Dagens nyheter

Fem halshuggna hittade i Mexiko

Polisen i Mexiko har hittat fem halshuggna män med tydliga spår av tortyr i delstaten Veracruz.
Läs mer om Mexiko och Veracruz.

Krigsbrott har begåtts under offensiven mot IS

Den militära offensiven mot terrororganisationen IS i Irak och Syrien solkas av krigsbrott och övergrepp. Det gäller såväl den irakiska regeringsarmn som USA och den internationella koalitionen.
Läs mer om Irak, Syrien och USA.

Sjuksköterska i USA misstänks för 60 bebismord

Sjuksköterskan Genene Jones dömdes 1984 i Texas för att ha dödat en ettårig flicka med en överdos muskelavslappnande medel och för att ha gett en fyra veckors pojke en dödlig dos antikoagulerande medicin, som han överlevde.
Läs mer om USA.
Republikansk veteran om Trumps start: Fullständig katastrof
Republikanen John Boehner ger Donald Trump svidande kritik för sin första tid som president. På onsdagen kallade han insatsen en fullständig katastrof och sade också att han inte skulle få lov att använda Twitter.
Läs mer om Donald Trump och Twitter.
Öneruds KHL-adress klar
I förlängningen av den avgörande matchen mot Brynäs satte Simon Önerud målet som innebar SM-guld för HV71. Veckan efter stod det klart att forwarden skulle lämna mästarklubben för KHL, men laget var inte officiellt.
Läs mer om KHL, SM-guld och Simon Önerud.
Hemlös stockholmare sökte sovplats på ryskt territorium
En man som på fredagskvällen lyckades klättra över det höga staket som omger ryska ambassaden på Kungsholmen i Stockholm, för att där söka en plats att sova på, lyckades mindre bra. Ambassadpersonal upptäckte honom och kallade på polisen.
Läs mer om Kungsholmen och Stockholm.
Bil sprängdes i Malmö
En bil har exploderat i Malmöstadsdelen Rosengård.
22-årig man steg av tåget – saknas sedan i måndags
Polisen och frivilligorganisationen Missing People söker efter en saknad 22-årig man som uppges ha stigit av tåget i Hallsberg i Närke, under färd i måndags från Dalarna till Malmö. Sökandet var ännu på fredagen resultatlöst.
Philip Holm klar för NHL
Växjöbacken Philip Holm tog för sig under Sveriges VM-succ där han gjorde mästerskapsdebut och bland annat stod för tre poäng i krossen av Italien. Nu kommer belöningen: ett NHL-kontrakt med Vancouver.
Läs mer om Italien, NHL och Vancouver.
Elbilen bit för bit – så billig borde den vara
Kostnaden för att äga en elbil sjunker stadigt. Redan nästa år når den i Europa samma nivå som en motsvarande bil med förbränningsmotor. Det förutspår investmentbanken UBS – som har analyserat både marknaden och en elbil in i minsta detalj.
Läs mer om Europa.
Arbetsgivare får flytta semestrar
Arbetsgivaren hade rätt att flytta eller dela upp beviljade semestrar för fem barnmorskor vid Vrinnevisjukhuset i Norrköping sommaren 2014, konstaterar Arbetsdomstolen i en färsk dom.
CNN: FBI-chefen kände till falsk rysk info
Den förre FBI-chefen James Comey kände till att viktig information i utredningen av Hillary Clintons e-post var falskeligen fabricerad av rysk underrättelsetjänst. Men om det blev känt var han rädd att utredningen och justitiedepartementet skulle undergrävas, uppger flera källor för CNN.
Läs mer om CNN.
Tysk bildning och kultur stark motkraft mot populism
I inget jämförbart land lönar sig högre studier så dåligt som i Sverige. Proletariseringen av läraryrket har bidragit till en försvagad tilltro till skolan, vilket riskerar att undergräva demokratin. I dag finns den starkaste motvikten mot populism i Tyskland – ett land där utbildningsväsendet inte utsatts för politiska experiment, skriver Åke Strandberg.
Läs mer om Sverige, Tyskland och Åke Strandberg.
Ariana Grande lovar ny konsert i Manchester
Sångerskan Ariana Grande kommer att återvända till Manchester för en konsert. Anledningen: att samla in pengar till offren vid tisdagens bombattack.
Läs mer om Manchester.
Nu tar vi helg
Vem röstar du på – egentligen? Stor förvirring i den politiska debatten. Viktor Barth-Kron reder ut.
Man drunknade i sjö norr om Olofström
En man i 55-årsåldern har drunknat i en sjö utanför Kyrkhult i Blekinge, uppger polisinformatör Anna Göransson, som dock inte har några närmare detaljer om hur olyckan gått till.
Estland utvisar två ryska diplomater
Två ryska diplomater utvisas från Estland. Landets utrikesdepartement anger inte närmare vad som ligger bakom utvisningen. Ryska utrikesdepartementet ska ha svarat att motåtgärder är att vänta.
Läs mer om Estland.
Polen begränsar tillgången på dagen efter-piller
Det polska regeringspartiet Lag och rättvisa har lyckats få ett kontroversiellt förslag genom parlamentet. Förslaget går ut på att begränsa tillgången på dagen efter-piller genom att receptbelägga dem. Polen är redan idag ett av de Europeiska länder med strängast abortlagstiftning.
Läs mer om Europeiska och Lag.
Niklas Orrenius: Svenska shiamuslimer hotas från två håll
Människor som konfronteras med något graverande de sagt eller gjort slingrar sig ofta. Därför var det på ett sätt befriande att i tisdags tala med den shiahatande sunnimuslimske Stockholmspredikanten Abdul-Wadud Frank.
Lena Andersson: När ansvar betyder likriktning
KOLUMNEN. Lena Andersson är författare, skribent och fristående kolumnist i Dagens Nyheter. Sverigedemokraterna talar ständigt om ansvarslösa politiker. Men vad består deras egna förmodat ansvarsfulla åtgärder av? Är det inte bara inskränkta fri- och rättigheter och en trång gemenskap?
Trumps telefon har bara en app
Donald Trump har bara en enda app installerad på sin telefon: Twitter. Anledningen är att begränsa hans skärmtid, uppger Vita huset-tjänstemän.
Läs mer om Vita.
Magdalena Ribbing om Trump: Dålig uppfostran
Bilderna där Donald Trump skuffar sig förbi Montenegro premiärminister Dusko Markovic för att synas främst bland Natos ledare har lockat till såväl skratt som kritik. Det är inte första sociala fadäsen för USA:s 45:e president.
Polis räddade get ut het bil i Stockholm
En polispatrull i Stockholm har haft ett ganska udda uppdrag. Poliserna fick befria en instängd get från en varm bil.
Läs mer om Stockholm.