Kvällsposten


Kjerstins kaos-bild gör henne till en vinnare

Kjerstin Ekvall hade just klivit på bussen när hon bokstavligt talat fastnade mitt i det regnkaos som drabbade Malmö i slutet av augusti. - Vi satt ganska länge så jag började fota för att ha något att göra, säger Kjerstin Ekvall. Det tidsfördrivet ger henne 7 171 kronor.

Läs mer om Kjerstin Ekvall och Malmö.
2. toppnyhet hos Kvällsposten nu:

Han är efterlyst för brutala knivdådet

VÄXJÖ. 33-årige Sebastian Ramirez Avendo från Växjö är misstänkt för mordförsök och har nu blivit internationellt efterlyst sedan han häktats i sin frånvaro. Mannen bedöms som farlig av polisen.

Axnr: Kristianstad hittade gaspedalen

Kristianstad. Efter en trög start har IFK Kristianstad hittat gaspedalen. Men trots gårdagens seger har de ännu inte fått upp farten ordentligt. Matcherna som väntar härnäst kommer att avgöra vilken väg laget tar den här säsongen.

Efter lagmötet kom första segern för IFK

Kristianstad. Två raka förluster i inledningen av elitserien fick IFK Kristianstad att reagera. Efter matchen mot Ystads IF hade guldfavoriterna ett rejält snack - och i går var man tillbaka som vinnare. - Vi pratade om vilka krav vi ska ställa på oss och hur vi ska göra det bättre. Vi vill bli tuffare och fajtas mer. Det har varit lite småtaffligt. Vi sa att vi måste gå samman och kriga mer, säger IFK:s Kristian Björnsen.

Läs mer om IFK.

Rögle-kollaps: Det var rent ut sagt skit!

ÄNGELHOLM. Rögles huvudtränare Magnus Bogren var efter sin sjukdom tillbaka i avbytarbåset. Men det blev ändå en rejäl Rögle-kollaps. - Bedrövligt. Det var totalt dött i båset, säger assisterande tränaren Gunnar Persson.

Läs mer om Gunnar Persson.
Andersson: Alla tiders Ystadpåg var tillbaka

LUND. En promenad vid havet i Ystad med hustrun Agneta. Det var så Basti Rasmussen hämtade kraft, energi och syre inför det prestigefyllda Skåne- derbyt. Det måste ha varit en riktigt bra promenad i sensommarsolen för nye Lugitränaren. För dagen slutade med att alla tiders Ystadpåg kunde se tillbaka på en match där han var den store vinnaren.

Utställningen plockar ner antiken på jorden

När färgen som fanns på de klassiska skulpturerna kommer på igen blir antiken plötsligt - mänsklig! Men Conny C-A Malmqvist upptäcker att målarna inte höll samma klass som Fidias, Praxiteles och de andra skulptörerna.

Till Cordelias ära

Som en spann skit över konsten

Som en spann skit över konsten - Johan Falkman blottar en unken, okunnig och respektlös konstsyn hos chefen för Blekinge Museum.

LEDARE: Alliansen är ju också skadskjuten

DEBATT: Låt debatten nu bli fri och öppen

Industribyggnad brinner i Smedhult

Räddningstjänsten i nordvästra Skåne arbetar med att släcka en brand i en träindustrilokal i Smedhult utanför Örkelljunga. Inga personer kom till skada.

Läs mer om Skåne, Smedhult och Örkelljunga.
IFK Kristianstads kamp mot cancer

IFK Kristianstad kämpar för att nå det efterlängtade SM-guldet. Samtidigt engagerade sig klubben i torsdags i en större kamp än så. Under tiorsdagens match mot Önnered genomfördes en manifestation mot cancer. - Det är väldigt viktigt att fler får veta vad det innebär med cancer. Ibland är det känsligt. Jag tycker att detta är ett bra sätt att visa att det kan gå vägen, förklarar Ebba Trobäck, 18, som har drivit kampanjen Hjälp Ebba stoppa cancer som i går skänkte 100 000 till Ture-insamlingen.

Kalle Anka större än Zlatan i Sydsverige

Kalle Anka är större än Zlatan. Den ilskna ankan fick 22 sydsvenska röster i riksdagsvalet mot bara en för Zlatan. Och Jesus fick fyra. Det visar länsstyrelsernas sammanräkning av väljarnas handskrivna valsedlar.

Läs mer om Sydsverige och Zlatan.
Emma Hamberg fick en röst i riksdagsvalet

Zlatan är inte den enda kändisen som fått ströröster i riksdagsvalet. Janne Josefsson fick också en – liksom författaren Emma Hamberg, 43.

Läs mer om Emma Hamberg.
Skärpt kontroll i det heta Skåne-derbyt

Polisen gör en hårdsatsning inför Skånederbyt på söndag. Särskilt fokus läggs på att bengaler inte får förekomma på läktarna. - Det blir en skärpt visitation av publiken och vi har mycket låg tolerans för all form av pyroteknik. Den yttersta konsekvensen är att vi bryter matchen, säger Patric Heimbrand, polisens kommenderingschef.

Ingen ny rättegång efter våldtäktsdom

Högsta domstolen säger nej till våldtäktsmannen från Malmö. 33-åringen som dömts för våldtäkt och våldtäktsförsök på thailändska massöser får ingen ny rättegång.

Läs mer om Malmö.
Tårögd Magnus efter Brassehyllning

Nu hyllas Magnus Brasse i Skåne. Krogshowen Varning för Magnus Brasse får provpremiär på Nöjesteatern i Malmö 2 oktober. - Magnus Härenstam blev alldeles tårögd när han såg föreställningen, säger Magnus Kviske som tillsammans med kollegan Adam Lindroz gestaltar den populära tv-duon.

Cyklist till sjukhus efter kollision med bil

En cyklist har förts till sjukhus med huvudskador efter att ha kolliderat med en bil vid Hjärup.

Läs mer om Hjärup.
Två anhållna för narkotikbrott i Älmhult

I två månader spanade polisen mot två män i Älmhult som misstänktes sälja narkotika. I tisdags slog man till och grep männen. De två männen, 23 och 27 år gamla, misstänkt nu för narkotikabrott. -Försäljningen ska ha skett på olika platser i Älmhult med omnejd och på olika orter i norra Skåne, säger kommissarie Stefan Karlsson.

Läs mer om Skåne, Stefan Karlsson och Älmhult.
Busschaufför gjorde hjälteinsats för pojke

När mannen och hans sjuka son frågade om vägen till sjukhuset tog busschauffören saken i egna händer och frångick sin rutt för att köra pojken till sjukhuset. – Det var många som blev glada, det blev en bra start på dagen, säger busspendlaren Annika Olsson, som har skrivit om händelsen på Facebook.

Läs mer om Annika Olsson och Facebook.
Brandmannens insats för barncancerfonden

Lundabon och brandmannen Patrik Nilsson ville göra något för att hjälpa cancersjuka barn. Nu har han fått flera av Sveriges absoluta topplag inom fotboll och ishockey att skänka signerade matchtröjor. På söndag startar försäljningen av de åtråvärda tröjorna på Stockholms Auktionsverk Magasin 5 . Pengarna går till Barncancerfonden. – Engagemanget från klubblagen har varit enormt, det känns härligt, säger Patrik Nilsson.

Orlando fick brevlådan fylld med avföring

När Orlando Diez son skulle hämta posten var brevlådan fylld med bajs. Nu är Orlando Diez kritisk mot polisen, som han menar inte försökt utreda brottet. - Det är inte kul när man blir trakasserad så här. Och när polisen inte hjälper mig känner man sig ensam, säger han till Kvällsposten.

Läs mer om Kvällsposten och Orlando Diez.
Tidigare toppnyhet hos Kvällsposten:
Gasläcka i Lund – 17 personer till sjukhus

Sammanlagt 17 personer har nu förts till sjukhus efter ett ozonutsläpp i en företagslokal på Mobilvägen i Lund. – Fyra ligger kvar för observation. De har en kemisk retning och hostar. Ytterligare nio personer är på väg in nu, säger Jimmy Gottfridsson, pressekreterare på Region Skåne.

Tidigare toppnyhet hos Kvällsposten:
Gasläcka i Lund – sju personer till sjukhus

Sammanlagt 17 personer har nu förts till sjukhus efter ett ozonutsläpp i en företagslokal på Mobilvägen i Lund. – Fyra ligger kvar för observation. De har en kemisk retning och hostar. Ytterligare nio personer är på väg in nu, säger Jimmy Gottfridsson, pressekreterare på Region Skåne.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15