild och skonsam rengöringsrutin med återfuktande ingredienser håller huden i balans.
Måns Zelmerlöw: Det känns väldigt bra att bli pappa
I första avsnittet av Chevaleresk i TV6, kikar tv-tittarna in hemma hos Måns Zelmerlöw. På engelska landsbygden lever han familjeliv med kärleken Ciara Janson, bonussonen Archie och hundarna. I sommar blir han själv pappa till en pojke.– Han får gärna bli tennisproffs.
Läs mer om Archie, Chevaleresk, Ciara Janson och TV6.
Pernilla Månsson Colt: Jag höll på att bli utbränd
Från Husdrömmar och Antikrundan går nu Pernilla Månsson Colt, 51, in i en tidsmaskin. I det nya programmet I dag om ett år möter hon människor som under ett år ska göra en stor förändring i livet. I sitt eget liv har hon blivit snällare mot sig själv och äntligen blivit vän med sin ålder.– Jag är tacksam för att ha fått vara med i så många år, säger hon.
Undersökning: Yngsta syskonet är favoriten hos föräldrarna
Tycker du att ditt yngre syskon kommer undan lättare och dina föräldrar är snällare mot ditt lillasyskon?Enligt en ny undersökning så kan det ligga något i den känslan, då en tredjedel av föräldrarna i studien uppgav att de favoriserade det yngsta barnet.
Var fjärde klarade medicinskt kunskapsprov / 16 MAR 2018
Det teoretiska kunskapsprovet för utländska läkare har hållits för sjätte gången. 24 procent av de 91 prövande godkändes.
Läs mer om MAR.
Ny undersökning: Mycket mikroplast i flaskvatten
Brukar du köpa vatten på flaska?Det verkar inte vara det bästa varken för miljön eller för hälsan.En ny undersökning visar höga halter av mikroplast i flaskvattnet.
Fem tecken på tyst hjärtinfarkt
Fler kvinnor än män dör i hjärt-kärlsjukdom.Därtill är tysta hjärtinfarkter – infarkter med andra symptom än de klassiska – vanligare hos kvinnor än män. – Det är väldigt viktigt att fler infarkter upptäcks. För om man har drabbats av hjärtinfarkt en gång är risken att man drabbas igen mycket större, säger professorn Jan Nilsson.
Läs mer om Jan Nilsson.
Pollenexperten: I år blir det en riklig blomning
Lider du av pollenallergi?För många kommer årets säsong troligtvis vara extra tuff.Det väntas extra mycket björkpollen detta år.
Sex läkare får Cullbergstipendium / 16 MAR 2018
Sex läkare inom psykiatrisk verksamhet på olika håll i Sverige delar på årets Cullbergstipendium på 130 000 kronor.
Läs mer om Cullbergstipendium, MAR och Sverige.
Influensan slog rekord – nu varnar myndigheten
Influensan är över oss.Februari blev en rekordsjuk månad.Aldrig har så många svenskar vabbat.Smittan slog hårt mot unga, influensavaccinet fungerade dåligt och det är högtryck på sjukhusen. Och influensaeländet är inte slut. Smittspridningen är fortfarande stor och många kommer att blir sjuka.
App sporrar till tarmscreening
Fler patienter screenas för kolorektalcancer om de kan beställa ett screeningtest via en app. De nya fynden publiceras i tidskriften Annals of Internal Medicine.
Läs mer om Internal Medicine.