Dagens nyheter

Minnesord: Hugo Wandel

Radiojournalisten Hugo Wandel, Märsta, har gått bort i en ålder av 82 år. Närmast anhöriga är Annalenah, hans hustru i nära femtio år, och hans fyra barn, varav två från ett tidigare äktenskap.
Läs mer om Annalenah och Märsta.

Minnesord: Hans Rosling

Som tidigare meddelats har professor Hans Rosling, Uppsala, avlidit 68 år gammal. Närmaste anhöriga är hustrun Agneta samt barnen Anna, Ola och Magnus med familjer.
Läs mer om Agneta, Anna, Ola och Uppsala.
Tass: Rysslands FN-ambassadör död
Rysslands FN-ambassadör Vitali Churkin har avlidit, uppger ryska nyhetsbyrån Tass. Dödsfallet ska ha inträffat på måndagen, en dag innan ambassadörens 65-årsdag.
Minnesord: Ulf Broberger
Ulf Broberger, Täby, har avlidit i en ålder av 79 år efter en tids sjukdom. Närmast anhöriga är hustrun Christina, döttrarna Helena och Katharina och deras familjer samt svägerskan Anita Aperia-Broberger.

Minnesord: Ulf Larsson

Förre generaltulldirektören Ulf Larsson, Stockholm, har avlidit 81 år gammal, vilket meddelats tidigare. Närmast anhöriga är hustrun Britt samt barn och barnbarn.
Läs mer om Britt, Stockholm och Ulf Larsson.
Minnesord: Siv Cederqvist
Före detta avdelningsdirektören vid Socialstyrelsen Siv Cederqvist, Nockeby, har avlidit i en ålder av 93 år.
Minnesord: Agneta Claesson Norell
Före detta rådman Agneta Claesson Norell, Järfälla, har avlidit 72 år gammal. Hon efterlämnar maken Svante och sonen Erik med fru.
Minnesord: Esther Lillemor Meyer
Esther Lillemor Meyer, Stockholm, har avlidit i en ålder av 99 år. Hon efterlämnar barn, barnbarn, barnbarnsbarn, släkt och vänner.
Läs mer om Stockholm.
Löfven: Upp till presidenten att säga vad han vill
Efter de uttalanden som USA:s president Donald Trump gjort om situationen i Sverige efter det stora flyktingsmottagandet säger statsminister Stefan Löfven: – Det är upp till presidenten att säga vad han vill. Samtidigt säger han alla måste ta ansvar för att använda fakta på ett ansvarfullt sätt.
Polis söker igenom Le Pens partihögkvarter
Fransk polis har sökt igenom Nationella frontens partihögkvarter i västra Paris, med anledning av att partiledaren Marine Le Pens medhjälpare avlönats som assistent i EU-parlamentet, trots att medhjälparen enbart arbetat på partihögkvarteret i Paris.
Läs mer om EU-parlamentet och Nationella.
Ny polarexpedition ska driva i Nansens spår
124 år efter det att Fridtjof Nansen gav sig ut på sin djärva polarexpedition planeras en liknande forskningsresa. Det tyska fartyget Polarstern kommer att frysas fast i havsisen för att sedan driva mot Nordpolen.
Snön på väg tillbaka söderut
Efter dagar med gryende vårkänslor påminner vädret om att det fortfarande är vinter. Snöfall väntar stora delar av landet ner över Götaland de närmaste dagarna.
Läs mer om Götaland.
Film visar överfallet på Kim Jong Nam
Det som tros vara överfallet av Kim Jong Nam, halvbror till Nordkoreanska ledaren Kim Jong Un, finns fångat på övervakningskameror från flygplatsen i Kuala Lumpur.
Pizzabagaren Danyar Mohammeds fall till högsta instans
Migrationsöverdomstolen beviljar prövningstillstånd för pizzabagaren Danyar Mohammed i Jokkmokk som dömts till utvisning efter att han under en tid har fått lön under nivån i kollektivavtalet. Domstolens avgörande kan få stora konsekvenser för arbetskraftsinvandrare i Sverige.
Läs mer om Danyar Mohammed, Jokkmokk och Sverige.
Hagwall lämnar SD:s riksdagsgrupp – nu har riksdagen två politiska vildar
Riksdagen har fått sin andra politiska vilde. Drygt två månader efter att hon uteslöts ur Sverigedemokraterna har Anna Hagwall också lämnat SD:s riksdagsgrupp som krympt från 49 till 47 ledamöter sedan valet. Om man räknar in den misshandelsåtalade Kent Ekeroths politiska timeout återstår som mest 46 sverigedemokrater under vårens omröstningar.
Trump fortsätter twittra om Sverige
Donald Trump fortsätter kritisera svensk politik. Här är vad som hänt.
Läs mer om Sverige.
Ewa Stenberg: Sahlins politiska karriär är över
Tre frågor till DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg om att Socialdemokraternas tidigare partiledare Mona Sahlin erkänt att hon gjort sig skyldig till brott när hon skrev ett intyg till sin tidigare livvakt inför ett bostadsköp.
Läs mer om Ewa Stenberg och Mona Sahlin.
Förre backen tar över Färjestad
Vad är väl mer naturligt än att en gotlänning tar över efter en annan gotlänning som sportchef i SHL-klubben Färjestad. Håkan Loob slutar efter 31 år som spelare och ledare i den värmländska klubben efter säsongen. Hans ersättare blir Peter Jakobsson som även han har en bakgrund som spelare i Färjestad. 45-åringen spelade back i elitklubben mellan 1996 och 1999 och var med och tog två SM-guld.
Nytt poängsystem kan ge dyrare hyror i Stockholms innerstad
Samtliga drygt 70 000 lägenheter i Stockholms stads allmännytta ska poängsättas – efter läge, service, standard och närhet till kommunikationer. – Vi måste ha ett system för att motverka marknadshyror. Det är huvudpoängen med Stockholmshyra, som jag ser det, säger bostadsborgarrådet Ann-Margarethe Livh (V).
Trump fortsätter kritisera svensk politik
Svensk migrationspolitik fungerar inte bra, skriver Donald Trump i sin första tweet vid sjutiden på måndagsmorgonen lokal tid. FAKE NEWS får sig som vanligt också en släng av sleven.
Läs mer om Donald Trump.
Skyddsvärd ek höggs ner i Nacka strand
En stor och skyddsvärd ek i Nacka strand fälldes under helgen den 11-12 februari. Nacka kommun ser allvarligt på det inträffade och tittar för närvarande på rättsliga åtgärder.
Läs mer om Nacka.
Ambulans 287 gånger till samma person
Trots att mannen larmade ambulans nästan 300 gånger under förra året skickades bil ut vid samtliga tillfällen utom tre.
Lät vattnet stå på – skador för 170.000
Mannen, som hyrde lägenheten i Partille i andra hand, slog sönder fönsterrutor och skruvade på vattenkranen som han sedan lät stå öppen. Nu åtalas mannen, som är i 35-årsåldern, för skadegörelse både i den lägenhet han hyrde och grannens som också drabbades av översvämning.
Läs mer om Partille.
Fotbollslaget trakasseras och arenan vandaliseras
Skadegörelse, trakasserier, försök till mordbrand. Malmölaget LB07, som i år spelar i damallsvenskan för första gången, har stora problem vid sin hemmaarena Limhamns IP.