Kvällsposten

Man på Ikea slog huvudet i truck

En man på Ikea slog huvudet i en truck. Polis och ambulans är på plats – men ännu finns inget känt skadeläge.
Läs mer om Ikea.

Man höggs med yxa under brutalt inbrott

De tre personerna bröt sig in i den äldre mannens bostad utanför Kallinge. Den 73-årige mannen bands vid en stol, höggs med yxa och lämnades i sitt eget blod. – Han var som ett monster, totalt hjärtlös, säger en av rånarna om personen som högg 73-åringen.
Läs mer om Kallinge.
Politikerna måste visa bättre handlingskraft
Flyktingströmmen virvlar fram med oförminskad styrka. Men chockvågen ebbar ut. - Det är som det är. Det är bara att gilla läget, säger en man på hundpromenad längs kajen vid Posthusplatsen nära Centralstation i Malmö.
Misstänkt brand i villa – brandkåren på plats
Vid 09:06 fick polisen in ett larm om en misstänkt brand i Lomma.
Läs mer om Lomma.

I dag väcks åtal mot misstänkta pedofilen

Sedan i somras har barnskötaren i Kristianstad suttit häktad. Han är misstänkt för våldtäkt mot barn – vid någon av de 26 förskolor han arbetat på. I dag åtalas mannen i 40-årsåldern.
Läs mer om Kristianstad.
Ägarens egna ord om rånet: Kliniskt
De två männen hade uppehållit sig i butiken en stund innan de tog fram sina skjutvapen. Under pistolhot tvingade de ägaren Anders Björkegren att öppna montern med de mest exklusiva klockorna. – Det gäller någonstans att vara mentalt förberedd och behålla lugnet, säger Anders Björkegren.
En blomsterbutik har utsatts för knivrån
En blomsterbutik har utsatts för ett rån i Malmö. En ensamgärningsman hotade personalen med kniv och försvann med kassan. – Vi har skickat flera patruller och söker nu med hund efter gärningsmannen, säger Calle Persson, informatör på polisens ledningscentral.
Läs mer om Calle Persson och Malmö.
Lägenhetsbrand i Vollsjö
En lägenhet brinner i Vollsjö. Räddningstjänsten är på väg.
Läs mer om Vollsjö.
Mannen var efterlyst – bodde i skogen själv
Den 60-åriga kvinnan hittades mördad i ett skogsparti bara hundra meter från den hårt trafikerade E4 i norra Skåne. I dag frågar sig invånarna i det lilla samhället varför polisen inte gjorde någonting. Den misstänkte mördaren var efterlyst, men tilläts enligt flera boende övernatta i skogen i 1,5 år utan att polisen ingrep.
Läs mer om Skåne.
Explosion vid bil – en person till sjukhus
Klockan tre under natten mot torsdagen detonerade en bomb vid en bil i centrala Helsingborg. En person har förts till sjukhus – Platsen är avspärrad och nationella bombskyddet är på väg, säger Hans Nilsson, regionalvakthavande befäl i Skåne.
Läs mer om Helsingborg, Platsen och Skåne.
Dan Hylander sjunger för de socialt utsatta
Dan Hylander är en av flera artister som ställer upp i Soul Salvation Night. En årlig gala med målet att skramla ihop pengar till socialt utsatta. – Det handlar om att ta ställning, vilket jag tycker fler borde göra, säger Dan Hylander.
Rydhagen: Dikten gör verkligheten snyggare
Verkligheten överträffar dikten. Gammalt ordspråk. Sant. Men dikten gör verkligheten så mycket snyggare och fylld av innehåll.
Mobbade Nicklas fick stöd av 200 MC-förare
Mobbningen av tioårige Nicklas blev bara grövre och grövre. Skolan brydde sig inte – men det gjorde föreningen MC mot mobbning. En mc-kortege med 217 hojar som körde genom staden förändrade hans liv. – Det var helt galet. Det var jätteroligt, säger Nicklas.
Läs mer om MC-förare.
Nu väljer allt fler att läsa Kvällsposten
Allt fler väljer att läsa Kvällsposten och Expressen i mobiltelefonen. I Malmö/Lund/Trelleborg är vårmobilsajt nu mer populär än Aftonbladet.
Man visar upp Malmö från sin bästa sida
Markus Rosenberg visste var han och familjen skulle bo efter utlandskarriären. Nu är han och Malmö FF ambassadörer för Skåne i fotbollen finrum, Champions League. – Nu när vi har klarat av att gå till Champions league två år i rad så blir det ju att man visar upp Malmö från sin bästa sida. Det är reklam för Malmö FF men också för svensk fotboll och Malmö som stad, säger lagkaptenen.
Läs mer om Malmö, Malmö FF och Skåne.
Bilden klarnar: Över- tygade om våldsbrott
Polisens bild av vad som hänt den kvinna som hittades död utanför Klippan verkar klarna. – Vi är övertygade om att hon har blivit utsatt för ett våldsbrott, säger kommissarie Per Lidehäll.
Läs mer om Klippan och Per Lidehäll.
Ett svek mot polisen är svek mot samhället
Poliser måste kunna lita på att de får uppbackning av sina egna. Annars är vi alla förlorade.
Malmsjö om livet med sin yrsel och glömska
Firade artisten Jan Malmsjö har hunnit med det mesta från Dramaten till melodifestival och inringare av det nya året. Inför Malmöbesöket med Charleys tant berättar Malmsjö om hur mycket hans fru betyder, om nytändningen och om tungsinnet som inte får synas på scen.
Läs mer om Dramaten, Jan Malmsjö och Malmsjö.
Skytten kan ha fångats på film
HELSINGBORG. Flera grannar hörde hur någon öppnade eld mot det hus vid Råå där en man i 30-årsåldern sköts och senare avled av skadorna. – Jag hörde pang, pang, pang, pang. Sen blev det tyst, säger Kalle Björkman, 67, som plötsligt hörde sju-åtta smällar sent på söndagskvällen.
Läs mer om Kalle Björkman och Råå.
Mördaren kan ha fångats på video
Flera grannar hörde hur någon öppnade eld mot det hus vid Råå där en man i 30-årsåldern sköts och senare avled av skadorna. – Jag hörde pang, pang, pang, pang. Sen blev det tyst, säger Kalle Björkman, 67, som plötsligt hörde sju-åtta smällar sent på söndagskvällen.
Läs mer om Kalle Björkman och Råå.
Försvarsmaktens nej till läger för flyktingar
Försvarsmakten beslutade på måndagseftermiddagen att inte upplåta Rinkaby skjutfält till läger för asylsökande. – Det behövs för att öva på, säger Försvarsmaktens presschef Philip Simon. Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson får beskedet av Kvällsposten/Expressen: – Det spelar ingen roll om vi får en plats där eller någon annanstans. Poängen är att vi behöver platser.
Läs mer om Philip Simon och Rinkaby.
Du blir författare för att du har förmågan
Kvällspostens sista intervju med Henning Mankell, publicerad 26 oktober 2013:MALMÖ. Sista svenska Wallanderfilmen hade premiär i veckan. Wallander-stjärnan Krister Henriksson fortsätter att samarbeta med författaren HenningMankell som skrivit böckerna om den populäre Ystadpolisen.– Det stämmer att en av rollerna i mitt kommande SVT-drama är skriven direkt för honom, avslöjar bästsäljarförfattaren.
Våldtog handikappad 14-årig flicka i skogen
Den 49-årige mannen band ögonen på en handikappad flicka, körde henne till skogen och våldtog henne. Mannen misstänkts ha använt sig av Facebook för att komma i kontakt med flera flickor – för att utnyttja dem sexuellt. Nu är han misstänkt för övergrepp i femton fall, enligt Ekstrabladet.
Läs mer om Ekstrabladet och Facebook.
Politiker: Idrottshallar bör ha duschdraperier
Ska idrottshallarnas omklädningsrum utrustas med duschdraperier? Det tycker moderaten Magnus Sandgren. – Nakenhet är något högst privat, säger han.
12-årig pojke körde bil – rätt upp i rondell
En tolvårig Malmöpojke fick tas om hand och föras till sina föräldrar efter att han i natt i hög hastighet kört upp en bil på en rondell, varefter den fattade eld.
Läs mer om Malmöpojke.