Expressen

Prins Carl Philip ställer ut på Nationalmuseum

Prins Carl Philip ställer ut på Nationalmuseum i Sverige.Det är glasserien Air Sense, som hans designföretag Bernadotte & Kylberg gjort, som kommer att visas upp.– Det är otroligt ärofyllt, säger Carl Philips kompanjon Oscar Kylberg.

Bolaget stoppas på börsen efter vinstras

Handeln med aktier i elinstallationsbolaget Eltel är handelsstoppad på Stockholmsbörsen. Handelsstoppet är dramatiskt eftersom bolaget samtidigt avslöjar att resultatet för fjärde kvartalet och bokslutet ska offentliggöras ett dygn tidigare än beräknat. Orsak: bolaget har drabbats av ett vinstras. När den släpptes på igen rasade aktien med 20 procent.
Läs mer om Eltel och Stockholmsbörsen.
Så drabbas kunderna om Mediamarkt flyttar
Om Mediamarkt packar ihop och lämnar Sverige kan det innebära rejäla problem för hemelektronikjättens kunder. Garantibevis, presentkort och andra överenskommelser upphör juridiskt att gälla när och om en ny part tar över butikerna. – Har du presentkort så passa på att använda det nu, säger Magnus Karpe, jurist på Konsumentverket.
Saliv friade misstänkt rattfyllerist på bron
Affärsmannen var säker på sin sak. Han blåste två gånger i sin privata alkoholmätare. Den visade 0 promille. Sedan körde han rakt in i en kontroll i Lernacken och åkte fast för rattfylleri.I fredags friades han i tingsrätten.Saliv kan ha orsakat ett felaktigt utslag.
Läs mer om Lernacken.

Fick kraftig elstöt på skola – förd till sjukhus

En man som arbetar i köket på en skola i Jönköping fick en kraftig elstöt på måndagsförmiddagen.– Han blev medtagen och har förts till sjukhus med ambulans, säger Björn Öberg, polisens presstalesman i Jönköping.Polisen har gjort en anmälan om vållande till kroppsskada.
Bil krockade med träd – en till sjukhus och väg avstängd
En personbil har kört i diket och krockat med ett träd i Alingsås på måndagsförmiddagen.– En person har förts med ambulans till sjukhus, säger Jenny Widn, presstalesperson vid polisen i region väst.
Läs mer om Jenny Widn.
Misstänkt dubbelmord i Flen utreds vidare
Utredningen av det misstänkta dubbelmordet i Flens kommun fortsätter. Inget som hittills framkommit har stärkt misstankarna om att ett brott ligger bakom dödsfallen, men det kan heller inte uteslutas, meddelar polisen i Södermanland. Därför fortsätter förundersökningen med brottsrubricering mord.
Läs mer om Flen och Södermanland.
130 asylsökande dog – ingen registrerade dödsorsak
Under fjolåret dog 130 asylsökande i Sverige, varav 11 personer var under 18 år. Men ingen myndighet för statistik över dödsorsakerna och ingen vet hur många av dem som tagit sitt liv, skriver Aftonbladet.
Läs mer om Aftonbladet och Sverige.
Felen bakom Trumps attack mot Sverige
Fel och osanningar ligger till grund för Donald Trumps attack mot Sverige i sitt tal på lördagen. Donald Trump refererade till ett inslag på den konservativa tv-kanalen Fox News där det bland annat påstås det att 160 000 asylsökande kom till Sverige 2016. Den verkliga siffran på antalet asylsökande förra året var 28 939 personer.
Läs mer om Sverige.
JUST NU: Hammarkvinnan erkänner – dödade kvinna
Hammarkvinnan misstänks ha mördat sin släkting på en gård utanför Kungsbacka.Nu har polisen nått ett genombrott i utredningen – när kvinnan gjort medgivanden.Advokaten meddelar att kvinnan numera erkänner de faktiska omständigheterna kring mordet på målsäganden, står det i en handling från Varbergs tingsrätt.
Läs mer om Kungsbacka.Nu.
För halt för skolbussen i Dalarna
I morse var det snorhalt på flera håll i Dalarna. Så halt att skolbussarna i Avesta, Leksand och byarna kring Falun inte kunde ta sig fram, vilket medförde att skolbarn fick stanna hemma från skolan, rapporterar P4 Dalarna.
Läs mer om Avesta, Dalarna, Falun och Leksand.
En man anhållen efter bilexplosion
En man har anhållits för söndagens explosion i en lastbil i Holmsjö.Det var under eftermiddagen som polisens nationella bombgrupp skickades till orten – efter att något smäll i hytten.– Någon har uppsåtligen placerat ett explosivt föremål på lastbilshytten, säger Calle Persson vid ledningscentralen för polisen i Region syd.
Hammarkvinnan erkänner – dödade äldre kvinna
Hammarkvinnan misstänks ha mördat sin släkting på en gård utanför Kungsbacka.Nu har polisen nått ett genombrott i utredningen – när kvinnan gjort medgivanden.Advokaten meddelar att hon numera erkänner de faktiska omständigheterna kring mordet på målsäganden, står det i en handling från Varbergs tingsrätt.
Läs mer om Kungsbacka.Nu.
JUST NU: Tre skadade i allvarlig frontalkrock
Två bilar och en lastbil har varit inblandade i en olycka på riksväg 44 utanför Götene.Tre personer har förts till sjukhus.– Bilarna frontalkrockade, säger Erik Wedebrand, räddningstjänstens inre befäl
Läs mer om Erik Wedebrand och Götene.Tre.
Tre personer till sjuk- hus i svår frontalkrock
Två bilar och en lastbil har varit inblandade i en olycka på riksväg 44 utanför Götene.Tre personer har förts till sjukhus.– Bilarna frontalkrockade, säger Erik Wedebrand, räddningstjänstens inre befäl
Läs mer om Erik Wedebrand och Götene.Tre.
EU darrar inför dagens besök av Mike Pence
BRYSSEL. Den amerikanske presidentens uttalande om Sverige har förvånad en hel värld. Om någon timma landar hans vicepresident Mike Pence i Bryssel och han lär få frågor om Trumps beskrivning av Sverige. – Vi har självklart sett med oro på en del av de utspel som har gjorts, säger EU-kommissionären Cecilia Malmström. Expressen är på plats när Donald Trumps närmaste man håller presskonferens i eftermiddag, tillsammans med Natochefen Jens Stoltenberg.
JUST NU: En fast- klämd i svår krasch
Två bilar och en lastbil har varit inblandade i en olycka på riksväg 44 utanför Götene.En person är förd till ambulans – räddningstjänsten håller på och klipper i ett av fordonen för att få ut en annan.– Vi räknar med att vägen kommer vara helt avstängd i ungefär en timme framöver, säger Johan Hjortsberg, räddningschef i beredskap.
Läs mer om Götene.En och Johan Hjortsberg.
Forskarnas kartläggning kan bromsa grova våldet
En skjutning i något av de tre storstadsområdena innebär en förhöjd risk för ytterligare en skjutning i närheten inom två veckor.Genom att visa mer exakt hur sambandet ser ut hoppas svenska forskare att våldsspiralen ska kunna bromsas.
S-toppen: Trump uppträder inte som han är i psykisk balans
BRYSSEL. Efter Donald Trumps Sverigeattack slår de svenska EU-parlamentarikerna nu tillbaka.– Han uppträder inte som om han är i psykisk balans. Det känns otäckt, säger S-toppen och tidigare kulturministern Marita Ulvskog till Expressen.Moderaternas Gunnar Hökmark beskriver samtidigt Trumps första tid i Vita huset:– En maktfullkomlighet som står i strid med rättsstaten.
Riksväg avstängd efter olycka med flera fordon
Två bilar och en lastbil har varit inblandade i en olycka på riksväg 44 utanför Götene.En person är förd till ambulans – räddningstjänsten håller på och klipper i ett av fordonen för att få ut en annan.– Vi räknar med att vägen kommer vara helt avstängd i ungefär en timme framöver, säger Johan Hjortsberg, räddningschef i beredskap.
Läs mer om Götene.En och Johan Hjortsberg.
Grattis, Leonore, tre år i dag!
Grattis, Leonore! I dag fyller prinsessan Leonore tre år. På Kungahusets hemsida publiceras en ny bild på lillprinsessan dagen till ära.
Läs mer om Leonore.
Sökte hjälp på akuten – sköterska sa: Ät bajs
Paret väntar barn och sökte hjälp på Sahlgrenskas gynakut.Där blev de bemötta med rasistiska påhopp, och en sköterska sa Ät bajs till den blivande pappan, skriver Göteborgs-Posten.
Läs mer om Göteborgs-Posten.
Familj utsattes för brandattentat
En familj i Landskrona utsattes för ett brandattentat i sin bostad i Landskrona sent på söndagskvällen. – I anmälan står det benämnt som en molotovcocktail, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisen region syd.
Läs mer om Kim Hild och Landskrona.
Bolagen som gynnas av starka konjunkturen
I dagens Börsmorgon (varje vardag från 08.50) kommer vi att ta sikte på två kommande rapporterande bolag som båda gynnas av den starka konjunkturen i Norden men som trots det värderas lågt. Ett nytt teknikbolag ska noteras på Stockholmsbörsen och Börsmorgon är på plats och träffar bolagets vd. När börsen öppnar klockan nio är vi så klart med och bevakar den.
Förseningar i tågtrafiken efter signalfel
Alla tåg som passerar Alingsås är försenade. Även pendeltåg mellan Göteborg och Alingsås berörs.– Det beror på ett signalfel i Alingsås. Vi har personal på plats nu för att undersöka felet, säger Denny Josefsson, presskommunikatör vid Trafikverket.