Bohusläningen

Fängelse för bortförande av flicka

Mörbylånga/TT Två män döms till ett års fängelse för att ha fört bort den 13-åriga dottern till en av männen på Öland förra hösten.Det handlar om en vårdnadstvist och flickan ville enligt rätten inte träffa pappan.
Läs mer om Öland.

Hillevi Wahl berättade om uppväxten

TANUMSHEDE En liten flicka som flyr med sin kattunge från sina föräldrar mitt i natten. En mamma som placerar en liten barnhand på en varm spisplatta. Hillevi Wahl vet allt om det.
Tjuvar skrämdes på flykt på Gustafsberg
Två unga män tog sig in villan, men ägaren mötte dem i hallen. De båda männen, i 20-25 årsåldern, vände då och började springa mot en bil. Händelsen inträffade strax efter halv ett natten till onsdag på Gustafsberg.
Läs mer om Gustafsberg.
Här är Melodifestivalstäderna 2015
Stockholm/TT Nu är det klart vilka städer som Melodifestivalen arrangeras i under nästa år. Det handlar om Göteborg, Malmö, Östersund, Örebro, Helsingborg och Stockholm, enligt ett pressmeddelande från SVT.

Apple ber användare om ursäkt

Stockholm/TT Apple ber om ursäkt för problem som uppstått när bolaget släppte en mjukvaruppdatering i onsdags.
Ängelholms FF på väg mot konkurs
Stockholm/TT Superettanklubben Ängelholm är på väg att gå i konkurs. Om det blir verklighet kan tabellen räknas om och i så fall blir Hammarby den stora vinnaren.
Läs mer om Hammarby.
Jason Orange lämnar Take That
Stockholm/TT Take That har drabbats av ett avhopp sedan Jason Orange bestämt sig för att lämna bandet. 44-åringen skrev om sitt beslut på gruppens hemsida sent på onsdagskvällen.
Läs mer om Jason Orange och Take That.
Cameron ber drottningen om ursäkt
London/TT-Reuters Den brittiske premiärministern David Cameron ska personligen be drottning Elizabeth om ursäkt,
Läs mer om David Cameron och Elizabeth.
H&M sjunker på uppåtgående börs
Stockholm/TT Stockholmsbörsen inledde torsdagen med stigande kurser. Klockan 9.20 hade OMXS-index stigit med 0,3 procent till 451,1. De ledande börserna i Europa steg med ungefär lika
Läs mer om Europa.
SAS: Norge ger Norwegian fördelar
Stockholm/TT SAS protesterar i ett nytt brev till det norska transportdepartementet mot att konkurrenten Norwegian specialbehandlas och tillåts anlita personal från låglöneländer i strid med norsk lagstiftning, skriver Aftenposten.
Läs mer om Aftenposten och Norwegian.
Ännu ett nej för Arklöv
Jönköping/TT Jackie Arklöv, dömd för mord på två poliser, försök till mord, tre grova rån, ett försökt till grovt rån samt grovt folkrättsbrott, ville få sitt livstidsstraff tidsbestämt
Läs mer om Arklöv.
Stor brist på ämnesbehöriga lärare
Stockholm/TT Det råder stor brist på lärare inom en rad områden, visar statistik från Skolverket.Så mycket som varannan lärare i gymnasieskolan och var tredje lärare i grundskolan saknar
Läs mer om Skolverket.Så.
Australien återinför omstritt visum
Sydney/TT-Reuters Australien kommer att återintroducera ett kontroversiellt system med `tillfälliga skyddsvisa`, förkortade TPV, för flyktingar.
Läs mer om TPV.
20-åring slog sönder busskurer
En kvinna i 20-årsåldern misstänks ha slagit sönder busskurer och skyltfönster. Skadegörelsen ska ha skett på onsdagskvällen vid 22-23 -tiden. Det handlar om tre busskurer och två skyltfönster
Så slipper du gå vilse på svampturen
Stockholm/TT Kanske förlitar du dig helt på mobilens gps. Eller ditt eget lokalsinne.Det finns andra bättre knep för att slippa gå vilse i jakten på kantarellerna.
Minneslucka möjligt tecken på demens
Stockholm/TT Tillhör du dem som skämtsamt brukar säga att du har alzheimer när minnet spelar dig ett spratt? I så fall kan du vara något på spåren. Små minnesproblem är en stark riskfaktor
Ukraina: Lätta inte på sanktionerna
New York/TT-AFP Ukrainas premiärminister Arsenij Jatsenjuk vädjar till västländerna att inte dra tillbaka sanktionerna mot Ryssland.
Läs mer om Arsenij Jatsenjuk och Ryssland.
Färre kalorier från läsk i USA
Stockholm/TT USA:s läskjättar lovar nu att minska antalet kalorier som amerikanska konsumenter får i sig från läsk med 20 procent på tio års sikt. Kritiker menar att löftet ekar tomt.
Läs mer om USA.
Myggor ska bekämpa denguefeber
Stockholm/TT Forskare i Brasilien har släppt ut tusentals myggor infekterade med bakterien Wolbachia, som för myggorna fungerar som ett vaccin mot dengueviruset.
Läs mer om Brasilien och Wolbachia.
Erdogan pressar Europa att ta ansvar
New York/TT-AFP Turkiets president Recep Tayyip Erdogan uppmanar europeiska regeringar att erbjuda skydd till alla de som flyr striderna i Syrien.
Lönegap får LO att ladda om
Stockholm/TT Löneskillnaderna mellan arbetare och tjänstemän är de största sedan 1930-talet, enligt ny LO-rapport.Fullständigt oacceptabelt, enligt kvinnodominerade Kommunal som laddar
Ännu oklart med styret i Lysekil
Lysekil Socialdemokraterna och Lysekilspartiet får lika många mandat. - Min tolkning av resultatet är att väljarna klart sagt att de vill ha en förändring av kommunpolitiken i Lysekils
Läs mer om Lysekil och Lysekilspartiet.
Cibicki: `Vi tappar inte detta`
Halmstad/TT Sex poängs försprång blev åtta. Var Malmös 1-0-seger mot Halmstad guldrycket i fotbollsallsvenskan?Vi tappar inte detta, säger målnickaren Pawel Cibicki.
Läs mer om Halmstad och Pawel Cibicki.
Mayambela: `Ett speciellt mål`
Stockholm/TT Inbytt i den 73:e minuten.Matchhjälte i den 82:a.Det krävdes en irrationell prestation för att avgöra det här. Vackert, sade Djurgårdens tränare Per Olsson om Mark Mayambelas
Läs mer om Per Olsson.
Serieettan tog hjälp av stolpen
Stockholm/TT Stolpen räddade Alingsås segersvit i elitserien i handboll. Det regerande mästarlaget tog sin femte seger i följd i serieupptakten när Sävehof besegrades, 26-25 (10-12)
Läs mer om Sävehof.