Hälsa

Jag får göra allting – han struntar i högtider

Vi är ett gift par i 40-årsåldern med två tonåringar. På storhelgerna har jag i alla år haft problem med att vi har så olika syn.

Sömnproblem? 5 oväntade och enkla tips

Du har testat ALLT: sänkt temperaturen i sovrummet, börjat gå och lägga dig på bestämda tider, slutat träna och använda sociala medier före läggdags. Ändå kan du inte somna. Well, då har vi några sömn-ess i rockärmen, som funkar för många, trots att de kanske låter lite knasiga. Här är fem oväntade tips om du har problem att sova.
4 anledningar till att jobbet får dig att gå upp i vikt
Vi tillbringar en stor del av livet på jobbet. Det innebär att både vår vikt och hälsa påverkas av de val och de rutiner vi har när vi arbetar.Här listar dietisten Susie Burrell några av de vanligaste skälen till att vi går upp i vikt på grund av jobbet - och ger sina bästa knep för att undvika ovälkomna kilon.
Läs mer om Susie Burrell.
3 övningar som gör dig till en bättre löpare
Drömmer du om att löpträna – men har svårt att hitta motivationen att hålla i gång träningen? I den nya hälsoappen Wellie får du handfasta råd av träningsexperten Erika Kits Gölevik. – Blodsmak är inte ett måste för bra resultat, säger hon. Nu får de 1000 första testa Wellie gratis.
Läs mer om Wellie.

Det bränner i fötterna – vad kan jag göra?

Hej! Jag har haft problem sedan 2011 med brännande tår, senare brännande trampdynor, och nu hela fötterna. Det är vidrigt obehagligt, med störd sömn och så vidare. Jag opererade ryggen 2012, men allt blev bara värre efter det.
Beroende av nässpray? 11 vanliga frågor och svar
Nässpray: är det verkligen så beroendeframkallande och farligt som kritiker gör gällande? Ja, enligt läkaren Johan Armfelt, bör man undvika både spray och droppar mot nästäppa om det inte är absolut nödvändigt. – I värsta fall kan användandet sluta med operation, säger han till Hälsoliv.
Läs mer om Hälsoliv och Johan Armfelt.
5 livsval som du kommer ångra senare i livet
Enligt Huffington Post fattar en genomsnittsperson över 70 olika beslut varje dag.De flesta har inga större konsekvenser, men då och då gör vi ett val som vi kommer ångra resten av livet.Bronnie Ware arbetade i många år som sköterska på ett boende för människor i slutskedet av livet. På frågan vad de ångrade mest återkom fem saker - om och om igen.
Så får du någon att gilla dig - på fyra sekunder
Att göra ett bra första intryck är svårare än man tror. Det behövs bara några sekunder för att en person ska döma dig.Här ger This is Insider och författaren Nicholas Boothman, som skrivit boken How to make people like you in 90 seconds or less, sina bästa knep för att göra succ.
Läs mer om How och Insider.
Varför går jag alltid upp i vikt av en kur?
Hej. Varför är det så svårt att gå ner i vikt? Jag har försökt med alla metoder. Ibland kan jag lyckas gå ner några kilon men när jag väger mig igen ett par veckor senare är kilona tillbaka igen.
Paulns 12 genvägar: Så bränner du fett snabbt
Fredrik Pauln har fyra enkla regler som hjälper kroppen bränna fett: Låt bli att småäta, välj bra mat utan socker, sov tillräckligt och glöm inte bort träningen. Här är näringsfysiologens 12 bästa tips.
13 tecken på att du håller på att bli din mamma
Du är PRECIS som din mamma. Många bävar inför dagen då vi får den där kommentaren för första gången. Men det finns faktiskt anledningar att älska det och det tar vi tillvara på lagom till mors dag 2017!
Ensambarn? Hurra! Då är du mer kreativ
Ensambarn har en alldeles speciell hjärna.Det visar ny forskning från Kina som hittat skillnader i hjärnans utveckling.Ensambarn visade sig vara både mer kreativa ochsjälviska.
Läs mer om Kina.
Gå ner i vikt till midsommar – utan att räkna kalorier
Vill du vara med och testa den nya hälsoappen Wellie – före alla andra? Kanske gå ner i vikt till midsommar? Hitta träningsglädjen? Eller bara få hjälp att leva lite mer hälsosamt? Missa inte chansen! 1000 personer får möjlighet att testa appen gratis.
Läs mer om Wellie.
Ny metod räddar fler vid stroke
Den relativt nya behandlingsmetoden trombektomi har en mycket god effekt vid en blodpropp i hjärnan (stroke eller hjärninfarkt).Det konstaterar Socialstyrelsen, som ger åtgärden högsta prioritet i dess nya riktlinjer.
Läs mer om Socialstyrelsen.
Lina, 36, fick diagnosen autism som vuxen
Lina Liman, 36, förstod aldrig vad som var fel.Hon höll sig för sig själv, förstod inte skämt och plågades av ljud som andra tyckte var normala.Först för fem år sedan föll bitarna på plats. Det var när hon fick diagnosen autism.– Jag trodde det var mitt fel att inget hjälpte.
Liselott, 32: Jag ville inte veta av mitt barn
I Läsarna berättar: Ur verkliga livet berättar Liselotte, 32, om när hon drabbades av en förlossningsdepression. Här är Liselottes berättelse.
Läs mer om Liselotte.
Jens Lapidus: Jag ville sluta på topp
Jens Lapidus, 42, ligger inte på sofflocket. För att bli av med myrorna i kroppen röjer han på landet på helgerna. Kostymerna har han ingen användning för längre. Nyligen blev advokaten författare på heltid, och snart kommer han ut med nya boken, Top Dogg.
Läs mer om Top Dogg.
Ansiktsmasker som ger mjuk och fin hy
Rengörande, återfuktande eller bara en supersnygg lyster när man vill känna sig extra snygg. Ansiktsmasker i form av indränkta ark har på kort tid blivit beauty-fantasters favoriter.
Leila Lindholm: Det här är supermat för mig
Leila Lindholm krånglar inte till det. För henne är det bra råvaror och enkelhet som gäller. Men laboratoriemat som läggs upp med pincett är inget för tv-kocken, som gärna hugger in på en köttbit med pommes och bea. – Jag är ingen absolutist.
Panos, 20, om att leva med Crohns sjukdom
Ända sedan födseln har Panos Tufexis haft besvär med magsmärta, akuta toalettbesök och känslighet för viss mat.Men inte förrän i gymnasiet fick han diagnosen Crohns sjukdom.Efter år av både fysisk och mental påfrestning: nu kan den 20-årige läkarstudenten äntligen leva ett normalt liv, med hjälp av behandling.– När det var som värst klarade jag knappt av att gå hemifrån, säger han till Hälsoliv.
Läs mer om Hälsoliv.
Sola smart – för den snyggaste brännan
Klart att du ska njuta av solen, men i lagom dos och med rätt solskydd. Här guidar vi dig till en solsäker sommar: Tips på solkräm för både barn och vuxna, hur du bäst applicerar krämen och när du ska vara extra försiktig.
Åt vilket håll står du vänd i duschen?
När du duschar: Står du med ansiktet mot eller från dusch-munstycket? Frågan kan låta fullständigt meningslös, men för någon som alltid gjort på exakt samma vis är det en omvälvande insikt. Vilket är egentligen rätt och vilket är fel?
Här äger supermodellen med vitiligo röda mattan
Supermodellen Winnie Harlow vet hur man tar röda mattan med storm.22-åringen, som lever med hudsjukdomen vitiligo, hyllas nu för sin entr på Cannes-festivalen.
Läs mer om Cannes-festivalen.
Han skickar bilder på sitt kön till kvinnor
Hej Suzanne! Mitt liv har vänts upp och ner totalt. Ganska tidigt i förhållandet med min sambo upptäckte jag att han skickat bilder på sitt kön till olika kvinnor.