Blekinge Läns Tidning


Stort gängbråk i Södertälje

En man hittades med stickskador i buken efter ett bråk i Södertälje med ett tiotal personer inblandade, rapporterade polisen på söndagskvällen. Den skadade är förd till sjukhus. Händelsen

Läs mer om Södertälje.

Allsvenskan

Mjällby är på jakt efter säsongens första trepoängare när Häcken gästar Strandvallen. Vi direktrapporterar från matchen som du följer här på bltsydostran.se från 17.30. Live-published

Läs mer om Häcken och Strandvallen.
Polis utreder brott efter...

Påskaftonens kollision mellan en taxibåt och en Finlandsfärja i Stockholms skärgård resulterar i en förundersökning om vårdslöshet i sjötrafik. - Någon av skepparna har brustit i utkik.

Läs mer om Finlandsfärja.
Barn räddades ur varm bil

Ett litet barn räddades ur en varm låst bil som stod parkerad i Halmstad på söndagseftermiddagen. En väktare larmade SOS Alarm som fattade beslut om att rutan på bilen skulle krossas

Läs mer om Halmstad.

Vackert väder men värmen...

Värmen är på påskfirarnas sida denna helg. Lagom till vardagens återtåg blir det svalare. Men deppa inte, solen är här för att stanna.

Misstänkt för sexbrott mot...

En 24-årig Linköpingsbo har anhållits misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn, rapporterar lokala medier. Mannen anhölls på påskaftonen och hämtades av polisen under kvällen.

Läs mer om Linköpingsbo.
Lågt intresse för EU-val i...

Regeringen har avsatt 60 miljoner kronor för att öka intresset för EU-valet, bland annat genom att anordna skolval. Men av landets 4 000 skolor har bara 164 anmält intresse.

Läs mer om EU-val och EU-valet.
Trafikolycka vid avfarten till Hanöhus

En singelolycka har inträffat vid Sölvesborgs Energi & Vatten, vid avfarten till Hanöhus. Enligt SOS Alarm ska två personer ha befunnit sig i personbilen, som hamnat på taket.

Läs mer om Vatten.
Tusentals måste göra nytt...

Tiotusentals personer missade att förnya sitt förarbevis för skoter och fyrhjuling i tid och står därmed utan giltiga förarbevis.

Kvinna omkom i bilolycka i...

En kvinna i 30-årsåldern omkom i en frontalkrock mellan två personbilar på riksväg 26 vid Hestra norr om Gislaved vid 13-tiden på söndagen. Kvinnan körde en bil där även en tioårig flicka åkte. Hon klarade sig med lindriga skador.

Läs mer om Gislaved och Hestra.
Plantskolan ett säkert vårtecken

Med varma vårvindar dyker besökarna upp på plantskolorna.Det är dags att sätta i gång med allt man planerat under den kalla vintern, att äntligen få sätta fingrarna i jorden.

Fyra svårt skadade i...

Fyra personer skadades allvarligt i en kollision mellan två personbilar på riksväg 26 vid Hestra norr om Gislaved vid 13-tiden på söndagen. Samtliga fyra fördes i ambulans till Värnamo

Läs mer om Gislaved, Hestra och Värnamo.
Lavin i off pist-område i Åre

En lavin gick tidigt på eftermiddagen vid Hällfjället i Åre. Vid 15-tiden kunde polis, fjällräddare och Skistar-personal som sökt igenom området konstatera att ingen person skadats.

Pelargonaktion i Umeårondell

En aktion av det ovanliga slaget genomfördes i Umeå under påskdagsmorgonen.

Läs mer om Umeå och Umeårondell.
Följ Mjällbys jakt på tre poäng

Mjällby är på jakt efter säsongens första trepoängare när Häcken gästar Strandvallen. Vi direktrapporterar från matchen som du följer här på bltsydostran.se från 17.30. Mjällby slipper

Läs mer om Häcken och Strandvallen.
Polis på cykel tog mopedfyllo

En polispatrull på cykel hade bra fart på hjulen under natten mot påskdagen i centrala Gävle. Polispatrullen cyklade nämligen i fatt en misstänkt rattfyllerist på moped på Kyrkogatan

Läs mer om Gävle och Kyrkogatan.
Korna skuttade ut i solen

Nu är de äntligen ute. 130 kor släpptes ut från ladugården på Björketorps gård på påskdagen. Strax efter klockan elva på söndagen öppnade bonden Per Brunberg grinden och kossorna kom

Läs mer om Per Brunberg.
Mercedes elbil gynnas i Kina

Denza, Mercedes nya elbilssatsning i samarbete med kinesiska BYD, är berättigad till subventioner om nästan 120 000 yuan (130 000 kronor) per exemplar när den börjar säljas i höst. Det meddelar Daimler på bilmässan i Peking.

Läs mer om BYD, Daimler, Kina och Peking.
Tre nya för alla som älskar Android

Tre nya smarta Androidtelefoner i flaggskeppsklassen har samtidigt landat i butikerna. Sannolikt konkurrerar de mer med varandra än med Apples Iphone.

Läs mer om Android och Androidtelefoner.
Villainbrott på Patrullvägen

Under lördagskvällen upptäckte boende i en villa på Patrullvägen i Karlskrona att de haft inbrott. De okända gärningsmännen tog sig in genom att bryta upp ett fönster. Polisen planerar

Läs mer om Karlskrona och Patrullvägen.
Forskare söker perfekta...

Är du trött på att slå alla utslag i skogen? Nu hoppas forskare komma fram till rörelsemönstret för den perfekta golfsvingen.

Obamacare drabbat av...

Heartbleed, beskriven som den värsta buggen i internets historia, fortsätter att sprida oro. Användare av `Obamacare`, det nya sjukförsäkringssystemet i USA, tvingas nu skaffa nya lösenord.

Läs mer om USA.
Insekter har bytt snopp och...

Några insekter inom släktet Neotrogla är ovanliga på flera sätt, har det visat sig. Dels pågår deras älskog i sisådär 40-70 timmar. Dels har honorna penis och hanarna vagina - något

Läs mer om Neotrogla.
Lågt intresse för EU-val i...

Regeringen har avsatt 60 miljoner kronor för att öka intresset för valet till EU-parlamentet. En del av pengarna har gått till skolorna för att de ska anordna skolval.

Läs mer om EU-parlamentet och EU-val.
Livshotande skador efter...

En 24-årig man har fått livshotande skador efter ett våldsdåd i Västervik. Vid 8.30-tiden på lördagen slogs larm efter ambulans som hämtade mannen i en lägenhet.

Läs mer om Västervik.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03