Kvällsposten


Tre män döms för hatbrott i Tomelilla

Tre män, 21, 22 och 23 år gamla, döms till skyddstillsyn och skadestånd för att de har attackerat tre somalier i Tomelilla i augusti, rapporterar lokala medier. Somalierna vittnade i Ystads tingsrätt om hur den åtalade trion ska skrikit åt dem och bland annat kastat in en planka med spikar i deras bostad.

Läs mer om Tomelilla.

Jättesatsningen 1864 sågas efter premiären

Kritiken är inte nådig när det gäller den danska tv-serien 1864. Efter söndagens avsnitt konstaterar Ekstrabladets recensent att risken är att man somnar. – I bland är det nästan oavsiktligt komiskt, skriver Henrik Queitsch.

Läs mer om Henrik Queitsch.
Malmö FF dominerar bland nomineringarna

Svenska mästarna dominerar nomineringarna till årets fotbollsgala. Malmö FF:s Markus Rosenberg, Emil Forsberg, Filip Helander och Robin Olsen är nominerade till årets spelare i respektive lagdel. Och Rosengårds Ramona Bachmann och Anja Mittag kan vinna priset som damallsvenskans mest värdefulla spelare.

En mäklare varnas efter avslöjande

MALMÖ. En mäklare som lockade spekulanter med svarta hyresintäkter från en utdömd källarlokal i Malmö varnas av Mäklarsamfundet.

Läs mer om Malmö och Mäklarsamfundet.

Mobb ställs inför rätta för brutal kidnappning

När polisen misslyckades med att få den 23-årige mannen att erkänna stölder från invånarna tog en bymobb saken i egna händer. Tre män kidnappade den misstänkte och körde i väg med honom bunden till händer och fötter på ett lastbilsflak. På en rastplats skulle de få 23-åringen att erkänna. Men en förbipasserande bilist blev vittne till händelsen och lyckades till sist få männen att avbryta den grova misshandeln.

Två personer utsatta för våldsamt våld

HALMSTAD. Under helgen har två personer i Halmstad blivit utsatta för våld som skulle kunna ha kostat dem livet. I lördags fick en man föras till sjukhus efter en skottlossning i ett flerfamiljshus. Samma dag skadades en kvinna vid ett bråk och en 37-årig man sitter nu anhållen misstänkt för försök till dråp.

Läs mer om Halmstad.
Fler vårdnadstvister till domstol i Ystad

YSTAD. Allt fler vårdnadstvister hamnar i domstol. I hela landet har antalet vårdnadstvister i tingsrätterna ökat med nästan 40 procent de senaste fem åren och i Ystads tingsrätt har de ökat med 69 procent, rapporterar P4 Kristianstad som tagit del av statistik från Domstolsverket.

Läs mer om Domstolsverket och Ystad.
Flera tågförseningar efter tidigare signalfel

Flera Öresundståg fick ställas in under måndagsförmiddagen. Orsaken var ett signalfel. - Men fortfarande dras vissa tåg på sträckan med förseningar, säger Ulrika Mebius på Skånetrafiken.

Läs mer om Skånetrafiken.
Flera Öresundståg inställda efter signalfel

Flera Öresundståg är inställda. Orsaken är ett signalfel. - Enligt den senaste prognosen är det här avhjälpt tidigast klockan 12, säger Lennart Hellsing på Trafikverkets pressjour.

Läs mer om Lennart Hellsing.
Wictorin: Jag var dömd till undergång

Vaknade på söndagsförmiddagen med blixtrande huvudvärk, svårt illamående och krampliknade smärtor i kroppen inklusive alla inre organ. Vad hade jag drabbats av? Under stegrande panik insåg jag den lika logiska som fasansfulla sanningen - jag var smittad av ebolaviruset och därmed dömd till undergång.

Per Hägred: Dags nu att fimpa rökdebatten

Att röka är gott. Vansinnigt gott. Det vet alla som testat. Synd bara att detta höga nöje har en hel bakgård med baksidor.

2. toppnyhet hos Kvällsposten nu:
Flygplan drabbat av problem över Sturup

Ett flygplan på väg inför landning på Sturup har fått tekniska problem. Räddningstjänsten har larmats dit. – Det rör sig om ett mindre plan med två personer ombord, säger Fredrik Kristell, vakthavande befäl vid Räddningstjänsten i Svedala.

Polisen dundrade fram i affären och grep mig

En kväll på Ica blir författaren Sami Said bortförd av polis, anklagad för stöld. Hans brott? Att ha fötts i en brun kropp.

Läs mer om Ica och Sami Said.
LEDARE: Bidrag till stockholmare

Maria, 70, i Växjö vann 12 miljoner kronor

I går fick Växjö elva nya miljonärer efter att staden dragit vinstlotten i Postkodlotteriets grannyra. Kvällens största vinnare var en kvinna i 70-årsåldern som blev drygt tolv miljoner kronor rikare. - Först ska jag betala räkningar. Sedan vill jag åka till Rom med mitt barnbarn, säger vinnaren Maria.

Läs mer om Maria, Rom och Växjö.
Allt för Sverige-Katie har en dödlig sjukdom

Katie Malik lever med en dödlig sjukdom som flåsar henne i nacken. I gårdagens Allt för Sverige sökte hon sina rötter i Skåne. Men efter de krävande inspelningarna var hon så medtagen att hon tvingades ta det lugnt under en tid för att kunna återhämta sig. – Jag fick fokusera på min hälsa där ett tag, säger hon och berättar att hon i dag mår bra.

Läs mer om Allt, Skåne, Sverige och Sverige-Katie.
Janssons succdebut från start i serie A

Pontus Jansson har gjort debut från start för Torino. Av tränare Ventura blev svensken utsedd till matchens bästa spelare efter 1-0 mot Udinese. - Fantastiskt kul, säger Jansson till SportExpressen.se.

Kattägare hittad efter polisens efterlysning

Den lille kattungen som hastigt och lustigt flyttade in på polishuset i Värnamo i lördags kväll har nu flyttat hem igen. Ägarna såg polisens efterlysning på Facebook och kunde hämta sin tre månader gamla katt på söndagseftermiddagen. – Man får anta att det var ett lyckligt återförenande, säger Marcus Jonsson, inre befäl vid Värnamopolisen.

Kvinna anhållen för att ha skyddat Sebastian

En ung kvinna sitter anhållen misstänkt för skyddande av brottsling. Enligt polisen gäller det den internationellt efterlyste Sebastian Ramirez Avendo, 33, som jagas för mordförsök. – Jag kan bara bekräfta att det finns ett anhållande, säger Frederik Svärd, inre befäl vid Kronobergspolisen.

Både splittrad och dramatiskt otydlig

TEATER Ringaren i Notre Dame Av Victor Hugo Regissör Staffan Aspegren Moomsteatern, Malmö

Dr Besk: Man ska leva som man lär

LEDARE: Håll gränsen!

Ökad aktivitet kring Östersjön, upprepade luftrumskränkningar och anfallsövningar, upprepade incidenter där olyckor involverande ryska plan med avstängd transponder med nöd och näppe undvikts, ökad aggression gentemot plan och fartyg i internationellt luftrum och på internationellt vatten. Medvetenheten om att bara en bråkdel av incidenterna offentliggörs.

Läs mer om Östersjön.
Tage Erlander invigde – nu står tunneln öde

En gång var det här viktiga platser för många sydsvenskar. Platser fulla av liv, fulla av drömmer. I dag är de övergivna. Lämnade orörda i decennier. Kvällsposten har, tillsammans med fotografen Calle Bergendorff från Helsingborg, besökt en mängd öde byggnader och platser i Skåne, Småland, Halland och Blekinge. Platser där tiden stått stilla sedan människan lämnat. Vi vill berätta historien om dessa platser. Visa det som finns kvar av ett Sydsverige som aldrig kommer tillbaka. Följ med på en resa tillbaka i tiden.

Här hyllas de svenska mästarna av mästarna

MALMÖ. Här hyllas de svenska mästarna - av svenska mästarna. FC Rosengård fick en härlig inramning på Swedbank stadion i pausen mellan Malmö FF och Elfsborg. Samtidigt bjöds alla in till dagens damallsvenska avslutning - med hälsningen att inträdet är gratis.

Läs mer om Elfsborg, Malmö FF och Swedbank.
Lindbäck: Deta lag förtjänar en succ

MALMÖ. Malmö Redhawks, Rögle och nästa veckas Skånederby i all ära. Men det är Karlskrona som är hetast av de sydsvenska lagen i hockeyallsvenskan. Och Pelle Hånbergs manskap behöver inte be om ursäkt för sig.

Läs mer om Karlskrona, Rögle och Skånederby.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19