Expressen

Fler utsatta kvinnor ringer till hjälplinjen

Allt fler kvinnor ringer till Kvinnofridslinjen. Och den enorma uppmärksamheten kring metoo-kampanjen har ökat antalet samtal.–Många blir påminda om sådant som hänt dem, säger Åsa Witkowski vid Nationellt centrum för kvinnofrid.

Så slipper du drabbas av benskörhet

Att drabbas av benskörhet i stigande ålder är inget ovanligt. Enligt Vårdguiden lider var tredje kvinna och var sjätte man i 70-årsåldern av benskörhet – men det finns sätt att minska risken att drabbas. – Ju äldre vi blir desto viktigare är det att träna balans och koordination så att man inte faller, säger Kristina Åkesson, professor i ortopedi.
Läs mer om Kristina Åkesson.
Tilde de Paula Eby: Ditt bästa är gott nog
Förutom i Nyhetsmorgon syns Tilde de Paula Eby just nu i Hela Sverige bakar. I programmet svallar känslorna, hemmabagarna gråter och kastar saker. Det är på riktigt. Precis som programledaren vill att livet ska vara.
Test av handkrämer: Expertens tre favoriter
Smörj in händerna regelbundet med handkräm. Du får inte bara en lenare och mjukare hy, utan också naglar som växer sig starkare och längre.

Jag har varit en mycket bättre morfar än pappa

Slå av på takten? Inte Lasse Berghagen. Med en pappa som var arbetsnarkoman sitter det i blodet. Men han prioriterar barnbarnen. Han har skrivit två barnböcker där han och yngsta barnbarnet Filippa har huvudrollerna.– Det är lite påhitt och lite sådant som Filippa och jag varit med om
Läs mer om Filippa.
Adam Lundgren: Jag vågar inte ropa hej
Dramaserien Vår tid är nu gjorde succ direkt. Adam Lundgren spelar mellanbrodern stiligt klädd i kavaj och fluga. Privat gillar skådespelaren att glida runt i sin track suit, spela Playstation och äta maffiga mackor med flickvännen. Allra bäst mår han i fäboden i Dalarna.
Läs mer om Dalarna och Playstation.
Experten: 3 bra övningar du kan göra mot ett räcke
Träning ska inte vara ett måste och det behöver inte vara särskilt svårt.Hälsolivs träningsexpert Erika Kits Gölevik visar hur du enkelt kan träna kroppen –med hjälp av ett räcke.
13 tecken på att du älskar halloween lite FÖR mycket
Är fejkblod, kostymer och spindelnät det bästa du vet? Är du rentav besatt av halloween? Då kommer du kanske känna igen dig i den här listan!
Läs mer om FÖR.
Kvinnor under 30 mår sämst av jobbet
Unga kvinnor mår sämst på jobbet.En ny undersökning visar att en av tre mår dåligt av att gå till arbetet.En markant högre siffra jämfört med männen.
Forskning: Så manipuleras du av din hund
När din vovve gör stora ögon, lyfter på brynen och sticker ut tungan försöker den säga dig något. Men det handlar inte om mat.Åtminstone inte om man ska tro en ny studie som undersökt människans bästa vän.
Experten: Därför tappar du intresset när någon är för på
Att bli uppvaktad kan vara trevligt. Åtminstone i lagom doser. Men det är en tunn linje mellan för lite och för mycket.När bägaren väl rinner över är det för sent. Du tappar intresset, stöter bort personen och drar dig undan. Med inspiration från Refinery29 förklarar vi varför.
Läs mer om Refinery29.
Här är den verkliga anledningen till att män dissar kondomen
Män klagar ofta på att kondomer är osköna, har en dålig passform eller att de gör så att det känns mindre under sexakten. Men är det verkligen hela sanningen?
Enkel guide: Så får du till snyggaste dödskalle-sminket
Vet du inte vad du ska vara på Halloween?Kör på ett klassiskt skelett!Här är steg-för-steg-guiden till en dödskallesminkning som är både läskig och enkel.
Läs mer om Halloween.Kör.
11 tecken på att du VERKLIGEN behöver helg
Helgen är veckans höjdpunkt och vissa veckor kan det inte bli fredag fort nog. Håller du med? Då kommer du garanterat känna igen dig i den här listan.
Fem metoder som lindrar din smärtsamma artros
Artros drabbar oftast knän, höfter eller fingrar och kan vara väldigt smärtsamt Men det finns sätt att lindra besvären. – Att hålla i gång och vara fysiskt aktiv är det viktigaste, säger Eva Ageberg, docent i sjukgymnastik.
Läs mer om Eva Ageberg och Men.
Astro: Så blir vecka 43 – tecken för tecken
HOROSKOP. Äventyr, trevligt umgänge, pengaregn eller lite kärlek? Expressen Söndags astrolog Li Larsson ger svar på vad stjärnorna säger om din vecka - tecken för tecken.
Läs mer om Li Larsson.
Desperat: Hjälp! Varför har vi sex så sällan?
Jag bor ihop med min sambo sedan två år, tycker om honom fruktansvärt mycket (älskar honom), men när det kommer till att ha sex så vet jag inte vad jag ska göra.
Vinterkräksjukan är här – en månad tidigare än förra året
Dagen för året är kommen – vinterkräksjukan är här.Och den slår till redan fyra veckor tidigare än förra året.
5 tecken på att din partner är på väg att lämna dig
Har din partner börjat prioritera annat än er relation? Fylls relationen av negativa kommentarer? Eller har sexlivet runnit ut i sanden? Det kan vara tecken på att din partner är på väg att lämna dig. Psykologen Maria Farm berättar om tecknen du ska vara vaksam på – och ger råd om hur du kan hantera situationen.
Forskare: Tinder förvandlar oss till grottmänniskor
Det går snabbt och kräver ingen vidare ansträngning.Att svepa på Tinder är ett ytterst populärt sätt att dejta.Men nu hävdar forskare att det inte alls är sofistikerat som vi tror.
Läs mer om Tinder.
Studie: Blod från gravida kvinnor kan vara farligt för män
Bloddonationer från kvinnor som någon gång varit gravida kan leda till ökad dödlighet bland män. Det visar en studie som publicerats i JAMA. Och resultaten förbryllar forskarna.
Näringsfysiologen: Därför ska du frossa i pumpa i höst
Färgglad, god och trendig. Pumpa är en säsongsbunden delikatess som är hälsosam för kroppen.Näringsfysiologen Martin Brunnberg förklarar varför du ska frossa i pumpa i höst.
Så maxar du näringsupptaget från dina grönsaker
Det allra viktigaste är så klart att man äter grönsaker, oavsett vilken form de kommer i. Men om du vill få i dig så mycket näringsämnen som möjligt från grönsakerna är det också bra att tänka på hur du tillagar dem.
NY STUDIE: Alkohol gör dig bättre på språk
Stämmer det att man blir bättre på främmande språk när man är full?Nja, inte riktigt.Men en ny studie visar att en liten mängd alkohol bland annat kan förbättra vårt uttal.
Svenskar är sämst i Europa på att dejta
Är du en fena på att dejta? Då är du ett undantag.Enligt en ny undersökning är vi svenskar sämst i Europa när det kommer till dejting.
Läs mer om Europa.