Eskilstuna Kuriren

Nilsson återvänder till Ryssland

Volleybollstjärnan Marcus Nilsson återvänder till Ryssland. Han är klar för Lokomotiv Novosibirsk. - Det har gått ganska snabbt. Jag fick frågan i tisdags, säger han till Hallandsposten.

De gör egna versioner av mellolåtarna i kamp mot klockan

Samir & Viktors Mellobidrag "Shuffla" som 60-talsdoftande funklåt eller Benjamin Ingrossos "Dance you off" i soultappning? På nolltid fixar Stone Mountain Orchestra i Örebro helt nya versioner av Melodifestivallåtar.
Det är något visst med lyckliga slut
Ibland undrar jag om det finns en regissör där uppe som gillar lyckliga slut. Börjar efter den senaste veckan tro att det faktiskt är så. För först fick Frida Hansdotter, 32, kröna sin karriär med ett slalomguld.
Läs mer om Frida Hansdotter.
Vad är det konstigaste ni fått skänkta till er butik?
Att gå runt i en andrahandsaffär eller en loppis är som att gå på upptäcktsfärd, det går aldrig att på förhand veta vad som gömmer sig på hyllorna.

Pleijel och Hansson kan få nordiskt pris

Agneta Pleijels roman "Doften av en man" och Gunnar D Hanssons diktsamling "Tapeshavet" har nominerats till Nordiska rådets litteraturpris 2018. De har tagits ut till tävlan tillsammans med elva andra nordiska litterära verk.
Läs mer om Doften, Hansson, Nordiska och Tapeshavet.
Tack för att ni delar er smärta med oss
Så här i Melodifestivaltider är det svårt att inte tänka på vad som berör, vad som känns äkta och sant.
Läs mer om Melodifestivaltider.
Klæbo struntar i femmilen - åker hem
Norske skidstjärnan Johannes Høsflot Klæbo har bestämt sig för att inte åka femmilen i OS i Sydkorea. Han åker i stället hem. - Johannes bestämde sig tidigt i dag för att det räcker.
Läs mer om Sydkorea.
Insändare: Gnäll och egoism stänger Café Norr
För någon månad sedan fick Café Norr, caféet i hörnet Noachsgatan/Strandgatan, stänga. Orsaken var att någon hyresgäst hade klagat på störande ljud när bandet spelade på fredagar mellan 19 och 20.
Läs mer om Caf Norr.
Debatt: Kortsiktigt tänkande om vindkraften i Eskilstuna kommun
I förra mandatperioden beslutade den rödgröna majoriteten att kommunen själva skulle investera i vindkraft.
Läs mer om Eskilstuna.
Rädslan försvann efter 35 år
Det enda Asterix och hans kompisar i den lilla galliska byn de bodde i under romartiden var rädda för var att himlen skulle ramla ned. Det är väl i princip det enda nutidsmänniskan inte behöver vara rädd för.
Läs mer om Asterix.
Inbrott på Kulturskolan
Oklart vad som stulits i samband med inbrottet.
Läs mer om Kulturskolan.
Klassklyftorna är tydligast på loven
Det finns minst tre problem med att barn i Sverige är lediga 16 veckor per år. Det första är att de inte är i skolan, och svenska elever har mindre undervisning än jämnåriga i många andra länder.
Läs mer om Sverige.
Japan slog mästarna i skridsko
Japan slog de regerande olympiska mästarna i finalen i förföljeseloppet i skridsko. Japanskorna Miho Takagi, Ayano Sato and Nana Takagi satte olympiskt rekord i finalen med 2.53,89. USA besegrade Kanada i bronsmatchen.
Läs mer om Ayano Sato, Kanada och Nana Takagi.
Filmrecension: Innan vintern kommer
I ett krigshärjat Sverige försöker en familj att leva som vanligt. Men när tre militärer kommer på besök kommer våldet nära. Därifrån är det mycket oklart vad som händer i Stefan Jarls natursköna domedagsskildring.
Läs mer om Sverige.
Filmrecension: Wonder
Att skönheten inte enbart sitter i ytan är en tes som Hollywood täljer guld med. "Wonder", om tioårige Auggie född med ett deformerat ansikte, har redan dragit in miljontals kronor.
Läs mer om Auggie och Hollywood.
Mål igen av Arvidsson i Nashville
Viktor Arvidsson var en av målskyttarna i Nashville vid segern mot Detroit i NHL-ishockeyn.
Läs mer om Arvidsson, Detroit och Nashville.
Så många miljoner delar landstinget ut varje år
29 miljoner kronor delar landstinget ut i år till föreningar och organisationer. En tredjedel av kakan går till studieförbunden.
Debatt: En snedvriden bild av skolan har målats upp
Det är genom en bra utbildning som en ljusare framtid skapas för våra barn och unga. Lärare och pedagoger gör ett fantastiskt arbete med våra elever.
Skådespelaren Viola Davis klar för ny roll
Den prisbelönta amerikanska skådespelaren Viola Davis är klar för filmen "Troupe zero", skriver Variety. Duon Bert & Bertie kommer att regissera "Troupe zero" som är baserad på ett manus av Lucy Alibar.
Läs mer om Lucy Alibar, Troupe och Variety.
Alliansen är en tvångströja
Vilka är mest liberala, Centerpartiet eller Liberalerna?" Frågan ställs av Svenska Dagbladet i en intervju med Jan Björklund (L) på måndagen. "Liberalerna är mest liberala", svarar Björklund.
Hobby nära två SM-guld samma dag
En TK Hobby-profil blev svensk mästare i singel på tisdagseftermiddagen. En annan var så nära man kan komma en titel utan att ta den.
Läs mer om SM-guld.
LIVE 14.45 onsdag: Se matchen Brage-AFC direkt på ekuriren.se
Under onsdagseftermiddagen spelar AFC Eskilstuna en intressant träningsmatch mot Brage i Borlänge. Som en del i tidningens samarbete med Mittmedia kan vi nu dessutom visa matchen direkt på ekuriren.se. Den 31 mars är det premiär i Superettan.
Uppgifter: Abdul Razak klar för Sirius
Mittfältaren Abdul Razak, den tidigare AFC-spelaren som förra säsongen återvände till Eskilstunaklubben men då på lån från IFK Göteborg, sägs nu vara klar för allsvenska Sirius kommande fotbollssäsong.
Läs mer om Eskilstunaklubben.
Ville inte gå vilse 80-talet
Han är sjukt nervös och samtidigt tacksam. Med 14 dagar kvar till premiären av "Tårtgeneralen" i Köping, laddar Fredrik Wikingsson för att möta publikens och kritikernas dom över hans och Filip Hammars debut som spelfilmsregissörer.
Charlotte Kalla ger jämställd idrott ett ansikte
Årets OS verkar bli de svenska damernas mästerskap. I alla fall sett till längdskidor, där Charlotte Kalla är den starkast lysande stjärnan. På samma sätt heter Sveriges främsta simmare Sarah Sjöström.