Hälsa

Otroliga ögonblicket när döva paret hör varandra för första gången

Helen och Neil Robinson har varit gifta i tolv år och är som vilket lyckligt par som helst. Med en stor skillnad. Båda är döva sedan födseln och har aldrig hört varandra röster. Förrän nu. – Det kändes otroligt, säger Neil om ögonblicket som fångades på film.
Läs mer om Neil och Neil Robinson.

8 vanliga fällor som kan sabba din relation

Goda vanor hjälper kärleken att blomstra. Men det finns ett par saker man ska låta bli: – Använd inte sms - det blir så många missförstånd. Det förstör så mycket i så många relationer, säger Suzanne Lindström, auktoriserad sexualrådgivare och barnmorska.
Läs mer om Suzanne Lindström.
9 tecken på att du äntligen blivit vuxen
Som barn svor du att aldrig bli vuxen eller förvandlas till dina föräldrar. Nu sitter du här och fattar inte vad som hände? Inspirerade av Elite Daily listar vi nio tecken på att du numera kan räkna dig själv som vuxen.
Läs mer om Elite Daily.
5 matvaror som kan få din kropp att lukta illa
Nyduschad, deo under armarna och borstade tänder. Du tror du är safe inför dejten eller festen? TYVÄRR, om du vill du vara säker på att lukta gott så bör du dessutom ha ätit rätt de senaste dygnen. Här är maten du absolut ska undvika före en viktig sammankomst.

Han blev alkoholist när han gick i pension

Hej manspanelen! Läser er spalt varje vecka. Jag blir nu pensionär. Jag är gift sedan 46 år tillbaka, har två barn och fyra barnbarn Min man har varit pensionär i drygt två år och då blev han alkoholist på heltid. Det känns som jag håller på att gå sönder av det.
Läs mer om Min.
Fortfarande fungerar ticsen som en ventil
Han tror att det var stress som gjorde att han utvecklade tics, nervryckningar, som barn. Fortfarande kan ticsen komma under press. Men inte så ofta. Skådespelaren och trebarnspappan Joel Spira, 35, har fötterna på jorden och mycket kärlek omkring sig. - Jag är otroligt lyckligt lottad när det gäller min familj, säger Joel.
Läs mer om Joel Spira och Joel.
Emma: Ätstörningarna eskalerade snabbt
Som barn var jag en tävlingsmänniska. I skolan tävlade jag om att ha flest rätt i glosförhör och att springa snabbast till bussen. Alla vinster handlade om att synas och bli bekräftad, att vara någon.
Test: 3 klimatkrämer som skyddar & vårdar
Minusgrader och isande vindar, inte konstigt att huden blir fnasig, narig och irriterad. Lösningen är skyddande klimatkrämer som reparerar och håller fukten på plats. Klicka vidare i bildspelet för att se alla produkter!
Vaccin mot vattkoppor för alla barn utreds
Bör vaccin mot vattkoppor ingå i barnvaccinationsprogrammet eller inte? I höst ska Folkhälsomyndigheten utreda saken.
Jag vet att jag vill leva i en parrelation
Agneta Sjödin har ett spännande 2017 framför sig med flera resor och ett omväxlande arbete. Hemma trivs hon i sitt eget sällskap, med åren har hon hittat ett inre lugn. I sommar fyller hon 50 och känner sig redo för en parrelation. - Hittar jag en bra match skulle jag satsa hundra procent.
Enda knepet du behöver veta för att bli bättre i sängen
Listan över sextips, samlagsställningar och förspelstekniker kan göras otroligt lång.Men enligt sexologen Nicole Prause behöver du bara känna till ett för att bli en bättre älskare.Allt som krävs är lite mod.
Läs mer om Nicole Prause.
5 saker du bör fråga dig innan ni blir ihop
Som nyförälskad är det inte alltid lätt att tänka klart, det kan nog de flesta skriva under på. Måbra-hormoner strömmar genom kroppen och ibland blir vi helt enkelt förblindade. För sajten Health avslöjar relationsexperterna vad du bör fråga dig själv innan du kastar dig in i en relation - om du är ute efter en långsiktig partner.
Läs mer om Health.
4 knep för att somna när du är superstressad
Svårt att sova på grund av alla tankar som far runt i huvudet? Du grubblar över din relation, ditt jobb eller till och med världsläget? De flesta av oss drabbas av akuta insomningsproblem emellanåt, eftersom vi ÄR mänskliga varelser som påverkas av det som sker runtomkring. Här är vad du kan göra när du kommit in i en ligga-och-snurra-period.
9 märkliga saker som kattägare tycker är helt normalt
Katter har en lång rad fördelar. Inte nog med att de är söta - studier visar att de både kan motverka depression och minska stress. Kattägare är också generellt sett mer intelligenta än hundägare. Det innebär också att du kommer hamna i sjukt märkliga situationer som du accepterar som vardag.
De vill inte umgås med sina barnbarn
Jag ar en kvinna pa 37 ar, som ar lyckligt gift och har tva underbara barn. Min relation till mina foraldrar ar valdigt knepig. Jag har haft en fungerande relation till min mamma, men med min pappa har det inte fungerat så bra.
Hjälp! Finns det något lustpiller jag kan ta?
Hej Susanne! Jag skriver till dig då jag har förtroende för dig efter mina graviditeter 1998, 1999 och 2006 där du hjälpte mig. Jag är omgift sedan 1,5 år med en grymt fin och underbar man, men min lust är som bortblåst.
7 myter och sanningar om erektionsproblem
Att inte få stånd betyder att man inte längre tänder på sin partner – stämmer det verkligen? Och kan penisens storlek påverka erektionen? Här hjälper experten Stefan Arver, chef för andrologiskt centrum vid Karolinska, att reda ut vad som är myt och vad som är sanning i sju vanliga påståenden om erektion.
Läs mer om Karolinska och Stefan Arver.
Nya riktlinjer ger bättre vård vid förlossningsskador
Varje år drabbas tusentals kvinnor av förlossningsskador.Nu kommer nya riktlinjer som som ska förbättra vården - däribland bedövning efter förlossningen.– Genom att bedöva kommer vi att hitta fler bristningar vilket är bra, säger läkaren Eva Uustal till SVT.
Läs mer om Eva Uustal och SVT.
Ny studie: D-vitamin skyddar mot influensa
D-vitamin stärker inte bara ben och muskler.En ny internationell studie, där bland annat Sverige är involverat, visar att det berömda vitaminet även skyddar mot både influensa och förkylning.– Det här är det första definitiva beviset, säger professor Adrian Martineau.
Läs mer om Adrian Martineau och Sverige.
Näspropp istället för nässpray? Svenska uppfinningen ska rädda din nästäppa
Många som testat nässpray vet hur lätt det är att bli beroende. Nu lanseras en ny svensk uppfinning som ett alternativ - näsproppen ska varken vara beroendeframkallande eller ha biverkningar.
Studie bekräftar hjärnförändringar vid adhd
En stor studie bekräftar nu att personer med adhd har förändringar i hjärnan. Adhd är alltså inte bara en etikett som sätts på besvärliga barn eller dåligt föräldraskap.
Det händer i kroppen när du slutar med kött
Nej, man går inte per automatik ner i vikt bara för att man väljer grönsaker framför kött. Vegetarisk mat kan vara onyttig den med. Men det finns andra fördelar med att äta växter istället för djur. Här listar vi tre av dem.
6 vanliga fel vi gör när vi vill gå ner i vikt
Att lägga om sin kost behöver inte vara svårt alls. De flesta krånglar till det helt i onödan. Vill man gå ner i vikt ska man INTE välja den där snabba dieten med tydliga ät och undvik. Här redovisar träningsexperten Olga Rönnberg de vanligaste misstagen folk gör – och vilka knep som hjälper på riktigt. LÄS OCKSÅ: Experterna om svenskarnas nya matångest
Läs mer om Olga Rönnberg.
Ögoninflammation – så gör doktorerna själva
Vad ska man tänka på när ögonen svullnar upp och det bildas var i ögonen? Hur undviker man att smittan sprids vidare inom familjen? Doktorerna talar om för oss vad vi ska göra, men hur gör de själva när de blir sjuka? Hälsolivs nya tv-serie Vad doktorn själv gör har blivit en succ.Här kan du följa tre doktorer från vårdcentralappen Min Doktor som ger tips om hur man ska tänka vid sjukdomssymptom – i tredje avsnittet handlar det om ögoninflammationer.
Läs mer om Min Doktor och Vad.
Årets hetaste hårfärg 2017? Blorange
Rosa hår, lila hår, blått hår. De senaste åren har de traditionella hårfärgerna bleknat i jämförelse med alla neon- och pastelltoner. Och 2017 kan vi göra oss beredda på en ny succnyans, som passar i synnerhet blondiner: Säg hej till blorange.