Expressen

Väpnat rån mot apotek – stor sökinsats

Det har skett ett väpnat rån mot ett apotek i Uddevalla.– En man har varit inne i butiken och haft någon typ av tillhygge. Han ska ha fått med sig något gods, oklart vad, säger polisens presstalesperson Jenny Widn.Polisen söker efter gärningsmannen i närområdet.
Läs mer om Jenny Widn.Polisen och Uddevalla.

MP-styrelsen i Västerbotten sparkas

Miljöpartiets styrelser i Västerbotten och i Umeå petas. Det är partiledningen som har fattat beslutet.Nu tar en tillfällig styrelse över med personer ur partitoppen.
Läs mer om Umeå och Västerbotten.
Hamnarbetaren Joakims miljonvinst: Extra gött
I lördags kammade ett gäng lyckliga hamnarbetare i Göteborg storkovan.Veckans lottorad visade sju av sju rätt och arbetskamraterna, som tidigare bara vunnit några hundralappar, blev 3,3 miljoner kronor rikare.– Det är riktigt kul, och det är bra för sammanhållningen, säger Terminalchefen Joakim Fernblad.
Efter våldtäkterna – polisen sätter in extra resurser
På kort tid har två kvinnor anmält att de utsatts för överfallsvåldtäkter i Malmö – där flera gärningsmän varit inblandade.Nu sätter polisen in stora resurser för att lösa fallen.– Vi har satt in ett stort antal poliser som också ska arbeta under helgen för att intensifiera trycket, säger Andy Roberts, chef för LPO Norr i Malmö.
Läs mer om Malmö.

Göteborg förvandlades till en spökstad

EU-topparna intog Göteborg, men många Göteborgare verkar ha stannat hemma under fredagen. Gatorna var näst intill folktomma i centrum och vissa butiker valde att hålla stängt.– Det här är nog av de lugnare dagarna, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region Väst.
Skottlossning – polisen jagar Porsche
En skottlossning har inträffat i Stockholm. Nu jagar polisen en Porsche, enligt uppgifter till Aftonbladet.En person ska vara skadad.En större polisinsats pågår.
Läs mer om Aftonbladet.En, Porsche och Stockholm.
1 300 politiker i upprop mot sexuella trakasserier
1 300 politiker, däribland flera riksdagsledamöter, går nu ut i ett gemensamt upprop mot sexuella trakasserier inom politiken under hashtagen #imaktenskorridorer.
Stadsbuss har krockat – med två personbilar
En stadsbuss kolliderade på fredagseftermiddagen med två personbilar i MAlmö.Olyckan inträffade på Stora Varvsgatan i Västra hamnen – skade läget är dock oklart.
Knivbeväpnad man rånade butik
Vid 16.02 larmades polisen till en adress i centrala Helsingborg med anledning av ett rån.En knivbeväpnad man har gått in i en butik på Karlsgatan i Helsingborg och tvingat till sig gods.
Läs mer om Helsingborg och Karlsgatan.
Här spränger tullen massiva ciggfabriken
När Tullverket slog till mot den illegala cigarettfabriken i Vara kommun hittades över 15 miljoner cigaretter och tio ton tobak beslagtogs.Nu åtalas tre män misstänkta för inblandning i härvan.De undandragna avgifterna för de svarta cigaretterna motsvarar 54 miljoner kronor i skattepengar.
Läs mer om Vara.
Händelserna bakom hotbilderna i Göteborg
En av de största insatserna i svensk polishistoria pågår just nu i samband med EU-toppmötet i Göteborg.Nu berättar Säkerhetspolisens chefsanalytiker Ahn-Za Hagström om händelserna i Sverige och utlandet som påverkat hotbilden.– Vi har beaktat alla tre extremistmiljöerna - vit maktmiljöerna, autonoma miljön och de våldsbejakande islamistiska miljöerna, säger Ahn-Za Hagström.
Flygplan i krock med helikopter i Storbritannien
Ett flygplan och en helikopter har krockat i luften nära Aylesbury i Buckinghamshire, Storbritannien, uppger Sky News.
Äldreboendets boende gör succ – i punkvideo
Det glada pensionärsgänget på Hörnan i Bjuv har återigen släppt en musikvideo – den här gången en hyllning till punkten och Magnus Ugglas låt Varning på stan-– Precis som i texten ville vi visa att vi inte bangar för något, säger verksamhetsledaren Marcus Nyrn.
Läs mer om Bjuv, Hörnan och Varning.
Betlehem Isaak: Polis kallade mig för n-ordet
Betlehem Isaak blev utsatt för rasism av en polis i tjänst – det berättar hon själv.Polismannen ville se hennes legitimation, men när hon ifrågasatte det så kallade han henne enligt Betlehem för n-ordet.– Jag blev bestört och väldigt arg, säger hon.
Läs mer om Betlehem.
Stini åker hem till äldre och lagar mat
Hemlagad mat av närproducerade råvaror, sällskap och någon att prata med i stället för gråa trista färdigrätter i ensamhet.Stina Hermansson, 44, fick nog av den opersonliga måltidstunden efter sin tid i hemtjänsten och startade ett företag där hon åker hem till pensionärer och lagar mat.– När man bygger upp en relation med en annan människa så är det helt fantastiskt, och åldern är bara en siffra, säger hon.
Fruktade gudfadern Salvatore Toto Riina från Corleone död
Verklighetens Don Corleone – Salvatore Tot Riina är död.Den blodtörstiga maffiabossen beordrade 150 mord och ledde den fruktade Corleonefamiljen.Tidigare i år bad han om att få dö med värdighet men önskan om att bli frisläppt avslogs och han avled i fängelset – 87 år gammal.
Thomas Jisander utlämnas till Sverige nästa vecka
AIX-EN-PROVENCE. Finansmannen Thomas Jisander, tidigare inblandad i Trustorhärvan, greps misstänkt för ekobrott på Franska rivieran.Nu sitter han inspärrad på centralfängelset i Aix-en-Provence.Nästa vecka ska han lämnas ut till Sverige.
Lotta Edholm (L) om sexuella trakasserier Fanns obehagliga gubbar
Lotta Edholm (L) är en av de politiker som den senaste tiden gått ut och berättat att hon utsatts för sexuella trakasserier.Under Liberalernas landsmöte i Västerås berättar hon mer om händelserna.– När jag var i 25-årsåldern och kom in i Sveriges riksdag är det klart att det fanns rätt många obehagliga gubbar där då som tog sig friheter, säger hon.
Larmet: Bil har kört in i husvägg – oklart skadeläge
Enligt larmet till polisen har en bilist kört in i väggen till ett hus.Skadeläget är oklart.– Vi är på väg dit nu, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesman i Värmland.
Läs mer om Stefan Wickberg och Värmland.
Polisen ber om tips efter misstänkt gruppvåldtäkt
Polisen har bekräftat att gårdagens avspärrningar vid Sege park i Malmö berodde på en misstänkt våldtäkt.Nu vädjar polisen om tips på iakttagelser från allmänheten.– Vi behöver få fram så mycket uppgifter som möjligt, säger Lars Förstell, presstalesperson för Malmöpolisen.
Läs mer om Malmö, Malmöpolisen och Sege.
Beatrice Ask om petningen: Det kändes bedrövligt
Beatrice Ask petades som rättspolitisk talesperson inom Moderaterna i juni.Bara drygt två månader senare tvingades partiledaren Anna Kinberg Batra bort.– Det kändes bedrövligt. Jag var inte förberedd på det, säger Beatrice Ask om petningen av henne i Fredagsintervjun i tidskriften Kvartal.
Dom mot idrottsledare i Blekinge står fast
Domen mot den 41-årige idrottsledaren i Blekinge som har dömts för tortyrliknande övergrepp mot tolv ungdomar står fast. Högsta domstolen beviljar inte prövningstillstånd, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.
Läs mer om Blekinge.
Spelbutik rånad av knivbeväpnade män
En spelbutik i Helsingborg utsattes för rån strax efter kl 12 i dag. Flera maskerade personer trängde in i butiken.– En flera personer hade kniv säger Kim Hild på polisens ledningscentral i Malmö.
Läs mer om Helsingborg, Kim Hild och Malmö.
Nordeas internetbank ligger nere
Nordeas internetbank ligger nere.– För närvarande går det inte att logga in i internetbanken Privat, men Mobilbanken fungerar. Vi arbetar för att lösa problemet så snart som möjligt, skriver banken.(Texten uppdateras)
Läs mer om Mobilbanken och Privat.
Skolanställda ska ha våldtagit barn – kommunen i stabsläge
En man och en kvinna häktades under gårdagen som misstänkta för våldtäkt på barn.Personerna har stängts av från sin arbetsplats – en skola i Västsverige.Och skolan har nu gått in i stabsläge, skriver GP.
Läs mer om Västsverige.Och.