Dagens nyheter


Regn skapar oreda i Västsverige

Bohuslän och delar av Göteborgsområdet har drabbats av omfattande översvämningar efter det kraftiga regnovädret i natt.

Påstod att kött var tuggummi

Den ryska tullen avslöjade i fredags ett försök att smuggla in 600 ton kött maskerat som bland annat tuggummi. Avslöjandet gjordes i kylcontainrar som hade anlänt från Antwerpen, Hamburg och Rotterdam, uppgav den ryska myndigheten för livsmedelssäkerhet.

Läs mer om Antwerpen, Hamburg och Rotterdam.
2. toppnyhet hos Dagens nyheter nu:
Hoppade från 41.419 meter – slog Baumgartners världsrekord

Googlechefen Alan Eustace slog natten till lördagen världsrekord genom att hoppa från en heliumballong meter över jordens yta. Han slog därmed Felix Baumgartners två år gamla rekord med nästan 2.500 meter.

New York inför karantän mot ebolahot

Delstaterna New York och New Jersey kommer att sätta all vårdpersonal som kommer från eboladrabbade länder i Västafrika i karantän.

Läs mer om New Jersey och Västafrika.

Åttaåring allvarligt skadad i krock

Ett åttaårig flicka vårdas på intensivvårdsavdelning med allvarliga skador på bröstkorgen efter en trafikolycka utanför Sundsvall på fredagskvällen.

Läs mer om Sundsvall.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Dygn får 25 timmar igen

På söndag får dygnet en extra timma när vi återgår till vintertid. Vad är skälet till att vi ställer om klockan och varför är det kontroversiellt?

Kritiserad avrättning genomförd

Iran har avrättat 26-åriga Rayhaneh Jabbari. Kvinnan dömdes, till människorättsorganisationers protester, för mord på en man som försökt våldta henne.

Läs mer om Rayhaneh Jabbari.
Sjukdomarna som oroar stockholmare mest

Ebola oroar stockholmarna mer än influensa. Förra veckan gjordes över 10000 sidvisningar om ebola på 1177 vårdguiden. På Danderyds sjukhus specialutbildas vårdpersonalen för att dämpa oron bland både allmänhet och personal.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
14-åringen sköt sina bästisar

Jag är ganska säker på att han sköt utvalda personer, för han var ganska bra kompis med dem säger ett vittne. Den 14-årige skolskytten i delstaten Washington beskrivs som en populär skolkamrat med goda framtidsutsikter.

Läs mer om Washington.
Björn tog sig in i huset – två nätter i rad

En man i Florida sköt ihjäl en 180 kilo stor björn som två nätter i rad hade brutit sig in i hans hus. Björnen var ute efter hundmat som mannen tidigare hade förvarat på verandan.

Läs mer om Florida.
Frikyrkorna maktfaktor – kan avgöra valet

President Dilma Rousseff leder enligt valprognoserna inför söndagens presidentval i Brasilien, men inte långt efter kommer högerledaren Acio Neves. Tungan på vågen kan bli frikyrkorna. Deras medlemmar utgör 22 procent av befolkningen och har blivit en maktfaktor i brasiliansk politik.

Läs mer om Brasilien.
Skärgården – Sveriges övergivna frontlinje

Försvarsmakten avbröt i går morse ubåtsjakten i Stockholms skärgård. I en vecka stod öarna i händelsernas centrum. En påminnelse om att skärgården under lång tid var ett av världens mest militariserade vatten. Sveriges försvarspolitiska omsvängning är som mest kännbar här. Öborna är övergivna av den statsmakt man en gång sattes att försvara. DN:s Björn af Kleen och Lotta Härdelin reste i utbåtsjaktens kölvatten och träffade människorna som en gång var med om att bygga upp kustartilleriet – för att sedan få montera ned det.

Läs mer om Kleen och Lotta Härdelin.
Misstänkt mordförsök i Göteborg

En man har gripits misstänkt för att ha skjutit en kvinna i stadsdelen Lunden i Göteborg. Kvinnan skadades lindrigt och behövde inte sjukhusvård.

Läs mer om Göteborg och Lunden.
16 döda när kolgruva rasade i Kina

16 gruvarbetare omkom när en kolgruva i Xinjiangprovinsen rasade samman på lördagen, rapporterar nyhetsbyrån Nya Kina.

Läs mer om Kina, Nya Kina och Xinjiangprovinsen.
Personer i affekt har uppenbara skäl att smutskasta skolan

Replik från Plymouthbröderna och Laboraskolan på måndagens krönika av Maria Schottenius krönika.

Bengt Ohlsson: Plågorisen har hittat en oförutsägbarhet som är unik

Korruptionsanklagelser i valspurt

Med bara dagar kvar till valet i Brasilien anklagas president Dilma Rousseff för att ha känt till en omfattande korruptionshärva på det statliga oljebolaget Petrobras.

Läs mer om Brasilien och Dilma Rousseff.
Fler känsliga polisuppgifter

Det började med en lista som kan vara ett olagligt polisregister över personer som deltagit i protester i samband med avvisningar av asylsökande.

Minst fyra döda i fritagningsförsök

Minst fyra interner dödades och nio personer skadades vid ett fritagningsförsök i ett fängelse i staden San Cristobal i Dominikanska republiken på fredagen.

Läs mer om Dominikanska och San Cristobal.
Läkare: IS kan ha använt kemvapen

Terrorgruppen Islamiska staten (IS) kan ha använt kemiska vapen under anfallen mot den belägrade staden Kobane i Syrien, rapporterar The Guardian.

Läs mer om Kobane, Syrien och The Guardian.
Emanuel Karlsten: Alla ska med in i den digitala sfären

Det finns en klyfta som vi sällan pratar om i Sverige. Den mellan analoga och digitala medborgare. Den är brantare än någonsin och avståndet krymper långsamt.

Läs mer om Sverige.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Man gick bärsärk – sköt ihjäl poliser

Två poliser sköts ihjäl och ytterligare minst två personer skadades när en 34-årig man gick bärsärk och under flera timmar jagades av polisen i Kalifornien.

Läs mer om Kalifornien.
Palestinsk-amerikansk pojke dödad på Västbanken

En 14-årig palestinsk pojke med amerikanskt medborgarskap sköts på fredagen till döds av israelisk militär på Västbanken, rapporterar lokala medier.

Läs mer om Västbanken.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Kim Anderzon är död

Den folkkära skådespelaren Kim Anderzon är död. Hon avled i sitt hem på fredagen. Kim Anderzon blev 71 år.

Läs mer om Kim Anderzon.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Två döda i brand – utreds som mord

Två personer hittades döda i ett brinnande hus i Åsta utanför Köping på fredagseftermiddagen.

Läs mer om Köping och Åsta.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12