Dagens nyheter

Håkan Hellström i Globen

Håkan Hellströms första Stockholmsspelning på tre år är givetvis en positiv upplevelse, inte minst eftersom allt annat hade varit orimligt. Popmusiken har genomgått en enorm professionalisering de senaste decennierna. Det var egentligen inte länge sedan en konsertbiljett var en relativt osäker investering
Läs mer om Globen och Stockholmsspelning.

Oberörd rasist erkänner massmord i Charleston

Dylann Roof visade inga känslor – ingen ilska, ingen sorg – när han bekände att han skjutit ihjäl nio svarta människor i en kyrka i Charleston. 22-åringen skyllde sitt dåd på brott han påstod att svarta begått.
Läs mer om Charleston.
Många döda när kyrka kollapsade i Nigeria
Många människor dödades när en kyrka i Uyo i delstaten Akwa Ibom i södra Nigeria kollapsade.
Läs mer om Akwa Ibom, Nigeria och Uyo.
Frånvarande Dylan lyste med sin närvaro
Grundforskning, nyfikenhet och musikens ursprung i centrum på 2016 års Nobelfest. Behind every beautiful thing there's been some kind of pain. (Not dark yet, Bob Dylan.)
Läs mer om Bob Dylan och Nobelfest.

Poliser attackerade i Göteborg

Ett 50-tal maskerade personer har kastat sten och knallskott mot polisen i Göteborgsstadsdelen Gamlestaden. Upploppet ska ha startat i anslutning till ett avslutat evenemang för vaccinering mot livmodercancer på medborgarhuset i stadsdelen.
En man som heter Ove bästa komedi i Europa
Hannes Holms film En man som heter Ove har tilldelats priset för bästa komedi på European Film Awards, den europeiska filmakademins årliga prisutdelning.
Läs mer om Europa och Ove.
Tre mål av Toivonen fixade segern
Ola Toivonen gjorde tre, Sam Larsson två. De svenska landslagsspelarna höll sig framme rejält i lördagskvällens ligamatcher.
Läs mer om Sam Larsson och Toivonen.
Ny Örebroförlust mot Rögle
På fredagen blev det hela 0–5 i baken. Under lördagen var siffrorna mildare – men en svag start gav Örebro en ny förlust mot jumbon Rögle. – Det finns bara en väg nu, och det är uppåt, säger lagkaptenen Viktor Ekbom till C More.
Läs mer om C More, Rögle, Viktor Ekbom och Örebro.
Sanna Torn Björling: Trump vägrar se allvaret i valets hackarattacker
Vita husets order om en snabbutredning av eventuella ryska cyberangrepp visar hur akut frågan är och hur allvarligt administrationen ser på händelserna. Om utredningen undergräver Donald Trumps legitimitet ställs Republikanerna inför ett dilemma. Men frågan är större än så.
Läs mer om Republikanerna.
Många skadade i trolig bombattack i Istanbul
Det som misstänks ha varit en bilbomb exploderade sent på lördagskvällen utanför fotbollsarenan Vodafone Arena i centrala Istanbul. Uppemot 20 personer ska ha skadats i explosionen, som följde ett par timmar efter slutsignal i en match på arenan, uppger Turkiets inrikesminister Suleyman Soylu.
Storseger för Brynäs i returen
Elias Fälth missade de elva första matcherna i sin nya klubb på grund av skada. Han har sakta jobbat sig in på ordinarie backplats. Och nu fick han äntligen göra mål när Brynäs tog hem returmötet mot Färjestad (6–2) på lördagskvällen.
Läs mer om Färjestad.
Uppgifter: Poliser allvarligt skadade i trolig bombattack i Istanbul
Turkiets inrikesminister Suleyman Soylu uppger att minst 20 personer skadats i en explosion på lördagskvällen intill en fotbollsarena i Istanbul. En bombattack ska ha riktats mot en buss som transporterade kravallpolis, enligt en turkisk tv-kanal, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om Istanbul och Suleyman Soylu.
Leicester krossade Manchester City
Förra säsongens mästarlag i Premier League har inte gått att känna igen under höstsäsongen. Förrän under lördagskvällen. Pang, pang, pang – och så hade Leicester sänkt Manchester City.
Företag ska skapa välstånd, inte bara vara vinstmaskiner
Farligt fokus på aktieägare. Politiker, finansaktörer och företagsledare agerar i dag som om företagens roll enbart är att vara vinstmaskiner. Men när missnöjet växer hotas i längden demokratin – risken för en utveckling mot inslag av polisstat när eliten ska försvara klyftorna är uppenbar, skriver
Uppgifter: Minst 20 skadade i explosion i Istanbul
Turkiets inrikesminister uppger att minst 20 personer skadats i en explosion på lördagskvällen intill en fotbollsarena i Istanbul. Rapporter kom först om att en explosion ska ha hörts nära det centralt belägna Taksimtorget.
Läs mer om Istanbul och Taksimtorget.
Uppgifter: Explosion har hörts i Istanbul
En explosion har hörts nära det centralt belägna Taksimtorget i Istanbul. Ambulanser och brandkårer har skickats till området, rapporterar CNN:s turkiska sändningar och nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om Istanbul och Taksimtorget.
Patti Smith stal showen under prisutdelningen
Rocklegendaren Patti Smith stal showen under Nobelprisceremonin. Hennes framträdande fick kvällens längsta applåd, trots att hon kom av sig.
Läs mer om Nobelprisceremonin.
Här är Nobelbanketten i bilder
Bildspelet uppdateras fortlöpande.
Läs mer om Nobelbanketten.
Det är hemlighetsmakeriet som är grejen med Nobelmenyn
Presentationen av Nobelmenyn brukar vara väldigt upphaussad. Inte för att det handlar om så spännande mat – logistik och tradition gör att kockarnas utrymme att vara kreativa är ganska begränsat och i dag får sannolikt man mer nyskapande rätter på varenda nyöppnad krog med ambitioner. Nej, det är hemlighetsmakeriet
Läs mer om Nobelmenyn.
Källor: Trump utser oljebolagschef till utrikesminister
Donald Trump väntas utse oljebolaget Exxon Mobils vd Rex Tillerson till utrikesminister. Det uppger nyhets-tv-bolaget NBC News, med hänvisning till två källor nära den tillträdande USA-presidentens övergångsteam.
Läs mer om Rex Tillerson.
Här får fredspresidenten Nobelpriset
Han citerade Dylan, hyllade freden, Colombia och tackade familjen. Juan Manuel Santos, Colombias president var en rörd fredspristagare i Oslo.
Läs mer om Colombia, Dylan, Nobelpriset och Oslo.
Kvällens meny på Nobelbanketten
Förrätt: Kolbakad havskräfta och kammussla med nässlor, ramslök och syltade vinteräpplen Huvudrätt: Vaktel från Södermanland i svart vitlök och purjolöksaska med jordärtskocka, bevarad skogssvamp och jus på rostat kycklingskinn och senapsfrö Efterrätt: Sudachimoln med hjortronsorbet, misosmulor och friterat
Lillebror Emanuelsson klev fram när Luleå vann
Hösten har stundtals inneburit tuffa tider för SHL:s nordligaste lag och nyligen blev skyttekungen långtidsskadad. Då klev lillebror Einar Emanuelsson fram och 4–0 borta mot Karlskrona innebar andra segern på tre dagar och julfrid för Luleå som varar åtminstone till annandagens möte med Leksand.
LHC vände och vann mot HV71
De höll på att bli överkörda i ett kokande Kinnarps Arena – men formstarka Linköping reste sig. 3–2 borta mot HV71 innebar sjunde segern på de tio senaste SHL-matcherna. – Det är ju lite derby så det är ju extra roligt att vinna då, säger matchhjälten Emil Sylvegård till C More.
Lillebror klev fram när Luleå vann
Hösten har stundtals inneburit tuffa tider för SHL:s nordligaste lag och nyligen blev skyttekungen långtidsskadad. Då klev lillebror Einar Emanuelsson fram och 4–0 borta mot Karlskrona innebar andra segern på tre dagar och julfrid för Luleå som varar åtminstone till annandagens möte med Leksand.