Dagens nyheter


Separatisterna har minerat MH17:s nedslagsplats

Internationella utredare kämpar för att komma fram till platsen där Malaysia Airlines flight MH17 slog ned i östra Ukraina. Nu hävdar Kievregeringen att separatisterna har minerat området.

Läs mer om Kievregeringen och Ukraina.
1. toppnyhet hos Dagens nyheter nu:

Åtta till sjukhus efter bilolyckor

Sex personer fick föras till sjukhus efter en kraftig kollision mellan flera bilar på riksväg 11 i skånska Veberöd väster om Sjöbo. En av de sex är allvarligt skadad, enligt polisen.

Läs mer om Sjöbo och Veberöd.
2. toppnyhet hos Dagens nyheter nu:
Utländskt flygplan kränkte svenskt luftrum

Ett utländskt militärflygplan kränkte den 18 juli luftrummet över Gotland och strax öster om Öland. Försvarsmakten vill inte säga vilken stat planet tillhör.

Läs mer om Gotland och Öland.
Kvinnor överkörda av tåg – klarade sig

Lokföraren drog i nödbromsen – men det var för sent. De två kvinnorna som gick på en järnvägsbro i Indiana, USA, hamnade under tåget. Mirakulöst nog klarade de sig.

Läs mer om Indiana och USA.
3. toppnyhet hos Dagens nyheter nu:

Varning för nya åskskurar

Nya åskväder med kraftigt regn har dragit in över landet. SMHI har utfärdat en klass 1-varning över Uppsala, Stockholm och Södermanland på onsdagen. På Gotland slogs radion ut, skriver helagotland.se.

Läs mer om Stockholm, Södermanland och Uppsala.
Museiskytt åtalad för terrorbrott

Den franska medborgaren som misstänks för ett dödligt attentat mot det judiska museet i Bryssel i maj har åtalats för mord i ett terrorsammanhang, enligt den belgiska åklagarkammaren.

Läs mer om Bryssel.
Ukraina-Ryssland möts i Vitryssland

Vitryssland kommer att stå värd för samtal mellan Ukraina, Ryssland och den europeiska säkerhetsorganisationen OSSE, uppger Ukrainas president Petro Porosjenkos stab.

Läs mer om Ryssland, Ukraina och Vitryssland.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Storbritannien i krismöte om Ebolasmitta

Storbritanniens regering har kallat till krismöte för att diskutera det dödliga ebolaviruset, skriver brittiska medier. Utrikesminister Philip Hammond varnar för att det kan var ett hot mot landet.

Läs mer om Ebolasmitta.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Över 150 kan ha begravts i indiskt jordskred

Över 150 personer uppges ha begravts vid ett jordskred i västra Indien. Kraftiga regn ska ha fått marken att ge vika.

Läs mer om Indien.
150 kan ha begravts i indiskt jordskred

Upp till 150 personer befaras ha begravts efter ett jordskred i västra Indien. Kraftiga regn ska ha fått marken att ge vika.

Läs mer om Indien.
17 politiker i veckan hoppar av

Kvinnor och yngre politiker som hoppar av ersätts av äldre – och ofta män. I genomsnitt har 17 politiker i veckan lämnat sina uppdrag sedan förra valet, visare en granskning av nyhetsbyrån Siren.

Läs mer om Siren.
Imamens välsignelse är ett erkännande av vår kärlek

För fyra år sedan gifte sig Maryam och Sahar. På fredag kommer de att välsignas av imamen Ludovic Mohamed Zahed från Sydafrika.För deras egen skull. Men också för kampen för allas rätt till kärlek.–Hur som helst, det känns som vi tar ett stort steg för mänskligheten, säger Maryam Iranfar.

Man anhållen för skott i Falkenberg

En 18-årig man har anhållits misstänkt för att ha skjutit en man i centrala Falkenberg i förra veckan. 18-åringen greps på tisdagskvällen sedan åklagare beslutat att anhålla honom i sin frånvaro.

Läs mer om Falkenberg.
Militärövning ger flygkaos i Kina

Kinesiska flygpassagerare är luttrade, vana vid förseningar, men en pågående militärövning som ska visa styrkan hos landets försvar har orsakat tidigare sällan skådat kaos i den civila flygtrafiken i östra Kina.

Läs mer om Kina.
Så är Batman en spegelbild av sin tid

I år fyller en av världens största populärkulturella ikoner 75 år. Och Batman är inte vem som helst. I själva verket fungerar han som ett lackmuspapper när man vill förstå hur samhällets värderingar förändrats under årtionden, skriver Per Grankvist.

Läs mer om Batman och Per Grankvist.
Här är hetaste färgerna till ny t-banelinje

Halvvägs in i tävlingen kan DN nu avslöja vilka färger som stockholmarna vill att den nya tunnelbanelinjen till Arenastaden ska ha.Trafiklandstingsrådet har dock ett alldeles eget förslag.– Jag röstar gärna för en regnbågslinje, säger Christer G Wennerholm (M).

Sjukhusen fylls av nya skadade

Nya skadade rullas in på löpande band till sjukhuset Shifa i Gaza City och något slut syns inte i sikte. Efter den värsta natten hittills fortsätter de hårda attackerna mot Gazaremsan.

Läs mer om Gaza City, Gazaremsan och Shifa.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
20 dödade i attack mot FN-skola

Israels bombardemang i Gaza fortsatte tidigt på onsdagen. Minst 32 palestinier, däribland flera barn, dödades. 20 personer miste livet vid en israelisk attack mot en FN-skola i ett flyktingläger.

Läs mer om FN-skola och Gaza.
Boaorm kom in via balkongen

När den finska kvinnan kom hem från jobbet hittade hon en två meter lång boaorm under tv:n. Kräldjuret måste ha tagit sig in genom balkongen. Den hade säkert kommit in på natten då jag låg och sov, säger Agneta Falck.

Läs mer om Agneta Falck.
Kanada anklagar Kina för cyberattack

Kanadas regering anklagar kinesiska hackare för att ha angripit datorer på ett statligt forskningsorgan.

Läs mer om Kina.
Man gripen för att ha bränt kvinna

En 50-årig man i Kristinehamn i Värmland har gripits misstänkt för att ha orsakat svåra brännskador på sin sambo. Polisen fick larmet vid halv ett-tiden natten till onsdagen efter att kvinnan lyckats ta sig över till en granne.

Läs mer om Kristinehamn och Värmland.
Tidigare toppnyhet hos Dagens nyheter:
Dåligt testad brunn kan vara hälsofara

Tiotusentals fritidsboende och allt fler som bosätter sig permanent i sommarstugan riskerar att få i sig farliga bakterier, kemikalier och tungmetaller. Anledningen är att många struntar i att ta prover på sitt dricksvatten. Problemen kan lösas med ett vanligt filter.

75-årig man befaras drunknad

En 75-årig man saknas efter att han setts gå i vattnet vid ett bad i Häggvik i Kramfors vid 18-tiden på tisdagskvällen.

Läs mer om Häggvik.
Minderårig saknas efter socialmiss

En minderårig flicka som hittades av polisen i en missbrukarlägenhet i Göteborg kördes tillbaka dit – socialjouren ansåg att ärendet kunde vänta tills det blev vardag.

Läs mer om Göteborg.
Minst sex offer i två moskdåd

Självmordsbombare angrep två mosker i delstaten Yoube i nordöstra Nigeria sent på tisdagen.

Läs mer om Nigeria och Yoube.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15