Dagens nyheter

Jake LaMotta – Tjuren från Bronx – har dött

Jake LaMotta går till historien som en av boxningsvärldens mest sägenomspunna. Nu är han borta. Enligt dottern Christi LaMotta dog den före detta världsmästaren i mellanvikt i tisdags.
Läs mer om Bronx och Christi LaMotta.

SD-avdelning hängde ut näthatsbekämpare – länkade till våldtäktssida

SD i Nacka hängde på tisdagen ut 14 medlemmar i gruppen #jagärhär, vars syfte är att agera mot näthat. Person- och kontaktuppgifter fanns tillgängliga via partiets lokala Facebooksida genom en länk till en webbsajt om våldtäkter. – Det är ju grovt förtal, säger Mina Dennert, grundare till #jagärhär och en av de uthängda personerna.
Läs mer om Facebooksida, Mina Dennert och Nacka.
Madrid får herrarnas final i Champions League 2019
Atletico Madrids nya hemmaarena Wanda Metropolitano-stadion kommer att stå som värd för herrarnas Champions League-final i fotboll 2019 medan damernas det året kommer att spelas på Ferencvaros-stadion i Budapest.
Här wallraffar svensken amerikanska nazister
25-årige svensken Patrik Hermansson har under ett års tid wallraffat bland amerikanska och brittiska nazister. Se ett utdrag från hans kommande dokumentär.
Läs mer om Patrik Hermansson.

Bryssel strular inför EM 2020 – Stockholm kan ersätta

Bryssels nya EM-arena dröjer och Uefas tålamod börjar ta slut. Nu kan Stockholm bli aktuellt för mästerskapet.
Läs mer om EM-arena och Stockholm.
Investerare drar i bromsen för nya köpcentrum
Byggboomen för detaljhandeln tycks vara över. Färre nya projekt startas och det är inte samma kraftiga tillskott av nya butikslokaler. Analytikern Tobias Rönnberg ser e-handelns framfart som en förklaring.
Undantagstillstånd råder i Katalonien
Under det spanska civilgardets razzior mot katalanska regeringslokaler på onsdagsmorgonen greps fjorton höga tjänstemän. Detta är en häftig upptrappning av konflikten och i praktiken råder nu undantagstillstånd i Katalonien.
Läs mer om Katalonien.
Dumoulin starkast i cykel-VM – Ludvigsson långt efter
Det gick uppför, uppför och uppför. Avslutningen på dagens VM-tempolopp var en av de tuffaste hittills för härdade bergsklättrare.
Läs mer om Ludvigsson och VM-tempolopp.
Dödstalet stiger efter jordskredet i Mexiko City
Över 250 personer har omkommit.Bland de döda finns 20 barn efter att en skola kollapsat.
Läs mer om Mexiko City.
Uppgifter: Förbundskapten avgår efter rasistanklagelser
Englands kontroversielle förbundskapten Mark Sampson kommer att avgå efter ett stormigt år med anklagelser om rasism och trakasserier, uppger bland annat BBC.
Läs mer om BBC och Mark Sampson.
Förre landslagscoachen: Hon är störst genom tiderna
Orientering har varit en svensk paradgren under många decennier. Men vem är vår största stjärna någonsin i skogssporten? Är det Annichen Kringstad eller Jörgen Mårtensson? – Tove Alexandersson, svarar förre landslagscoachen Tommy Eriksson.
Ny studie: Att stå och arbeta lika farligt som att röka
Att stå upp och arbeta kan vara lika skadligt som att röka. En ny studie visar att långa perioder av stående kan bidra till hjärtsjukdomar.
E-krona ska kunna laddas på kort
Vi handlar allt mindre med kontanter och Riksbanken presenterar nu sin id om hur en eventuell framtida e-krona kan se ut. Helt rätt i tiden, anser en expert. Riksbanken överväger att, som första centralbank, införa en elektronisk version av landets valuta — kallad e-krona.
Läs mer om Riksbanken.
Borg kapten för Nadal och Federer – möter McEnroe
Golfen har sitt Ryder- och Solheim Cup. I Prag startar nu det som kan bli tennisens motsvarighet i framtiden – och som blir ett nytt kapitel i Björn Borgs och John McEnroes klassiska rivalitet.
Handskadade Steen riskerar missa NHL-premiären
Forwardsstjärnan Alexander Steen kommer att missa resten av försäsongen och NHL-starten ser också ut att vara i fara sedan han ådragit sig en skada i vänsterhanden.
Lisa Magnusson: Nu måste vi skapa en lex Hovsjö
Att döda ett barn, det är det absolut värsta någon kan göra. Särskilt tröstlöst och tungt är det förstås när gärningspersonen verkar vara ett annat barn.
Läs mer om Hovsjö.
Sverige ställs mot Ukraina i Davis Cup
Sverige är tillbaka i näst högsta divisionen, division 1, i Davis Cup-tennisen och i återkomsten väntar Ukraina på bortaplan den 2-4 februari nästa år.
Läs mer om Ukraina.
Häckensuccn: Zlatan fick upp invandrare ett snäpp
Häckens succspelare Ahmed Yasin anser att det var Zlatan Ibrahimovic som banade väg i svensk fotboll för spelare med utländsk bakgrund.
E-krona ska kunna laddas på kort
Vi handlar allt mindre med kontanter och Riksbanken presenterar nu sin id om hur en eventuell framtida e-krona kan se ut. Helt rätt i tiden, anser en expert. Riksbanken överväger att, som första centralbank, införa en elektronisk version av landets valuta — kallad e-krona.
Läs mer om Riksbanken.
Uppgifter: Real-stjärnan får utköpsklausul på nio miljarder
Franske anfallaren Karim Benzema har skrivit på ett nytt kontrakt med spanska storklubben Real Madrid. Det nya avtalet sträcker sig till sommaren 2021, och innefattar enligt spanska medier en utköpsklausul på cirka en miljard euro.
Läs mer om Karim Benzema och Real Madrid.
Sorglösa steg mot valet
DN 21/9 2017. Livet för en finansminister är så mycket lättare när solen skiner. Sverige har en stark högkonjunktur, skatteintäkterna rullar in och statsfinanserna går som tåget. EU har stängt gränserna, och kostnaderna för flyktingmottagningen blir därefter.
Skyddsjakt på varg - stod sju meter från en treåring
Treåringen stod sju meter bort från vargen. I samma område har en varg bitit ihjäl tre olika hundar under de senaste veckorna. Nu har länsstyrelsen beslutat sig för att inleda skyddsjakt på vargen.
Polisen: Ensamkommande barn utsätts för rekryteringsförsök
Ensamkommande som pressas att delta i radikala aktiviteter eller som själva ser jihad som en sista utväg när alla andra dörrar stängts i Europa är en realitet i dag. Det är inte så konstigt att de är måltavlor. De som rekryterar är skickliga på att utnyttja unga kringflackande killars utsatthet. De två poliserna Christian Frödn och Mikael Lins i Stockholm har sett flera exempel på det.
Regeringen: Kommunal omsorg ska inte tillståndsprövas
Regeringen har beslutat att äldreboenden som drivs i kommunal regi inte behöver få tillstånd från Inspektionen för vård och omsorg, IVO. Det framgår av den nya budgetpropositionen. Att tillståndsprövningen endast gäller för privata vårdgivare har tidigare kritiserats.
Läs mer om IVO och Inspektionen.
Fifa utreder juniorvärvningar i Chelsea
För tredje gången på åtta år utreds Chelsea för eventuellt ha brutit mot reglerna om att inte skriva kontrakt med spelare under 18 år.
Läs mer om Chelsea.