Dagens nyheter

George HW Bush inlagd på sjukhus

Bara några dagar efter hustrun Barbaras död har USA:s expresident George H W Bush lagts in på sjukhus.
Läs mer om George H W Bush.

Tidigare fordonsattacker under senare år

Det är ännu oklart om påkörningen i Toronto är olycka eller medvetet dåd, och vilket motivet i så fall är. I flera fall de senaste åren har emellertid fordon använts i terrorsyfte.
Läs mer om Toronto.
Jack blev världens första virtuella maskot
Evertonsupportern Jack McLindens dröm gick i uppfyllelse under kvällens enda Premier League-match. Han fick vara maskot – trots att han inte var på plats på Goodison Park.
Tisdag 24 april

Tisdag 24 april

Polis och militär övar – skott hörs i Stockholm
Polisen, Försvarsmakten och Säkerhetspolisen genomför under måndagskvällen en antiterrorövning i Hjorthagen i södra Stockholm. Skott kan höras fram till 00.30-tiden.
Man skottskadad i Lund – sökte själv vård
En man i 30-årsåldern sökte på måndagskvällen vård för en misstänkt skottskada på Universitetssjukhuset i Lund, uppger Skånepolisen. Skadeläget är okänt.
Lägg dig ner! – Så grips föraren efter att ha dödat nio
Den man som misstänks för att ha kört ihjäl nio människor och skadat sexton lyckades köra över en kilometer innan han hanns ikapp av en polisman. Gripandet blev dramatiskt.
Vancouver Canucks bekräftar: Elias Pettersson spelar VM med Tre Kronor
I söndags: SM-guldvinnare. Nu: Klar för spel med Sverige i VM. I alla fall om man ska lyssna på Vancouver Canucks general manager, Jim Benning.
Läs mer om Jim Benning, Sverige och Tre Kronor.
Egna tjänstemän informerade Hultqvist först efter tre veckor
Det tog först fyra månader innan försvarsdepartementet fick reda på it-skandalen på Transportstyrelsen och sedan ytterligare tre veckor innan informationen nådde försvarsminister Peter Hultqvist (S). Det framgick när Konstitutionsutskottet (KU) på måndagen frågade ut honom om it-skandalen på Transportstyrelsen.
Ålderspresidenten fick påminna om Stockholmsandan i stadshuset
Besluten var få, men provokationerna många när Stockholms kommunfullmäktige sammanträdde på måndagskvällen. Till sist kände sig ålderspresidenten Berthold Gustavsson (M) manad att påminna om att hålla god ton i debatten.
Amerikansk veteran fick ny penis och pung genom unik transplantation
En amerikanske sergeant som skadades av en sprängladdning i Afghanistan har fått en ny penis och en ny pung via världens första transplantation av just dessa organ. Detta enligt ett pressmeddelande från John Hopkins University School of Medicine i Baltimore, Maryland.
Rosenberg frälste Malmö – BP:s tredje raka förlust
Markus Rosenberg såg med två mål till att Malmö FF blev ett vinnande lag igen. Guldfavoriten besegrade nykomlingen Brommapojkarna med 3–1 (1–0) som förlorade för tredje matchen i rad.
Läs mer om Brommapojkarna och Malmö FF.
Full pott hittills för Norrköping hemma
Tredje matchen hemma på Östgötaporten – och säsongens tredje seger. IFK Norrköping hakar på i den allsvenska toppen. Segerskytt mot Sirius: David Moberg Karlsson med matchens enda mål.
Läs mer om Norrköping och Östgötaporten.
Dagens skiva: Kimbra gör en modern tolkning av nittiotalets radiorock
Grunda texter men maximalistisk ljudbild. Kimbra gör sig bäst när hon samarbetar med Skrillex, skriver DN:s Sara Martinsson.
Läs mer om Skrillex.
Företagens missnöje med Arbetsförmedlingen ökar
DN DEBATT 24/4. Andelen företag som anser att Arbetsförmedlingen fungerar bra eller ganska bra har minskat med 17 procentenheter på bara två år. Sverige kan inte fortsätta att spendera nästan dubbla försvarsbudgeten på en verksamhet som inte fungerar. Vi föreslår att förmedlingen nu kraftigt reformeras, skriver Peter Jeppsson och Edward Hamilton, Svenskt Näringsliv.
Jönsson tog revansch – poängräddare för Elfsborg
Borås. Han bjöd på Djurgårdens kvittering, men Jon Jönsson tog revansch och räddade en poäng till Elfsborg mot Djurgården genom att göra 2-2 i slutminuterna.
Lärare som deltog på nazistmöte får varning
Lärarnas ansvarsnämnd varnar den lärare i Skåne som på deltagit i ett möte med nazistiska Nordiska motståndsrörelsen och uttalat sig nedlåtande om elever i en högerextrem podcast. Nämnden ifrågasätter kvinnans förmåga att behandla alla elever lika.
Läs mer om Nordiska och Skåne.
Viktors val: Ett mycket folkpartistiskt missnöje
Vem har sagt att det ska vara enkelt att vara socialliberal? Starkt folkpartistiskt missnöje i Liberalerna, rapporterar Sveriges ledande samhällsmagasin.
Läs mer om Liberalerna.
Skytten i Nashville gripen
29-åringen som misstänks för söndagens dödsskjutningar på en våffelrestaurang i Nashville, USA, har gripits, meddelar polisen via Twitter.
Läs mer om Nashville, Twitter och USA.
I Falköping har mer än hälften lämnat partiet
Mer än hälften av Sverigedemokraternas förtroendevalda i Falköpings kommunfullmäktige är inte längre medlemmar i partiet. Åtta av 15 som valdes in för SD är nu politiska vildar. – Jag tror inte att väljarna röstade på det parti det sedermera blev. Sedan är det naturligtvis för att jävlas och trotsa, det ska jag inte sticka under stol med, säger kommunfullmäktigeledamoten Helena Wig.
Läs mer om Helena Wig.
I Falköping har mer än hälften av SD:s förtroendevalda lämnat partiet
Mer än hälften av Sverigedemokraternas förtroendevalda i Falköpings kommunfullmäktige är inte längre medlemmar i partiet. Åtta av femton som valdes in för SD är nu politiska vildar.
Finsk riksdagsman åtalas för kyssförsök
En manlig finländsk riksdagsledamot för Sannfinländarna åtalas för att ha misshandlat och sexuellt trakasserat en kvinnlig riksdagskollega i ett annat parti, rapporterar Svenska Yle. Mannen ska i samband med partiets julfest med våld ha försökt kyssa kvinnan som satt i riksdagshusets kaf.
Läs mer om Sannfinländarna och Svenska Yle.
SD har 155 politiska vildar
Politiska vildar har förtroendeposter i över hälften av landets kommuner, visar DN:s genomgång. Flest kommer från Sverigedemokraterna – 155 kommunpolitiker har lämnat eller uteslutits ur partiet.
Läs mer om Sverigedemokraterna.