Kvšllsposten

Jonsson: MFF måste klara av att stå emot

Åge Hareide har 14 schackdrag på sig för att MFF ska få med sig ett tillräckligt bra resultat hem från Salzburg. Men i balansen mellan en kompakt defensiv och en smart offensiv handlar det även om att spela ut rätt kort i rätt läge. Som en spelsugen Adu från start. Eller en Vladimir Rodic mot trötta backar i andra halvlek.
Läs mer om Adu, MFF, Salzburg och Vladimir Rodic.

Stopp i tågtrafiken på Ystadsbanan

Det är helt stopp i tågtrafiken på Ystadsbanan. Tågen beräknas kunna rulla klockan 16 igen. – Det är en bit räls som måste bytas, säger Johan Tjerneng, presskommunikatör på Trafikverket.
Tågstopp mellan Malmö och Lund
Tågtrafiken står helt still mellan Malmö och Lund. Ersättningsbussar har satts in för på sträckan. – Anledningen är en olyckshändelse, säger Lena Karlsson, presskommunikatör på Trafikverket.
Ingen hjälpte Martin efter mopedkraschen
När Martin Hansson åkte moped råkade han ut för en olycka. Men ingen brydde sig om att hjälpa honom, trots att han låg i diket. – Jag blev förbannad. Ser man en olycka ska man stanna och fråga hur de inblandade mår och om de behöver hjälp. Men ingen stannade, trots att de måste ha sett mig flyga i diket, säger Martin.
Läs mer om Martin.

Pär Ericsson lånas ut resten av säsongen

Pär Ericsson lämnar Kalmar FF. Anfallaren lånas ut till allsvenska konkurrenten Örebro resten av säsongen. – Det blev klart på söndagsförmiddagen, allting med Örebro. Det handlar om ett lån året ut, men med en köpoption, säger Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson Borstam till Barometern.
Läs mer om Barometern, Kalmar FF och Örebro.
De har fått blommor anonymt – i sex år
Under sex års tid har blomsterbukett efter blomsterbukett levererats till Brösarps vårdcentral, en gång i veckan. Den anonyma givaren vill dock inte träda fram i ljuset, något som respekteras av personalen på vårdcentralen. – Vi är bara tacksamma, säger Eva Rekman, verksamhetschef.
Läs mer om Eva Rekman.
Semesterplatserna som toppar solligan
Regn och rusk – den svenska sommaren har inte bjudit på supervädret många hoppades på. Men i de sydsvenska semesterplatserna Karlskrona, Lund och på Öland är solstrålarna flest. – Och ändå är vi inte ens inne i den sista sommarmånaden än, så det kan bli många fler soltimmar, säger Roar Teigen, meteorolog på Storm.
Läs mer om Karlskrona, Lund, Roar Teigen, Storm och Öland.
Bostadshus brinner i Ystad - boende evakueras
Polis och räddningstjänst larmades klockan 01.02 på måndagsnatten om en brand i ett bostadshus i Ystad. Enligt polisen bor ett 60-tal personer i huset och en evakuering har påbörjats. –Enligt de första uppgifterna syns lågor och kraftig rökutveckling, säger Anders Nilsson, vakthavande befäl på polisen i Skåne.
Läs mer om Skåne och Ystad.
Villa står i brand utanför Trelleborg
En fastighet utanför Trelleborg totalförstördes i en våldsam brand på söndagen. När räddningstjänsten kom till platsen var bostadshuset redan övertänt. – Vi hann bara ta ut en del bohag från bottenvåningen, säger vakthavande brandingenjör Marco De Pedis.
Läs mer om Trelleborg.
Yngre män rånade man – söks av polisen
Två yngre män beväpnade med en kniv rånade en man vid Kärnan i Helsingborg vid 02-tiden på natten mot söndagen. – De har hotat med kniv och sannolikt fått någonting med sig, säger Anders Nilsson, vakthavande befäl på polisen i Skåne.
Läs mer om Helsingborg, Kärnan och Skåne.
Tung förlust för Kalmar FF på Hisingen
Häcken fortsätter att ösa in mål på sin nya hemmaarena. Tre mot Helsingborg, lika många mot Hammarby och nu 3–0 (0–0) mot Kalmar. –Vi har känt oss på uppgång den senaste tiden, förklarade tränaren Peter Gerhardsson innan matchen. Och så rätt han fick.
Här drar ovädret in över Sydsverige
Ett fullskaligt regnoväder drar just nu in över Sverige. I Skåne regnar och blåser det för fullt och bilisterna tar det extra lugnt för att undvika vattenplaning. – Det är tydligt att alla bilister kör saktare än vanligt, säger Anna Widmark som befinner sig mitt i ovädret.
Läs mer om Anna Widmark, Sverige och Sydsverige.
Dags att ge valuta för skattepengarna
Två skottlossningar på öppen gata förra helgen, den ena mitt på blanka eftermiddagen. Två detonerade handgranater på mindre än två dygn. Situationen i Malmö går, milt uttryckt, inte åt rätt håll.
Läs mer om Malmö.
Malmöpolisen begär mer resurser
Malmöpolisen har begärt extra resurser från nationella operativa avdelningen (NOA) för att stoppa våldsvågen. Framförallt efterlyser polisen experthjälp i utredningsarbetet. – Den situation vi ser i Malmö nu är helt oacceptabel, säger inrikesminister Anders Ygeman (S) till Sydsvenskan.
Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Beutler berättar om utmaningen i Malmö
Dan Beutler är tillbaka i elitserien efter en galen säsong. Efter år av spel i storklubbar ser målvakten fram emot en ny utmaning i HK Malmö. – Det ska bli skönt att slippa den pressen att man hela tiden ska vinna, som jag har haft under hela min karriär.
Läs mer om Malmö.
Granat detonerade i Malmö i natt
En ny explosion inträffade i natt på stadsdelsförvaltningen i Hyllie. På morgonen bekräftade polisen att det var ytterligare en handgranat som detonerade – och tittar på sambandet mellan tidigare sprängningar. – Det är inte normalfallet att personer har handgranater i fickorna, det är en liten grupp, säger Stephan Söderholm, informatör på polisens ledningscentral.
Läs mer om Hyllie, Malmö och Stephan Söderholm.
Gick på nätdejt med man – kidnappades
MALMÖ. Nätdejten slutade i kidnappning. En man insisterade på att han och den 30-åriga kvinnan skulle gifta sig. När hon inte ville höll mannen kvinnan fången i sin bil under en hel natt, enligt Skånska Dagbladet.
Läs mer om Skånska Dagbladet.
Ny sprängning i Malmö
Polisen har fått flera samtal om en sprängning i Malmö. – Det är flera personer som har hört en hög smäll och vi har flera patruller som är ute och söker nu, säger Nils Norling, pressinformatör vid Skånepolisen.
Läs mer om Malmö och Skånepolisen.
Ny spränging i Malmö
Polisen har fått flera samtal om sprängning i Malmö. – Det är flera personer som har hört ett högt smäll och vi har flera patruller som är ute och söker nu, säger Nils Norling, pressinformatör vid Skånepolisen.
Läs mer om Malmö och Skånepolisen.
15-årig straffas för sex i främmandes säng
Hon fick tag på nycklar till familjens hus, arrangerade en riktig röjarfest, och hade sex i en av sängarna. Nu döms den 15-åriga tjejen i Sölvesborg till ungdomstjänst.
Läs mer om Sölvesborg.
Tusen kvadratmeter sopor stod i brand
Tusen kvadratmeter sopor stod under morgonen i brand norr om Malmö. Rökutvecklingen är fortfarande kraftig och syns över ett stort område. Nu varnar räddningstjänsten allmänheten. – Stäng fönster och ventilation vid obehag, säger Mats Streer, inre befäl räddningstjänst Syd.
Läs mer om Malmö och Syd.
Lars Klint: Inrätta en kriskommission – nu!
Ingen går säker. Ingen zon är fredad. I natt var det Limhamn som utsattes för ännu en sprängning, den senaste i Sommarmalmös brutala våldsvåg. När som helst, var som helst kommer det att smälla igen.
Läs mer om Limhamn.
Kraftig detonation under bil i Malmö
En kraftig detonation hördes kring Polgatan på Limhamn sent på onsdagsnatten. En explosion har skett under en parkerad bil. – Fönster har krossats på flera närliggande bilar och fastigheter, säger Peter Martinsson, vakthavande befäl vid Skånepolisen.
Tv-läkaren Troilius våldtog sin patient
Läkaren Carl Troilius, 61, var känd från tv-serien Plastikkliniken. Men 2007 tog den framgångsrika karriären stopp när han dömdes för att ha våldtagit en patient. Efter fängelsestraffet flyttade han till Frankrike och arbetade som assistent åt en plastikkirurg. Nu vill han få tillbaka sin läkarlegitimation. – Det här är en skymf mot hela läkarkåren, säger hans offer om ansökan.
Läs mer om Frankrike och Plastikkliniken.
EU-migranter ska få bo i bil och husvagn
LUND. På en parkeringsplats intill Sankt Hans backar ska EU-migranter få bo i sina bilar och husvagnar. Ett bygglov som kommunalrådet Emma Berginger (MP) tog fram, enligt Sydsvenskan.