Dagens nyheter

Finanssektorns dominans bäddar för kris inom kort

Finanssektorn har försett bostadsmarknaden med stora mängder bränsle medan andra delar av ekonomin har strypts. Tillväxten är nu inte längre export- och löneledd, utan skuldledd. Samtidigt täljer bankernas aktieägare och toppanställda guld genom rekordmarginaler på bolån, skriver Daniel Suhonen, Katalys, och två rapportförfattare.
Läs mer om Daniel Suhonen.

235 döda i terrordåd mot mosk

Mycket pekar på att attacken mot en sufisk mosk på Sinaihalvön i Egypten är det dödligaste jihadistdådet i landet. 235 människor dödades och IS, som för ett gerillakrig i området tros ligga bakom.
Läs mer om Egypten och Sinaihalvön.
Ukraina för starkt för Sverige i VM-kvalet
Det blev en svart fredag för Sverige när VM-kvalet i basket inleddes. Ukraina gav inte bort något gratis, utnyttjade sina extrakilon under korgarna och vann med 84–76 (53–34).
Läs mer om Sverige och VM-kvalet.
Nu är både Moderaterna och Socialdemokraterna Åkessons huvudfiender
Sverigedemokraterna höjer tonläget en hel oktav och målar en nattsvart bild av Sverige. Partiledaren Jimmie Åkesson pekar ut partiet han tidigare ville samarbeta med - Moderaterna - som huvudfiende tillsammans med Socialdemokraterna och medierna.

Egypten slog till mot misstänkta terrorister

Egyptiska säkerhetsstyrkor slog på fredagen till mot två fordon i norra Sinai. Enligt källor till Sky News Arabia ska 15 personer ha dödats.
Läs mer om Sinai.
Finansman spår kraftigt prisras på bostäder
Finansmannen Joachim Kuylernstierna tror att ett ras för både bostadspriser och hyror är att vänta. – Du kommer inte att kunna ta ut 12.000 månaden för en tvåa, säger han.
Boverket: Byggandet blir ännu lägre än vad vi spått
Bostadsbyggandet viker och inte ens Boverket tror längre på sin egen prognos över byggandet. Även hyrorna kan pressas när byggbolagen tvingas rea hyresrätter.
Läs mer om Boverket.
Johan Schück: Nedgången i bostadspriserna behöver inte bli så farlig
Sverige verkar ha tur den här gången. Nedgången i bostadspriserna kommer vid rätt tidpunkt, när konjunkturen fortfarande är stark. Utifrån vad man hittills kan se, behöver det inte bli så farligt.
Fellaini stämmer skotillverkare
Skorna. Det är där det klämmer för Manchester Uniteds Marouane Fellaini. Mittfältaren stämmer sin skotillverkare på motsvarande 22 miljoner kronor.
Poliser uppmanades klä sig slampigt till fest
Ingen särskild dresscode, men vem går inte igång på lite hud, svart och slampigt?. Nu får en grupp poliser i Trollhättan kritik för formuleringarna i inbjudan till årets julfest.
Läs mer om Trollhättan.
Viktors val: Så har Akademien räddat KD
Fredagens Viktors val ser den uppenbara kopplingen, som alla andra missat.
Läs mer om Akademien.
2400 kvinnor i universitetsvärlden i upprop mot sexuella övergrepp
Under hashtaggen #Akademiuppropet kräver 2.400 kvinnor i universitetsvärlden att sexuella övergrepp och maktmissbruk mot kvinnor får ett slut, rapporterar SvD.
Läs mer om SvD.
Marinen om ubåten: Önskar jag kunde ge er bättre nyheter
Nio dagar efter det att den argentinska flottans ubåt ARA San Juan försvann med 44 personer ombord finns det ännu inga spår efter den. – Jag önskar att jag kunde ge er bättre nyheter, säger marinens talesman Enrique Balbi.
Läs mer om Enrique Balbi.
DN–medarbetare tas ur tjänst för utredning
I samband med journalistuppropet Deadline, som publicerades i veckan, har anklagelser riktats mot en medarbetare på Dagens Nyheter.
Läs mer om Deadline.
Tunnelbanestationer evakuerades i London
Tre tunnelbanestationer i London utrymdes efter larm om skottlossning på Oxford Circus station. En större insats inleddes som om det vore ett terrordåd, men inga tecken på några misstänkta eller bevis för skottlossning har hittats. Om du befinner dig i en byggnad, så stanna där. Om du befinner dig på gatan Oxford Street, så lämna området, twittrar Londonpolisen.
Oxford Circus utrymt efter larm om skott
Brittisk polis larmades strax efter 18 svensk tid till tunnelbanestationen Oxford Circus i centrala London efter rapporter om skottlossning.
Läs mer om London.
Fagerström om succn: Mentala styrkan i Bajen lockade
Nyförvärvet Christoffer Fagerström har gjort succ i Hammarby Bandy. Anfallaren som kom från Ryssland inför säsongen har gjort mål i sju raka matcher. – Mentala styrkan i Bajen lockade mig att komma hit. Det är ett lag med massor av vinnarskallar, säger Fagerström inför lördagens tidiga seriefinal mot Västerås SK på Zinken.
Ryssland fråntas två OS-guld
Den ryske bobåkaren Alexander Zubkov fråntas båda sina OS-guld från Sotji 2014. Zubkov, fanbärare och nationalhjälte i Ryssland efter sin dubbeltriumf i två- och fyrmanna, stängs också av på livstid från OS på grund av brott mot dopningsreglerna.
Oxford Circus
Tunnelbanestation evakueras i London
Tunnelbanestationen Oxford Circus i London har evakuerats. Enligt BBC har flera personer sprungit från platsen och beväpnad polis finns på plats.
Läs mer om London.
Uppgifter: Nordkorea byter ut samtliga soldater vid gränsen
Nordkorea byter nu ut de soldater som bevakar den del av gränsen där en soldat lyckades fly till Sydkorea för en vecka sedan.
Läs mer om Sydkorea.
Biblioteksgatan öppnad- men HM-butiken kan flyttas efter branden
Biblioteksgatan öppnar i dag åter för gångtrafikanter inför Black Friday och julhandeln. Men det är oklart när eller om HM någonsin öppnar en butik i den brandhärjade fastigheten.
Läs mer om Black Friday och HM-butiken.
Nu skriver vi historia
DN 25/11 2017. Vi säger oss vara ett land som kommit långt i jämställdhetsarbetet. I Metoo-tider visar vi att det är sant.
Videoanalytiker tar plats i damernas VM-trupp
En vecka innan VM-premiären i handboll mot Polen förstärker förbundskapten Henrik Signell truppen. Erik Larholm blir videoanalytiker med uppgift att identifiera styrkor och svagheter hos damlandslagets motståndare.
Nätverklösningen på Nya Karolinska ses över för patientsäkrare system
Karolinska universitetssjukhuset har tecknat en överenskommelse med landstingsdirektören om en översyn av it-systemet på Nya Karolinska, för att bygga ett stabilare nätverk. – Innan vi fortsätter med sjukhusflytten, så måste vi komma tillrätta med problemen, säger sjukhusdirektör Melvin Samsom.
Läs mer om Melvin Samsom och Nya Karolinska.