Expressen

Ambulanshelikopter belystes med grön laser

En ambulanshelikopter på väg till sjukhuset i Karlstad besköts med grön laser natten mot tisdagen.– Det blir grönt i hela maskinen, allt lyses upp. Piloten kan bli bländad och i värsta fall kan helikoptern haverera, säger Johan Agin, flygsäkerhetsansvarig vid Svensk Luftambulans.
Läs mer om Johan Agin och Karlstad.

Åtta experters råd: Så får du bättre ekonomi

Det här är veckan som kan bli lyftet för din ekonomi. Åtta experter ger Expressens läsare svar på alla frågor kring privatekonomi. Vår chatt öppnar klockan 14.00 i dag – missa inte chansen att få hjälp!
London–terroristens hustru fördömer dådet
Hustrun till London-terroristen Khalid Masood uttalar sig nu efter det brutala attentatet. Rohey Hydara fördömer sin döde mans handlingar: Jag är ledsen och chockad över vad Khalid gjort, skriver hon i ett uttalande som The Guardian tagit del av.
Två män borta i fjällen – insats inledd
Polisen har inlett en räddningsinsats i Lapplandsfjällen. Två män i 60-årsåldern är försvunna – och söks av svensk och norsk polis. – Det är oroliga anhöriga som hört av sig, säger Marie Andersson vid polisen.

JUST NU: Lastbil och buss i krock – flera chockade

En lastbil och buss har krockat i en korsning.Enligt räddningstjänsten var det en kraftig smäll.– Det finns skadade och chockade personer på plats men enligt räddningstjänsten är ingen allvarligt skadad, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Stephan Söderholm.
Bil och buss krockade – flera chockade
En buss och bil har krockat i en korsning.Enligt räddningstjänsten var det en kraftig smäll.– Det finns skadade och chockade personer på plats men enligt räddningstjänsten är ingen allvarligt skadad, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.
Läs mer om Stephan Söderholm.
Nu inleds Brexit: Så påverkas vi i Sverige
I morgon onsdag väntas Storbritannien inleda den formella processen för att lämna EU. Nu håller Europa andan i väntan på vad Brexit ska ge för följder. Dina Pengar frågade en rad experter om vad vi kan vänta oss nu.
Läs mer om Brexit, Europa, Storbritannien och Sverige.
Sverige överlägsen etta i EU:s klimatmätning
Trea: Frankrike. Tvåa: Tyskland. Och överlägsen etta: Sverige. Klimatminister Isabella Lövin (MP) är nöjd över att Sverige enligt en ny mätning leder EU-ländernas resa för att uppnå målen i klimatuppgörelsen i Paris.
Läs mer om Sverige.
Bil och buss i krock - okänt skadeläge
En buss och bil har krockat i en korsning.Skadeläget är oklart.Enligt första rapporten från räddningstjänsten på plats är det en kraftig smäll, skriver polisen.
Släkting åtalad för vållande till barns död
Inget av barnen hade flytväst. Ingen av dem kunde simma. Nu ställs en släkting inför rätta, åtalad för att ha vållat en tolvårig pojkes död genom att ta ut honom i båt på djupt vatten.
Här är ledningens krisplan för Ericsson
Nu presenterar Ericsson sin krisplan. Under första kvartalet 2017 görs nedskrivningar som väntas påverka rörelseresultatet i storleksordningen 3-4 miljarder kronor. För året 2017 beräknas omstruktureringar till 7-9 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande.
Läs mer om Ericsson.
Bil voltade av vägen
En personbil har voltat av vägen.Skadeläget är ännu oklart.Polis, ambulans och räddningstjänst åker till olycksplatsen.
Turkiet spionerar på regimkritiker i Sverige
Turkiet spionerar på regimkritiker i Sverige, visar en granskning som Ekot gjort. Ekot har tagit del av inspelningar där en man som står nära regeringspartiet AKP pressar en utpekad regimkritiker på information. – Det är intressant information som vi gärna tar del av för att kunna säga om det är brottslig verksamhet, säger Lisa Simonsson på Säpo till Ekot.
Läs mer om AKP, Ekot, Lisa Simonsson, Sverige och Säpo.
Amnesty: Hundratals civila döda i Mosul
Striderna om västra Mosul fortsätter rasa. Nu varnar Amnesty International för att hundratals civila har dödats i den USA-ledda koalitionens flygbombningar under den senaste månaden, rapporterar BBC.
Läs mer om Amnesty International, BBC och Mosul.
En knivhuggen i bröstet på hotell
En person har knivhuggigts flera gånger i bröstet på ett hotell i Stockholm, enligt uppgifter till Aftonbladet. Tidningen rapporterar att det pågår en stor polisinsats vid hotellet.
Läs mer om Aftonbladet och Stockholm.
Mays Storbritannien förbereder för brexit
Tysklands förbundskansler Angela Merkel tuffar till tonen om brexit, samtidigt som Storbritanniens premiärminister Theresa May förbereder sig för att sätta i gång brexit-processen. USA:s president Donald Trump är på väg att upphäva Obamas klimatpolitik. Astra Zenecas konkurrent Tesaro har fått godkännande av FDA i USA för ett äggstockscancer-preparat.
Mari tvingades föda vid en bensinmack
Navelsträngen virad två varv runt halsen och en ambulans som körde fel, Mari Moberg tvingades att förlösa sin dotter i bilen vid en bensinmack. Förra året födde 29 kvinnor i Dalarna barn på väg till BB i Falun. Mari Moberg i Mora hamnade dock inte i statistiken. – Min moderkaka var kvar och fick opereras bort, därför räknas det som en sjukhusförlossning. Man undrar ju över mörkertalet, säger trebarnsmamman som har en rad frågor till ansvariga politiker.
Läs mer om Dalarna, Falun, Mari Moberg och Mora.
Extra pengar till förlossningsvård
S-MP-regeringen och Vänsterpartiet har kommit överens om att förlossningsvården ska få 500 miljoner kronor extra i den kommande vårbudgeten, rapporterar SR Ekot. –Den som ska föda barn måste ju kunna lita på att man kommer att få den vård och det omhändertagande som man behöver, säger V:s partiledare Jonas Sjöstedt till Ekot.
Läs mer om Ekot och Vänsterpartiet.
Trumps twitter mot kongressen: Bluff
Donald Trump riktar kritik mot kongressen. Anledningen: De lägger för stor vikt vid hans samröre med Ryssland - och för lite vikt vid Clintonparets kopplingar till landet i öst. Trump-Rysslandhistorien är en bluff, skriver presidenten på Twitter.
Läs mer om Ryssland och Twitter.
Expressen TV sänder direkt om Brexit
Expressen TV sänder direkt när Storbritannien i morgon börjar processen med att lämna EU.Tillsammans med Di TV, och partnerkanalen CNN, rapporterar vi från London, Bryssel och Stockholm.– EU-ministern Ann Linde medverkar från Tokyo, säger redaktören Christian Steen om sändningen.
Bil voltade av vägen ut på åker
En personbil har voltat tidigt på tisdagsmorgonen i Tidaholm.Föraren har förts till sjukhus med ambulans.– Bilen hamnade 15 meter ut på en åker, säger Perry Malmberg, inre befäl vid Samhällsskydd mellersta Skaraborg.
Bil har voltat - föraren fastklämd
En personbil har voltat tidigt på tisdagsmorgonen i Tidaholm.– En person är fastklämd i bilen. Räddningstjänst och ambulans är på väg, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region väst.
Kriminalreporter anklagar pjäsförfattare för textstöld
Journalisten Per Lindelöw blev djupt berörd när han såg provföreställning av Skånska mord 1989–2015. I sitt yrke som kriminalreporter har han skrivit om flera av morden som förekommer i pjäsen.Först efteråt insåg han att den innehöll material från hans egen intervju med anhöriga till flickan Heln som mördades för snart trettio år sedan.– Ingen hörde av sig och bad om lov att använda min intervju. Det är respektlöst mot de anhöriga till Heln och mot mig, säger Per Lindelöw.
Läs mer om Heln, Per Lindelöw och Skånska.
Knepen: Så känner du igen vägpiraterna
Polisen i Västsverige har fått in mängder av larm om misstänkta vägpirater under de senaste dagarna. Den här gången försöker de lura till sig bensin i utbyte mot vad polisen tror är värdelöst guld. Men det är bara ett av många kända knep som bedragarna använder sig av. – Det finns en rad saker som man kan vara uppmärksam på ute på vägarna, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i Region Väst.
Död kvinna hittad –misstänkt mördad
En död kvinna hittades i en lägenhet i Trollhättan på måndagskvällen. En man greps senare, misstänkt för att ha mördat henne, rapporterar P4 Väst.
Läs mer om Trollhättan.