Kvällsposten

En person till sjukhus efter mc-olycka

En person har förts till sjukhus efter en mc-olycka i Malmö. – Det talas om två personer som är inblandade, säger Helena Ralmark på polisens ledningscentral.
Läs mer om Helena Ralmark och Malmö.

6-årig pojke omkom i drunkningsolycka

En 6-årig pojke har avlidit efter en drunkningsolycka vid Fria bad i Helsingborg. Anhöriga är underrättade. – Det är jättehemskt, säger Johnny Savic, ägare till en restaurang intill stranden.
Läs mer om Fria, Helsingborg och Johnny Savic.
6-årig pojke omkom vid badplats
En 6-årig pojke har avlidit efter ett drunkningstillbud på Fria bad i Helsingborg. Anhöriga är underrättade. – Våra patruller håller på att utreda vad som har hänt, säger polisens pressinformatör Helena Ralmark.
Läs mer om Fria, Helena Ralmark och Helsingborg.
Nu åker pridetåget över Öresundsbron
Under juli arrangeras både Regnbågsfestivalen i Malmö och Pridefestivalen i Köpenhamn. Ett pridetåg kommer färdas över Öresundsbron – bokstavligt talat. Ett Öresundståg ska nämligen folieras i pridemönster.

En kvinna död efter drunkningsolycka

En kvinna drunknade under torsdagsmorgonen i Höllviken. Anhöriga är underättade.
Läs mer om Höllviken.
Fick hjärnsjukdom efter vattkopporna
För två år sen drabbades Henrik Taxn i Löddeköpinge av vattkoppor. Det kändes lite lustigt att få det i vuxen ålder, tyckte han. I dag är det inte lika kul längre. Vattkopporna ledde till en hjärninflammation som gör att han bara orkar vara vaken några timmar om dygnet. – Har vi besök och man sitter uppe och pratar, och de kanske har barn och så där, då kan man bli sängliggande 2-3 dagar, säger han till Kvällsposten.
Kamillas mördare – nu får han sitt straff
Kamilla Hantuschs expojkvän dömdes i dag för att ha strypt henne till döds. I morgon får han sitt straff. – Jag har aldrig haft för avsikt att döda henne, säger han enligt Jydske Vestkysten.
Läs mer om Jydske Vestkysten.
Sovande anställd vid polisen får löneavdrag
Den polisanställde mannen försov sig vid upprepade tillfällen, sov sig igenom ett helt arbetspass och försvann från jobbet innan arbetsdagens slut. Nu straffas mannen med ett kännbart löneavdrag. Fortsätter den trötte polisanställdes beteende kan han nu förlora jobbet, enligt polisens personalansvarsnämnd.
Polisen gör succ – med Almedalsskämt
Polisen i Lund åkte till Almedal för att snacka lön med Löfvn. Men möttes bara av åkerfält – i Almedal utanför Lund. Nu gör det skojfriska inlägget succ på Facebook.
Larm i Limhamn om drunkningstillbud
En äldre man föll på onsdagen i vattnet från en båt vid hamnen i Limhamn. – Just nu pågår återupplivningsförsök på plats, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.
Läs mer om Limhamn, Syd och Torbjörn Krokström.
Bilar i krock i Malmö – båda fick bärgas
Två personbilar har krockade i Klagstorp i Malmö under onsdagsförmiddagen, larmet kom in 09:24.
Läs mer om Klagstorp och Malmö.
Ledare: Ett trefaldigt leve för bron!
1 juli 2000. Drottning Margrethe av Danmark hälsar på sin kusin kung Carl Gustaf av Sverige på den bro som invigs och utgör den första fasta förbindelsen mellan länderna. För Öresundsregionen inleds en ny era.
Läs mer om Carl Gustaf, Danmark och Sverige.
Hennes profilbild stals på Facebook
Carolina Roos från Arlöv fick sig en otäck överraskning när hon var inloggad på Facebook. En okänd person använder hennes bilder och skriver inlägg i olika grupper. – Jag började gråta, jag blev bara helt paff. Tänkte vad är detta, vad håller folk på med? säger hon.
Läs mer om Arlöv och Facebook.
Extrainsatt årsmöte: Halmstad blir bolag
Halmstad BK ska bli ett bolag. Det beslutades på ett extrainsatt årsmöte sent i kväll. – Orolig för att medlemmarna inte skulle godkänna det har jag väl aldrig varit. Men det är ändå skönt och viktigt att veta att vi nu har deras förtroende att gå vidare i frågorna, säger HBK-ordföranden Tony Karlsson till Hallandsposten.
Läs mer om Hallandsposten.
Väg stängdes av efter husvagnsolycka
Väg 9 utanför Ystad har stängts av efter en olycka. En bil och en husvagn har krockat. Strax efter tio rullade trafiken på vägen igen.
Läs mer om Ystad.
Här är konstmuseets nya drömutställning
Försvunna mästerverk och dolda konstskatter. För att tillgängliggöra sin stora konstsamling väljer nu Kalmar konstmuseum att skapa en helt ny utställning på obestämd tid. – Istället kommer den långsamt och gradvis förändras, säger museichefen Bengt Olof Johansson i ett pressmeddelande.
Läs mer om Bengt Olof Johansson och Kalmar.
Jägarförbundet hyllar hårda tjuvjaktsdomen
Den danske tjuvskytten dömdes till tre års fängelse och tvingas böta 211 000 kronor. Nu hyllas den hårda domen av Svenska Jägarförbundet. – Jag tycker att den markerar att det inte är okej, säger Fredrik Jonsson, jaktvårdskonsulent på Svenska Jägarförbundet.
Svenska tjejerna som är med i OS i talang
Det har många gånger sagts att man inte kan tävla i musik. Gruppen lavie håller nog inte med. Om mindre än två veckor reser de fyra tjejerna till Los Angeles för att vara med i The World Championship of Performing Arts – även kallat OS i talang. – Det känns som att det är nu det börjar, vi vill få in en fot i musikbranschen, säger Bella Lennartsson, en av gruppens medlemmar.
Sven Melander om det tuffa sommarschemat
Det blev ingen ledig sommar för underhållningsmaskinen Sven Melander. I stället står det jobb i almanackan. Bland annat ska han debutera som operettcharmör. – Det kommer liksom saker som man tycker är kul att göra, då vill man ju helt enkelt gärna göra dem, säger han.
Läs mer om Sven Melander.
Brand i byggnad i Ärtholmen i Malmö
Det brinner i en byggnad i området Ärtholmen i Malmö. – Det kommer rätt mycket rök ur balkongen, säger frilansfotografen Fritz Schibli som är på plats.
Läs mer om Fritz Schibli, Malmö och Ärtholmen.
Allies, 1, efterlysning: Har du sett Nin nin?
Separation kan vara tungt.Fråga bara Allie, 1, som blivit av med sin älskade Nin nin.Nu efterlyser mamman Emmy Hjalmarsson gosedjurskaninen – på Facebook har över 50 personer delat vidare hennes efterlysning.– Hon har sovit väldigt oroligt inatt, hon brukar ju alltid ha den, säger hon.
Läs mer om Allie, Emmy Hjalmarsson, Facebook och Nin.
Filips fina hyllning till Filippa efter cancern
I januari fick Filip, 22, beskedet att hans nära vän Filippa, 24, drabbats av bröstcancer. Nu hyllar han henne för hennes styrka under tiden sjukdomen kontrollerat hennes liv. –Jag vill visa för henne hur mycket hon betyder för mig, berättar han.
Läs mer om Filip och Filippa.
Motorvägsavfart avstängd efter olycka
Avfart från motorväg är avstängd efter en singelolycka. Bärgare än på väg till platsen – finns ingen prognos hur länge vägen är avstängd.
Andreas vill sudda ut den färglösa maten
Blekinge – den färglösa matens hembyggd. Matbloggaren Andreas Ivarsson vill sudda ut den dystra bilden av landskapets matkultur. Något han gör i form av boken Smak av Blekinge. – Blekinge är Sveriges Alabama när det kommer till mat, säger han.
Läs mer om Blekinge och Smak.
Misstänkt föremål – Malmögata avspärrad
Polisen har spärrat av en gata i Malmö efter ett samtal om ett bombliknande föremål. – Det är en tillräckligt stor avspärrning för att ingen ska komma till skada om det skulle smälla, säger Mats Thimgren, inre befäl vid Malmöpolisen.
Läs mer om Malmö, Malmögata och Malmöpolisen.