Dagens nyheter


Ebolaepidemien kan växatill 1,4 miljoner i januari

Ebolaepidemien kan växa snabbare än någon tidigare prognos förutspått. USA:s smittskyddsmyndighet räknar i en ny rapport med att antalet smittade i Västafrika i värsta fall kan vara 1,4 miljoner i slutet av januari nästa år.

Läs mer om Västafrika.

Man gripen för folkmord

En 59-årig man har gripits av svensk polis för folkmord, rapporterar Expressen på nätet.

Läs mer om Expressen.
Flyktingströmmen sätter press på Turkiet

Närmare 140.000 kurdiska syrier har flytt till Turkiet de senaste dagarna. Samtidigt växer antalet flyktingar från Irak till Jordanien undan terrorgruppen IS härjningar, uppger UNHCR.

Läs mer om Irak, Jordanien och Turkiet.
Förundersökning mot Vesper nedlagd

Förundersökningen om vapensmuggling samt brott mot lagen om krigsmateriel mot säkerhetsföretaget Vesper Group, som anlitats av svenska och danska utrikesdepartementen (UD), har lagts ner.

Läs mer om Vesper och Vesper Group.
3. toppnyhet hos Dagens nyheter nu:

Kupp ger nazister SD-mandat

Pär Öberg, ledande företrädare för den militanta nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen, har röstats in för Sverigedemokraterna i Ludvikas kommunfullmäktige. Det stod klart på tisdagen när det slutliga valresultatet i kommunen fastställdes. Olyckligt, tycker SD:s ledning.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Putin återupplivar KGB:s bödel

En elitenhet inom Rysslands polis uppkallas åter efter Felix Dzerzjinskij, känd som en av den tidiga sovjetregimens mest blodsbesudlade mördare. Det är innebörden av ett dekret som president Putin skrev under i måndags.

Läs mer om Felix Dzerzjinskij och Putin.
Svenska restauranger utsedda till världens mest exlusiva

En av världens 14 mest exklusiva restauranger just nu finns i Stockholm. Och en annan i på landsbygden utanför Åre. Det slår den anrika, brittiska tidningen The Telegraph fast i sin nya lista.

Läs mer om Stockholm, The Telegraph och Åre.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Polisen söker försvunnen 83-åring

En sökinsats med polisens hundpatruller och hästar pågår i Eslöv efter en 83-årig man som har försvunnit från sin bostad.

Läs mer om Eslöv.
Konserter boostar artisterna på Spotify

Turnerande och sommarfestivaler hänger tätt samman med hur mycket vi lyssnar på olika artister. När Outcast kom till Sverige och Way out west i somras ökade lyssningen på rapduon i Spotify med 360 procent här.

Läs mer om Spotify, Sverige och Way.
Japaner i stor kärnkraftsprotest

Omkring 16.000 personer har gett sig ut på gatorna i Tokyo för att protestera mot den japanska regeringens planer på att återstarta kärnkraftsreaktorer.

Läs mer om Tokyo.
Råttinvasion stänger förskola i Malmö

Förskolan Sankt Gertrud i Malmö är stängd medan råttjägare sätter upp spjutfällor i avloppet.

Läs mer om Malmö.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Pojke allvarligt rökskadad i brand

Fem personer rökskadades i en lägenhetsbrand i bostadsområdet Gamlegården i Kristianstad på tisdagsförmiddagen. Samtliga fördes till sjukhus. För en av dem, en pojke i nedre tonåren, beskrivs tillståndet som livshotande.

Läs mer om Gamlegården och Kristianstad.
Watson hotad av hackare

Skådespelaren Emma Watsons brandtal om feminism inför FN har hyllats världen över. Men talet retade upp medlemmar i ett nätforum som nu hotar att publicera nakenbilder på Watson.

Läs mer om Watson.
Löfven: Samtalen med MP går framåt

Diskussionerna kring en rödgrön regering fortsätter på tisdagen. S-ledaren Stefan Löfven slår fast att samtalen med MP går framåt. Han håller handen forsatt utsträckt över blockgränsen.Alla har ett ansvar i detta, säger han.

Tortyrredskap en bra affär för Kina

Spikbatonger, elpistoler och fotbojor med tyngder.Kinas handel med tortyrredskap är mer omfattande än vad som tidigare har varit känt, visar en rapport från Amnesty International.

Läs mer om Amnesty International och Kina.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Det jag har bevittnat i al-Raqqa kommer alltid förfölja mig

Jihadisten Sherko Omer var medlem i IS. I en exklusiv intervju för yourmiddleeast.com berättar han om skräckupplevelser av halshuggningar och våldtäkter i den extremistiska organisationen. Och hur han lyckades rymma.

Man inför rätta i Norge för att ha hyllat terror

29-årige Ubaydullah Hussain står åtalad vid Oslo tingsrätt för att på Facebook ha hyllat terrorhandlingar. Själv nekar han till att ha gjort något straffbart.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
USA kommer att tvingas samarbeta med Assad

USA:s attack mot IS är troligen början på ett längre krig som kommer att tvinga Väst att samarbeta med forna fiender. Att USA går till attack tillsammans med skurkstater sticker i ögonen, menar Per Jönsson, Mellanösternexpert på Utrikespolitiska institutet, som svarat på frågor om attacken på IS.

Damberg omvald som gruppledare

Den nya socialdemokratiska riksdagsgruppen valde vid sitt första möte om Mikael Damberg (S) till gruppledare.

Läs mer om Mikael Damberg.
Misstänkta för mord på 8-åring i Karlskrona nekar

Både mannen och kvinnan som är misstänkta för att ha dödat en åttaårig flicka i Karlskrona på Valborgsmässoafton nekar. De sitter häktade för mord, men åklagaren kommer att åtala även för alternativa brottsrubriceringar, rapporterar SVT:s Blekingenytt.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Vit tiger dödade zoo-besökare

En vit tiger dödade på tisdagen en ung student i Delhis zoo. Den tragiska händelsen ägde rum mitt på dagen, när parken var full av besökare. Uppgifterna går isär om hur det gick till.

Rättsmedicin styrker misstankar om mord på 16-åring

I maj hittades en 16-årig pojke död i en bäck i Halmstad. Nu stärks mordteorin av det rättsmedicinska utlåtandet — utredningen om misstänkt mord fortsätter som tidigare. Närmare detaljer om dödsorsaken omfattas av förundersökningssekretess, uppger länskriminalpolisen i Halland.

Läs mer om Halland och Halmstad.
Två skadade i bussolycka

En buss med 32 passagerare for av vägen och hamnade i diket när den skulle stanna vid en busshållplats på länsväg 282 öster om Uppsala i morse, skriver Uppsalapolisen på sin sajt.

Läs mer om Uppsala och Uppsalapolisen.
Explosionen i Åkersberga var bilbomb

Explosionen i Åkersberga förra fredagen var en bilbomb, det bekräftar nu polisen. Brottsrubriceringen kan nu bli försök till mord då både vuxna och barn befann sig i närheten, skriver Mitt i.

Läs mer om Mitt och Åkersberga.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Därför vill polisen inte utreda stulna hyrbilar

Allt fler bedragare hyr husbilar på nätet, utan att lämna tillbaka dem. Ägarna får ingen ersättning från försäkringsbolagen och polisen vill sällan utreda saken.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18