Inrikes

Franska specialstyrkor har anlänt till Syrien

Franska specialstyrkor har anlänt till Syrien för att förstärka den USA-ledda allians som kämpar mot terrorrörelsen IS.
Läs mer om Syrien.

Fredag 27 april

Fredag 27 april
Live: Nord- och Sydkoreas ledare i historiskt möte
Se när Nord- och Sydkoreas ledare ses i ett historiskt möte.

Kvinna knivmördad i Sundbyberg

En kvinna har knivskurits till döds i en lägenhet i Sundbyberg, skriver Aftonbladet. En man har gripits misstänkt för mord.
Läs mer om Aftonbladet och Sundbyberg.
Första barnporrdomen har fallit i Pakistan
En pakistansk domstol har dömt en man till sju års fängelse för barnpornografibrott. Det är första gången någon döms i Pakistan för att ha spridit övergreppsbilder på barn.
Läs mer om Pakistan.
Kvinna knivmördad i Sundbyberg
Läs mer om Sundbyberg.
Kvinna knivskuren till döds – man misstänkt
En kvinna har blivit knivskuren till döds i en lägenhet i Sundbyberg.– En man är gripen och förd till polisstationen, säger Fredrik Nyln, vakthavande befäl på polisens regionledningscentral i Stockholm till Aftonbladet.
Nutidstestet vecka 17
Orosmolnen vilar tungt över Nutidstestet den här veckan.
Läs mer om Nutidstestet.
Brand i personbil vid en bensinmack
Enligt uppgifter som SOS Alarm fick in klockan 23.03, ska det brinna i en personbil vid macken Q-star på Handelsgatan i Oskarshamn.Räddningstjänsten ska ha släckt branden, och vägen är nu avstängd i båda riktningar.– Bilen ska ha stått på riksväg 37 säger, Nina Janowicz, teamledare på SOS Alarm.
Här träffar Pompeo Nordkoreas diktator
Här är Trumps nya besked om toppmötet med Kim Jong-Un.Enligt presidenten övervägs nu både flera datum och flera möjliga platser för mötet. Men det är fortfarande oklart om mötet kommer att äga rum.Samtidigt släpps nu bilder på nye utrikesministern Mike Pompeos möte med diktatorn i påsk.
Läs mer om Kim Jong-Un.Enligt.
Tusentals spanjorer protesterar mot sexbrottsdom
Stora protester har under torsdagen ägt rum runt om i Spanien, efter att en kritiserad rättegång slutat i en mild dom för de fem män som stått åtalade för våldtäkt mot en 18-årig kvinna, uppger The Guardian.
Läs mer om Spanien och The Guardian.
Kollapsat kärnprovområde i Nordkorea kan läcka radioaktiva ämnen
Nordkoreas kärnvapentester har fått ett berg att kollapsa och radioaktiva ämnen riskerar att läcka ut i atmosfären via en skorsten, enligt kinesiska geologer. Regimen bedöms ha fått en skarp varning från Kina – och händelserna kan också vara anledningen till Nordkoreas plötsliga besked att upphöra med sina kärnsprängningar.
Läs mer om Kina och Nordkorea.
Atltico såg rött – men klarade oavgjort
Två gula kort och så väntade omklädningsrummet för Sime Vrsaljko. Det gjorde Diego Simeone fly förbannad. Och så fick Atltico Madrids tränare följa Europa League-semifinalen mot Arsenal ur ett fågelperspektiv på Emirates. Trots decimerat manskap klarade spanjorerna 1–1 och fixade ett gott utgångsläge inför returen.
Löfven har tappat stöd inför valet
Socialdemokraterna går in i valrörelsen med ett sviktande opinionsstöd. Partiet får 26 procent i DN/Ipsos aprilmätning, den lägsta noteringen sedan i maj ifjol. Det är det sämsta utgångsläge Socialdemokraterna haft inför en valrörelse under 2000-talet.
Läs mer om Socialdemokraterna.
Väljarna i båda blocken splittrade i regeringsfrågan
Bland Centerns väljare vill 36 procent ha en regering med partier från bägge blocken, mot 20 procent för M-väljarna. Det visar en mätning från DN/Ipsos där de svarande har fått välja partier till sin favoritregering. – Allianspartiernas väljare har glidit ifrån varandra, säger David Ahlin på Ipsos.
Läs mer om David Ahlin och M-väljarna.
Narkotikahundar hittade knarkgömma i Christiania
Köpenhamnspolisen gjorde på torsdagen ett tillslag mot langarstråket Pusher Street i Christiania.Över 20 kilo narkotika nosades upp av polisens hundar.Vi har tillsammans med våra narkotikahundar beslagtagit över 20 kg hasch, twittrar Köpenhamnspolisen.
Stark näthandel lyfter Amazon
Läs mer om Amazon.
Fler ska kunna vara föräldralediga
Nu ska fler kunna nyttja föräldraförsäkringen och vara hemma med barn.Regeringen har fattat beslut om en lagrådsremiss i frågan att göra det möjligt för andra än barnets vårdnadshavare att vara föräldralediga.
Rånare stal konstverk för 2,2 miljoner euro efter dramatisk kupp
Rånare lämnade brottsplatsen i 220 kilometer i timmen på fel sida av vägen, efter att ha stulit ett konstverk i guld värt 2,2 miljoner euro, från ett konstgalleri i Belgien, rapporterar Euronews.
Läs mer om Belgien.
Ipsos: Små förändringar i opinionen
Förändringarna är små i opinionen just nu, enligt Ipsos aprilmätning som beställts av Dagens Nyheter.Men Socialdemokraterna når sin lägsta notering sedan i maj förra året, med 26 procents stöd.