Kvällsposten


Hässleholms kommun måste redovisa rutiner

HÄSSLEHOLM. Justitieombudsmannen (JO) begär att kommunstyrelsen i Hässleholm redogör för sina rutiner när det gäller diarieföring av handlingar. Journalisten Berit Önell har anmält kommunen till JO för att den inte registrerar alla handlingar, vilket strider mot offentlighetsprincipen.

Läs mer om Hässleholm.

Advokatkritik när antal SD-nämndemän ökar

Antalet sverigedemokratiska nämndemän ökar nu kraftigt vid landets migrationsdomstolar som ett resultat av valresultatet. Enligt en sammanställning av Ekot kan det röra sig om dubbelt så många sverigedemokratiska nämndemän jämfört med förra mandatperioden.

Läs mer om Ekot och SD-nämndemän.
Kalmar presenterar ny tränare – följ allt här!

Kalmar FF har kallat till presskonferens 12.00 och enligt Kvällspostens uppgifter kommer Peter Swärdh att presenteras som ny tränare. Följ allt här!

Läs mer om Peter Swärdh.
Emil i Lönnebergas mamma har gått bort

Skådespelerskan Emy Storm har gått bort vid 89-ålder. För den svenska tv-publiken var hon mest känd som Emils mamma i filmerna om Lönnebergas skräck. Familjen minns en varm och klok kämpe med ett stort hjärta. – För mig var hon världens bästa mamma, säger sonen Jonas Fyhring.

Avslöjar: Kalmar FF presenterar Swärdh

Jakten på Hasse Eklunds ersättare är över. Kalmar FF har kallat till presskonferens och enligt uppgifter till Kvällsposten ska Peter Swärdh presenteras som ny tränare.

Wictorin: Jag blandar ner müsli i min whisky

På dagen en månad till jul och det är med ett visst vemod jag utfodrar grisen i den grymma vissheten att Nasses dagar är räknade och att jag snart ska göra anspråk på hans tarmar som fjälster till grynkorven. Om aftnarna broderar jag juldukar, bakar pepparkakor och stöper ljus. Sedan ska jag kröna alla förberedelser genom det årliga julbadet, vare sig det behövs eller inte.

I poesins tjänst

I april fyllde den amerikanske poeten Mark Strand 80. Hans långa arbete i poesins tjänst uppmärksammas nu i höst med den stora utgåvan Collected poems.

Läs mer om Collected och Mark Strand.
Pinnapåg gör gummi i Paris

Torsten Ridell är malmöit och parisare, i 40 år arbetade han i bara svart och vitt - nu skulpterar han i gummi. Helena Höjenberg träffar konstnären i det franska galleriet. I höst visas Ridell i samlingsutställningar i både Peking och Tokyo.

Läs mer om Peking, Ridell och Tokyo.
Ut selfie, in vape

VAPE: att andas in och andas ut ångan från en elektronisk uppladdningsbar cigarrett - årets ord, enligt Oxford Dictionaries.

Reparera Moderaterna Anna Kinberg Batra

Kinberg Batras omedelbara utmaning blir att återföra försvarsfrågan till moderaternas DNA och satsa på företagandets villkor, skriver Mats Johansson.

Läs mer om DNA.
Ledare: Polisen är ingen barnlek

Utnämningar av fotbollstränare och myndighetschefer har en sak gemensamt. Det brukar vara samma gubbar som flyttas runt. På torsdagen utsågs således Dan Eliasson - tidigare generaldirektör för Försäkringskassan och Migrationsverket - till ny rikspolischef.

Malte, 18, är att räkna med: Tog mästartiteln

Malte Larsson från Borgarskolan i Malmö är svensk skolmästare i matematik. Han löste fyra av sex problem under femtimmarstentan i Göteborg på lördagskvällen. – Det känns jättebra, det var vackert, säger han.

Läs mer om Borgarskolan, Göteborg och Malmö.
Tonårspojkar gripna för mordbrandsförsök

Fyra tonåriga pojkar i Malmö misstänks för försök till mordbrand. En av ynglingarna är under femton år och har omhändertagits av sociala myndigheter, medan de övriga har gripits av polis.

Läs mer om Malmö.
3. toppnyhet hos Kvällsposten nu:
Smög in och stal från sjukt barn på akuten

När mamman hade gått ut från den sovande dotterns rum på akuten i Helsingborg smög två män in där och stal en mobiltelefon. Men hon fick syn på tjuvarna som kunde gripas med hjälp av personalen.

Läs mer om Helsingborg.
3. toppnyhet hos Kvällsposten nu:
Paret tvingas leva med råttstank i sovrummet

Paret Hans-Arne och Ingrid Larsson har de senaste veckorna inte kunnat vistas i sitt sovrum på grund av en olidlig råttstank. Hyresvärden Skurupshem ska ha nonchalerat problemet. – De skickade luktdosor, men dessa tillsammans med råttstanken gör att det luktar ännu värre, säger Hans-Arne till Kvällsposten.

Rektorns fru rörd av fackeltåget: Tack alla

Omkring 1500 personer deltog i söndagskvällens fackeltåg genom Karlskrona. De ville visa sin sympati för den svårt skadade rektorn Johan Johansson – mannen som fick skulden för att mordet på skolflickan Yara inte kunde förhindras. – Det var helt enormt stämningsfullt. Över förväntan, säger Johansson vän och granne Bengt-Åke Claesson. Johanssons fru Karin säger till SVT:s Blekingenytt att hon är rörd av folks engagemang: – Jag vill rikta ett stort tack till alla.

Sympatin för rektorn fyllde torg i Karlskrona

Omkring 1500 personer deltog i söndagskvällens fackeltåg genom Karlskrona. De ville visa sin sympati för den svårt skadade rektorn Johan Johansson – mannen som fick skulden för att mordet på skolflickan Yara inte kunde förhindras. – Det var helt enormt stämningsfullt. Över förväntan, säger Johansson vän och granne Bengt-Åke Claesson.

Bunkern övergiven - kan bli plats för dykare

För att upprätthålla samhällets grundfunktioner i händelse av katastrofer behövdes säkra ledningscentraler. Civilförsvarsbunkrarna fanns över hela landet. Men i slutet av 80-talet var anläggningarna pass och de övergavs. Och vem vet, snart kanske det simmar omkring dykare på övning bland britsarna där personalen i civilförsvarsbunkern i Gåsebäck skulle vila upp sig.

Läs mer om Gåsebäck.
Nu vaktar frivilliga tiggarlägret i Malmö

Efter två bränder i tältläger i Malmö stiger frivilliga Malmöbor in och vaktar de sovande tiggarna nattetid. – Vi gör det lilla vi kan, säger Lisa Carlsson från nätverket Solidaritet med EU-migranter.

Hägred: Kalle Sändare var min mentor

Kalle Sändare skojade med svenska folket. Telefonen var hans vapen. Men när han fick en stackars pizzabagare att leverera en herrans massa pizzor utan betalning gick han möjligen för långt och det blev skandalrubriker. Nu kommer hans samlade telefonlur i cd-samlingen Boxen e' klar.

Läs mer om Boxen.
Nu vaktar frivilliga EU-migranternas läger

Efter två bränder i EU-migranternas läger i Malmö stiger frivilliga Malmöbor in och vaktar lägren nattetid. – Vi gör det lilla vi kan, säger Lisa Carlsson från nätverket Solidaritet med EU-migranter.

Två kvinnor utsatta för ofredande i Mörrum

Två kvinnor utsattes för sexuellt ofredande av samma man i Sölvesborg respektive Mörrum under lördagskvällen. Polisspaning ledde till att den misstänkte mannen kunde gripas senare under kvällen, rapporterar BLT/Sydöstran.

Läs mer om Mörrum och Sölvesborg.
Mattias auktionerar ut sig för mäns hälsa

Har du lust att slippa laga middag - och ändå få en trerätters serverad? Och samtidigt skänka pengar till välgörande ändamål? Läraren Mattias Andersson från Lomma auktionerar ut sig själv - för att samla in pengar till Movember-kampanjen. – Det är inte så att jag är Per Morberg, men jag lagar god mat, det gör jag, säger Mattias Johansson till Kvällsposten.

Posten har Mimmis paket som gisslan

Fyraåriga Mimmis fejd med Posten verkar inte få något slut. Posten fortsätter att vägra dela ut hennes födelsedagspresent medan Mimmis pappa ber Posten stoppa upp paketet där solen aldrig lyser. – Vi får till och med hämta ut hennes astmamedicin med våra egna ID-handlingar, men hennes post går inte, säger Mimmis pappa Christer.

Läs mer om Christer, ID-handlingar och Posten.
Bostaden för dig som söker det lilla extra

Lyxlägenheterna i Sydsverige skapar stort intresse. Men inte bland sydsvenskarna. Intresset kommer framför allt från utlandet och nordliga delar av Sverige. - Folk utifrån är intresserade av sånt som sticker ut, säger mäklaren Jessica Heinegren.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17