Kvšllsposten


Uppsägning en human avslutning

Grunden för uppsägningen av Norra Skåne-reportern Berit Önell är att hon är ett arbetsmiljöproblem, enligt arbetsledningen. – Vi tycker att det här är ett ganska humant avslut på hela den här historien, säger Skånskans vd Lars J Eriksson till Kvällsposten.

Vägrar omplaceras – reportern får sparken

Norra Skåne-journalisten Berit Önell får sparken. Hon tackar nej till tidningens erbjudande om en ny tjänst - som hon menar är rena bestraffningen. Det innebär att hon nu har fått besked om uppsägning. – Vi kommer givetvis att begära förhandlingar, säger facket.

Väg stängdes efter krock – en till sjukhus

Riksväg 11 stängdes av i båda riktningar vid 08-tiden efter en trafikolycka vid Kyrkheddinge. Två bilar var inblandade och en person har förts till sjukhus.

Läs mer om Kyrkheddinge.
Arbetslinjen ger en bättre integration

I dag har 40 procent av befolkningen i Malmö utländsk bakgrund. Denna mångkulturella mix skapar förutsättningar till möten över gränser, ett rikt kulturliv och ett stort utbud av mat. Utan mångfald och öppenhet mot vår omvärld blir både Malmö och Sverige fattigare.

Läs mer om Malmö och Sverige.

Kvällsposten ledare: En dag på stranden?

Hettan ligger tung över Sverige, för första gången någonsin har SMHI gått ut med en klass 1-varning för värme. Ännu gäller den inte för Sydsverige, temperaturen här har ännu inte krupit över 30 grader minst tre dagar i följd, men det är inte långt ifrån.

Läs mer om Sverige och Sydsverige.
Sjuårige Edvin cyklade till Berlin

Sjuårige Edvin är en riktig kämpe. På sin racerhoj cyklade han hela vägen från Rostock till Berlin – en sträcka på 37 mil. Han skriver själv om äventyret på sin egen resblogg. – Vi cyklade 100 kilometer om dagen, första dagen var jobbigast, säger han till Kvällsposten.

Läs mer om Berlin, Kvällsposten och Rostock.
Sjuårige Edvin, 7, cyklade till Berlin

Sjuårige Edvin är en riktig kämpe. På sin racerhoj cyklade han hela vägen från Rostock till Berlin – en sträcka på 37 mil. Han skriver själv om äventyret på sin egen resblogg. – Vi cyklade 100 kilometer om dagen, första dagen var jobbigast, säger han till Kvällsposten.

Läs mer om Berlin, Kvällsposten och Rostock.
Tidigare toppnyhet hos Kvšllsposten:
Man misshandlad till döds i Helsingborg

En man i 25-års åldern misshandlades inför ögonen på flera solbadare mitt på Gröningen i Helsingborg.Mannen avled senare av sina skador på Helsingborgs Lasarett.– En person sitter misstänkt för mord alternativt dråp säger Linda Pleym, informatör hos skånepolisen.

Någon bjuder djuren på bullfest i skogen

Djuren på Högalid kan få sig en smaskig eftermiddagsfika eller en stadig frukost. Någon dumpar nämligen alla möjliga sorters bakverk i skogen. – De kommer med en pickup och slänger brödet, säger Gösta Johansson till Helsingborgs Dagblad.

Läs mer om Gösta Johansson och Högalid.
Tidigare toppnyhet hos Kvšllsposten:
En till sjukhus efter bråk i Helsingborg

Polisen har gripit person efter en misshandel på Gröningen i Helsingborg under onsdagskvällen. – En person är förd till sjukhus, säger Linda Pleym, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Begravningsbyrån anmäls till ARN – igen

Begravningsbyrån i Helsingborg är anmäld till ARN för fjärde gången. Kostnaderna för både begravning och bouppteckning har skenat, anser familjen. – Vi är ingen budgetbyrå, säger ägaren.

Läs mer om ARN och Helsingborg.
Kärleksfestival portad från barnkoloni

En kärleksfestival med utlevande dans, skratt, relationer och sexualitet på schemat blev för mycket. Nu får The joyride experience hitta ett alternativ till Barnens by i Hästveda. – Vi har några möjliga alternativ. Vi vill fortfarande vara någonstans i Norra Skåne eftersom många av deltagarna är från trakten, säger arrangören Alexander Rudenstam.

Tidigare toppnyhet hos Kvšllsposten:
Olycka på sydkusten – vägen var avspärrad

En minibuss och en personbil krockade i Gislövs läge strax före lunchtid. En kvinna skadades allvarligt i kollisionen.

Kungligt slottskalas när prinsen fyllde 12

Danske prins Joachims näst äldste son, Felix, har blivit 12 år. Födelsedagen firade lillprinsen på vin-slottet i Frankrike tillsammans med pappa Joachim, prinsessan Marie och alla syskonen.

Läs mer om Felix, Frankrike, Joachim och Marie.
Debatt: Statlig skola ger mer kunskap!

Skolan är en viktig framtidsfråga för Sverige, eftersom kunskap är en människas viktigaste redskap för att kunna växa. Skolan ska ha fokus på tydliga kunskapskrav, trygga klassrum och bra lärare. Eleven ska mötas av höga förväntningar och ska uppmuntras att ta eget ansvar. De som har störst behov ska få mest stöd, men även den som har lätt för att lära ska utmanas i skolan.

Läs mer om Sverige.
Flera allvarliga brister i Malmös psykvård

Patienter som skadar sig själv, insmugglade pistoler och larm som inte fungerar. Det är några av de många brister som tidningen Faktum hittat i en granskning av säkerheten för de som vårdas inom psykiatrin eller rättspsykiatrin i Göteborg och Skåne.

Läs mer om Faktum, Göteborg och Skåne.
Debut: Riskhantering

Stefan Ahnhem saknar förnamn på omslaget till deckardebuten. Tror förlaget så mycket på sin nya deckarförfattare att det strax kommer att räcka med efternamnet? Debuten - första titeln i en serie om polisen Fabian Risk - är 590 sidor. Lång.

Läs mer om Fabian Risk.
Rättelse: Udda slända fortfarande udda

Malin Larsson knäppte en bild på vad som liknade den ytterst sällsynta dvärgflicksländan utanför Tyringe. Sländan visar sig dock vid närmare granskning vara den pudrade smaragdflicksländan. – De kan vara lätta att missta, skriver Linda Strand, projektledare för en inventering av trollsländor, i ett mejl.

Läs mer om Linda Strand och Tyringe.
Skalbaggar utlöste brandlarm

Rapsvivlarna har invaderat Skåne och ställer till med det ena hysset efter det andra. Under torsdagseftermiddagen tvingades Socialtjänsten i Karlskrona utrymmas efter att skalbaggarna utlöst brandlarmet.

Dusan Djuric klar för schweiziska Aarau

Dusan Djuric återvänder till Schweiz. I dag skrev den förre Halmstadmittfältaren på för FC Aarau till 2015 med option på förlängning. Det meddelar klubben på sin hemsida.

Tjuvarna stal solbrillor för 200 000 kronor

Genom ett hål i butikens dörr tog sig tjuvarna in hos optikern i Höllviken. Därefter försvann de från platsen med i stort sett hela butikens solglasögonsortiment – men lämnade kvar en kofot. – Solglasögon är det vi säljer mest just nu så det känns jävligt tråkigt, säger butikschefen Emma Book till Kvällsposten.

Vattenbrist i Simrishamn

P4 Kristianstad.

Läs mer om Simrishamn.
Allvarliga brister i psykiatrivården

Det finns stora brister i säkerheten för de som vårdas inom psykiatrin eller rättspsykiatrin i Göteborg och Skåne, skriver tidningen Faktum.

Läs mer om Faktum, Göteborg och Skåne.
Mosul – och sen då?

Tänk er att erövrare målar märken på våra dörrar. De tycker att vi är en lägre sorts människor. Så kommer ett ultimatum: betala jude- och kristenavgift (jizya), emigrera, eller bli dödade. När vi flyr stoppas vi och tvingas lämna över våra sista ägodelar. Vi måste fortsätta till fots. I våra hem flyttar sunnimuslimer in.

Övervakningen bidrar till att stävja brott

När den nya lagen om kameraövervakning trädde i kraft den 1 juli förra året var det en del som befarade att Sverige var på väg att bli ett över- vakningssamhälle. Farhågorna har inte besannats. Visserligen har regelverket för att tillåta övervakningskameror blivit tydligare och enklare, men utan att hota integriteten för den enskilde.

Läs mer om Sverige.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03