Dagens nyheter


Jag vill ha en uppförandekod

Tre landstingsråd i Stockholm är öppet homosexuella. Hur märks det?–Inte alls, vi är inte så bra på HBT-politik i Stockholm, säger Håkan Jörnehed (V), oppositionslandstingsråd och gay.

Läs mer om Håkan Jörnehed och Stockholm.

Niklas Wahllöf: SVT Flow ska locka vilsna varelser hem till stora trygga Tv-huset

Nya tjänsten SVT Flow innehåller några glada premiäröverraskningar. Men det är svårt att förstå varför inte denna rätt blygsamma nysatsning kunde härbärgeras av redan etablerade SVT Play.

Läs mer om Tv-huset.
Det finns en smärta i att inte få bli pappa

Brittiska män som är ofrivilligt barnlösa är mer deprimerade, arga och isolerade än kvinnor i samma situation. De är också rädda för att betraktas som pedofiler vid kontakter med barn. Det hävdar forskaren Robin Hadley som i flera år studerat barnlösa män.

Läs mer om Robin Hadley.
Stjärnspäckat startfält när Masters återvänder till Skåne

Med en dryg månad kvar till Nordea Masters i golf har arrangörerna samlat ihop ett riktigt bra startfält.De svenska toppspelarna Henrik Stenson, Jonas Blixt och Peter Hanson har tackat ja och dessutom gör Jesper Parnevik comeback på svensk mark.Bland de utländska stjärnorna lyser spanjoren Miguel Angel Jimnez och dansken Thomas Björn starkast.

Säkerhetsvakt sköt ihjäl tre på sjukhus

En afghansk säkerhetsvakt har skjutit ihjäl tre personer på ett sjukhus i huvudstaden Kabul, rapporterar den afghanska nyhetstjänsten Tolo News. Alla tre ska ha varit utländska medborgare, rapporterar Reuters.

Läs mer om Kabul.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Cyklist påkörd av lastbil – dog

En 55-årig cyklist avled efter att ha blivit påkörd av en lastbil i Norrköping på torsdagsmorgonen. Kvinnan skadades allvarligt och avled på sjukhus av sina skador.

Läs mer om Norrköping.
Berlusconi straffarbetar nästa vecka

Italiens tidigare premiärminister, 77-årige Silvio Berlusconi, säger att han under nästa vecka kommer att påbörja sin ettåriga samhällstjänst, efter att han nyligen dömts för skattebrott. Domen slog fast att Berlusconi måste arbeta fyra timmar i veckan på ett katolskt ålderdomshem utanför Milano.

Södertälje favorit – trots lite vila

Årets herrfinal i basket är en repris av finalen 2012. Då vann Norrköping. Södertälje är dock titelförsvarare och borde vara favorit. Eller?

Läs mer om Norrköping.
USA redo att försvara japanska öar

USA:s president Barack Obama upprepade på torsdagen att några omstridda öar, i centrum för en bitter konflikt mellan Japan och Kina, ingår i försvarsavtalet som gör att Washington måste agera om de blir angripna.

Läs mer om Barack Obama, Japan, Kina och Washington.
Obama skärper tonen mot Ryssland

USA:s president Barack Obama anser att Ryssland inte följer överenskommelsen som syftar till att skapa avspänning i Ukraina. Det är första gången han kommenterar frågan sedan Genèvemötet för en vecka sedan.

Läs mer om Barack Obama, Ryssland och Ukraina.
Lärarstudenter missar legitimation

Flera hundra lärarstuderande vid Malmö Högskola får stora delar av sin utbildning underkänd när de söker lärarlegitimation. Anledningen är att deras huvudämne inte räknas efter flera genomförda skolreformer 2011, skriver Sydsvenskan.

Läs mer om Malmö Högskola och Sydsvenskan.
1–3 blev 4–3 i Stanley Cup – igen

Åttondelsfinalen i ishockeyns Stanley Cup-slutspel mellan Pittsburgh och Columbus står 2–2 i matcher efter Columbus 4–3-vinst natten till torsdagen.

Säkerhetsrådet måste agera i Syrien

Varken regeringssidan eller rebellerna i det krigshärjade Syrien följer FN:s krav på att internationell hjälp inte får hindras. Det konstaterar FN-chefen Ban Ki-Moon, som kräver att säkerhetsrådet griper in.

Läs mer om FN-chefen Ban Ki-Moon och Syrien.
1. toppnyhet hos Dagens nyheter nu:
Minskad kriminalitet – men få brott klaras upp

Företag och privatpersoner anlitar allt oftare privata säkerhetsfirmor eftersom många brott aldrig utreds av polisen. På åtta år har regeringens anslag till rättsväsendet ökat med 23 procent. Ändå minskar andelen brott som klaras upp.

2. toppnyhet hos Dagens nyheter nu:
Villainbrott: Liten chans att familjen får sina saker åter

Familjens villa i västra Stockholm länsades på smycken, kontanter och klockor. Fallet blir sannolikt ett i raden av bostadsinbrott som aldrig klaras upp. Polisen löser inte ens vart tjugonde bostadsinbrott som anmäls i Sverige. Situationen har inte förbättrats, trots omfattande nationella satsningar.

Läs mer om Stockholm och Sverige.
3. toppnyhet hos Dagens nyheter nu:
Ewa Stenberg: Polisen är ett av alliansens största misslyckanden

Trots miljardsatsningar har regeringen inte lyckats få ordning på polisen. Det är ett av alliansens största misslyckanden. Regeringen har också haft svårt att leva upp till löftena om skärpta straff. Lagarna har blivit strängare, men allt färre hamnar ändå i fängelse.

Ayrton Senna – större än Pel för brasilianarna

So Paulo. På torsdag är det 20 år sedan en av världens främsta racerförare körde ihjäl sig. Än i dag gråter Brasilien över Ayrton Sennas död.

Läs mer om Brasilien och Pel.
Kommun i nytt upphandlingsbrott

I fyra år har vatten- och avloppsavdelningen i Bergs kommun beställt grävningar utan lagliga avtal, visar en granskning som Länstidningen i Östersund gjort.

Läs mer om Länstidningen och Östersund.
Regeringen vill ha kryssningsrobotar på Jas

Regeringen vill att Sverige ska utrusta den nya generationen Gripenplan med kryssningsrobotar. Det ger ju en ny förmåga i och med att det blir en längre räckvidd, man kan alltså bekämpa mål längre bort och det är också en hög precision och det blir ju avskräckande, säger försvarsminister Karin Enström till Ekot.

Föremål troligen inte från MH370

Föremål som flöt i land på en strand i sydvästra Australien tidigare i veckan kommer förmodligen inte från det saknade malaysiska flygplanet MH370, enligt australiska transportsäkerhetsmyndigheten ATSB.

Läs mer om Australien.
Flera skogsbränder i Göteborg

Flera gräs- och skogsbränder härjade främst i de nordöstra delarna av Göteborg på onsdagskvällen. Vid Bergsjövägen i Bergsjön kom larm om en ganska omfattande brand strax efter klockan 21. Men det rör sig om rena terrängbränder, inga hus ska vara hotade, enligt polisen och räddningstjänsten.

Läs mer om Bergsjön och Göteborg.
Nationaldemokraterna läggs ned

Det högerextrema partiet Nationaldemokraterna, som bildades av utbrytare ur Sverigedemokraterna (SD), läggs ned. Det meddelade partiledaren Marc Abramsson på partiets hemsida på onsdagen. Han uppmanar kvarvarande sympatisörer att lägga sin röst på SD i höstens val.

Också Läck tackar nej till VM

Förbundskapten Per Mårts har fått ännu ett nej från NHL inför ishockey-VM i Vitryssland i maj. Vancouvers målvakt Eddie Läck säger att en skada stoppar honom från spel.

Läs mer om Eddie Läck, NHL och Vitryssland.
PSG närmare ligatiteln

När Zlatan Ibrahimovic saknades på grund av sin skada passade Blaise Matuidi på att bli matchhjälte för Paris Saint-Germain (PSG) i den franska ligafotbollen på onsdagen. Hans sena mål mot Evian kom i den 89:e minuten och gav tre poäng som förde PSG väldigt nära ligatiteln.

Läs mer om Blaise Matuidi, Evian och PSG.
Trygga 6–1 för Tre Kronor mot Norge

I början såg Tre Kronor lite virrigt ut i den till slut ändå trygga segern med 6–1 mot Norge. Andra periodens 3–0 lovade gott – och svenska forwarden Dick Axelsson glänste.

Läs mer om Dick Axelsson, Norge och Tre Kronor.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10