Kvinna

Akuta råden: Gör så här vid getingstick

Att bli stucken av en geting är inte kul. Förutom smärtan kan du svullna upp. Eller än värre få en allergisk reaktion. Det här ska du göra om olyckan är framme!

Så har Emma, 26, inrett sitt snygga hem

Hos Emma Falk i Skara fylls hemmet med saker familjen älskar. Allt går enhetligt i vitt och grått och de använder gärna olika texturer i stället för färg. – Min största passion är inredning. Det är ett projekt som aldrig blir klart utan ständigt utvecklas, säger Emma.
Läs mer om Emma och Skara.
10 billiga drömhus i paradiset Dalarna
Sommaren är här men det finns fortfarande massor av fina hus till salu. Dalarna är ett populärt ställe – och vem skulle inte vilja ha ett hus där? Här är 10 billiga drömhus, många röda med vita knutar, i Siljans förlovade landskap!
Läs mer om Dalarna.
11 saker i ditt hem som kan döda dig
Det finns massor av saker i hemmet som är skadliga. Vissa är till och med dödliga. Har du koll på vilka de är?

Så får du en helt ny stil hemma – nästan gratis

Sugen på att renovera, men har inga pengar? Det går att fixa nytt ändå, nästan gratis! Här kan du ta del av inredarnas bästa tips.
Ann, 42: Så skapade jag mitt drömparhus
En 25 kvadratmeter stor terrass med utekök som suddar ut gränsen mellan ute och inne. Kan det bli bättre? Inte enligt Ann, som njuter till fullo av somrarna i sitt nybyggda parhus norr om Stockholm.
Läs mer om Ann och Stockholm.
Varning – fästingar kan lägga ägg i ditt hem
I sommartider kommer människans bitande ovänner fram. De finns i det höga gräset, eller i träd och buskar. Har du riktig otur så följer fästingarna med dig hem – och lägger ägg i din lägenhet.
Fotokonstnären Jeanett Silwärn Jag tar med mig kameran överallt
Med sin färgstarka och härliga konst sprider hon energi och glädje. – Jag hoppas hela tiden att jag ska lyckas fånga ett ögonklick eller känsla, säger hon.
Enkla steg: Bind din egen midsommarkrans
Ingen midsommar utan krans i håret. Bind din egen sommarkrans med blommor. Se filmen – så enkelt, roligt och snyggt!
Så skapar du härliga midsommarstilen!
Bjud in nära och kära till en midsommarmiddag.Duka bordet med ditt favoritporslin och dina vackraste glas – och dekorera med sommarens ängsblommor. Klicka på plussen i bilderna för att handla direkt i LEVABO:s webbutik. Välkommen till LEVABO Shopping!
Byggde drömväxthus med glas från soptipp
I Råå har en villaträdgård förvandlats till ett välkomnande extrarum. Med tid, smarta lösningar och fönster från soptippen har Kerstin och Lars-Göran byggt sin egen växthusdröm – för under 8 000 kronor.
Läs mer om Kerstin och Lars-Göran.
Slott med unik historia säljs – museum ingår
Nu kan drömmen om att bo i ett historiskt unikt, arkitektritat slott bli sann. Uppfört av en dåtidens Don Juan, och bekostat av rik fru samt älskarinna. Han frotterade sig med amerikanska presidenten och dåtidens celebriteter. Jaktmarker och skog ingår: där ligger familjens gravpyramid och museum.
Läs mer om Don Juan.
Expertråd: Så undviker du getingar i sommar
Många är rädda för getingar – av en tämligen ganska bra anledning. De är nämligen ett av Sveriges farligaste rovdjur, och den farligaste insekten. Här är experternas alla knep för att minimera och bli kvitt getingproblemen.
Ikea-skålen började brinna: Allvarligt
Serveringsskålen Blanda Blank från Ikea stod ute i solen på ett bord. Plötsligt fattade skålen med vindruvor i eld och började brinna. Det kunde ha slutat i katastrof om inte Richard Walter varit på plats. Och än värre om den stått i ett fönster med gardiner tätt inpå...
Läs mer om Ikea och Richard Walter.
Mördarsnigelns värsta fiende – den räddar din trädgård
Massor av folk känner inte till pantersniglarna.De ser otäcka ut men kan rädda din trädgård.De äter ingen växlighet – men dödar mördarsniglarna!
Plötsligt rasade lampan – precis intill spädbarnet
Alexandra hade just tagit upp sin nyfödda son i knät.Då rasade taklampan plötsligt ner – precis där barnets babysitter brukar stå.Nu pekar hon ut en expanderplugg från Jula som orsaken till olyckan.– Hade lampan ramlat på honom så hade han inte funnits längre, säger Alexandra.
Läs mer om Alexandra och Jula.
Ikea – alla hemligheter och annat du inte visste
Ikea är svenska succföretaget med massor av hemligheter. Här avslöjar vi allt.Sexliven, Kamprads okända dotter, anställdas förmåner de saknade skruvarna.Och vad tror du varuhuset Ikea och 9000 olympiskt stora bassänger har för likhet?
Läs mer om Ikea.
Plötsligt rasade lampan – precis intill spädbarnet
Alexandra Guirguis, 29, hade just tagit upp sin nyfödda son i knät.Då rasade taklampan plötsligt ner – precis där barnets babysitter brukar stå.Nu pekar hon ut en expanderplugg från Jula som orsaken till olyckan.– Hade lampan ramlat på honom så hade han inte funnits längre, säger Alexandra Guirguis.
Läs mer om Jula.
Skulptur och konstverk till hemmet eller på riktigt en...?!
När arkeologerna hittade dessa höjdes en hel del ögonbryn.I den kungliga gravplatsen fanns leksaker i brons och jade.Prydnadssaker eller dildosar? Hela 2000 år gamla fornfynd.
Nu kommer världens första grill med alkolås
Nu kommer världens första grill med alkolås – svensktillverkad. Företaget är bekymrad över svenskarnas alkoholvanor vid grillen. Blås i en alkomätare både före och under tiden, annars stängs den av.
Succkonstnären: Midsummer är en hyllning till den svenska sommaren
Nu släpper succkonstnären Susanne Åkeson Rosencrantz en ny, färgstark och somrig tavla! – Midsummer är en hyllning till den svenska sommaren. När kvällarna är ljusa och ängarna fylls av blommor.
Städmissarna som påverkar smaken på din mat
Hur noga städar och rengör du egentligen ditt kök?Städslarv kan nämligen påverka smaken på maten.Här är 7 städmissar som får din mat att smaka sämre!
Uppgifter: Här är de nya Iphone 8-funktionerna!
Apple sitter just i detta nu och arbetar med nya Iphone 8.Många väntar och längtar efter mobilen och ryktena är många.Här kan vi berätta vad som hittills avslöjats om Iphone 8!
Läs mer om Iphone.
Fästingar – här allt du behöver veta dem
Fästingtiden är här! Och det skrämmer många så klart.Man kan få både borrelia och TBE, och bli allvarligt sjuk.Hur och vad ska man göra? Här är allt du behöver veta!
Läs mer om TBE.