Norrbottens-Kuriren


Omark och Harju sänkte Owuya

Ishockey/Helsingfors Mark Owuya mot Johan Harju och Linus Omark. Då vann Övertorneåduon kampen klart. Det blev två nya assist från Linus Omarks klubba när Jokerit besegrade Medvecsak Zagreb med 3 1.

"Kris? Det tycker jag inte"

Ishockey/Linköping Efter den tredje raka förlusten börjar det bli krisstämpel på Luleå Hockey. Både Linköping och Luleå var pressade inför lördagens match i Saab Arena.

Läs mer om Luleå, Luleå Hockey och Saab Arena.
Kurirens betyg på Luleåspelarna

Ishockey/Linköping Det blev ny förlust på bortaplan för Luleå Hockey. Nedan kan du läsa Kurirens betyg på spelarna. Betyg Målvakt Joel Lassinantti 4 Kommentar: Lassinantti spelade inspirerat och kan knappast lastas för något mål.

Munksund tappade ledningen

Ishockey/Piteå Trots ledning i matchen kunde inte Munksund/Skuthamn hålla undan för Leksand. Det var ett hårt tryck mot Munksunds målvakt Maria Omberg i matchen.

Läs mer om Leksand och Maria Omberg.

Nytt jubel för HT Bandys damer

Haparanda HT Bandy damer är fortfarande obesegrade i allsvenskan. På lördagen blev det ny storseger hemma mot Härnösand. Det stod 10 0 efter en timmes spel.

Läs mer om Härnösand.
Ny seger för AIK under nye tränaren

Stockholm I dag tog hockeyallsvenska jumbon AIK andra raka segern under nye tränaren Peter Nordström.

Läs mer om AIK och Peter Nordström.
Tredje raka förlusten för Luleå

Ishockey/Linköping Tog ledningen sedan tappade Luleå matchen. Linköping såg till att Luleå inkasserade sin tredje raka förlust. Ja, det var Luleå som tog ledningen i bortamötet med Linköping.

Läs mer om Linköping och Luleå.
Nöjd tränare drömmer om Detroitstjärnan

Ishockey/Kiruna Kiruna är inställt på att missa allettan. Trots det visade laget fin målform och krossade SK Lejon. 10 2 på hemmaplan var medicinen som doktorn hade ordinerat för Kiruna IF.

Läs mer om Detroitstjärnan och Kiruna IF.
Linköping har vänt

Ishockey/Linköping Rejält tillbakapressade då har Luleå tappat sin ledning i Linköping. Andreas Hjelm sköt Luleå till ledning efter den första perioden, men nu har hemmalaget Linköping vänt på tillställningen rättvist.

Läs mer om Linköping och Luleå.
Ny förlust i seriefinalen

Handboll/Boden Boden Handboll ville ta revansch i seriefinalen men föll till slut tungt i andra halvlek. Med tre matcher utan seger i bagaget hade Boden Handboll chans till upprättelse.

Läs mer om Boden Handboll.
Oväntad målskytt när Luleå leder

Ishockey/Linköping Efter två uddlösa powerplay klev doldisen fram. Luleåbacken Andreas Hjelm har skjutit Luleå till ledningen i bortamatchen mot Linköping.

Läs mer om Linköping och Luleå.
Kaos i garderoben på julgalan

Luleå Maten var bra och musiken var bra. Men ändå var det besökare som gick ifrån Julgalan i Coop Norrbotten arena missnöjda.

Läs mer om Coop Norrbotten och Julgalan.
Brännmark bäste norrbottning

Skidor/Bruksvallarna En skidskytt vann herrarnas lopp i Bruksvallarna. Bäste norrbottning slutade på en 17:e plats.

Läs mer om Bruksvallarna.
Laget mot Linköping

Ishockey/Linköping Så startar Luleå Hockey mot Linköping. Marcus Oskarsson är tillbaka i laget som ska försöka att vända Luleå Hockeys negativa trend.

Läs mer om Linköping och Luleå Hockey.
Slutsignal: Hockeyn är inte boven

Vad har halvdumpar och lumpen gemensamt? Mycket om du frågar mig, men jag återkommer till det. Sedan jag var gammal nog att hålla i en liten bandyklubba har ishockeyn varit den sport som har legat närmast hjärtat.

Existentiell närkamp mellan mor och son

TEATER Om konflikten mellan den religionskritikern Agneta och hennes son, som ska utbilda sig till präst, handlar den dramatiska komedin Gudshjälmen, som ges i Folkhets hus i Jokkmokk i kväll, 22 november.

Läs mer om Agneta, Gudshjälmen och Jokkmokk.
Facket: "Kompetensen kan försvinna"

Pajala Tomas Nilsson, ordförande IF Metall Malmfälten, tror på den grupp svenska intressenter som i veckan visat intresse för Northland. Samtidigt varnar han för att kompetens redan försvinner till nya jobb.

Läs mer om Northland.
Utvärdera pensionssystemet

Att vi svenskar jobbar flest antal år, går i pension sent och har högst sysselsättningsgrad i EU märks inte i pensionskuvertet. Svenska pensionsnivåer är lägre än i grannländerna.

En injektion i den avstannade fredsprocessen

Den svenska regeringens erkännande av en palestinsk stat är ett viktigt steg och kan fungera som en injektion i den avstannade fredsprocessen och främja respekten för de mänskliga rättigheterna hos alla parter i konflikten.

"Man känner sig verkligen fri i vattnet"

Simning/Luleå De har blivit som en liten familj och stöttar varandra i vått och torrt. Möt kvartetten i Luleå som skördar stora framgångar i simning. Klockan har just passerat 17:00 och alla fyra är på plats i Pontusbadet.

Läs mer om Luleå och Pontusbadet.
"Kan ta det på två sätt"

Ishockey/Luleå Landslagsforwarden bänkades mot Leksand. Dagen efter sågar han sig själv. Efter att ha blivit förnedrade med 2 7 av Brynäs krävde Luleåtränaren Joakim Fagervall en bättre inställning av sitt lag i torsdagens möte med Leksand.

"Sedan fick jag höra att jag tog droger"

MOT VÄGGEN Trodde du att du kände nöjesprofilerna från länet? Tänk igen. Varje lördag ställer Duo Nöje frågorna du inte fått svar på tidigare. En ny profil varje vecka. Mot väggen. I dag Petra Lundmark. 1 Vilket ord tycker du bäst om?

Läs mer om Duo Nöje, Petra Lundmark och Vilket.
Skandalöst dåligt

Jag besökte Dokumentärfilmdagen på Acusticum i Piteå för att lyssna på tv-pionjären i Norrland, Eric Forsgren samt ta del av en intressant diskussion om medieutvecklingen i norr contra centralorten Stockholm.

"Det ska in yngre krafter"

Luleå Hallå politiker, Eivor Carlsson anropar. Vården behöver mer personal. "Det är bråttom". Medan landstingspolitikernas beslutskraft är grumlig lyfter Eivor Carlsson, på plats i en av länets vårdcentraler, fram ett viktigt uppdrag.

Läs mer om Eivor Carlsson.
Verklig pensionärsskatt

Trots att vi lever längre vill vår nuvarande regering försämra möjligheterna för äldre att arbeta. Detta om något är en pensionärsskatt. Vi lever längre och andelen av befolkningen som är äldre ökar.
Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02