Expressen

Kaffe under graviditeten riskerar övervikt hos barn

En till två koppar kaffe om dagen som gravid är relaterat till barnens risk för övervikt eller fetma i skolåldern.Det menar en ny studie som Sahlgrenska akademin gjort i samarbete med Folkehelseinstituttet i Norge.

Tatueringsfärger kan vara hälsofarliga

Många färger för tatueringar och permanent makeup innehåller förbjudna ämnen som misstänks vara hälsofarliga, enligt en granskning av Läkemedelsverket.
Läs mer om Läkemedelsverket.
6 tips som hjälper dig att somna när du är nervös
Är du för nervös och stressad för att sova?Då kan du prova att andas i fyrkanter eller dricka ett glas mjölk.Hälsoliv har listat 6 tips till dig som har problem att somna.
Ta hand om ditt hår – 5 ekologiska balsam i test
Våren är här – dags att slänga av sig mössan och börja ta hand om sitt hår på allvar.Hälsoliv har provat fem miljövänliga och ekologiska balsam som kan få ordning på ditt hår igen.

Få ditt hår att må bra – upp till 15% på eko-balsam

Hälsoliv i samarbete med Happy Green – din ekologiska och hållbara butik på nätet
Läs mer om Happy Green.
Experten: Du kan tappa 8 kilo - före semestern
Låt vårvindarna fläkta bort ett kilo i veckan - till sommaren kan du vara åtta kilo lättare. – Låt fokuset ligger på hälsa, inte på vikt. Vikten är mer som en bonus, en add-on, säger Cathrine Schück, samtalsterapeut och näringsterapeut som har utvecklat 8/800-metoden. På sista punkten hittar du hennes bästa tips för att lyckas.
Läs mer om Cathrine Schück.
10 varningssignaler på att du har en panikångestattack
De som lider av panikångest känner ofta igen de klassiska symptomen på att en attack kommer.Men visste du att det finns fler sätt för kroppen att tala om dig för att du har en panikattack än de klassiska svettningarna och bröstsmärtan?Här är 10 tecken på att du har en panikångestattack.
Brun utan sol 2018: Test av årets bästa!
Brun utan sol är perfekt för dig som vill slippa att bränna dig, men ändå se sommarfräsch ut. Lotion, spray, gel eller mousse, vad ska man välja och hur ska man göra? Vi har samlat allt du behöver veta för att få bäst resultat av din brun utan sol.Dessutom: Test av 2018 års bästa produkter
Sju symptom på stroke – tecknen många struntar i
Varje år får 25 000 svenskar en stroke. Men många missar tecknen som kan vara avgörande för att få vård i tid, menar Ulf Hedin, överläkare på KI.– Man kanske blir svag eller fumlig i handen och sedan kommer kraften tillbaka, och då tänker man att det inte var något och man åker inte till doktorn.
Läs mer om Ulf Hedin.
Ny upptäckt kan laga hål i tänderna – utan borr
Genom att skapa en konstgjord emalj och sedan förse denna med vanligt förekommande tandproblem har forskare upptäckt en ny behandling.Denna behandling kan göra att du slipper dyra och smärtsamma tandläkarbesök.
Charlottes fylla visade sig vara allvarlig sjukdom
Alla trodde att hon var berusad och därför vinglade fram när hon hämtade dottern på förskolan.Men i själva verket var 25-åriga Charlotte allvarligt sjuk – och nu är hon rullstolsburen på obestämd tid.
Läs mer om Charlotte.
Ingemar Stenmark: Jag umgås mest med familjen
Skidlegendaren Ingemar Stenmark, 62, tävlar än en gång i Mästarnas mästare. Men vinnarskallen är inte längre vad den varit, menar han. I dag är det viktigare för honom att finnas till för tioåriga dottern.
Tina ryter ifrån mot föräldrarna på förskolan: Skärp er för bövelen
Tinas treåriga son har nedsatt immunförsvar och har knappt kunnat gå till förskolan under vintern.Nu ryter hon i från mot småbarnsföräldrar som låter sina barn gå till förskolan –trots att de är magsjuka.–Skärp er för bövelen, jag blir förbannad för att de bara blundar, säger hon.
Nytt larm: Fler icke-rökande kvinnor får lungcancer
Fler kvinnor som inte röker drabbas av lungcancer jämfört med tidigare, det rapporterar TV4 Nyheterna.
Ellinor, 20, om att söka jobb med diagnosen: Många blir rädda
Ellinore Johansson är 20 år gammal och lever med Aspergers syndrom.Nu berättar hon om den svåra kampen att få ett vanligt jobb:– Många blir rädda när de hör begreppet Asperger, berättar Ellinore.
Läs mer om Asperger och Ellinore.
Horoskop: Så blir din vecka 17 - tecken för tecken
HOROSKOP. En belöning, kärleksmys eller kreativa utmaningar?Astrologen Li Larsson ger svar på vad stjärnorna säger om din vecka 16 - dag för dag, stjärntecken för stjärntecken.
Undersökning: Kvinnor upplever värre symptom vid pollenallergi än män
Vilka lider mest under pollensäsongen: Kvinnor eller män?Enligt en ny undersökning drabbas pollenallergiska kvinnor av värre symtom.
Test: Ögonkrämerna som suddar ut fina linjer
En bra ögonkräm återfuktar den tunna huden under ögonen.Den reducerar fina linjer och kan till och med sudda ut mörka ringar.Vi har testar tre produkter och hittat både vinnare och bottennapp...
Så bär du dina färgglada byxor i vår
I vår sätter vi färg på outfiten med ett våra jeans! Både härligt knalliga färger och nedtonade pasteller syns på denim hos flera av de stora kedjorna just nu. Expressens modeexpert Magda Omerspahic tipsar om hur du kan bära dem. –Jeans är ett väldigt tacksamt plagg som kan matchas med både tishor, blusar och kavajer, allt beror på sammanhanget, säger hon.
Läs mer om Magda Omerspahic.
Malin Olsson, 36: Vi har gått i familjeterapi
Malin Olsson är tillbaka i tv-rutan som programledare för Vem bor här?. För Söndag berättar hon om mammautmaningar, framtidsdrömmar och om hur hon och sambon Simon Peyron vårdar förhållandet.– Man är inte misslyckad i sin relation för att man tar hjälp, säger hon.
Läs mer om Simon Peyron och Vem.
Stefan: Hur ska jag göra för att träffa någon?
Hej Suzanne, Hur träffar man någon ny om man inte står ut med Tinder och sociala medier? Det känns som att det är en så hög tröskel för att börja stöta på kvinnor. Har varit ensam i fyra år sedan en skilsmässa.
Läs mer om Hur och Tinder.
Dubbelt så hög självmordsrisk hos unga som nätmobbas
Barn och unga som utsätts för nätmobbing löper dubbelt så stor risk att begå självmord, rapporterar Science Daily.Detta visar en ny studie från Swansea university.Även de som mobbar har en större risk, menar forskarna.
Läs mer om Science Daily.Detta och Swansea.
Så lånar du kronprinsessan Victorias stil
Kronprinsessan Victoria hyllas ofta för sina klädval. Både till vardag, fest och när hon representerar Sverige eller är på eleganta tillställningar.Så här snor du stilen från kungligheten – vid alla tillfällen.– Victorias stil kan i dag beskrivas som klassisk och trendig och är verkligen något att inspireras av, säger Expressens modeexpert Magda Omerspahic.
Läs mer om Magda Omerspahic och Sverige.
Pappan hatade dottern Isabelle – ber nu om ursäkt
När lilla Isabelle föddes fick pappa Ross Hunt deprimerad.Nu ber han om ursäkt till dottern, och förklarar sina känslor av hat och avsky mot flickan i ett hjärtskärande brev.
Läs mer om Isabelle.