Dagens nyheter


Rädda barnen: Fem i timmen får ebola

Fem personer i timmen blir infekterade med ebola i Sierra Leone, enligt uppgifter från Rädda barnen.Om den nuvarande infektionshastigheten fortsätter kommer tio personer i timmen att smittas med sjukdomen vid oktober månads slut.

Läs mer om Rädda och Sierra Leone.

Vi har byggt upp en bra beredskap

Efter ebolafallet i USA hamnar fokus återigen på den nationella beredskapen.De svenska rekommendationerna uppdaterades i fredags.– Vi har byggt upp en bra beredskap, säger Johanna Sandwall på Socialstyrelsen.

Man omkom i frontalkrock

En man i 80-årsåldern har omkommit i en krock med lastbil, skriver Nerikes Allehanda på nätet.

Peking varnar för kaos i Hongkong

Peking varnar för att de pågående demonstrationerna i Hongkong kan orsaka kaos i staden.USA och Kina grälar nu öppet om protesterna.

Läs mer om Hongkong och Kina.

Peking varnar för kaos i Hongkong

Peking varnar för att de pågående demonstrationerna i Hongkong kan orsaka kaos i staden.USA och Kina grälar nu öppet om protesterna.

Läs mer om Hongkong och Kina.
2. toppnyhet hos Dagens nyheter nu:
SD mörkar om Löfven

In i det sista mörkar Sverigedemokraterna hur partiet ställer sig till Stefan Löfven som statsminister.

1. toppnyhet hos Dagens nyheter nu:
Surfare svårt skadad i hajattack

En 23-årig surfare har attackerats av en haj i Wylie Bay utanför staden Esperance på Australiens sydkust.

Läs mer om Esperance och Wylie Bay.
Skånevarg skjuten – dödade 50 får

En varg som härjat i norra Skåne och dräpt får under en längre tid har skjutits.

Läs mer om Skåne.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Björklund: Ska vinna valet 2018

Den avgående vice statsministern Jan Björklund avvisar alla spekulationer om att han skulle vara på väg bort som folkpartiledare. Jag tänker vara med och vinna valet 2018, säger han till DN.

Läs mer om Jan Björklund.
Älg som hamnat i båtsluss fångades på film

En simmande älg som hamnat i en sluss i Trollhättan tvingade ett 70-meter långt lastfartyg att backa.Fredrik Hansson på Sjöfartsverket fick dramat på film.

Läs mer om Sjöfartsverket och Trollhättan.
Skånevarg sköts under torsdagsmorgon

Den varg som härjat i norra Skåne och dräpt får under en längre tid har skjutits, skriver Jakt Jägare. Vargen fälldes i Osby kommun vid åttatiden på torsdagsmorgonen.

Läs mer om Jakt Jägare, Osby och Skåne.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Bildt: Det vi gjorde kanske inte var så dåligt

Bisarrt. Så beskriver utrikesminister Carl Bildt (M) beskeden på torsdagsmorgonen att Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommit överens om att behålla den sänkta krogmomsen och rut-avdraget.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Sliten regering gör sista arbetsdagen

Det var trötta och vemodiga borgerliga ministrar som samlades till det sista regeringssammanträdet på torsdagsmorgonen. Ministrarna kom till regeringskansliet Rosenbad efter en stor avslutningsfest kvällen före. I morgon börjar ett nytt liv där en minister byter statsrådsbilen mot cykel.

Läs mer om Rosenbad.
Jag skulle önska att vuxna la sig i mer

De kan dricka utan att det syns, på hemmafester i stora hus. Och deras föräldrar litar på dem, alternativt bryr sig inte om de dricker.–Dessutom har de flesta av oss ju råd, säger Måns Ljungström, 18, i Danderyd.

Läs mer om Danderyd.
Sliten regering gör sista arbetsdagen

Det var trötta och vemodiga borgerliga ministrar som samlades till det sista regeringssammanträdet på torsdagsmorgonen. Ministrarna kom till regeringskansliet Rosenbad efter en stor avslutningsfest kvällen före. I morgon börjar ett nytt liv där en minister byter statsrådsbilen mot cykel.

Läs mer om Rosenbad.
Chatta om familjeekonomin

Hur ska man dela upp familjens ekonomi så att det blir rättvist? Kvinnorna köper ofta grejer till barnen och hushållet i stället för till sig själva. Männen, däremot, drar sig ofta inte för att spendera mer av de gemensamma pengarna på egen konsumtion. Chatta med Charlott Nyman som forskar om par och privatekonomi kl 11.

Läs mer om Charlott Nyman.
Unga dricker mindre – utom i Danderyd

Ungdomarna i Stockholms län röker, dricker och snusar mindre än tidigare. Narkotikaanvändningen ligger kvar på samma nivå. Den hälsosamma trenden är densamma i alla kommuner – utom en.

Läs mer om Danderyd.
Hackare förklarar cyberkrig mot Hongkong

Hacker–gruppen Anonymous har förklarat cyberkrig mot Hongkongs regering, skriver South China Morning Post. Anonymous har hackat sig in i på flera webbplatser. Orsak: polisens attacker på demonstranterna.

Elisabeth Åsbrink: Ett tungt medberoende kan uppstå också utan kemiskt missbruk

När en nioåring anförtror sig till en vuxen om hur det egentligen står till hemma, är ett första steg taget. SVT:s Djävulsdansen gör en insats för både folkhälsa och folkbildning.

Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Många män vet inte vad hushållet egentligen kostar

Fortfarande känner många kvinnor ett större ansvar för vardagsekonomin än män. De använder sina egna pengar för att köpa saker till barnen och hushållet, och drar sig för att lägga ner för mycket på sig själva. Många män inser inte hur mycket vardagslivet egentligen kostar, säger forskaren Charlott Nyman.

Läs mer om Charlott Nyman.
Rapporter ignorerades – två barn till sjukhus när ställningen rasade

År efter år larmade besiktningsmän om att en gungställning utanför Helsingborg hade rötskador och kunde vara farlig. Ändå lagades inte lekredskapet.Tidigare i år skadades Julia och Sebastian när lekställningen föll över dem.

Läs mer om Helsingborg, Julia och Sebastian.
Utökade protester väntas

Protesterna utökas. Fler byggnader och regeringskontor kommer att ockuperas. Det hotet kom vid en presskonferens från en av studentorganisationerna som ligger bakom demonstrationerna i Hongkong.

Läs mer om Hongkong.
Kines? Ja, på pappret men inte i hjärtat

På en bro med utsikt över folkmassorna som strömmar till för att protestera i Hongkong berättar en pappa för sin fyraåriga dotter varför så många människor samlas. Hennes mamma tar en bild för att dokumentera ögonblicket: den 1 oktober 2014.

Läs mer om Hongkong.
Kvinna jagad av galna älgar

En kvinna i Örnsköldsvikstrakten var ute på en ridtur då hon och hennes häst plötsligt blev attackerade av älgar. Ekipaget tvingades fly platsen, skriver SVT:s Mittnytt.

Inte lämpligt att en chef attesterar sin makes utlägg

E-legitimationsnämnden rekryterade kanslichefen Eva Ekenbergs egen make för att utföra myndighetens EU-arbete.Nu har näringsdepartementet reagerat och nämnden tvingats ändra sina rutiner.–Det är inte lämpligt att en myndighetschef attesterar sin makes utlägg, säger Fredrik Ahln, expeditionschef på näringsdepartementet.

Läs mer om EU-arbete.Nu och Fredrik Ahln.


Mest läst senaste veckan
1.  Berghagen i sorg - Dag Taylor är död


2.  Laila Bagge Wahlgren: Jag förstår inte grejen


3.  Bo Håkansson död


4.  Janne Josefsson och Helena Bergman gifta


5.   Bajsar på vrålåket – får brutalt straff


6.  Familjen Taylor-Berghagen i sorg


7.  Larm om död person i Vallentunasjön


8.  Åt sushi – fick hela sin kropp full med maskar


9.  Kvinna död i mc-olycka


10. Var och en har sin sanningSenaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12