Norrbottens-Kuriren


Modig stannar i Nottingham Panthers

Ishockey/Nottingham Nu är Mattias Modig tillbaka i England igen. Den första sejouren i Storbrittanien blev sex matcher lång nu ska han stanna säsongen ut. Det är snabba ryck.

Läs mer om England och Storbrittanien.

Förbundskaptenen om Nerell: "Alltid välkommen tillbaka"

Brottning/Boden Ida-TheresNerell har valt att avsluta sin brottarkarriär. 31-åringen ser ingen framtid i landslaget och tycker att det är svårt att kombinera elitidrott med att vara trebarnsförälder.

Läs mer om Nerell.
Fem nära dö av ny drog

Luleå Läkare på Sunderby sjukhus slår larm om en ny livsfarlig drog. Flera personer har drabbats av livshotande tillstånd sedan de tagit drogen.

Läs mer om Sunderby.
Kalla favorit till att vinna Jerringpriset

Skidor/Luleå Charlotte Kalla kommer att vinna Jerringpriset. I alla fall om du frågar Unibet. I går blev det klart vilka 13 idrottare som är nominerade till Jerringpriset. En av dem är Charlotte Kalla.

Därför petar Luleå VM-backen

Ishockey/Luleå Till en början var VM-backen så bra att Luleå Hockey förlängde kontraktet redan i september. Nu upplever Dean Kukan en tuff tid. Dean Kukan, 21, anses som ett av Luleå Hockeys stora framtidsnamn på backsidan.

Kalkoner ska bevara lugn i Ferguson

Stockholm Efter dagar av oroligheter vaknade staden Ferguson upp till thanksgivingfirande. Med gudstjänst och kalkonluncher hoppas nu kyrkorna att helgdagen ska bli lugn utan ytterligare upplopp.

Läs mer om Ferguson.
Dixon om framtiden i Luleå

Ishockey/Luleå Petad i senaste matchen nu talar Stephen Dixon ut om sin situation i Luleå Hockey med Kuriren.

"Det är ett brott mot framtida Lulebor"

Luleå Nu kliver Luleå hembygdsförening in i striden om Röcknerska gårdens framtid. Ordförande Jan-Olof Hedström betecknar den föreslagna rivningen som ett brott mot framtida Lulebor.

Läs mer om Lulebor, Luleå och Röcknerska.
Just nu: De döms till långa straff för narkotikahärvan

Luleå Fängelse i fyra år och sex månader för huvudmännen, det blev straffet sedan en restaurang i Luleå stått i centrum för knarkaffärer. Det handlar om de fyra män från Luleå som stått åtalade för grovt narkotikabrott.

Läs mer om Luleå.
Stjärnan fortsatt i kylan

Ishockey/Luleå Trots den nya förlusten ser Luleås stjärna ut att få det svårt att ta plats i laget. Nyheten slog ner med hård kraft inför matchen mot Örebro i onsdags.

Läs mer om Örebro.
Frågetecken för backkämpen

Ishockey/Luleå Fyra raka förluster och ett derby som väntar på fredag då var alla Luleåspelare på is utom lagets femte bästa poängplockare. Backen Jan Sandström fick slänga in handduken inför matchen mot Örebro i onsdags.

Läs mer om Luleåspelare och Örebro.
Finns viljan att göra vardagen bättre för hbtq-personer i din kommun?

Hbtq-frågor handlar idag mycket om det lilla.

Lägre studentränta

Luleå Räntan sänks för Sveriges studerande. Regeringen har fattat beslut om att nästa år sänka räntan på studielån till 1,0 procent. Det är 0,2 procentenheter lägre än 2014 års ränta.

I skogen är det alltid tillväxt

Luleå Intresset för att äga skog ökar och det gör även lönsamheten. Skogsägarna ser framtiden an med tillförsikt i skogen råder ständig tillväxt.

Investeringar och reformer måste gå hand i hand

Trots att EU:s medlemsstater nu återhämtar sig efter skuldkrisen lever vi fortfarande med effekterna. Arbetslösheten är för hög och ekonomin växer för sakta.

Handbollsgymnasium läggs ned

Kiruna Efter nyår är det stopp i intagningen till elithandbollsgymnasiet i Kiruna. Anledningen är att det har varit för få antagna elever, vilket gör att en fortsatt utbildning inte kan motiveras av huvudmannen.

Läs mer om Kiruna.
Hoppas på framgång i cupen

Fotboll/Luleå På fredag startar Cup Kommunal och Cup Byggnads, distriktslagsturneringarna i fotboll för F16 och P16.

Läs mer om Cup Kommunal, F16 och P16.
Experten: "Det beror på föräldrarnas ekonomi"

Stina Israelsson, Budget- och skuldrådgivare, Luleå kommun: Det beror helt på familjens ekonomi för vad som är rimligt.

Läs mer om Budgetoch och Luleå.
Föräldrarna: "Beror på hur gamla barnen är"

Så här tycker några föräldrar som deltagit i Kuriren undersökning. Hilda Hassler, Luleå: Vad som är rimligt hänger ihop med hur familjens ekonomi ser ut. Sen beror det på hur gamla barnen är.

Läs mer om Kuriren och Luleå.
Utser Årets klubb

LULEÅ Ett trettiotal klubbar i Norrbotten har nominerats till Årets klubb. För andra året i rad anordnar SAMI, Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation, manifestpriset Årets Klubb.

Läs mer om Norrbotten.
Tomas Ledin till Kirunafestivalen

Kiruna Med mer än ett halvår kvar till Kirunafestivalen så presenterar ledningen stolt den första artisten. Tomas Ledin kommer äntligen och spelar i Kiruna.

Läs mer om Kiruna och Kirunafestivalen.
Kalla belönar galen supporter

Skidor/Luleå Den skrikande supportern blev en rikskändis under OS. Nu ger Charlotte Kalla honom en belöning. Peter Rancinger från Strömstad hoppade och skrek fram Charlotte Kalla till OS-guldet i Sotji.

Kirunatjejen gör premiär i Aspen

Alpint/Aspen I helgen körs världscupen i storslalom i Aspen, USA. Då står Ylva Stålnacke, Kiruna, på startlinjen. Det blir världscuppremiär för Ylva Stålnacke, Kiruna BK, till helgen.

Vallachefen: "Jag tänker inte jobba bort min familj"

Längdskidor/Boden 18 medaljer på två mästerskap. Nu inleder vallachef Urban Nilsson och mannar jakten på nya framångar. Elva OS-medaljer i Sotji gör att förväntningarna skruvas upp inför kommande säsong med hemma-VM i februari som höjdpunkt.

Läs mer om Sotji och Urban Nilsson.
Iskall berättelse om en biroll

Recension Huvudrollsinnehavaren dör. Och genast börjar ni svära över att jag har "spoilat" filmens upplösning. Men ta det lugnt. När koreografen Jens Österberg debuterar som regissör är ingenting som vi trott.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01