Hallandsposten

Finländska stjärnan förlänger med HV71

HV71:s finländska stjärncenter Riikka Välilä fortsätter spela i SDHL i ytterligare en säsong. 44-åringen var den här säsongen Jönköpingslagets bästa poänggörare i grundserien med 15 mål och 32 assist.
Läs mer om Riikka Välilä.

Grafs sista föreställning

Carl Fredrik Grafs arv är en välskött kommun med god ekonomisk hushållning. Nyligen blev det klart att Halmstads kommun är en av finalisterna i rankningen "Årets superkommun".
Professor: Tydliga bevis för planlagt mord
Peter Madsens livstidsdom för mord var väntad, säger professorer till TT.
Unionen: Lågkonjunktur drabbar främst kvinnor
Nästa lågkonjunktur kommer under nästa mandatperiod, spår Unionen. I skottgluggen står då enligt fackförbundets konjunkturrapport enklare tjänstemannajobb - där majoriteten utgörs av kvinnor.
Läs mer om Unionen.

Ingen ordning och reda i Hylte

En "apotekspeng", ett nytt äldreboende i Unnaryd och fler behöriga lärare. Det är några satsningar som Bo Gunnar Åkesson, Moderaterna, vill se.
Krisande nätjätte oroar marknaden
Ett starkt resultat kanske inte räcker när det skandalomsusade Facebook redovisar årets delårssiffror i morgon. Ökade kostnader för säkerhetsåtgärder efter dataläckan får marknaden att rygga tillbaka.
Läs mer om Facebook.
Politiken måste integrera mera
Sysselsättning. Dagens politiska verklighet handlar om att fler nyanlända måste komma i arbete. Årets valrörelse kommer inte att bli likt tidigare.
Bankerna spår betydligt svagare tillväxt
Den globala ekonomin går fortsatt starkt - men på den inhemska marknaden finns flera orosmoln.
Facebook lanserar nya regler
Ökat skydd för flyktingar och migranter samt möjlighet att överklaga beslut om Facebook valt att ta bort individuella poster. I dag släpper Facebook nya regler för vilket innehåll som får läggas upp på det sociala nätverket.
Läs mer om Facebook.
Personalfrågor viktigt för Hylte
Vuxenutbildning med hög kvalitet och gratis kollektivtrafik för personer över 65 år. Det är satsningar som Lisa Mogren, Vänsterpartiet, vill lyfta fram.
Halland och Sverige behöver fasta husläkare
Primärvården bör organiseras utifrån husläkarna och rustas att ta ett större ansvar för att förebygga, möta och behandla fler vårdbehov än i dag, skriver tre företrädare för Liberalerna. Debatt 24/4.
Läs mer om Liberalerna och Sverige.
Har vi inte spelat i sidled under alldeles för lång tid?
Halmstad. HBK förlorar mot Norrby. Det var inte otur utan beroende på en totalt idéfattig fotboll. Personer som har mer i lön än de flesta kommunanställda levererar inte. Men är det inte en bild över Halmstad just nu? Vi spelar i sidled.
Läs mer om Halmstad och Norrby.
Växjös dubble SM-guldhjälte slutar
Växjö har varit svenska mästare i ishockey i drygt ett dygn. Men redan nu står det klart att en av SM-guldhjältarna avslutar den aktiva karriären.
Här är Valmir Berishas nya klubb
Han har varit i Italien, Grekland, Nederländerna och Norge. Nu blir Island nästa stopp på fotbollsresan för förre Halmstads BK-anfallaren Valmir Berisha, 21.
Laholm får inte vara ute och cykla
Laholms kommun måste ta lärdom av de två skandalerna förra sommaren där pengarna bokstavligen rullade iväg. En värdefull proffscykel som finns i källaren till rådhuset i Laholm vållar nu huvudbry för kommunchefen Peter Andreasson.
Läs mer om Laholm och Peter Andreasson.
Sakfrågorna är högsta prioritet
Bra arbetsmiljö, privata byggaktörer och föreningslivet. Det är några prioriteringar som Tommy Edenholm, Kommunens Väl, lyfter fram.
Läs mer om Tommy Edenholm.
Janmark 14:e NHL-svensk i Tre Kronor
Dallasspelaren Mattias Janmark blir den 14:e NHL-spelaren som tar plats i Tre Kronor, som i dag börjar förberedelserna inför kommande Sweden Hockey Games. Med på den resan är också en Djurgårdsjunior.
Läs mer om Djurgårdsjunior och Tre Kronor.
Gymnast berättade om övergrepp 2011
Den amerikanska gymnasten och OS-guldmedaljören McKayla Maroney larmade om landslagsläkaren Larry Nassars övergrepp fem år innan han greps.
1-0-seger för Grimeton mot Träslövsläge - Erik Larsson matchhjälte
Grimeton vann hemmamatchen mot Träslövsläge i division 5 Halland i fotboll med 1-0. Matchens enda mål stod Erik Larsson för i första halvleken.
Derome/Åskloster avgjorde i första halvlek mot Väröbacka
Söndagens matchen mellan Derome/Åskloster och Väröbacka i division 5 Halland i fotboll avgjordes redan i första halvleken. Hemmalaget Derome/Åskloster ledde med 2-0 i paus, och resultatet stod sig matchen ut.
Läs mer om Halland och Väröbacka.
Bua fixade en poäng hemma mot Halmia Academy
Halmia Academy ledde med 1-0 efter första halvlek borta mot Bua i division 5 Halland i fotboll. I andra halvlek jobbade sig Bua in i matchen. Till slut blev det en poäng var till lagen, matchen slutade 2-2.
Läs mer om Bua, Halland och Halmia Academy.
Första Europatoursegern för Haglund
Svensk golf har fått en ny vinnare på damernas Europatour. 24-åriga Jenny Haglund vann tävlingen i Rabat efter särspel.
SM-guld till Hylte/Halmstad
SM-guld, SM-guld, SM-guld! Hylte/Halmstad tog klubbens åttonde SM-titel på herrsidan efter en ny 3-2-seger i Linköpings sporthall och 3-0 i matcher.
Läs mer om SM-guld och SM-titel.
HP satsar mer på lokal journalistik
HP satsar vidare på lokala nyheter. I Laholm anställs Carina Nilsson och i Hylte återkommer Isabel Bark. Samtidigt inleder Jerry Carlsson HP:s nya näringslivsbevakning - och på sporten förstärks laguppställningen med Povel Arwidson.
Svenska företag blickar mot Japan
En rekordstor handelsdelegation är på väg till Japan. Svenska storföretag och start-up-bolag hoppas på nya affärer i världens tredje största ekonomi. - Syftet är att visa det nya Japan.
Läs mer om Japan.