Dagens nyheter


Ebola-sköterskor strejkar i Liberia

Sjuksköterskor på Liberias största sjukhus strejkar i protest mot bristfällig ebola-utrustning. Enligt John Tugbeh, talesman för de strejkande på John F Kennedy-sjukhuset i Monrovia, har det varit brist på skyddsutrustning ända sedan ebola-utbrottet började.

1. toppnyhet hos Dagens nyheter nu:

Jobb för unga centralt i S valmanifest

Obligatoriskt gymnasium, höjda lärarlöner och en jobbgaranti för unga. Totalt presenterar Socialdemokraterna reformer för 40 miljarder kronor i sitt valmanifest. Satsningarna finansieras bland annat med höjd restaurangmoms och höjda skatter för bankerna.

Läs mer om Socialdemokraterna.
Bilbränder i Södertälje

Det var oroligt i Södertäljestadsdelen Ronna sent på måndagskvällen, med bland annat en rad bilbränder. Men polisens insats, som inledningsvis var stor, gav inget påtagligt.

3. toppnyhet hos Dagens nyheter nu:
Putin till Barroso: Jag kan inta Kiev på två veckor

Jag kan inta Kiev på två veckor. Så lyder Vladimir Putins varning till europeiska ledare, enligt EU-kommissionens ordförande Jos Manuel Barroso.

Läs mer om Barroso och Kiev.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:

Avståndet mellan blocken minskar

Avståndet mellan de rödgröna och Alliansen är det minsta sedan mars 2013, visar Novus/TV 4:s senaste mätning. S, V och MP får tillsammans stöd av 46,9 procent av väljarna, en nedgång på 2,6 procentenheter. Allianspartierna samlar tillsammans ihop 39,4 procent, en uppgång på en procentenhet.

Läs mer om Alliansen.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Reinfeldt och Löfven rök ihop om jobben

Det blev heta diskussioner i Aftonbladets partiledardebatt på måndagskvällen. Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och S-ledaren Stefan Löfven rök ihop i jobbfrågan. Här har vi en man som inte kan erkänna att Sverige har fått fler jobb. Det är skamligt, dundrade Fredrik Reinfeldt.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Löfven flörtade öppet i flera riktningar

Temperaturen steg vid flera tillfällen under Aftonbladets direktsända partiledardebatt. Stefan Löfven flörtade öppet i flera riktningar.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Nato skapar ny snabbinsatsstyrka

Nato svarar på Ukrainakrisen genom att skapa en särskilt insatsstyrka med potentiellt flera tusen soldater. Styrkan ska kunna sättas in i oroshärdar med så lite som två dagars varsel.

Läs mer om Ukrainakrisen.
Strömavbrott stoppade t-banan

Det blev stopp i t-banetrafiken i Stockholm på flera linjer tidigt på måndagskvällen. Orsaken var ett strömavbrott som skulle gälla en mindre del av spårnätet, men som spred sig av okänd anledning.

Läs mer om Stockholm.
Strömavbrott stoppar t-bana

Det är stopp i t-banetrafiken på gröna linjen mellan Gamla stan och Stora Mossen i Stockholm sedan klockan 18.22 på måndagen. Orsaken är ett strömavbrott.

Läs mer om Gamla, Stockholm och Stora Mossen.
Man klämd mellan t-banevagn och perrong

Två män som tidigt på måndagskvällen kom i bråk på Hägerstensåsens tunnelbanestation i södra Stockholm hamnade på rälsen. En av männen klämdes därefter mellan en t-banevagn och perrongen.

Läs mer om Stockholm.
Dödlig bussolycka i Vietnam

Minst åtta människor har omkommit och dussintals har skadats efter att en buss kraschat ner i en ravin i norra Vietnam. Bussolyckan skedde i närheten av den populära turistorten Sapa.

Läs mer om Sapa och Vietnam.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Rysk organisation: 8.000 ryska soldater i Ukraina

Representanter för separatisterna i östra Ukraina verkar för att området de kontrollerar ska få specialstatus, vilket skulle innebära en delning av landet. Samtidigt hävdar en rysk organisation att uppåt 8 000 ryska soldater finns i Ukraina.

Läs mer om Ukraina.
FXM-chef brottsmisstänkt

En hög chef på Försvarsexportmyndigheten (FXM) misstänks för att ha förskingrat 24 375 kronor från myndigheten. Nu har chefen anmälts till Statens ansvarsnämnd.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Sportplan i olycka utanför Alingsås

Ett mindre sportflygplan har störtat eller nödlandat mellan västgötska Sollebrunn och Nossebro, en bit norr om Alingsås.

Läs mer om Nossebro och Sollebrunn.
Västerlänningar som älskar Nordkorea

Nordkorea firar nationaldagen med storslagna parader längs gatorna. Men det är långt från bara nordkoreaner som deltar i firandet. Anhängare från hela världen reser till den mytomspunna diktaturen – även svenskar.

Läs mer om Nordkorea.
Svampförgiftad mår bättre

En pojke i förskoleåldern som togs in på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg efter att ha blivit svårt förgiftad av vit flugsvamp, mår bättre.

Läs mer om Göteborg och Sahlgrenska.
Nu kan vi varnas över telefon

Från och med nu kan kommuner och myndigheter varna allmänheten via fasta telefoner vid allvarliga olyckor och kriser.

Flest anmäler brott vid storhelger

På nyårsnatten anmäler flest att de blivit misshandlade. Tre gånger fler fall av misshandel anmäldes under nyårshelgen än under en vanlig dag, visar en ny analys från Brottsförebyggande rådet, Brå.

Läs mer om Brottsförebyggande och Brå.
Slussenbeslut klubbas – tre dagar före valet

Torsdagen före valet väntas stadsbyggnadsnämnden klubba igenom att detaljplaneprocessen för bussterminalen vid Slussen startar.

Läs mer om Slussen.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Amerikan ensam fånge i nordkoreanskt arbetsläger

Amerikanen Kenneth Bae, 46, är den ende fången i det nordkoreanska fånglägret där han straffarbetar. Det berättade han för CNN som fått intervjua honom och två andra amerikaner i fem minuter vardera.

Läs mer om CNN.
Toaletter ska rädda kvinnors liv

Den indiska byn där två flickor i maj hittades hängda efter att ha utsatts för gängvåldtäkt får 100 toaletter av välgörenhetsorganisation.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Läger avhyst i Högdalen

Klockan nio i morse började polisen och kronofogden avhysa flera läger i Högdalen. Enligt Bienvenido Flores, engagerad i EU-migranternas situation i Stockholm, hade de boende lämnat området innan polis och Kronofogden dök upp.

Läs mer om Högdalen, Kronofogden och Stockholm.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Alliansen har enormt låga ambitioner

Enormt låga ambitioner. Så löd kritiken från Magdalena Andersson (S), ekonomisk-politisk talesperson, mot regeringens valmanifest på en presskonferens i riksdagen på måndagen.

Läs mer om Magdalena Andersson.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
500 jaktolyckor om året

En jägare i 35-årsåldern vådasköts till döds på måndagsmorgonen. Med tanke på hur många jägare det finns och hur mycket de jagar är det ändå ovanligt att de ens skadar sig under jakten.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06