Inrikes

Stort räddningspådrag – kvinna föll i vattnet

Räddningstjänsten larmades till Sättersholmarna utanför Hammarö i Värmland strax efter midnatt.Flera ambulanser, sjöräddningen och ambulanshelikopter deltog i sökandet efter en person som ska ha hamnat i vattnet.– En kvinna är uppe ur vattnet och de gör livräddande åtgärder på henne, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid Örebropolisen till NWT.

Fem halshuggna hittade i Mexiko

Polisen i Mexiko har hittat fem halshuggna män med tydliga spår av tortyr i delstaten Veracruz.
Läs mer om Mexiko och Veracruz.
Tyst om krissiffror på MP-kongressen
Miljöpartiets kongress omringas av katastrofsiffror.Håller siffrorna i sig finns risken att partiet åker ur riksdagen - men det vill man helst inte prata om.– Plan B den har vi inte utvecklat ännu, säger riksdagsledamoten Carl Schlyter.Men hans kollega, kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke, har en egen utväg:– Blir jag inte minister så kommer jag vara riksdagsledamot. Och blir jag inte riksdagsledamot då kommer jag kämpa lokalt och regionalt och bli aktivist på gator och torg.

Krigsbrott har begåtts under offensiven mot IS

Den militära offensiven mot terrororganisationen IS i Irak och Syrien solkas av krigsbrott och övergrepp. Det gäller såväl den irakiska regeringsarmn som USA och den internationella koalitionen.
Läs mer om Irak, Syrien och USA.
Hårdrockfestival får en pipeline med öl
En dröm för en del - en skräck för andra.En pipeline med bara öl.Det blir verklighet i höst på den tyska hårdrockfestivalen i Wacken.
Läs mer om Wacken.
Sjuksköterska i USA misstänks för 60 bebismord
Sjuksköterskan Genene Jones dömdes 1984 i Texas för att ha dödat en ettårig flicka med en överdos muskelavslappnande medel och för att ha gett en fyra veckors pojke en dödlig dos antikoagulerande medicin, som han överlevde.
Läs mer om USA.
Republikansk veteran om Trumps start: Fullständig katastrof
Republikanen John Boehner ger Donald Trump svidande kritik för sin första tid som president. På onsdagen kallade han insatsen en fullständig katastrof och sade också att han inte skulle få lov att använda Twitter.
Läs mer om Donald Trump och Twitter.
Öneruds KHL-adress klar
I förlängningen av den avgörande matchen mot Brynäs satte Simon Önerud målet som innebar SM-guld för HV71. Veckan efter stod det klart att forwarden skulle lämna mästarklubben för KHL, men laget var inte officiellt.
Läs mer om KHL, SM-guld och Simon Önerud.
Hemlös stockholmare sökte sovplats på ryskt territorium
En man som på fredagskvällen lyckades klättra över det höga staket som omger ryska ambassaden på Kungsholmen i Stockholm, för att där söka en plats att sova på, lyckades mindre bra. Ambassadpersonal upptäckte honom och kallade på polisen.
Läs mer om Kungsholmen och Stockholm.
Bil sprängdes i Malmö
En bil har exploderat i Malmöstadsdelen Rosengård.
De misstänkta för mordet kan vara syndabockar
Människorättsorganisationen Human Rights Watch varnar för att en rättvis utredning kring Catalns mord inte kan genomföras i Kongo. – Det är möjligt att de utpekade männen är syndabockar, säger Ida Sawyer på HRW.
Läs mer om HRW, Ida Sawyer och Kongo.
22-årig man steg av tåget – saknas sedan i måndags
Polisen och frivilligorganisationen Missing People söker efter en saknad 22-årig man som uppges ha stigit av tåget i Hallsberg i Närke, under färd i måndags från Dalarna till Malmö. Sökandet var ännu på fredagen resultatlöst.
Bil har exploderat i Malmö
Läs mer om Malmö.
Bostäder till flyktingar extremt försenade
I Stockholm tror man fortfarande på modulkvarter på tillfälliga bygglov men det går mycket långsamt. Förberedelser pågår sedan snart ett och ett halvt år. Nu finns sju sökta bygglov, men bara ett enda har fått grönt ljus.
Philip Holm klar för NHL
Växjöbacken Philip Holm tog för sig under Sveriges VM-succ där han gjorde mästerskapsdebut och bland annat stod för tre poäng i krossen av Italien. Nu kommer belöningen: ett NHL-kontrakt med Vancouver.
Läs mer om Italien, NHL och Vancouver.
Larm om smitningsolycka – barn i ena bilen
Två bilar har kolliderat vid Gullbergsvass i Göteborg på fredagskvällen, uppger polisen.Föraren till den ena bilen uppges i larmet ha stuckit från platsen.– Det verkar eventuellt vara så ja, säger Göran Carlbom, på polisen i Göteborg.Kvar i den andra bilen finns sex personer, varav några är barn.
Bil sprängd på Rosengård – polisen har spärrat av
Strax efter klockan 22 har flera uppringare hört en kraftig smäll i Rosengård.En bil brinner på Ramels väg i samband med smällen.– Det är en bil som har sprängts, säger Mats Streer vid räddningstjänsten.
Läs mer om Rosengård och Rosengård.En.