Inrikes

Cyklist skadades i krock

En cyklist fördes på lördagseftermiddagen till Helsingborgs lasarett efter att ha blivit påkörd av en bilist på Fredriksdalsområdet.

Ingela, 54, är bäst i Sverige på äldremat

I tisdags vann Ingela Brännehed, 54, den prestigefyllda utmärkelsen Årets seniorkock på en gala i Eriksbergshallen i Göteborg, något som NYHETERsto var först att skriva om.Galan arrangerades av White Guide för att lyfta fram de bästa offentliga måltiderna i Sverige.– Fantastiskt skoj och få den här den uppmärksamheten för något som man verkligen brinner för, säger hon.
USA-fartyget som svenska flottan ska försöka träffa
I militärövningen Aurora spelas det sänka skepp i stor skala. Den svenska marinen ska stoppa den amerikanska robotjagaren Oscar Austin. Fartyget ska vara motståndare under en fientlig landstigning på Sörmlandskusten.
Hoppet lever för Halmstad
En lite strimma hopp har tänts för Halmstad. Efter 2–1 mot IFK Norrköping lämnar de jumboplatsen och vågar snegla mot kvalplatsen. Hallänningarna kan tacka sina två islänningar för segern.
Läs mer om Halmstad.

ÖB: Vi följer utvecklingen i Ryssland noga

Det svenska försvaret måste bygga ut både den traditionella militära förmågan men också försvaret mot informationskrigsföring och cyberattacker. Det sade överbefälhavaren Micael Bydn i SR Ekots lördagsintervju.
Läs mer om Micael Bydn och Ryssland.
Hemtjänstbedragare fick flera års fängelse
Hemtjänstbedragarna fälldes på fredagen i Malmö tingsrätt.Två kvinnor och en man fick flera års fängelse för att de lurat gamla kvinnor att släppa in dem i sina hem, där de stulit smycken och kontanter för över 100 000 kronor.Rätten kallar det ett hansynslost utnyttjande av aldre, skyddslosa personer.
Läs mer om Malmö.
Pernilla hittade megasvamp: Kom knappt ner i Ikea-kassen
Pernilla Machacny, 40, var på väg hem från stallet med en väninna när hon plötsligt upptäckte något märkligt vid vägkanten.– Vi trodde först att det var en sittpuff, berättar Pernilla om det sanslösa svampfyndet.
Läs mer om Ikea-kassen och Pernilla.
Golf GTE – dyr laddhybrid med hög bruksfaktor
Laddhybrider är en biltyp som anses ha framtiden för sig tack vare lång räckvidd, möjlighet till utsläppsfri körning korta sträckor samt åtminstone på papperet låg bränsleförbrukning. Volkswagen Golf GTE är en attraktiv modell med ganska högt pris.
Allsvensk spelare utkastad från flygplan
En allsvensk spelare med landslagsmeriter blev avvisad från ett flygplan i dag.Anledningen var att han inte följde säkerhetsrutinerna.– Han betedde sig hotfullt, säger Emma Sandsjö, kommunikatör vid Bromma flygplats.Planet blev försenat i en timme, enligt Emma Sandsjö.
Läs mer om Bromma och Emma Sandsjö.
Öppning för insekter på tallriken
Nu är det fritt fram att odla och sälja insekter som människoföda i Finland. I Sverige är det inte tillåtet än – men det kan bli. Livsmedelsverket öppnar för att svänga i frågan.
Läs mer om Finland.
Norwegian fick efterlängtat USA-tillstånd
Norwegian har nu fått ett mer permanent och omfattande flygtillstånd i USA, efter att i åratal ha kämpat mot amerikanska bolag och fack som talat om orättvis konkurrens.
Läs mer om USA.
Rayan, 12: De högg händerna av folk
MAGDA GADS DAGBOK från Raqqa. Magda Gad har som första svenska journalist lyckats ta sig till Raqqa i Syrien.
Läs mer om Raqqa och Syrien.
Sidenvägarnas tid är tillbaka
Asien är världens nya centrum – precis som för tusen år sedan, menar historikern Peter Frankopan, aktuell på årets bokmässa. DN:s Erik de la Reguera har träffat honom i Oxford.
Läs mer om Oxford, Peter Frankopan och Reguera.
Ovanliga jordskalv i Nordkorea
Jordskalven i Nordkorea i dag var av en ovanlig typ, säger kärnvapenövervakaren CTBTO, som dock ännu inte kan avgöra orsaken. Enligt Sydkorea var skakningarna naturliga, Kina talar om en misstänkt explosion.
Läs mer om Kina och Nordkorea.
Anton Säll: Aurora i Stockholm – för Sverige i samtiden
Det luktar konflikt i Värtan. Sverige är i krig med det fruktade A-land, och nu pågår konflikterna på gatan i Värtahamnen och bakom flygplatsen i Bromma. DN:s Anton Säll besöker frontlinjen när hemvärnet tränar på krig – mitt inne i Stockholm.
Självklart ska våra barn lära sig sydsamiska!
De samiska språken förbjöds och skambelades länge av den svenska staten. Eva Forsgren och hennes dotter Teresa tillhör två generationer sydsamer som nu kräver sitt hjärtas språk tillbaka.
Läs mer om Teresa.
Två allvarligt skadade efter våldsam frontalkrock
Två personer är allvarligt skadade efter en frontalkrock i Hagfors i Värmland, skriver NWT.– Det var fem personer totalt i två bilar som verkar ha frontalkrockat, säger Håkan Bengtsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Hagfors, till tidningen.
Läs mer om Håkan Bengtsson, NWT och Värmland.
Kraftigt efterskalv i Mexiko city
Mexiko city har skakats av ett kraftigt efterskalv med magnitud 6,2. Invånarna har känt hur byggnaderna har svajat, rapporterar nyhetsbyrån AP.
Läs mer om Mexiko.
Kraftigt efterskalv i Mexiko
Minst 270 personer dog i jordbävningen i Mexiko i veckan.Nu ska ett kraftigt efterskalv ha drabbat Mexico City, rapporterar AP.Boende ska ha känt hur byggnaderna svajade, skriver nyhetsbyrån.
Läs mer om Mexico City och Mexiko.
Idrottsforskarens bästa råd vid 5 vanliga löparskador
Om du fått ont efter en springtur är du inte ensam. Det är inte ovanligt att drabbas av löparskador, men det går att minska risken. Annette Heijne, docent i idrottsmedicin, listar fem vanliga fall.
Två bilar i krock mitt i Stockholm – stopp i trafiken
Två bilar har kolliderat mitt i centrala Vasastan i Stockholm.Enligt polisens initiala uppgifter satt två personer kvar i fordonen och det ska ha kommit rök från bilarna.
Ovanlig svensk seger i Lidingöloppet
Lidingöloppet gav svensk seger, som vanligt, genom Maria Larsson. Mer ovanligt: även på herrsidan blev det blågult i topp. – Skön känsla, säger Napoleon Solomon, den första svenska herrvinnaren sedan 2008.