Dagens nyheter

Sverige måste satsa på att bli världens mest jämlika land

DN DEBATT 25/2. Ekonomisk ojämlikhet är dåligt för ett lands utveckling. Ändå driver riksdagens övriga partier politik som ökar klyftorna. Vi vill därför ha en fond för forskning om ekonomisk jämlikhet. Vi kräver också att det ska tillsättas en jämlikhetskommission som granskar regeringens politik för ekonomisk jämlikhet, skriver Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson (V).
Läs mer om Ulla Andersson.

USA: Ryssland skickar sina mest avancerade jaktplan till Syrien

Su-57 beskrivs som Rysslands mest sofistikerade stridsflygplan. Nu väljer man att sätta in det i kriget i Syrien, uppger en talesperson för Pentagon för CNN.
Läs mer om CNN, Pentagon och Syrien.
Rumänsk experimentfilm vinner Guldbjörnen i Berlin
BERLIN. Den hudlösa rumänska experimentfilmen Touch me not av Adina Pintilie vann överraskande Guldbjörnen i Berlin. Regipriset gick till Wes Andersons Isle of dogs, medan det svenska tävlingsbidraget Toppen av ingenting blev utan pris.
Lisa Magnusson: Elle-Qaida påminner om västerländska tjejtidningar
Det är aldrig kul med en sur fru, särskilt inte när man är trött efter en lång dags mördande. Det lär oss al-Qaidas nya livsstilsmagasin för kvinnor.

Gröna Lund är en sjukt rolig arbetsplats

Mathilda Andersson, 22, fick sitt första sommarjobb på Gröna Lund när hon var 18 år. Det har hon aldrig ångrat. – När jag arbetar här känner jag mig alltid uppskattad, säger hon.
Läs mer om Gröna Lund.
Det här är sant och falskt om Illuminati
En sammansvärjning av en global elit med slutmål att styra oss alla. I dag är konspirationsteorierna kring det hemliga sällskapet omfattande. Gruppen hade sitt ursprung i 1700-talets Tyskland, och kallade sig Illuminati. Vad var deras egentliga mål och syfte? Och vad är sanning och vad är myt i legenden om den hemliga orden?
Läs mer om Illuminati och Tyskland.
Läxan Annie Lööf kan lära av Angela Merkel
DN 25/2 2018. Centerledaren säger att hon är redo att smutsa ner fingrarna för att styra landet. Hon har rätt i att politiker måste vara pragmatiska. Men det gäller att se upp så att man inte till sist förlorar både principerna och makten.
Läs mer om Angela Merkel.
Många offer efter självmordsdåd i Jemen
Två självmordsbomber har detonerat i hamnstaden Aden i Jemen. Enligt sjukhuskällor rör det sig om flera tiotals människor som har dödats eller skadats.
Läs mer om Aden och Jemen.
Djurgården avgjorde mot Linköping med minuten kvar
Matchen mellan Djurgården och Linköping på Hovet var länge en jämn historia. Men hemmalaget skruvade upp tempot under de sista minuterna och med en minut kvar avgjorde Markus Ljungh. – Vi är ofta starka i den tredje perioden, säger Ljungh till C More.
Tre häktade för guldrån med hjullastare i Skärholmen
Tre män har häktats vid Södertörns tingsrätt, misstänkta för medhjälp till grovt rån mot en guldbutik i Skärholmens centrum i södra Stockholm i tisdags, skriver Mitti.
Läs mer om Mitti, Skärholmen och Stockholm.
Ännu en häktad för attentat mot synagoga i Göteborg
Ytterligare en person har häktats misstänkt för brandattentatet mot Göteborgs synagoga i december, rapporterar P4 Göteborg. Sedan en 18-årig man häktats sitter nu två personer häktade. 18-åringen är på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand.
Läs mer om Göteborg.
Man släppt efter misstänkt mord i Örebro
En man i 30-årsåldern som suttit anhållen misstänkt för mord på en jämnårig man i Örebro släpptes på lördagen, uppger vice chefsåklagare Karin Lindell för TT.
Läs mer om Karin Lindell och Örebro.
Över 20 har sparkats av Röda korset för sexköp
Tjugoen personer tvingats lämna Internationella rödakorskommittn (ICRC) efter att det framkommit att de har köpt sexuella tjänster. Beskedet kom i fredags från ICRC.
Läs mer om Internationella och Röda.
Nytt försök i FN att rösta om vapenvila i Syrien
Klockan 18 på lördagskvällen ska FN:s säkerhetsråd rösta om en tillfällig vapenvila i Syrien. Omröstningen har flyttats fram i flera omgångar sedan i torsdags och in i det sista pågår försök att övertala Ryssland att inte stoppa resolutionen med ett veto.
Läs mer om Ryssland och Syrien.
Kanada tog brons efter historisk målkavalkad
Tre ishockeymål på 31 sekunder var den stora snackisen i OS-bronsmatchen mellan Tjeckien och Kanada i Gangneung. Efter den rekordartat svängiga matchinledningen säkrade Kanada bronsmedaljen med en 6–4-seger.
Svensk-norskt vargpar i Östergötland
Hanen är från Lindesberg och honan är från Trysil i Norge. Nu har vargparet slagit sig ner vid sjön Långbogen i Östergötland, rapporterar SVT Nyheter Örebro.
Uddamålsseger för Djurgården i Svenska cupen
Djurgården ångar på i Svenska cupen. Laget toppar sin grupp efter 1–0-segern borta mot IK Frej.
Läs mer om Djurgården och Svenska.
Löfven: Vi ska stå för hoppet
Löfven talade inför omkring 500 socialdemokratiska valarbetare från hela landet på partiets valkonferens i Solna.
Läs mer om Solna.
Sportbildens tre viktigaste ingredienser enligt DN:s Jonas Lindkvist
Flera av DN:s fotografer är nominerade till Årets bild. Nu tipsar de dig om hur du tar den bästa bilden. Här ger Jonas Lindkvist sina bästa tips.
Därför gick Sternö på grund i Göta älv
Flera olyckliga omständigheter samverkade vid olyckan med det nära 76 meter långa lastfartyget Sternö i Göta älv för ett år sedan, visar Haverikommissionens utredning, rapporterar P4 Väst.
Läs mer om Göta och Sternö.
Estland firade 100 år av självständighet
På lördagen firade Estland 100 år av självständighet med festligheter och en militärparad i huvudstaden Tallinn.
Läs mer om Estland och Tallinn.
Knivar beslagtagna vid NMR-demonstration i Jönköping
Ett 40-tal personer från Nordiska motståndsrörelsen, NMR, har samlats i Jönköping för en demonstration som inte har fått tillstånd av polisen. Flera personer är misstänkta för brott efter att polisen visiterat dem på knivar och pepparsprej.
Läs mer om Jönköping, NMR och Nordiska.
Ewa Stenberg: Säpo drog benen efter sig och ingen blåste i visselpipan.
Säpo drog benen efter sig och generaldirektören gjorde inte sitt jobb. Men vilken information regeringen fick om it-skandalen framgår inte av den nya utredningen om Transportstyrelsen.
Läs mer om Transportstyrelsen.
Scenrecension: Sprittande budskap och befriande pruttar i Skärholmen
Koreografen Sindri Runudde har en intensiv närvaro och stor upptäckarglädje som får publikens femåringar att jubla. DN:s Maina Arvas har sett Vända i Skärholmen.
Läs mer om Skärholmen och Vända.