Kvšllsposten


Man avled efter olycka – påkörd av hjullastare

En man blev under torsdagseftermiddagen påkörd av en hjullastare på ett sågverk i Halland. Mannen skadades så illa att han avled. – Det är en tragisk arbetsplatsolycka, säger Sanna Lagerqvist, länsvakthavande befäl vid Hallandspolisen.

Efter flykten - Mjällby hoppas på Chippen

Mjällby åkte ur allsvenskan och spelare har försvunnit på löpande band men nu ska klubben bygga en ny framgångsperiod och skapa nästa generation storstjärnor. Anders Linderoth är läromästaren som hoppas få hjälp – av Chippen. – Vi får se om han dyker upp här och är sugen, säger Mjällbytränaren.

Lars Klint: Vi måste våga att säga ifrån

Vart är vi på väg? Orosmolnen hopar sig, men dessbättre verkar allt fler vakna upp och våga säga ifrån. Det har varit en vecka med många påminnelser om historiens fasor och om nutida brutalitet och förföljelse.

Siavosh: Lever med ett pris på mitt huvud

I drygt fyra år har Siavosh Derakhti, 23, kämpat för ett bättre Malmö. Men grundaren till Unga mot antisemitism och främlingsfientlighet har känt sig sviken av sin hemstads politiker. Barack Obama ville träffa honom, men i stadshuset fick han knappt komma in. För Kvällsposten berättar Siavosh om kampen för en bättre framtid och om hoten som han dagligen får motta. – Jag vill inte ens tänka på att jag lever med ett pris på mitt huvud, men jag dör hellre än låter mig tystas.

Läs mer om Malmö, Siavosh, Siavosh Derakhti och Unga.

Dom meddelas för mordåtalad tonåring

I dag meddelas domen för den 18-åring som stått åtalad för mordet på en 63-årig man i Tomelilla i september förra året.

Läs mer om Tomelilla.
Sanna Nielsen prisad inför en fullsatt opera

Inför en fullsatt Malmö Opera tog Sanna Nielsen emot Kvällspostens nöjespris Edvard. – Edvard - det här är tungt! utbrast en glädjestrålande Sanna. – Han ska få hedersplatsen på min digitala flygel, bredvid min Sångfågel som jag fick efter schlagervinsten, ler hon.

80-årig man: Min fru ligger död i bostaden

När den 80-årige dansken kom in till sjukhuset efter en trafikolycka berättade han för sjukvårdspersonalen att hans fru låg död i parets bostad. På adressen kunde polisen senare hitta den livlösa kvinnan med svåra skador i bakhuvudet. Nu är maken anhållen misstänkt för mord, rapporterar bt.dk.

Rekord: Revykungen fyller 1000 – efter 21 år

Rekord, igen! Arlövsrevyn är bra på att spränga gränser. På lördag ställer sig revypappa Kent Nilsson på scen för sin och Arlövsrevyns 1 000:e föreställning. - Tusen föreställningar på 21 år är inte illa, och säsongen är inte slut än, skrattar en nöjd Kent och avslöjar att de bara har 500 biljetter kvar att sälja.

Läs mer om Kent och Kent Nilsson.
Gustav Malja tar ett steg närmare Formel 1

Malmös egen fartfantom Gustav Malja, 19 har tagit ännu ett kliv på karriärstegen. Nu är det klart att 19-åringen kommer att köra Renault 3,5 för ett engelskt team i år. Ett snäpp under slutmålet Formel 1. – Det känns jättebra. Det är ändå ett bevis på att jag är redo, säger Gustav Malja.

Läs mer om Formel, Gustav Malja och Renault.
Hemtjänstpersonal anmäld för bedrägeri

En god man i Ljungby kommun har polisanmält hemtjänstpersonal på orten för bedrägeri. Orsaken är att han misstänker att personalen har lurat till sig 6 000 kronor från den gode mannens klient, skriver Smålänningen.

Läs mer om Ljungby och Smålänningen.
Misstänkt försändelse stängde ner polishus

Delar av polishuset i Karlskrona utrymdes på onsdagen sedan en misstänkt försändelse kommit med posten. Vid 12.45-tiden avblåstes larmet. – Det finns inget som tyder på att det ska vara något farlig föremål längre, säger pressinformatören Jimmy Modin.

Läs mer om Jimmy Modin och Karlskrona.
Tidigare toppnyhet hos Kvšllsposten:
Mariam: Skrek och drog av mig slöjan

SVT:s Uppdrag granskning har kartlagt muslimhatet i landet. Mariam Issa från Malmö berättar i kvällens program om hur en okänd man attackerade hennes mamma utanför sjukhuset. Han ropade samtidigt att allt är muslimernas fel. - Han tog hennes huvud mot fasadväggen jättehårt, säger Mariam i Uppdrag granskning.

Läs mer om Malmö, Mariam och Uppdrag.
Rydhagen: Det är ju JÄTTEORÄTTVIST

På vinter blir det snö, is och halka. Det är jättedumt. Många ramlar och slår sig, eller krockar i trafiken. Ännu mer jättedumt. Kylan är superdum. Kall väderlek suger. Det borde inte få vara kallt. Tacka vet jag sommaren. Sommarväder skapar ingen halka. Sommar är bra.

Danska journalisten: Ät upp era kaniner

Glenn Close gjorde det i filmen Farlig förbindelse. Och nu vill journalisten Tine Kortenbach att vi också ska göra det. Hålla kaniner där hemma och sedan servera dem till middag, alltså. – Jag har fött upp kaniner sedan jag var barn. I min familj är det naturligt att äta kanin, säger hon till Ekstrabladet.

Flera trafikolyckor i Skånes morgontrafik

Två olyckor inträffade med bara några minuters mellanrum på onsdagsmorgonen i Skåne. Utanför Burlöv har två bilar kolliderat och på E6 mellan Rydebäck och Helsingborg har en bil kört in i ett mitträcke.

Läs mer om Helsingborg, Rydebäck och Skåne.
Tre tjuvar greps efter smash and grab-kupp

Inbrottstjuvarna använde en bil för att krossa rutan till en klädbutik i centrala Sölvesborg. Men de kom inte långt på sin flykt därifrån – utan greps snart av polisen.

Läs mer om Sölvesborg.
Miljonvite för båtvrak vid Öresundsbron

I fyra år låg trålaren Sundland på grund vid Öresundsbron på den svenska sidan – ett vrak som både oroat och roat resenärer över Öresund.

Läs mer om Sundland, Öresund och Öresundsbron.
Tryckeri blev kraftigt rökskadat efter brand

Ett tryckeri på Västkustvägen i Malmö rökfylldes sent på tisdagskvällen efter en brand i lokalerna. Inga personer skadades i branden men lokalerna rökskadades.

Läs mer om Malmö och Västkustvägen.
Skånetrafiken svänger – nä nä blev till jo jo

Skånetrafiken vänder i frågan om ett namnbyte för kollektivtrafiken i den finländska staden Joensuu – kommunen vill att namnet förenklas från Joensuun seudun Joukkoliikenne till Jojo. Men Skånetrafiken, som äger varumärket Jojo och kallar sina resekort just så, sade först nä nä och var tveksamma.

Läs mer om Joensuu, Joensuun, Jojo och Joukkoliikenne.
Tidigare toppnyhet hos Kvšllsposten:
Anders Eklund fortsatt misstänkt för mordet

Tipsen finns där och det är frågan om rätt många. Lösningen på mordet av sexåriga Jasmina Jasharaj kan vara inom räckhåll. Den ende misstänkte är livstidsdömde Anders Eklund, 58. Jönköpingspolisens mordutredare arbetar sig sakta men säkert igenom materialet. - Vi får se var det landar. Det vet man aldrig förrän man gjort det, säger Johan Frisk, chef för gruppen som utreder grova brott vid Jönköpingspolisen.

Robert Wells: Jag vill ge en total helkväll

Den 20 mars kommer Rhapsody in rocks 25-årsjubileum till Sydsverige. En vecka senare ska Robert Wells spela i handbollsarenan i Kristianstad. – Jag vill ge en total helkväll, säger den hårfagre 52-åringen till Kristianstadsbladet.

87-årig kvinna med rullator rånades i hiss

En 87-årig kvinna med rullator rånades på tisdagseftermiddagen i en hiss på Söder i Helsingborg. En man knuffade kvinnan och stal hennes plånbok.

Läs mer om Helsingborg och Söder.
Agenten slår tillbaka efter Henkes kritik

Henrik Larsson vill göra sig av med Arnr Smarason som anses vara för dyr. HIF-managern kritiseras nu av spelarens agent och samtidigt kan Kvällsposten avslöja Smrasons lön. – Han tjänar 100 000 kronor per månad, säger en källa med god insyn.

Läs mer om Arnr Smarason och Kvällsposten.
Forsberg: Känner att det här är det bästa

DOHA. Emil Forsberg valde Leipzig framför systerklubben Salzburg. I kväll möts de i en träningsmatch i Qatar. - Man kanske får lite onda ögon, säger Forsberg och ler.

Läs mer om Forsberg, Leipzig, Qatar och Salzburg.
Tidigare toppnyhet hos Kvšllsposten:
Tiggare ställs ut som konstverk på galleriet

Rumänerna Luca och Marcela tigger pengar på Malmö Konsthall. Det hela är en konstinstallation som vill få besökarna att fundera kring hur det är att dela rum, samhälle och liv med någon som har det sämre. – Jag vet att det finns etiska problem med det här. Men bara för att en situation är svår och komplicerad betyder det inte att man ska undvika att ge sig in i den. Gör man det har man gett upp, säger Anders Carlsson, från teatergruppen Institutet som står bakom projektet.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21