Expressen

Hälsporre, meniskskada och 3 andra löparskador

Löpning är ett fantastiskt sätt att hålla både kropp och knopp i trim. Men som med all träning så finns alltid en skaderisk. Med hjälp av Eric Hagelin, legitimerad fysioterapeut, listar vi några av de vanligaste besvären - från löparknä och hälsporre till kompartmentsyndrom och meniskskada.
Läs mer om Eric Hagelin.

Det här får dig ut i löpspåret – även om det är dåligt väder

Drar du dig ofta för att snöra på dig joggingskorna? Trots att du vet hur gott det kommer göra dig? Gå med i någon Facebookgrupp eller jämför löptider bland dina vänner. En stor studie visar nämligen att träningsmotivation smittar genom sociala nätverk.
Läs mer om Facebookgrupp.
Hur undviker jag att bli hård eller lös i magen?
Det händer ibland att man blir hård eller lös i magen utan att ha några andra besvär. Hur föreslår du att man tar itu med sådana här besvär med hjälp av maten? Ingegerd
Rebecca, 27, minns hela sitt liv - in i minsta detalj
De flesta av oss kämpar för att komma ihåg vad vi gjorde för två veckor sedan. 27-åriga Rebecca Sharrock minns inte bara det, hon kommer ihåg precis alla dagar - in i minsta detalj. I det första minnet som hon kan tidsbestämma är hon tolv DAGAR gammal. Allt på grund av ett oerhört sällsynt syndrom.
Läs mer om Rebecca Sharrock.

7 enkla knep för att bli den sämsta chefen någonsin

Att vara en bra chef är ingen lätt uppgift. Men det är skillnad på att göra sitt bästa och aktivt jobba för att vara så störig och oproffsig som möjligt. Inspirerade av Business Insider listar vi några sjukt jobbiga ovanor som driver anställda till vansinne.
Så undviker du de nya dolda sockerfällorna
Tillsatser och dolt socker lurar i livsmedelshyllorna och kan göra det svårt att äta nyttigt. Dietisten Sofia Antonsson har goda råd för att enkelt få bättre kostvanor. – Börja med att välja bort det synliga sockret, säger hon. Här tipsar Sofia om 7 sätt att bli av med sötsuget.
Läs mer om Sofia.
Psykisk ohälsa ger längre sjukskrivning
Sjukskrivningar till följd av psykiatriska diagnoser är 70 procent längre än för alla andra sjukskrivningar, enligt en rapport från Försäkringskassan.
Läs mer om Försäkringskassan.
Glöm 10 000 steg om dagen - här är forskarnas nya upptäckt
Du har säkert hört att 10 000 steg om dagen är en måttstock för ett hälsosamt liv. Men forskning visar nu att siffran kanske bör vara ännu högre. Enligt två nya studier kan det nämligen handla om hela 15 000.
Deppig av våren? Det här är en vårdepression
För många betyder vårljuset lycka och glada dagar i solen. Men många påverkas också annorlunda.Tusentals svenskar drabbas av vårdepression när solen tittar fram.
Byt ut lista: När du är sugen på något sött
När du är trött och hungrig är det lätt att få ett sug efter onyttiga saker. Men det finns alternativ. Dietisten Sofia Antonsson hjälper dig här att hitta nyttigare alternativ när sötsuget slår till.
En dag bestämde jag mig för att välja livet
I Läsarna berättar: Ur verkliga livet berättar 54-åriga Kerstin om barndomen och sjukdomen. Här är hennes berättelse.
Läs mer om Kerstin.
Emelie, 43, levde i en destruktiv relation
Emelie Nixon är en stark kvinna. Trots det hamnade hon i en kränkande kärleksrelation. Allra värst var den psykiska misshandeln. - Varenda dag kallade han mig grisfitta, fet, hora och tjockis. Sedan skulle han ha sex.
Gå dig smal – med 12 enkla steg
Raska promenader och rätt kost kan göra underverk för din hälsa. Du kan också se resultat på vågen. – Du kommer att må bättre, sova bättre och känna dig piggare, säger Jill Holmström som är dietist och personlig tränare.
Läs mer om Jill Holmström.
Snygga läppar! Test av fina läppstiftspennor
Lek fram makeupen med krämiga pennor i vårens färger, pennor som vårdar, återfuktar och som ger ansiktet en piggare look.
Martin Melin: I min första relation var jag usel
Polisen och författaren Martin Melin är Manspanelens nyaste tillskott. Han kommer att svara på läsarnas frågor om relationer - utifrån sina egna erfarenheter. Själv är han singel sedan fyra år. Och han har ingen brådska med att hitta någon ny, den här gången vill han att allt ska bli rätt. - Med nästa person, då är det till döden.
Läs mer om Martin Melin.
Jag vill göra slut men han blir bara sur
Har problem med min pojkvän. Vi har varit ett par i cirka fyra år. Är inte kär i honom. Känner ingenting alls, vill bara vara hans vän. Har försökt få honom att förstå att jag inte vill vara med honom längre. Men han blir bara sur.
Hon har gått ner 240 kilo – på två månader
Iman Ahmad Abdulati, 36, har kallats för världens tyngsta kvinna. Nu har hon lyckats gå ner 240 kilo på två månader – tack vare en gastric bypass-operation. Men läkarna är inte nöjda än – de tror att hon kan gå ner ytterligare 200 kilo. – Viktnedgången har kraftigt förbättrat hennes hälsa, säger läkaren Muffazal Lakdwala till Daily Mail.
Läs mer om Daily Mail och Muffazal Lakdwala.
Ny studie: Träningen som håller dig ung
Funderar du på vilken motionsform du ska välja?Ge intensiv intervallträning en chans!Inte bara är det den bästa träningstypen ur viktsynpunkt:Dessutom håller korta men tuffa pass dig ung.
Studie: Light-läsk tripplar risken för flera sjukdomar
Att läsk inte är bra för oss är knappast en hemlighet.Och light-varianter är inget undantag.Ny forskning kopplar nu samman artificiellt sötade drycker med en kraftigt förhöjd risk för både stroke och demens.
Hälsobloggarna rosar dansk ekologisk skönhet
Grönt är skönt. Med ekologiska och allergifria skönhetsprodukter så mår kroppen lite bättre. Hälsoliv Shopping och Happy Green erbjuder just nu 20 procents rabatt på ekologisk skönhet från Urtekram – ett märke som får mycket beröm på hälsobloggar.
Läs mer om Happy Green och Urtekram.
Hur får vi ihop sexlivet när barnen är hemma?
Vi är ett par som har träffats mitt i livet och har båda barn sedan tidigare. Vi lever i ett varannan veckas förhållande med överlappande lämningar vilket betyder att vi är barnfria 4 dagar av 14. Vi har svårt att hitta vår kärleksrytm.
5 tecken på att du lever i ett sunt förhållande
Inget förhållande är det andra likt.Vad som funkar för ett par funkar inte för ett annat.Men enligt experter finns det några universella egenskaper man bör eftersträva för en lång och lycklig gemenskap.Här är fem tecken på att du lever i en sund relation.
Cyklar du till jobbet? Då lever du längre
Tog du bussen, bilen eller tunnelbanan till jobbet idag? Då är det hög tid att damma av cykeln. En ny stor studie visar nämligen att risken för cancer och hjärtsjukdom sjunker dramatiskt för personer som rullar fram på två hjul.
Tanja och Tine lanserar världens första Svanen-märkta smink
Make up-artisterna Tine och Tanja tröttnade på att inte hitta allergivänligt smink. Nu lanserar de världens första Svanen-märkta sminkkollektion. – Som make up-artist har jag sett att många lider av obehagliga allergiska reaktioner, precis som jag själv, säger Tanja Gregersen.
Sex tvillingar - alla delar exakt samma födelsedag
Födelsedagsfirandet hemma hos familjen Kosinski är något utöver det vanliga. Tänk dig ett helt vanligt barnkalas och multiplicera det med sex. Carrie och Craig har nämligen tre tvillingpar och samtliga fyller år på exakt samma datum.
Läs mer om Craig och Kosinski.