Eskilstuna Kuriren

Mer Numusik under våren

Höstens lyckade arrangemang Numusik med både lokala och osignade band gav mersmak. Lördag den 21 februari startar en ny säsong, tre band står på scenen. Numusik våren 2015 Lördagarna den 21 februari, 21 mars, 25 april och 9 maj.
Läs mer om Lördagarna och Numusik.

"Skolorna betalar för kommunens dåliga affärer"

Janne Persson, 68 år och Loa Andersson 71 år, minns sina år i byskolan på Fogdön respektive Länna. - Att skolorna kan stängas gör mig så förbannad att det inte är sant, dundrar Janne Persson.
Direktörer har ett samhällsansvar
Det vi vill ha är ett system som premierar entreprenörskap och innovationer. Frågan är bara hur vi främjar en sådan kapitalism.
Så får vi igång det privata byggandet
Förutom att de flesta lokala hyresvärdar, med några få undantag, inte är riggade för produktion finns andra hinder. Fastighetsägarna Mittnord har med stort intresse följt debatten om eventuell försäljning av kommunägda hyreslägenheter.

Eskilstuna flygplats - en kronjuvel?

Låt nu majoriteten (M+C+S) beställa en faktabaserad utredning av förutsättningar (behov, nyttor) för en kraftfull utveckling av Eskilstuna flygplats. Dess läge har mycket stort värde.
Läs mer om Eskilstuna.
Ett friskare Sverige är rikare
Folkhälsominister Gabriel Wikström (S) gör hedervärda insatser för ett friskare Sverige. I det arbetet bör han få brett politiskt stöd.
Läs mer om Sverige.
Åker/Strängnäs föll tungt i målfest
Det är uppförsbacke för Åker/Strängnäs på vägen mot Allsvenskan. 5-8 slutade första playoffmatchen hemma mot Hudiksvall.
Läs mer om Allsvenskan och Hudiksvall.
Grekisk låneansökan "trojansk häst"
Hoppet om en uppgörelse mellan Grekland och långivarna lever.
Läs mer om Grekland.
LIVE: Åker/Strängnäs-Hudiksvall
Åker/Strängnäs inleder i kväll kvalet till Allsvenskan. För motståndet i play off 1 svarar Hudiksvall. Du kan följa det första mötet i Åkers ishall direkt här via twitter och Svenska Ishockeyförbundets onlinerapportering.
Läs mer om Allsvenskan och Hudiksvall.
Full fart i Malmabacken
Under hela sportlovet fylls skidbacken i Malmköping av slalomfantaster
Läs mer om Malmabacken och Malmköping.
Surt, sa guifaren om förlusten
Guif brukar vara svårslaget hemma i Sporthallen. Men på onsdagskvällen inkasserades säsongens andra hemmaförlust. Malmö, som slåss om en slutspelsplats, vann med klara 31-25 (17-14) efter att tidigt ha tagit kommandot.
Läs mer om Sporthallen.
Genupptäckt kan hjälpa astmatiker
Forskare har i en ny studie funnit att tio gånger så många gener än vad man tidigare känt till är kopplade till allergiska besvär och astma. Upptäckterna kan bana väg för effektivare astmamediciner.
Curling och släde lockade till heden
Det blev en succé när de unga fick pröva på strykjärnscurling på hedens is i Malmköping. Att åka släde efter traktor var en populär aktivitet precis som curlingen.
Läs mer om Malmköping.
Han föreslås bli ny kommunchef
På onsdagseftermiddagen presenterade kommunen sitt förslag på vem som ska efterträda Peter Lundberg som kommunchef. Per Bäckström föreslås bli ny kommunchef i Strängnäs kommun.
Läs mer om Peter Lundberg.
Möte om landsbygdsskolor
Härads hembygdsförening bjuder på onsdag ni in till möte i bygdegården om landsbygdsskolorna. Christina Nilsson Löw är ordförande i Härads hembygdsförening och engagerad i bevarandet av landsbygdsskolorna.
Skanska får miljardorder av Astra Zeneca
Byggkoncernen Skanska har fått i uppdrag att bygga en forsknings- och utvecklingsenhet och ett huvudkontor till läkemedelskoncernen Astra Zeneca i Cambridge i Storbritannien, skriver Skanska i ett pressmeddelande.
Unga talanger gör elektronisk dansmusik redo för arenorna
På senare år har den svenska housemusiken sålt ut arenor världen över med artister som Swedish House Mafia och Avicii i spetsen. I Flen sliter tre unga killar för att bli nästa musikexport inom genren.
Läs mer om Avicii och Swedish House Mafia.
Skogstorpselevermed i språktävling
Elever i årskurs åtta och nio frånSkogstorpsskolanhar gått vidare i Språkolympiaden. Språkolympiaden är en språk- och kulturtävling i moderna språk för grund- och gymnasieskolor i hela landet, skriver Eskilstuna kommun i ett pressmeddelande.
Läs mer om Eskilstuna och Språkolympiaden.
Enas om fasthet mot Ryssland
Trots att Sveriges regering inte har böjt sig för Ryssland på det sätt som tillskrivs den finns det ändå problem i UD:s agerande. "Wallström gick med på Vladimir Putins krav" var huvudnyheten i måndagens Expressen.
Läs mer om Expressen och Ryssland.
Varför hata?
Kan man inte glädjas åt andras framgångar? Jag blir oerhört upprörd efter att ha sett flertalet rent hatiska inlägg och kommentarer på sociala medier de senaste dagarna mot Viktor och Samirs framträdande i Melodifestivalen.
Läs mer om Melodifestivalen och Viktor.
Supertalangen klar för City
André Alsanati har länge varit på väg till City och på tisdagen blev övergången helt klar. 15-åringen har imponerat på division 2-klubben och fått ett A-lagskontrakt. - Jag trivs jättebra med lagkamraterna, tränaren och föreningen.
Läs mer om A-lagskontrakt och City.
Ödmjuk inför musikens magi
Mikael Barani blir rörd av musikens magi och inspirerad av de musiker som viger sitt liv till sin passion. Bäst just nu The Electric MZ:s debutvinyl "Silent in the murmur".
Läs mer om Silent.
Skidkul på Vilsta Wintercamp
Tisdagen bjöd på två invigningar och ett startskott i Vilsta. Men också på Vasalopp och blåbärssoppa. Tim, Ida, Linn och Ella pausar från åkningen och fyller på med ny energi.
Säkerhetsbrist stänger simhallen
Av säkerhetsskäl tvingas simhallen i Flen vara stängd under sportlovet. Det var i fredags som personal och besökare i Simhallen uppmärksammade att en av de stora bjälkarna som löper längs med taket hade fått en spricka i sig.
Läs mer om Flen och Simhallen.
Grafikens hus vill vara kvar i Sörmland
Det är både ekonomi och läge som avgör vart Grafikens hus väljer att flytta in permanent. Det är ett pussel med många bitar som institutionens ledning lägger. Guje Sevón, ordförande i Grafikens hus styrelse.
Läs mer om Sörmland.