Expressen

Nya 3D-tekniken ska fälla Rakhmat Akilov

Här är nya tekniken som ska fälla Rakhmat Akilov för terrordådet på Drottninggatan.För första gången någonsin kommer brottsplatsdokumentation i 3D snart användas i en svensk rättegång.– Ja, det kommer finnas med, bekräftar åklagaren Hans Ihrman.Brottscentralen har besökt gruppen som arbetar med tekniken på polisen.

Karin Pettersson lämnar Aftonbladet

Karin Pettersson lämnar Aftonbladet och rollen som politisk chefredaktör.Nu går hon vidare inom Schibstedt och blir Director of Public Policy.– Nu är det dags att omsätta de kunskaperna på ett nytt sätt, säger hon till Resum.
Privatekonom: Se upp för alla ekonomiska ficktjuvar
Impulsköpen ökar – och kan uppgå till närmare 20 000 kronor på ett år, enligt Nordea.De största ekonomiska ficktjuvarna är godis och läsk.– Genom att ändra sina vanor kan man sätta av mer till sitt sparande, säger Nordeas Ingela Gabrielsson.
Läs mer om Nordea.De.
Ny skattetjänst – lättare deklarera för såld bostad
Det ska bli lättare att deklarera en såld bostad.Nu lanserar Skatteverkets tre nya tjänster som ska hjälpa till:Beräkna vinst eller förlust, beräkna avdrag för förbättringsutgifter – samt en uppskovsguide.

Kaos när Puigdemont landade i Köpenhamn

Den tidigare katalanska regionpresidenten Carles Puigdemont har anlänt till Köpenhamn, hans första resa utomlands sedan han gick i exil.Besöket är något av ett vågspel eftersom spanska myndigheter krävt att ex-politikern ska utelämnas.
Läs mer om Köpenhamn och Puigdemont.
Larm om person genom isen – stort räddningspådrag
Räddningstjänsten har fått ett larm om att en person kan ha gått genom isen i Vänersborg.Dykare från Göteborg är på väg till platsen.– Inringare har sett en ryggsäck på isen. Osäkerhetsfaktorn är stor men vi växlar på rejält, säger räddningstjänstens inre befäl Peter Grönros.
Läs mer om Göteborg och Vänersborg.Dykare.
Amazon öppnar första butiken utan kassor
I dag är det premiär för Amazons automatiska mataffär – i e-handelsjättens hemstad, Seattle.Som kund ska du bara behöva checka in, plocka på dig varor och gå hem.Resten fixar appen.
Läs mer om Seattle.Som.
Hot mot tingsrätt efter Fittjadomen
Vi kommer snart ta lagen i egna händer och Hoppas era döttrar eller flickvänner blir brutalt våldtagna och misshandlade nästa gång.Södertörns tingsrätt har fått ta emot ett flertal hatiska och hotfulla mejl efter att fem män friades från misstankarna om att ha våldtagit en kvinna i Fittja i Botkyrka, skriver Sverige Radio.
JUST NU: Storbrand – villa helt övertänd
En villa brinner i Strömsnäsbruk.Huset ska vara helt övertänt.
Paret Lundins drömliv – på franska Rivieran
Nedanför den rymliga terrassen ligger parets 14 meter långa segelbåt förtöjd i det glittrande Medelhavet.Här, i staden Hyères på den provencalska Rivieran, lever paret Lundin sin pensionärsdröm.– De som väljer att flytta till Frankrike gör det för att ta del av den franska kulturen med mat och vin, som har utvecklats under många generationer, säger Nils Ingvar Lundin, 72, vars kärlekssaga med landet sträcker sig från tonåren.
M-politiker: Kommuner undergräver asylbeslut
Kommuner undergräver asylbeslut och ger ekonomiskt bistånd till illegala immigranter.Det skriver M-politikerna Anna König Jerlmyr och Torbjörn Tegnhammar, på Svenska Dagbladets debattsida.
Cyklist och bilist i krock – två till sjukhus
En bilist och en cyklist har krockat i Göteborg.Två personer har förts till sjukhus.
Läs mer om Göteborg.Två.
Jobb kan flyttas från Stockholm till Skåne
Under måndagen besöker statsminister Stefan Löfven (S) Malmö och kommer i samband med det hålla en presskonferens.Nu spekuleras det om att orsaken är att hundratals statliga jobb flyttas till Skåne, det rapporterar SVT Skåne.
Läs mer om Skåne, Stefan Löfven och Stockholm.
KPA:s pensionshöjning gör mig väldigt upprörd
Här är socialminister Annika Strandhälls uppmaning – efter pensionsraseriet:– SKL, KPA Pension och facken behöver fundera över vad de kan göra, säger hon.Nu kräver flera fackförbund förhandling för att få till en förändring i det gamla tjänstepensionsavtalet.
Seg löneutveckling kan skjuta upp räntehöjning
Lönerna i Sverige ökar långsamt – ökningstakten är fortfarande dämpad.Nu kan räntan höjas senare än väntat, enligt Nordea.
Läs mer om Nordea och Sverige.
Krock på E6 – bil i vänster körfält
Två bilar ska under måndagsmorgonen krockat på E6.Enligt uppgift står en av bilarna illa till och blockerar trafik.Trafikverket uppger att det är köer på platsen.
Norwegian i topp – på flygsäkerhet
Här är världens säkraste flygbolag:Emirates från Förenade arabemiraten – tätt följt av norska Norwegian och brittiska Virgin Atlantic.Det visar Jacdecs nya rankning över flygsäkerhet.
Höggravida Madde fick hjälp – av sin barnvagn
Blöjor och städprylar.Det stod på inköpslistan när prinsessan Madeleine svängde förbi mataffären i förra veckan.Den höggravida sessan tog med sig en tom barnvagn som hon fyllde upp med kassan –tacksamt för att få lite bärhjälp.
Läs mer om Madeleine.
Varför är det så jobbigt för Madeleine att berätta?
Snart är det februari – och bara en månad kvar till att prinsessan Madeleine ska föda sitt tredje barn.Klockan tickar och vi vet ännu inte var hon ska föda.Varför är det så jobbigt för Madeleine och Chris att berätta?
Läs mer om Madeleine.
Person på busshållplats påkörd av bilist – ambulans på väg
En person är skadad sedan en bil kört av vägen och kört på en person vid en busshållplats i Norrköping.– Ambulans är på väg till platsen, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen i Östergötland.
Pence på besök i ett spänt Israel
USA:s vicepresident Mike Pence är i Jerusalem för att hitta vägar för att bekämpa terrorism och förbättra vår nationella säkerhet, enligt vicepresidentens talesperson Alyssa Farah.Men palestinska företrädare vägrar träffa honom.
Martina, 40, mördade två – så lever hon i fängelset
Martina Kveldstad dömdes för att ha mördat både sin väninna och mamma.Under åren i fängelset har hon upprepade gånger tilldelats varningar, för bland annat droginnehav.Nu har hon ansökt om besökstillstånd för sin pojkvän – som under flera år har suttit i fängelse, dömd för våldsbrott.Kriminalvården anser att pojkvännen kan äventyra säkerheten eller vara till skada för den intagna eller annan. Trots det har Kveldstad fått sin förfrågan godkänd.
Läs mer om Kveldstad.
Kvinna körde ner i grop – räddningsinsats
En kvinna ska ha kört ner i en grop vid ett vägarebete under morgonen.Nu pågår en räddningsinsats på plats.– Det finns inget utrymme för henne att öppna dörren, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Kim Hild.
Stöldliga på Gekås sprängd – anställda låg bakom
Gekås-anställda låg bakom omfattande stölder på varuhuset, skriver Hallands Nyheter.Ligan avslöjades tack vare att andra anställda blev misstänksamma.
De kopplas till mordet på ärkefienden i gängkriget
Han sköts till döds i en vild biljakt där mördaren hängde ut genom rutan och öppnade eld.Ett av de blodigaste krigen i Stockholms undre värld har eskalerat: Två tongivande medlemmar i Östberganätverket är häktade för inblandning i mordet på en 28-årig ledare i rivaliserande Bredängsnätverket.Samma 28-åring som 2013 fällde skotten som enligt polisen blev startpunkten för konflikten – som skördat fyra liv.