Expressen

Sexprylar mindre giftiga än barnleksaker

Sexleksaker innehåller betydligt mindre förbjudna kemikalier än vad som finns i leksaker för barn. Genomgången visar till och med att sexleksaksbranschen borde ses som föredömen för andra.

Hon lever dubbelliv: Är vår otrohet fel?

Är en gift kvinna med man, barn och barnbarn. Jag har själv ett bra jobb och inga ekonomiska problem. Min man är sjuk och sjukpensionär. Jag har sedan mer än ett år tillbaka ett mycket passionerat sexliv vid sidan om med en man som också lever som jag fast med en sjuk hustru.
Sofia Ledarp om att leva med en sjuk pappa
Hennes pappa led av ett sjukligt kontrollbehov. Han kunde stänga in henne på toaletten eller hota med att kedja fast henne. Han blev aldrig fysiskt våldsam, med allt har satt sina spår. Först efter hans död kunde Sofia Ledarp, 42, bearbeta sin uppväxt. - Jag har gått i terapi hur många år som helst.
Läs mer om Sofia Ledarp.
Elin, 41, berättar: 25 år senare möttes vi igen
Egentligen var jag aldrig kär i honom. Jag ville bara ha en pojkvän. Vi träffades på en fest när jag var 15 och han 16. Han började uppvakta mig direkt och redan under första dejten hade han med sig ett stort fång röda rosor, som han gav mig när vi möttes utanför bion.

Få en fräsch och snygg lyster med highlighter

Ge dig själv lite ljus och lyster i mörkret med en highlighter som får huden att skimra snyggt samtidigt som de lyfter fram partier du vill framhäva för ett snyggare jag.
I dag är jag en bättre version av mig själv
Första gången Georgios Jojje Karpathakis, 30, försökte ta livet av sig var han 13 år. Det skulle bli fler. Samt ett stort antal psykologer och två utredningar. I dag föreläser han om adhd, har startat ett nätverk och skrivit en bok om diagnosen. Sex gånger försökte Georgios Jojje Karpathakis ta sitt eget liv. - När jag balanserade på balkongräcket fem våningar upp var nog den gången som jag var närmast att lyckas, säger han.
Kan inte sluta tänka på den andra mannen
Hej Jag är gift och har två barn och vi har en bra relation med mycket omtänksamhet för varandra och utrymme för egna intressen. Vi varken bråkar eller ställer några krav på varandra.
6 ställen på kroppen du inte ska peta på
Vill du slippa baciller och att bli sjuk? Se då till att hålla händerna så rena som möjligt. Och akta dig särskilt för att peta med fingrarna på vissa ställen!
Pauln: 3 efterrätter du kan äta utan dåligt samvete
Det går att laga fantastiskt goda desserter utan socker! Här listar näringsfysiologen Fredrik Pauln sina smarrigaste recept för en lite roligare och nyttigare vardag. – Lite sött då och då gör livet lite härligare, skriver han i magboken Paulns 55 bästa recept.
Läs mer om Fredrik Pauln.
109-åriga Ruths recept för ett långt liv
109-åriga Ruth Benjamin har inte rökt en enda cigarett och aldrig druckit alkohol. Men nyckeln till sitt långa liv tror hon själv kan förklaras av något helt annat. – Jag äter potatis på något sätt varje dag. Och jag älskar bacon! säger hon.
Läs mer om Ruth Benjamin.
4 lyxiga och goda vegetariska middagar
Längtar du också efter att få in mer vegetarisk mat i din vardag? I Vego - din nya gröna livsstil får du tips och inspiration för en grönare kost. Här är 4 smakprov från den nya boken.
Jag ser bra ut - varför får jag inga sexinviter?
På dejtingsajter klagar kvinnor på att män bara är ute efter sex. Kvinnorna får massor av sexinviter. Jag är en medelålders man, lång, vältränad, och har hört att jag ser mycket bra ut. Ändå har jag under mina åtta år aldrig fått sexinviter på nätet.
Sjukvården är så sjuk att människor dör
Vårdkrisen går inte över och larmen kommer från hela landet. Det är allvar nu. Hur många ska hinna dö av den sjuka vården? Det är dags för politiker att börja lyssna på vårdpersonalen och patienterna.
Är det otrohet att ha en flört på nätet?
Jag och min sambo är 36 år och har varit ett par i snart nio år. Han har verkligen varit Mannen i mitt liv! Hans största intresse är fiske i alla former. Jag ser inget fel i att ha intressen på varsitt håll, det är precis så det ska vara.
Läs mer om Mannen.
Ny studie: Därför lever kaffedrickare längre
Du kan fortsätta dricka ditt morgonkaffe med gott samvete. Kaffe förlänger nämligen livet och forskarna har nu en möjlig orsak till varför.
Misstaget som kan få dig att åldras åtta år
Inte nog med att stillasittande ökar risken för en rad svåra sjukdomar. Enligt en ny studie åldras även dina celler snabbare - något som kan kapa år av ditt liv. Lyckligtvis går det att häva effekten, även om du inte har möjlighet att stå upp.
Så mycket påverkas sömnen av din telefon
Du vet att du borde stänga av datorn och inte snegla på mobilen efter klockan 21. Ändå kan du inte låta bli att se ett avsnitt till av Skam och uppdatera Instagram en sista gång. Konsekvensen: det blir svårare att sova. De där minuterna påverkar mer än du tror.
Läs mer om Instagram och Skam.
4 nyttiga skäl att äta popcorn – varje dag!
Den 19 januari är värd att fira lite extra. Det är nämligen internationella popcorndagen och för alla er som vurmar för poppade majskorn har vi goda nyheter. – Popcorn är ett jättebra snack, säger näringsfysiologen Fredrik Pauln.
Läs mer om Fredrik Pauln.
Vad din hund drömmer om? Dig så klart!
Det ser alltid så skönt ut när hundar sover. Och erkänn: Du har funderat över vad din vovve drömmer om! Forskare från Harvard har en välgrundad gissning - och du kommer nog gilla den.
Läs mer om Harvard.
5 tecken: Så vet du om din stress är farlig
Nyligen visade en stor undersökning att var tredje kvinna ofta eller alltid känner sig stressad på jobbet. Tillfällig stress är en naturlig del av livet, men när det övergår till månader och år kan det vara direkt farligt. – I förlängningen kommer det leda till konsekvenser som gör att du blir så pass utmattad att du blir oförmögen att hantera de roller du har i livet, säger stressforskaren Giorgio Grossi från Stressmottagningen. Vi listar också expertens bästa tips för att undvika stress.
Här är de bästa sjukhusen i landet
Norrlands universitetssjukhus i Umeå är bäst i landet, enligt Dagens Medicin. Och Sahlgrenska i Göteborg är sämst av universitetssjukhusen 2016. Västervik och Oskarshamn är bäst bland de mindre sjukhusen. Här hittar ni topplistorna.
Läs mer om Göteborg, Oskarshamn och Umeå.
Vinterkräksjuka och influensa? Skillnaden
Min sjuåring började kräkas i morse. Det kommer säkert att gå över men det slog mig att jag aldrig lär mig skilja på influensa, vinterkräksjuka och maginfluensa. Är det samma sak? Smittar de lika länge? När ska man bli orolig? Louise G
Fem skäl till att alla borde älska hästar
Det stormar kring hästhopparen Peder Fredricson efter att han tilldelades årets Jerringpris. Men hästmänniskor har all anledning att känna sig stolta – både kroppen och själen mår nämligen bra av ridning.
Läs mer om Peder Fredricson.
Studie: Akupunktur kan hjälpa barn med kolik
Spädbarnskolik är påfrestande för föräldrar och svårt att råda bot på. Nu kan svenska forskare vara en behandling på spåren. En ny studie visar att akupunktur gör att drabbade bebisar skriker mindre. Men metoden väcker kritik.
Citronbilden kan ha räddat livet på Erin, 38
Av en ren slump snubblade Erin Chieze över ett foto på en låda citroner. Bilden räddade sannolikt hennes liv. – Jag förstod direkt att jag hade bröstcancer, skriver Erin i en hyllad Facebookpost som har delats över 40 000 gånger.
Läs mer om Erin, Erin Chieze och Facebookpost.