Kvällsposten

E22 avstängd på grund av misstänkt handgranat

E22 har stängts av vid trafikplats Sege i riktning mot Malmö. Polisen har hittat vad de misstänker är en handgranat på en gräsmatta.
Läs mer om Malmö och Sege.

Våg av kortkapningar på bensinstationer

Polisen varnar för en ny våg av kortkapning på bensinstationer. – Vi har sett en ökning på senare tid, säger Jan Olsson vid polisens Nationella bedrägericenter, NBC Ligorna härjar framför allt i södra Sverige.
Läs mer om Jan Olsson, Nationella och Sverige.
Djurtransport i lågor – grisarna klarade sig
Djurtransportbilen började plötsligt brinna på väg 21 utanför Hässleholm på onsdagsmorgonen. Bilen totalförstördes – men alla grisarna ombord ska ha klarat livhanken.
Läs mer om Hässleholm.
Avisades från krogen – då började de skjuta
Polisen larmades i natt om skottlossning vid Stortorget i Malmö. Personer har setts skjuta i luften. – De här personerna ska ha blivit avvisade från en restaurang precis innan man gör det här och skjuter i luften, säger Jimmy Modin på polisens ledningscentral.
Läs mer om Jimmy Modin, Malmö och Stortorget.

Malmö laddar för kinky show nästa år

Många är kallade men få blir utvalda. I går hölls en första audition för nästa års stora musikalsatsning i Malmö – Kinky Boots. – När man var yngre och relativt ny var det mer på blodigt allvar. Men nu vet jag att världen inte går under om jag inte får rollen, säger Magnus Lundgren, 35 som konkurrerar om en plats som dansare i högklackat.
Rektorn tvingas ha MFF-tröja i skolan
Vissa veckor är tuffare än andra. Fråga bara rektorn och Halmstadsupportern Henrik Östman som tvingades gå i MFF-tröja en hel skolvecka. – Jag förlorade en utmaning med eleverna, säger han.
Perlenberg: Det handlar om hopp
NØRREPORT, KÖPENHAMN. Tidig morgon. Förvirrat kollar jag mig omkring. Stadsbilden är avsevärt annorlunda än valfri svensk storstad. Men så är det också förbjudet att tigga i Danmark.
Läs mer om Danmark.
SHL-ladda med KvP – Rögle vässar formen
Rögle vässar formen i Schweiz inför den glödheta hockeyhösten. Kvällspostens Alf Karlsson är på plats för att följa Ängelholmslagets förberedelser under fyra träningsmatcher. – Det var fantastiska hockeyresor i våras när Karlskrona HK, Rögle BK och Malmö Redhawks gick upp. Nu kommer fortsättningen, hälsar Karlsson, som också utlovar spännande intervjuer och webb-tv-inslag från träningslägret.
Klev på handgranat – när han skulle fiska
Fritidsfiskaren Thomas Vonsa, 24, vadade ut i den långgrunda sjön i Kristianstad och fick se ett föremål på botten. – Jag puttade till den med stöveln och insåg plötsligt att det var en handgranat! berättar han.
Läs mer om Kristianstad.
Mamma och barn nära krossas av lastbil
Mamman var ute på en promenad med barnvagn på sjukhusområdet när lastbil närmade sig i hög hastighet. Fordonet var bara en hårsmån från att krossa både mamma och barn – delar av barnvagnen gick sönder när den kördes på. Nu döms chauffören till fängelse, rapporterar Skånskan.
Läs mer om Skånskan.
Emilie vann en miljon kronor på Bingolotto
Första gången någonsin hon spelade på Bingolotto. Då vann Emilie Elgström från Oskarshamn en miljon kronor. – Det känns lite sjukt. Men nu får jag råd att gifta mig med min flickvän, säger hon.
31-årig man skjuten – en man har anhållits
En 31-årig man har blivit skjuten i benet efter ett bråk med en annan man i Höganäs. En 30-årig man har anhållits för mordförsök. Polisen är förtegna om männens relation. –Men det är inte så att någon kommer och skjuter en helt okänd på den här platsen, utan man har ju någon relation, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, informatör vid polisen i Helsingborg.
Rosengård svajar – kul för allsvenskan
Regerande mästerlaget FC Rosengård svajar. Det är kul för alla utanför guldklubben. För nu lever allsvenskan ett roligare liv än på flera år. Och det kommer den att göra fram till det definitiva upploppet.
Mangs saknar pyssla med sitt mordvapen
MALMÖ. Seriemördaren Peter Mangs saknar nog bara två saker i fängelset - att få pyssla med sin Glockpistol 19 och kicken han fick varje gång när han sköt i Malmö. Det är författaren och journalisten Joakim Palmkvist uppfattning. – Han är den mest känslokalla människa jag någonsin mött, säger Joakim Palmkvist som skrivit en bok om Peter Mangs.
Sanna Nielsen: Jag är glad och chockad
En var hemlig artist och den andra regisserade föreställningen. Men varken Sanna Nielsen eller Marianne Mörck hade någon aning om att de skulle få dela Git Gay-stipendiet på 100 000 kronor. – Jag trodde bara att jag skulle ner och sjunga tre låtar. Men jag är både tacksam, glad och lite chockad, säger Sanna Nielsen efter stipendieutdelningen.
Ljudet av trygghet
Allt fler klagar på störande ljudnivå i samband med Försvarsmaktens övningar. Om det är något vi borde vara upprörda över så är det att ljudet inte hörs oftare.
Kvinna häktas efter knarksmuggling
En 57-årig kvinna har häktats i Malmö, misstänkt för narkotikasmuggling. Hon erkänner brott. Kvinnan dömdes så sent som 2010 till tio års fängelse för att ha smugglat 60 kilo amfetamin. Men eftersom hon fick avtjäna sitt straff i Danmark är hon sedan förra hösten på fri fot.
Läs mer om Danmark och Malmö.
Hamburgerrestaurangutsattes för ett rån
En hamburgerrestaurang i Malmö utsattes för ett rån under fredagsnatten.
Läs mer om Malmö.
Två bilar i krock – två fick föras till sjukhus
En trafikolycka inträffade på Stockholmsvägen under fredagsnatten. Två personer fick föras till sjukhus.
Läs mer om Stockholmsvägen.
De ska odla grönsaker – helt utan någon jord
Urbana odlingar blir allt hetare i storstäder som New York och Berlin. Också i Malmö ligger man i framkant när det gäller innovativa lösningar. I höst kommer det att finnas en inglasad mikroodling helt utan jord mitt i stan. Näringen kommer från ett vattenkretslopp med afrikanska fiskar. – Det ska vara en wow-faktor, vi vill att folk ska stanna upp och titta, säger Niklas Hjelm som är ordförande i föreningen Hemmaodlat.
Läs mer om Berlin, Hemmaodlat, Malmö och New York.
Politiken sågar Millennium-boken
LITTERATUR. Danska Politiken valde att bojkotta intervjun med David Lagercrantz. När tidningen nu levererar sin recension av Millennium-boken är den som väntat sval.
Klint: Den viktigaste hjälpen först
Sexualundervisning och gratis kondomer till kvinnliga tiggare. För det söker nu socialnämnderna i Malmö, Göteborg och Stockholm anslag från Europeiska Socialfonden.
Brost kommer hem – gör screwballkomedi
Maffig steppdans, glättiga miljöer och starka kvinnor. Med Top Hat kommer screwballkomedin till operan och Johannes Brost kommer hem. - Det blir som att en flykting korsar sitt spår, säger Brost om höstens roll.
Läs mer om Brost.
Sällsynt mynt gav extra klirr i kassan
EKONOMI. När börserna kraschar är det kanske en tröst att det finns pengar som inte bara behåller sitt värde utan också stiger. På Hallands Auktionsverk i Halmstad har ett silvermynt sålts för hela 531 000 kronor, utan tvekan mer än de två daler det ursprungligen var värt.
Läs mer om Halmstad.
Hennes trädgårdar inspireras av Midler
På Sofiero kommer det att finnas många trädgårdar att besöka. En av dem är Anna-Mia Fors En Queer badhistoria. – Min trädgård innehåller en extrem blandning av färger, den är kanske skrikig rentav, säger hon om sin badplats- och parkinspirerade utställning.
Läs mer om Midler.