Expressen

Brand i lok

Räddningstjänsten larmades på måndagsmorgonen till Malmöcentral efter uppgifter om brand i ett lok.– De har släckt branden själva. Vi ska bara ner och se så att de har gjort det ordentligt, säger Paul Bjurehag, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.

60-åring nedslagen och rånad

En man i 60-årsåldern fick föras till sjukhus efter ett misstänkt rån natten mot måndag. Enligt anmälan blev mannen nerslagen av flera okända män.
Kvinna stal bil när ägaren tvättade ruta
En minst sagt våghalsig tjuv knyckte en bil på en bensinmack i Borlänge – mitt framför näsan på ägaren som stod utanför och tvättade rutorna, skriver Dalarnas-Tidningar.
Läs mer om Borlänge och Dalarnas-Tidningar.
Förslaget: Ett års karenstid för ministrar
Nu kan en karenstid för ministrar och statssekreterare som lämnar politiken införas. Max ett år måste man hålla sig borta innan man kan gå vidare till näringslivet, erfar SVT Nyheter. Under måndagen kommer utredningen att lämnas över.

Bilden på Ahmed skickas som hot

Bilder på den mördade Ahmed Obaid, 16, har skickats till gymnasielever med hotfulla budskap.Det berättar Marie Forslin, rektor på Kunskapsgymnasiet i Ekot.– De är rädda, de är jätterädda, säger rektorn om elevernas reaktioner.
Väntetiden hos F-kassan: 25 veckor
Väntetiden för att få sin sak omprövad hos Försäkringskassan har skjutit i höjden och är nu uppe i 25 veckor. Antalet personer som väntar på omprövning har på ett år ökat från 1000 till 6000, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg. Orsaken är att allt fler blir nekade sjukpenning, eftersom beslutstakten ökat sedan Försäkringskassan rekryterat fler handläggare.
Läs mer om F-kassan och Försäkringskassan.
Olycka på E 6
Två bilar har krockat på E 6 i höjd med Hofterup på måndagsmorgonen. Polis, räddningstjänst och ambulans är på väg.
Läs mer om Hofterup.
JUST NU: Lastbil våldsam brand
En lastbil står i brand vid en bensinstation i Jönköping, skriver Jönköpings-Posten.Dragbilen uppges vara helt övertänd.En person ska vara rökskadad.
Ryktet: Zuckerberg vill bli president i USA
Först företagaren Donald Trump. Nu: Mark Zuckerberg – eller? Amerikanska medier spekulerar i att Facebookgrundaren och mångmiljardären har presidentplaner i sikte, skriver Washington post.
Två bilar i krock med samma älg – riksväg 40 avstängd
Först krockade en bil med en älg på riksväg 40.Strax efteråt körde ännu en bil in i samma älg.– Vägen är helt avstängd i riktning mot Göteborg, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.Det är oklart om någon person skadats.
Läs mer om Göteborg.
Kritiseras för jäv efter beslut om SOS Alarm
Ett nytt avtal med SOS Alarm godkändes av Västra Götalandsregionen – trots att det funnits missnöje med tjänsten.Med vid beslutet var regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson, M, som samtidigt sitter i SOS Alarms styrelse.Det avslöjar Sveriges Radios Kaliber i en granskning.
Tolv kroppar hittade på badort i Mexiko
Tolv kroppar, varav sju halshuggna och lemlästade, har hittats på badorten Manzanillo i västra Mexiko, rapporterar AFP.
Läs mer om AFP, Manzanillo och Mexiko.
Misstänkt för Märsta- mord gripen i Tyskland
Han har varit internationellt efterlyst - misstänkt för mordet på en kvinna i Märsta för en vecka sedan. På lördagskvällen greps den 24-årige mannen i Tyskland, erfar Expressen.
Beslutade om SOS Alarm – kritiseras för jäv
Ett nytt avtal med SOS Alarm godkändes av Västra Götalandsregionen – trots att det funnits missnöje med tjänsten.Med vid beslutet var regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson, M, som samtidigt sitter i SOS Alarms styrelse.Det avslöjar Sveriges Radios Kaliber i en granskning.
Greps med vapen i bilen
Polispatrullen misstänkte mannen för narkotikabrott och stannade bilen. Ingen narkotika hittades men däremot ett vapen.– Han hade ett hagelgevär i bilen, uppger Christer Nilsson, vakthavande befäl vid polisen i Kristianstad.
Experten: Så kan de kriminella stoppas
Om mammorna tidigt får hjälp och stöd kan samhället förhindra att barn blir till unga kriminella. Det visar internationell forskning.– En tonåring som blivit kriminell i 15–17-årsåldern är mycket svår att rädda, säger forskaren Jerzy Sarnecki.Brotten ger helt enkelt för mycket status och pengar.
Västsvensk slaktare hotade med att stycka flickvännen
Slaktaren från Västsverige ska ha sagt åt kvinnan som han menar sig haft ett jättemysigt förhållande med att hon skulle vara jävligt glad att hon lever.Sedan påstås han ha hotat att stycka henne i bitar och gräva ner henne i marken.– Jag vet precis hur jag ska göra, sa mannen enligt vad flickvännen vittnar om i förhör.Nu åtalas han för flera brott mot henne.
Läs mer om Västsverige.
Stora problem på BB – risker för födande
Journalsystemet på Stockholms alla förlossningsmottagningar ligger nere för andra natten i rad, rapporterar Aftonbladet, vilket medför risker för både mamma och barn.
Läs mer om Aftonbladet.
Klart: Därför brann Samsung-telefoner
Nu har Samsung utrett varför elektronikjättens Galaxy Note 7-telefoner började brinna. Det berodde inte på hårdvaran eller mjukvaran, meddelar Samsung.
Årets första vårtecken – tussilago hittad i Åre
Nu blommar det i Åre.
Läs mer om Åre.
Jammeh lastade sitt plan med statskassan
Gambias tidigare president Jammeh pressades till att lämna landet. Nu anklagas han för att ha tagit statskassan med sig.
Läs mer om Jammeh.
Här inleder Obama semestern med golf
WASHINGTON. Vad gör man efter åtta år med världens tuffaste jobb? Spelar golf såklart. Barack Obamas vanliga liv är officiellt invigt.
Läs mer om Obama.
Sven-Erik Alhem: Hur dum får man vara?
Rättsexperten Sven-Erik Alhem blev illa berörd när han läste om den misstänkta våldtäkten som sändes live på Facebook. Nu förklarar han att det kan vara brottsligt att sprida filmen vidare. –Hur lågt kan man sjunka när man spelar in ett övergrepp? säger han.
Läs mer om Facebook.
Larm om Pistolman på shoppingcenter i Texas
En pistolman ska ha öppnat eld på shoppingcentret Rolling Oaks i San Antonio i Texas, skriver Mirror. Enligt den lokala tv-stationen KSAT 12 uppmanar polisen folk att inte gå in i köpcentrumet.
Läs mer om Mirror, Pistolman och San Antonio.
Politikerna röstade om att få behålla gratis öl
Skål, parlamentariker! Nu får de belgiska politikerna behålla gratis öl och vin i parlamentet – efter att de själva röstat ned förslaget att stoppa det förmånliga alkoholflödet.