Norrbottens-Kuriren


Leopardungar födda i Eskilstuna

Eskilstuna Fem trädleopardungar har fötts i Parken Zoo i Eskilstuna, rapporterar lokala medier. De två honorna Kailin och Gaya har fått varsin kull. Ungarna har samma pappa, Tezpur.

Läs mer om Eskilstuna, Gaya, Kailin, Parken Zoo och Tezpur.

Stadshus åter i ukrainska händer

Kiev Ukrainas militär har `befriat` stadshuset i Mariupol och borgmästaren är tillbaka på sitt kontor, uppger tillförordnade inrikesministern Arsen Avakov.

Läs mer om Arsen Avakov och Mariupol.
Phelps i frivillig comeback

Mesa, USA Den amerikanske OS-legendaren Michael Phelps gör comeback när han i dag deltar i en Grand Prix-tävling i Mesa, Arizona.

Läs mer om Arizona, Grand Prix-tävling och Mesa.
Reinfeldts jobbfacit

Luleå Linnea Classon, 27, lämnar universitetet och ska bli egen företagare. Håkan Jönsson, 60, hamnade i Fas 3. Två bilder från regeringen Reinfeldts arbetsmarknad. Jobb och utbildning

`Ska vi gå tillbaka?`

Luleå Chans på jobb istället för förtidspension. Så summerar statsministern Fredrik Reinfeldt syftet med arbetet för att få ut fler i jobb. När man kritiserar jobb- och utvecklingsgarantin

Läs mer om Fredrik Reinfeldt.
Var tredje vara tveksamt märkt

Västerås Hälsopåståenden av typen `rik på fiber`, eller `sänker aktivt kolesterolvärdet, vetenskapligt bevisat` är inte ovanliga.

Ny vändning: 1-3 blev 4-3

Stockholm Åttondelsfinalen i ishockeyns Stanley Cup-slutspel mellan Pittsburgh och Columbus står 2-2 i matcher efter Columbus 4-3-vinst i natt. Det konstiga?

Gräsbrand förstörde fyra hus

Piteå Uppdaterad version: Det började som en till synes ofarlig gräsbrand i Norrfjärden, men innan elden var släckt hade fyra hus totalförstörts och två personer förts till sjukhus.

Läs mer om Norrfjärden.
Personalbrist stänger vårdplatser

Stockholm I 15 av Sveriges 21 landsting tvingar personalbrist sjukhusen att stänga vårdplatser.

Vårkänslor gör djuren tokiga

Stockholm Värmen får det inte bara att spritta i benen på oss människor. I naturen lever många djur rövare just nu. -De hävdar sina revir. Enstaka hannar får tuppjuck, de blir lite galna, säger zoologiforskaren Julia Stigenberg.

Läs mer om Julia Stigenberg.
Obama: Vi försvarar japanska öar

Tokyo USA:s president Barack Obama säger omigen att några omstridda öar, i centrum för en bitter konflikt mellan Japan och Kina,

Läs mer om Barack Obama, Japan och Kina.
Ge anhöriga mer stöd

Över en miljon svenskar vårdar en anhörig som är sjuk eller gammal. Att människor tar hand om sina åldrande föräldrar, sin make eller maka eller sitt sjuka barn är något fint som bör

Nämndens nedgång och fall

Trots att allt samarbete enligt Arbetarekommunens ordförande är brutet och avslutat fortsätter Socialdemokraterna och Vänsterpartiet att leda Bodens kommun på samma ansvarslösa sätt

Undvik vårstädningens stora missar

Stockholm Dags att vårstäda och göra rent hus hemma. Men glöm inte de klassiska smutshärdarna som golvbrunn och ytor under kylskåp och spis. Annars hotar både skadedjur och ökade allergiska

Man anhållen för organiserat sexköp

Halmstad En 43-årig Halmstadsbo har anhållits misstänkt för grovt koppleri efter att ha underlättat eller organiserat en större omfattning av sexköp.

Läs mer om Halmstadsbo.
Kraftigt jordskalv i Kanada

Ottawa Ett jordskalv med en magnitud på 6,7 har inträffat utanför Vancouver Island i östra Kanada, enligt USA:s geologiska inistut USGS.

Läs mer om Kanada och Vancouver Island.
Venezuela lovar betala importörer

Caracas Venezuelas president Nicolás Maduro lovar att betala tillbaka flera miljarder dollar som landet är skyldigt alltmer missnöjda importörer.

Rapport: Ekomat inte hälsosammare

Oslo Ekologisk odlad mat är inte nödvändigtvis hälsosammare än konventionellt odlad, visar en rapport från norska Vitenskapskomiteen for mattrygghet.

Läs mer om Vitenskapskomiteen.
Vill ha kryssningsrobotar på Jas

Stockholm Regeringen vill att Sverige ska utrusta den nya generationen Gripenplan med kryssningsrobotar.

Läs mer om Gripenplan och Sverige.
Säkerhetsrådet måste agera i Syrien

New York Varken regeringssidan eller rebellerna i det krigshärjade Syrien följer FN:s krav på att internationell hjälp inte får hindras. Det konstaterar FN-chefen Ban Ki-Moon, som kräver

Läs mer om FN-chefen Ban Ki-Moon och Syrien.
Hetta i sängen orsakade villabrand

Lindesberg En villa i Östra Löa norr om Lindesberg har brunnit ner till grunden, sedan en värmemadrass fattat eld. `Hon kände att det blev ovanligt varmt.

Läs mer om Lindesberg och Östra Löa.
Brand i djurpark i Helsingborg

Helsingborg Orangeriet i Helsingborgs djurpark brinner. Larmet ska ha inkommit strax före 22-tiden och det är i nuläget oklart om några djur är skadade, enligt Räddningstjänstens hemsida.(TT)

Läs mer om Helsingborg.
PSG nosar på ligatiteln

Stockholm När Zlatan Ibrahimovic saknades på grund av sin skada passade Blaise Matuidi på att bli matchhjälte för Paris Saint-Germain i den franska fotbollen.

Läs mer om Blaise Matuidi.
Real vann första ronden

Stockholm Real Madrid vann första ronden i tungviktsmötet med Bayern München i Champions League. Men frågan är om 1-0 räcker när det är dags för semifinalretur i München mot mästarlaget.

Läs mer om Bayern München och München.
Fler bränder i länet

Piteå. På onsdagskvällen fick SOS in larm om bränder i två byggnader på olika håll i länet. Vid 19-tiden larmades Piteå räddningstjänst ut till en villa i Infjärden, där det börjat brinna på utsidan av huset.

Läs mer om Infjärden och Piteå.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10