Kvšllsposten


Tuffaste mötet väntar: Rögle går för revansch

Chans på femte raka segern – men man ställs också mot mardrömsmotståndet. Rögle är i dag ute efter revansch när man gästar hemmastarka Björklöven. – Vi har revansch att utkräva mot dem. Det kommer att bli en tuff match och Björklöven brukar spela tajt med ett starkt publikstöd, säger Magnus Bogren.

Läs mer om Björklöven.

Johan Wall: Jag vet att spelare njuter av detta

GRAN CANARIA. En säsong som blev längre än någon vågat hoppas. Ett 2015 då tävlingsåret kan starta med högre intensitet än vanligt. Europaspelet är en påfrestning som MFF måste hantera men när valet står mellan en semesterresa till Thailand och spel i internationella cuper är det enkelt.

Läs mer om MFF och Thailand.
Tystade vittnen

Staffan Thorsells nya bok skildrar spelet om svenskarna som försökte slå larm om Förintelsen.

Läs mer om Förintelsen.
Räddaren i nöden

...och nu är det staden som genom sina konstinstitutioner låtsas som om den aldrig har existerat, eller i varje fall inte haft någon minnesvärd betydelse – så skrev Lasse Söderberg häromdagen just här (KvP 17/11): om berömda Grafikskolan Forum.

Än har Löfven inte fallit

Det är långt från Ångermanland till börshuset i Malmö. Ändå var statsminister Stefan Löfven tämligen avslappnad när han besökte Sydsvenska handelskammaren. Handelskammarens höstmöte var tydligen den första näringslivsorganisation han framträdde för sedan han tog över rodret.

Anrika krogen Savoy Grill gör comeback

Klassiska Malmö-krogen Savoy Grill återuppstår. Bakom nysatsningen står krögarduon Niklas Billsten och Joakim Nilsson som i dag även driver fiskrestaurangen John P. Nya Savoy öppnar i mars nästa år. – Vi vill skapa en modern storstadsrestaurang med cocktailbar och ett kök som vi bygger upp på hyllan inne i den anrika lokalen, säger Niklas Billsten till Kvällsposten.

Alhem: De kommer att begå liknande brott

Polisen har ännu inga spår efter gärningsmännen. - Det är oerhört viktigt att få tag i dem. Om de tillåts härja fritt kommer de att begå fler liknande brott, säger rättsexperten Sven-Erik Alhem.

Läs mer om Sven-Erik Alhem.
2. toppnyhet hos Kvšllsposten nu:
Moa, 16, opererar sig efter viktmobbningen

I hela sitt liv har Moa Andersson, 16, från Hässleholm lidit av fetma. Viktmobbningen och utanförskapet var nära att kosta henne livet, men nu har Moa fått en remiss till en gastric bypass-operation. – För mig känns operationen som en sista utväg, säger hon.

Läs mer om Hässleholm, Moa och Moa Andersson.
Moa, 16, opererar sig efter viktmobbingen

I hela sitt liv har Moa Andersson, 16, från Hässleholm lidit av fetma. Viktmobbningen och utanförskapet var nära att kosta henne livet, men nu har Moa fått en remiss till en gastric bypass-operation. – För mig känns operationen som en sista utväg, säger hon.

Läs mer om Hässleholm, Moa och Moa Andersson.
Moa, 16, stod inte ut med övervikten längre

I hela sitt liv har Moa Andersson, 16, från Hässleholm lidit av fetma. Viktmobbningen och utanförskapet var nära att kosta henne livet, men nu har Moa fått en remiss till en gastric bypass-operation. – För mig känns operationen som en sista utväg, säger hon.

Läs mer om Hässleholm, Moa och Moa Andersson.
Klumpfisk hittades på strand i Ängelholm

Den kraftlöse Klumpfisken låg bara ett par meter från strandbrynet i Ängelholm. Efter en blixtsnabb räddningsinsats har fisken piggnat till på Öresundsakvariet i Helsingör. – Hen simmar omkring i tanken och mår bra, säger marinbiologen Kristin Johansson i Ängelholm.

Lastbil välte – föraren kunde inte komma ut

En lastbil välte och hamnade på sidan i Stehag på fredagsförmiddagen. Föraren kunde inte komma ut men tecknade till vittnen att han var okej.

Läs mer om Stehag.
Han är drömnamnet för IFK efter Beutler

Dan Beutler lämnar Kristianstad som tvingas ge sig ut på målvaktsjakt. Drömnamnet är Mikael Appelgren, enligt Claes Hellgren. – Ett lag som IFK kan inte nöja sig med något annat än någon som är topp-20 i världen, säger handbollsexperten.

SHL-debuten är nära för Lakers superlöfte

STOCKHOLM. Det var inte vackert när Växjö Lakers nollades på Hovet men här är en ljusglimt: Albin Storm. Hockeytalangen var för första gången med i truppen och väntar nu ivrigt på sin SHL-debut. – Jag vill gå ut på isen och visa vad jag går för. Förhoppningsvis får jag något byte mot Skellefteå i morgon, säger Lakers lovande 17-åring.

Läs mer om Hovet och Skellefteå.
Liljas drömfint: Rögle snurrade upp Timrå

ÄNGELHOLM. Kolla, här bjuder Jakob Lilja på stor hockeyshow med sitt läckra mål i 5-1-krossen mot Timrå. Och Rögleforwarden har lyckats tidigare. – Det här är andra gången den här säsongen som min fräckis går hem, säger Lilja.

Läs mer om Jakob Lilja, Lilja och Timrå.
Stora problem för tågtrafiken i Skåne

Tågtrafiken på Södra stambanan i Skåne har haft problem under fredagens förmiddag. Orsaken är ett akut växelarbete i Höör som avslutades vid 10-tiden.

Läs mer om Höör, Skåne och Södra.
13-åring nedmejad av misstänkt rattfyllerist

En 13-årig flicka på cykel blev nedmejad i morgontrafiken i Köpenhamn. Föraren i bilen som körde på henne har gripits misstänkt för rattfylla.

Läs mer om Köpenhamn.
Duo misstänks för narkotikabrott

Duon var aktiva i en förening som driver ungdomsfrågor i Ängelholm. Nu misstänks de för drograttfylla och narkotikainnehav. – Vi tycker att det är högst olämpligt och det är inte så lyckat att de här personerna skulle vara någon form av förebild för yngre, säger Magnus Johansson som leder utredningen på polisen till Helsingborgs Dagblad.

Läs mer om Ängelholm.
Agera mot jihadistresorna

Vi springer fortare och fortare, sa Säpochefen Anders Thornborg i Ekots lördagsintervju i helgen. Han sa det två gånger; Säpo är djupt oroad över strömmen av unga svenskar som förenar sig med Islamiska staten och andra jihadistgrupper. Säkerhetspolisen tvingas nedprioritera andra saker och, framför allt: man har få verktyg för att hindra någon att resa.

Läs mer om Islamiska och Säpo.
Malmö agerar mot mänskliga rättigheter

Behandlingen av de romska migranterna i Malmö strider mot de mänskliga rättigheterna.

Läs mer om Malmö.
Oskarshamn totalt utspelade av Mora

Oskarshamn stod för säsongens genomklappning mot Mora. Från att haft ledningen med 1-0 släppte IKO fem raka baklängesmål i sista perioden.

Läs mer om IKO och Mora.
Brutal rånare vill bli legitimerad psykolog

Den 46-årige Malmöbon har varit efterlyst i hela världen för grova rån och satt flera år i norskt fängelse. Men efter att ha blivit villkorligt frigiven utbildade han sig till psykolog. Nu ska Högsta förvaltningsdomstolen pröva om mannen kan få sin legitimation.

Läs mer om Högsta och Malmöbon.
Lund startar härbärge för EU-migranter

Lunds kommun satsar 700 000 kronor till ett härbärge för EU-migranterna. Det beslutades under kommunfullmäktige under torsdagskvällen, rapporterar Sydsvenskan.

Lars protesterar mot hård ton mot tiggare

Lars Kjelldn, 33, tröttnade på vissa Facebookvänners hårda ton mot tiggarna. I protest skrev han ett långt inlägg som nu sprids på sociala medier. – Någon jämförde dem med duvor. Då kände jag verkligen att det saknades medmänsklighet, säger han.

Nu drar Julgalan in i Malmö: Är rätt chill

Folkkära kolosser och artister på väg upp samsas om utrymmet när Julgalan drar in på Malmö arena. Men trots olika stjärnstatus är det inga solodivor i privatflyg som sticker ut. – Nej, nej. Alla åker i samma turnbuss. Det är rätt chill, säger Miriam Bryant.

Läs mer om Julgalan, Malmö och Miriam Bryant.


Mest använda ord i medierna
gjorde göteborg lean misstänkt vill yung

Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10