Expressen

Pojken var ledsen över sin sjukdom – hunden förändrade allt

När åttaåriga Carter fick hudsjukdomen vitiligo började han hata sitt ansikte och kropp. De vita fläckarna gjorde att han kände sig annorlunda. Men allt förändrades när han träffade hunden Rowdy - med exakt samma sjukdom. Nu sprids bilden på kompisarnas första möte över världen.
Läs mer om Carter och Rowdy.

Astro: Så blir din vecka - tecken för tecken

HOROSKOP. Nya slantar, kreativa ider eller mycket mys? Här ger astrologen Li Larsson svar på vad stjärnorna säger om din vecka - tecken för tecken.
Läs mer om Li Larsson.
Frisyrer - här är vårens & sommarens trender
Vilka frisyrer ska man satsa på i vår och sommar? Hälsoliv frågade stjärnfrisören och hårstylisten Antonio Axu vilka hårtrender som gäller 2017. – Lob-frisyren som går över bysten eller vid nyckelbenen kommer blir hett.
Läs mer om Antonio Axu.
Cancerstudie bekräftar: Otur största boven
En ny studie är dyster läsning för den som viger sitt liv åt att leva hälsosamt, men befriande för personer med sjukdomen i släkten.Två tredjedelar av alla cancerfall handlar om slumpen – och bara en liten del om arv.

Vilket preventivmedel vågar jag använda?

Hej, jag får inte äta p-piller eftersom min syster fick en propp i benet när hon gjorde det. Tycker det är svårt att hitta något alternativ som fungerar i längden och funderar på om det vore ok med spiral? Spelar det någon roll om det är en kopparspiral eller en hormonspiral? Denise
Det betyder de trendiga hälso-orden
Ekologisk. Organisk. Raw.Vi ser och läser de nya livsmedelsorden – men vet vi vad de betyder?Att organiskt är detsamma som ekologiskt, att närproducerat nödvändigtvis inte är bäst?Här reder vi ut de trendiga hälsoorden.
Studie: Äldre mammor har lyckligare barn
Att vänta med att skaffa barn behöver inte vara något negativt. Även om det medför vissa risker visar en ny dansk studie att barn till äldre mammor är lyckligare. – Det är ett tydligt resultat, säger professor Dion Sommer till Videnskab.dk.
Läs mer om Dion Sommer och Videnskab.dk.
Exakta tiden du ska gå och lägga dig om du vill vakna pigg
Känner du att du inte får sova tillräckligt? Det kan bero på att du går och lägger dig vid helt fel tidpunkt. Med den här smarta uppfinningen kan du räkna ut exakt när du borde gå och lägga dig, skriver The Telegraph.
Läs mer om The Telegraph.
Han har varit otrogen – kan jag lita på honom?
Jag har en relation som har bedragit mig upprepade gånger samtidigt som vi försökte bygga en relation. Han ångrar sig djupt och lovar att aldrig inträffar något liknande igen. Kommer jag någonsin att kunna lita på honom? Går det att återfinna tilliten igen? //Nina, 43 år gammal
Halsbränna? Så här gör doktorerna själva
Det finns många saker att tänka på om du drabbats av halsbränna eller magkatarr. Vad kan jag äta utan att det blir värre? Doktorerna talar om för oss vad vi ska göra, men hur gör de själva när den obehagliga halsbrännan slår till? Hälsolivs populära tv-serie Vad doktorn själv gör ger svar.Här kan du följa tre doktorer från vårdcentralappen Min Doktor som ger tips om hur man ska tänka vid sjukdomssymptom – i åttonde avsnittet handlar det om halsbränna.
Läs mer om Min Doktor och Vad.
Forskare: Många par separerar i onödan
En ny studie pekar på att par ofta skiljer sig för lättvindigt. Många svåra relationsproblem GÅR att lösa – om man bara har tålamod och vilja. I tre specifika fall har olyckliga partners goda förutsättningar att bli lyckliga igen, med hjälp av en tydlig strategi. Psykologen Maria Farm redogör för vilka – och hur man räddar situationen.
Läs mer om GÅR.
Jag är överkänslig mot parfymer – hjälp mig
Hej, jag har sedan en tid mycket stora problem med överkänslighet mot parfymer, är torr i hela näsgången. Även lite rinnande ögon men ingen klåda där.
7 anledningar att verkligen hata sommartid
SOMMARTID 2017. Under natten till söndag, den 26 mars, är det dags att ställa om klockan igen. När visaren anger 02.00 ska den flyttas till 03.00. Vi förlorar därmed en timmes sömn vilket kan ställa till det rejält för kroppen. Ökad risk för depression och hjärtinfarkt är bara några av farorna.
5 knep för att vända en skitdag till något bra
Vissa dagar är bara en ständig ström av besvikelse, frustration och snedsteg som leder till höga stressnivåer. Men det behöver inte sabba hela dagen. Inspirerade av Upworthy samlar vi fem metoder för att stressa ner och vända uppförsbacken till nedförsbacke. Eller i alla fall en rak landsväg.
Läs mer om Upworthy.
Vanja väntar 19 dagar med att tvätta håret
19 dagar. Ungefär så många dagar kan det gå mellan Vanja Wikströms hårtvättar. Hon har utvecklat sin egen metod som gör att håret inte ens ser smutsigt ut. – Det folk undrar är om det luktar illa och är fettigt, men det blir det inte, säger hon.
Så vänder du din oro till något produktivt
Alla har något vi oroar oss över - vare sig det handlar om jobbet, familjen eller livet i stort. Tyvärr löser oro inga problem på egen hand, men det finns sätt att vända den till något positivt - i sex enkla steg.
BILDSPECIAL: I dag rockar vi sockorna
Den 21 mars rockar hela Sverige sockorna för att uppmärksamma Internationella Downs syndromdagen. Sociala medier-flödet är fyllt av omaka strumpor som hyllar våra olikheter. Här samlar vi några av de bästa bilderna som lagts upp på Instagram under hashtagen #rockasockorna
Läs mer om Instagram och Sverige.
Så många får allvarliga bristningar vid förlossning
Andelen mammor som drabbas av allvarliga bristningar vid förlossning varierar stort i landet. I Stockholms läns landsting drabbas 7,3 procent av förstföderskorna, jämfört med 2,4 procent i Norrbotten, enligt ny statistik från Socialstyrelsen.
Läs mer om Norrbotten och Socialstyrelsen.
Hjälp – jag är stressad och trött hela tiden
Hej! Jag har lite funderingar och frågor om mineral och vitamintillskott. Vad man kan tänkas behöva och så vidare. Jag har ett väldigt stressigt jobb emellanåt, jobbar på ett sjukhus som undersköterska, så det kan bli väldigt stressiga dagar ibland. Jag känner mig trött mest hela tiden. Spelar ingen roll om jag sovit 4, 8 eller 12 timmar, är ändå trött och känner mig trött under dagarna. Såklart så blir detta värre uder vinterhalvåret då även humöret ändras lite också. Men det är väl inte jätte konstigt. Vet att det inte är något fel
5 fördelar med att vara en högkänslig person
HSP är ingen diagnos, utan ett karaktärsdrag som man föds med.Att vara en highly sensitive person innebär i korta drag att man reagerar starkare på det som händer omkring en.Men det behöver inte vara en belastning: många HSP-personer kan utnyttja sin känslighet för att få ut max av livet – och hjälpa andra.Här listar vi fem fördelar med att vara högkänslig.
Cathrine Schück: 18 livsmedel som är bra efter 40
Man måste ta bättre hand om sig med åren. Det krävs vila, sömn, träning och mat med mer näring och mindre energi. – Sätt på dig sockerglasögonen och kika på det du äter, säger kostrådgivaren Cathrine Schück som här tipsar om 18 livsmedel som håller 40-plussare på topp.
Läs mer om Cathrine Schück.
Rocka sockorna! Därför bär vi omaka strumpor
Den 21 mars 2017 är det återigen dags att rocka sockorna! Initiativet har blivit ett sätt att stå upp för alla med Down syndrom och hylla våra olikheter. Det enda du behöver är två omaka strumpor.
Läs mer om Down.
Nu måste offren få rättvisa
Tragedierna i spåren av skandalkirurgen Paolo Macchiarini tycks aldrig ta slut. Den sista överlevaren från Karolinska universitetssjukhuset, Yesim Cetir, har dött. Nu måste offren få rättvisa.
Lista: Här är världens lyckligaste länder
Är det dags att sluta med hånfulla norgehistorier nu? Enligt den årliga World happiness-rapporten är vårt grannland nämligen lyckligast i världen. Sverige, däremot, klarar knappt topp tio
Läs mer om World.
Sarah, 43, förstod som vuxen att hon är högkänslig
Sarah Nilsson, 43, har alltid haft starka känslor som ibland varit överväldigande och svåra att hantera. När hon förstod att hon var högkänslig fick hon många av svaren på sina funderingar. – Att vara högkänslig är ingen ursäkt för ett beteende. Det är en förklaringsmodell, säger hon.