Kvšllsposten


Skoleleverna hittade vapen – i avloppsrör

En AK47:a gömd i ett avloppsrör – det fyndet gjorde några skolelever i Ängelholm i våras. När de undersökte vapnet hittade de närmare 200 skarpa patroner och gick till polisen.

Läs mer om Ängelholm.

Vinn biljetter till Björn Skifs bejublade turn

Äldre man rammade butiksfönster med bil

HALMSTAD. Vid tolvtiden på onsdagen fick en butik i Halmstad oväntat besök. En man körde sin personbil rakt in genom butiksfönstret.

Läs mer om Halmstad.
Vill biljetter till Björn Skifs bejublade turn

Tobbe Larsson blir avatar i succspelet

Nu blir hästprofilen Tobbe Larsson den fösta svenska kändisen som får en egen avatar i spelet. – Det blir jättelikt. Jag som är så oteknisk och som knappt kan mejla, för mig är det verkligen: Wow, säger Tobbe Larsson till tidningen Hippson.

Läs mer om Hippson och Tobbe Larsson.
Teologins bekväma gissningsvärld

Teologier är bekväma, då de behandlar icke-existerande företeelser, gud till exempel. Talade gud plötsligt direkt till sina kreatur - därmed bevisande sin existens - fick såväl kyrkan som teologin lägga ner verksamheten, och ärkebiskopen ställa sig i brödkön bland alla andra.

Det står skrivet i sand

Trekejsarbad... Berlins balja... Stränderna på Usedom berättar hela 1900-talets bittra historia. Och Salomon Schulman undrar vad Palme dryftade här, med DDR:s siste diktator?

Läs mer om Palme och Usedom.
Osanktionerade aggressioner

Europa är lite annorlunda. I mars sa Natochefen Anders Fogh Rasmussen att den ryska annekteringen av Krim var det största hotet mot Europa sedan kalla krigets slut.

Läs mer om Europa och Krim.
Debatt: Riv hindren vid gränsen i Öresund!

Sedan Öresundsbron öppnades år 2000 har integrationen över sundet tagit fart. Idag pendlar cirka 20 000 personer över nationsgränsen. Öresundsregionen står för nära en tredjedel av Sveriges och Danmarks samlade BNP. I Skåne och Själland bor sammanlagt 3,8 miljoner människor, vilket gör regionen till Nordens mest tätbefolkade område.

Läs mer om BNP, Själland och Öresund.
Pamela Anderson har checkat in på lyxhotell

Ekstrabladet.

Pamela Anderson har checkat in på lyhotell

Ekstrabladet.

Silke, 5, brände sig på glödande kol i sanden

Besöket på stranden slutade i tårar och tandagnissel för femåriga Silke. Någon hade försökt släcka ett bål med hjälp av sand men misslyckats – i stället trampade femåringen rakt i glödbädden. – Huden mellan hennes tår ser helt smält ut, säger Silkes pappa Stig Pil, 37, till Ekstrabladet.

Läs mer om Ekstrabladet, Silke och Stig Pil.
En person till sjukhus efter mc-krock i Malmö

En motorcykel har kört rakt in i en personbil i Oxie i Malmö. Motorcykelföraren är nu förd med ambulans till sjukhus. – I nuläget finns inga uppgifter om skadeläget, säger Mats Hammar, informatör vid Skånepolisen.

Läs mer om Malmö, Oxie och Skånepolisen.
Händelser vid Vättern

Poetiskt sett styr två silverskepp ut på Vättern i sommar. Ett kölsträckt av Joseph Martin Krauss redan på 1700-talet, nu omriggat av Vadstena-Akademien till en klingande opera kring Mary Wollstonecraft den äldres vågade seglatser i Norden.

Debatt: Forskning och närhet ger bättre skola

Mats Persson, riksdagskandidat för FP, skriver den 23 juli att han vill förstatliga skolan för att höja läraryrkets status. Det är en bra ambition. Inget är så viktigt för att ge alla en bra framtid som att alla klarar skolan. Tyvärr är Malmö en av de sämsta kommunerna i Sverige på att leva upp till detta.

Läs mer om Malmö och Sverige.
Ledare: Cityegoister

Det är brist på akutplatser, i princip i hela landet. På sjukhuset S:t Göran i Stockholm bygger man ut akut- och ambulansmottagningen, de nya lokalerna skulle ha invigts om fem månader.

Läs mer om S.t och Stockholm.
Rånare överföll två kvinnor i en lägenhet

De två kvinnorna ska ha blivit överfallna och rånade i en lägenhet i närheten av Värnhemstorget i Malmö natten mot tisdag. Både grannar och förbipasserande på gatan ska ha hört rop på hjälp innan två okända gärningsmän sprungit från platsen. – Kvinnorna hade då blivit rånade på pengar, säger Mats Hammar, informationsansvarig vid Skånepolisen.

Sänkta straff för par som assistentfuskade

MALMÖ. Hovrätten i Malmö mildrar straffen för en 39-årig man i Kristianstad och hans fru som i Kristianstads tingsrätt dömdes till vardera tre och ett halvt års fängelse för grovt bidragsbrott.

Läs mer om Kristianstad och Malmö.
Resenärer tvingades gå över spåret i kaoset

HÄSSLEHOLM. Det rådde under måndagseftermiddagen totalstopp för tågtrafiken genom Hässleholm sedan en nedriven kontaktledning orsakade en brand i banvallen. Först vid 18-tiden kunde ett spår öppnas igen för trafik från och till Alvesta, Växjö och Kalmar. – Vi tvingades gå över spåret för att ta oss till närmsta väg. Det kändes läskigt, säger Zack Ferris till Kvällsposten.

Lagets problem – inte bara Hansens ansvar

HELSINGBORG. Endast 17 inspelade poäng, inte en vinst på fyra matcher och en elfteplats i tabellen. Bör Roar Hansen sparkas? Kanske, men i så fall är hans huvud inte det enda som ska rulla.

Dansken i täten

När Tour de France gick i mål i går hade jag dålig koll på vad som hänt i denna 101:a upplaga: undantaget norrmannen Alexander Kristoffs två etapp- segrar som på sina håll renderat honom smeknamnet Le Viking.

Läs mer om France och Le Viking.
Sommarmysterier

På spaning efter själ

Ungt, nytt och hippt Litauen? Inte riktigt. Sara Berg tar en rejäl tugga av Vilnius och upptäcker att huvudstaden och dess in- vånare mest letar efter egen identitet. Men köket är lovande.

Läs mer om Litauen.
Ledare: Lyckans land

Någon vecka till vilar politikerna, och alla intresseorganisationer som vill påverka dem, upp sig inför valrörelsen. Ett annat Sverige blir synligt i medierna, vardagsproblemens land.

Läs mer om Sverige.
Kvinna skadad vid knivöverfall i Växjö

En kvinna i permobil blev misshandlad med kniv av en okänd man i Växjö i natt. Hon fördes till sjukhus med ambulans. – En man kom fram och frågade efter cigaretter. Sedan knivskar han kvinnan när han fick ett nekande svar, säger David Grann, inre befäl vid polisen i Kalmar och Kronoberg län.

Läs mer om David Grann, Kalmar, Kronoberg och Växjö.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17