Dagens nyheter

Brynäs till semifinal efter kross

Brynäs avslutade kvartsfinalserien som man började den. Med att mosa Linköping. Gävlelaget vann för andra gången med 6–0 och tog sig till sin första SM-semifinal sedan guldåret 2012.
Läs mer om Linköping och SM-semifinal.

Ingen öppning av förlossningen i Sollefteå – trots pengar från staten

S-ledningen för landstinget i Västernorrland säger nej till att öppna den nedlagda förlossningen i Sollefteå – trots att staten skjuter till mer pengar redan i sommar. – Om man får pengar en gång kan man inte öppna en verksamhet på sikt, säger landstingspolitikern Ewa Back (S).
Erkänn underskattningen av Volvos kinesiska ägare
Sveriges konkurrenskraft bygger på förmågan att samarbeta med andra länder och kulturer. Men när svenska medier rapporterade om det kinesiska förvärvet av Volvo Cars misstroddes kinesernas vision och kompetens. Det är nu dags att erkänna misstaget och dra lärdom, skriver forskarna Tony Fang och Dina Chimenson.
Läs mer om Dina Chimenson och Tony Fang.
Annika Ström Melin: Sammanbrott hotar när Brexit aktiveras
I dag onsdag tas första steget i den komplicerade separationen mellan Storbritannien och EU. Förhandlingarna blir svåra och ett sammanbrott kan inte uteslutas.
Läs mer om Brexit och Storbritannien.

Centerns budgetutspel kan leda till regeringskris

Regeringskris och försvagad tilltro till den svenska finanspolitiken kan bli följden av Centerns budgetutspel. Det varnar experter som DN har talat med. – Varje gång man tänjer på systemet så eroderar det lite grann, säger Per Molander, en av arkitekterna bakom regelverket.
Läs mer om Per Molander.
Upprop försöker få Melania Trump att flytta till Vita huset
Ett upprop försöker nu få Melania Trump att flytta in till sin make i Vita huset. Kostnaden för att skydda henne och sonen Barron beräknas till omkring en miljon kronor om dagen. Den utgiften vill 119.000 underskrivare sätta stopp för.
Läs mer om Barron, Melania Trump och Vita.
Pia Gripenberg: Därför driver SNP igenom en ny omröstning
Skottlands försteminister Nicola Sturgeon har fått grönt ljus från det skotska parlamentet att begära en ny folkomröstning om självständighet. DN:s Pia Gripenberg svarar på tre frågor om beskedet.
Läs mer om Nicola Sturgeon och SNP.
Protester vid utvisning av afghanska flyktingar
Göteborg. Starka scener utspelade vid flyktinganläggningen i Kållered när ett dussin afghanska unga män skulle utvisas – Han skickas till ett land där hans enda chans är att gömma sig, sade Vian Delsoz, som tagit sig an fallet Rohulla Alawi.
Allsvensk enkät: Vad är det bästa med konstgräs?
DN frågade vad Allsvenskans spelare och tränare tycker är det bästa med det omdiskuterade underlaget.
Carl Johan von Seth: Bryt spelet och dödläget, alliansen
När du har hamnat i en grop – sluta gräva. Allianspartierna borde kravla sig upp och tala med Stefan Löfven om skatterna.
Läs mer om Seth och Stefan Löfven.
Johan Esk: Största stjärnan värvade stjärnorna
Tittar på allsvenskans mest spännande lag och tänker på två som inte ens är på plan. En chef som fixat det här. En Någon som kan komma och ordna festen.
Vad är det bästa med konstgräs?
DN frågade vad Allsvenskans spelare och tränare tycker om det omdiskuterade underlaget.
Källström vill inte prata om konstgräs
Konstgräs vill han inte tala om. Den tejpade vänstra fotleden är svar nog på vad Kim Källström tycker om att spela på plastunderlaget. Men svensk fotboll har bestämt sig och då är debatten död, menar han. – Jag har ganska mycket åsikter, men behåller dem för mig själv, säger den 34-åriga hemvändaren.
Läs mer om Kim Källström.
Misstänkt paket vid Vita huset var falskt alarm
Ett misstänkt paket hittades vid Vita huset under tisdagseftermiddagen. En person greps. Först efter att bombpersonal genomsökt paketet lyfte säkerhetsmyndigheten Secret Service samtliga avspärrningar.
Läs mer om Secret Service och Vita.
Skotska parlamentet vill ha ny omröstning
Skottlands parlament har röstat ja till att hålla en ny folkomröstning om ja eller nej till självständighet från Storbritannien. Den ska hållas någon gång mellan hösten 2018 och våren 2019.
Läs mer om Storbritannien.
Misstänkt paket vid Vita huset var falsk alarm
Ett misstänkt paket hittades vid Vita huset under tisdagseftermiddagen. En person greps. Först efter att bombpersonal genomsökt pakeketet lyfte säkerhetsmyndigheten Secret Service samtliga avspärrningar.
Läs mer om Secret Service och Vita.
Gripen med misstänkt paket vid Vita huset
Ett misstänkt paket har hittats vid Vita huset. En misstänkt person har gripits. Säkerhetsmyndigheten Secret Service undersöker paketet just nu, enligt Reuters.
Läs mer om Vita.
Erfaren back till Luleå
Luleå förstärker sitt SHL-lag i ishockey. Klubben har gjort klart med backen Daniel Sondell, som tillbringat de tre senaste säsongerna i Schweiz och Österrike.
Misstänkt paket vid Vita huset
Ett misstänkt paket har hittats vid Vita huset. Säkerhetsmyndigheten Secret Service undersöker paketet just nu, enligt Reuters.
Läs mer om Vita.
Skådespelare lockas att skriva på dyra avtal
Ett amerikanskt bolag lovade skådespelaren Christian de Flon en genväg till internationell framgång. För DN berättar han om avtalet som skulle kosta 35.000 kronor – plus en femtedel av inkomsten resten av livet. – Det låter som en typ av lurendrejeri., säger Julia Reinhard, jurist på Teaterförbundet för scen och film.
Trump avskaffar lag som skyddar arbetare
En lag som skyddat arbetare från att drabbas av lönedumpning och osäkra arbetsplatser har avskaffats av president Donald Trump. –Presidenten har åter visat att han vid varje tillfälle väljer välbärgade företagsvänner före hårt arbetande amerikanska familjer, säger Demokraternas ledare i Representanthuset, Nancy Pelosi.
AIK flyttar ner bortasektionen på Friends
Förra säsongen satt de uppe i hörnet. I år kommer bortasupportrarna i stället sitta längst ner i hörnet – bredvid familjeläktaren. – Vår förhoppning är att vi ska skapa en bättre stämning, säger Henrik Koch, säkerhetsansvarig i AIK.
Läs mer om AIK och Henrik Koch.
Halmstad rådhus bombhotat och utrymt
Rådhuset i Halmstad har utrymts efter ett bombhot, rapporterar Hallandsposten. Samtliga anställda har lämnat sina arbetsplatser efter att man hittat ett skriftligt hot i lokalerna.
Läs mer om Hallandsposten och Halmstad.
Stopp på tunnelbanans röda linje
Trafiken är helt inställd på röda linjen 13 och 14 sedan kl 16:39 på grund av tekniskt fel på banan.
Förslaget är inte kostnadseffektivt
REPLIK. Förslaget om att de nordiska länderna ska skärpa sina koldioxidmål framkastas utan någon specifik underbyggande argumentation eller vetenskapliga slutsatser (DN Debatt 24/3). Insatser i utvecklingsländer är sannolikt ett bättre alternativ om man vill höja de klimatpolitiska ambitionerna, skriver Olle Björk.
Läs mer om Olle Björk.