Inrikes

Cuf: Mer statlig styrning löser inte bokrisen

SSU säger att man inte vill se bostadsmarknaden som vilken annan marknad som helst, och där ligger stora delar av problemet. Om inte bostadsmarknaden får fungera marknadsmässigt kommer den inte heller tillfriskna, skriver Magnus Ek, Centerpartiets ungdomsförbund, i en replik.

Prins Carl Philip ställer ut på Nationalmuseum

Prins Carl Philip ställer ut på Nationalmuseum i Sverige.Det är glasserien Air Sense, som hans designföretag Bernadotte & Kylberg gjort, som kommer att visas upp.– Det är otroligt ärofyllt, säger Carl Philips kompanjon Oscar Kylberg.
Mattis: USA vill inte beslagta Irakolja
USA försöker inte plundra de irakiska oljereserverna. Det meddelar försvarsminister James Mattis trots att president Donald Trump sagt att USA borde ha använt oljan för att finansiera sina krigsansträngningar i landet.
Läs mer om Donald Trump, Irakolja och USA.
Bolaget stoppas på börsen efter vinstras
Handeln med aktier i elinstallationsbolaget Eltel är handelsstoppad på Stockholmsbörsen. Handelsstoppet är dramatiskt eftersom bolaget samtidigt avslöjar att resultatet för fjärde kvartalet och bokslutet ska offentliggöras ett dygn tidigare än beräknat. Orsak: bolaget har drabbats av ett vinstras. När den släpptes på igen rasade aktien med 20 procent.
Läs mer om Eltel och Stockholmsbörsen.
Forskare varnar för att oljeledningar ökat utsläpp
President Trumps exekutiva order om att gå vidare med den omstridda oljeledningen Dakota Access innebär troligen nya konfrontationer med indianer och miljörörelser. Klimatforskare varnar för att stora investeringar i oljeledningar låser fast länder vid fossila bränslen och hindrar övergång till förnybar energi.
Så drabbas kunderna om Mediamarkt flyttar
Om Mediamarkt packar ihop och lämnar Sverige kan det innebära rejäla problem för hemelektronikjättens kunder. Garantibevis, presentkort och andra överenskommelser upphör juridiskt att gälla när och om en ny part tar över butikerna. – Har du presentkort så passa på att använda det nu, säger Magnus Karpe, jurist på Konsumentverket.
Saliv friade misstänkt rattfyllerist på bron
Affärsmannen var säker på sin sak. Han blåste två gånger i sin privata alkoholmätare. Den visade 0 promille. Sedan körde han rakt in i en kontroll i Lernacken och åkte fast för rattfylleri.I fredags friades han i tingsrätten.Saliv kan ha orsakat ett felaktigt utslag.
Läs mer om Lernacken.
Försökte ta sitt liv i dödskrock med tonåringar
Två 17-åringar i en mopedbil omkom i en krock med en skåpbil i finländska Sastamala i helgen. Mannen som orsakade krocken försökte begå självmord, enligt polisen.
Läs mer om Sastamala.
Två bilar föll ner i slukhål i Kalifornien
Det var på fredagsnatten som två bilar föll ner i ett 6 meter djupt slukhål i södra Kalifornien. Förarna i båda bilarna tog sig från platsen utan skador.
Läs mer om Kalifornien.
Mona Sahlins livvakt erkänner brott
Mona Sahlins tidigare livvakt erkänner att han gjort sig skyldigt till brukande av osann urkund, enligt Expressen. De två personerna blev i september delgivna misstanke om brott efter medieuppgifter om att Mona Sahlin skrivit ett falskt intyg inför ett lägenhetsköp.
Läs mer om Expressen och Mona Sahlin.
DN nominerad till Årets Dagstidning
DN är nominerad till utmärkelsen Årets Dagstidning 2017 efter flera satsningar förra året. Dessutom nomineras DN:s vr-berättande till utmärkelsen Årets Id. – Vi satsar stenhårt på att i en värld med fejknyheter och myter ägna oss åt högkvalitativ, faktabaserad kvalitetsjournalistik, säger DN:s redaktionschef Caspar Opitz.
Läs mer om Caspar Opitz.
Viktor Barth-Kron: Borgarråden är i gott sällskap med Donald Trump
Det är mycket möjligt att Stockholm kryllar av egoistiska grannar. Borgarråden borde dock ha viktigare saker att rasa mot.
Läs mer om Donald Trump och Stockholm.
Vill akademin att företagen flyttar ut sin forskning?
Några professorer argumenterar för att forskningspropositionen strider mot forskningens frihet (DN Debatt 18/2). De ser samverkan med näringslivet som något farligt. Vi ser propositionen som som ett viktigt steg för att stärka det svenska innovationssystemet och menar att den inte står i motsatsställning till forskningens frihet, skriver Klas Wåhlberg, vd Teknikföretagen.
Läs mer om Teknikföretagen.
Live: Så sprids fejknyheter om Sverige
Hör reporter Måns Mosesson och DN:s redaktionella utvecklingschef Martin Jönsson om hur fejknyheter om Sverige sprids över världen - och vad som kan göras åt det.
Läs mer om Martin Jönsson och Sverige.
Fick kraftig elstöt på skola – förd till sjukhus
En man som arbetar i köket på en skola i Jönköping fick en kraftig elstöt på måndagsförmiddagen.– Han blev medtagen och har förts till sjukhus med ambulans, säger Björn Öberg, polisens presstalesman i Jönköping.Polisen har gjort en anmälan om vållande till kroppsskada.
John McCain: Det är så diktatorer startar
Hör den republikanske senatorn John McCain om vikten av den fria pressen och att lära av vår historia.
Läs mer om John McCain.
Torsson på Södra teatern i Stockholm
Svårfångade. Torsson är inte så yxigt oföränderliga som de verkar.
Läs mer om Stockholm och Södra.
Atomic på Fasching i Stockholm
Fortfarande fruktansvärt tajt.
Läs mer om Fasching och Stockholm.
FN larmar om svält i världens yngsta nation
Sydsudan är knappt sex år gammalt, men har härjats av ett över tre år långt inbördeskrig. Miljontals människor har tvingats från sina hem och nu konstaterar tre FN-organ att svält råder i landet.
Läs mer om FN-organ.
Säkerhetsrådgivare kritiserade Trump – sparkas
Som nationell säkerhetsrådgivare kritiserade Craig Deare president Donald Trump. Nu har Deare fått lämna sin position och flyttats tillbaka till sin tidigare tjänst på ett universitet.
Läs mer om Craig Deare, Deare, Donald Trump och Trump.
Bil krockade med träd – en till sjukhus och väg avstängd
En personbil har kört i diket och krockat med ett träd i Alingsås på måndagsförmiddagen.– En person har förts med ambulans till sjukhus, säger Jenny Widn, presstalesperson vid polisen i region väst.
Läs mer om Jenny Widn.
Jean Sibelius och Rued Langgaard på Konserthuset i Stockholm
Vårbrytning. Naturlig symfoni med strålande sopransolist.
Malmö svartmålas i rysk tv
Moskva. Malmö är mångkulturens sammanbrott. Detta enligt den statliga ryska tv-kanalen Kanal 1, som igår sände ett långt inslag där Malmö beskrevs som en stad i anarki och felaktiga siffror lades fram.
Läs mer om Kanal och Malmö.