Norrbottens-Kuriren


Ebola-läkare smittad i Sierra Leone

Freetown Den läkare som har huvudansvaret för bekämpningen av det dödliga ebolaviruset i Sierra Leone har själv blivit smittad, uppger landets regering.

Läs mer om Sierra Leone.

Man dog i sandgrop han grävt

Stockholm En 26-årig man dog på måndagseftermiddagen på Francis State Beach i Kalifornien, USA, efter att en sandgrop han grävt kollapsade medan han stod i den,

Läs mer om Kalifornien och USA.
Årets högsta temperatur i Härnösand

Stockholm Onsdagen blev sommarens varmaste dag hittills. Nytt årsrekord sattes i Västernorrland. Och SMHI utökar värmevarningarna ytterligare, nu gäller de även Västra Götaland och Västergötland.

Michel Vorm klar för Tottenham

London Tottenham och Swansea, Premier League-klubbar i fotboll, byter spelare. Till Tottenham kommer nederländske målvakten Michel Vorm och den walesiske försvararen Ben Davies.

Barbro nu större än någonsin

Två år har passerat sedan Barbro-projektet först slog upp sina metafysiska portar. Hundratals människor sökte sig till Bergnäsbrons östra fäste den julikvällen, för att dansa till (den

Läs mer om Barbro-projektet.
Storseger för BBK

I tjugo minuter hängde Kiruna FF med sedan handlade det mesta om Bodens BK. 0 3 i paus blev 0 6 vid full tid och lånet Philip Olofsson fick starta målskyttet. Fotboll/Kiruna Han gör

Läs mer om BBK, Kiruna FF och Philip Olofsson.
Kommunen bildar nytt eventbolag i Boden

Boden Bodens kommun håller på att starta ett nytt eventbolag, som är tänkt att samordna aktiviteter och locka till sig fler evenemang. Första målet är att ta tag i Boden Alive.

Läs mer om Boden Alive och Boden.
Ytterligare en skogsbrand

är upptäckt i Akkajärvi utanför Gällivare. Gällivare Räddningstjänsten är på väg till platsen.

Läs mer om Akkajärvi och Gällivare.
Fastigheter större miljöbov än bygg

Stockholm Bygg- och fastighetsbranschen står tillsammans för drygt två procent av de totala koldioxidutsläppen inom svenskt näringsliv, visar en rapport från Boverket.

Läs mer om Boverket.
Man avled efter misshandel

Helsingborg En man avled efter att ha misshandlats vid Gröningen i Helsingborg i kväll.

Läs mer om Gröningen och Helsingborg.
50-tal döda i flygkrasch i Taiwan

Stockholm Ett 50-tal människor befaras på onsdagen ha omkommit i samband med att ett flygplan från bolaget Transasia tvingades nödlanda i en by på Pescadorerna, nära Magong airport i Taiwan.

Läs mer om Magong, Pescadorerna, Taiwan och Transasia.
Spelarjakten går vidare

Basket/Luleå LF Basket är på jakt efter en forward. Klubben tittar både utanför och innanför landets gränser men ännu har man inte hittat rätt spelare som bockar av alla rutor på kravlistan.

Sålde hudkräm till arbetssökande

Karlstad Den värmländske arbetsförmedlaren passade på att sälja hudvårdsprodukter till sina klienter under arbetstid.

Vattenbrist i Högsön-Vitå

Luleå Det är inte bara i Bodens kommun man har svårt att få vattnet att räcka till, varma sommardagar som dessa.

Läs mer om Högsön-Vitå.
Fastigheter större miljöbov än bygg

Stockholm Bygg- och fastighetsbranschen står tillsammans för drygt två procent av de totala koldioxidutsläppen inom svenskt näringsliv,

Borges känner pressen mot Linfield

Stockholm AIK måste vinna mot nordirländska Linfield i kvalet till Europa League. I truppen hungrar VM-hjälten efter fler framgångar. -Hajpen har inte lagt sig än, säger Celso Borges.

Yrkar på åtta års fängelse för mord

Haparanda Åklagare Ulrika Schönbeck yrkar på åtta års fängelse som straff för den man från Haparanda som står åtalad för mordförsök och två fall av grov misshandel. Rättegången mot den 54-årige mannen hölls i Haparanda i tisdags.

Läs mer om Haparanda.
Svalt intresse för sjuksköterskejobb

Malmö Konkurrensen mellan arbetsgivare som jagar sjuksköterskor är större än någonsin. I Region Skåne har flera tjänster haft färre än fem sökande. Lönerna skiljer sig stort mellan kommuner och landsting.

Vad norrbottningar packar ner i resväskan

Oavsett hur trevligt det än är att resa och uppleva andra matkulturer finns det vissa saker vi inte kan vara utan. Det finns en sak som många svenskar inte kan vara utan när de åker

Nederländerna sörjer offren

Stockholm Flaggorna i Nederländerna vajar på halv stång medan de första kropparna efter flygkraschen i östra Ukraina flygs hem. Ett 50-tal kroppar väntas anlända under dagen.

Läs mer om Nederländerna och Ukraina.
Svårare att bygga hemmabomber

Stockholm Snart träder nya regler kraft för kemikalier som kan användas för att göra sprängämnen. Syftet är att försvåra terrordåd.

Politiker vill frånta Ryssland VM

Berlin Flera tyska politiker i Angela Merkels styrande konservativa parti har lyft frågan att frånta Ryssland fotbolls-VM 2018. Anledningen är flygkraschen i Ukraina.

Läs mer om Ryssland, Ryssland VM och Ukraina.
Kerry i nya medlingsförsök

Tel Aviv Försöken att få stopp på den väpnade konflikten mellan Israel och Hamas fortsätter.

Läs mer om Israel.
Sudic återvänder till Mjällby

Stockholm Mittbacken Jasmin Sudic återvänder till fotbollsallsvenska Mjällby, där han var utlånad under delar av den förra säsongen.

Läs mer om Mjällby.
Fik får anmärkningar efter oanmäld inspektion

Kalix Ett caf i Kalix har efter en oanmäld inspektion fått anmärkningar på att de avviker från livsmedelslagstiftningen. Inspektören anmärkte bland annat på att städutrustning förvarades

Läs mer om Kalix.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01 00