Hälsa

Svenskar är sämst i Europa på att dejta

Är du en fena på att dejta? Då är du ett undantag.Enligt en ny undersökning är vi svenskar sämst i Europa när det kommer till dejting.
Läs mer om Europa.

Lucy, 112, om udda hemligheten bakom sitt långa liv

Lucy Treccasse har varit med om mycket. Hon föddes i början av 1900-talet och är nu en av världens äldsta personer.Hemligheten?112-åringen dissar bland annat en av världens mest populära drycker.
Är hans intresse för unga tjejer normalt?
Jag är nybliven sambo med en 57-årig man (jag är 52) som snabbt bedyrade mig sin kärlek och inom en månad bodde vi ihop. Han är en lyhörd och fantastisk partner på alla plan utom ett. Han verkar ha en förkärlek till mycket unga tjejer.
3 läskiga sminkningar som får dig att briljera på Halloween
På jakt efter sminktips inför Halloween? Hälsoliv har samlat ett gäng riktigt grymma sminkningar. Vågar du dig på dem kommer du både briljera och väcka skräck på festen!
Läs mer om Halloween.

Nu visas rött mensblod i reklamfilm - vill bryta tabun

Tamponger och bindor brukar i reklam visas tillsammans med en blå vätska, blommor och vita bomullstrosor. Nu kanske det blir ändring på det, här är reklamen som visar realistiskt mensblod!
Dina tarmar kan gör dig sjuk – 6 råd som hjälper
Välfungerande tarmar är en förutsättning för ett friskt liv. Men hur ska man egentligen göra för att få en balanserad tarmflora? Dietist Sofia Antonsson ger sina bästa tips för att göra tarmbakterierna glada.
Forskare kan ha hittat orsaken till dyslexi
Gåtan bakom dyslexi kan snart vara löst.Franska forskare kan ha hittat orsaken bakom läs- och skrivsvårigheter.Och det sitter inte i hjärnan.
Osynlig alzheimer – kan dröja tio år innan sjukdomen märks
Omkring 90 000 svenskar lider av Alzheimers sjukdom. Symptomen kommer smygande under flera år – och det är vanligt att man är drabbad utan att veta om det. – Innan den börjar märkas på ett tydligt sätt kan man ha sjukdomen i många års tid, säger Ove Almkvist, docent på Karolinska institutet.
Läs mer om Karolinska och Ove Almkvist.
Vad kan min dotters smärta bero på?
Min dotter är snart 12 år och har haft värk i kroppen, runt lederna i tre år.Trots en mängd prover vid olika tillfällen hittar läkarna ingen förklaring och nu känner vi oss bara släppta. Ingen uppföljning sker. Ingen plan finns. Hennes värk är konstant och finns i hela kroppen.
5 tecken på att du är höstdeppig - och vad du kan göra åt det
Visst kan höstmörkret kännas mysigt. Tända ljus, färgsprakande löv och en värmande kopp te. Men för vissa är hösten något helt annat.Vi listar 5 vanliga symptom som tyder på att du är höstdeppig - och vad du kan göra åt saken.
Studie: Kompisar viktigare än flickvänner enligt männen
En ny studie tyder på att män uppskattar bästa vänner mer än kärleksrelationer.Och forskarna varnar för att bromance kan vara till nackdel för kvinnor.
Lisa Nilsson om relationen till sina ex-män: Uppfylld av en enorm tacksamhet
Lisa Nilsson, 47, vägrar att bli bitter över spruckna kärlekar. Hennes himmel runt hörnet är döttrarna, som hon numera har varannan vecka.– Jag har varit privilegierad som fått leva med så intressanta och enastående bra män i mina relationer, säger sångerskan, som i år firar 25-årsjubileum med MAuro Scoccos succhit.
Följ med på träningsresaPeppen man går inte att beskriva
Byt vinterdepp mot träningspepp. Häng med på Hälsolivs träningsresa i november där bland andra Kristina Andersson föreläser om kost. Än finns platser kvar till Hälsolivs träningsresa i november. – Man får en sån enormt härlig boost av att vara kring endorfinstinna människor, säger hon.
Läs mer om Kristina Andersson.
Låt tårarna rinna ofta – det är bra för hälsan!
Att ha nära till gråt är inte dåligt.Tvärtom menar forskare att det kan ha goda effekter för hälsan.Att fälla tårar är lika stressavlösande som en kram.
Rikard, 39: Min nära vän stötte på min sambo
I Läsarna berättar: Ur verkliga livet berättar Rikard, 39, om en nära vän som visade sina sanna färger när han stötte på hans sambo.
Läs mer om Rikard.
Klamydia ska stoppas - genom näsan
Över hela världen försöker forskare ta fram ett vaccin mot klamydia men än har ingen lyckats. Vid Örebro universitet utvecklas nu ett vaccin som ska tas som sprej i stället för spruta, som Vetenskapsradion först rapporterat om.
Läs mer om Vetenskapsradion.
Den peppen man får av resan går inte riktigt att beskriva
Byt vinterdepp mot träningspepp. Än finns platser kvar till Hälsolivs träningsresor i november.– Man får en sån enormt härlig boost av att vara kring endorfinstinna människor, säger Kristina Andersson som föreläser om kost under resorna.
Läs mer om Kristina Andersson.
Kalle, 77: Hur går jag ner i vikt snabbare?
Hej dietisten. Det kanske kan tyckas att det inte spelar någon roll hur mycket jag väger eftersom jag är 77 år. Men jag har alltid varit noga med hur jag ser ut och har vägt 75 kg i hela mitt liv. För 5 år sedan gjordes ett hjärtklaffsbyte efter det har jag gått upp 12 kg till 87.
Kalle, 77: Hur går jag ner i vikt snabbare?
Hej dietisten. Det kanske kan tyckas att det inte spelar någon roll hur mycket jag väger eftersom jag är 77 år. Men jag har alltid varit noga med hur jag ser ut och har vägt 75 kg i hela mitt liv. För 5 år sedan gjordes ett hjärtklaffsbyte efter det har jag gått upp 12 kg till 87.
Test: 5 hälsosamma teer - utan onödiga tillsatser
Det vimlar av goda och hälsosamma ekologiska teer nu – Hälsoliv har testat fem utan några onödiga tillsatser.Här är teerna som får dig att hålla värmen i höstmörkret.
Läs mer om Hälsoliv.
14 livsmedel som bränner fett
Hjälp kroppen att bränna fett. Ät dig mätt på smart mat och bli smalare och friskare. Effekten kommer direkt.- Man kan alla gånger gå ner 3 kilo på en månad - och då är det inte en stor ansträngning heller, då behöver man inte träna som en galning och ta det lite lugnt, säger Fredrik Pauln.
Läs mer om Fredrik Pauln.
13 tecken på att ni kommer vara bästa vänner för livet
Kompisar kommer och går, men det finns vänskaper som består. Har du och din bästis en vänskapsrelation som kommer hålla livet ut? Då känner du säkerligen igen dig i den här listan.
Dolph Lundgren: Jag har gått i psykoterapi i fem år
Pappans misshandel satte spår som kom ikapp Dolph Lundgren långt senare. Han fick posttraumatiskt stressyndrom och tyckte aldrig att han var bra nog.Nu, efter fem år i psykoterapi, har han hittat ett lugn i sig själv. Han mediterar och prioriterar tid med döttrarna.– Allting känns fantastiskt, säger han till Söndag.
Läs mer om Dolph Lundgren och Söndag.
Därför kan din elakaste vän också vara bäst för dig
Ärlighet varar längst, eller hur? Så är även fallet för vänskap.Ny forskning visar att brutal ärlighet är bra, även om det innebär att du blir sårad på köpet.
Upp till 20% rabatt på goda ekologiska teer – veckans erbjudande från Happy Green
Hälsoliv i samarbete med hälsoshop
Läs mer om Happy Green.