Kvällsposten


Rasande och snäll

Teatern är allt ett riktigt gammelmedium. Poff! Så är en föreställning borta och i bästa fall ett minne hos publiken. Men pjäserna finns ju, invänder vän av ordning och ja det är glädjande att dramatik alltmer ges ut i bokform; som nu Martina Montelius Tre pjäser där dramatikern själv valt ut tre godbitar skrivna under 2001-2007.

Morddömda frias för mordet på Faton, 31

MALMÖ. Småbarnspappan Faton Balaj, 31, försvann i januari förra året och hittades död i ett skogsparti utanför Hörby två månader senare.Två män dömdes för mordet på honom men frias nu av hovrätten.

Läs mer om Faton och Hörby.
Ordet frodas, ordet mår bra

En bra skrivarlinje kan vara bördig jord för en blivande författare att gro i, en plats där man tillsammans med likasinnade kan leta sej fram till en egen stil, få inspiration, kunskap och feedback.

Klint: Yara fortsatte att plågas och vanvårdas

Åtalet och rättegången som inleds nästa vecka ska självklart fokusera på de misstänkta gärningsmännen. Handlingen, bakgrunden, motivet till det besinningslösa våld som ledde till åtta-åriga Yaras död.

Peter J Olsson: Som i riket - så i Skåne

Det kanske inte är så svårt att se skillnad på Socialdemokraternas första namn i Region Skåne Henrik Fritzon och statsminister Stefan Löfven ren utseendemässigt. Hur de kommenterar det parlamentariska läget har däremot uppenbara likheter.

Misstänkt för mordet är en Facebook-vän

Den 42-årige mannen som anhållits som misstänkt för mordet på Nicolai Andersen, 36, var Facebook-vän med offret. Det skriver de båda danska kvällstidningarna BT och Ekstrabladet.

Lars Klint: Man kan ju också stänga av tv:n

Eländes- och katastrofnyheterna på tv skrämmer barn. De blir oroliga och rädda med ångest och sömnproblem som följd. Bris uppmanar föräldrar att ta ansvar, lyssna på barnen. Tala med dem om de otäcka tevebilderna på döda kroppar i liksäckar, söndersprängda bostäder, lemlästade små pojkar och flickor. Sätta saker och ting i ett sammanhang. Man kan ju också stänga av tv:n.

Fredrik, 40, blev fri från cancer: Finns hopp

TRELLEBORG. När han var tre år gammal drabbades Fredrik Möller av leukemi. Det tog honom fyra år att bli frisk och ännu längre att växa i kapp sina jämnåriga. Men nu vid 40 är han en nöjd och glad människa. - Detta är mitt sätt att berätta att det finns hopp, säger han.

Läs mer om Fredrik Möller.
Två rån samtidigt i Skåne - polisjakt

Inom loppet av fem minuter fick polisen i Skåne in två liknande larm. I såväl Helsingborg som Hörby har livsmedelsbutiker blivit rånade av beväpnade, maskerade personer.

Läs mer om Helsingborg, Hörby och Skåne.
Totalstopp på E22 efter trafikolycka

En trafikolycka inträffade vid 18.30-tiden på E22 vid Nöbbelöv i Kristianstad. Det är just nu totalstopp i trafiken, södergående riktning.

Läs mer om E22, Kristianstad och Nöbbelöv.
82-åring med rullator överkörd av 75-åring

Den 82-årige mannen hälsade glatt på sin 75-åriga väninna. Sen körde hon över honom - två gånger. Nu ska målet upp i Blekinge tingsrätt.

Läs mer om Blekinge.
33-åring råkade skjuta sig själv vid polisjakt

Den 33-årige mannen uppskattade inte polisens besök. Han flydde ut över grannens tomt - men då gick allt snett. Mannens pistol brann av - och skottet träffade honom i skrevet.

Larm om mobbning på boende för flyktingar

Ungdomar som bor på ett HVB-hem i Uppvidinge ska ha känt sig mobbade av personalen. De ska ha blivit bjudna på cigarretter och ha fått höra hur personalen berättat om sina sexliv, enligt en lex Sarah-anmälan som två av kommunens socialsekreterare har gjort. – Det är jättetråkigt att det här har hänt, säger Susanne Winsth, socialchef på Uppvidinge kommun, till Kvällsposten.

Stängs av som vakter för Bandidos-koppling

De två männen nekar till att ha någon koppling till mc-klubben Bandidos. Men polisen tror dem inte och nu förlorar de sina förordnanden och får inte längre arbeta som vakter.

Läs mer om Bandidos-koppling.
Mystisk samling mynt blir statens egendom

2007 hittades en mystisk samling utländska mynt av polisen i Eksjö. Myntens rättfaldige ägare har ännu inte trätt fram och nu har mynten blivit statens egendom, skriver Sveriges Radio.

Läs mer om Eksjö.
Chattade på Facebook kvällen då Yara dog

Yaras morbror, den 32-årige mannen chattade på Facebook när hans 31-årige hustru misstänks ha misshandlat flickan till döds med en brödkavel. - Jag ska uppfostra henne, ska kvinnan ha sagt och sedan dragit in Yara i ett rum. Mannen satt kvar vid Facebook, uppger han i ett förhör.

Läs mer om Facebook och Yara.
Jag hoppas att nån dödar sjukdomen

Ibrahim Fofanah ska rädda Oskarshamn kvar i division ett. Sen kan han tvingas återvända till det ebolahärjade hemlandet Sierra Leone. – Det är fruktansvärt. Jag hoppas att någon dödar sjukdomen, säger 20-åringen till Oskarshamns-Tidningen.

Klart: IFK Göteborg värvar från Halmstad

IFK Göteborg är mitt i jakten på den allsvenska andraplatsen. Samtidigt rustar klubben för att göra ett bättre 2015. I dag blev Tom Pettersson och Mikael Boman klara för Blåvitt. – Utöver deras egenskaper som spelare är jag mer än förtjust i det faktum att båda alltid varit blåvita och verkligen brinner för att spela i IFK Göteborg, säger sportchefen Mats Gren till klubbens hemsida.

Wall: Var det bästa – och sämsta för MFF

MADRID. Bortsett från för- lusten mot Atltico Madrid spelades i går ytterligare en match som påverkar MFF:s framtid. Olympiakos vinst mot Juventus var både det sämsta och bästa som kunde hända för de svenska mästarna. Det sämsta om siktet är inställt på Europa League. Det bästa om målet är att nå Champions Leagues slutspel.

Läs mer om Atltico Madrid, Europa League och MFF.
Olsens försvars-oro: Det blir lite för lätt

MADRID. Nolla och skrällpoängsläge i paus. Totalt ras och fem insläppta mål i andra halvlek. - Just nu är det helt enkelt skit, säger Malmö FF:s målvakt Robin Olsen.

Läs mer om Robin Olsen.
Förklaringen bakom Malmös CL-kollaps

MADRID. I tre månader har Malmö FF överpresterat sitt spel i Europa. Mot Atltico Madrid kom reaktionen. - Vi har kollektivt varit väldigt starka tidigare, men i dag verkade vi vara lite energilösa, säger MFF-tränaren Åge Hareide.

Läs mer om Europa och Malmö FF.
Andersson: Det krävs mycket mer än talang

Ljubomir Vranjes, Sebastian Seifert, Jim Gottfridsson. Alla säger det. Men det viktigaste av allt är att Lukas Nilsson själv förklarar vad som krävs för att förverkliga den stora drömmen. – Det finns inga genvägar.

KvP ledare: Malmös ekonomiska kris

Malmö kommunstyrelse har nu sitt traditionella budgetinternat. Regering och opposition ska gå igenom förutsättningarna.

Debatt: Skåne drabbas av rödgrön flygpolitik

Beskedet om att snabbavveckla Bromma flygplats till år 2022 är inget mindre än ett dråpslag för hela Sverige. Bromma är i dag Sveriges tredje största flygplats och den ledande flygplatsen för svenskt affärsflyg som är navet där hela vårt land möts.

Läs mer om Bromma och Sverige.
Sven Målare lackar aldrig ur på sitt arbete

VELLINGE. Sven Målare Lemgård, 70, har satt färg på bilar i hela sitt liv. – Och än har jag inte slut i burkarna, säger Sven Lemgård på Hököpinge billackering som haft alla från Lill-Babs till kungen som kunder.

Läs mer om Hököpinge och Sven Lemgård.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12