Kvällsposten

En skadad i brand i centrala Malmö

En person fördes till sjukhus med rökskador efter en lägenhetsbrand i centrala Malmö. Räddningstjänsten fick larmet vid 03.15 och möttes på plats av den rökskadade personen.
Läs mer om Malmö.

Jag antar att det har med pengar att göra

Förra veckans barackbyggande utanför Stadshuset förde upp hemlöshet på agendan. Nu berättar kommunalrådet Carina Nilsson (S) om kommunens hårda arbete - som störs av byggbolagens ovilja. – Jag antar att det har med pengar att göra, säger hon.
Läs mer om Carina Nilsson och Stadshuset.
Stor samling med fiskargubbar såld
Sveriges antagligen största samling av objekt med fiskargubbar är såld. Jens Löken i Göteborg hostade upp 25 000 kronor för jättesamlingen av gubben i sydväst med pipa. – Det känns kul, helt meningslöst men jättekul, säger den glade köparen.
Läs mer om Göteborg.
De kom med sjömän för 100 år sedan
Ett par decennier som accepterad konstform, men med en historia bra mycket äldre. Tatueringar kom till Sverige i samband med sjömännens resor för drygt 100 år sedan. På Marinmuseet i Karlskrona ställer man nu ut äldre bilder på hur dessa tatueringar kunde se ut. – De vanligaste motiven var olika kvinnoarketyper, säger utställningsproducenten Malin Jogmark.
Läs mer om Karlskrona, Malin Jogmark och Sverige.

Hasse har landat i Florida efter Mellon

Hasse Kvinnaböske rabblar siffror, räknar upp listplaceringar och berättar om gratulationshälsningar. – Detta är faktiskt inte klokt, säger han om och om igen via Skype från sommarstugan i Florida dit han åkte direkt efter succn i Melodifestivalen för att vila upp sig.
Lukas Kooz, 37, har byggt en egen Bondbil
Lukas Kooz, 37, är en äkta James Bond-nörd. Han nöjde sig inte bara med att se alla Bondfilmerna. Lukas byggde sin egen 007-bil också.
Läs mer om Bondbil och Bondfilmerna.
Dömdes till livstid – får nu straffet kortat
En man från Ängelholm som avtjänar livstids fängelse för mord på sin mammas före detta make, har fått sitt straff ändrat till fängelse i 21 år. Beslutet innebär att han blir fri om tre år.
Läs mer om Ängelholm.
Bil krockade med byggnad - förare smet
Vid 8-tiden på söndagen körde en bil in i en fasad vid korsningen Margaretagatan/Stålverksgatan i Halmstad. Ingen person ska ha skadats vid händelsen.
Läs mer om Halmstad.
Brandlarm från villa – en person till sjukhus
En man fick föras till sjukhus efter en brand i en villa i Åstorp tidigt på söndagsmorgonen. När branden utbröt var en person hemma. – Den boende fick hjälp av en man att ta sig ut, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisregion syd.
Läs mer om Kim Hild och Åstorp.
Brandlarm från villa – kommer rök från huset
Polis och räddningstjänst ryckte ut till en befarad villabrand i Åstorp.
Läs mer om Åstorp.
Möllans Basement – här ska unga få jobb
Hon tvingades att växa upp tidigt, och fick snabbt upp ögonen för den problematiska situation som många av stadens ungdomar befinner sig i. Genom projektet Möllans Basement hoppas Balqis Khattab, 22, kunna sysselsätta de ungdomar som är i riskzonen. – Det ska vara som ett aktivitetscenter, där ungdomar kan skapa ett kontaktnät, säger hon.
Jättefabriken är tyst sedan flera decennier
Cementas jätteanläggning på Limhamn växte och växte - ända tills miljonprogrammen slutade sluka cement. Men när fabrikens dagar såg ut att vara räknade fick den en andra chans genom byggnationen av en bro och en tunnel. Över hela anläggningen vakar klinkertornet och en gigantisk cementsilo. Och i dag, medan bilar och tåg forsar fram över Öresundsbron och genom Citytunneln, är det tyst och stilla i en anläggning som i decennier levde på lånad tid.
En Mc-förare dog i krasch – körde in i träd
En motorcykelolycka inträffade strax efter klockan 16 utanför Helsingborg. Enligt räddningstjänsten ska föraren ha kört in i ett träd. – Mannen, som är i 45-årsåldern, har avlidit till följd av sina skador, säger Maya Forstenius, informatör vid Skånepolisen.
Läs mer om Helsingborg och Skånepolisen.
Skulptur för 300 000 slängdes av misstag
När förskolan Törnsångaren i Bromölla byggdes ut monterades den stora skulpturen med samma namn ner - och slängdes på tippen. Av misstag. Att göra en ny kostar 300 000 kronor. Plus moms.
Läs mer om Bromölla och Törnsångaren.
Pyromanen höll hela ön i ett skräckgrepp
Han höll en hel bygd i skräck. Först när hovrättsdomen föll mot dubbelmördaren Pierre Karlsson vågade oroliga invånare i Byxelkrok på norra Öland andas ut. Nu berättar de i en ny P1-dokumentär om tiden då man alltid hade en laddad hagelbössa i sovrummet - i fall något skulle hända. Men också hur byn delades i två läger. - Man började låsa dörren och gick inte ut obeväpnad, berättar bybon Magnus Sandin i radioprogrammet.
Misstänkta för mord i Malmö har släpts
BROTT. Båda de två män, som suttit anhållna misstänkta för mordet på en 21-årig man vid Bellevuegården i Malmö i tisdags kväll, har släppts på order av kammaråklagare Titti Malmros.
Läs mer om Bellevuegården och Malmö.
Slå ihjäl dom med ett basebollträ
PERSTORP. – Det är ju tiggeriet, det är ju det som gör att folk blir irriterade, säger John Olesen. Vissa kanske tar en pilsner för mycket och så går det till överdrift och så... I torsdags åtalades tre unga män för grov misshandel. De misstänks ha attackerat rumänska tiggare som övernattade i en skåpbil på en parkering i Perstorp. Det misstänkta brottet rubriceras som hatbrott. Männen misstänks för att ha kastat stenar genom rutan på bussen, en av kvinnorna blev träffad i huvudet, och en man blev misshandlad när han försökte hämta hjälp. I Persto
Läs mer om John Olesen och Perstorp.
Brandlarm: Svart rök vällde ut från villa
En brand utbröt tidigt på lördagsmorgonen i en villa i Sölvesborg. I samband med branden vällde kraftig rök ut ur huset. – Ingen person ska ha skadats, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens kommunikationscentral.
Läs mer om Kim Hild och Sölvesborg.
Så mycket kostar Roskildes artister
Konkurrensen om de populära banden slår hårt mot festivalerna. Det syns inte minst på Roskilde Festival som betalar 62 miljoner kronor för årets artister. – Det har varit en rätt hård marknad de senaste åren, säger Anders Wahrn, Roskilde festivals musikchef.
Läs mer om Roskilde och Roskilde Festival.
Tjuvar spårades tack vare deras stöldgods
När tjuvkvartettens GPS la av stal de en ny vid ett villainbrott i Karlskrona. Tack vare den stulna GPS:en har polisen nu kunnat kartlägga tjuvarnas drygt 50 mil långa stöldturn. – Den har underlättat vårt arbete, säger utredaren Håkan Nyberg vid polisen i Sunne till Sydöstran.
Göingeflickorna på besök i Arlövsrevyn
Här får gänget bakom Arlövsrevyn ett efterlängtat besök av Göingeflickorna Agneta Gardelid och Barbro Svensson. De skånska sångerskorna dök upp för att se revyns kärleksfulla parodi av Göingeflickorna. – Det var fantastiskt roligt, Göingeflickorna är ju svensk nöjeshistoria, säger revypappan Kent Nilsson.
Nazist blir av med sin vapenlicens efter dom
En medlem i nazistiska Svenskarnas parti, och tidigare lokalpolitiker i Kalmar län, mister rätten att ha skjutvapen.
Läs mer om Kalmar.
Indiecharter: För dig som är trött på flyg
Är det här Malmös kanske bussigaste resa? Nu ska den nyrenoverade veteranbussen Blå bussen rulla ut på charterresor i Europa. – Vi vill blåsa liv i traditionen med långa bussresor och kallar det indiecharter, säger Linus Höök.
Läs mer om Blå och Europa.
Jiloan Hamad borta resten av säsongen
Knäskadan Jiloan Hamad dragit på sig för tre dagar sen är så allvarlig att han blir borta resten av säsongen, det avslöjar Tysklandsproffset på sin Twitter: – Vaknade upp till tråkiga nyheter. Jag är borta resten av säsongen, skriver han.
Läs mer om Twitter och Tysklandsproffset.
Man gripen misstänkt för inblandning i mord
En person har gripits misstänkt för inblandning i mordet på en man i 25-årsåldern i Malmö. Mannen sköts till döds under natten mot fredagen. - Vi har en frihetsberövad person i ärendet som vi håller på att jobba med nu, säger Stefan Sintus, polismästare i Malmö.
Läs mer om Malmö.