Norrbottens-Kuriren


Just nu: Johan Franssons målsuccé

Luleå. Förre Luleåspelarna Johan Fransson och Linus Omark har en lyckad kväll med Tre Kronor. I mötet mot Tjeckien i Channel one cup så har Fransson gjort två mål och båda spelarna har varit inne på samtliga svenska mål.

Läs mer om Channel, Fransson, Tjeckien och Tre Kronor.

Norrbotten låg bakom Tre Kronors seger

Ishockey/Prag Johan Fransson och Linus Omark spelade huvudrollerna när Tre Kronor vände och vann i Channel One Cup.

Läs mer om Channel One Cup och Tre Kronor.
Just nu: Omark i huvudroll

Ishockey/Prag Tre kronor var uträknat och i ordentlig brygga. Men på en minut och 14 sekunder hämtade laget upp 0 3 till 3 3. 3.26 in i den andra perioden gjorde Tjeckiens Roman Cervenka 3 0 bakom den Luleåfostrade målvakten Anders Nilsson.

Läs mer om Luleåfostrade.
Vården på väg mot brist

Luleå Bristen på sjuksköterskor plågar vården. Sjukhusen stänger vårdplatser och stafettkostnaderna stiger. Samtidigt blir många utskrivna patienter kvar i vården.

Bodenbos jättekrav på kommunen

BODEN Styrelsen i Bodenbo kräver 17,5 miljoner kronor av Bodens kommun. Anledningen är två avtal med socialförvaltningen som styrelsen betraktar som felaktiga.

Läs mer om Bodenbo.
Här är namnen på de som ska styra Boden i fyra år

BODEN Socialdemokraterna tar nästan alla ordförandeposterna i nämnder och styrelser. Valen skedde utan dramatik under fullmäktiges möte i måndags. Inge Andersson (S) blir ordförande i kommunstyrelsen och heltidsarvoderat kommunalråd.

Läs mer om Boden.
Piteå IF startar på hemmaplan

Fotboll/Piteå Piteås damer startar damallsvenskan med en hemmamatch. Redan nu står det klart att Piteå IF:s damer börjar sin säsong 2015 på hemmaplan.

Vart tog pengarna vägen?

Boden Den avblåsta upprustningen av Stambanan förbryllar länets kommunikationsdirektör Bo-Erik Ekblom. Nu ska han spåra vart pengarna tog vägen. Järnvägen Boden-Bastuträsk är i dåligt skick. Tågurspårningar har skett.

Läs mer om Bo-Erik Ekblom och Stambanan.
Nu blir det en skateboardramp i Haparanda

Haparanda En ny skateboardramp är på gång i Haparanda. Efter önskemål från föräldrar ska en plan för projektet nu tas fram.

Läs mer om Haparanda.
Bostäder i Pajala töms håller inte måttet

Pajala Pajalabostäder tömmer 32 nybyggda lägenheter i Pajala. Anledningen är att standarden är undermålig. Sprickor i väggarna, el- och värme som inte har fungerat.

Läs mer om Pajala.
Glimtar ur Bartholds liv

Jag säger det igen. Att få ta del av en människas liv via improvisationsteater är roligt, extremt roligt. Speciellt efter att ensemblen nu gjort några föreställningar och det verkligen känns som att konceptet satt sig.

Det ska nya skolan heta

Luleå Tallkronanskolan. Det blir namnet på den nya skolan som ska byggas på Kronan. Skolbygget på Kronan startar inom kort. Skolan ska stå klar 2017 och ska ta emot närmare 500 barn, från förskoleklass till årskurs sex.

Läs mer om Kronan.
Ett hårt slag mot kvinnojourerna

Sverige går mot jul. För de flesta innebär det ledighet och vila. För många innebär det tyvärr i stället ökad utsatthet och våld. Samtalen till kvinnofridslinjen ökar lavinartat, fler kvinnor och barn söker skydd.

Slår tillbaka: "Fel att vara spyless på Sveriges bästa lag"

Ishockey/Luleå Kurirens Hockeybloggare André Samuelsson skrev ett uppmärksammat blogginlägg med rubriken: "Jag är spyless på att höra vilket bra lag Skellefteå har".

Läs mer om Skellefteå.
Northland öppnade fel gruva

Pajala Han var med tidigt i ledningen för gruvprojektet. Bill Wagener förundras idag över hur kostnaderna tilläts skena. Dessutom borde gruvbrytningen ha inletts på den finska sidan. Bill Wagener, 61, lever i Colorado, USA.

Läs mer om Colorado och USA.
Marie-Louise Ekmans avskedsföreställning

Teater Avskedsfesten är över på Dramaten. Avgående teaterchefen Marie-Louise lämnar över en teater med god ekonomi och positiva publiksiffror till sin efterträdare. Ändå oroas hon för Dramatens framtid.

Läs mer om Dramaten och Marie-Louise.
Svårt övertyga en gång till

Regeringen med statsminister Stefan Löfven (S + MP) fick inte godkänt eller tillstånd att driva sin politik i regeringsställning. I stället blev oppositionens eller Alliansens budgetförslag antagen av riksdagen.

Läs mer om Stefan Löfven.
Dop och vigsel helt enkelt

Svar på Tommy Erikssons insändare Snabbköp med sakramentssortiment i Kuriren den 9 december 2014. När vi erbjuder drop in-dop och -vigslar vill vi visa på möjligheten att göra det enkelt.

Läs mer om Kuriren och Snabbköp.
Ställ in valet och avgå

Det blir allt tydligare att Löfven inte hade någon plan när han utlyste det extra valet. Skulle hans utspel grunda sig i en väl förankrad partilinje skulle fler från partitoppen vara ute och försvara det som sägs.

Läs mer om Löfven.
Ökad oro i Ryssland

Oljepriset är i fritt fall. Den ryska rubelns värde har nästan halverats på ett år. Rysslands centralbank chockhöjde i veckan styrräntan från 10,5 till 17 procent och varnade samtidigt för en djup recession.

Läs mer om Ryssland.
Förtjänar Omark nyckelroll i landslaget?

Luleå I veckans Sportsnack pratas JVM, Omark och en nysläppt bok av före detta förbundskapten. Sportsnack v 51

Läs mer om JVM, Omark och Sportsnack.
Musik som förenar

Boden På Prästholmsskolan i Boden går elever med en mängd olika bakgrunder och skolan hyllas. Det är så bra integration, det är helt enormt, säger Lars Andersson, lärare.

Läs mer om Boden.
Flyktingar lagade mat

Gällivare. Eleverna vid SFI i Gällivare bjöd på sina hemländers mat på Bäckskolan i onsdags. - Jättegott var gästernas åsikt. I Gällivare har Migrationsverket en av sina flyktingmottagningar i landet med runt 500 platser.

IFK Luleå flyttar upp lovande junior

Fotboll/Luleå Viktor Pettersson har imponerat i IFK Luleås A-lag under hösten och tar nu en plats i laget. Lovande juniorer Viktor Pettersson flyttas upp till IFK Luleås A-lag.

Läs mer om Viktor Pettersson.
Vi vill premiera miljövänliga bilar

Sverige är ett klimatpolitiskt föregångsland. Vi gör bra ifrån oss i globala jämförelser och nyligen klättrade Sverige på Germanwatch ranking över länders klimatarbete.

Läs mer om Germanwatch och Sverige.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23