Kvällsposten

STR slår larm om de svarta körskolorna

Sämre utbildning och bristande kontroll. Nu slår Sveriges Trafikskolors riksförbund larm om konkurrensen från svarta körskolor. Speciellt i Skåne.– Vi är inte rädda för konkurrens men det här förstör marknaden, säger Berit Johansson.
Läs mer om Berit Johansson och Skåne.

Pojke misshandlad – har förts till sjukhus

En pojke i tonåren misshandlades med någon form av tillhygge i Nydala i Malmö på lördagskvällen.– Han var vaken och talbar och fördes till sjukhus, säger polisens pressinformatör Mia Sandgren.
Läs mer om Malmö, Mia Sandgren och Nydala.
Många maskerade på demonstration mot SD
Omkring 400 demonstranter marscherar just nu i protest mot Sverigedemokraternas landsmöte i Lund. Ett 50-tal är maskerade. Och polisen är beredd på demonstrationer mot SD-mötet. – Vi har en väl tilltagen kommendering som ska säkra både att det politiska mötet och opinionsyttringen kan genomföras, säger Skånepolisens presskontakt Lars Förstell.
Läs mer om Lund och SD-mötet.
Polisen: Behövs nya ögon som tittar på det
Polisen i Helsingborg har nyligen fingranskat hela utredningen om mordet på Steen Damkjær. Utan att hitta några öppningar. - Jag gick igenom alltihop tillsammans med en kollega. Nu behövs nya ögon som tittar på det, säger spaningsledaren Kenth Pehrsson. Han hoppas också på ny information från allmänheten.

Det är dumt att chansa, banken

Du vet att det finns pengar på kontot, att kreditgränsen inte är nådd, men klickar ändå upp bankappen för att dubbelkolla. Någonting kan ju ha dragits som du inte tänker på. Eller så kan du, hemska tanke, blivit skimmad. Men bankappen fungerar inte heller. Eller uttagsautomaten. Eller restaurangens kortläsare, visar det sig när ditt lunchsällskap med annan bank och annat kort erbjuder sig att betala för er båda.
Vi skulle haft minst två eller tre poäng
Panterns roadtrip började med en poäng mot topptippade AIK på Hovet. – En tung förlust i förlängningen. Jag tycker att vi skulle ha haft minst två eller tre poäng, säger Panterns forward Fredrik Händemark.
Läs mer om AIK, Fredrik Händemark och Hovet.
Flera bussar har blivit beskjutna
Flera av Skånetrafikens bussar blev beskjutna i Klågerup under fredagskvällen. – Initialt pratas det om att någon form av luftvapen ska ha använts, säger polisens pressinformatör Mia Sandgren.
Läs mer om Klågerup och Mia Sandgren.
Tingsryd förlorade efter succhösten
Efter succhösten kom femettan – i nacken. Tingsryd kraschade i Västerås när de hade möjlighet att dryga ut försprånget i toppen.
Lars Vilks ställer ut – utan rondellhund
Lars Vilks ställer ut sin konst igen – men det blir inga rondellhundar eller profeter.– De saker jag ställer ut handlar om censur ändå, säger Lars Vilks.
Flygförbud över SD-hotellet i Lund
Polisen skärper säkerheten ytterligare kring Sverigedemokraternas landsdagar i Lund. Efter aktivisters hot utfärdades på fredagseftermiddagen ett totalt flygförbud över området. – Drönare nämns på forum som vill störa det möte som ska hållas, säger polisens biträdande kommenderingschef Mats Karlsson.
Läs mer om Lund och SD-hotellet.
Motorcirkusen blir ny filmrulle
Fakirerna har rullat ihop spikmattan, stripporna har klätt på sig men dödsryttarna gasar på. William Arnes Motorcirkus lever vidare på Kiviks marknad. Nu har kulturarvet blivit film. – Vi är födda och uppvuxna där, säger ena delägaren och föraren Freddy Hansen.
Läs mer om Freddy Hansen.
Person påkörd – har förts till sjukhus
En person blev påkörd i Helsingborg sent på fredagseftermiddagen. – Personen fördes till sjukhus, säger polisens pressinformatör Mia Sandgren.
Läs mer om Helsingborg och Mia Sandgren.
Skuldsatte prinsen – snart stenrik igen
Prins Joachim och prinsessan Marie fick lämna slottet Schackenborg sommaren 2014 på grund av stora skulder. Men nu kan de snart vara stenrika. Prinsen har börjat sälja av mark på Sønderjylland som har ett totalt värde av 97 miljoner danska kronor, skriver danska tidningen Berlingske.
Polisen om läget för flyktingarna: Misär
Förhållandena för flyktingarna på Malmömässan beskrivs som olidliga av en polis som kommenderats dit. Nära tusen personer delar på sex toaletter. Luften går knappt att andas. Sjukvården drogs in eftersom det inte gick att jobba där. –Sjuksköterskorna lämnade i måndags men kan komma tillbaka nu. Vi öppnar sjukstuga i en husbil, säger sektionschefen Rebecca Bichis på Migrationsverket.
Hunden Roxy ställer ut tavlor på galleri
Hunden Roxy, 3,5 år målar tavlor och får nu ställa ut på ett riktigt konstgalleri. – På sistone har han varit fascinerad av hästar. När han såg en såg en polishäst häromdagen så målade han av den – fast det ser mer ut som en jultomte än en polis som sitter i sadeln, säger Roxys matte Anette Lindn.
Läs mer om Anette Lindn.
Skatterazzia mot svenska klubben
Prespa Birlik misstänks betala ut svarta löner till sina spelare. Vid ett tillslag på klubbens kansli beslagtogs bokföringen som nu granskas av Skatteverkets revisorer, uppger Sydsvenskan.
Läs mer om Sydsvenskan.
Bil voltade av vägen – spädbarn var ombord
En personbil har voltat en bit utanför Mönsterås. Fem personer färdades i bilen och alla fick föras till sjukhus. Enligt Barometern är en av dessa ett spädbarn.
Lars Klint: Malmö vilar i Zlatanskugga
Malmö vilar i Zlatanskugga. En bekväm och angenäm återhämtning. I väntan på en mer varaktig återkomst. Tror jag, som efter den senaste veckans Champions League-spektakel misstänker att familjen Ibrahimovic när världskarriären är avslutad kommer att söka sig tillbaka till hemstaden där allting började.
Läs mer om Ibrahimovic och Zlatanskugga.
En person till sjukhus efter frontalkrock
Två bilar har frontalkrockat strax utanför Hässleholm. En person har förts till sjukhus med ambulans.
Läs mer om Hässleholm.
Kristianstad föll tungt mot Rhein-Neckar
IFK Kristianstad föll tungt borta mot Rhein-Neckar Löwen i Champions Leagues gruppspel. Nu väntar ödesmatch mot Montpellier i kampen om en slutspelsplats. – Den är absolut livsavgörande för hur det kommer fortsätta se ut. Ska vi ha en chans är det två poäng som gäller, säger Fredric Pettersson.
Butikspersonal hotad med stora knivar
Tre maskerade personer rånade en butik i Malmö på torsdagskvällen. – De fick med sig pengar och cigaretter, säger polisens pressinformatör Stephan Söderholm.
Läs mer om Malmö och Stephan Söderholm.
Uppgifter: Därför nobbad Zlatan sviten
I juni i år invigdes Zlatan-sviten på Clarion Hotel i Malmö. I veckan var Zlatan Ibrahimovic på besök - men tackade nej till att bo i rummet som fått hans namn. Enligt Le Parisien så beror det på att han inte ville få någon särbehandling.
88-årig kvinna hölls fången och bestals
En 88-årig kvinna utsattes för en brutal stöld i sin lägenhet i centrala Helsingborg på torsdagskvällen. Kvinnan hölls fången i sovrummet medan en okänd gärningsman plundrade lägenheten på värdeföremål.
Läs mer om Helsingborg.
Två bilar i kollision – ledde till långa köer
Det rådde långa köer på E6 vid Strövelstorp utanför Ängelholm på eftermiddagen. – Det var två fordon som krockade, säger polisens pressinformatör Stephan Söderholm.
Åtalad för strypsex ska psykundersökas
Den 22-åriga mannen misstänks ha vållat sin 16-åriga flickväns död på ett hotell i Helsingborg. Under rättegången har han gett ett likgiltigt intryck. Nu ska han genomgå rättspsykiatrisk undersökning, skriver Helsingborgs Dagblad.
Läs mer om Helsingborg.