Kvšllsposten


Sanna Nielsen lycklig efter musikaldebuten

MALMÖ. Utpumpad men lycklig. Sanna Nielsen, 29, pustar ut efter musikaldebuten med Doktor Zjivago i Malmö – och skålar i champagne med Kvällspostens läsare. – Jag vet inte hur jag ska beskriva mina känslor. Det här har varit en fantastisk resa, jublar hon.

Läs mer om Doktor Zjivago och Malmö.

Antirasist dödshotad – hyllas på Facebook

Tvåbarnspappan Johan Nyln, engagerad antirasist, har gjort det till ett livsuppdrag att stå upp för personer som drabbas av främlingsfientlighet. Nu kallas han äckligt blattesvin och hotas till döds i ett rasistiskt hotbrev. Johans egen text om händelsen har fått stor genomslagskraft på Facebook. – Visst det skrämmer en men jag tänker inte låta rasismen vinna, säger han.

Läs mer om Facebook.
Hon hittade en död minkunge i toaletten

Mia Svensson i Billeberga blev mäkta förvånad när hon hittade en död minkunge i sin toalettstol. Den har förmodligen dykt upp via avloppssystemet. – Det känns väldigt obehagligt, man vet ju inte vad som kan komma upp ur toaletten, säger hon.

Läs mer om Billeberga.
Samboparet fortsatt häktat för mordet

Åtalet mot samboparet som är misstänkta för att ha mördat Göran Lundblad, 63, dröjer. Åklagaren har nu fått ytterligare tid på sig att väcka åtal. Tills vidare har de två misstänkta också gått med på att stanna i häktet utan vidare förhandlingar.

Läs mer om Göran Lundblad.

Sanna: Det här har gett mig blodad tand

Hon gick och vann hela Melodifestivalentjottaballongen, kom trea i ESC och har röjt friskt på bland annat Svensktoppen i sommar. Dessutom har Sanna Nielsen hunnit turnera land och rike runt, och sommaren har hon ägnat åt förberedelserna inför premiären av Dr Zjivago på Malmö opera i kväll fredag. – Jag är sliten det ska erkännas och muskelminnet har fått arbeta, säger stjärnan när hon tar med Kvällsposten på en promenad genom favoriten Pildammsparken.

Polisanställd åtalas – för stulet p-tillstånd

En 31-årig kvinna vid Malmöpolisen har åtalats för att ha använt ett stulet handikapptillstånd för att kunna parkera gratis. Hon misstänks för att ha använt det stulna p-tillståndet när hon deltog i ett fackligt möte i polishuset.

Läs mer om Malmöpolisen.
Nästa: kebab

Som stor mattrend alltså - åtminstone om man får tro mästerkockarna. Sara Berg har provsmakat och lyssnat när världens ledande matprofeter ger varandra goda råd och siar om framtiden, på årets Copenhagen Cooking.

Läs mer om Copenhagen Cooking.
En dos Värnamo rätt för Malmö?

Värnamoliberalismen kan uppenbarligen vinna röster i orter som Värnamo. Vi får se hur det går i Malmö, i Stockholm har Centern vuxit sig starka, är det nu dags för Sydsveriges storstad?

Läs mer om Centern, Malmö, Stockholm och Värnamo.
Stoppa slaveriet

Arbetskraftsinvandrare tvingas många gånger betala stora summor för att få arbete hos skrupellösa arbetsgivare i Sverige. Vänsterpartiet tycker att vi ska ha en bra arbetsmarknad oavsett varifrån du kommer och en arbetsmarknad med trygga jobb där svenska kollektivavtal gäller.

Läs mer om Sverige.
Lokaltypiskt

De bofasta i glesorternas Skåne håller sig helst undan när de turistande massorna väller in för att njuta av böljande fält och breda stränder.

Läs mer om Skåne.
Spelarna: Han har jobbat hårt för oss

Jesper Janssons beslut slog ner som en bomb i Helsingborgs spelartrupp. Sportchefens planer att lämna klubben överraskar alla. – Jag vill gärna att han stannar kvar, säger backstjärnan Emil Krafth, 20.

Läs mer om Emil Krafth.
Tidigare toppnyhet hos Kvšllsposten:
MFF:s motståndare i CL-gruppspelet

Malmö FF har fått en tuff grupp i Champions League. Man hamnade i grupp A– dit även Atltico Madrid och Juventus drogs.

Christina Lindberg gör comeback med video

Comeback och förnyade äktenskapslöften på en och samma gång. Christina Lindberg Wigardt förenar nytta med nöje när hon satsar på en återkomst i rampljuset. – Jag har varit i musikbranschen i 30 år och det här är min första video, säger sångerskan om nya Mil efter mil.

Läs mer om Mil.
Hela Malmö kokar – så firades segermatchen

Malmö. De har 100 miljoner skäl att jubla - och det märks. MFF-fansen firar platsen i Champions League så att golvet bokstavligt talat gungar. – Detta är bara början. Nu blir det fest hela natten, säger Dennis Markovic.

Man kanske börjar förstå det nånstans

Efter Malmö FF:s historiska avancemang till Champions League producerade Kvällsposten en 20 sidor lång extratidning om bragden. Morgonen efter satt Malmöspelarna och läste intensivt. – Man är så tagen av det. Man kanske börjar förstå det någonstans, säger Anton Tinnerholm.

Historiska KvP-löpet kan bli ditt – beställ!

Det blev en storslagen match - som du aldrig vill glömma. Då kan du beställa det historiska MFF-löpet från bragdsegern och bevara minnet för evigt!

Historiska KvP-löpet kan bli ditt – beställ nu!

Det blev en storslagen match - som du aldrig vill glömma. Då kan du beställa det historiska MFF-löpet från bragdsegern och bevara minnet för evigt!

Slår ifrån sig kritiken efter översvämningen

De våldsamma översvämningarna lämnade förödelse efter sig i halländska Getinge och Åled. Enligt kritiker hade katastrofen kunnat undvikas om Halmstads kommun hade tagit hänsyn till en förstudie som gjordes för fyra år sedan. Men den kritiken slår kommunstyrelsens ordförande Carl Fredrik Graf (M) i från sig.

Läs mer om Carl Fredrik Graf, Getinge och Åled.
Stort sökpådrag efter misstänkt person

Beväpnad polis söker just nu efter en misstänkt person i Köpenhamn. Mannen ska enligt polisen ha uppträtt misstänksamt. – Han stod vid Nørreport och vi har ännu inte hittat honom, säger Jens Christiansen vid Köpenhamnspolisen till Ekstrabladet.

Kvinnor har ett slags bäst före-datum

MALMÖ. Komedin Medicinen är höstens storfilm på de sydsvenska biograferna. Men redan före premiären luktar det succ med tanke på publikreaktionerna under förhandsvisningarna i Malmö. – Annat var det när Änglagård hade premiär eftersom jag inte hade en aningen om i fall publiken skulle skratta eller vad den skulle göra, berättar skådespelerskan för Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten, Malmö och Änglagård.
Lööf : Självklart att besöka Malmö

Mitt under valspurten gästar Annie Lööf Almebaren i Malmö för att prata om jobb och företag. - Jag reser mycket i valrörelsen och Malmö är självklart att besöka. Här finns ett rikt företagsklimat med många spännande företag, i en viktig arbetsmarknadsregion för Sverige, säger Annie Lööf.

Konrad efter infarkten

Märkligare än bra - så var de bägge föregående titlarna i Lotte Søren Hammers danska polisserie (Svinen, sv. 2012, och Allting har sitt pris, sv. 2013). Men så i nya och tredje delen har de tonat ner märkligheterna och gett plats för intrig och berättande. Resultatet blev en riktigt bra polisroman som placerar syskonen Hammer i (nästan) samma klass som landsmannen Jussi Adler-Olsen.

Läs mer om Allting, Hammer och Jussi Adler-Olsen.
Klint: Har fortfarande röstkortet i innerfickan

Jag ville ha det undanstökat och gick till Caroli City för att förtidsrösta på första möjliga dagen, i går. Det var glest i båsen. Alla partiers valsedlar hade ännu inte anlänt. En engagerad valförrättare väntade otåligt på framför allt Fi:s.

Läs mer om Caroli City.
Malmö är inget skolskyltfönster

Malmö styrs av en socialdemokratiskt styrd rödgrön koalition. Naturligtvis är Malmö tillsammans med Göteborg skyltfönster för vad en ny regering kan innebära.

Läs mer om Göteborg och Malmö.
Sverige behöver en agenda för jobben

Jobben är valets viktigaste fråga. Ändå talar förvånansvärt få partier om dem som skapar jobben, nämligen företagen och entreprenörerna. Centerpartiet vet att fyra av fem jobb skapas i små och medelstora växande företag, därför vill vi fortsätta prioritera företagens villkor nästa mandatperiod.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04