Expressen

Larm om jordbävning i havet i Indonesien

En jordbävning med magnituden 6,6 har inträffat utanför ön Sulawesi i Indonesien, enligt USGS.Det finns ingen risk för tsunami i nuläget, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.
Läs mer om Indonesien och Sulawesi.

Efter Trumps angrepp: Löfven hyllar tyska bilar

BERGEN. Under sitt Brysselbesök förra veckan gick Donald Trump till angrepp mot tysk bilindustri – och slog fast: — Tyskarna är dåliga, mycket dåliga. Men nu får Tysklands förbundskansler stöd av Stefan Löfven. –Tyska bilar är av högsta kvalitet enligt min uppfattning, säger han.
Kriminologen blev lurad – ringde Somalia-numret
Offren för de misstänkta bluffsamtalen från Somalia kan få stå för notan själva.Om operatören täcker kostnaden så är det av ren god vilja. – Du har ett ansvar som konsument och har du då ringt ett betalsamtal så är du egentligen skyldig att betala, säger Kajsa Frisell, telekomansvarig vid branschorganisationen IT- och Telekomföretagen.
Victoria shottar med frukt: Kändes nyttig
Under en provsmakning av dansk och svensk dryck och mat fick kronprinsessan Victoria prova grönsaks- och fruktshots.Men för att ingen skulle missta det för starkare saker försäkrade Victoria alla:– Det här är frukt, hörrni!
Läs mer om Victoria.

Svensk man död i basejump i Italien

En svensk man i 35-årsåldern omkom under ett basejump i italienska Monte Casale.Under hoppet ska han ha brakat in i en bergvägg.– Vi kan bekräfta att en svensk man i 35-års åldern avlidit i en olycka i Italien, säger Katarina Byrenius Rodlund vid UD:s presstjänst till Aftonbladet.
Här får du mest sol för dina pengar i sommar
Sommarens utlandssemester riskerar att bli dyrare för svenskarna.Men det finns fortfarande en rad relativt billiga länder – och det kan vara smart att vidga sina vyer för att få reskassan att räcka längre.På Forex solindex ligger Albaniens Saranda i topp.
Två bilar i frontalkrock – tre personer till sjukhus
En trafikolycka har inträffat i Borås.– Det handlar om en frontalkrock mellan två bilar. Tre personer är inblandade i olyckan och alla tre förs i väg med ambulans, berättar Christer Larsson, inre befäl vid Räddningstjänsten i Södra Älvsborg.
IS krigstaktik på Filippinerna: Överraskande snabboffensiver
Terrorsekten IS aktiverar sina grupper på Filippinerna. Hårda strider utkämpas sedan en vecka tillbaka på landets näst största ö Mindanao och myndigheterna tvingas till att utfärda militärt undantagstillstånd.IS propagandamagasin al-Naba skriver: Offensiven började mot fängelset i staden Marawi och våra krigare befriade samtliga fångar innan man satte eld på fängelsebyggnaderna.
Läs mer om Filippinerna, Marawi och Mindanao.
JUST NU: Totalstopp efter lastbilskrasch
En lastbil körde under måndagen i diket på länsväg 172 strax söder om Bäckefors.Fordonet blockerar hela vägen – och det är således avstängt i båda riktningar.– Lastbilen ligger i diket, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i region Väst.
Zoo evakuerat efter att tiger rymt
Hamerton Zoo Park i England har evakuerats efter tiger rymde från sin bur.Enligt brittiska Metro har tigern bitit en zoobesökare.
Läs mer om England och Metro.
Kunder lurades att de vunnit – företag döms
Vitalius hälsokost ringde upp konsumenter och påstod att de hade vunnit en tävling – eller skulle få hem presentkort.Men i själva verket lurade företaget in kunder i kostsamma prenumerationer.Nu har de två männen bakom Vitalius dömts.– Jag känner att man som liten människa ska våga höja sin röst när något är fel, säger Ingela Widn, 44, en av dem som drabbats.
Läs mer om Ingela Widn.
JUST NU: Person hittad död i bostad
En död person har hittats i en bostad i Malmö.Eftersom brott inte kan uteslutas har polisens tekniker tillkallats.
Läs mer om Malmö.Eftersom.
Victoria delar ut pris till Astrid Lindgrens ära
I eftermiddag bjuder kronprins Frederik och kronprinsessan Mary in till mottagning på Dannebrogen.Men prins Daniel får gå ensam – kronprinsessan Victoria missar mottagningen.– Kronprinsessan delar ut Alma-priset vid den tidpunkten, säger Ulrika Näsholm, informationssekreterare vid hovet.
Man försvann vid Ullared – polisen misstänker brott
Polisen i Halland söker just nu efter en man i 40-årsåldern som försvann när han var på väg till sitt jobb i Älvsered den 1 maj.Nu misstänker polisen att mannen har utsatts för brott och rubricerar händelsen som människorov.– Alla tips är värdefulla för oss i det här arbetet. Det kan vara en liten pusselbit som vi saknar, säger utredningsledaren Lars-Gunnar Perlinger.
Victoria: Man slits mellan olika roller
I juli fyller kronprinsessan Victoria – vår blivande drottning – 40 år.I TV4:s Victoria 40 berättar hon hur hon balanserar rollen som kronprinsessa med livet som tvåbarnsmamma.– Barn går igenom olika känsliga perioder och då gäller det att vara där särskilt mycket, säger hon i programmet som sänds på torsdag klockan 20.00 i TV4.
Läs mer om TV4 och Victoria.
Fordonsbrand i underjordiskt garage i Malmö
SOS fick vid 14-tiden på måndagen larm om en garagebrand på Stensjögatan i Malmö.Enligt initiala uppgifter ska det vara fordon som brinner.–Där ska finnas många fordon och vara lågt i tak, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.
Ministerns skräck: Värsta kriget på en generation
USA:s försvarsminister James Mad Dog Mattis ser Nordkorea som ett direkt hot mot USA och varnar för ett eventuellt krig:– En konflikt i Nordkorea skulle förmodligen bli det värsta kriget på en generation, säger han i en intervju med CBS News.
Läs mer om Nordkorea och USA.
Löfven kör över MP: Ingen flyktingamnesti
BERGEN. Här kör Stefan Löfven över Miljöpartiet – två dygn efter beslutet på partiets kongress.Det blir ingen amnesti för ensamkommande flyktingbarn, enligt statsministern.–Vi har de lagar vi har, säger han.
Läs mer om Miljöpartiet och Stefan Löfven.
Kim Sahindal döms för mordet på Åke, 55
Kim Sahindals exfru hade funnit kärleken i Åke Persson, 55.En kväll bröt sig 45-åringen enligt åtalet in hos Åke – och knivmördade honom framför ögonen på kvinnan och flera barn.Nu döms han till livstids fängelse för mord.
Läs mer om Åke och Åke Persson.
JUST NU: Person till sjukhus efter krock
Två bilar har kolliderat på riksväg 49 i Skara.Polis, räddningstjänst och flera ambulanser ryckte ut till platsen.– En person har förts till sjukhus i ambulans, säger Kent Johansson, inre befäl vid räddningstjänsten i Skara.
Läs mer om Kent Johansson och Skara.
Kronprins Frederik, 49, redo för danska tronen
Danske kronprins Frederik och hans kronprinsessa Mary är aktuella med Sverigesök. Kungaskeppet Dannebrogen har lagt till och för det populära paret väntar ett hektiskt schema. Samtidigt uppges allt oftare att drottning Margrethe kommer att lämna över tronen till Frederik. – Han är redo när det är dags, men drottningen kommer inte att abdikera så länge hon har hälsan, säger Roger Lundgren, hovexpert på SVT och chefredaktör för Kungliga magasinet.
Åke, 55, höggs ihjäl – nu faller domen
45-åringens exfru hade funnit kärleken i Åke Persson, 55.En kväll bröt sig 45-åringen enligt åtalet in hos Åke – och knivmördade honom framför ögonen på kvinnan och flera barn.
Läs mer om Åke och Åke Persson.
JUST NU: Polisen jagar misstänkt serievåldtäktsman
En man i 40-årsåldern från Kalmar har häktats i sin frånvaro misstänkt för flera fall av grov våldtäkt, skriver Barometern.Mannen är tidigare dömd för liknande brott.
Läs mer om Barometern.Mannen och Kalmar.
Önskar att mamma fått se mina barn växa upp
Prince William saknar sin mamma Diana något så oerhört.Hennes död har påverkat både honom och hans bror prins Harry enormt mycket och det är först nu han känner sig bekväm att prata om det.– Jag hade så gärna velat att hon fått träffa Catherine och fått se barnen växa upp, säger han i en exklusiv intervju med tidningen GQ.
Läs mer om Catherine, Diana och Harry.
Ditt bank-ID kapas via bluff-sms till telefonen
Bedragare försöker komma över ditt bank-ID genom att skicka bluffmeddelanden till din mobiltelefon.Polisen går nu ut med en nationell varning. – Man försöker få dig att uppge dina personnummer och inloggningar för att kunna ta över ditt bank-ID och äga dig, säger Jan Olsson vid polisens nationella bedrägericenter.
Läs mer om Jan Olsson.