Norrbottens-Kuriren


Just nu: Kaptenen ger Luleå drömstart

Ishockey/Luleå Djurgården rivstartade då gav Chris Abbott sitt Luleå ledningen i den första perioden. Det var efter att hemmalaget Djurgården fått den bästa starten på matchen som Luleås förstakedja klev fram.

Läs mer om Djurgården och Luleå.

Se Veckans Sportsnack

Luleå. Sportpanelen, denna vecka förstärkta med chefredaktören Mats Ehnbom, diskuterar Tim Kearneys skada och dess betydelse för LF Basket och Northland Baskets nyförvärv samt en hel del annat. Ni hittar klippet kopplat till denna artikel.

Piteåspelare i Sundhages trupp

Fotboll/Stockholm Förberedelserna inför fotbolls-VM i Kanada fortsätter. Under tordagen presenterade förbundskaptenen Pia Sundhage sin 20-mannatrupp inför träningsmatchen mot Finland den 12 februari i Eerikkilä.

Test: Semmelwrapen är här för att stanna

Luleå. Semmelwrapen är här för att stanna. Det är den samlade bedömningen när Kurirens egen testpatrull gav sig på den glödheta nyheten.

Klubbdirektörens kamp mot klockan

Luleå/Basket LF Basket tittar efter en ersättare till skadade Tim Kearney men klockan tickar då fönstret stänger lördag midnatt.

Läs mer om Tim Kearney.
Han "sätter punkt" för uppstickare

Luleå Den världsledande tillverkaren av punktskriftsmaskiner för blinda finns i Luleå. Nu utmanar en 13-åring i USA med en protoyp- i Lego.

Läs mer om Lego, Luleå och USA.
Stängs av efter tacklingen

Ishockey/Luleå Här är domen mot Linköpingsspelaren. Johannes Salomonsson stängs av två matcher efter tacklingen på Jan Sandström.

Just nu: Trafiken flyter på igen

Luleå. Den lastbil som fastnat vid på Smedjegatan i backen på väg upp mot Storgatan i höjd med Kulturens hus är nu borta och efter sandning i backen så har trafiken börjat komma igång igen.

Läs mer om Smedjegatan och Storgatan.
Trafikkaos i centrala Luleå

Luleå. En lastbil har kört fast på Smedjegatan vid Kulturens Hus i Luleå. BEn polispatrull har kommit till platsen 15.50 och börjat dirigera trafiken.

Läs mer om Luleå och Smedjegatan.
Tung EM-inledning för länshoppen

Skidskytte/Otepää K4:s Ingela Anderssons EM-äventyr och Piteå Skidskyttes Anna Magnussons JEM-äventyr har inletts men framgångarna har hittills uteblivit.

Provspelare till Boden

Fotboll/Boden Ytterbacken får chansen i helgen ett kontrakt står på spel. I helgen åker BBK till Finland för att spela årets första träningsmatch mot RoPS och man gör det med en ny amerikan i laget.

Läs mer om BBK, Boden och Finland.
Vad kan göras långsiktigt på 100 dagar?

Jag tror att det var många med mig som skakade på huvudet när Gustav Fridolin (MP) för drygt ett år sedan lovade att om bara Miljöpartiet skulle komma till makten skulle han rädda svensk skola på de 100 första dagarna.

Peepshow på Järvsö zoo

Björnmamman Idun och hennes små nallebjörnar filmas live dygnet runt. Kameraövervakandet är inte något som de direkt tar någon skada av. Inblicken i deras liv är helt makalös.

Läs mer om Järvsö.
Luleåmålvakten kan bli den bäste

Ishockey/Luleå Tre spelare kan ta hem priset som bäste spelaren i CHL-finalen. Det ska inte bara koras ett vinnande lag i CHL-finalen på tisdag. Bäste spelare i turneringen ska också utses.

Pitepodden fokuserar på det lokala

Podcast Hur lokal kan en podcast vara? Fråga Josef Eriksson och Greta Wimander som gör Pitepodden.

Läs mer om Greta Wimander och Pitepodden.
Folkligt och festligt på Notasdanserna

Luleå Sven Rogers står för skönsången och det är lika trångt som vanligt. Notasdansen lockar danssugna från hela länet. "Det är helt fantastiskt", säger Siri Utterström, 82.

Teatern laddar upp för innehållsrik vår

TEATER Magik, dokumentärteater, nyskriven dramatik, musik och drömmar. På onsdagen presenterade Norrbottensteatern en innehållsrik vårrepertoar. En 12-årig pojke, Liam, lämnar hemmet på morgonen.

Läs mer om Liam och Norrbottensteatern.
Mellanförskapet i stark gestaltning

Det snackas en hel del om utanförskap i debatten om det mångkulturella Sverige. Om folk som inte lyckas ta sig in, eller inte släpps in, i samhället. Däremot hörs inte lika mycket om mellanförskapet, trots att det berör många fler.

Läs mer om Sverige.
Svarta rubriker för Gry Forssells podcast

Podcast Känd från radio och tv. Men det var när Gry Forssell började göra podcasts som rubrikerna pumpades upp. I drygt 20 år har Gry Forssell funnits i svenskarnas medvetande genom programledarrollen på tv, och på senare år radio.

Läs mer om Gry Forssell.
2015 - året då mänskligheten tar sig samman?

Välkommen till framtiden. 2014 blev det varmaste året sedan mätningarna påbörjades på vår planet. Även i Sverige gick 2014 till historieböckerna som det varmaste året hittills.

Läs mer om Sverige.
Fortsatt satsning på förnybar energi är bäst för Sverige

Henrik Wachtmeister och Jan Hedman skriver på debattsidan den 23 januari att en fortsatt satsning på vindkraft i Sverige är samhällsekonomiskt oförsvarbart eftersom vi i dagsläget har ett elöverskott och mer el därför måste exporteras.

Läs mer om Jan Hedman och Sverige.
Klokast förbli alliansfria

Adolf Hitler startade andra världskriget som revansch för förlusten i det första världskriget. Vladimir Putin vill återställa Sovjetunionen - som en form av revansch.

Läs mer om Sovjetunionen.
Australien söker nickel och koppar i Råneå

Råneå Finns det koppar och nickel i trakten av Råneå som kan leda till gruvbrytning? Det vill prospekteringsföretaget Boss Resources från Australien ta reda på. Luleå kommuns stadsbyggnadskontor vill stoppa planerna.

Läs mer om Australien och Råneå.
Krisåtgärd akutpsyk synas

Luleå Dålig arbetsmiljö, dubbla arbetspass och personalflykt. Efter mångårig kris synas akutpsykiatrin i Sunderbyn under lupp. Akutpsykiatrin i Sunderbyn har länge varit föremål för arbetsmiljöverkets intresse.

Läs mer om Sunderbyn.
Divisionschef: Det ekonomiska läget inte bra

Luleå Vården fungerar inte som den ska. Därför pågår en genomgång av all psykiatri på sjukhusen. Men, menar divisionschefen Ylva Sundkvist, kärvt ekonomisk läge innebär prioriteringar.

Läs mer om Ylva Sundkvist.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03