Kvšllsposten


Taxichaufför död efter ett grovt rån

En taxichaufför i Köpenhamn blev rånad och nedslagen. Tidigt i morse dog han av sina skador, skriver Ekstrabladet. Nu har polisen i Danmark kunnat gripa tre unga män.

Läs mer om Danmark, Ekstrabladet och Köpenhamn.
3. toppnyhet hos Kvšllsposten nu:

MC-bossen fick tio år för grovt narkotikabrot

Ahmad Zein, 36, ledare för mc-gänget Satudarahs första svenska avdelning, dömdes i går till tio års fängelse för grovt narkotikabrott. Han greps vid Lunds central samtidigt som en 33-årig bekant till honom kommit dit från Stockholm med 37,7 kilo kokain värt cirka 40 miljoner kronor. Ahmad Zein förnekar att han har med knarkaffären att göra och påstår att han åkte till Lund för att hämta ett vapen eftersom han lever under dödshot.

Läs mer om Lund och Stockholm.
Man dömd till fyra års fängelse för våldtäkt

Den 53-årige helsingborgaren misshandlade och våldtog sin dåvarande sambo med tillhyggen och dunkade hennes huvud i spiskanten. Nu döms han till fyra års fängelse och till att betala ett skadestånd på 224 000 kronor till offret.

Taket skalades av när lastbilen kraschade

Lastbilschauffören missbedömde situationen helt - och körde rakt in i järnvägsviadukten i centrala Eslöv. – Han försökte backa ut, men det gick inte jättebra, säger vittnet Julia Håkansson, som fotograferade den vådliga olyckan, till Kvällsposten.

Kvällsposten ledare: Riv hindren!

Håll gränsen! skrev Kvällsposten när Sveriges skärgård hotades av misstänkt främmande undervattensverksamhet. Lika tydliga är vi när det gäller de hinder som finns för en gemensam arbetsmarknad, bostadsmarknad och rörlighet till nöjen, fritid och kultur.

Läs mer om Kvällsposten.
Tågen står stilla norr om Hässleholm

Läs mer om Hässleholm.
Sverige ska ha EU:s lägsta arbetslöshet

Nu har samarbetsregeringen under socialdemokratisk ledning lämnat sin första budget med reformer som är steg på vägen mot att göra Sverige till ett bättre land. Den ska leda till EU:s lägsta arbetslöshet 2020 och till ett Sverige som håller ihop.

Läs mer om Sverige.
Grov misshandel i Helsingborg i natt

En man i 20-årsåldern fick föras till sjukhus i Helsingborg i natt efter en misstänkt misshandel. Mannen blödde bland annat från sår i huvudet.

Läs mer om Helsingborg.
John de Sohn på scen – Björn hemma i Ystad

John de Sohn är en del av det svenska dj-undret vid sidan om mer namnkunniga artister som Avicii och Swedish House Maffia. – Men jag lyssnar nästan aldrig själv på house när jag inte jobbar, säger Ystadkillen som till vardags heter Björn Johnsson och som släpper en singel med old school-namnet Creedence.

Reportern stred för sitt jobb men förlorade

Efter en utdragen och vass kamp har journalisten Berit Önell och Norra Skåne nått förlikning. Det blev en ekonomisk lösning och den numera kända kommunreportern kan officiellt lämna tidningen under fredagen. – Jag känner mig väldigt lättad. Min arbetsgivare har tvingats betala och det känns som en upprättelse, säger hon

Läs mer om Berit Önell och Norra Skåne.
Personbil hamnade på taket – man kvar i bilen

En personbil har hamnat på taket i samband med en trafikolycka i Falsterbo. När räddningstjänsten kom fram till platsen ska en man ha suttit kvar i fordonet. – Föraren är misstänkt för rattfylleri, säger Linda Pleym, informatör vid Skånepolisen.

Bröllopsspriten blev åtal för smuggling

Paret hävdade att spriten de fastnat i tullen med skulle serveras på deras bröllop. Fast i förhör hade den blivande bruden svårt att erinra sig hur mannen friat. Istället för bröllop blir det nu åtal för smuggling vid Växjö tingsrätt, skriver Smålandsposten.

Läs mer om Smålandsposten och Växjö.
Spädbarn isolerade – bär på MRSA-bakterie

Två spädbarn som flyttats från sjukhuset i Lund till Helsingborgs lasarett har efter utredning konstaterats bära på multiresistenta MRSA-bakterier.

Läs mer om Lund.
Forward stängs av – missar match mot AIK

Jakob Lilja bestraffas för bråket med Karlskogas Henrik Larsson. Rögleforwarden stängs av en match och missar därför torsdagskvällens möte med AIK. – Personligen tycker jag inte att det var så farligt, säger Lilja till Helsingborgs Dagblad.

Läs mer om AIK och Lilja.
Två nyfödda barn bär på MRSA-smitta

Två spädbarn som flyttats från sjukhuset i Lund till Helsingborgs lasarett har efter utredning konstaterats bära på multiresistenta MRSA-bakterier.

Läs mer om Lund.
Mensmonster?

Samma dag som det är pressvisning för Liv Strömquists utställning Blood Mountain, sänder SVT:s kulturmagasin Kobra ett program tillägnat mensen. Själv har jag PMS när jag besöker museet och på vägen dit twittrar jag surt om folk som pratar för högt på tåget. Ett dygn tidigare har jag gråtit framför datorn.

Läs mer om Blood Mountain och Kobra.
Klint: Extremt lidande – av mänsklig grymhet

Det är lätt att inse vilken skräck och förtvivlan åttaåriga Yara kände under sin sista tid i livet. Det är däremot omöjligt att förstå hur någon kunde utsätta Yara för den misshandel och utdragna tortyr som på valborgsmässoafton i våras dödade henne.

Läs mer om Yara.
Skärpning, Lönnaeus!

Med Jonny Liljas skuld inleds en serie polisromaner om Jonny Lilja och Eva Ström vid Malmö- respektive Ystad-polisen. Olle Lönnaeus försöker byta miljö - från landsbygd till stad - men misslyckas. Som tur är.

Debatt: Från flum till Fridolin

För ett par år sedan ville jag rita ett kors i taket. Jag hörde nämligen Socialdemokraternas skolpolitiske talesman Ibrahim Baylan säga, att skolans redan då usla resultat kanske borde mötas med försök att återinföra katederundervisning.

Läs mer om Fridolin och Ibrahim Baylan.
Nollpolitik ger koll?

Från 500 procent i marginalränta i september 1992, till noll procent i reporänta oktober 2014. Riksbanken har onekligen skrivit historia.

Lastbil och personbil i olycka på väg 11

En personbil och en lastbil har varit inblandade i en trafikolycka på väg 11 vid Veberöd strax före klockan 8. Ingen person ska ha kommit till skada, enligt de första uppgifterna.

Läs mer om Veberöd.
Flygplan skulle landa – träffades av grön laser

När ett flygplan från spanska Alicante gjorde sig redo för att landa i Växjö under onsdagskvällen blev det belyst med grön laser.

Läs mer om Alicante och Växjö.
Larm om MRSA i Helsingborg

Minst ett spädbarn befaras ha smittats av multiresistenta MRSA-bakterier på lasarettet i Helsingborg. Ytterligare ett litet barn som vårdats i samma rum ska utredas, skriver Helsingborgs Dagblad.

Läs mer om Helsingborg.
Stridsyxan nedlagd – vodka-kriget är över

Nu har Eslövsbaserade Purity Vodka och The Absolut company grävt ner stridsyxan. Parterna har efter flera års konflikt nått en förlikning som innebär att det skånska företaget kan fortsätta använda sitt varukännetecken.

Larm om MRSA- bakterie i Helsingborg

Minst ett spädbarn befaras ha smittats av multiresistenta MRSA-bakterier på lasarettet i Helsingborg.Ytterligare ett litet barn som vårdats i samma rum ska utredas, skriver Helsingborgs Dagblad.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09