Kvällsposten

Rydhagen: Ingen nyansering i debatten

Det bästa med att flytta utomlands permanent skulle vara att aldrig mer behöva ta del av en svensk debatt. Svensk debatt är motsatsen till matjessill och gingerbread: INGEN som lämnat landet ber att vännerna där hemma ska skicka smakprover av det.

Mamma kidnappade dotter från konditori

Polisen i Skåne söker efter en treårig flicka. Hon har rövats bort från fosterhemmet av sin biologiska mamma som misshandlat henne. – Vi är chockade. Det här är en mardröm, säger fosterpappan till Sydsvenskan.
Läs mer om Skåne och Sydsvenskan.
Beslutet: Svensk skola förbjuder selfies
Ungdomarnas digitala vanor har skapat nya problem för skolor runtom i landet. Flera skolor har infört fotoförbud i sina lokaler – och det innefattar i vissa fall även så kallade selfies. – De flesta tycker att det är lite dumt, säger en högstadieelev.
Fordon fattade eld – skadad fick klippas ut
Fyra personer har skadats i en trafikolycka på E22 mellan Malmö och Lund. En bil fattade eld vid krocken och en av de skadade fick klippas loss ur bilen.
Läs mer om E22, Lund och Malmö.

Fordon fattade eld – skadad fick klippas ur

Fyra personer har skadats i en trafikolycka på E22 mellan Malmö och Lund. En bil fattade eld vid krocken och en av de skadade fick klippas loss ur bilen.
Läs mer om E22, Lund och Malmö.
Flera män flydde i bil efter mordförsök
Polisen i Kronobergs läns söker efter flera män som ska ha varit inblandade i ett mordförsök i Grimslöv i Alvesta kommun tidigt på tisdagsmorgonen. Männen flydde från platsen i två bilar men den ena körde in i ett träd och demolerades. Ingen ska ha skadats varken i mordförsöket eller bilolyckan.
Läs mer om Alvesta och Grimslöv.
Direktören slutar: Har haft för mycket makt
Region Skåne dras med ett underskott på över 600 miljoner kronor för i år. De skånska sjukhusen akutmottagningar kommer med ständiga larm om problem med överfulla mottagningar och personal som säger upp sig. Nu slutar regiondirektören Jonas Rastad, 64 – och kan kvittera ut drygt två miljoner kronor. – Han har haft för mycket makt och har inte lyssnat utåt. Han har förstört hela sjukvården, säger Marie Löfqvist, ordförande för Kommunal vård och omsorg i Helsingborg.
Region Skånes regiondirektör slutar
Jonas Rastad slutar som regiondirektör för Region Skåne efter 2,5 år på posten. En överenskommelse ska ha träffats mellan regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S) och Jonas Rastad. Den ska ha skett i bästa samstämmighet uppger Rastad i ett pressmeddelande.
Gumball drar genom Skåne – polisen redo
Fart- och partytävlingen Gumball är på väg söderut. Under eftermiddagen väntar depåstopp på Koenigseggs anläggning i Ängelholm. – Vi kommer att ha lite kontroller när de kommer men det är ingen större insats, säger Erling Andersson, chef för trafikpolisen i region Syd.
Ann-Christin, 71, gör sitt 40:e Ringsjön runt
I maj 1975 ställde sig Ann-Christin Larsson, 71, för första gången på startlinjen för att avverka det klassiska cykelloppet Ringsjön runt. Nästa lördag är det dags igen – för 40:e gången i ordningen. – Nu har jag bestämt att jag trampar runt för sista gången. Jag vill ju sluta med flaggan i topp, säger 71-åringen.
Orsakade mc-olycka – sen smet bilisten
En motorcyklist vurpar i en rondell i Asarum. Enligt MC-föraren har bilisten som orsakade olyckan smitit.
Läs mer om Asarum.
Hägred: Måns-jublet förväntas kulminera
Vaknade med Månsbiten i skallen. Det var ingen dröm. Professor Birgitta och doktor Olles grabb från Östervångsvägen i Lund tog hem hela tjottaballongen. Jublet förväntas kulminera när Måns kommer hem till Stortorget klockan 18 på måndag.
Vad tycker du om Måns superseger?
Kvällsposten åkte till Måns Zelmerlöws hemstad Lund och ställde frågan: Vad tycker du om Måns superseger i Eurovision?
Läs mer om Eurovision och Lund.
Här är sommarens festivaler i Sydsverige
Reggae på Söndermarken. Metal i Norje. Och country på Söderslätt. Välkommen till festivalsäsongen.
Kalkbrottet har stått öde i flera decennier
I århundraden var slätten på Limhamn en källa till kalk. Men när miljonprogrammen var färdigbyggda och törsten efter cement stillats började nedgången. Och trots att naturen haft över två decennier på sig att återerövra Limhamns kalkbrott syns resterna av den enorma anläggningen fortfarande från nästan hela Malmö.
Läs mer om Limhamn och Malmö.
IFK-festen: Färgar Instagram i orange
I dag kan IFK Kristianstad ta hem titeln och bli svenska mästare i handboll. Och till lagets ära badar både staden och sociala medier i orange.
Man dog efter att ha blivit påkörd på E6
En man dog efter att ha blivit påkörd på E6 utanför Landskrona. – Han har befunnit sig på vägbanan och av oklar anledning hamnat i trafiken, säger Anders Nilsson, länsvakthavande polisbefäl till sydsvenskan.se.
Läs mer om Landskrona.
Han tar över anrika dansrestaurangen
Törringelund lever vidare. Nu lämnar Leif Jönsson över den anrika dansrestaurangen i Malmös utkanter till Paul Tengqvist. – Jag har drömt om att öppna dansställe i hela mitt liv, säger nye ägaren.
Läs mer om Leif Jönsson och Paul Tengqvist.
Kamraterna vittnen till dramatiska krocken
Flera av hopparens kamrater fanns på marken och insåg att en olycka hade skett i luften. – Han var nära marken när reservskärmen löstes ut och kroppen såg lam ut, säger hopparna Johanna Nihln och Matti Sepponen. Enligt hoppledaren Anders Hellström hade mannen ändå tur i oturen. – Han landade på en gräsmatta, men kunde lika gärna ha störtat ner över en byggnad eller i värsta fall över järnvägsspåren, säger han.
Läs mer om Johanna Nihln och Matti Sepponen.
Spriten väller in över den skånska gränsen
Mängderna alkohol som smugglas in i Sverige är fortsatt omfattande. Under 2014 beslagtog tullen 50 134 liter sprit, 42 339 liter vin och 347 565 liter starköl bara i Södra Sverige. – Det är ett omfattande problem i dag. Nästan allt går via Södra Sverige, säger Erik Friberg, utredningschef i Malmö.
Här prövar ungdomar på att arbeta i uniform
Under flera veckor har ett antal ungdomar i Eslöv fått pröva på att jobba som bland annat brandmän och poliser i projektet människan bakom uniformen. Syftet är att skapa större förståelse och respekt mellan ungdomarna och uniformsyrkena. – Det här är det bästa jag har gjort, jag har stortrivits från den första minuten, säger 18-åriga Antonia Miladinov minuterna efter att hon räddat flera skadade från en våldsam brand.
Läs mer om Antonia Miladinov och Eslöv.
Wollstad: Minister med Stockholmstycke
Ni skåningar borde kanske älska Stockholm mer. När framtidsministern Kristina Persson besökte Malmö i veckan sa hon många fina saker om alla de nya skyskraporna, och säkert en massa annat också, men som brukligt i regeringen Löfven kom det planerade budskapet att hamna i skymundan av mera spontana reflektioner.
Mary invigde Europas första brovandring
– Wow! Nästa gång tar jag med mig barnen. Det blåser hård vind men prinsessan Mary darrar inte när hon inviger brovandringen, 60 meter rakt ovanför Lilla Bält. Det gör däremot bron och Danmarks transportminister, svårt höjdrädd, tätt bakom prinsessan.
Läs mer om Lilla Bält och Mary.
Pärlan tvingades bryta KFF-träningen
Kalmar-anfallaren Pär Ericsson tvingades kliva av fredagens träning sedan det huggit till i ljumsken. – Jag skulle skjuta, då kände jag hur muskeln drog ihop sig, säger han till Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten.