Inrikes

Hon anklagade Weinstein – nu säger Asia Argento att italienare inget fattar

Asia Argento, en av de första kvinnorna som gick ut och anklagade amerikanske filmproducenten Harvey Weinstein för sexuella trakasserier och övergrepp, säger i en intervju att italienarna fattar ingenting.

Antalet kriminella åldringar ökar i Japan

I Japan, som har en av världens äldsta befolkningar, har antalet kriminella över 65 år fyrdubblats de senaste 20 åren, rapporterar The Financial Times.
Läs mer om Japan.
Tsunamivågor mot önationer efter skalv i Stilla havet
Ett jordskalv med magnituden 7,0 har inträffat nära ögruppen Nya Kaledonien, ett franskt territorium i sydvästra Stilla havet, öster om Australien. Tsunamivågor, oklart hur höga, har rapporterats från Nya Kaledonien och Vanuatu.

Tsunamivarning efter massiv jordbävning på 7,3

En kraftig jordbävning med magnituden 7,3 har uppmätts utanför Nya Kaledonien i sydvästra Stilla havet, omkring 1 200 kilometer öster om Australien skriver Daily Telegraph.En tsunamivarning har utfärdats.
Måndag 20 november
Måndag 20 november
Flera utredningar av fall i ungdomsförbunden
Efter politikeruppropet om övergrepp och trakasserier uppmanar nu ungdomsförbunden drabbade medlemmar att berätta.En utpekad person i KDU lämnade förbundet i början av året.Centerpartiets ungdomsförbund uteslöt i lördags en medlem – och utreder nu ett nytt fall.– Vi utreder ett annat potentiellt fall som rör en händelse utanför förbundet, säger ordförande Magnus Ek.
Läs mer om KDU.
Macron: EU-krisen drabbade Sverige
EU genomgår en kris.Det säger Frankrikes president Emmanuel Macron till SVT:s Agenda:– Sveriges flyktingkris visade på avsaknaden av solidaritet i EU.
Läs mer om Emmanuel Macron och Sverige.
Nygammal president leder i Chileval
Chiles näste president heter sannolikt Sebastin Piera – igen. Miljardären styrde landet 2010–2014, och leder i rösträkningen efter presidentvalet.
Läs mer om Chileval och Sebastin Piera.
Macron: Bristande solidaritet i EU bakom Sveriges flyktingkris
Frankrikes president Emmanuel Macron säger att EU nu genomgår en kris. Det handlar om en förtroendekris, en solidaritetskris. Sveriges flyktingkris visade på avsaknaden av solidaritet inom EU, säger Macron i en intervju för SVT:s Agenda.
Läs mer om Emmanuel Macron och Macron.
Bilder: 220 skådespelare läste
I uppropet #tystnadtagning har kvinnliga skådespelare vittnat om sexuella trakasserier och övergrepp i sin bransch. På söndagen läste skådespelare upp vittnesmål på Södra teaterns scen i Stockholm, och även på andra scener runt om i landet. Här är samlade bilder från kvällen:
Läs mer om Stockholm och Södra.
Villa stormad av pistolrånare
En villa i västra Stockholm har stormats av flera pistolrånare, skriver Aftonbladet. Flera personer ska ha bakbundits och rånarna ska ha tagit två lyxbilar.
Läs mer om Aftonbladet och Stockholm.
Minister: Libanon är under total kontroll av Hizbollah
Flera av av arabvärldens ledare har träffats i Kairo för att försöka lösa den politiska krisen i Libanon. – Den libanesiska republiken är under total kontroll av detta terroristparti, sade Bahrains utrikesminister och syftade på den shiamuslimska rörelsen Hizbollah, rapporterar nyhetsbyrån AFP.
Läs mer om AFP, Hizbollah, Kairo och Libanon.
Dimitrov vann ATP-slutspelet
Grigor Dimitrov kan titulera sig ATP-slutspelsmästare efter att ha besegrat David Goffin med 7–5, 4–6, 6–3.
Läs mer om David Goffin.
Kinesiskt på tronen i årets SOC
Efter att ha tvingats stå utanför prispallen i World Cup och German Open är Kina tillbaka på tronen, som så många gånger förr. I båda singelfinalerna i årets SOC i bordtennis var det idel kinesisk representation. Xu Xin tog hem herrsingeln efter finalvinst mot Fan Zhendong och i damsingeln vann Chen Xingtong överraskande över Ding Ning.
Inifrån teknikvärlden: sexism, tafsande och våldtäktssång
1.139 kvinnor har skrivit på uppropet #teknisktfel, mot sexuella trakasserier inom teknikbranschen. En av dem är civilingenjören Johanna Mannung, som berättar om våldtäktssånger på KTH, tafsningar och porr på jobbet och hur kvinnor undermineras. – Jag har haft manliga kollegor som ingående argumenterat om hur mäns hjärnor är bättre lämpade för teknik.
Läs mer om Johanna Mannung och KTH.
Trump: Jag skulle ha lämnat basketspelarna i det kinesiska fängelset
Tre amerikanska basketspelare kunde i veckan lämna sin husarrest i Kina och återvända till USA, något president Donald Trump tog åt sig äran av. En av spelarnas pappa kritiserade presidentens uttalande, vilket gjorde USA:s mäktigaste man upprörd.
Läs mer om Donald Trump, Kina och USA.
Explosion i hus i Norsborg
En explosion inträffade på söndagskvällen i ett flerfamiljshus i Norsborg i Botkyrka, sydväst om Stockholm. Ingen person ska ha skadats fysiskt, enligt polisen.
Läs mer om Botkyrka, Norsborg och Stockholm.
Flera hundra hugg i blodiga knivdådet
Ett våldsamt knivdåd på Frederiksberg i Köpenhamn i våras får nu sitt efterspel.En 27-årig man står åtalad för att ha mördat sin granne med 160 knivhugg och snitt – och att ha försökt mörda sin flickvän med 84 hugg.Själv hävdar mannen att han är oskyldig, skriver Ekstrabladet.