Kvšllsposten


1. toppnyhet hos Kvšllsposten nu:

Väktare till sjukhus efter flygplatstumult

Flera grekiska fotbollssupportrar gick till attack mot polis och väktare i samband med en misstänkt stöld på Malmö Airport. När en väktare försökt gripa den misstänkte tjuven ska andra supportrar gått till fysiskt angrepp och lyckats frita mannen. – Det var rena kalabaliken där ett tag, säger en person som arbetar på flygplatsen.

Läs mer om Malmö Airport.

Bomblarm visade sig vara geocaching

Rysslands ambassad i Köpenhamn fick spärras av under onsdagen efter att misstänkt föremål hittats på en lyktstolpe. Men bomblarmet kunde senare blåsas av när föremålet visade sig vara en del av en GPS-skattjakt. – Folk borde tänka sig för när de sätter upp sådana här objekt, säger Köpenhamnspolisens vakthavande befäl till Ekstrabladet.

Läs mer om Ekstrabladet och Köpenhamn.
Viljan att inte förlora kan räcka långt i år

MALMÖ. Ystads IF har precis det som laget saknade förra säsongen. Viljan att inte förlora. Det räckte i Skånederbyt i Malmö - och det kan räcka långt i årets elitserie.

Läs mer om Malmö och Skånederbyt.
Rydhagen: Skrattade åt mitt sjuka skämt

Ibland när jag tuggar på kött tänker jag: Detta är en del av en kropp. Ett djur som låg ner och dog. Den tanken anstränger jag mig hårt för att genast släppa.

SD-politiker poserar i SS-keps på Facebook

Robin Natzn valdes in på ett SD-mandat i Gnosjö, men poserar i en nazistkeps på Facebook, rapporterar Värnamo nyheter. Mannen har uppmanats av partiet att lämna sin plats, men bekräftar för Expressen att han avser att sitta kvar. – Jag är inte nazist, säger Robin Natzn till Expressen, men vill inte kommentera händelsen i övrigt.

LEDARE: Vem ska styra Skåne?

Läs mer om Skåne.
LEDARE: Löfen, lycka till med reptricket

Han blir ny polischef i Malmö efter Sempert

Att bli polis var hans pojkdröm. Nu har Stefan Sintus stigit i graderna och blir ny polischef i Malmö, uppger Sydsvenskan.

Läs mer om Malmö, Sempert och Sydsvenskan.
Skåneläkare fälld för sexuella ofredanden

Tonårsflickan såg provjobbet på den skånska privatkliniken som sin stora chans, men redan i hissen gjorde hennes nye arbetsgivare sexuella närmanden. Nu döms läkaren till villkorlig dom och dagsböter för sexuellt ofredande. – Jag var rädd för att ställa till med en scen, säger flickan.

Plastikkirurg fälld för sexuellt ofredande

Tonårsflickan såg provjobbet på den skånska privatkliniken som sin stora chans, men redan i hissen gjorde hennes nye arbetsgivare sexuella närmanden. Nu döms läkaren till villkorlig dom och dagsböter för sexuellt ofredande. – Jag var rädd för att ställa till med en scen, säger flickan.

Han fixar Sveriges största loppis i Malmö

MALMÖ. Daniel Nannskog har kommit hem till Skåne för att hjälpa världens barn. – På fredag håller jag i Sveriges största loppis på Malmö centralstation och hoppas samla in 100000 till Världens barngalan, berättar fotbollsprofilen som själv tänker skänka matchtröjan han bar när han fixade så att MFF knep andraplatsen i Allsvenskan 1996.

Läs mer om Allsvenskan, MFF, Malmö och Skåne.
Hunden Caramell dog – nu anmäls veterinär

Efter ett akut kejsarsnitt sjönk chihuahuan Caramells blodsocker så långt att hunden avled av hjärtstillestånd. Men dödsfallet hade kunnat undvikas med ett enkelt blodprov, hävdar ägarna, som nu tänker anmäla veterinären. – Det borde vara en rutingrej, säger ägaren Helena Sundh.

Läs mer om Helena Sundh.
19.00: Rögle-Malmö - liverapport från derbyt

Stjärnan Knopfler kommer till Tivoli

Gitarrvirtuosen Mark Knopfler hit i sommar. Lirar på stora scenen på Tivoli 14 juni.

Läs mer om Tivoli.
Döden finns överallt i Strömbergs nya dikter

Döden finns överallt i Ragnar Strömbergs nya diktsamling I ditt hjärtas sista slag. I titeln, i de många dedikationerna, som till stor del riktas till nyligen avlidna diktare och musiker, och i dikterna själva, där en död bror och mamma återkommer, liksom det egna allt äldre livet.

En familjär historia

Per Wästbergs utgångspunkt för den självbiografiska boken Erik och Margot är till synes ifrågasättandet av det egna minnet. Wästberg har redan tidigare uttömmande skrivit sina memoarer, samt publicerat sina dagböcker från uppväxtåren. Att han nu återvänder till denna period för ett da capo motiveras med den hyfsat nya upptäckten att hans far, publicisten Erik Wästberg, under hela sonens uppväxt haft en kärleksrelation med sin svägerska, Pers moster Margot.

Läs mer om Erik, Erik Wästberg och Margot.
Djävul och hjältinna

Titelfiguren i Ibsens Hedda Gabler är ett slags kvinnlig motsvarighet till Walter White i den amerikanska tv-serien Breaking Bad. I likhet med honom har hon snällt spelat med i livets spel, men vid en given punkt beslutat sig för att bryta det sociala kontraktet.

Läs mer om Breaking Bad och Walter White.
Malmö snålar in på julfirandet i city i år

MALMÖ. När Malmö måste spara är det julen som drabbas. Julfirandet i city och det populära nyårsfirandet vid Malmö Opera beviljas sammanlagt bara lite mer än hälften av pengarna som sökts, skriver skanskan.se.

Läs mer om Malmö Opera.
Polisens nya bild på efterlysta Sebastian

Polisen i Sverige har gått ut med en allmän varning för Sebastian Sebbe Ramirez Avendano som är efterlyst för mordförsök i Växjö. Nu går polisen ut med en ny bild på våldsbrottslingen.

LEDARE: Småländsk spik i regionkista

DEBATT: En farlig inkomstkälla

Nyblivna mammor måste vara på rummet

KRISTIANSTAD. Nyblivna mammor på BB i Kristianstad är tvungna att stanna på rummet och umgås mindre med andra patienter.

Läs mer om Kristianstad.
Hägred: Lundell är en fantastisk berättare

Ulf Lundell är Sveriges Neil Young. Båda i pensionsåldern, båda med rötterna i Dylan, båda lever i nykterhet, båda är mer produktiva än någonsin. Samtidigt som jag noterar att Neil Young ger ut sitt andra album för det här året så vänder jag blad i Lundells nya tjockroman.

Läs mer om Dylan och Neil Young.
Tina Nordströms stora favorit under hösten

Tina älskar hösten. Det är då hon samlar familjen i köket, plockar fram några favoritrecept och lagar mat på säsongens alla fantastiska råvaror. – Ta bara majskolvarna som är så underbara så här års, säger Tina som i nya kokboken Tinas helg presenterar en supergod majsanrättning.

Läs mer om Tina.
Falskt gaslarm på universitetet i Lund

Fysikum i Lund fick under eftermiddagen utrymmas efter larm om giftig gas. Kemdykare tog sig in i byggnaden för att identifiera gasen och klarlägga omfattning. Då visade det sig att det var falskt alarm. – Det fanns inga som helst spår av gas, säger räddningstjänstens inre befäl Håkan Månsson.

Läs mer om Håkan Månsson och Lund.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06