Kvšllsposten

Missat drömläge för KFF - sedan föll laget

FOTBOLL. Kalmar pressade på rejält för seger. Då fick helt plötsligt Häckens Martin Ericsson ett friläge och slog till med matchens enda mål i 81:a minuten. Kalmar är därmed kvar på tabellens undre halva.
Läs mer om KFF.

Missat drömläge för KFF - sedan föll laget

FOTBOLL. Kalmar pressade på rejält för seger. Då fick helt plötsligt Häckens Martin Ericsson ett friläge och slog till med matchens enda mål i 81:a minuten. Kalmar är därmed kvar på tabellens undre halva.
Läs mer om KFF.
Buss i krock med bil – minst fyra skadade
Nära Kulladal i Malmö krockade en buss med en personbil vid 16-tiden under söndagen. Räddningstjänsten uppger att minst fyra personer ska vara skadade och de har nu förts till sjukhus. Enligt uppgifter ska sex ambulanser befinna sig på platsen. – Räddningstjänsten har fått klippa upp personbilen för att få ut två personer, säger Nils Norling, pressinformatör hos polisen i Skåne.
Läs mer om Malmö och Skåne.
Perrelli: Gått igenom missfall och rädslan
Trebarnsmamman Charlotte Perrelli delar med sig av sina erfarenheter från graviditeterna i kommande boken Spark i magen! Det är en självutlämnande berättelse med plats för tårar, skratt och kärlek. - Den kommer att innehålla mycket av mig själv: Jag har gått igenom missfall och den rädslan kommer jag beskriva och ventilera. Liksom kärleken till ett nyfött barn. Och ny kärlek till en ny man som blir ett nytt barn, berättar Perrelli för Kvällsposten.
Läs mer om Kvällsposten, Perrelli och Spark.

Polisen misstänker: Flicka mördade bror

Polisen i Köpenhamn misstänker att en flicka som är under 18 år har mördat sin storebror. Brodern hittades död under natten mot söndag. Enligt polisen har han huggits ihjäl, skriver Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet och Köpenhamn.
Så är Hells Angels-mördarens liv i frihet
Författare, föredragshållare och badass biker. Så beskriver sig den danske Hells Angels-medlemmen Jørn Jønke Nielsen, 54, på sin hemsida. I sin nya självbiografi blickar han tillbaka på ett liv kantat av våld och kriminalitet. För allmänheten är han fortfarande mest känd för mordet på Bullshit-ledaren Henning Norbert Makrellen Knudsen som en del av det svensk-danska mc-kriget. Men efter det har Nielsen själv överlevt flera mordförsök. - Jag är inte den som sticker när det börjar bli hett om öronen, säger han.
Polisen: Ska döda dig är ett ständigt hot
Malmöpolisen men också forskare som undersökt vad som ligger konflikter mellan kriminella har en lättförstålig mall för att förklara vad som kan utlösa en väpnad och dödligt farlig konflikt. Verkliga, upplevda och även påhittade kränkningar är en ofta återkommande anledning. Det kan handla om pengar, ära men också kvinnor.
Rök och lågor från balkong i Malmö
Strax innan kl 3 natten mot lördagen larmades polis och räddningstjänst om en brand i södra Malmö. – Det ska vara lågor och rök som slår ut från en balkong, säger Anders Nilsson, vakthavande regionsbefäl på Skånepolisen.
Läs mer om Malmö och Skånepolisen.
Wollstad: Kåkstäder får inte glömmas bort
De boende på tomten på Industrigatan ska vräkas. Fram till klockan tio på måndag har de på sig att samla ihop sina saker innan lägret försvinner. Samtidigt öppnar ett boende i Sege Park, men det är en tillfällig lösning. Max tre nätter, sedan stänger också det.
Läs mer om Industrigatan och Sege Park.
Fler kommer förhöras om misstänkta mordet
Polisen har fortfarande inte gripit någon person för inblandning i det misstänkta mordet i stadsdelen Högaholm i Malmö. Det var på fredagskvällen som polisen fick larm om att en död man anträffats i en lägenhet. - Polisens tekniker fortsätter att arbeta på platsen i dag, säger polisens informatör Emily Garnheim
Läs mer om Emily Garnheim, Högaholm och Malmö.
Hansson: Det är det största sedan Ingo
Sverige har fått en ny världsmästare i proffsboxning.Namnet är Badou Jack.För den stora allmänheten här hemma är han okänd. Det ändrade han på i natt när han i Chicago besegrade Anthony Direll på poäng. Matchen gällde WBC:s titel i supermellanvikt.Med tanke på vilken titel det handlade om tvekar jag inte: det här är den största svenska boxningstriumfen sedan Ingemar Johansson blev världsmästare 1959.
Johanna hölls som sexfånge av grannen
I flera timmar hölls Johanna, 26, som sin grannes sexfånge mitt i Malmö. Under skräcktimmarna blev hon våldtagen, misshandlad och dödshotad. - När han sa att polisen aldrig kommer att hitta mig förstod jag att det var blodigt allvar, säger Johanna.
Läs mer om Johanna och Malmö.
Korea möter Sverige på tv-kockens krog
I höst öppnar mästerkocksvinnaren Jennie Walldn, 39, en helt ny restaurang i Malmö. På Namu kommer Korea möta Sverige i både mat, inredning och stil. – Jag hoppas på en riktig kioskvältare, säger Jennie Walldn.
Läs mer om Jennie Walldn, Korea, Malmö och Sverige.
Misstänkt berusad man gick på motorväg
Mitt på motorvägen fick bilisterna en obehaglig överraskning. På eller längs vägen gick en misstänkt berusad man. – Där får man inte vara uppsåtligt, säger Calle Persson, pressinformatör vid polisen i region syd.
Läs mer om Calle Persson.
Malmö FF räddades – av Adus distansskott
Malmö var på väg mot ett fiaskoresultat borta mot Falkenberg. Då drog Enock Kofi Adu till från distans och räddade en poäng till Skånelaget. – Det är bra anfallsspel i perioder men bollen ville inte in, säger Åge Hareide till C More.
Bly i dricksvatten på Lasarettet Trelleborg
Patienter, besökare och personal uppmanas att inte dricka kranvattnet på Lasarettet Trelleborg. Vattenprover visar nämligen på förhöjda halter av bly. – Vi har gjort nya mätningar i dag och väntar svar i morgon eftermiddag, säger Steen Ekdahl, divisionschef på Region Skåne förvaltning Sund.
Badtips: Sjön är 470 miljoner år gammal
Sjön Hummeln utanför småländska Oskarshamn är en nedslagskrater som bildades efter att en asteroid på 200 kilometer bröts upp vid en kollision för 470 miljoner år sedan, enligt en ny studie där en forskare från Lund har varit delaktig.
Läs mer om Lund och Oskarshamn.
Här får finansmannen guldmedalj av prinsen
Han skapade sin förmögenhet när Trelleborgsaktien steg som en raket i slutet av 80-talet. Guldslantarna blev grunden till den internationella industrikoncern med nära tvåtusen anställda som finansmannen Rune Andersson senare byggde upp. På fredagen fick den kände industrimagnaten, som bevis på sitt framgångsrika entreprenörskap, ta emot en guldmedalj ur prins Daniels hand i Stockholm.
Lilla Eline, 3, föddes utan en högerhand
När Jenny Moen, 31, födde sin dotter saknades höger hand. När familjen var ute på stan fick hon höra att hon var en mamma som knarkat. I själva verket har dottern Eline drabbats av den ovanliga sjukdomen dysmeli. Jenny gör nu allt hon kan för att sprida kunskapen. - Det finns så mycket fördomar och det är ingen som vet vad det är, säger hon.
Läs mer om Eline.
Källor: Man i grav kan kopplas till haschstöld
Den oidentifierade döde man som hittats bunden i en märgelgrav kan ha haft kopplingar till en haschstöld. Enligt Ekstra Bladet stämmer signalementet in på en man i 30-årsåldern som varit försvunnen en längre tid.
Det är Sveriges och Europas dyraste resa
Sträckan Malmö-Köpenhamn är Europas dyraste tågresa. Det hävdar Öresundskomiteen som vill se en rejäl sänkning för att på sikt skulle löna sig. – Med lägre priser kan vi skapa fler jobb, säger Öresundskomiteens direktör Finn Lauritzen till SVT Nyheter Skåne.
Prins Henriks svek en snackis i Danmark
Prins Henrik var för sjuk för att delta i drottning Margarets födelsedagsfirande – men tillräckligt frisk för att åka till Venedig morgonen därpå. Nu väntas prinsens svek slå hårt mot hela det danska kungahusets popularitet. – Med 48 år i det här landet och den erfarenheten borde han veta vad det här kommer att betyda, säger kungahusexperten Lars Hovbakke Sørensen till Ekstrabladet.
Läs mer om Danmark, Ekstrabladet och Venedig.
Sju års fängelse för import av kokain
En 46-årig man i Skåne döms till sju års fängelse för att via en bulvan ha tagit emot en kokainleverans värd flera miljoner kronor från Ecuador förra sommaren.
Läs mer om Ecuador och Skåne.
Flaskhalsar sätter stopp för solenergin
Vi hade kunnat ha en betydligt större produktion av solenergi – om det inte vore för alla flaskhalsar och en utbredd kunskapsbrist. –Det är många tak som lämnas tomma, säger forskaren Jouri Kanters vid Lunds tekniska högskola.
Kontaktade socialen – nu sitter sonen häktad
För snart två år sedan ringde varningsklockorna, och de ringde högt. En pappa tog kontakt med socialen i Malmö och berättade att han tappat kontrollen över sina två tonårspojkar. I slutet av mars greps en av pojkarna misstänkt för mordet på en 24-årig man som avled efter att ha skjutits med flera skott.
Läs mer om Malmö.