Norrbottens-Kuriren


Oavgjort för Celtic i första matchen

Paris Celtic, med svenske landslagsbacken Mikael Lustig på plan, gjorde ett tidigt bortamål och fick med sig 1-1 mot Maribor i Slovenien i första matchen i fjärde omgången av Champions

400 000 har flytt Ukrainakriget

Stockholm Minst 415 800 människor har nu flytt undan striderna mellan regeringsstyrkor och proryska separatister i östra Ukraina, meddelar FN:s flyktingorgan UNHCR.

Läs mer om Ukraina och Ukrainakriget.
S: inför gratis wifi i alla kommuner

Stockholm Socialdemokraterna (S) föreslår en snabbutredning i fråga om gratis uppkoppling till trådlösa nätverk (wifi) på offentliga platser i alla kommuner.

Norsk seger i Jubileumspokalen

Stockholm Norge har fått fram en travhäst i världsklass. Support Justice är namnet. På onsdagskvällen vann han Jubileumspokalen på Solvalla med sin tränare Geir Vegard Gundersen i sulkyn.

Oavgjort för Celtic i första matchen

Stockholm Celtic, med svenske landslagsbacken Mikael Lustig på plan, gjorde ett tidigt bortamål och fick med sig 1-1 mot Maribor i Slovenien i första matchen i fjärde omgången av Champions

Guatemalas armchef dödskraschade

Guatemala city Guatemalas armchef Rudy Ortiz omkom i dag i en helikopterolycka.

Läs mer om Rudy Ortiz.
Skrällag slog ut Kalmar ur cupen

Stockholm Division 1-laget Kristianstad slog ut Kalmar ur Svenska Cupen efter vinst med 2-1. -Vi har många bra spelare men det saknas vinnarmentalitet, säger Hans Eklund till barometern.se.

Polis sköt skarpt mot ebolaisolerade

Monrovia Tungt beväpnad polis har skjutit skarpt mot stenkastande människor som försöker ta sig ut ur ett eboladrabbat område i Liberias huvudstad Monrovia.

Läs mer om Monrovia.
Skjuten av polis allvarligt skadad

Kalix En man i 30-årsåldern sköts av polisen i Kalix sedan han ska ha gått till angrepp mot poliser i ett villaområde. Mannen är allvarligt skadad.

Läs mer om Kalix.
Tredje raka guldet för Sjöström

Stockholm Sarah Sjöström tog i kväll sitt tredje guld på lika många dagar vid sim-EM i Berlin. Ett av de stora hoten - landslagskollegan Michelle Coleman - tog brons. -Det är jätteroligt

Johansson vågade och tog silver

Berlin Jennie Johansson trampade på gasen - det räckte till ytterligare ett silver i sim-EM. -Jag var ingen fegis. Jag gjorde ett försök och är väldigt nöjd, sade hon efter karriärens

Misstänks för ny grov barnvåldtäkt

Uppsala En 38-årig man som i våras häktades misstänkt för att beställt och regisserat ett stort antal våldtäkter mot barn utomlands,

Fel patient fick hjärtoperation

Johannesburg 83-åriga Rita du Plessis vårdades för en luftvägsinfektion, men genomgick en hjärtoperation.

Läs mer om Rita.
Afghanska hjälparbetare frisläppta

Genve De afghanska hjälparbetare som kidnappades i Heratprovinsen i västra Afghanistan den 14 augusti har släppts, meddelar Internationella Rödakorskommittn (ICRC).

Andakt mot nazism

Karlstad När Svenskarnas parti ska hålla möte i Museiparken i Karlstad på måndag kommer domkyrkans klockor att ringa in till andakt precis samtidigt.

Läs mer om Karlstad och Museiparken.
Wallöfs gård är sålt

Luleå Wallöfs gård i Björsbyn är sålt. Köparen är Daniel Lundström, vd för företaget Norrjobb AB. Försäljningen av den stora hästanläggningen gick fort.

Dödliga sammandrabbningar i Darfur

Khartoum Uppemot 70 personer har dödats i sammandrabbningar mellan två arabiska klaner i Darfurprovinsen i Sudan, uppger ögonvittnen.

Läs mer om Darfur, Darfurprovinsen och Sudan.
Pro-ukrainskt bus i Moskva

Stockholm Patriotiska Moskvabor vaknade i morse till en förskräckande syn - ett av huvudstadens klassiska höghus från Stalintiden hade fått toppen målad i de ukrainska färgerna och blivit prydd med en ukrainsk flagga.(TT) Patriotiska

Läs mer om Moskva och Stalintiden.
Hamasledares familj begravdes

Stockholm Flera tusen Gazabor följde de två kistorna med Hamas-ledarens fru och son till begravningsplatsen på onsdagen. Uppgifterna går isär om ledaren själv, Mohammed Deif, dödades

Läs mer om Gazabor och Mohammed Deif.
IS ställer krav i avrättningsvideo

Stockholm I en brutal video där en amerikansk journalist förefaller halshuggas, kräver Islamiska staten (IS) att USA avbryter sina luftangrepp i Irak, annars står ytterligare en journalist

Läs mer om Irak, Islamiska och USA.
Knivmannen allvarligt skadad

Kalix Polisen sköt fyra skott mot knivmannen i Kalix-Nyborg innan de lyckades gripa honom. Bland annat ska mannen ha träffats i magen och är allvarligt skadad.

Läs mer om Kalix-Nyborg.
Starkt gensvar på att stötta Kungsleden med faddersträckor

Norrbotten. Nya madrasser inför nästa säsong till Abiskojaurestugan är redan beställda. Tacka STF:s kampanj Stötta Kungsleden för det. Kampanjen startade i juni och ska pågå i tre år.

Besvärligt med mycket trafik utanför skolan

Luleå Trafiksituationen utanför Furuparksskolan är allt annat än angenäm. Det är trångt på mornarna, säger rektorn, Elisabeth Landström.

Civila offer i strider i Donetsk

Stockholm Hårda strider mellan regeringsstyrkor och proryska rebeller i staden Donetsk i östra Ukraina har resulterat i 34 civila dödsoffer under det senaste dygnet.

Läs mer om Donetsk och Ukraina.
Dyrt misstag att inte invänta bygglov

Boden Mark- och miljödomstolen i Umeå står fast vid kommunens och länsstyrelsens beslut att bötfälla ett par i Boden som påbörjade bygget av en inglasad balkong innan kommunen prövat

Läs mer om Boden och Umeå.


Mest läst senaste veckan
1.  Mannen omkom – tre dagar efter sitt bröllop


2.  En död i lastbilsolycka


3.  E4/E20 öppen igen efter dödsolycka


4.  Jag dök och kände en arm


5.  Stora översvämningar i Munkedal


6.  Skräckbesked för Stefan Löfven


7.  Lastbilschaufför omkom på E4


8.  Lesbiska kvinnor har fler orgasmer


9.  Olycka stoppade tågtrafik


10. Vält långtradare blockerar motorvägSenaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02