Kvällsposten

Kalmar-lånet avgjorde Smålandsderbyt för Öster

Kalmarlånet Carl Johansson, 19, blev Östers derbyhjälte mot Jönköping.– Calle är riktigt vass på att ta sig ur trånga situationer, säger Östertränaren Christian Järdler till Smålandsposten.

Räddningsuppdraget lyckades: Känns så bra

Sebastian Seifert tog över som tränare i HIF Karlskrona för att hålla laget kvar i högsta serien.Räddningsuppdraget lyckades – men succtränaren lämnar.– Det känns så bra att vi lyckades, säger Sebastian Seifert.
Läs mer om Sebastian Seifert.
Pehrsson: Klart det spetsar oss
Ett skadedrabbat Malmö FF föll tungt senast.Men till hemmamötet med nykomlingen Brommapojkarna får MFF tillbaka två spelare, Eric Larsson och Arnor Traustason.– Det är klart att det ger oss fler möjligheter och i nuläget spetsar oss, säger MFF:s tränare Magnus Pehrsson.
L-ordf i Malmö: Jag hade kunnat vara kriminell i dag
För att förstå unga som dras till kriminalitet måste man förstå att för mig och mina barndomsvänner fanns kriminaliteten alltid som ett lockbete runt hörnet. Flera av mina vänner var inte lika lyckosamma som jag var. Några har blivit skjutna, några sitter i fängelse för mord. Jag hade tur, skriver ordföranden för Liberalerna i Malmö, Roko Kursar.
Läs mer om Liberalerna, Malmö och Roko Kursar.

Kritiken efter nya tappet: För fega

Landskrona Bois tappade återigen en ledning i förlusten mot Degerfors borta.– Vi blir för fega, säger tränaren Agim Sopi kritiskt.
Läs mer om Agim Sopi.
Glasdrottningen begravd: Ett fint avsked
Bara tre dagar före sin 80-årsdag föll glaskonstnären Ulrica Hydman Vallien ihop i sin makes armar.Nu har hon begravts i Österåkers kyrka – med gäster från hela världen närvarande.– Det blev ett väldigt fint avsked, säger Bertil Vallien.
Mästarna har kopplat grepp om finalbiljetten
Lugi lyckades inte rubba H65 Höör hemma.Efter 28–24 i det andra semifinalmötet har de regerande mästarna kopplat greppet om finalbiljetten.
Låt inte ideologi gå före psykisk ohälsa
Moderaterna i Skåne vill lyfta psykiatrin i regionen. Patienterna måste få en vård i tid och personalen måste få en chans att utveckla verksamhet och metoder på bästa sätt, skriver Carl Johan Sonesson (M), Ann Heberlein (M), Kevin Nyström (M) och Sofia Lundberg Söderling (M).
Det var detta jag behövde
Dennis Hadzikadunic hoppas på en snabb comeback efter sin fotskada.Och den utlånade Malmö FF-backen stortrivs i Trelleborg.– Allt har varit positivt. Det är detta jag behövde och detta jag får, säger 19-åringen.
Läs mer om Malmö FF-backen och Trelleborg.
Förre Englandsproffset målskytt – i division 6
David Elm har lämnat Kalmar FF, men inte fotbollen.Under torsdagskvällen gjorde den Premier League-meriterade anfallaren mål – i division 6.– Det var det snyggaste målet jag någonsin gjort, säger David Elm till Barometern.
Tung Malmöförlust i historisk semifinal
HK Malmö är för första gången i SM-semifinal.Men det blev en tung förlust i den första matchen hemma mot Alingsås.
Läs mer om SM-semifinal.Men.
Sluta fjäska för SD, Sonesson
Det är inte Moderaternas uppgift att göra Sverigedemokraterna till ett anständigt parti. Så varför fjäskar den skånska oppositionsledaren Carl Johan Sonesson (M) för SD?
Halmstadspelare hotades – nu läggs utredningen ner
I oktober anmälde en spelare i Halmstads BK att han erbjudits pengar och hotats inför bortamötet med Malmö FF för att påverka matchens utgång.Nu läggs förundersökningen kring den misstänkta matchfixningen ner.
Läs mer om Malmö FF.
Ole, 73, fick falskt brev från kommunen
I ett maskinskrivet brev signerat kommunen fick Ole Ellekær, 73, reda på att han måste flytta och lämna över sin bostad.Det hela uppgavs vara del av ett integrationsprojekt.Nu har det visat sig att brevet var påhittat.– Jag blev chockad, säger 73-åringen till danska TV2.
Läs mer om Ole Ellekær och TV2.
Glädjen – skadeläget ljusnar för Malmö FF
Eric Larsson och Arnor Traustason är aktuella för spel mot BP på måndag.Dessutom är Lasse Nielsens lårskada av det lindrigare slaget.– Vi är hoppfulla att han ska gå in i träning i dagarna, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson till Fotbollskanalen.
Vågar MP stötta alliansens förslag om stranderosion?
Miljöpartiet är varmt välkomna att stötta den skånska alliansens förslag mot stranderosion, skriver Christer Nylander (L) och Louise Eklund (L) i en replik till Mätta Ivarsson (MP) och Anders Åkesson (MP).
Hareide tvingas ställa in landslagsbesök inför VM
Ryggproblemen fortsätter för Åge Hareide efter vinterns skidolycka.Nu tvingas den danske förbundskaptenen att ställa in planerade besök hos landslagsspelare inför VM.– Det är klart att om det fortsätter är det kanske ett litet problem, säger danska fotbollskommentatorn Flemming Toft till TV2.
Läs mer om Flemming Toft, TV2 och Åge Hareide.
Nielsens besked efter skadan: Riktig skit
Malmö FF hade en hel del skadeproblem inför matchen mot Djurgården.I förlustmatchen mot stockholmarna tvingades Lasse Nielsen lämna planen.– Det känns stelt, säger Nielsen efter matchen.
Funktionshindrad brutalt rånad – polisen vädjar efter tips: Hjälp oss
Den funktionshindrade mannen blev slagen medvetslös och därefter rånad.–Det som har hänt är avskyvärt. Att ge sig på funktionshindrade på det här sättet, säger Richard Glantz, områdeskommunikatör polisen nordvästra Skåne.
Läs mer om Richard Glantz och Skåne.
Vem är vem i det danska kungahuset – stor guide
Det danska kungahuset är mycket omtyckt i både Danmark och Sverige.Drottning Margrethe har suttit på tronen sedan 1972 och tar hand om sin familj med trygga händer.De senast åren har familjen fått nya medlemmar – och tyvärr tappat ett par.Här är huvudpersonerna i det danska kungahuset.
Läs mer om Danmark och Sverige.Drottning.
Hallå regeringen, Malmö har en trygghetskris
Den rödgröna regeringen sviker ännu en gång Malmöborna när vårbudgeten innehåller större satsningar på el-båtmotorer och solceller än på landets trygghet. För en stad som Malmö, i stort behov av en nationell trygghetssatsning, blir måndagens budgetutspel anmärkningsvärt, skriver Torbjörn Tegnhammar (M).
Trelleborg förlorade igen – talangen imponerade
Ett skadeskjutet Trelleborg jagade årets första seger borta mot GIF Sundsvall.Men det blev en ny förlust för TFF när Felix Hörberg gjorde sin första allsvenska start.– Alla lag har väl skador, sa lagkapten Alexander Blomqvist till C More efter matchen.
Nytt mål – då toksågar skyttekungen sig själv
Tre mål på fyra matcher och skytteligaledare i superettan.Då sågade Sadat Karim sig själv.–Jag har ansvar vid deras kvittering, sådana misstag får vi inte göra i den här serien, säger Landskrona Bois anfallsstjärna.
Läs mer om Sadat Karim.
Bostadslösa får vara beredda att flytta till annan kommun
Ett boende är en självklarhet och rättighet i Sverige, men om man inte kan försörja sig själv får man vara beredd att bo någon annanstans än i just Malmö, skriver representanter för Malmömoderaterna och Liberalerna i Malmö.