Norrbottens-Kuriren


Två unga pojkar ihjälskjutna

Uppsala En tonårig pojke misstänks ha skjutit ihjäl först sig själv och sedan en jämnårig pojke. Skottdramat skedde i ett hus på landet söder om Uppsala.

Läs mer om Uppsala.

Advokaten: `Han kommer att avskriva helt`

Luleå Den man som suttit anhållen misstänkt för inblandning i folkmordet i Rwanda har försatts på fri fot. Han kommer att avskrivas helt, säger advokat Lennart Wiklund.

Läs mer om Lennart Wiklund och Rwanda.
Löneutbetalning och teaterpremiär lockar folk till restaurangerna

LULEÅ Hade du tänkt gå ut och äta i Luleå i helgen? Då gäller det att vara ute i god tid. Flera restauranger har redan fullbokat ända sedan i början av veckan.

Läs mer om Luleå.
Malmö FF:s CL-biljetter slutsålda

Malmö Biljettpaketen till Malmö FF:s tre Champions League-matcher hemma mot Olympiakos, Atltico Madrid och Juventus på Swedbank stadion är slutsålda.

Läs mer om Atltico Madrid och Swedbank.

Mystiska M-röster i Sölvesborg

Sölvesborg När länsstyrelsen i Blekinge kontrollräknade riksdagsrösterna i Sölvesborg dök plötsligt 40 `extra` röster på Moderaterna upp.

Läs mer om Blekinge, Moderaterna och Sölvesborg.
Krissiffror för lärarnas behörighet

Stockholm Så mycket som varannan lärare i gymnasieskolan och var tredje lärare i grundskolan saknar behörighet i de ämnen de undervisar i, visar statistik från Skolverket.

Läs mer om Skolverket.
Husvagnar utanför fönstret

Luleå Han har en husvagnsparkering utanför köksfönstret och anklagar kommunen för att inte följa sina egna regler. Gunnar Andersson, 83, köpte villan på Rödklöverstigen i Gammelstad

Läs mer om Gammelstad och Rödklöverstigen.
Pyramid `skadad` i ansiktslyftning

Kairo Världens äldsta kända stenbyggnad, Djoser-pyramiden, kan ha skadats i en slarvig restaurering.

Läs mer om Djoser-pyramiden.
Brister på fartygen gav dyr sanering

Göteborg Kollisionen mellan två fartyg den 10 september 2011 utanför Danmark berodde på brister hos båda fartygen, visar Statens haverikommissions utredning.

Läs mer om Danmark.
Svenskarna är ädlare i tanken

Stockholm Svenskarna är ädlare i tanke än handling. I maj var det 63 procent som sade sig villiga att skänka delar av sin skatteåterbäring till välgörenhet.

SKL: Ja till assisterad befruktning

Stockholm Den tunga instansen Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) stödjer i stort sett det politiskt omstridda förslaget om att även ensamstående kvinnor ska kunna få assisterad befruktning

Läs mer om Landsting.
Debattera mera!

Under valrörelsen har det arrangerats fler direktsända debatter mellan partiledarna än någonsin tidigare. Alla har inte varit jättebra.

Opinionsintervju: Lars Gyllenhaal

I Sverige har valet överskuggat medierapporteringen från kriget i Ukraina. Kuriren samtalar med författaren och försvarsbloggaren Lars Gyllenhaal från Rosvik för att reda ut de senaste

Läs mer om Rosvik och Ukraina.
Höga miljöambitioner ger ringar på vattnet

När det gäller utsläppsmål och miljöteknisk utveckling är Sverige i framkant. Det bidrar till en energiomställning även i omvärlden. I New York har den årliga sessionen med FN:s generalförsamling

Läs mer om Sverige.
Hemma länge med barn en mammafälla

Stockholm Föräldrar, särskilt mammor, är hemma med barn betydligt längre än den tid familjerna ersätts för visar en ny studie.

Erdogan pressar Europa att ta ansvar

New York Turkiets president Recep Tayyip Erdogan uppmanar europeiska regeringar att erbjuda skydd till flyktingar från Syrien.

Myggor ska bekämpa denguefeber

Stockholm Forskare i Brasilien har släppt ut tusentals myggor infekterade med en bakterie som vaccinerar dem mot denguevirus.

Läs mer om Brasilien.
Bomber ska strypa IS pengaflöden

Stockholm/New York I ett försök att strypa extremiströrelsen Islamiska statens (IS) inkomster har USA bombat oljeraffinaderier i östra Syrien. Samtidigt ställer sig allt fler länder

Läs mer om Islamiska, Syrien och USA.
Navajo i jätteförlikning med USA

Washington Obamaadministrationen har gått med på att betala nästan fyra miljarder kronor i en förlikning med Navajofolket.

Läs mer om Navajofolket och USA.
Målfyrverkeri av Johnson

Stockholm Linköping och Skellefteå säkrade avancemang till åttondelsfinal i Champions Hockey League.

Läs mer om Johnson och Skellefteå.
Se höjdpunkterna från Asplövens match

Luleå. Norrbottens-Kuriren kan från och med denna säsong visa höjdpunkterna från Asplövens allsvenska matcher.

Första målet frälste Asplöven

Ishockey/Luleå. Han har väntat på sitt första mål i Asplöventröjan och kunde inte ha valt ett bättre tillfälle. Match inför nästan 2.000 åskådare och förlängning. Då presenterade sig

Läs mer om Asplöven och Asplöventröjan.
Stuttgart sparkade sportchefen

Berlin Bara timmar före bundesligamatchen i fotboll borta mot Dortmund bekräftade Stuttgarts klubbchef Joachim Schmidt att sportchefen Fredi Bobic, 42, fått sparken.

Skottlossning i centrala Stockholm

Stockholm En man i 18-årsåldern avlossade flera skott mitt på det populära shoppingstråket på Drottninggatan i centrala Stockholm i kväll. Enligt polisen ska ingen ha skadats.

Läs mer om Drottninggatan och Stockholm.
Intrasslad älg skjuten på villatomt

Valdemarsvik En älg virrade på onsdagskvällen sig in på en villatomt i Gusum utanför Valdemarsvik och råkade trassla in hornen i en gungställning.

Läs mer om Gusum och Valdemarsvik.Senaste nyheternaNyhetsdatabasen - Nyheter på ett ställe
Nyhetsdatabasen är en nyhetsagent och sökmotor som samlar nyheter från svenska tidningar. Här kan du snabbt läsa aktuella nyheter eller göra sök flera år tilbaka.
Kontakt
post@nyhetsdatabasen.se

Senaste 24t
09 08 07 06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10