Kvšllsposten


Därför sprängdes nya bomberna i Malmö

Två långvariga konflikter som pågått mer än åtta månader kan vara förklaringen till de sprängdåd som inträffade i Malmö tidigt på lördagsmorgonen. I början av april inträffade en liknande sprängning av en bil på Thomsons väg. Samma person som tros ha varit måltavla då kan ha varit måltavla för en av sprängningarna om inträffade i morse. Den andra konflikten gäller ett fastighetsbolag som tidigare utsatts för mordbrand.

Läs mer om Malmö.

Man förde bort ettåring - greps vid rutinkoll

Mannen som ska ha fört bort ett ettårigt barn från en parkeringsplats i Halmstad ska ha gripits, enligt Hallands nyheter. Den 30-årige mannen greps under en rutinkontroll på E 6 tidigare i dag.

Läs mer om Halmstad.
Bokklubb fälls - erbjöd åttaåriga flickor smink

Två sminkade småflickor och en sminkväska som gåva till nya prenumeranter. Så såg bokklubbens erbjudande till flickor i åldern 8 till 14 år ut. Stereotypt anser Reklamombudsmannen och fäller förlaget Stabenfeldt AB i för könsdiskriminerande reklam.

Korsetten är kastad på Operaverkstan

Maria Sundqvist tar framgångsrikt Lili Boulangers Faust Helena till Baltiska utställningen 1914, där vetenskapsmannen med djävulsk assistans ska väcka den sköna till liv.

Läs mer om Baltiska och Operaverkstan.

101 dejligt danska designikoner vi minns

Det är inte designklassiker som Poul Henningsens PH-lampa, vilstolen PK 22 av Poul Kjærholm eller Arne Jacobsens Ägget som gör 101 danske designikoner (Strandberg Publishing) så överraskande, rolig och lärorik.

Läs mer om Poul Kjærholm.
Peter J: Från en frihetstid till en annan

För när detta skrivs precis hundra år sedan – den 18 och 19 december 1914 – ägde det berömda trekungamötet rum i Malmö, fortfarande kunde den personliga kungamakten spela en roll även i Norden där parlamentarismen annars i stort sett hade segrat.

Läs mer om Malmö och Norden.
Äldre man påkörd på övergångsställe

En 65-årig man skadades allvarligt när han blev påkörd av en bil på Långebrogatan i Kristianstad vid 18.30-tiden på fredagen. Mannen gick på ett övergångsställe men bilisten såg inte honom.

Läs mer om Kristianstad och Långebrogatan.
Så skyddar du dig mot tjuvarna under julen

Julen närmar sig och med finns det risk att fler än tomten kommer på besök. Så skyddar du dig mot tjuven i jul. – Det handlar framför allt om att försöka få det att se ut som att man är hemma och allt är som vanligt, säger Joakim Nyberg, biträdande närpolischef i Lund.

Läs mer om Joakim Nyberg och Lund.
Pappan hotade spruta syra i dotterns ansikte

Rektorn slog larm till socialtjänsten om flickans utsatta hemsituation. Men anmälan låg i ett år utan att socialtjänsten tittade på den. Nu anmäler socialtjänsten i Lessebo sig själva enligt Lex Maria.

Läs mer om Lessebo och Lex Maria.
1000 var strömlösa i Bara och Klågerup

Drygt 1000 hushåll i Bara och Klågerup var utan ström under drygt två timmar under fredagskvällen. Men strömmen är nu tillbaka hos de flesta, uppger EON.

Läs mer om Bara, EON och Klågerup.
Mc-gängen enade när ledaren begravdes

Över hundra medlemmar ur olika mc-klubbar slöt upp till en Bandidosbegravning under torsdagen. Vid sidan av representanter från olika danska Bandidosavdelningar och klubbmedlemmar från bland annat Tyskland, Frankrike Italien och Finland fanns medlemmar i danska Hells Angels närvarade utanför kyrkan i går, rapporterar Topnews.se.

1000 strömlösa i Bara och Klågerup

Drygt 1000 hushåll är just nu utan ström i Bara och Klågerup. EON:s personal är på plats och felsöker.

Läs mer om Bara och Klågerup.
17-åring som dödade man sinnesundersöks

Det var den 17-årige pojken som dödade en 63-årig man i Tomelilla tidigt i höstas. Ystads tingsrätt har funnit övertygande bevisning för att han begått mord eller dråp.– Detta är så fruktansvärt tragiskt på alla fronter, säger kammaråklagare Emma Sonesson.

Läs mer om Emma Sonesson och Tomelilla.
Räddade krokodilen Kajsa växer i England

MALMÖ. Krokodilen Kajsa som hittades i ett växthus i Malmö vid en polisrazzia hösten 2013 växer i sitt nya hem i England, rapporterar Sydsvenskan.

Läs mer om England, Kajsa, Malmö och Sydsvenskan.
Pojke polisanmäler stöld i Counterstrike

RONNEBY. 14-åringen lånade ut sin digitala stridskniv i datorspelet Counterstrike. Men när han bad om att få tillbaks den, vägrade medspelaren. Nu har händelsen polisanmälts.

Läs mer om Counterstrike.
Bussplankare kan ej dömas – betalade

TRELLEBORG. Tingsrätten friar en 18-årig plankare i Trelleborg från bedrägligt beteende. Detta på grund av att han betalade tilläggsavgiften när kontrollanterna kom på honom, rapporterar Skånes Fria.

Läs mer om Trelleborg.
Mordmisstänkt pojke ska psykundersökas

TOMELILLA. En 17-årig pojke som står åtalad för mord på en 63-årig man i Tomelilla ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning, enligt ett beslut av Ystads tingsrätt.

Läs mer om Tomelilla.
Tidigare toppnyhet hos Kvšllsposten:
Skolbuss i krock med personbil i Lomma

En skolbuss har krockat med en personbil i Lomma. Enligt uppgifter ska ett flertal barn ha befunnit sig i bussen. Räddningstjänsten är på plats.

Läs mer om Lomma.
Grönkål framför korv – Björn firar vegansk jul

MALMÖ. Köttbullar, skinka och prinskorv i all ära – låt de gröna delikatesserna få ta plats på julbordet i år. Upptäck det veganska kökets julmat och bjud på nya klassiker som passar alla, även dem som inte äter kött.

Läs mer om Björn.
Otrygg i ett lite för tryggt sammanhang

En kompis berättar en anekdot från Berlins konstvärld, den inbegriper en promiskuös konstnär med ekivoka sexvanor, installationskonst och knark. Jag har svårt för installationer, säger min kompis, det är konstvärldens avkrok.

Percy Nilssons hyllar den nya TFF-ledaren

När ex-allsvenska Trelleborgs FF förstärker på ledarsidan, för att komma tillbaka till elitfotbollen, lyssnar klubben på hockeyhövdingen Percy Nilsson. TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson förklarar valet av Tommy Theorin, 66. – Jag pratade nyligen med Percy, han sa att Theorin är den bästa medarbetaren som han haft.

Ledare: En början på migrationsdebatten

Kommunpolitiker larmar om brist på bostäder, jobb, lärare, tandläkare och så vidare, i migrationens spår. Men de etablerade riksdagspartierna har inte gett några svar. För många svenskar har det framstått som både märkligt och oroande. Så det är välkommet att KD-ledaren Göran Hägglund nu tar tag i frågan i en artikel på DN Debatt.

Blanche Jarn: Kvalitet lönar sig i längden

Ett exempel är Högskolan i Halmstad, en högskola som trots sin modesta storlek är landets fjärde populäraste för utomeuropeiska så kallade freemovers - icke-utbytesstudenter. Den tjänar cirka tolv miljoner kronor på studieavgifterna. Tänk vad det innebär för dess utvecklingsmöjligheter!

Läs mer om Halmstad och Högskolan.
Lugi åkte på dubbla smällar mot Alingsås

Lugi åkte på dubbla smällar mot Alingsås. Inte nog med ett stort ras i andra – målvakten Espen Christensen däckades av ett skott och fick se andra halvan av matchen från bänken.

Läs mer om Espen Christensen.
Trelleborg förstärker – ska ta klubben tillbaka

Ex-allsvenska Trelleborgs FF förstärker på ledarsidan för att komma tillbaka till elitfotbollen. Kvällsposten kan avslöja att Tommy Theorin, 66, går in som konsult i föreningen. – Ja, det stämmer. En utmaning för mig, bekräftar Theorin.

Läs mer om Theorin och Tommy Theorin.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21