Kvšllsposten


Bjöds in av kungen för skapa häftig trädgård

Först anlade han Sveriges häftigaste trädgård på Nordiska trädgårdsmässan i Stockholm. Nu är han inbjuden av självaste kungen att skapa en av sommarens idträdgårdar på Sollidens slott på Öland. – Jag känner att jag vill nypa mig i armen. Det här slår allt, säger slottsträdgårdsmästaren Georg Grundsten.

Läkare kär i patienten – skrev ut läkemedel

Läkaren blev kär i sin unga patient och skrev ut stora mängder narkotikaklassade läkemedel. Nu frias han för grovt tjänstefel i Halmstads tingsrätt. – Jag var fullständigt galen i huvudet då, sa läkaren i tingsrätten enligt P4 Halland.

Skola i Malmö har stängts efter elevbråk

Värner Rydnskolan i Malmö har stängts av skyddsombudet efter ett elevbråk. Enligt Catharina Niwhede på Lärarnas riksförbund i Malmö kan elevernas säkerhet inte garanteras. – Det är som en fabrik med farlig arbetsmiljö. Då kan man inte komma in och jobba där, säger hon till Sydsvenskan.

Läs mer om Malmö och Sydsvenskan.
Stjärnglans under Sci-fi-mässa i Malmö

Folkligt, festligt och fullsatt. När Sci-fi-mässan kom till Malmö på lördagen började köerna redan hundratals meter från entrn. – Jag älskar detta, det kittlar min fantasi. Den första Star wars filmen var en sådan överraskning så jag höll på att svimma, säger Lars Jirhamn, pensionär i Malmö.

Läs mer om Malmö, Sci-fi-mässa och Star.

Upphittade hunden tros ha blivit dumpad

Det kan vara hunden Betty som polisen funnit. Hunden hittades för ett par veckor sedan av en privatperson i Långaryd utanför Hylte. - Vi tror att hunden dumpats i naturen, säger Niklas Rånge vid polisen i Halland.

Läs mer om Betty, Halland, Hylte och Långaryd.
Juridikprofessorn: Rådet – gör det inte

Bilder på misstänkta bovar och bedragare blir allt vanligare på sociala medier. Men den som lägger ut bilden kan själv göra sig skyldig till ett brott. – Det enkla rådet är: Gör det inte, säger juridikprofessorn Mårten Schultz.

Läs mer om Mårten Schultz.
SAS kabinpersonal strejkar – flyg ställs in

DANMARK. Minst 60 flyg har ställts in av flygbolaget SAS på lördagen sedan dansk kabinpersonal har återupptagit en strejk. SAS uppger att 30 avgångar från Köpenhamn har ställts in, medan Köpenhamns flygplats uppger att även 30 ankomster har ställts in.

Läs mer om Köpenhamn.
En succ för skånske Albien i Dirty Dancing

När Silas Holst sliter av sig skjortan och trycker sig allt närmre Baby - då skriker damerna i Tivolis Konsertsal. Rena Ladies night out. I Danmark är Silas redan superstjärna, nu är han redo att även erövra den svenska publiken. I synnerhet kvinnorna.

Läs mer om Albien, Baby och Dirty Dancing.
Hemlös misshandlad och slängdes i vattnet

Med slag och sparkar misstänks de båda männen ha överfallit den hemlöse mannen i centrala Köpenhamn. Efter våldet misstänker polisen att de kastade honom i det iskalla vattnet. – Mannen är förd till sjukhus för vård, säger Saijad Haider, vakthavande befäl vid Köpenhamnspolisen till Ekstrabladet.

Hoppas fler tar lärdom av väskbeslutet i Växjö

Det blir ingen staty av tanten med handväskan. I vart fall inte i Växjö, beslutade en enhällig kulturnämnd i veckan. Socialdemokraterna – som drev namninsamling för att statyn skulle byggas – ändrade sig efter kontakt med kvinnans anhöriga. Däremot sägs både Malmö och Lund ha uttryckt intresse av att uppföra verket.

Läs mer om Lund, Malmö och Växjö.
50-årig man klädde av sig kläderna på vägen

En rullande sexbomb – mitt på vägbanan mellan Borgholm och Köpingsvik på Öland. Bilisterna på väg 136 trodde knappt sina ögon när de fick syn på nakenchocken mitt i det karga landskapet. – Det var fullt kaos, beskriver polischefen Thomas Lönnqvist.

Läs mer om Borgholm, Köpingsvik och Öland.
Tidigare toppnyhet hos Kvšllsposten:
Torekull upprörd efter myndighets-beslutet

Författaren Bertil Torekulls, 83, körkort är i fara. Transportstyrelsen anser att han ser för dåligt och har därför återkallat körkortet – författaren själv hävdar att det handlar om åldersdiskriminering. – När jag fick beskedet satte jag mig i soffan och grät, säger Bertil Torekull till Kvällsposten.

Blasterjaxx klara för Big Slap-festivalen

Housefestivalen Big Slap i Malmö släpper nya akter till sommarens fest. Senast ut är Holländska duon Blasterjaxx som hade stora framgångar med singeln Faith förra året.

Trafiken leds om efter en krock på E22

Trafiken på E22 mellan Sege och Kronetorp leds om efter en krock. Två personbilar är inblandade i olyckan men det är ännu okänt om någon person har skadats.

Läs mer om E22, Kronetorp och Sege.
Tidigare toppnyhet hos Kvšllsposten:
Ytterligare en gripen för dåd i Köpenhamn

Enligt den danska polisen har nu ytterligare en person gripits för inblandning i terrordåden i Köpenhamn. Den unge mannen anhölls klockan 10.35 på fredagen och kommer att ställas inför häktningsdomare under lördagen.

Läs mer om Köpenhamn.
Nu kommer domen mot RFSL-mannen

Hovrättens skärper straffet för den halländska man, knuten till RFSL, som dömts för flera fall av grova sexbrott. Han döms nu till till fängelse i fem år och sex månader. Gärningarna har inneburit en mycket allvarlig kränkning, skriver hovrätten i sin dom.

Succ för kungliga stolen i Antikrundan

Den kungliga stolen från mitten av 1700-talet närmast golvade antikexperten Rickard Thunr. Den utsökt läckra länsmansstolen som värderas till över 100 000 kronor har sannolikt burit kungligheter.

Läs mer om Antikrundan och Rickard Thunr.
Kungliga jyckarna – allt från tax till pudel

Att en hund förgyller livet vet man i både slott och koja. En hund är nytta, nöje, sällskap och friskvård. I både svenska och danska kungahuset har man starka traditioner när det gäller hundar. Allt från taxar till pudlar har tassat runt i de kungliga slotten.

Tidigare toppnyhet hos Kvšllsposten:
Rydbergs känslor efter vännens död

När Eva Rydberg, 71, är huvudperson i kvällens En clown till kaffet på Kanal 5 berättar hon om sina möten med Frank Sinatra och Sammy Davies Jr. Men också om sin tacksamhet mot avlidna dramatikern Carin Mannheimer och rollen i hennes pjäs I sista minuten som spelades på Helsingborgs Stadsteater. – Jag ville så gärna att hon skulle komma, men hon orkade inte, säger Eva Rydberg.

Durmaz: Måste hända något innan någon dör

Jimmy Durmaz hamnade mitt i kaoset under helgens derby mellan Olympiakos och Panathinaikos. Nu ställs allt ligaspel in. – Det var helt sjukt. Supportrarna stormade planen med järnrör och jag fick tändare kastade i ansiktet, säger Durmaz till Kvällsposten.

Läs mer om Durmaz och Kvällsposten.
Männen omhäktas för det danska terrordådet

BROTT. De två män som misstänks ha bistått attentatsmannen Omar Abdel Hamid El-Hussein i samband med dåden i Köpenhamn i mitten av februari ska fortsätta vara häktade. Det avgjordes under förmiddagen i förhandling i Köpenhamn.

Klint: Palme förutsatte att man hängde med

Jag tror det löser sig ... Så har det gått 29 år då. Fortfarande är minnesbilderna lika blixtrande knivskarpa, dramatiska och gåtfulla som den osannolika natten i månadsskiftet 28 februari 1986.

Lars Klint: Jag tror det löser sig ...

Jag tror det löser sig ... Så har det gått 29 år då. Fortfarande är minnesbilderna lika blixtrande knivskarpa, dramatiska och gåtfulla som den osannolika natten i månadsskiftet 28 februari 1986.

Tre Michelinstjärnor till restauranger i Malmö

MALMÖ. För första gången kastar Guide Michelin lite stjärnglans på tre restauranger i Malmö. På restaurang Ambiance Vindåkra i Tygelsjö utanför Malmö kom stjärnan inte som en överraskning. – Vi är så bra att vi misstänkte att vi skulle få en Michelinstjärna, säger ägaren Karim Khouani.

Sylvegård: Det skulle vara ett misslyckande

MALMÖ. Två tunga förluster mot toppkonkurrenter. Två dramatiska omgångar kvar i hockeyallsvenskan. Då är storfavoriten Malmö utanför topplatserna som innebär direktchans på en SHL-plats - och sportchefen är pressad? - Nej, jag tror på mina spelare och tränare till hundra procent. Vi har fortfarande en bra chans att hamna i topp två. Vi gör det också, svarar Patrik Sylvegård.

Läs mer om Malmö och Patrik Sylvegård.


Mest läst senaste veckan
1.  Danska muslimer i fredsvaka mot hat


2.  Egyptier flyr från Libyen


3.  Egyptier flyr från Libyen


4.  Klent stöd för teori om Iran-bomb


5.  Danska muslimer i fredsvaka mot hat


6.  Marinkårssoldat rymde till Libanon


7.  Charlie Hebdo kommer ut igen


8.  Bukowskis ägare försenade utredning om falsk konst


9.  Singapores rika får bidra mer


10. Maskerade män rånade apotekSenaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07