Lokalt

Trump till Putin: "Grattis"

USA:s president Donald Trump har gratulerat sin kollega Vladimir Putin som vann en jordskredsseger i presidentvalet i Ryssland. - Jag talade i telefonen med president Putin och gratulerade honom till valsegern.

Linköping vann - efter 108 minuter

Åtta minuter in i den tredje förlängningsperioden, då fick Chad Billins taket att närmast lyfta. Linköping vann mot Djurgården efter 108 minuter - den fjärde längsta slutspelsmatchen någonsin.
Läs mer om Djurgården.
Man åtalas misstänkt för flera års ofredanden
En 50-årig man åtalas för flera fall av ofredande och förgripelse mot tjänsteman.
Elexporten är en bortglömd klimatfråga
Den svenska elexporten kan öka klimatnyttan i hela EU. Det skriver Linda Burenius Magnusson från 100 % förnybart, som samlar svenska aktörer som vill driva på en omställning av det svenska energisystemet. Debatt 21/3.

Dags att förtydliga vad vi säger ja - och nej - till

Förtryck. Ja till böneutrop? Låt oss stå upp för religionsfriheten. Men låt oss förtydliga vad vi säger ja till. Och samtidigt passa på att ta upp vad vi säger nej till. Vi har varit naiva.
Två döda i bostad i Gävle
Två personer har hittats döda i en bostad i Gävle under tisdagseftermiddagen, bekräftar polisen. Det rör sig om en kvinna i 55-årsåldern och en man i 35-årsåldern.
Läs mer om Gävle.
Bellas skivtips: "Grundat i doom och progg med inslag av death metal och piano"
Bella tipsar om metal i veckans skivtips. Japaner döpta efter en The Gathering-låt gör givetvis ett gott första intryck.
Läs mer om The Gathering-låt.
Tre döda i bombdåd i Ecuador
Tre soldater dödades och minst sju personer skadades när en bomb detonerade i de norra delarna av Ecuador, på gränsen till Colombia.
Läs mer om Colombia och Ecuador.
Svenskhet på Södermöre
Redan på 1600-talets fanns svenska värderingar på Södra Möre. Foto: Anders Johansson Voxtorps kyrka. Här identifierade sig folk som svenskar - redan på 1600-talet.
Läs mer om Södermöre och Södra Möre.
Tredjeplacerade H 43 Lund tar emot Malmö HP i sista matchen i division 2 södra
Sista matcherna i division 2 södra spelas i kväll, och H 43 Lund och Malmö HP möts i Lunds Idrottshall. H 43 Lund har inför matchen en vinstsvit på sex segrar i rad. Malmö HP förlorade sin senaste match med 24-25 mot Lågan.
Läs mer om Lund, Lågan och Malmö HP.
GW Landskrona mot Åstorp i Landskrona Idrottshall i näst sista omgången
Det är dags för den näst sista omgången i division 3 södra. Då tar sjundeplacerade GW Landskrona emot åttondeplacerade Åstorp i Landskrona Idrottshall i kväll.
Ät mindre kött om du vill rädda Östersjön
Lars-Ivar Ericson (C) menar att Sveriges lantbrukare bedriver ett ansvarsfullt lantbruk, men köttkonsumtion orsakar algblomning och bottendöd. Priset får vi betala i form av bottendöd i Östersjön och apokalyptiska klimatförändringar.
Läs mer om Östersjön.
Ole, dole doff för tarmcancerpatienter
Ole, dole, doff ja, det är fortfarande så illa ställt att det för patienter med spridd tarmcancer kan vara ett lotteri vilken behandling du får. 6 000 nya fall av tarmcancer upptäcks varje år.
En stark och omtumlande resa med Jenny Wilson
Jenny Wilson sätter inte bara orden på sina egna upplevelser utan även på en ny berättarkultur, skriver BT:s recensent Karin Grönroos om albumet "Exorcism". - Well we're home. Wanna sit on my couch? Ouch! What...? What happened after this?
Läs mer om Exorcism och Jenny Wilson.
En musikalisk berg- och dalbana
Det finns många saker att uppskatta på The Decemberists nya albumet, men tyvärr känns helheten som en berg- och dalbana, och inte en bra sådan, skriver Louise Olsson.
Läs mer om Louise Olsson.
En storslagen uppföljare
Efter att Malmö-bandet Hey Elbow golvade popkritiker med sitt debutalbum "Every other" för tre år sedan är de nu tillbaka med ny musik. Den här gången är experimentlustan och det storslagna soundet till och med ännu större.
Sällskapet utan Thåström saknar tyngd
Sällskapet utan Thåström är lite som en trebent hund. De övriga medlemmarna Ossler och Niklas "Hell" Hellberg har istället anlitat mörkerpop-sångerskan Andrea Schroeder. Hon låter som en mix mellan Marlene Dietrich, Patti Smith och Nico.
IFK om vikande publiksiffror: "Mer oroande att se siffrorna från de andra kvartsfinalerna"
Foto: Bosse Nilsson Nikolas Larsson oroas inte över att publiksnittet minskade den här säsongen. IFK Kristianstad tappade knappt 300 åskådare i snitt jämfört med förra säsongen i Handbollsligan.
Läs mer om Handbollsligan.
Psykiatri Skåne är återigen i kris
Det är dags för politikerna att se allvaret och ta ansvar för situationen. Sommaren 2015 genomgick den skånska psykiatrin en kris.
Linköping vann - efter 108 minuter
Sporttelegram. 8.38 in i den tredje förlängningsperioden - då fick Chad Billins taket att närmast lyfta. Linköping vann efter 108 minuter den fjärde längsta slutspelsmatchen någonsin. Därmed är det kvitterat till 1-1 i kvartsfinalen.
Uppgifter: Två döda i bostad i Gävle
Inrikes. Två personer uppges ha hittats döda i en bostad i Gävle under tisdagseftermiddagen, skriver Gefle Dagblad. Enligt tidningen har en kniv använts. Uppgifterna bekräftas inte av polisen.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
Framtiden är här - Brynäs juniorer tog för sig: "En dröm som gick i uppfyllelse"
Ett hårt skadedrabbat Brynäs krigade till sig en vinst mot storfavoriterna Växjö. Och som man gjorde det.
Läs mer om Växjö.
Uppgifter: Två döda i bostad i Gävle
Två personer uppges ha hittats döda i en bostad i Gävle under tisdagseftermiddagen, skriver Gefle Dagblad. Enligt tidningen har en kniv använts. Uppgifterna bekräftas inte av polisen.
Läs mer om Gefle Dagblad och Gävle.
När Palushaj gör mål vinner Brynäs - kvitterat i matchserien: "Viktigt att powerplay funkar"
Poängkungen Aaron Palushaj hade inför mötet med Växjö inte gjort mål sedan 10 februari borta mot HV71. Det var ungefär då som laget började haverera rejält.
Läs mer om Växjö.
IFK säkrade andraplats i Hallstahammar
Med en seger i Hallstahammars bökiga hall skulle IFK Nyköping säkra även andraplatsen och en något enklare kvalväg mot handbollsettan. Det gick vägen! Med de oväntat stora segersiffrorna 34-21.
Läs mer om Hallstahammar.