Kvinna

Katarina Vintrafors: Kärleken till sagan är en grund i allt jag gör

En kvinna med grenar i håret, en människokropp med näbb och fjädrar på huvudet. Konstnären Katarina Vintrafors skapar normbrytande prints med inspiration från magins värld. Nu finns härliga motiven i LEVABO:s webbutik!

Historiskt Folkets hus till salu – har blodstänk kvar på väggarna

Nu har du chansen att flytta in en riktigt historisk pärla, ett Folkets Hus från 1914.Här har världens starkaste dam uppträtt, och bedrivits både bio, kyrka och lönnkrog.I den orörda nöjessalen finns till och med blodstänk från forna tiders bråk kvar.
Ikea vill att du ska göra om deras möbler
Att hacka Ikeas möbler är en stor trend på nätet, världen över. Nu vill Ikea ta till vara på detta och uppmuntra sina hackare. Man jobbar på ny revolutionerande design – en demokratisk sådan!
Läs mer om Ikea.
Så gör du ditt eget trendiga växtterrarium
Kolla in den senaste trenden med växter! Egenkomponerade växtterrarium – så snyggt. Enkelt att göra, hälsosamt och skapar lugn i hemmet.

Blå Villa Villekulla-huset kan bli ditt

Nu har du chansen att flytta in i Villa Villekulla.Nära till både småbåtshamn, hav och strand.Det blir ditt för mindre än 3 miljoner kronor!
Smarta räddningen när kaffefiltren är slut
Har du slut på kaffefilter? Ta det bara lugnt.Det finns massor av olika lösningar att ta till.Här får du 6 oväntade super-alternativ till kaffefilter!
Här är 10 favoriter i nya Mio-katalogen
Den nya Mio-katalogen för våren 2017 är här. Och den är fylld med ljuvliga pasteller och jordnära färger. Vi har spanat in nyheterna och valt ut tio favoriter!
Läs mer om Mio-katalogen.
Sofia och Alfred mixar retroprylar med rustika DIY-projekt
Närheten till både naturen och centrum gjorde att Sofia och Alfred föll direkt för lägenheten i Jönköping. Den röda tråden i inredningen blev en mix av retro, loppisfynd och rustika DIY-projekt.
Läs mer om Alfred, Jönköping och Sofia.
Fanny och Jim ritade och byggde sitt eget drömhus
Fanny och Jim i Västervik har ritat och byggt sitt hus själva. Hemmet har en ljus bas med detaljer i grått, svart och mässing. - Vi gillar att blanda design med praktiska lösningar, säger Fanny.
Läs mer om Fanny, Jim och Västervik.
Konstnären Anna Handell: Jag vill vara en glädjespridare
Naturlig råhet kombinerad med elegans. Konstnären Anna Handell skapar prints med motiv av träd och fåglar.– Ekosystemet är magiskt, det finns så mycket att inspireras av! Nu finns underbara tavlorna i LEVABO:s webbutik.
Sofia gav tulpanerna evigt liv – se smarta knepet!
Har du vissnade tulpaner eller andra blommor– kasta dem inte! Med Sofias smarta trick kan du ge dem nästan evigt liv. Vilket återbruk – så snyggt, coolt och annorlunda. Kolla in bilderna!
Gula drömvillan från 1800-talet säljs – för 1,6 miljoner
Den kallas Lärarinnans gamla villa, en gul villa belägen i den pittoreska kyrkbyn Hemmesdynge utanför Trelleborg. Nu ligger den ute till försäljning för 1 595 000 kronor och är en av de mest klickade villorna på Hemnet. Och det är inte svårt att förstå varför.
Läs mer om Hemmesdynge, Hemnet och Trelleborg.
Därför dör dina växter – 7 vanlig orsaker
Undrar du varför dina växter dör utan anledning?Det har inte alltid med avsaknad av gröna fingrar att göra.Här är de 7 vanligaste orsakerna till att dina växter dör!
Ödehuset har stått tomt i tre år – nu vill alla ha det
I Hjortshög utanför Helsingborg hittar vi denna opolerade landsbygdspärla. Huset som stått öde i tre år är nu ett av de mest klickade på Hemnet. – Huset är beläget i en oerhört trevlig miljö, det är i behov av renovering men har stor utvecklingspotential, säger mäklaren Rickard Schoug till LevaBo.
Dags att rensa hemma? Här är prylarna du kan slänga direkt!
Våren är snart på intågande. Tiden då många vill rensa hemma.Men vad ska man kasta? Var ska man börja? Känns det motigt?Vi gör det enkelt för dig – här är 16 saker du kan slänga direkt!
Gör egen giftfri och miljövänlig allrengöring – av citronskal!
Vi omges av gifter överallt. Våra hem är inget undantag. Vill du få ett giftfriare hem? Sluta då att köpa rengöringsprodukter. Gör din egen allrengöring av citrusskal – billig enkelt och miljövänligt!
Så giftiga är dina snittblommor
Rosor förknippas med alla hjärtans dag men enligt Testfaktas stickprovsanalys innehåller rosor mycket kemikalier till skillnad från tulpaner. Det kan därför vara läge att byta sin rosbunt om man vill ge sin käraste en giftfri blombukett.
De förverkligade drömmen – renoverade charmig tjänstebostad från 1911
Sofia och Martin bytte sin etagelägenhet i Västra hamnen i Malmö mot en charmig, gammal villa i Sibbarp i Limhamn. Här har de fått uppfylla sin dröm om att renovera och vara kreativa.
Läs mer om Limhamn, Malmö, Martin, Sibbarp och Västra.
Catherine Zeta Jones garderob – stor som en lägenhet
Att ha walk in closets hemma är väldigt populärt numera. Men denna måste nog vara störst i världen, utan tvekan. Titta in hos Hollywood-stjärnan Catherine Zeta Jones!
Här är nya kärlekstavlan av Susanne Åkeson Rosencrantz
Nu släpper vår succkonstnär Susanne Åkeson Rosencrantz en ny kärlekstavla!Färgstarka och personliga Genom allt uttrycker starka känslor mellan ett par. – Jag vill att andra ska se sin kärlek i tavlan.
Nya heta jobbet – bli en influencer
Influencer – som en lyckad sådan kan du tjäna massor av pengar. Jobbet som ingen ens visste att det fanns för några år sedan. Nu är det på allas tungor. Men vad är det egentligen? Vi förklarar.
Köp ett museum från 60-talet
Nu kan du köpa ett museum för under en miljon kronor. Här är det som att inget hänt sedan huset byggdes i början på 60-talet. Tiden har stått helt stilla – och vilken färg- och mönsterexplosion!
Efter Melodifestivalen – här är Hasse Anderssons nya jobb
Hasse Kvinnaböske Andersson gör stor comeback. Både i Mello och i ett nytt trädgårdsprogram för och med barn. I den magiska trädgården får vi följa frö till planta via en tidsmaskin.
Läs mer om Mello.
Mjuka toner! Skapa en naturnära stil i blå nyanser
Blått och vitt är en klassisk kombination. Här har vi kombinerat med detaljer i gediget trä, skinn och jute. Använd gärna återbruk och dekorera med målade ramar för en personlig stil. Kika i LEVABO:s webbutik – här finns prylarna som skapar stilen!
15 prylar som bevisar att du börjar bli gammal
Hur har du det med inredningen där hemma egentligen? Följer du trender, kör du klassiker, eller har du tappat det helt? Här är 15 prylar som bevisar att du bör se upp – du börjar bli gammal!