Dagens nyheter

Elever jagades av polis vid filminspelning

Gymnasielever som spelade in film i Falkvik i Blekinge under onsdagen hamnade mitt i en rejäl polisuttryckning.
Läs mer om Blekinge och Falkvik.

Problems with integration in Sweden

Dagens Nyheter was able to reveal major problems with the integration in Sweden. Data-driven investigative journalism published in March 2015. Here are the two main articles translated into English.
Läs mer om English, March och Sweden.
Sekt vägrade släppa barn till sin mamma
En ökänd sekt som menar att månggifte ger bonus i himlen har åter hamnat i problem med polisen. Den här gången när en sektmedlem vägrade släppa fyra barn till deras mamma.
Listerialarm för grönsaksprodukter
En rad olika produkter som innehåller en morotsblandning återkallas nu. Spår av listeria har hittats bland morötterna.

Ingmar Nevus: Putin ger inga löften till Tsipras

Grekland är ingen tiggare och premiärministern bad inte om ekonomiskt stöd under besöket i Moskva.
Läs mer om Moskva.
Expert varnar för att soldaternas hälsa är i fara
Svenska militärer i FN-styrkan i Mali går hungriga. Om inget görs riskerar militärerna att bli sjuka.
Läs mer om FN-styrkan och Mali.
Ewa Stenberg: Obegripligt att de inte får äta sig mätta
Skattebetalarna ställer upp med 660 miljoner kronor i år för att 250 soldater ska kunna genomföra en av de farligaste militära insatser som Sverige deltagit i. Det är obegripligt att Försvarsmakten inte kan se till att dessa soldater får äta sig mätta.
Läs mer om Försvarsmakten och Sverige.
Chefen för Malistyrkan: Ett lyxproblem
Chefen för Malistyrkan, överstelöjtnant Carl-Magnus Svensson, medger problem med kosten. Samtidigt säger han att personalen får räkna med att få sämre fysik i utlandstjänst.
Läs mer om Malistyrkan.
Enorma glaciärer av is dolda på Mars
Planeten Mars har enorma glaciärer under sin yta. Det visar nya uppgifter från rymdsonder som kretsar runt planeten.
Lägsta antalet fall av ebola på ett år
Antalet ebolafall i Västafrika är det lägsta på nästan ett år. Det uppger Världshälsoorganisationen, WHO, i en rapport på onsdagen.
Eldupphör i våldshärjat CAR
Stridande grupper i den härjade och laglösa Centralafrikanska republiken (CAR) har efter kenyansk medling enats om ett avtal om eldupphör.
Läs mer om CAR och Centralafrikanska.
Skadad kvinna sitter fast i fjällen
Fjällräddare är på väg till en skadad kvinna som befinner sig väster om E10 i Abisko längs Kungsleden. Kvinnan har själv kallat på hjälp via SOS Alarm, men det finns inga uppgifter om hur illa skadad hon är.
Läs mer om Abisko, E10 och Kungsleden.
Gunilla blev inlåst i bussen
Gunilla Sundström, 69, skulle åka in till Stockholm för att gå till tandläkaren. I stället blev hon inlåst i bussen och skadade sig när hon försökte ta sig ut.
Läs mer om Stockholm.
Sena tåg efter stopp i Stockholm
Problemen för tågtrafiken fortsätter, dagen efter det stora stoppet på tisdagen som gjorde tusentals resenärer till och från Stockholm strandsatta.
Läs mer om Stockholm.
Åkesson beklagar en offentlig diskussion
Sverigedemoraternas partiledare Jimmie Åkesson går nu ut och kommenterar den pågående striden inom partiet. På Facebook beklagar han att diskussionen förs i externa medier.
Läs mer om Jimmie Åkesson.
Fortsatt livstid för Tolimir
Fortsatt livstids fängelse för sin roll i massakern på cirka 8 000 muslimska pojkar och män i Srebrenica 1995. FN:s krigsförbrytartribunal (ICTY) i nederländska Haag avslår den bosnienserbiske generalen Zdravko Tolimirs överklagande av sin dom 2012.
Läs mer om Haag, Srebrenica och Tolimir.
SD-gruppledaren: Finns SDU-samröre med fascism och nazism
SD-gruppledaren Mattias Karlsson preciserar nu anklagelserna mot ungdomsförbundet SDU:s ledning. I en DN-intervju anklagar han SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand och vice ordföranden William Hahne för samröre med fascister och nazister.
Svensk fotograf anklagas för att förstöra konst
En svensk fotograf anklagas för att ta bort graffiti som är negativ för henne själv och för att förstöra revolutionära bilder på väggar i Kairo. Själv förnekar hon detta.
Läs mer om Kairo.
Åtal väntar efter giftskandal
När marken i samband med en rivning av ett före detta växthusområde vid Toftanäs i Malmö hösten 2013 skulle färdigställas för villabebyggelse spred sig ett rött moln över omgivningen.
Läs mer om Malmö.
SDU-samröre med fascism och nazism
SD-gruppledaren Mattias Karlsson preciserar nu anklagelserna mot ungdomsförbundet SDU:s ledning. I en DN-intervju anklagar han SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand och vice ordföranden William Hahne för samröre med fascister och nazister.
Försvunne norrmannen hittad död under Skeppsbron
Den norske medborgare som försvann tidigare i vintras har hittats död i vattnet utanför Skeppsbron.
Läs mer om Skeppsbron.
Ännu oklart om Bostonbombares skuld
Han har erkänt att han placerade ut en av de hemmagjorda bomberna som dödade tre människor och skadade 264 vid Boston Marathon 2013. Men ännu har en jury i Boston inte enats om 21-årige Dzjochar Tsarnajev också är juridiskt skyldig och straffbar – eller om han helt manipulerats av sin äldre bror Tamerlan, som advokaterna hävdar.
Radioaktiv låda på vift i Vietnam
Vietnamesiska myndigheter söker efter en låda fylld med farligt radioaktivt material som har försvunnit från ett stålverk i en av landets sydöstra provinser.
Läs mer om Vietnam.
Turister fick hoppa från brinnande båt
Passagerare hoppade i havet i panik när en turistbåt började brinna vid den thailändska semesterön Krabi i dag. Utländska turister fanns bland de 117 personerna ombord.
Läs mer om Krabi.
SDU-ledaren: Karlsson vill få bort mig
SDU:s Gustav Kasselstrand anklagar SD-toppen Mattias Karlsson för att vilja utesluta 20 partimedlemmar.