Inrikes

De har Sveriges största bisonfarm

Simon och Jennie driver Sveriges största bisonfarm.På gården i Hjo har de omkring 150 djur.– Bison trivs bra i vårt klimat och har ett väldigt fint och nyttigt kött. Det är rena hälsokosten, säger Simon Althaus.
Läs mer om Hjo och Jennie.

USA tar steg tillbaka från Parisavtalet

Donald Trump har kallat växthuseffekten för en bluff. Nu river han upp Barack Obamas klimatpolitik. Inom kort väntas presidenten underteckna direktiv som bland annat skrotar en expertgrupp på utsläpp och som lyfter förbudet mot kolenergiutsläpp, rapporterar The Guardian.
Läs mer om Parisavtalet och The Guardian.
JUST NU: Stor brand på Volvo
En större brand har brutit ut på Volvo i Sörred i Göteborg.– Räddningstjänsten är på väg med 14 enheter, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i region väst.
Läs mer om Göteborg, Sörred och Volvo.
Messi kan bli avstängd för domarförolämpning
Lionel Messi kan komma att stängas av i två till fyra matcher för att ha förolämpat en assisterande domare under Argentinas VM-kvalmatch mot Chile i förra veckan.
Läs mer om Chile.

SvD får ny form: Fullmatad och dynamisk

Mer fullmatad och extra läsning till helgen – Svenska Dagbladet har fått ett rejält ansiktslyft. Formgivaren Ebba Bonde och projektledaren Linda Häggström har arbetat sedan augusti med att ta fram en ny form för tidningen.
Ambulanshelikopter belystes med grön laser
En ambulanshelikopter på väg till sjukhuset i Karlstad besköts med grön laser natten mot tisdagen.– Det blir grönt i hela maskinen, allt lyses upp. Piloten kan bli bländad och i värsta fall kan helikoptern haverera, säger Johan Agin, flygsäkerhetsansvarig vid Svensk Luftambulans.
Läs mer om Johan Agin och Karlstad.
Ericsson anmäld – kan missa avgörandet
Skellefteå kan få klara sig utan lagkaptenen Jimmie Ericsson i den sjunde och avgörande kvartsfinalen mot Frölunda.
Läs mer om Frölunda och Jimmie Ericsson.
Masoods fru fördömer Londonattacken
Hustrun till Westminister bridge-gärningsmannen Khalid Masood bryter tystnaden och fördömer attacken, skriver The Guardian.
Åtta experters råd: Så får du bättre ekonomi
Det här är veckan som kan bli lyftet för din ekonomi. Åtta experter ger Expressens läsare svar på alla frågor kring privatekonomi. Vår chatt öppnar klockan 14.00 i dag – missa inte chansen att få hjälp!
London–terroristens hustru fördömer dådet
Hustrun till London-terroristen Khalid Masood uttalar sig nu efter det brutala attentatet. Rohey Hydara fördömer sin döde mans handlingar: Jag är ledsen och chockad över vad Khalid gjort, skriver hon i ett uttalande som The Guardian tagit del av.
Dr Moreaus ö på Moment teater
Moment teater har tagit sig an klassikern Doktor Moreaus ö från 1896. Resultatet är en underhållande berättarkväll men lite väl rutinmässig, tycker Jakob Lundström.
Läs mer om Jakob Lundström och Moment.
Ett dockhem på Helsingborgs stadsteater
Infallsrikt men rangligt dockhem i Helsingborg.
Läs mer om Helsingborg.
Cordovas på Akkurat, Stockholm
Det är inte det allra minsta trumset jag har sett, även om de flesta som kör så pyttelitet brukar göra en grej av det. Men Graham Spillman spelar som om bastrumma, virvel, cymbal och hihat helt enkelt är vad som behövs; han rent av avslutar första set med ett litet trumsolo.
Läs mer om Akkurat och Stockholm.
SvD:s nya boklista – här är de 14 bästa bästsäljarna
Vilka böcker går hem hos både kritiker och läsare? Utifrån en sammanvägning av recensioner och försäljningsstatistik presenterar SvD Sveriges bästa bästsäljare just nu. Bläddra ner för att se vilka böcker som toppar listan. Längst ner ser du den bok som sålde allra bäst, men som ratades av kritikerna.
Analytiker om Ericsson: Tveksamt om det räcker
Telekomjätten Ericssons nedskrivningar på miljardbelopp är överraskande stora och sänder tydliga signaler om att vd Börje Ekholm vill slimma bolaget. Samtidigt är frågan om det räcker för att få bolaget på fötter, säger Martin Guri, analytiker på Nordea.
Två män borta i fjällen – insats inledd
Polisen har inlett en räddningsinsats i Lapplandsfjällen. Två män i 60-årsåldern är försvunna – och söks av svensk och norsk polis. – Det är oroliga anhöriga som hört av sig, säger Marie Andersson vid polisen.
Man misshandlad i centrala Stockholm
En man misshandlades i natt i centrala Stockholm. En person har under morgonen gripits för händelsen och en har tagits till förhör.
Läs mer om Stockholm.
09.00: SvD rapporterar från Ericssons pressträff
Ericssons bryter tystnaden – och från vd Börje Ekholm kommer nu en rad dramatiska åtgärder. SvD liverapporterar från en pressträff klockan 09.00.
Läs mer om Börje Ekholm.
Här är Ericssons nya toppchefer
Ericssons nya vd Börje Ekholm stuvar om rejält i toppen av bolaget och tillsätter en ny koncernledning. Den nya ledningen tillträder den 1 april.
Läs mer om Börje Ekholm.
JUST NU: Lastbil och buss i krock – flera chockade
En lastbil och buss har krockat i en korsning.Enligt räddningstjänsten var det en kraftig smäll.– Det finns skadade och chockade personer på plats men enligt räddningstjänsten är ingen allvarligt skadad, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Stephan Söderholm.