Expressen

Kvinna knivskuren till döds – man misstänkt

En kvinna har blivit knivskuren till döds i en lägenhet i Sundbyberg.– En man är gripen och förd till polisstationen, säger Fredrik Nyln, vakthavande befäl på polisens regionledningscentral i Stockholm till Aftonbladet.

Brand i personbil vid en bensinmack

Enligt uppgifter som SOS Alarm fick in klockan 23.03, ska det brinna i en personbil vid macken Q-star på Handelsgatan i Oskarshamn.Räddningstjänsten ska ha släckt branden, och vägen är nu avstängd i båda riktningar.– Bilen ska ha stått på riksväg 37 säger, Nina Janowicz, teamledare på SOS Alarm.
Här träffar Pompeo Nordkoreas diktator
Här är Trumps nya besked om toppmötet med Kim Jong-Un.Enligt presidenten övervägs nu både flera datum och flera möjliga platser för mötet. Men det är fortfarande oklart om mötet kommer att äga rum.Samtidigt släpps nu bilder på nye utrikesministern Mike Pompeos möte med diktatorn i påsk.
Läs mer om Kim Jong-Un.Enligt.
Narkotikahundar hittade knarkgömma i Christiania
Köpenhamnspolisen gjorde på torsdagen ett tillslag mot langarstråket Pusher Street i Christiania.Över 20 kilo narkotika nosades upp av polisens hundar.Vi har tillsammans med våra narkotikahundar beslagtagit över 20 kg hasch, twittrar Köpenhamnspolisen.

Fler ska kunna vara föräldralediga

Nu ska fler kunna nyttja föräldraförsäkringen och vara hemma med barn.Regeringen har fattat beslut om en lagrådsremiss i frågan att göra det möjligt för andra än barnets vårdnadshavare att vara föräldralediga.
Ipsos: Små förändringar i opinionen
Förändringarna är små i opinionen just nu, enligt Ipsos aprilmätning som beställts av Dagens Nyheter.Men Socialdemokraterna når sin lägsta notering sedan i maj förra året, med 26 procents stöd.
Han sköt 21-åring i danska mc-kriget
Två medlemmar i mc-gänget Mongols döms till tolv respektive 14 års fängelse för mordet på en 21-åring i Köpenhamn i oktober 2016.Mannen sköts med flera skott när han väntade på mat från en pizzeria.Mordet var hämnd för att en Mongolsmedlem blivit skjuten dagen före, uppger Ekstrabladet.
Brand i byggnad på Kirseberg
Vid 21.30 fick SOS Alarm in ett larm om en brand på Kirseberg i Malmö.Det ska vara två plasttunnor som brinner, i ett mindre miljöhus inne på en gård.Räddningstjänsten är fortfarande på platsen.
Läs mer om Kirseberg och Malmö.Det.
Otto Warmbiers föräldrar stämmer Nordkorea
Föräldrarna till den 22-åriga studenten Otto Warmbier stämmer Nordkorea för sonens död.De anklagar Kim Jong-Uns regim för att ha brutalt torterat och mördat deras son under de 17 månader han satt fängslad, skriver Washington Post.
Brand i industribyggnad – räddningstjänsten på plats
Det brinner i en industrilokal i Ranaverken i Tråvad.– Vi är på plats med två styrkor och en insatsledare, säger PG Freij vid räddningstjänsten i västra Skaraborg.
Läs mer om Ranaverken, Skaraborg och Tråvad.
Sjuka Ea, 5, fick äntligen se körsbärsblommorna
Ea Hjorth är 5 år, hennes favoritfärg är rosa och hon lider av leukemi.I två år har hon önskat att få se de rosa körsbärsblommorna.I onsdags var hon äntligen frisk nog att få se dem, skriver Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet.
Arsen, 36, utvisas – fick för låg lön
Arsen Khachatraryan, 36, har bott och arbetat i Sverige i sex år.Han har skaffat familj, bostad och fått barn här.Nu ska han utvisas –för att han under en period tjänade 1 krona och 90 öre för lite i timmen.–Det här var inte mitt fel, men jag ska ändå utvisas från min familj, säger han.
Läs mer om Sverige.
Brand i industribyggnad släckt – endast glöd kvar
En äldre träindustri brinner i Diö, Älmhults kommun.Klockan 20.41 fick SOS Alarm larmet, och räddningstjänst och ambulans är precis framme på platsen.Enligt inringare slår det ut lågor genom taket på byggnaden.
Läs mer om Diö.
Efter modesuccn – här är prinsens nya karriärval
I sommar tar 18-årige prins Nikolai studenten. Och trots att han har gjort succ i modebranschen gör han ett helt annat karriärval.Han har precis klarat intagningsprovet till utbildningen som reservofficer.– Jag vill inte göra karriär som modell utan ser det snarare som ett jobb jag kan göra medan jag håller på att utbilda mig, säger han.
Läs mer om Nikolai.
Yxmördarens sågning av Palme-teorin: Skitsnack
Christer Pettersson mördade Olof Palme på uppdrag av bombmannen Lars Tingström.Så lyder den ledande teorin bland de som tror på Petterssons skuld.Uppgifter som yxmördaren Leif Axmyr – som kände både Pettersson och Tingström – sågar i TV3:s dokumentärserie Palme, Träsket och mordrättegångarna.– Det är bara skitsnack, säger Axmyr som frigavs 2016 efter 34 år i fängelse.
Willyschefen Ralfs knep mot tjuvarna
Flera inbrott och inbrottsförsök har inträffat i Västsverige den senaste tiden.Tjuvarna slår till nattetid och använder kofot och vinkelslip för att ta sig in. Ofta är de ute efter tobak.Nu tar Willys i Falkenberg till en ny metod för att stoppa inbrottstjuvarna.– Vid inbrott sätts DNA-duschar i gång. Vi kan även spreja stöldbegärliga varor, säger butikschefen Ralf Möller.
Dömda våldtäktsmän slipper fängelse – får åldersrabatt
Två unga män döms till sluten ungdomsvård och utvisning för en gruppvåldtäkt av en 40-årig kvinna i september förra året.Det stod klart under onsdagen.– Anledningen till att männen inte fick ett fängelsestraff är åldersrabatten, säger kammaråklagare Bengt Wahlström.
Läs mer om Bengt Wahlström.
Man stal budbil – misshandlade föraren med slag
På torsdagskvällen blev en budbilsförare bestulen på bilen i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg.Föraren blev misshandlad med slag då han försökte stoppa tjuven.
Nioårig pojke rånad – av tolvåriga pojkar
En nioårig pojke blev rånad av två pojkar i tolvårsåldern, på Södergatan i Helsingborg.Den nioåriga pojken blev slagen och tvingades lämna ifrån sig mobil och hörlurar.Efter rånet tog pojken sig till en förälders arbetsplats, och polisen kontaktades därifrån.
Läs mer om Helsingborg.Den och Södergatan.
Mamman hittade använd kondom – i grönsakspåsen
Tvåbarnsmamman Chrissie Gilbert, 38, fick en chock när hon fick se vad som låg i påsen med grönkål.Leverantören bekräftar att det är en använd kondom.–Vetskapen att jag har ätit mat som troligtvis har nuddat vid den får mig att må illa, säger Chrissie till Mirror.
Läs mer om Chrissie och Mirror.
MFF-spelare åtalas för våldtäkt av barn
Nu väcks åtal mot MFF-spelaren som misstänks för två fall av våldtäkt mot barn.Brotten ska ha begåtts 2016 och 2017.– Nu är utredningen klar och jag anser att jag har tillräckliga skäl för åtal, säger kammaråklagare Rikard Darell på Malmö åklagarkammare.
Läs mer om Malmö och Rikard Darell.
Polischef spred hemliga uppgifter till Ryssland
En hemlig polislista misstänks ha läckt till främmande makt, avslöjar Svenska Dagbladet.Listan gällde de poliser som kunde tänkas arbeta i samband med terrordådet i Stockholm.Händelsen bedöms innebära en fara för rikets säkerhet.
Angelica var på väg hem – då gick han till attack
Angelica Junhager, 23, överfölls av en man på väg hem efter en utekväll.Nu har han dömts till fängelse för våldtäktsförsök. – Min enda tanke var att jag inte kommer komma härifrån levande, säger Angelica när hon minns tillbaka på händelsen.
Läs mer om Angelica.
MFF-spelare åtalas för våldtäkt av barn
Nu väcks åtala mot MFF-spelaren som misstänks för två fall av våldtäkt mot barn.Brotten ska ha begåtts 2016 och 2017.– Nu är utredningen klar och jag anser att jag har tillräckliga skäl för åtal, säger kammaråklagare Rikard Darell på Malmö åklagarkammare.
Läs mer om Malmö och Rikard Darell.
Gunhild Stordalens nya löfte: Hedrad
Gunhild Stordalen prisas i hemlandet Norge.Jag är hedrad, skriver hon på Instagram.Och efter utmärkelsen kommer hon nu med ett löfte.
Läs mer om Instagram.Och och Norge.Jag.