Norrbottens-Kuriren


Waara: `Grabbarna är laddade`

Fotboll/Luleå På måndag börjar IFK Luleås säsong. Tränaren Fredrik Waara märker tydligt på sina spelare att det börjar närma sig. IFK Luleå ställs mot Sylvia på hemmaplan i den första

Läs mer om Sylvia.

Detta har hänt under påsken

Luleå. Det återstår en del påskfirande fortfarande men Norrbottens-Kuriren ger er här några av händelserna som skett i kortform. För att komma till artiklarna klickar ni på texten. Skärtorsdag.

Läs mer om Norrbottens-Kuriren.
Fler döda i strider i östra Ukraina

Stockholm Flera personer ska ha dött i nattliga gatustrider mellan extremister på Kiev-sidan respektive utbrytarsidan i en by nära Slovjansk i östra Ukraina.

Läs mer om Kiev-sidan, Slovjansk och Ukraina.
Bra start av Hamilton

Stockholm Formel 1-föraren Lewis Hamilton fick en drömstart i morgonens GP i Shanghai. Engelsmannen, som har vunnit de två sista VM-deltävlingarna, ryckte snabbt till sig en klar ledning.

Polis utreder brott efter färjekrock

Stockholm Efter kollisionen mellan en taxibåt och en Finlandsfärja strax söder om Kapellskär i Stockholms skärgård på påskafton inleder nu polisen en förundersökning om vårdslöshet i sjötrafik. -Någon av skepparna har brustit i utkik.

Läs mer om Finlandsfärja och Kapellskär.
Få länsbor får allergivaccination

Luleå Vård på lika villkor för hela befolkningen stämmer illa för länets pollenallergiker då det är få som vaccineras jämfört med övriga landet.

Bil välte med husvagn

Luleå En bil med husvagn på släp välte tidigt på söndagsmorgonen i Luleå. Vid 06.15-tiden på söndagsmorgonen larmades räddningstjänsten till Lövskärsvägen i Luleå, där en personbil med husvagn vält.

Läs mer om Luleå och Lövskärsvägen.
Landeskogs dubbel gav ny seger

Stockholm Gabriel Landeskog förde sitt Colorado till 4-2-seger och 2-0 i matcher mot Minnesota i NHL-slutspelet natten till påskdagen.

Läs mer om Colorado och Minnesota.
Insekter har bytt snopp och snippa

Stockholm Några insekter inom släktet Neotrogla är ovanliga på flera sätt, har det visat sig. Dels pågår deras älskog i sisådär 40-70 timmar. Dels har honorna penis och hanarna vagina

Läs mer om Neotrogla.
Oklart kring antijudiska flygblad

Donetsk Flygblad med antisemitiskt innehåll som delades ut till judar i östra Ukraina har väckt fördömanden, inte minst från USA. Men rabbinen vars församling var målet kallar det hela

Läs mer om USA och Ukraina.
Två egyptiska poliser dödades

Kairo En polis och en polisrekryt dödades när deras patrullbil besköts på vägen mellan Kairo och Suez. Det är den senaste i en serie attentat mot poliser och soldater.

Läs mer om Kairo och Suez.
Biltjuvar greps på bar gärning

Gällivare Två män i 20-årsåldern greps på lördagskvällen när de var i färd med att tjuvkoppla en bil på Lasarettsgatan i Gällivare. Ett vittne larmade polisen efter att ha sett hur männen gick runt i området och kontrollerade parkerade bila r.

Läs mer om Gällivare och Lasarettsgatan.
Bilbrand bland lejonen i safaripark

Stockholm Besöket i safariparken i södra England blev mer dramatisk än Helen Clements och hennes två barn tänkt sig. När de körde genom lejonavdelningen började bilen brinna.

Läs mer om England.
Lågt intresse för EU-val i skolorna

Stockholm Regeringen har avsatt 60 miljoner kronor för att öka intresset för EU-valet. En del av pengarna har gått till skolorna för att de ska anordna skolval.

Läs mer om EU-val och EU-valet.
Bröt sig in på sjukhus - igen

Gällivare En 35-årig man greps efter att ha brutit sig in på ögonkliniken vid Gällivare sjukhus - för tredje gången. Mannen tog sig in på ögonklinken vid 22-tiden på lördagskvällen efter att ha smugit in via akutmottagningen.

Läs mer om Gällivare.
USA ökar beredskapen i Europa

Washington Amerikanska markstyrkor ska sändas till Polen för att förstärka Natos närvaro där på grund av läget i Ukraina. USA-styrkor sänds också till de baltiska länderna.

Läs mer om Europa, Polen och Ukraina.
Baryard Johnsson: `Är inte bra nog`

Stockholm Det går inte som Malin Baryard Johnsson och hästen Tornesch har tänkt sig i världscupsfinalen i hästhoppning i Lyon.

Falkenberg vann första ronden

Stockholm Falkenberg tog ett kliv närmare SM-guldet i herrarnas volleyboll i dag. 3-0 i set, en behaglig resa, blev det i det första mötet med Linköping.(TT) Falkenberg tog ett kliv

Läs mer om Linköping och SM-guldet.
Man död i snöskoterolycka

Arjeplog En 40-årig man omkom i en snöskoterolycka vid lappländska Jäkkvik natten till i dag.

Läs mer om Jäkkvik.
Döda bärgas ur sydkoreanska färjan

Stockholm Dykare vid den sjunkna sydkoreanska färjan Sewol såg på lördagen lik inne i vraket och började hämta upp dem. Anhöriga till de över 250 saknade börjar tro att hoppet är ute.

Läs mer om Sewol.
Största SM-finalsegern på 59 år

Skellefteå Största SM-finalsegern på 59 år. På måndag kan Skellefteå bli tidernas största SM-finalsegrare. -Vi är i en hysterisk form, sade tränaren Hans Wallson sedan hans lag krossat

Rubrikernas man talar ut om Ahonen-gate

Fotboll/Silkeborg Han öste in mål och fick sitt stora genombrott. Men målfesten hade sitt pris. Daniel Ahonen genomled en galen sommar där han själv spelade huvudrollen i en transferfars

Läs mer om Ahonen-gate.
Ny grupp bakom bomb i Kairo

Kairo En tidigare närmast okänd militant grupp säger sig ligga bakom en bomb i påskhelgen som tog livet av en egyptisk polis och skadade en.

Läs mer om Kairo.
Iran: Kärnenergitvisten snart löst

Teheran Iran kärnenergichef Ali Akbar Salehi säger att dispyten med världsmakterna om tungvattenreaktorn Arak `praktiskt taget är löst`,

Läs mer om Ali Akbar Salehi och Arak.
Fördel Tyresö i Champions League

Stockholm Det blev inga mål - men Tyresö står mycket nära målet att nå final i Champions League efter 0-0 borta mot Birmingham på påskaftonen i den första semifinalen. I returen på hemmaplan nästa söndag ska finalplatsen säkras.

Läs mer om Birmingham och Tyresö.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10