Expressen

JUST NU: Man knivskadad i misstänkt mordförsök

En man ska ha knivskurits och därefter anträffats på Docentgatan i Malmö.I lägenheten fanns tre personer, två män och en kvinna. En man är gripen, misstänkt för mordförsök.– En man är gripen och misstänkt för händelsen, två andra personer är intagna för förhör, säger Anna Göransson.

Asylsökande får fortsätta vänta

Migrationsverket tar allt längre tid på sig att pröva asylärenden. Prognosen för avklarade ärenden i år skrivs ned med ytterligare 15000.
JUST NU: Barn påkört av bil vid Ica-butik
Ett cyklande barn har blivit påkört av en bilist vid en Ica-butik i Munkedal, uppger polisen.Barnet har förts till en vårdcentral.
Läs mer om Ica-butik och Munkedal.
Man gripen efter biljakt – försökte preja polisbil
På onsdagen greps en man efter en biljakt på Bjärehalvön i Skåne.Under biljakten försökte föraren preja en polisbil av vägen.– Han greps och är initialt misstänkt för grov misshandel och försök till grov misshandel, säger Richard Glantz, presstalesperson för polisområde Nordvästra Skåne.

Prins Joachims restaurang döms ut av livsmedelsverket

Den välrenommerade restaurangen Schackenborg slottskrog får kritik av danska livsmedelsverket efter flera kontroller.Krogen, som delvis ägs av danska prins Joachim, har visat brister i städning och haft kött som legat framme i flera timmar.– Självklart är detta inte i sin ordning, säger Henrik Uldall Borch till Ekstrabladet. Han sitter som direktör för företaget som äger krogen.
Svårt att ta ledigt för små- företagare – så lyckas du
Höj priserna, släpp taget om företaget – och njut av semester.De råden ger Günther Mårder, vd för organisationen Företagarna, till Sveriges småföretagare.– Man måste få till en hållbar situation för sig själv och vara ledig, säger han.
Personbil med släp och lastbil i krock
Polis är på väg till Älvängen efter en trafikolycka på E45.– Det ska vara en personbil med släp som krockat med en lätt lastbil, säger Thomas Fuxborg, presstalesman vid polisen i region Väst.
Läs mer om E45, Väst och Älvängen.
Två bilar i krock – en person uppges vara skadad
Strax efter klockan 12 larmades SOS om en trafikolycka i Skaraborg. Enligt larmet ska två bilar ha krockat och en person uppges vara skadad.– Vi är på väg till platsen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen region Väst.
Läs mer om Skaraborg och Väst.
Moped och personbil i krasch – skadeläge oklart
En personbil och en moped har kolliderat på Söderkulla i Malmö.Polis, ambulans och räddningstjänst är skickade till platsen.Skadeläget är okänt.
Läs mer om Söderkulla.
Statsvetare om läget
Det är högst troligt att tre ministrar kommer att avsättas – eller avgå – efter alliansens misstroendeförklaring.Det menar statsvetaren Torbjörn Larsson.– Nu har Sverigedemokraterna avgörandet i sin hand, säger han.Men misstroendeförklaringarna riskerar få stora konsekvenser.
Larm om brand i radhus
Räddningstjänsten har larmats till en brand i Ljungby.Enligt larmet brinner det i ett radhus.
Läs mer om Ljungby.Enligt.
Sjuåriga Emil ber om ursäkt – flyttade troll på campingen
Sjuåriga Emil Nilsson var ute och lekte på trollstigen med sina kusiner på Båstad camping.Där hade han flyttat på några troll som till hörde campingen – men Emil fick dåligt samvete när när han kom hem och skrev ett brev till personalen.– Om man har gjort något dåligt så ska man berätta det och förlåta, säger Emil.
Läs mer om Båstad och Emil.
Skogsbrand i svår terräng – räddningstjänsten på väg
Det ska ha uppstått en skogsbrand i Ale kommun under onsdagsförmiddagen..– Jag är osäker på omfattningen. Det har börjat flamma upp igen. Nu försöker brandmännen ta sig dit, uppger Kungälvs räddningstjänst.Senaste under natten brann det på samma plats – då i en storlek som en fotbollsplan.
Läs mer om Ale.
18-åring gripen för mordförsök
I juli sköts en man vid Rosengårds centrum.Han fick livshotande skador men överlevde.Nu har polisen gripit en 18-åring, misstänkt för mordförsöket, skriver Sydsvenskan.
Läs mer om Sydsvenskan.
Hemtjänstpersonal lurade 99-åring på 270 000 kronor
En kvinna inom hemtjänsten i Göteborg misstänks ha lurat till sig knappt 300 000 kronor från två vårdtagare.Detta ska hon ha gjort genom att förfalskat de äldres underskrifter, betalat sina egna räkningar med deras pengar samt fört över pengarna till sig själv och släktingar.Nu åtalas kvinnan för grovt bedrägeri.
Läs mer om Göteborg.
Tre bilar i krock – räddningspådrag på väg
På onsdagsförmiddagen har tre bilar krockat på Kungsbackaleden i Göteborg, uppger räddningstjänsten.– Vi har tre bilar på väg, de är framme alldeles strax, säger Lars Jostelius, larm– och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.Skadeläget och omfattningen av olyckan är oklar.
Wille Crafoord rider ut på turn med vänner
På tisdagen startade den årliga Hovturnn igång med premiär i Stenestad i Svalöv.Under några dagar väntar kombinationen av hästar och musik runtom i Skåne.– Vi ska spela konserter, vi brukar kallas för Sveriges enda ridande festival, säger Wille Crafoord.
JUST NU: Mordförsök – person fick skott mot sig
På tisdagskvällen fick polisen in en anmälan om ett mordförsök i Kristianstad. En person ska ha fått en skottlossning mot sig men uppges inte vara skadad.Övriga omständigheter är initialt oklara.
Läs mer om Kristianstad.
Detta innebär misstroendeförklaring – så tänker alliansen sparka ministrarna
Partiledarna för de fyra allianspartierna förklarade på en presskonferens på torsdagsmorgonen att de kommer att väcka en misstroendeförklaring mot tre socialdemokratiska ministrar.Det är inrikesminister Anders Ygeman, försvarsminister Peter Hultqvist och infrastrukturminister Anna Johansson som enligt partiledarna har brustit i ansvar och omdöme och borde tvingas lämna regeringen.Det här kommer att hända nu.
Sverige – det godaste landet på jorden
Tack vare positiv livsstil, som bland annat inkluderar välstånd, jämställdhet, hälsa och välbefinnande, har Sverige nu överträffat 162 andra länder.
Läs mer om Sverige.
Ung flicka utsatt för våldtäktsattack
Polisen har spärrat av ett parkområde på Öster i Örebro efter en misstänkt våldtäkt.– Händelsen ska ha inträffat tidigt imorse. Vi vet inte exakt vad som inträffat men det är en ung flicka som blivit utsatt, säger Anders Sjöberg vid polisen, till SVT Nyheter.
Läs mer om Örebro och Öster.
Nu ska sopbolaget Reno Norden säljas
Problemtyngda Reno Norden vill säljas.Företaget har hyrt in en rådgivare till hjälp, skriver norska Dagens næringsliv.Men sparekonomen Joakim Bornold menar att risken för konkurs är överhängande.
Läs mer om Joakim Bornold och Reno Norden.
Boende väcktes av naken tjuv i huset
I samband med festivaler kan allt hända – det är polisen väl medvetna om.I morse fick de larm från boende i Emmaboda som vaknat av att en naken tjuv befann sig i villan.– Det är väl förmodligen en festivalbesökare som missat något i natt, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Emmaboda och Stephan Söderholm.