Inrikes

Davis Cup-kaptenerna förlänger

Johan Hedsberg och Mattias Arvidsson blev kapten för var sitt svenskt seniorlandslag i tennis inför det här året. De rollerna kommer duon att fortsätta ha. Båda har förlängt sina kontrakt till och med 2019.

Rune Andersson fick 50 miljoner kronor av Gunnar Sträng över en natt

Ned med byråkratin och fram för entreprenörsandan!Det är budskapet i företagsledaren Rune Anderssons Sommar-program på fredagen.Han berättar hur han helt utan byråkrati lyckades få 50 miljoner kronor till en högskola av dåvarande finansministern Gunnar Sträng efter ett telefonsamtal.
Läs mer om Gunnar Sträng.
Fotgängare släpades ett hundratal meter efter bil i Helsingfors
Några personer har skadats och en person dött efter att en polisbil kört på dem i Helsingfors, rapporterar den finska tidningen Hufvudstadsbladet.
Läs mer om Hufvudstadsbladet.
Martin Gelin: En kommunikatör som uttrycker sig lika vulgärt Trump
ANALYS. Donald Trumps nya kommunikationschef Anthony Scaramucci gjorde en rad häpnadsväckande uttalanden i ett telefonsamtal med en amerikansk journalist. Trumps tycks till slut ha hittat en kommunikatör som uttrycker sig lika vulgärt som presidenten själv gör.
Läs mer om Anthony Scaramucci och Trump.
Bil har kört in i folkmassa i Helsingfors – en död
En man i 50-årsåldern har kört in en folkmassa i Helsingfors, uppger svenska Yle.En person har omkommit och flera är skadade.Mannen kunde kort efter händelsen gripas av polis.
Läs mer om Yle.En.
Flera knivhuggna i tyskt köpcentrum
En person har dödats och flera har skadats i en knivattack i ett köpcenter i Hamburg.
Läs mer om Hamburg.
Tre till sjukhus efter kollision i korsning
Två personbilar har krockat i en korsning utanför Hemse på Gotland.Fem personer ska ha varit inblandade – tre av dessa har förts still sjukhus med ambulans.
Läs mer om Gotland.Fem och Hemse.
Karin Laserows tips – så fyndar du på loppis
Sommartider är loppistider.Nu breder loppmarknader ut sig över landet – och en som vet hur man fyndar är Karin Laserow.– Böj dig ner och titta under bordet, det kanske står något som inte står på bordet, säger tv-profilen.
Läs mer om Karin Laserow.
Sjöström tvåa: Jag ber om ursäkt
BUDAPEST. Sarah Sjöström får vänta på sitt första VM-guld i frisim. 23-åringen var i ledningen efter halva loppet men tappade guldet på de sista 25 meterna. – Jag är besviken. Det är så tråkigt, säger Sarah Sjöström efter att för tredje VM:et i rad ha tagit ett silver på 100 meter frisim.
Läs mer om Sarah Sjöström, VM-guld och VM.et.
Folkfest i jazzmusikens tecken intar Folkets park
I morgon intas Malmö av de coola jazzkatterna.Då kommer nämligen den ambulerande endagsfestivalen Jazz i parken till Malmö och Folkets park.Det blir det sista stoppet på Sverigeturnn, för festivalen.
Läs mer om Jazz, Malmö och Sverigeturnn.
Bred nedgång på Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsen avslutade veckan med en bred nedgång. Vid stängning hade OMXS-index fallit 0,9 procent – en nedgång i linje med de ledande Europabörserna. En majoritet av aktierna på storbolagslistan OMXS30 backade.
Norra bantorget avspärrat – en person knivskuren
En person har skadats i en knivskärning på Norra bantorget i centrala Stockholm.Ett stort område är avspärrat och enligt uppgift ska en person ha gripits.
Läs mer om Norra och Stockholm.Ett.
Nordkorea avfyrar ny robot – slår ned i japanska vatten
Nordkorea har avfyrat en ny robot som slog ned utanför Japan, rapporterar medier i Japan och Sydkorea på fredagen.Den japanske premiärministern Shinzo Abe sammankallar ett krismöte.
Läs mer om Japan, Shinzo Abe och Sydkorea.
Nordkorea har avfyrat robot mot Japan
Nordkorea har avfyrat ytterligare en robot, som kan ha slagit ner i havet i Japans ekonomiska zon, uppger japanske premiärministern Shinzo Abe, enligt amerikanska nyhets-tv-kanalen CNBC, som hänvisar till uppgifter från japanska statliga radio- och tv-bolaget NHK.
Läs mer om Japan, NHK och Shinzo Abe.
Richard Swartz: En katt bland riksdagens möss
KOLUMNEN. Richard Swartz är journalist, författare och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. Socialdemokrater och moderater hade tillsammans kunnat regera landet, men sannolikt inte nu längre när Moderaterna skrumpnar med varje opinionsundersökning.
Läs mer om Moderaterna.
Dubbla balkongfall kan vara mordförsök
Den 40-åring som tidigare i veckan skadades efter ett fall från fjärde våningen i en fastighet utanför Skövde råkade ut för en liknande händelse för ett halvår sedan. Då hävdade mannen att han gått i sömnen när han föll från en balkong. Ärendet avskrevs som en olycka men nu ska polisen utreda om mannen varit utsatt för två mordförsök, uppger P4 Skaraborg.
Läs mer om Skövde.
Brand i flerfamiljshus: Vi fick dra ut två barn och en mamma
En brand bröt ut i en lägenhet i Ale kommun på fredagen.Lägenheten ska ha varit tom men enligt räddningstjänsten fick rökdykare rädda tre personer i lägenheten ovanför.– Vi fick dra ut två barn och en mamma från lägenheten, säger Kristoffer Gottlieb, insatsledare vid Bohus räddningstjänst.
Läs mer om Ale och Kristoffer Gottlieb.
Inget nytt guld – Sjöström tvåa på 100 meter fritt
Sarah Sjöström var storfavorit för att ta guldet hon saknar – simningens mest prestigefyllda på 100 meter frisim. Men svenskan tröttnade, och blev tvåa bakom amerikanska Simone Manuel.
Läs mer om Simone Manuel och Sjöström.
Japan: Nordkorea har avfyrat ny robot
Nordkorea har avfyrat ytterligare en robot, som kan ha slagit ner i havet i Japans ekonomiska zon, uppger japanske premiärministern Shinzo Abe, enligt amerikanska nyhets-tv-kanalen CNBC.
Läs mer om Shinzo Abe.