Expressen

Paulns 12 genvägar: Så bränner du fett snabbt

Fredrik Pauln har fyra enkla regler som hjälper kroppen bränna fett: Låt bli att småäta, välj bra mat utan socker, sov tillräckligt och glöm inte bort träningen. Här är näringsfysiologens 12 bästa tips.

13 tecken på att du håller på att bli din mamma

Du är PRECIS som din mamma. Många bävar inför dagen då vi får den där kommentaren för första gången. Men det finns faktiskt anledningar att älska det och det tar vi tillvara på lagom till mors dag 2017!
Ensambarn? Hurra! Då är du mer kreativ
Ensambarn har en alldeles speciell hjärna.Det visar ny forskning från Kina som hittat skillnader i hjärnans utveckling.Ensambarn visade sig vara både mer kreativa ochsjälviska.
Läs mer om Kina.
Gå ner i vikt till midsommar – utan att räkna kalorier
Vill du vara med och testa den nya hälsoappen Wellie – före alla andra? Kanske gå ner i vikt till midsommar? Hitta träningsglädjen? Eller bara få hjälp att leva lite mer hälsosamt? Missa inte chansen! 1000 personer får möjlighet att testa appen gratis.
Läs mer om Wellie.

Ny metod räddar fler vid stroke

Den relativt nya behandlingsmetoden trombektomi har en mycket god effekt vid en blodpropp i hjärnan (stroke eller hjärninfarkt).Det konstaterar Socialstyrelsen, som ger åtgärden högsta prioritet i dess nya riktlinjer.
Läs mer om Socialstyrelsen.
Lina, 36, fick diagnosen autism som vuxen
Lina Liman, 36, förstod aldrig vad som var fel.Hon höll sig för sig själv, förstod inte skämt och plågades av ljud som andra tyckte var normala.Först för fem år sedan föll bitarna på plats. Det var när hon fick diagnosen autism.– Jag trodde det var mitt fel att inget hjälpte.
Liselott, 32: Jag ville inte veta av mitt barn
I Läsarna berättar: Ur verkliga livet berättar Liselotte, 32, om när hon drabbades av en förlossningsdepression. Här är Liselottes berättelse.
Läs mer om Liselotte.
Jens Lapidus: Jag ville sluta på topp
Jens Lapidus, 42, ligger inte på sofflocket. För att bli av med myrorna i kroppen röjer han på landet på helgerna. Kostymerna har han ingen användning för längre. Nyligen blev advokaten författare på heltid, och snart kommer han ut med nya boken, Top Dogg.
Läs mer om Top Dogg.
Ansiktsmasker som ger mjuk och fin hy
Rengörande, återfuktande eller bara en supersnygg lyster när man vill känna sig extra snygg. Ansiktsmasker i form av indränkta ark har på kort tid blivit beauty-fantasters favoriter.
Leila Lindholm: Det här är supermat för mig
Leila Lindholm krånglar inte till det. För henne är det bra råvaror och enkelhet som gäller. Men laboratoriemat som läggs upp med pincett är inget för tv-kocken, som gärna hugger in på en köttbit med pommes och bea. – Jag är ingen absolutist.
Panos, 20, om att leva med Crohns sjukdom
Ända sedan födseln har Panos Tufexis haft besvär med magsmärta, akuta toalettbesök och känslighet för viss mat.Men inte förrän i gymnasiet fick han diagnosen Crohns sjukdom.Efter år av både fysisk och mental påfrestning: nu kan den 20-årige läkarstudenten äntligen leva ett normalt liv, med hjälp av behandling.– När det var som värst klarade jag knappt av att gå hemifrån, säger han till Hälsoliv.
Läs mer om Hälsoliv.
Sola smart – för den snyggaste brännan
Klart att du ska njuta av solen, men i lagom dos och med rätt solskydd. Här guidar vi dig till en solsäker sommar: Tips på solkräm för både barn och vuxna, hur du bäst applicerar krämen och när du ska vara extra försiktig.
Åt vilket håll står du vänd i duschen?
När du duschar: Står du med ansiktet mot eller från dusch-munstycket? Frågan kan låta fullständigt meningslös, men för någon som alltid gjort på exakt samma vis är det en omvälvande insikt. Vilket är egentligen rätt och vilket är fel?
Här äger supermodellen med vitiligo röda mattan
Supermodellen Winnie Harlow vet hur man tar röda mattan med storm.22-åringen, som lever med hudsjukdomen vitiligo, hyllas nu för sin entr på Cannes-festivalen.
Läs mer om Cannes-festivalen.
Han skickar bilder på sitt kön till kvinnor
Hej Suzanne! Mitt liv har vänts upp och ner totalt. Ganska tidigt i förhållandet med min sambo upptäckte jag att han skickat bilder på sitt kön till olika kvinnor.
Experten: Ät rätt – före, under och efter loppet
Annika Sjöö kallar sig hellre glädjelöpare än löpproffs. Hon springer ofta, men inte alltid med krav på prestation. Längs vägen har hon lärt sig hur man bör äta i samband med ett längre lopp. Kort sammanfattning: krångla inte till det.
6 vanliga myter om träning som många går på
Många tror att de är experter på träning efter att ha gått på ETT crossfit-pass.Men allt som låter bra behöver inte vara korrekt.Här listar sajten Time sex vanliga påståenden som inte har sin grund i vetenskap.
Läs mer om ETT och Time.
Bättre provtagning ska hitta fler cancerfall
Cellprovtagningen för att förebygga cancer i livmoderhalsen ska bli både effektivare och säkrare. Redan förhindras hundratals cancerfall varje år, tack vare programmet.–Den största risken är att inte delta, säger gynekologen Björn Strander.
Läs mer om Björn Strander.
Jag har träffat en man - men något känns fel
Hej, För cirka fem månader sedan började jag dejta en äldre man med barn. Han sa direkt att han hade en galen tid framför sig som egenföretagare men att han verkligen tycker om mig och vill lära känna mig.
Läs mer om För.
Fästingkartor i mobilen ska hjälpa dig att undvika tbe
Årets första fall av den farliga fästingburna virussjukdomen tbe har redan rapporterats.Men inom kort kommer fästingkartor direkt i mobilen att visa i vilka skogar och naturområden risken för tbe är hög, skriver Sveriges radio.
Så lite behöver du röra på dig - för att må bra
Motion är otroligt viktigt för vårt välbefinnande och då menar vi inte bara fysiskt.Även humöret tjänar mycket på att vi rör på oss, men behöver man verkligen drypa av svett för att må bättre?Ny forskning från USA säger nej.
Läs mer om USA.
5 enkla råd – för ett meningsfullt liv
Sluta sträva efter att bli lycklig – och satsa i stället på att få en meningsfull tillvaro. Det råder psykologen och kbt-terapeuten Maria Farm. Livet KOMMER att kantas av motgångar, sorger och förluster – men det betyder inte att det är värdelöst. Här är fem konkreta tips på hur du kan nå välbefinnande.
Läs mer om Maria Farm.
Ny studie: Hundar kan prata med människor
Hundar kan visserligen inte formulera ord, men det betyder inte att de saknar kapaciteten att prata. Enligt en ny studie har hundar nämligen en överraskande förmåga som hjälper oss människor att förstå vad de är ute efter.
Jag har endometrios, den svåraste graden
God morgon Doktor Armfelt. Fick precis en länk skickad till mig där du svarade på en fråga om benskörhet. Jag har endometrios, den svåraste graden och har gått på olika hormonbehandlingarna i flera år.
Läs mer om Doktor Armfelt.